Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Παγκόσμιο σκάνδαλο: 55 χώρες ανακαλούν Mars και Snickers - Και η Ελλάδα ανάμεσά τους

Βρέθηκαν σε ένα προϊόν της κομμάτια πλαστικού - Τι αναφέρει η Mars Hellas - Ποια προιόντα αποσύρονται
Τεράστιες διαστάσεις φαίνεται πως λαμβάνει η υπόθεση με την απόσυρση των προϊόντων σοκολάτας Mars και Snickers καθώς σύμφωνα με το Associated Press, οι σοκολάτες αποσύρθηκαν από συνολικά 55 χώρες!

Αρχικά, η αμερικανική εταιρεία παρασκευής των συγκεκριμένων προϊόντων ανακοίνωσε πως αποσύρει την Mars και την Snickers από την αγορά της Γερμανίας και της Ολλανδίας, ωστόσο, όπως έγινε γνωστό η απόσυρση αφορά σε συνολικά 55 χώρες, μεταξύ των οποίων την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Βρετανία, το Βέλγιο και τη Γαλλία.

Ο λόγος που οδήγησε την εταιρεία σε αυτή την απόφαση είναι το γεγονός ότι βρέθηκε σε ένα προϊόν της κομμάτια πλαστικού και προκειμένου να επηρεαστεί περαιτέρω η φήμη της και να προκληθούν προβλήματα στους καταναλωτές, η Mars αποσύρει από την γερμανική αγορά όλα τα προϊόντα Mars, Snickers, Milky Way Minis, Miniatures καθώς και ορισμένες καραμέλες Celebrations των οποίων η ημερομηνία λήξης κυμαίνεται από τις 19 Ιουνίου 2016 έως τις 8 Ιανουαρίου 2017.

Η λίστα με τις χώρες από τις οποίες ανακαλούνται τα προϊόντα αυτά υπάρχει στην ιστοσελίδα της εταιρείας www.mars.de, ωστόσο, λόγω αυξημένης επισκεψιμότητας, ο ιστότοπος έχει «πέσει» την τελευταία ώρα.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά από το 1963, όταν και άρχισε να λειτουργεί, που η εταιρεία Mars -η οποία απασχολεί περισσότερα από 1.200 άτομα- αναγκάστηκε να ανακαλέσει κάποια από τα προϊόντα της.


Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Mars Hellas - Ποια προιόντα αποσύρονται
Σε ανακοίνωσή της η Mars Hellas αναφέρει πως «ανακοινώνει την ΑΥΤΟΒΟΥΛΗ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ορισμένων προϊόντων SNICKERS® και MARS® ύστερα από μεμονωμένο περιστατικό εντοπισμού πλαστικής ύλης σε ένα από τα προϊόντα συγκεκριμένης παρτίδας που παρήχθη στο εργοστάσιο της MARS στο Veghel της Ολλανδίας».

Η προληπτική ανάκληση αφορά στα προϊόντα με τις ακόλουθες ημερομηνίες ανάλωσης κατά προτίμηση και τύπο συσκευασιών:

Ο πίνακας με τα προϊόντα


«Ουδεμία άλλη σειρά προϊόντων Mars® και Snickers®  ανακαλείται από την Ελληνική αγορά. Οι καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους κάποιο από τα παραπάνω προϊόντα SNICKERS® ή/και MARS® καλούνται να μην το καταναλώσουν προς αποφυγή επιπλοκών στην κατάποση», τονίζει η εταιρεία η οποία ενημερώνει τους καταναλωτές ότι μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τη Mars Hellas στο 210 98 92 989 ή μέσω e-mail στο mars.hellas@effem.com.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ηot spot... στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας



Σε ένα απέραντο hot spot έχει μεταβληθεί η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας από τη Θήβα μέχρι και τη Φθιώτιδα.

Όλα τα μοτέλ της περιοχής είναι από χθες το μεσημέρι, γεμάτα με λεωφορεία στα οποία επέβαιναν πρόσφυγες  που κατευθύνονταν στην Ειδομένη.
Πιο συγκεκριμένα, η ΕΛ.ΑΣ έχει ακινητοποιήσει περισσότερους από 500 πρόσφυγες στο ύψος των Θηβών, σε μοτέλ στο 90ό χιλιόμετρο, ενώ από το μεσημέρι της Δευτέρας έχουν ακινητοποιηθεί περισσότερα από 30 λεωφορεία σε διάφορα μοτέλ της εθνικής οδού ή και στην είσοδο της Λαμίας, και πάνω από 1.500 πρόσφυγες παραμένουν εκεί, περιμένοντας τις εξελίξεις.

Από το απόγευμα της Τρίτης, η αστυνομία άρχισε σταδιακά να διοχετεύει δυο-δυο τα λεωφορεία κάθε μισή ώρα, ενώ συγχρόνως φτάνουν στη Λαμία και άλλα λεωφορεία από την Αθήνα.
Διαβάστε Περισσότερα »

2 θέσεις εργασίας στο Δήμο Ορχομενού




Ο Δήμαρχος Ορχομενού ανακοινωνει την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας δύο(2) μηνών, συνολικά δυο(2) ατόμων ως εξής:

ΠΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ 1

ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΒΡΕΦΟΚΟΜΩΝ 1

ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ

1 Οι υποψήφιοι να είναι ηλικίας από 18 έως 65 ετών.

2.Να έχουν υγεία και φυσική κατάσταση που τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσης για την οποία προσλαμβάνονται.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στα γραφεία της υπηρεσίας μας ,οδός 28Ης Οκτωβρίου 50,και ειδικότερα στο γραφείο Ανθρώπινου Δυναμικού ,αρμόδια Κα Κρυσταλλία Φορτάτου από την 24-2-2016 μέχρι και την 28-2-2016 . Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2261351106.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι έρχεται για τα ανασφάλιστα ΙΧ



    Τις περίπου 700.000 φθάνουν, σύμφωνα με εκτιμήσεις των ασφαλιστικών εταιρειών, τα οχήματα που κυκλοφορούν στους δρόμους χωρίς να είναι ασφαλισμένα.



Ενώ ήδη από το 2013 υπάρχει νομοθεσία και διαδικασία για τον εντοπισμό τους και την επιβολή κυρώσεων τους ιδιοκτήτες τους, η.. σχετική εφαρμοστική υπουργική απόφαση πήρε τώρα το δρόμο για την Εφημερίδα της Κυβέρνησης για να ξεκινήσουν αμέσως μετά οι διαδικασίες ελέγχου.
Στην πράξη αυτό που θα γίνει είναι μια διασταύρωση μεταξύ του αρχείου οχημάτων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων τα οποία δεν βρίσκονται σε ακινησία και του αρχείου των ασφαλιστικών εταιρειών για τα οχήματα που δεν έχουν ασφαλιστεί για τις ελάχιστες απαιτούμενες καλύψεις αστικής ευθύνης.
Μετά την ολοκλήρωση της διασταύρωση όσοι εντοπισθούν να έχουν ανασφάλιστο όχημα θα λάβουν ένα ειδικό ειδοποιητήριο από τη ΓΓΔΕ με το οποίο θα καλούνται να ασφαλίσουν το όχημά τους πληρώνοντας εκτός από το ασφάλιστρο που αναλογεί στο όχημά τους και ένα παράβολο- πρόστιμο ύψους 250 ευρώ.
Κάθε ιδιοκτήτης ΙΧ που θα παραλάβει το ειδοποιητήριο θα πρέπει εντός 8 ημερών είτε να αποδείξει ότι το όχημά είναι ασφαλισμένο και λόγω λάθους της δημόσιας διοίκησης εμφανίστηκε στον κατάλογο των ανασφάλιστων οχημάτων είτε να προχωρήσει στην ασφάλιση του οχήματός του. Αν παρέλθει το 8ήμερο και ο οδηγός δεν ανταποκριθεί, τότε θα κληθεί να καταβάλει επιπλέον πρόστιμο 500 ευρώ και ταυτόχρονα θα βρεθεί αντιμέτωπος με σειρά διοικητικών κυρώσεων, όπως:
- αφαίρεση των πινακίδων, του διπλώματος και της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος για 6 μήνες.
- αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας για 2 χρόνια σε περίπτωση ατυχήματος ή για 3 χρόνια, σε περίπτωση υποτροπής.
- Χρηματικό πρόστιμο υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου, με πράξη της Αστυνομικής Αρχής, 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και τα φορτηγά δημοσίας χρήσεως, 500 ευρώ για τα επιβατικά & 250 ευρώ για τα δίκυκλα.
- φυλάκιση από 2 μήνες μέχρι 1 χρόνο.
- χρηματική ποινή έως 3.000 ευρώ σε περίπτωση εμπλοκής σε ατύχημα.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ-ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΘΗΒΩΝ


Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΕ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΟΝ ΑΟ ΘΗΒΑ






Ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες και αίτημα στον Δ.Ο.Θ. του προέδρου του ΑΟ ΘΗΒΑ Θανάση Βυλλιώτη παραχωρήθηκε το δημοτικό στάδιο Θήβας στον ΑΟ ΘΗΒΑ έως 31/5/2016 και πλέον ο σύλλογος θα είναι υπεύθυνος και για την συντήρηση και για την αποκατάσταση των ζημιών του σταδίου. Τα τελευταία χρόνια ο αγωνιστικός χλοοτάπητας του κεντρικού γηπέδου συντηρούνταν με έξοδα του Δ.Σ. του ΑΟ ΘΗΒΑ καθώς και το βοηθητικό το οποίο φτιάχτηκε από χορηγίες των γονέων των παιδιών που αγωνίζονται στα τμήματα των ακαδημιών του
Όλοι αυτοί οι κόποι και το μεράκι που έχουμε για να ανέβει η πόλη αθλητικά  αναγνωρίστηκαν από τον Δήμο και τον Δ.Ο.Θ. και πριν από λίγο αποφασίστηκε σε συμβούλιο που ήταν παρών και ο πρόεδρος Θανάσης Βυλλιώτης να παραχωρηθεί το γήπεδο στον σύλλογο.
Ο πρόεδρος Θανάσης Βυλιώτης ευχαριστεί από τα βάθη της καρδιάς του όλους όσους βοήθησαν σε αυτή την εξέλιξη και ειδικά ευχαριστεί τον πρόεδρο του Δ.Ο.Θ. κύριο Παπαδημητρίου που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του συλλόγου και βέβαια ευχαριστεί και τον Δήμαρχο Θηβαίων κύριο Νικολάου για την στήριξη και υποστήριξη που δείχνει στον σύλλογο ο οποίος προσπαθεί να αναβαθμίσει την πόλη στα αθλητικά δρώμενα.



ΑΟ ΘΗΒΑ.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο ΑΓΩΓΟΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ



      Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του νέου αγωγού ύδρευσης στην τ.κ.  Ευαγγελίστριας, μήκους περίπου 1500 μέτρων.

       Ο νέος αγωγός αντικαθιστά τον αντίστοιχο από αμίαντο, εξασφαλίζοντας την ποιότητα του πόσιμου νερού στην ορεινή κοινότητα του Δήμου μας.

      Η παρέμβαση αυτή σε συνδυασμό με την καινούργια δεξαμενή που κατασκευάστηκε, καθώς και τις βελτιώσεις στο εσωτερικό δίκτυο και στις πηγές υδροληψίας που έγιναν και συνεχίζονται, αντιμετωπίζουν   οριστικά το ζήτημα, εξασφαλίζοντας την  επάρκεια, αλλά και την  ποιότητα.

     Αντίστοιχες παρεμβάσεις έχουν γίνει και γίνονται σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα, καθώς είναι δεδομένη η ευαισθησία της Δημοτικής Αρχής στο ζήτημα. Σημειωτέων πως τα τελευταία πέντε χρόνια γίνονται μηνιαίες αναλύσεις ,για τον έλεγχο της ποιότητας του νερού, σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα.



Ο Δήμαρχος

Γεώργιος Π.Ντασιώτης
Διαβάστε Περισσότερα »

Κατάμεστο το Συνεδριακό Αλιάρτου στην ομιλία του Χρήστου Γιανναρά

«Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ΤΗΣ»
Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ Κ.ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ.

Σε ένα κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο Αλιάρτου, το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, ένας σημαντικότατος Έλληνας στοχαστής, ο καθηγητής φιλοσοφίας και συγγραφέας κ. Χρήστος Γιανναράς  μίλησε με θέμα: «Ή κρίση στην Ελλάδα είναι μόνον οικονομική ή και πολιτισμική;».
Το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο Αλιάρτου σε μια ενότητα εκδηλώσεων με διακεκριμένους Έλληνες διανοούμενους(Βασίλης Καραποστόλης καθηγητής Πολιτισμού και Επικοινωνίας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Λαοκράτης Βάσης φιλόλογος και συγγραφέας, Γιώργος Κοντογιώργης  πρώην πρύτανης Παντείου Πανεπιστημίου, Γεώργιος Σπανός καθηγητής Παιδαγωγικών της φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών)προσπαθεί να ανιχνεύσει τα αίτια της κρίσης και να συμβάλλει στην δημιουργία ενός δημοσίου διαλόγου με σκοπό την διερεύνηση δυνατοτήτων υπέρβασης της κρίσης.
Ο καθηγητής φιλοσοφίας και συγγραφέας κ. Χρήστος Γιανναράς μίλησε για τον οικονομικό συγκλονισμό που απειλεί να μεταβάλλει εκ θεμελίων τον δυτικό κόσμο.
Ανέφερε ότι στον βαθύτερο πυρήνα της η κρίση δεν είναι μόνον οικονομική, αλλά κρίση πολιτική, η οποία ξεφεύγει από την αρμοδιότητα των οικονομολόγων και μετατοπίζεται στην αυστηρώς περιοχή του πολιτισμού.
Στην δίνη αυτής της παγκόσμιας κρίσης, η Ελλάδα βιώνει την δική της κρίση. Μία κρίση της οποίας βασική παράμετρος είναι η νοοτροπία του παρασιτικού καταναλωτισμού. Μία κρίση  με σαφώς πολιτικά, δηλαδή πολιτισμού, αίτια.
Η καταστροφή του πολιτικού λόγου, η έκπτωση της πολιτικής συμπεριφοράς, η πρωτοκαθεδρία του ιδιωτικού έναντι του δημοσίου συμφέροντος.
Ο κ. Χρήστος  Γιανναράς έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα ζητήματα της γλώσσας και της παιδείας, τα οποία φυσικά συνδέονται μεταξύ τους.
Ακολούθησε ένας δημιουργικός  διάλογος με το κοινό, σε ένα κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο Αλιάρτου.

Ανοικτό-Λαϊκό Πανεπιστήμιο Αλιάρτου
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδήλωση στις Θεσπιές με θέμα «Διατροφή και άσκηση στην παιδική ηλικία»

Οι εκπαιδευτικοί & ο Σύλλογος
Γονέων & Κηδεμόνων
Δημοτικού & Νηπιαγωγείου Θεσπιών


διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα


«Διατροφή και άσκηση στην παιδική ηλικία»
σε συνεργασία με την
κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο
Ίσαρη Γεωργία

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016 & ώρα: 6 μ.μ
Αίθουσα Πολλαπλών Εκδηλώσεων
του Παλαιού ∆ηµαρχείου Θεσπιών

Διαβάστε Περισσότερα »

Κάρτα σίτισης - Αλληλεγγύης: Πότε θα γίνει η πληρωμή της όγδοης δόσης

Όπως συνέβη τον Ιανουάριο με την έβδομη δόση, με καθυστέρηση λίγων ημερών, στις 29 Φεβρουαρίου προγραμματίστηκε από το υπουργείο Εργασίας η καταβολή της όγδοης (Η”) δόσης της κάρτας σίτισης.

Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο εγκρίθηκε η μεταφορά ποσού 17.427.000 ευρώ για να γίνει η καταβολή της επιδότησης σίτισης, μέσω της φόρτισης των εγκεκριμένων Καρτών Αλληλεγγύης. Στο σχετικό έγγραφο, που φέρει την υπογραφή της Αναπληρώτριας Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κας Θεανώς Φωτίου, τονίζεται ότι θα πιστωθούν τα ανάλογα ποσά (70 – 220 ευρώ το μήνα, ανά περίπτωση με βάση εισοδηματικά κριτήρια), στους 147.981 αρχικούς δικαιούχους.

Η καταβολή της επόμενης δόσης θα γίνει στο τέλος του τρέχοντος μήνα και όχι έως τις 25, όπως συνέβαινε έως τώρα, επειδή έπρεπε να ρυθμιστεί ένα τεχνικό και ουσιαστικό ζήτημα, δηλαδή να προστεθούν στη λίστα των δικαιούχων και άλλοι 2.659, που εγκρίθηκαν μέσα από τη διαδικασία επανελέγχου των σχετικών ενστάσεων που είχαν υποβληθεί. Ακριβέστερα, ήδη από τον προηγούμενο μήνα έχουν εγκριθεί μέσα από τη διαδικασία επανεξέτασης της σχετικής Επιτροπής ΚΥΑ, 2.403 δικαιούχοι, οι οποίοι στην τρέχουσα καταβολή, θα λάβουν μαζί τρεις δόσεις της επιδότησης (τέταρτη, πέμπτη και έκτη δόση).

Υπάρχουν όμως και άλλοι 256 δικαιούχοι που προέκυψαν μέσα από τους ελέγχους και τις εγκρίσεις που δόθηκαν κατά τον τρέχον μήνα και οι οποίοι στην καταβολή στο τέλος Φεβρουαρίου, θα λάβουν τις πρώτες έξι δόσεις της επιδότησης.


Διαβάστε Περισσότερα »

Στο 16 και 20% οι ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών- Οι προτάσεις της Κυβέρνησης

Δυο κατηγορίες ασφαλιστικών εισφορών πρότεινε τελικά η κυβέρνηση στους εκπροσώπους αγροτών.

Παρά τον αρχικό σχεδιασμό που προέβλεπε και χαμηλότερη ασφαλιστική κατηγορία, ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος κατέθεσε πρόταση που προβλέπει 16% και 20% ασφαλιστική εισφορά σταδιακά έως το 2021, αντί το 2019 που προέβλεπε το σχέδιο νόμου.

Ωστόσο, οι αγρότες που θα επιλέξουν το 16% θα λάβουν και τα 16/20 της Εθνικής Σύνταξης των 384 ευρώ, ήτοι 307,2 ευρώ το μήνα, η οποία μαζί με το ανταποδοτικό σκέλος για 40 χρόνια εργασία, δεν θα είναι μικρότερη των 483 ευρώ.

Παράλληλα, η κυβερνητική πρόταση περιλαμβάνει τη διατήρηση της αυτονομίας του ΟΓΑ έως το 2021.

Σύμφωνα με πληροφορίες οικονομικής ιστοσελίδας, η διαμόρφωση των ασφαλιστικών εισφορών έχει ως εξής:

-Οι ασφαλιστικές εισφορές θα διαμορφωθούν από 7 στο 10% το 2016. Σύμφωνα με πληροφορίες, το 2017, οι εισφορές θα ανέλθουν στο 14% και θα υπολογίζονται επί του καθαρού φορολογητέου εισοδήματος και σταδιακά θα φτάσουν το 2021 στο 20%, χωρίς ωστόσο η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας να έχει αποφασίσει πόσο θα αυξάνονται κάθε χρόνο.

-Όσον αφορά την κατηγορία των αγροτών που θα επιλέξουν το υψηλότερο ποσοστό ασφαλιστικών εισφορών να είναι το 16% αντί για 20%, η σταδιακή μετάβαση προβλέπει το 2017 εισφορά 14%, το 2018 θα πάει 15% και θα καταλήξει 16% το 2019.

Όσοι επιλέξουν το 16% θα λάβουν μικρότερη σύνταξη, θα έχουν όμως και τη δυνατότητα μεταπήδησης στο 20% με εξαγορά, προκειμένου να βελτιώσουν την παροχή. Βάσει των υπολογισμών που παρουσιάστηκαν στους αγρότες, ενώ με το 16% η σύνταξη θα ανέρχεται σε τουλάχιστον 483 ευρώ το μήνα, με το 20% θα φθάνει σε τουλάχιστον 604 ευρώ (με 40ετία). Σημειώνεται ότι η εισφορά για την υγεία των αγροτών θα διατηρηθεί στο 6,95%, όπως και για όλους τους υπόλοιπους ασφαλισμένους.

Ακόμη αποφασίστηκε η θέσπιση του εργόσημου ως βασικού εργαλείου πληρωμής της απασχόλησης στον αγροτικό χώρο, ώστε η δαπάνη αυτή να καταλογίζεται ως έξοδο στην αγροτική επιχείρηση. Σύμφωνα με την κυβερνητική πρόταση, με εργόσημο θα μπορούν να ασφαλίζονται και τα μέλη των αγροτικών οικογενειών (σύζυγοι και τέκνα αγροτών) καθώς και μετανάστες που μέχρι σήμερα απασχολούνται παράνομα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ενημέρωση για την Κάρτα Υγείας στη Θήβα


Εκδηλωση -Tεταρτη 24 Φεβρουαριου στην Θηβα στο PICINA KAFE απο το συστημα Υγειας Paron Club , το οποίο έχουν άνθρωποι έμπειροι και σοβαροί με μεράκι για τον 'ανθρωπο.
Αφορά κυρίως την ΚΆΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ και τις πολλές παροχες της.
Eνα απόγευμα αφιερωμένο στην Υγεια λοιπον.
Αξίζει να το παρακολουθησουμε .Μας αφορά όλους
Διαβάστε Περισσότερα »

Έτοιμο το 5Χ5 στο Μάζι


Έτοιμο το γήπεδο ποδοσφαίρου 5χ5,με φυσικό χλοοτάπητα, στον Συνοικισμό Ευρυτάνων του Μαζίου.
Το γήπεδο κατασκευάστηκε με ίδια μέσα και πόρους από το Δήμο και καλύπτει τις ανάγκες του οικισμού του Μαζίου της Δ.Κ. Αλιάρτου.
Μετά την ολοκλήρωση της παρέμβασης, πριν λίγους μήνες, στο γήπεδο ΜΠΑΣΚΕΤ αλλά και στην παιδική χαρά (που εκκρεμεί και σύντομα θα τοποθετηθεί ο τάπητας),οι υποδομές υποστήριξης της στον αθλητισμό και την ψυχαγωγία των παιδιών ολοκληρώνονται στο Μάζι.


Αντίστοιχες παρεμβάσεις έχουν γίνει ή έχουν σχεδιαστεί σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα. 

Ο Δήμαρχος
Γεώργιος Π.Ντασιώτης

Διαβάστε Περισσότερα »

Σύλληψη Ινδού στο Σχηματάρι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών

Συνελήφθη 33χρονος αλλοδαπός στο Σχηματάρι Βοιωτίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών

Συνελήφθη, χθες (21-02-2016) το βράδυ στο Σχηματάρι Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, ένας 33χρονος υπήκοος Ινδίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε το από 13-10-2014 Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Λαμίας.

Σύμφωνα με το ανωτέρω Ένταλμα, ο 33χρονος διωκόταν για διακεκριμένες  περιπτώσεις κλοπών, κατ’ επάγγελμα, κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια, τετελεσμένες και σε απόπειρα οι οποίες διαπράχθηκαν την Άνοιξη του 2014, στις περιοχές της Αταλάντης & των Λιβανατών Φθιώτιδας.

 Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΔΕΛΦΩΝ: 140 εγκέφαλοι αναζητούν την λύση για βιώσιμη ανάπτυξη και μακροπρόθεσμη στρατηγική της χώρας

Το πλέον καυτό θέμα που απασχολεί την χώρα δηλαδή ποιες είναι οι κινήσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν προκειμένου να επιστρέψει η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης,θα συζητηθεί  στο ''Οικονομικό Φόρουμ Δελφών'' που θα πραγματοποιηθεί από τις 26 έως τις 28 Φεβρουαρίου στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας και την στήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και το Δήμο Δελφών.
 
Η οικονομία  και η επιχειρηματικότητα λοιπόν δεσπόζουν στη θεματολογία  και με αυτές σχετίζονται άμεσα οι 6 από τις συνολικά 20 θεματικές ενότητες του συνεδρίου που περιλαμβάνουν επίσης μεταξύ άλλων την Αναθεώρηση του Συντάγματος, το Ασφαλιστικό, τα ΜΜΕ κ.α.

140 ομιλητές κύρους και επιρροής

Στη εκδήλωση θα παρουσιάσουν περισσότεροι από 140 ομιλητές κύρους και επιρροής -από την Ελλάδα και το εξωτερικό- οι οποίοι θα συζητήσουν στα 20 ''τραπέζια'' θέματα καίριας σημασίας για την μακροπρόθεσμη στρατηγική της χώρας.Με υψηλόβαθμα στελέχη θα συμμετέχουν επίσης στις συζητήσεις και σημαντικές διεθνείς δεξαμενές σκέψεις και οργανισμοί όπως η Παγκόσμια Τράπεζα,  German Marshall Fund,  Stratfor, Rand Corporation, Eurasia Group, Vienna Institute for International Economic Studies, London School of Economics, Ίδρυμα Konrad Adenauer κ.α.
Το Οικονομικό Φόρουμ Δελφών καθίσταται έτσι  ένα πεδίο διαλόγου μεταξύ καταξιωμένων προσωπικοτήτων του πολιτικού, ακαδημαϊκού και του επιχειρηματικού κόσμου με στόχο την ανταλλαγή ιδεών, την διαμόρφωση προτάσεων και ανάπτυξη θέσεων σχετικών με τους μακροπρόθεσμους στόχους τους οποίους πρέπει να θέσει η Ελλάδα προκειμένου να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις προκλήσεις του αύριο, θέτοντας ως στόχο την διαμόρφωση μιας βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης.

 Η θεματική για τις στρατηγικές κινήσεις προς την επίτευξη μιας κοινωνικά δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης θα παρουσιαστεί με κεντρικό ομιλητή τον Πρώην Πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο, ενώ στην συζήτηση που θα ακολουθήσει θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας για την Νότια Ευρώπη κ. Dirk Reinermann, η Υφυπουργός Βιομηχανίας κ. Θοδώρα Τζάκρη και η Πρόεδρος του Αμερικανικού Συμβουλίου για την Ανταγωνιστικότητα των ΗΠΑ, κ Deborah Wince-Smith.
Για την  σχέση δημοσίου χρέους και της οικονομικής ανάπτυξης θα συζητηθεί σε ξεχωριστή ενότητα στην οποία θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο Declan Costello, Διοικητής Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι πρώην Υπουργοί Τάσος Γιαννίτσης και Γκίκας Χαρδούβελης,  και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Γραφείου των Financial Times, κ. Peter Spiegel.
pronews.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία φτάνει τους 23 βαθμούς

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα δυτικά και βόρεια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές με πιθανότητα τοπικών βροχών τις βραδινές ώρες στα βόρεια περιμένουμε την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 20 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 11 έως 23 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 9 έως 22 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο η μέγιστη θα είναι 1-2 βαθμούς υψηλότερη), 14 έως 21 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 13 έως 20 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 5μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση, όπου βαθμιαία μετά το μεσημέρι και από τα νότια θα στραφούν σε νότιους μέτριους 5 μποφόρ και τοπικά ισχυρούς 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και αργότερα νότιοι μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις μετά το μεσημέρι περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, όπου μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους έως σχεδόν μέτριους 4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες μετά το μεσημέρι και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ