Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Έχεις καταλάβει γιατί δεν υφίσταται ο ΦΟΔΣΑ ΑΕ της Στερεάς;

Αγαπητέ μου φίλε,

Έχεις καταλάβει γιατί δεν υφίσταται ο περιφερειακός ΦΟΔΣΑ ΑΕ της Στερεάς; Εγώ καταλαβαίνω, για καθαρά διαδικαστικούς λόγους που ξέφυγαν του νομικού τους συμβούλου. Δηλαδή είναι ερασιτέχνες∙ και τώρα προσπαθούν να εκβιάσουν τα πράγματα για να μην τα κάνουν από την αρχή όπως πρέπει. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση απλά εφαρμόζει το νόμο. Δεν κάνει και καμιά επανάσταση.  Βέβαια αν ήταν κανένας προηγούμενος Γενικός Γραμματέας, μπορεί να τα κουκούλωνε. Το απλό είναι δύσκολο στην Ελλάδα.

Τα λέει το έγγραφο της Αποκεντρωμένης.
Στα έχοντας υπόψη στο (3), που είναι η 374/2015 πράξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου, λέει ότι η μετατροπή από Σύνδεσμο σε ΑΕ δεν είναι σύννομη, γιατί δεν προηγήθηκε η συγχώνευση των υφιστάμενων ΦΟΔΣΑ της Περιφέρειας (άρ 13 και 16 του ν. 4071/2012)

Η συγχώνευση των ΦΟΔΣΑ έγινε. Δεν είχαν επί της ουσίας θέμα με κανένα ΦΟΔΣΑ τελικά, αλλά έγινε μετά τη μετατροπή σε ΑΕ. Δεν είναι τόσο έξυπνοι και ικανοί όσο νομίζεις... Και μου τη σπάει που δεν θέλουν να αναγνωρίσουν το λάθος τους και το μόνο που κάνουν είναι να υβρίζουν την Αποκεντρωμένη. Αλλά έτσι έχουν μάθει: Όταν οι υπηρεσίες εφαρμόζουν τη νομιμότητα με συνέπεια και κάνουν σωστά τη δουλειά τους, να τους υβρίζουν και όταν τα κάνουν στραβά και παράνομα, να τους επαινούν…

Σημαίνει κάτι η απόφαση της Αποκεντρωμένης; Πέρα που τους ξαναλέει ότι τα δικονομικά τους δεν πιάνουν και να μην χρεώνουν στους Δήμους τα καθυστερημένα μέσω της ΔΕΗ, στο τέλος νομίζω θα τη γλυτώσουν για να μη γεμίσουμε σκουπίδια και γίνουμε «Πύργος», γιατί πολλοί τοπικοί ΦΟΔΣΑ δεν λειτουργούσαν έτσι κι αλλιώς. Πάρε παράδειγμα τον δικό μας της Κεντρικής Φθιώτιδας. Οπότε θα αναγκαστεί τελικά το Υπουργείο να καλύψει την ανικανότητά τους και να τους νομιμοποιήσει.

Η απόφαση αυτή αφορά την αρμοδιότητα αναθεώρησης και υλοποίησης του ΠΕΣΔΑ Θα αναθεωρήσει λοιπόν η Περιφέρεια τον ΠΕΣΔΑ, αλλά τελικά να δεις ο ΦΟΔΣΑ θα τον υλοποιήσει είτε ως Σύνδεσμος, είτε ως ΑΕ.

Όμως, αγαπητέ μου φίλε, επειδή εγώ είμαι δυσκολόπιστος και πονηρός, λέω ότι το παιχνίδι παίζεται στις καθυστερήσεις. Ο αγώνας είναι σικέ και σπαταλούν πολύτιμο χρόνο πετώντας τη μπάλα στην εξέδρα. Αντί να στρώσουν παιχνίδι, να κάνουν ό,τι καλύτερο με μια σωστή διαβούλευση για την επικαιροποίηση των ΤΟΣΔΑ και του ΠΕΣΔΑ, αντί να έχουν ξεκινήσει τα έργα της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων ανά Δήμο και με διαδημοτικές συνεργασίες, μας απασχολούν με τη διαδικασιολογία.

Όλα δείχνουν ότι θα έχουμε έναν δύσκολο «αγώνα» αυτή τη φορά, που μάλλον θα κριθεί στα πέναλτι. Οπλίσου με νεύρα και υπομονή!

Στέφανος Σταμέλλος
Μέλος της Οκολογίας Αλληλεγγύης Στερεάς
Διαβάστε Περισσότερα »

Α. Ρ. Κ. Θήβας:Όταν η απραξία έχει γίνει ρουτίνα και το αυτονόητο…. η αφύπνιση έρχεται με πολλά θα…

Όταν η απραξία έχει γίνει ρουτίνα και το αυτονόητο…. η αφύπνιση έρχεται με πολλά θα…

Η Δημοτική αρχή μας απάντησε για τα ερωτηματικά και τις ανησυχίες μας για το θέμα των εγκαινίων και την λειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου της Θήβας καθώς και για τις υποδομές και την λειτουργία της πόλης μας σχετικά με το θέμα αυτό.
Αφού μας περιέγραψε μια σειρά διάφορων συναντήσεων τα ερωτηματικά και οι ανησυχίες παραμένουν.
Ας ξεκινήσουμε με την παραδοχή ότι η λειτουργία του Μουσείου είναι ο επί πολλών χρόνων διακαής πόθος, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον, των πολιτών αυτής της πόλης για την ανάδειξη της πολιτιστικής της κληρονομίας που αποδεικνύει ότι πράγματι η Θήβα ήταν και θα πρέπει να γίνει πάλι μια Πρωτεύουσα πόλη του πολιτισμού και της ανάπτυξης. Συμμερίζεται όμως η σημερινή Δημοτική αρχή αυτή την άποψη με πρωτοβουλίες και πράξεις;
Ποια είναι η εικόνα σήμερα δυο μήνες πριν την επίσημη έναρξη της λειτουργίας του Μουσείου;
Περιβάλλον χώρος – πλατεία Κεραμοπούλου, απάντηση Δημοτικής αρχής, τώρα «ετοιμάζει μελέτη για την υποβολή πρότασης για την ανάπλαση της», άραγε 5 χρόνια ίδιας Δημοτικής Αρχής και όσο διαρκούσαν οι εργασίες στο Μουσείο δεν έπρεπε να είχε γίνει αυτή η ανάπλαση;
Χώρος στάθμευσης αυτοκίνητων και λεωφορείων. Είναι  ανεπίτρεπτο να γίνει στο περιβάλλον χώρο, πουθενά στον κόσμο δεν γίνεται αυτό. Υπάρχει πρόνοια από τον Δήμο; Πρόταση μας είναι να γίνεται σε στεγασμένο χώρο μόνον η αποβίβαση και η επιβίβαση των επισκεπτών και τα λεωφορεία να σταθμεύουν σε άλλο χώρο όπως στον δρόμο για τον Σιδ. Σταθμό.
Απαλλοτρίωση του οικόπεδου πλησίον της πλ. Κεραμοπούλου γιατί δεν έχει προχωρήσει εδώ και μια πενταετία (θα μπορούσε να δεχθεί λίγα ιδιωτικά αυτοκίνητα επισκεπτών); Δεν είχατε τόσο χρόνο πρωτοβουλίας για την επίλυσης του θέματος;
Δεν είχατε τόσο χρόνο που άδικα σπαταλήθηκε για μελέτη και εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, σημάνσεων για την διευκόλυνση των επισκεπτών, γνωρίζοντας και την πιθανή ημερομηνία έναρξης της λειτουργίας του Μουσείου;
Τι πρωτοβουλίες έχετε πάρει για την άσχημη κατάσταση των Αρχαιολογικών χώρων που υπάρχει;
Δεν θα έπρεπε ήδη να λειτουργεί Τουριστικό γραφείο πληροφοριών για τους επισκέπτες; Οργανωμένες περιηγήσεις στους Αρχαιολογικούς χώρους;
Δεν θα έπρεπε να ήδη να έχει σχεδιαστεί και καθοριστεί μια Τουριστική πολιτική για τον Δήμο μας, δεν είχατε τον χρόνο η την βούληση; Ευχαριστούμε πάντως που μας ενημερώνετε ότι ..τώρα.. θα.. φέρετε στο Δ.Σ. πρόταση για δημιουργία Επιτροπής Τουρισμού.
Κύριοι της πλειοψηφούσας Δημοτικής αρχής καλές οι φιέστες που προγραμματίζετε, αλλά οι γιορτές και τα πανηγύρια κρατούν για μια- δυο μέρες αλλά μετά τι; Δεν μας αρκούν αυτά, εμείς θέλουμε ουσία, υποδομές και προοπτική. Τον εντυπωσιασμό σας τον χαρίζουμε.
Επειδή ως Αυτοδιοικητικό Ριζοσπαστικό Κίνημα Θήβας θέλουμε να κάνουμε και την αυτοκριτική μας προς εσάς τους πολίτες, αισθανόμαστε μεγάλη ευθύνη για την πορεία μας και την συμμετοχή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Είχαμε την εντύπωση για μια σειρά σημαντικά θέματα θα συμβάλαμε με τις προτάσεις μας  στην καλή λειτουργία του Δήμου. Το λάθος μας είναι ότι αγνοήσαμε τον λαϊκό παράγοντα και τον κοινωνικό έλεγχο. Γι΄αυτό από εδώ και πέρα πλήρη ενημέρωση.

ΘΗΒΑ       14/2/2016

Διαβάστε Περισσότερα »

Πόσο μας κοστίζουν οι συναλλαγές μέσω ίντερνετ



Αντιμέτωποι με προμήθειες που μπορεί να φτάνουν και τα τέσσερα ευρώ ανά συναλλαγή βρίσκονται όσοι επιλέγουν την...ηλεκτρονική οδό για να πραγματοποιήσουν τις συναλλαγές τους: από εμβάσματα και μεταφορές χρημάτων μέχρι πληρωμές φόρων και λογαριασμών.
Οι πιέσεις προς τις τράπεζες, να κατεβάσουν το κόστος είναι έντονες καθώς ο αριθμός των συναλλαγών γίνεται ολοένα και μεγαλύτερος. Έτσι, οι τράπεζες ήδη σχεδιάζουν και ευνοϊκότερες τιμολογιακές πολιτικές αλλά και "πακέτα" για τους πελάτες τους.

Ιδού τα νέα σχέδια αλλά και το τι ισχύει σήμερα στην αγορά:

Εθνική Τράπεζα

Αναφορικά με τις πληρωμές λογαριασμών μέσω διαδικτύου, η τράπεζα δεν κρατάει κάποια προμήθεια. Όσο αφορά όμως την μεταφορά εμβασμάτων στο εσωτερικό, το κόστος μιας τέτοιας κίνησης είναι η προμήθεια που κρατάει η Εθνική που είναι 1,5 ευρώ συν την προμήθεια που κρατάει η τράπεζα στην οποία επιθυμείτε να μεταφέρεται το ποσό.

Για τα εμβάσματα από το εξωτερικό (εντός της ΕΕ) η προμήθεια είναι 4 ευρώ για ποσά έως 50.000 αλλιώς για ποσά άνω των 50.000 ευρώ η προμήθεια είναι 9 ευρώ.

Eurobank

Η Eurobank μέσω του προγράμματος «Δωρεάν Συναλλαγές» δίνει στους πελάτες της την δυνατότητα να πραγματοποιούν απεριόριστο αριθμό συναλλαγών χωρίς κανένα κόστος σε όσους έχουν συνολική καταθετική / επενδυτική σχέση με την τράπεζα άνω των 3.000 ευρώ, ενώ για τους υπόλοιπους προσφέρεται μόνο με 1 ευρώ το μήνα. 

Αυτές αφορούν:

• Πληρωμές όλων των λογαριασμών (ΔΕΚΟ, Ασφαλιστικών Ταμείων, Ασφαλειών κ.α.) από το EuroPhone Banking ή το e-Banking
• Απεριόριστα εξερχόμενα εμβάσματα (με χρήση IBAN) από το EuroPhone Banking ή το e-Βanking με ένδειξη SHA
• Απεριόριστα εισερχόμενα εμβάσματα (με χρήση ΙΒΑΝ)
• Πληρωμές πιστωτικών καρτών άλλων Τραπεζών, από το EuroPhone Banking ή το e-Banking
• Πάγιες εντολές πληρωμής όλων των λογαριασμών
• Έκδοση καρνέ επιταγών 10 ή 25 φύλλων (μόνο για επαγγελματίες)
Στο σύνολο των 3.000 ευρώ συμμετέχουν αθροιστικά τα μέσα μηνιαία υπόλοιπα των παρακάτω προϊόντων:
• όλοι οι καταθετικοί λογαριασμοί και προθεσμιακές καταθέσεις σε όλα τα νομίσματα
• όλα τα επενδυτικά προϊόντα και όλα τα προγράμματα σύνταξης ή μακροχρόνιας αποταμίευσης

Απαραίτητη προϋπόθεση για να επωφεληθείτε από τις e-συναλλαγές είναι να μην έχετε καθυστερήσει την πληρωμή δανείου ή πιστωτικής κάρτας της Τράπεζας πέραν των 30 ημερών από την ημερομηνία οφειλής.


Τράπεζα Πειραιώς

Η τιμολογιακή πολιτική της Τράπεζας Πειραιώς θέλει διαφορετικές χρεώσεις για κάθε είδους λογαριασμού. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι για πληρωμές ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ η προμήθεια είναι 0,50 ευρώ είτε πληρώσετε με πιστωτική είτε με χρεωστική κάρτα ενώ για πληρωμές λογαριασμών κινητής τηλεφωνίας δεν υπάρχει προμήθεια.

Για εισερχόμενα εμβάσματα:

• έως 15 ευρώ δεν υπάρχει προμήθεια
• από 15,01 ευρώ έως 12.500 ευρώ η προμήθεια είναι 4 ευρώ
• από 12.500,01 ευρώ έως 50.000 ευρώ η προμήθεια είναι 6 ευρώ
• από 50.000,01 ευρώ και άνω η προμήθεια είναι 10 ευρώ

Για εξερχόμενα εμβάσματα:

• έως 2.000 ευρώ η προμήθεια είναι 10 ευρώ
• από 2.000,01 ευρώ έως 12.500 ευρώ η προμήθεια είναι 12 ευρώ
• από 12.500,01 ευρώ και άνω η προμήθεια είναι 0,20% με ελάχιστο ποσό τα 25 ευρώ και μέγιστο ποσό τα 300 ευρώ.

Αlpha Bank

Τέλος όσο αφορά την Alpha Bank η προμήθεια που κρατάει η τράπεζα στην πληρωμή λογαριασμών μέσω ίντερνετ έχει ως εξής:

• ΔΕΗ: 0,10 ευρώ
• ΕΥΔΑΠ: 0,20 ευρώ
• Τέλη κυκλοφορίας: Δωρεάν
• Κινητή τηλεφωνία:
- Cosmote: δωρεάν
- Vodafone: δωρεάν
- Wind: δωρεάν

Όσο αφορά την μεταφορά εμβασμάτων στο εσωτερικό από Alpha Bank σε Alpha Bank η προμήθεια είναι μηδέν, ενώ από Alpha Bank σε άλλη τράπεζα οι προμήθειες διαμορφώνονται ως εξής:

• εώς 5.000 η προμήθεια είναι 3 ευρώ
• από 5.000,01 ευρώ εώς 50.000 ευρώ η προμήθεια είναι 7 ευρώ

Αναφορικά με εμβάσματα εξωτερικού η προμήθεια διαφέρει από χώρα σε χώρα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Aποτελέσματα Ποδοσφαιρικών Αγώνων Βοιωτίας



Β' Κατηγορια Βοιωτιας 1ος Ομιλος
Αποτελεσματα 16ης Αγωνιστικης
ΠΑΟΚ Κυριακιου - Α.Σ Λεονταριου                                 2-0
ΑΟ Παυλο - ΑΕ Ορχομενος                                                1-2
ΑΟ Υψηλαντης - ΑΟ Ασκρης               5-2
Κυπαρισσος Αντικυρας - Απολλων Ακραιφνιου          0-1
Παναλιαρτος - Πανδαυλειακος                                        3-2
Πανγεωργικος - Πηγασος Αγιας Αννας                        2-2

Β' Κατηγορια Βοιωτιας 1ος Ομιλος
η Βαθμολογια σε 16 Αγωνες
1. Απολλων Ακραιφνιου             41
2. ΠΑΟΚ Κυριακιου                    38
3. Παναλιαρτος                            37
4. Πηγασος Αγίας Αννας.        30
5. ΑΟ Υψηλαντης.                      30
6.  ΑΕ Ορχομενος                       27
7. Πανδαυλειακος                      20
8. Πανγεωργικος                        16
9. Κυπαρισσος Αντικυρας        15
10. ΑΟ Παυλο                                8
11. Α.Σ Λεονταριου                       7
12. ΑΟ Ασκρης                              2




Β' Κατηγορια Βοιωτιας 2ος Ομιλος
Αποτελεσματα 16ης Αγωνιστικης
ΑΟ Υπατο - Ιωνικος Αστερας Θηβας                                  4-1
Κεραυνος Αγιου Θωμα - Δοξα Μουρικιου                        5-1
ΑΕΣ Ελεωνας - Πελοπιδας Θηβας                                      2-1
Ολυμπιαδα Οινοφυτων - Ηρακλης Ασωπιας                  2-1

Β' Κατηγορια Βοιωτιας 2ος Ομιλος
16η Αγωνιστικη Σαββατο 20 Φεβρουαριου  3.00 μ.μ
Ελλοπιακος - Ελικωνας Δομβραινας


Β' Κατηγορια Βοιωτιας 2ος Ομιλος
η Βαθμολογια σε 15 Αγωνες
1. ΑΟ Υπατο                                        41
2. Ολυμπιάδα Οινοφυτων.             31
3. Κεραυνος Αγιου Θωμα               27
4. Ελλοπιακος                                    26*
5. Ηρακλης Ασωπιας                       23
6. Πελοπιδας Θηβας                        21
7. Ιωνικος Αστερας Θηβας            16
8. ΑΕΣ Ελεωνας                                14
9. Δοξα Μουρικιου                             9
10. Ελικωνας Δομβραινας               7*
11. ΑΕ Δερβενοχωρια                      -

* οι ομαδες με Αστερακι εχουν ενα Αγωνα Λιγοτερο


Α' Κατηγορια Βοιωτιας
Αποτελεσματα 19ης  Αγωνιστικης
ΑΟ Θηβα - Νικη Λαφυστιου.                                                         5-1.
ΑΟ Θεσπιακος - ΠΑΟΚ Κοκκινου.                                               2-1.
Δαφνη Ερυθρων - ΑΕ Δηλεσιου.                                                  2-0.
Κιθαιρων Καπαρελλιου - Παρνασσος Αραχωβας.                  2-0. 
ΑΟ Μαυρομματιου - Επαμεινωνδας Λευκτρων.                      2-1.
Ενωση ΑΣΑ - Αρματηλατης.                                                         5-0  
Αναγεννηση Σχηματαριου - Παμβαγιακος.                            0-0
Ρεπο ... Αμβρυσσεας Διστομου

Α' Κατηγορια Βοιωτιας
η Βαθμολογια σε 19 Αγωνες
1. ΑΟ Θηβα                                           49
2.Αμβρυσσεας Διστομου                  43

3. Κιθαιρων Καπαρελλιου.               37
4. Δάφνη Ερυθρων.                           36
5.Αναγεννηση Σχηματαριου          33
6. Ενωση ΑΣΑ                                     33
7. Επαμεινωνδας Λευκτρων.          30
8. Παρνασσος Αραχωβας                23
9. Παμβαγιακος.                                20
10. ΑΟ Θεσπιακος.                            20
11. ΑΟ Μαυρομματιου.                    18
12.ΑΕ Δηλεσι.                                     11
13. ΠΑΟΚ Κόκκινο.                           11
14. Αρματηλατης                               10
15. Νικη Λαφυστιου                           7

Περισσότερα στο thivaspor1.

                             
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο αγροτικός κόσμος μπροστά στο φάσμα της «νεο-κολιγοποίησης»

 Ο αγροτικός κόσμος μπροστά στο φάσμα της «νεο-κολιγοποίησης»
Της Φανής Παπαθωμά*

Ο αγροτικός πληθυσμός της χώρας από τις 20 Ιανουαρίου και για 20 ημέρες τώρα διαδηλώνει σε ένα εξαιρετικά δύσκολο αγώνα προκειμένου να ξεπεράσει τα εμπόδια που δημιουργούν οι μνημονιακές πολιτικές και καταδικάζουν σε αφανισμό την γεωργία, την κτηνοτροφία και την αλιεία της χώρας.Στον αγώνα αυτό - που είναι για το Ασφαλιστικό, Φορολογικό και το Κόστος Παραγωγής - για πρώτη φορά έχει συνταχθεί ενεργά δίπλα του το σύνολο των κοινωνικών και παραγωγικών ομάδων της Ελληνικής Κοινωνίας.Σήμερα ο αγροτικός κόσμος αντιμετωπίζει το φάσμα της «νεο-κολιγοποίησης», έναν αιώνα μετά την κατάργηση των τσιφλικιών, την δολοφονία του Μαρίνου Σπ. Αντύπα (Ισότης - Αδελφότης - Ελευθερία) και την απαίτηση των κολίγων για απαλλοτρίωση και διανομή της γης στο Κιλελέρ, στις 6 Μαρτίου 1910.  Από την σύσταση του Ελληνικού κράτους μέχρι και σήμερα ο αγροτικός πληθυσμός, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δηλαδή οι άνθρωποι της παραγωγής, καλούνται διαρκώς να αποπληρώνουν κάθε φορά «τα δάνεια της ανεξαρτησίας» και να τροφοδοτούν διαρκώς ένα μοντέλο ανάπτυξης που στηρίζεται σε ανεξέλεγκτο δανεισμό - έναν δανεισμό που δημιουργεί τεράστιο εξωτερικό χρέος και μόνιμες επεμβάσεις των ξένων και σε έλεγχο της οικονομίας και των θεσμών της πολιτείας.Δηλώνω την αλληλεγγύη μου στον δίκαιο αγώνα των αγροτών και θα είμαι στο πλευρό τους προκειμένου να αποτραπούν πολιτικές οι οποίες εξοντώνουν κάθε παραγωγική διαδικασία.
Η πρότασή μου δεν μπορεί παρά να είναι είναι το αυτονόητο:
- Να αρχίσει ένας ειλικρινής διάλογος για την εξεύρεση βιώσιμης λύσης.
 - Να αποκτήσουμε δίκαιο και σταθερό φορολογικό σύστημα, αναγνώριση ίσων δικαιωμάτων σε όλες τις παραγωγικές τάξεις.                 
Το οφείλουμε στο μέλλον μας.
Φανή Παπαθωμά  Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας
Διαβάστε Περισσότερα »

Το παγκόσμιο ρεκόρ του 17χρονου Ελληνα αθλητή

Έγραψε ιστορία το βράδυ του Σαββάτου ο 17χρονος επικοντιστής Εμμανουήλ Κάραλης, πετυχαίνοντας παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία των Παίδων, στο  Πανελλήνίο πρωτάθλημα στίβου.

Ο αθλητής ξεπέρασε τα 5,53 μ. με την πρώτη προσπάθεια προκαλώντας ενθουσιώδη χειροκροτήματα στο κοινό. Η προηγούμενη κορυφαία επίδοση όλων εποχών στον κόσμο ήταν του Αργεντινού Ζερμάν Κιαραβίλιο με 5,51 μ. από τις 1/5/2004.

Ο Κάραλης στην αρχή της σεζόν είχε κάνει 5,35 μ. στην προπονητική ημερίδα, επίδοση που κατοχύρωσε στις 30 Ιανουαρίου στο ΣΕΦ, όταν και ανέβηκε πάνω από το ίδιο ύψος. Ο νεαρός το καλοκαίρι θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας του στην Τιφλίδα.
«Πρώτη μου φορά»

«Είναι η πρώτη φορά που ξεπερνώ αυτό το ύψος, αφού στην προπόνηση επικεντρωνόμαστε στην τεχνική με τον προπονητή μου και χρησιμοποιούμε μαλακά κοντάρια. Τα κοντάρια αυτά τα είχα χρησιμοποιήσει ξανά στον προηγούμενο αγώνα εδώ στο ΣΕΦ πριν από 15 ημέρες. Αφιερώνω αυτό το παγκόσμιο ρεκόρ στον προπονητή μου, Βασίλη Μεγαλοοικονόμου, τη δίδυμη αδελφή μου και τον κόσμο που βρέθηκε εδώ και χειροκρότησε τις προσπάθειες μας", είπε ο νεαρός αθλητής και συμπλήρωσε: "Αυτό το παγκόσμιο ρεκόρ αλλάζει τον τρόπο σκέψης μου μόνο για σήμερα. Από αύριο βάζουμε το κεφάλι κάτω και συνεχίζουμε την σκληρή δουλειά. Δεν θα αφήσω να με επηρεάσει όλο αυτό», είπε ο Κάραλης.

Ο Κάραλης κατέλαβε την τρίτη θέση στον αγώνα. Νωρίτερα είχε ανέβει πάνω τα 4,95 μ. με την δεύτερη, τα 5,15 μ. με την πρώτη, τα 5,31 μ. με την δεύτερη, τα 5,39 μ. με την πρώτη και τα 5,53 μ. με την πρώτη. Ο Κώστας Φιλιππίδης προσπάθησε σκληρά στα 5μ.80, αλλά τελικά έμεινε στα 5μ.70 με ατομικό ρεκόρ φέτος 5μ.77. Θαυμάσια εμφάνιση και του Πατσουκάκη, που υπερέβη τα 5μ.53.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ακύλας και Πρίσκιλλα: Σήμερα γιορτάζουν οι Άγιοι των ερωτευμένων από τον Πόντο

Μπορεί να έχει καθιερωθεί παγκόσμια, ως Άγιος των ερωτευμένων ο καθολικός Βαλεντίνος, αλλά για τους Ορθόδοξους, οι Άγιοι των ερωτευμένων είναι οι Απόστολοι Ακύλας και Πρίσκιλλα με καταγωγή από τον Πόντο.

Ο Ακύλας, καταγόταν από τον Πόντο της Μικράς Ασίας και ήταν Ιουδαίος, ενώ η Πρίσκιλλα είχε καταγωγή από τη Ρώμη, όπου και γνωρίστηκαν.

Ήταν ένα πολύ αγαπημένο ζευγάρι, κατοικούσαν στην Κόρινθο και εξασκούσαν το επάγγελμα του σκηνοποιού. Ήσαν δε άνθρωποι ενάρετοι και ευσεβείς.

Δεν απέκτησαν παιδιά, αλλά αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο στη σχέση τους, γιατί η αγάπη μεταξύ τους ήταν δυνατή και τους κράτησε δεμένους σε όλη την πορεία της ζωής τους.

Όταν ο απόστολος Παύλος, επισκέφθηκε την Κόρινθο, για να διδάξει την ορθόδοξη πίστη, το ζεύγος του προσέφερε θερμή φιλοξενία καθώς είχε εντυπωσιαστεί με το κήρυγμά του. Τόσο τους άγγιξε ο φλογερός και σωτήριος λόγος του απόστολου, ώστε αφού κατηχήθηκαν και βαπτίσθηκαν από αυτόν, αποφάσισαν να τον ακολουθήσουν στις περιοδείες του ως βοηθοί του.

O απόστολος εντυπωσιάσθηκε τόσο από τις αρετές και τη χριστιανική τους δράση ώστε τους μνημονεύει στις επιστολές του γράφοντας ότι για τις προσφερθείσες υπηρεσίες τους και το θάρρος είναι ευγνώμων όχι μόνον εκείνος, αλλά και όλες οι εκκλησίες των εθνών.

Αργότερα οι διώκτες του χριστιανισμού, συνέλαβαν και αποκεφάλισαν τους Αγίους χαρίζοντάς τους μαζί με τον τίτλο των Αποστόλων και τον τίτλο των Μαρτύρων.

Η μνήμη τους τιμάται από την εκκλησία μας στις 13 Φεβρουαρίου εκάστου έτους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστρέφει στα μπλόκα το αγωνιστικό μέτωπο των αγροτών

Μετά την πολύ δυνατή παρουσία τους στην Αθήνα και τα δύο μεγάλα συλλαλητήρια στο Σύνταγμα και με τρακτέρ, οι αγρότες επιστρέφουν στα μπλόκα τους όπου και παραμένουν σε αγωνιστική ετοιμότητα κατά των κυβερνητικών προτάσεων σε ασφαλιστικό και φορολογικό.

Το μήνυμά τους ήταν ηχηρό και η παρουσία τους αποτυπώθηκε με την παρουσία χιλιάδων τόσο την Παρασκευή το απόγευμα- όταν το Σύνταγμα υποδέχθηκε και τρακτέρ- όσο και χθες που έγινε δεύτερο ογκώδες συλλαλητήριο μέσα σε 15 ώρες.

Από την ερχόμενη Δευτέρα σε συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν στα μπλόκα οι αγρότες ανά την Ελλάδα, πρόκειται να λάβουν αποφάσεις για την κλιμάκωση, και με εναλλακτικές μορφές, των κινητοποιήσεών τους, όπως ανέφερε στην ομιλία του ο Βαγγέλης Μπούτας, εκ μέρους της Πανελλαδικής Συντονιστικής Μπλόκων.

Η κυβέρνηση πάντως επαναλαμβάνει την έκκλησή της στους αγρότες για διάλογο με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή να λέει πως αν δεν προσέλθουν αναλαμβάνουν την ευθύνη.


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη ο «αγρότης» που έσπασε περιπολικό στο Χαϊδάρι


Δυναμικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής είναι ο ένας από τους τρεις  άνδρες, που έχουν ταυτοποιηθεί ως δράστες της διάλυσης περιπολικού της αστυνομίας στο Χαϊδάρι χθες το πρωί. Ο 30χρονος με το χαρακτηριστικό κούρεμα και το χιτώνιο παραλλαγής πρωτοστατεί στην καταστροφή του περιπολικού και συμμετέχει στις συμπλοκές με τις αστυνομικές δυνάμεις. Από τα εκατοντάδες βίντεο των τηλεοπτικών σταθμών και ενημερωτικών ιστοσελίδων, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., ταυτοποίησαν την εμπλοκή του. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο νεαρός από την Κορινθία, συνελήφθη και οδηγήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπου σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος του. Κατηγορείται για διακεκριμένες περιπτώσεις φθορών, διατάραξη κοινής ειρήνης, παράβαση του νόμου περί όπλων και άλλα αδικήματα.

Ο νεαρός, σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής ήταν πρωτοπαλίκαρο του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής στην Κορινθία, Στάθη Μπούκουρα. Εμφανίζεται σε αρκετές εκδηλώσεις του μορφώματος στο πλευρό του όπως απεικονίζεται σε φωτογραφίες. Σημειώνεται ότι συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό και των άλλων δύο ανδρών που έχουν ταυτοποιηθεί.

Η σύλληψη του νεαρού επιβεβαιώνει σε ένα βαθμό τις αναφορές του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, στον Σκαϊ, πως ακροδεξιά χρυσαυγίτικα στοιχεία, που είχαν συγκεντρωθεί στο Χαϊδάρι, προκαλούν σύγχυση, προβαίνουν σε καταστροφές, σπάνε περιπολικά, κυνηγούν και τραυματίζουν αστυνομικούς και προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν απο τις διεκδικήσεις του αγροτικού κινήματος.





Διαβάστε Περισσότερα »

Θρήνος στον Ορχομενό: Σκοτώθηκε 31χρονος ΕΠ.ΟΠ. με μηχανή



 Ξεψύχησε χθες  ένας 31χρονος Στρατιωτικός απο τον Ορχομενό Βοιωτίας  που υπηρετούσε στο 96 ΤΥΠΕΘ στα Αρμόλια.

Τις πρωινές ώρες οδηγώντας μηχανή μεγάλου κυβισμού συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με φορτηγό στον επαρχιακό δρόμο Βέσσας –Αρμολίων. Ο άτυχος άνδρας διεκομίσθει στο Νοσοκομείο όπου και άφησε την τελευταία του πνοή,ενώ πιθανότατα δεν φορούσε κράνος. Ο οδηγός του αγροτικού διεκομίσθει στο Νοσοκομείο με σοβαρό τραυματισμό στο ισχίο.

Ο άτυχος νέος μεταφέρθηκε στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο Χίου στις 11:30 του Σαββάτου αλλά παρά τις προσπάθειες των ιατρών κατέληξε στις 14:00 βυθίζοντας στο πένθος φίλους αλλά και συναδέλφους του.

 http://chiosin.gr

e-hani.blogspot.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Βροχές, καταιγίδες και σκόνη σήμερα

Βροχές και κατά τόπους καταιγίδες αναμένονται σήμερα στα δυτικά, με βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων.

Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, θα εκδηλωθούν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις φτάνοντας στο Αιγαίο τοπικά τα 7 με 8 Μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ανατολικά τις πρωινές ώρες, με τοπικές βροχές στη Θράκη. Μετά το μεσημέρι στα δυτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές που βαθμιαία θα επεκταθούν ανατολικά.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 6 και τοπικά 7 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα βόρεια μέχρι το βράδυ, οπότε τα φαινόμενα στα νότια θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 6 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στις δυτικές και βόρειες περιοχές.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, στα νότια τοπικά 7 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά 7 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με το πικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7, στα νότια τοπικά 8 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών κυρίως στα δυτικά και βόρεια.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Ασθενείς και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ.
Θερμοκρασία:  Από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ