Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Aπάντηση Ντασιώτη σε Σαγάνα για το "επίμαχο"έγγραφο


Απάντηση στον κο Σαγάνα
Μετά τη δημοσίευση σε τοπικά ιστολόγια της συζήτησης, που έγινε  στο Δημοτικό Συμβούλιο της 8ης -2-2016 και αφορούσε  την Πράξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τον Τεχνικό Σύμβουλο του έργου «Δίκτυα Ακαθάρτων Αλιάρτου», αλλά και του εγγράφου του επιτρόπου, το οποίο κατείχε και διάβασε εντός της αίθουσας ο Αρχηγός της Αντιπολίτευσης κος Σαγάνας, ενημερώνουμε το κοινό για τα παρακάτω.
1.    Καταρχήν η υπόθεση δεν αφορά το έργο «ΔΙΚΤΥΑ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΑΛΙΑΡΤΟΥ», αλλά το υποέργο του, «ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ» προϋπολογισμού περίπου 65.000 Ευρώ.
2.    Για το υποέργο αυτό διεξήχθη διαγωνιστική διαδικασία, από αρμόδια επιτροπή, η οποία σε κάθε στάδιο εξέδιδε πρακτικό στο οποίο καταγράφονταν και οι διαφωνίες των μελών της.
3.    Όλα τα πρακτικά έχουν τις αντίστοιχες εγκρίσεις της Οικονομικής Επιτροπής, οι αποφάσεις της οποίας είναι αναρτημένες στο Διαύγεια
4.    Οι ενστάσεις των διαγωνιζομένων εξετάστηκαν από την επιτροπή Διαγωνισμού ,που εξέδωσε πρακτικό και εν συνεχεία από την Οικονομική Επιτροπή που ενέκρινε ή απέρριψε.
5.    Εν τέλει όλος ο φάκελος του διαγωνισμού, με τις προσφορές, τα συνοδευτικά έγγραφα ,τις ενστάσεις, τις αποφάσεις των οργάνων καθώς και την απόφαση 139/2014 Της οικονομικής Επιτροπής «περί έγκρισης του διαγωνισμού για την ανάθεση της υπηρεσίας με τίτλο Τεχνικός Σύμβουλος για το έργο Δίκτυο Ακαθάρτων Αλιάρτου», πήγε για έλεγχο νομιμότητας στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια ,από την οποία επέστρεψε «αφού ελέγχθηκε ως προς τη νομιμότητα και κρίθηκε νόμιμη». Κατά της απόφασης αυτής, της ελεγκτικής Αρχής, οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος μπορούσε να προσφύγει εντός (1) μηνός, αλλά κανένας δεν προσέφυγε.
6.    Κατόπιν αυτών δεν υπήρχε κανένας νόμιμος λόγος και θα αποτελούσε παράβαση καθήκοντος για τον Δήμαρχο,να μην υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο, δεδομένου ότι όλη η διαδικασία είχε την έγκριση νομιμότητας.
7.    Η ΠΡΑΞΗ του Επιτρόπου του ελεγκτικού συνεδρίου, είναι μια διαδικασία που δεν είναι η τελική και σίγουρα δεν είναι μοναδική καθόσον και στο δικό μας Δήμο έχουν ξανασυμβεί, αλλά και σε όλους τους Δήμους και ακολουθούν την πορεία που προβλέπει ο Νόμος.
8.    Η πράξη του κου Σαγάνα να δημιουργεί εντυπώσεις και αναστάτωση είναι πλέον γνωστή και θα κρίνεται από τους Δημότες.
9.    Η Δημοτική Αρχή σε κάθε περίπτωση δίνει καθημερινά τις εξετάσεις της στο ήθος ,την εντιμότητα  και την εργατικότητα,σεβόμενη το δημόσιο χρήμα αλλά και την εμπιστοσύνη των Δημοτών.

Ο Δήμαρχος
Γεώργιος Π.Ντασιώτης

Διαβάστε Περισσότερα »

Δεκαήμερο Πολιτισμού και Τέχνης στη Λιβαδειά για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ



Διαβάστε Περισσότερα »

Διαγωνισμός για την ανάδειξη σήματος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας




    Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετέχοντας ενεργά στην ανάπτυξη της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και την εξυπηρέτηση του βασικού της σκοπού,  της ανάδειξης και προώθησης των προϊόντων του Αγροδιατροφικού μας τομέα ενημερώνει για τα παρακάτω.

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας απευθύνει πρόσκληση σε διαγωνισμό για την ανάδειξη του σήματός της. Ο διαγωνισμός αυτός έρχεται να υποστηρίξει την πρόθεση της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης να προβληθούν µε οργανωμένο τρόπο τα προϊόντα επιχειρήσεων της Περιφέρειάς μας και να ενισχυθεί η ποιοτική τους ταυτότητα. Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας στην διεύθυνση
http://www.pste.gov.gr/index.php/component/content/article?id=3524
Είμαστε στην διάθεσή σας για  διευκρινήσεις και επιπλέον πληροφορίες στα τηλέφωνα 22313 53130 ή 22313 51275



                                Ο Αντιπεριφερειάρχης
                         Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής
                               
 Γιώργος Κελαϊδίτης
Διαβάστε Περισσότερα »

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ Χ.Ε.Ν. ΘΗΒΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ Χ.Ε.Ν ΘΗΒΑΣ

Σύμφωνα με το Καταστατικό μας, το δωδεκαμελές Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας, ανανεώνεται κάθε χρόνο κατά το 1/4 των μελών του και η θητεία κάθε μέλους διαρκεί τέσσερα χρόνια.
Καλούμε λοιπόν τα μέλη μας, σε τακτική Γενική Συνέλευση και εκλογές για την ανάδειξη τριών νέων μελών του Δ.Σ., σε αντικατάσταση όσων αποχωρούν, την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 5.30μμ., στο τοπικό μας κέντρο, Κάδμου 56-60.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ
- Έγκριση της έκθεσης πεπραγμένων
- Έγκριση του διαχειριστικού απολογισμού του Διοικητικού Συμβουλίου για το έτος 2015 και του ισολογισμού αυτού
- Έγκριση προϋπολογισμού έτους 2016
- Εκλογή τριών νέων μελών
- Απαλλαγή του Δ.Σ. από πάσης ευθύνης

Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γενική Συνέλευση θα συνέρθει εκ νέου, στον ίδιο τόπο και την ίδια ώρα της αντίστοιχης ημέρας της επόμενης εβδομάδας, ανεξαρτήτως του αριθμού των παρισταμένων μελών, χωρίς νέα πρόσκληση.


Η Πρόεδρος του Δ.Σ.
Ιωάννα Τούσσα
Διαβάστε Περισσότερα »

Στέλνουν τα πρόστιμα για το ΚΤΕΟ -Ποιοι θα πληρώσουν από 150 ευρώ

Σε περίπου 800.000 ιδιοκτήτες οχημάτων οι οποίοι δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ θα επιβληθεί το πρόστιμο των 150 ευρώ μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου μέσω Taxisnet.

Το πρόστιμο θα εμφανιστεί απευθείας στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του Taxisnet και στην προσωποποιημένη πληροφόρηση.

Την ίδια στιγμή ετοιμάζεται και εγκύκλιος σύμφωνα με την οποία απαλλάσσονται του προστίμου των 150 ευρώ όσοι έχουν περάσει εκπρόθεσμα από ΚΤΕΟ εντός του 2015, παρά το γεγονός ότι ο νόμος όριζε πως αν κάποιος περνούσε από ΚΤΕΟ εκπρόθεσμα θα του επιβαλλόταν το πρόστιμο των 150 ευρώ.

Το ΥΠΟΙΚ εκτιμάει πως στα κρατικά ταμεία θα μπουν τουλάχιστον 120 εκατ. ευρώ από την επιβολή των προστίμων ύψους 150 ευρώ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Με τον Υπουργό Τουρισμού του Ισραήλ συναντήθηκε ο Μπακογιάννης





Την έκθεση International Mediterranean Tourism Market στο Ισραήλ επισκέπτεται ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.

Η επίσκεψη του κ.Μπακογιάννη πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων της Περιφέρειας για την προώθηση του τουρισμού στην Στερεά Ελλάδα, αλλά και την ανάδειξη των δυνατοτήτων και των υποδομών της.

Νωρίτερα, ο Περιφερειάρχης συναντήθηκε με τον υπουργό Τουρισμού του Ισραήλ, Yariv Levin με τον οποίο συζήτησαν για τις προοπτικές ανάπτυξης της τουριστικής συνεργασίας της Περιφέρειας και των τουριστικών φορέων του Ισραήλ.

Ο κ.Μπακογιάννης, που συνοδεύευεται από τους αντιπεριφερειάρχες Εύβοιας Φάνη Σπανό και Ευρυτανίας, Αριστείδη Τασιό, αμέσως μετά την άφιξή του στην έκθεση δήλωσε:

«Είμαστε εδώ γιατί συνεχίζουμε την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει, να δείξουμε ότι η Στερεά Ελλάδα μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στον διεθνή τουρισμό, γιατί προσφέρει προϊόντα και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Δουλειά μας είναι να κάνουμε γνωστές σε όλο τον κόσμο αυτές τις δυνατότητες του τόπου μας και των ανθρώπων του. Έχουμε ξεκινήσει καλά και λαμβάνουμε πολύ αισιόδοξα μηνύματα, συνεχίζουμε".
Διαβάστε Περισσότερα »

Διασταύρωσαν τα "ξίφη" τους στο Δ.Σ.Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων για Κοινωνικό Ιατρείο και αποχετευτικό


Διασταύρωσαν τα "ξίφη" τους στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων,ο Δήμαρχος κ.Ντασιώτης και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Φίλιππος Σαγάνας. Αφορμή αυτή τη φορά έγγραφο που παρουσίασε ο Φίλιππος Σαγάνας για το αποχετευτικό και το θέμα του Κοινωνικού Ιατρείου του Δήμου.Το Δ.Σ. του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων με ομόφωνη  απόφαση προχώρησε στην  τρίμηνη αναστολή λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου.
Απαντήσεις στα βίντεο που ακολουθούν.

Διαβάστε Περισσότερα »

Με αμείωτους ρυθμούς οι αστυνομικοί έλεγχοι στη Στερεά

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας & Εύβοιας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά δώδεκα (12) άτομα για διάφορα αδικήματα

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, τη δίωξη της παράτυπης μετανάστευσης και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν σε περιοχές της Βοιωτίας & της Εύβοιας το τελευταίο 24ωρο, συνολικά δώδεκα (12) άτομα και συγκεκριμένα:

Πέντε (5) άτομα και ειδικότερα δύο ημεδαποί και δύο αλλοδαποί στη Χαλκίδα, καθώς και ένας ημεδαπός στη Θήβα, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας & του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κατά περίπτωση, μικροποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης, ενώ ο συλληφθείς της Θήβας κατηγορείται και για κλοπή τροχοφόρου, καθώς επέβαινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, για το οποίο είχε δηλωθεί η κλοπή του την 06-02-2016 στο Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.

Πέντε (5) αλλοδαποί και ειδικότερα τέσσερις στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. & της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, καθώς και μία στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια.
.
Τέλος, δύο (2) ημεδαποί στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές Αποφάσεις για κλοπές.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Βιβλιοπαρουσίαση με αντιφασιστικό πρόσημο στη Λιβαδειά

 Το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου στις 7μμ στο Art Café  Αστραδενή, Ι. Λάππα 9 Λιβαδειά, η αντιφασιστική – αντιρατσιστική κίνηση πολιτών Λιβαδειάς οργανώνει την παρουσίαση του βιβλίου «Αθλητισμός και Κοινωνικά Κινήματα».

Αθλητισμος-και-κοινωνικά-κινηματα-Το βιβλίο έχει μπει σε ένα κύκλο εκδηλώσεων με κοινωνικό πρόσημο και προσφέρει μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του, σε κοινωνικές δραστηριότητες φορέων και κινήσεων (εκδόσεις Νότιος Άνεμος, συγγραφέας Νάσος Μπράτσος).

Στο πάνελ θα βρεθούν εκτός από το συγγραφέα, ο Μιχάλης Λυμπεράτος ιστορικός, διδάσκων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και ο Γιώργος Μπέρδος πρόεδρος σωματείου εργαζομένων BAYER, ιδρυτικό μέλος συλλόγου φίλων St. Pauli και ιδρυτικό μέλος πρωταθλήματος antifaleague.

Από τα έσοδα το μερίδιο που αναλογεί στο συγγραφέα, θα διατεθεί για την ενίσχυση των δράσεων της αντιφασιστικής – αντιρατσιστικής κίνησης πολιτών Λιβαδειάς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η εικόνα των μπλόκων σήμερα

Βήμα πίσω από τα αιτήματά τους για το Ασφαλιστικό δεν κάνουν οι αγρότες που κλιμακώνουν μέρα με τη μέρα τις κινητοποιήσεις τους και ετοιμάζονται για την κάθοδό τους την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου στην Αθήνα.

Οι αγρότες αποφάσισαν χθες να κλείσουν επ' αόριστον τα Τέμπη από τις 12 σήμερα το μεσημέρι. Οι αγρότες του συγκεκριμένου μπλόκου μαζί με τους αγρότες από τη Μικροθήβα έδωσαν στη δημοσιότητα συγκεκριμένες προτάσεις για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής, με τελικό αποδέκτη τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση για διάλογο στους αγρότες ενόψει και της σημερινής συνεδρίασης της αρμόδιας επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου είναι προγραμματισμένη για τις 3 το μεσημέρι.
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μέχρι τις 6 το απόγευμα

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας προχώρησε από χθες στις 16:30 σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εξαιτίας των μπλόκων, οι οποίες έχουν ισχύ μέχρι τις 18:00 σήμερα.  Στα Τέμπη απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των φορτηγών μεικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και των λεωφορείων που κινούνται από Αθήνα με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη από τον Κόμβο Γυρτώνης μέχρι τα όρια με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας.

Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές ως ακολούθως:
Το πρώτο μπλόκο είναι στο 90ό χιλιόμετρο στο ύψος της Θήβας της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας. Οι αγρότες έχουν κλείσει και τους παράδρομους με συνέπεια από την περιοχή να μην περνά τίποτα.

Το δεύτερο μπλόκο στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας είναι στο 110 χλμ. στο ύψος του Κάστρου της Βοιωτίας, όπου οι αγρότες κλείνοντας στον κόμβο και τους παράδρομους  επ' αόριστον.


Κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη
Όλα τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και λεωφορεία, θα εκτρέπονται :

-Είτε από τον Α/ Κ Γυρτώνης (χ/θ 365+550 του Π.Α.Θ.Ε) θα κατευθύνονται προς την Επαρχιακή Οδό Γυρτώνης – Αμπελώνα – Τυρνάβου – Ελασσόνας – Κοζάνης – Εγνατία Οδό και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε στο ύψος του κόμβου Κλειδί Ημαθίας (χ/θ 474+500 του Π.Α.Θ.Ε),

-Είτε μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης θα κατευθύνονται στην Ε.Ο Λάρισας – Τρικάλων – Καλαμπάκας – Θεσσαλονίκης και θα εισέρχονται στη Εγνατία Οδό.

Κατεύθυνση προς Κοζάνη
- Όλα τα οχήματα που κινούνται στη νέα εθνική Οδό Λάρισας – Κοζάνης με κατεύθυνση προς την Κοζάνη , θα εκτρέπονται στη διασταύρωση Δελερίων και μέσω της επαρχιακής οδού Τυρνάβου – Δελερίων – Αργυροπουλίου, θα εισέρχονται ξανά στη νέα εθνική οδό Λάρισας – Κοζάνης, στο ύψος της διασταύρωσης Αργυροπουλίου.

Κατεύθυνση προς Λάρισα
- Όλα τα οχήματα που κινούνται στη νέα εθνική Οδό Λάρισας – Κοζάνης με κατεύθυνση προς τη Λάρισα , θα εκτρέπονται στη διασταύρωση Αργυροπουλίου και μέσω της επαρχιακής οδού Αργυροπουλίου – Δελερίων – Τυρνάβου θα εισέρχονται ξανά στη νέα εθνική οδό Λάρισας – Κοζάνης, στο ύψος της διασταύρωσης Δελερίων.
Ποια είναι η εικόνα στα μπλόκα

Κλειστό παρέμεινε για όγδοη ημέρα το τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία και η ουρά που σχηματίζουν νταλίκες και φορτηγά υπερβαίνουν τα 30 χλμ.

Υπό κατάληψη βρίσκεται η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, με το μπλόκο να αριθμεί περισσότερα από 800 τρακτέρ.

Το μπλόκο στο τελωνείο της Εξοχής, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, παραμένει κλειστό τουλάχιστον μέχρι σήμερα το πρωί στις 11.

Στα διόδια των Μαλγάρων, όπου υπερβαίνουν τα 800 τα τρακτέρ που βρίσκονται παρατεταγμένα, ο αποκλεισμός ξεκίνησε στις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής και θα συνεχιστεί μέχρι και την Παρασκευή.

Σε επ' αόριστον αποκλεισμό βρίσκεται για έβδομη ημέρα ο κόμβος του Νησελίου επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης -Βέροιας. Στο μπλόκο η δύναμη μετρά περισσότερα από 750 τρακτέρ.

Στον κόμβο της Κουλούρας (Ημαθία), επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης- Βέροιας, καθημερινά γίνεται συμβολικός αποκλεισμός μιας ώρας το απόγευμα (16:00).

Στο νομό Πέλλας: σε Έδεσσα και Αμύνταιο γίνεται αποκλεισμός 12:00-13:00 και 19:00-21:00, ενώ σε Μελίσσι, Μαυροβούνι, Μεσσημέρι και Αλυσίδα Άρνισσας 17:30-20:30.

Στον νομό Θεσσαλονίκης, έχουν στηθεί μπλόκα, συνολικής δυναμικότητας άνω των 600 τρακτέρ στο Δερβένι (12:00-18:00 κλειστά), στην αερογέφυρα Θέρμης επί της Μουδανίων, στα «πράσινα φανάρια» και το μπλόκο επί της διασταύρωσης του κρατικού αερολιμένα (19:00-21:00 κλειστά).

Σε επ΄αόριστον αποκλεισμό βρίσκεται από την Κυριακή το μπλόκο στη Χαλκηδόνα, με τη δύναμη στην περιοχή να υπερβαίνει τα 550 τρακτέρ.

Στο νομό Χαλκιδικής, έχουν στηθεί τέσσερα μπλόκα στον κόμβο Γοματίου στην Ιερισσό, στα Νέα Μουδανιά, στη Νέα Καλλικράτεια και στον Πολύγυρο.

Για τέσσερις ώρες (10:00-14:00) έμεινε ανοικτή τη Δευτέρα η ΕΟ Αντιρρίου-Ιωαννίνων, στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου, στην Αιτωλοακαρνανία. Η ΕΟ θα μείνει κλειστή μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης. Επίσης, οι αγρότες αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, στην Αθήνα.

Στην Αχαΐα αγρότες για σήμερα το πρωί προγραμματίζουν συμβολικό αποκλεισμό των γραφείων της Γ' ΔΟΥ, στην Πάτρα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ναύπακτος: Βρέφος 12 μηνών χρειάζεται άμεσα την βοήθεια μας.




Αγοράκι  12 μηνών χρειάζεται επειγόντως να  χειρουργηθεί στη καρδούλα του λόγω σοβαρού προβλήματος. Οι γονείς του  είναι άνεργοι και υπάρχει αδυναμία να βρεθούν τα χρήματα της επέμβασης. Τα στοιχεία των γονιών του είναι γνωστά στο Nafpaktianews.gr και είναι στη διάθεση φορέων που μπορούν να βοηθήσουν για να βρεθεί άμεσα λύση.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ

Για όσους θέλουν να καταθέσουν χρήματα έχει δημιουργηθεί ο παρακάτω λογαριασμός στη τράπεζα Πειραιώς.

6269-010212-384
 Κοινοποιήστε.
  Nafpaktianews.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αγρίνιο: Πήγε να «χωρίσει» τα παιδιά της και την σκότωσε ο γιος της




Στον εισαγγελέα ο 22χρονος δράστης -Συντετριμμένοι ο πατέρας και ο 18χρονος αδερφός του
Απίστευτη οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε χθες το απόγευμα στο ήσυχο χωριό της Παραβόλας του Αγρινίου.

Ένας 22χρονος, πήρε το μήκους 28 εκατοστών  κουζινομάχαιρο και επιτέθηκε στον 18χρονο αδερφό του και στην συνέχεια σκότωσε την 44χρονη μητέρα τους.

Το χωριό είναι σοκαρισμένο και όλοι μιλούν για μια ήσυχη οικογένεια που δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, περίπου στις 07:15 οι γείτονες γύρω από το σπίτι της δολοφονημένης 44χρονης μητέρας, άκουγαν φωνές.

Μάλιστα πληροφορίες από το χωριό αναφέρουν  πως ο 22χρονος βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ, κάτι που ακόμα η αστυνομία δεν επιβεβαιώνει.

Ο 22χρονος μητροκτόνος τσακωνόταν με τον 18χρονο αδερφό του και η μητέρα τους μπήκε ως «πυροσβέστης»  να ηρεμήσει τα δύο αγόρια της, μιας και από το σπίτι έλειπε ο σύζυγος της.

Η άτυχη μάνα αφού κατάφερε και χώρισε τα δύο αδέλφια από την μεταξύ τους πάλη, δεν περίμενε ποτέ ότι ο μεγάλος της γιος θα πήγαινε στην κουζίνα και θα έπαιρνε το μήκους 28 πόντων κουζινομάχαιρο και θα ορμούσε στον αδερφό του και μετά στην ίδια.

Αφού λοιπόν ο δράστης όρμησε στον αδερφό του με το μαχαίρι, τον τραυμάτισε ελαφριά στην ωμοπλάτη, στην συνέχεια όρμησε στην μητέρα του, δίνοντάς της, τρία θανάσιμα χτυπήματα στην κοιλιά. 

Το φονικό έγινε μέσα στην κουζίνα του σπιτιού της οικογένειας όπου η άτυχη 44χρονη γυναίκα βρέθηκε πεσμένη στο πάτωμα.

Μετά από το έγκλημα ο 22χρονος δράστης έφυγε γρήγορα από το σπίτι και περιπλανιόταν με το φονικό όπλο μέσα στο χωριό, ενώ η αστυνομία είχε ειδοποιηθεί και τον αναζητούσε.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωση Σωματείων Εργαζομένων Ν.Βοιωτίας

Ως σωματεία εργαζομένων που συσπειρωνόμαστε στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, το Π.Α.ΜΕ., χαιρετίζουμε τη μαζική συμμετοχή στην απεργία της 4ης Φλεβάρη και τις μαζικές συγκεντρώσεις. Συγκεντρώσεις που κινητοποίησαν εργαζόμενους, αγρότες, αυταπασχολούμενους.

Ο αγώνας αυτός θα έχει συνέχεια και εμείς θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να έχει πραγματικά αποτελέσματα. Ήδη οργανώνουμε πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα το Σάββατο 13 Φλεβάρη, στις 11 π.μ.

Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα τον αγώνα της μικρής και μεσαίας αγροτιάς, η οποία δίνει τη μάχη για την επιβίωσή της. Πιστεύουμε στον κοινό αγώνα της εργατιάς με τη μικρομεσαία αγροτιά, ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους που μας πίνουν το αίμα.

Επανειλημμένα έχουμε επισκεφθεί τους αγρότες στο μπλόκο του 90ου χιλιομέτρου, όπου τους έχουμε εκφράσει τη συμπαράστασή μας. Στο μπλόκο κατέληξε και η συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ. την Πέμπτη 4/2.

Μεμονωμένοι εκπρόσωποι του μπλόκου μας ζήτησαν να απομακρύνουμε τις σημαίες του Π.Α.ΜΕ. που κρατούσαμε, στη λογική ότι δε θέλουν κόμματα και ότι ο αγώνας είναι αχρωμάτιστος. Τους εξηγήσαμε ότι το Π.Α.ΜΕ. δεν είναι κόμμα, είναι εργατικό μέτωπο αγωνιστών εργατών, ανεξαρτήτως πολιτικής κατεύθυνσης όσων συμμετέχουν.

Προξενεί όμως εντύπωση ότι την αμέσως επομένη, εκείνοι που μας ζήτησαν να μην έχουμε σημαίες, φωτογραφήθηκαν καλωσορίζοντας την κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής, στήνοντας φιλολαϊκό προφίλ στο εγκληματικό ναζιστικό μόρφωμα.

Ξέρουμε καλά ότι οι αγρότες στο 90, εκτός από ορισμένους, δεν είναι φασίστες. Ακριβώς γι' αυτό όμως τους καλούμε να προβληματιστούν από την παραπάνω στάση και να απομονώσουν όσους την εκφράζουν. Τον ίδιο προβληματισμό βάζουμε και σε όλο το λαό της περιοχής. Δεν πρέπει να περάσει το προβοκατόρικο επιχείρημα της κυβέρνησης ότι στα μπλόκα βρίσκονται φασίστες και τραμπούκοι.

Οι λογικές του «έξω τα κόμματα και τα συνδικάτα - μέσα η Χρυσή Αυγή ούτε βοηθάνε στην πραγματική ενότητα εργατών - αγροτών - αυταπασχολουμένων, ούτε δίνουν καμιά προοπτική. Οι ναζιστές είναι ορκισμένοι εχθροί όσων αγωνίζονται ενάντια στα αφεντικά τους, δηλαδή τους επιχειρηματικούς ομίλους και πρέπει να απομονωθούν.

Με πραγματική πίστη στην ενότητα εργατών - αυταπασχολουμένων - μικρομεσαίων αγροτών.



ΘΗΒΑ 08/02/2016



ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

·        ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

·        ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ «Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»

·        ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΑΣ

·        ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε έξαρση ο ιός της γρίπης – 60 νεκροί έως σήμερα, 252 νοσηλεύονται

Διπλασιασμός των θυμάτων του ιού της γρίπης υπήρξε μέσα σε μια εβδομάδα με τον αριθμό των νεκρών να φτάνει τους 60 ενώ 252 άτομα νοσηλεύονται, ανάμεσά τους και 16 παιδιά.

Σε έξαρση βρίσκεται ο ιός της γρίπης στη χώρα μας ενώ αναμένεται η κορύφωσή του μέσα στο επόμενο 10ήμερο. Συνολικά 60 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, ανάμεσά τους και ένα 4χρονο παιδί ενώ 252 άνθρωποι νοσηλεύονται εκ των οποίων 16 παιδιά στην εντατική.

Κατά μέσο όρο, η ηλικία των αρρώστων είναι στα 53 έτη ενώ ένας στους τρεις είναι υγιής, δεν εμφανίζει δηλαδή κάποιο άλλο πρόβλημα. Όπως μάλιστα δήλωσε η Ομότιμη καθηγήτρια Δημόσιας Υγείας, Τζένη Κρεμαστινού, ακόμη και κάποιος που έχει εμβολιαστεί, μπορεί να κολλήσει τον ιό της γρίπης.

Τα παιδιά ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου αφού ο ιός μεταδίδεται πιο εύκολα στα σχολεία λόγω συγχρονισμού ενώ στάλθηκε εγκύκλιος σε όλα τα σχολεία της χώρας για «απομόνωση» μαθητών με συμπτώματα του ιού της γρίπης.

Η γρίπη γεμίζει νοσοκομεία και ιατρεία πρωτοβάθμιας φροντίδας. Τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, δείχνουν ότι μία στις επτά επισκέψεις στο γιατρό (14%) αφορούν συμπτώματα γρίπης. Οι μισοί από τους ασθενείς αυτούς έχουν γρίπη, καθώς το 49,4% των «υπόπτων» δειγμάτων που αναλύονται εργαστηριακά βρίσκονται θετικά στον ιό.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ομιλία Χρήστου Γιανναρά στο Συνεδριακό Αλιάρτου

 « ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ »
                                      ΕΔΡΑ   ΑΛΙΑΡΤΟΣ
                                                      ΙΔΡΥΤΙΚΑ  ΜΕΛΗ
                                ΔΗΜΟΣ                                          ETAIΡΕΙΑ
                     ΑΛΙΑΡΤΟΥ- ΘΕΣΠΙΕΩΝ                ΒΟΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ       
                               ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟΝ ΤΩΝ ΒΟΙΩΤΩΝ   

                  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
                                                            ΟΜΙΛΙΑ
«ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ   ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΗΜΕΡΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΄Η ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ;»
                                                              ΟΜΙΛΗΤΗΣ

Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ - ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ
                                                                                      

  Το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου  2016 και ώρα 6.00 μ .μ. στο συνεδριακό κέντρο του δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων,
 Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ   ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ,  ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΚΑΙ  ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ΕΠΙΦΥΛΛΙΔΟΓΡΑΦΟΣ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ  ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ,   θα μιλήσει  με θέμα  :
  « ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ   ΕΛΛΑΔΑΣ   ΣΗΜΕΡΑ : 
      ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ  ΄Η  ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ;  »                                                
   Θα ακολουθήσει συζήτηση.
                                                         Με τιμή
Ο Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων        Ο Πρόεδ. της Ετ. Βοιωτι. Μελετών
       Γεώργιος Ντασιώτης                            Νικόλαος Κόλλιας 
 Για πληροφορίες:
Βιβλιοθήκη Λεονταρίου: τηλ 2262065463 - 6977340326  κ. Ευαγγελία  Γρίλλια
Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων:  κ. Σταυρούλα Τσιώλη  τηλ  6976728560
Εταιρεία Βοιωτικών Μελετών κ. Κατερίνα Κωνσταντέλλου τηλ. 6947571087
Κοινόν των Βοιωτών: κ. Οδυσσέα  Καρβούνη  τηλ 6984316411       
Διαβάστε Περισσότερα »

Τοποθέτηση των Συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης Στερεάς στον Απολογισμό Πεπραγμένων της Περιφέρειας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ  ΜΕ ΘΕΜΑ :
Απολογισμός πεπραγμένων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Καλό θα ήταν, πέρα από τις εισηγήσεις των Διευθύνσεων, που επεξεργάστηκαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες, να υπήρχε ένα πολιτικό κείμενο της αρχής της Περιφέρειας.
Ένα πολιτικό κείμενο που θα εκτιμούσε το τι ακριβώς έγινε και το πως συσχετίζεται με τις πραγματικές ανάγκες του λαού και του τόπου…. Μια εισηγητική έκθεση  που θα εξέφραζε τον Περιφερειάρχη και τα συμπεράσματα που βγάζει και πρόκειται να αξιοποιήσει στο επόμενο χρονικό διάστημα.
Δυστυχώς, λείπουν τα πολιτικά συμπεράσματα, που θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμα στην κατά τα άλλα αιρετή Περιφέρεια, που διαμορφώνει – τάχα – την δική της πολιτική.
Επί του απολογισμού θέλουμε να σημειώσουμε :
•    Τα έργα που έγιναν και οι υπηρεσίες που παρασχέθηκαν ήταν πολύ μακριά και πίσω από τις ανάγκες του λαού.
•    Όσα έγιναν έπρεπε να έχουν γίνει πολλά χρόνια πριν….. Ενώ μερικά από αυτά, όπως διαφημιστικές καμπάνιες, ορισμένες μελέτες για έργα βιτρίνας και κινήσεις εντυπώσεων, έγιναν μόνο για τις εντυπώσεις.
•    Η χρηματοδότηση ήταν μικρή και ανεπαρκής, παρουσιάζοντας σαφώς πτωτική τάση λόγω των περιοριστικών μέτρων που ασκούσαν οι κυβερνήσεις υποταγής στην Ε.Ε και τους δανειστές.
•    Τα κονδύλια του ΕΣΠΑ ήταν περιορισμένα και η απορρόφηση τους δεν έγινε σύμφωνα με τις ανάγκες του λαού και του τόπου, αλλά τους χαρακτήρες και τις επιδιώξεις του προγράμματος, που δεν στηρίχθηκαν στις ιεραρχημένες λαϊκές ανάγκες..
•    Η κοινωνική πρόνοια και αλληλεγγύη, που ήταν και είναι ιδιαίτερα αναγκαία αυτή την περίοδο των βάρβαρων επιθέσεων στη δουλειά, την ζωή και το βιοτικό επίπεδο του λαού, ήταν και είναι απαράδεκτα χαμηλή και δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας. Λειψή και απαράδεκτη ήταν η σχετική χρηματοδότηση. Απαράδεκτο είναι, επίσης, το ότι την διαχειρίζονται ιδιώτες και ΜΚΟ και όχι μια δημόσια υπηρεσία με διαφανή και αδιάβλητα κριτήρια.
•    Λέτε για τις διοικητικές πράξεις, που έγιναν αλλά δεν λέτε κουβέντα για το λειψό προσωπικό.
•    Δεν λέτε τίποτα για την κυβερνητική πολιτική που είναι υπεύθυνη για όλα αυτά. Για όσα υφίστανται οι εργατικές λαϊκές οικογένειες από τις πολιτικές υπεράσπισης των μονοπωλιακών συμφερόντων. Τις πολιτικές που κάνουν τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους.
•    Δεν λέτε τίποτε για την Ε.Ε και τους δανειστές, που καθοδηγούν τα βάναυσα αντιλαϊκά μέτρα των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων.
•    Είστε μακριά από τον λαό και τα προβλήματα του….. Μακριά από τους αγώνες των εργαζομένων, της αγροτιάς και ολόκληρου του λαού που αγωνίζεται για το δικαίωμα του να ζήσει.  Δίνετε την εικόνα, πως. όλα πήγαν καλά, όταν όλοι είναι στο δρόμο, γιατί δεν είναι τίποτε καλά.
Για μας είναι ξεκάθαρο….. Συγκαλύπτετε και στηρίζετε τις αντιλαϊκές πολιτικές…. Κατευθύνετε και διοικείτε την Περιφέρεια σαν μακρύ χέρι της κεντρικής εξουσίας. Μαζί προωθείτε τον αποπροσανατολισμό και την παραπλάνηση του λαού. Τις ιδιωτικοποιήσεις, την ανταποδοτικότητα και την αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων.
Τα στοιχεία που οι ίδιοι με θριαμβευτικό ύφος δίνετε τα διαψεύδει η πραγματικότητα. Τα πολλά .μεγάλα, άλυτα και συνεχώς οξυνόμενα προβλήματα του λαού και του τόπου.
Σε αυτή την λογική ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ τον απολογισμό.
1-2-2016
ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΗ ΣΕ ΜΠΑΣΙΑΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Απαντώντας στην Ερώτηση 1387/24-11-2015, την οποία κατέθεσε ο Βουλευτής κ.  Ευάγγελος Μπασιάκος σχετικά με τα έργα κατασκευής Σχολικής Στέγης στη Βοιωτία και στα θέματα αρμοδιότητάς μας, σας κάνουμε γνωστά τα ακόλουθα:
Ο προγραμματισμός, η μελέτη και η κατασκευή σχολικών κτηρίων, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρ. 94 παρ. 4 του Ν.3852/2010, ΦΕΚ 87/Α’, μεταβιβάστηκε από τις καταργηθείσες Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις στους Δήμους. Ανέγερση εκπαιδευτηρίων  υλοποιούσε παράλληλα η Ο.Σ.Κ. Α.Ε. αφενός στο Ν. Αττικής βάσει των διατάξεων του Ν.2218/1994 (ΦΕΚ 90/Α’), όπως συμπληρώθηκε με το Ν.2240/1994 (ΦΕΚ 153/Α’), αφετέρου είχε τη δυνατότητα σύναψης προγραμματικών συμβάσεων, σε εξαιρετικές και απρόβλεπτες περιπτώσεις, κατόπιν σχετικού αιτήματος και ανάθεσης του έργου στο φορέα με Απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Την εκπλήρωση του σκοπού του συγχωνευόμενου φορέα «ΟΣΚ Α.Ε.» στον κλάδο των εκπαιδευτικών δομών (άρθρο 132 του Ν.4199/2013, ΦΕΚ 216/Α’) συνεχίζει η εταιρεία «Κτηριακές Υποδομές Α.Ε.», η εποπτεία της οποίας έχει περιέλθει στο συνερωτώμενο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Ο ρόλος του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, αναφορικά με τη σχολική στέγη, είναι επιτελικός, με τον καθορισμό των προδιαγραφών των χώρων ως προς το είδος, τον αριθμό και το μέγεθος αυτών, που αποτυπώνονται στο κτηριολογικό πρόγραμμα. Τα κτηριολογικά προγράμματα εκπονούνται από τη Διεύθυνση Κτηριακής και Υλικοτεχνικής Υποδομής του ΥΠ.Π.Ε.Θ. (Π.Δ. 114/2014, ΦΕΚ 181/Α’) και ισχύουν για τις  «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» (πρώην ΟΣΚ) και τους Δήμους (πρώην Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις) όλης της χώρας (αρ. 18 του Ν.3467/2006, ΦΕΚ 128/Α’).
Κατόπιν ελέγχου του αρχείου του ΥΠ.Π.Ε.Θ., προκύπτει ότι στην περίοδο 2008-2013 έχουν εκδοθεί οι ακόλουθες Πράξεις για εκπαιδευτικές μονάδες στο νομό Βοιωτίας:
•    Απόφαση αριθμ. 76761/ΣΤ1/12-6-2008 του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων για την ανάθεση στον Ο.Σ.Κ. Α.Ε. του έργου (μελέτη-επίβλεψη- κατασκευή) προσθήκης 6 αιθουσών διδασκαλίας και βιβλιοθήκης στο Γυμνάσιο Οινοφύτων ν. Βοιωτίας και την κατασκευή Νηπιαγωγείων στο Δήλεσι και στο Δ.Δ. Αγ. Θωμά, 
•    Απόφαση αριθμ. 110948/ΣΤ1/29-8-2008 του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων  (ανακοινοποίηση στο ορθό, 17-11-2008) για την ανάθεση στον Ο.Σ.Κ. Α.Ε. του έργου «Ανέγερση Σχολικών Κτιρίων»  μέσω ΣΔΙΤ , όπου συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι ακόλουθες εκπαιδευτικές μονάδες: Δημοτικό Σχολείο Δηλεσίου Δήμου Σχηματαρίου Ν.Α. Βοιωτίας, 1ο Δημοτικό Σχολείο Δήμου Θήβας Ν.Α.Βοιωτίας, 
•    Απόφαση αριθμ. 50669/ΣΤ1/6-5-2009 του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων για την ανάθεση στον Ο.Σ.Κ. Α.Ε. του έργου (μελέτη-επίβλεψη- κατασκευή) αναβάθμισης και προσθήκης στο 2ο Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Σχηματαρίου στο Ν. Βοιωτίας.
Όσον αφορά στην εκπόνηση κτηριολογικού προγράμματος η διαδικασία έχει τηρηθεί για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σχηματαρίου (Απόφαση αριθμ. 61830/ΣΤ1/31-5-2011 Υπουργείου Παιδείας, Δ.Β.Μ.Θ.) κατόπιν αιτήματος του Ο.Σ.Κ., δίχως να έχουν υποβληθεί αιτήματα για άλλες μονάδες.
Σύμφωνα με το αριθμ. πρωτ. 12412/30-11-2015 έγγραφο της Δ/νσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας, το Νηπιαγωγείο Αγίου Θωμά ,φέτος, (17/11/2015) στεγάστηκε σε νεοανεγερθέν  κτήριο. Το Δημοτικό Σχολείο Δηλεσίου έχει ήδη έτοιμο το φάκελό του για την ανέγερση νέου κτηρίου καθώς και την άδεια αυτού. Επίσης, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Θήβας και το 8ο Νηπιαγωγείο Θήβας έχουν υποβάλλει σχετικό αίτημα και περιμένουν την έγκριση.
Επίσης, σύμφωνα με το αριθμ. πρωτ. 11633/01-12-2015 έγγραφο της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Βοιωτίας, το ΕΠΑΛ Σχηματαρίου στεγάζεται σε λυόμενες αντισεισμικές εγκαταστάσεις. Στο ΕΠΑΛ Θήβας υπάρχει θέμα στατικότητας κτηριακών υποδομών και από το 2006 υπήρξε έγκριση του ΟΣΚ για ενίσχυση της στατικότητας και της στεγανότητας των συγκεκριμένων αιθουσών. Το ΕΕΕΕΚ Λιβαδειάς λειτουργεί από φέτος στο κτίριο του πρώην Γυμνασίου Χαιρωνείας. Λόγω της ιδιαιτερότητας του εν λόγω σχολείου κρίνεται αναγκαία η κατασκευή εργαστηριακών χώρων. Τέλος, τα δύο εσπερινά Γυμνάσια αρμοδιότητας της ως άνω Δ/νσης συστεγάζονται με τα αντίστοιχα πρωινά σχολεία που λόγω διαφορετικού  ωραρίου λειτουργίας δεν απαιτείται καμία παρέμβαση.

                                                                                                    Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

                                                         
                                                                                          ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΙΛΗΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Συμμετοχή του Α.Σ. «Καπετάν Ιωάννης Λιάπης» στο Διασυλλογικό Αγώνα Τοξοβολίας



    Στις 7 Φεβρουαρίου 2016 οι αθλητές της τοξοβολίας του Α.Σ. «Καπετάν Ιωάννης Λιάπης» συμμετείχαν στο Διασυλλογικό Αγώνα Τοξοβολίας στη Θήβα. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στο ΕΠΑΛ (επαγγελματικό λύκειο) Θηβών και πήραν μέρος 75 αθλητές από τους συλλόγους ΕΟΣ Χαλκίδας, Α.Σ. Σαρακατσαναίοι Θήβας, Αστέρας Μελισσίων,  ΣΟΑ Ερμής Αθηνών, Ακταίωνας Οινόης  και Α.Σ. Καπετάν Ιωάννης Λιάπης.
    Οι αθλητές του Συλλόγου μας ήταν οι Ιωάννης Λιάπης, Κρητικός Κων/νος, Κρητικός Ιωάννης, Κατσιφής Παύλος, Κατσιφή Ευαγγελία, Καμαριώτης Ιωάννης και Σαραφουντίνοβα Γιασμίν .
    Την όλη προσπάθεια των αθλητών μας στήριξε ο προπονητής της ομάδας τοξοβολίας κ. Μπαλιάμης Νίκος.

              
Διαβάστε Περισσότερα »

Συννεφιά, ομίχλη και σποραδικές μπόρες


Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές στα βορειοδυτικά από το απόγευμα της Τρίτης.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες. Άνεμοι νότιων διευθύνσεων έως 5 και στο Ιόνιο βαθμιαία 6 μποφόρ.


Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες. Από το βράδυ και από τα δυτικά οι νεφώσεις βαθμιαία θα αυξηθούν.

Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα.

Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 13 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές από το απόγευμα στα βόρεια . Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία στο Ιόνιο 5 τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες

Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες

Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες .

Άνεμοι: Στα νότια μεταβλητοί ασθενείς, στα βόρεια νότιοι 3 με 4 και βαθμιαία 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 2 με 3 και βαθμιαία μέχρι 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 14 βαθμούς κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες

Άνεμοι: Ασθενείς μεταβλητοί και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 13 βαθμούς κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ