Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Μια εικόνα χίλιες λέξεις



Η φράση «μια εικόνα, χίλιες λέξεις» είναι λίγη για να περιγράψει κανείς την εγκατάλειψη του Νεοχωρίου,απο τον Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων.
Η θλίψη γίνεται ακόμα μεγαλύτερη αν συγκρίνει κανείς τις εικόνες με γειτονικά χωριά!!!

Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε οτι δεν αναφερθήκαμε σε προθέσεις,ο Πρόεδρος της ΤΚ μπορεί να έχει τις καλύτερες, αλλά σε γεγονότα.

Γεγονότα τα οποία επιβεβαιώνονται από τις εικόνες(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ) που αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα, κάτι που εμμέσως πλην σαφώς όχι μόνο επιβεβαιώνει αλλά και επαυξάνει ο κ. Πρόεδρος ο οποίος μεταξύ άλλων τονίζει χαρακτηριστικά στην απάντηση του στο σχετικό δημοσίευμα: "Τελειώνοντας θα ήθελα να σας επισημάνω ότι τα προβλήματα του χωριού δεν είναι μόνο δύο σπασμένες λάμπες ή ένα σπασμένο τζάμι ή ένα σπασμένο καλάθι ή οι λακούβες, που έγιναν για την αποκατάσταση προβλημάτων διαρροής νερού από το δίκτυο ύδρευσης, αλλά πολλά περισσότερα".
Έτσι λοιπόν το ποιος πρέπει να προσέχει θα το κρίνουν οι αναγνώστες και πολύ περισσότερο οι κάτοικοι του Νεοχωρίου.
 Σίγουρα τα προβλήματα του Νεοχωρίου δεν αρχίζουν και ούτε τελειώνουν σε μια λακούβα ή μια σπασμένη λάμπα. Θα μπορούσατε όμως αυτοβούλως να ενεργήσετε για την επίλυσή τους δείχνοντας το πόσο ενεργά ασχολείστε με το χωριό.

Κύριε Πρόεδρε,απο την απάντησή σας που λάβαμε  την 22.3.2016 σχηματίσαμε  την εντύπωση ότι θεωρείτε τον εαυτό σας ένα επιτυχημένο Πρόεδρο.
Λύσατε του θέμα του νερού όπως λέτε,δηλαδή μπορούμε να συμπεράνουμε  ότι δε θα έχουμε έλλειψη νερού όπως είχαμε το καλοκαίρι του 2015.
Να σας θυμήσουμε  κ.Πρόεδρε ότι στις 14-15 Αυγούστου ημέρα που γιορτάζει το χωριό μας, δεν είχαμε νερό και ο κόσμος πήγαινε στα γειτονικά  χωριά, σε συγγενείς και φίλους να κάνουν ένα μπάνιο.
Οσον αφορά τα επιχειρησιακά και τεχνικά προγράμματα θα...έχουν ξεχαστεί σε κάποιο συρτάρι του Δήμου.
Αφού δεν μπορείτε να κάνετε κάτι σημαντικό φροντίστε να διορθώσετε αυτά τα λίγα που δείχνουν οι φωτογραφίες.
Το αυστηρό ύφος της επιστολή σας, δείχνει ότι η δημοσίευση αυτής της αθλιότητας που επικρατεί στο Νεοχώρι,  σας θύμωσε,να μάθετε να δέχεστε την κριτική και να είστε βέβαιος ότι για ότι δήποτε καλό που κάνετε θα το επευφημήσουμε και θα το επικροτήσουμε.
Μην ξεχνάτε οι δημότες πληρώνουν μέσω της ΔΕΗ για την καθαριότητα και το φωτισμό.
Σας ευχόμαστε Καλή Επιτυχία.




ΥΓ. Και για να σας διευκολύνουμε  κ.Πρόεδρε, το να κοπούν τα χορτάρια από την παιδική χαρά του σχολείου, που αντί να την χρησιμοποιούν τα "παιδάκια" του χωριού κάνουν τραμπάλα τα... ζουζούνια της φύσης δεν είναι ανάγκη να ενταχθεί το έργο στο επιχειρησιακό πρόγραμμα 2015-2019, ούτε να γίνουν... εξαγγελίες από την κυβέρνηση για το νέο... ΕΣΠΑ, μπορεί να γίνει και πιο εύκολα, αρκεί να υπάρχει διάθεση.


Διαβάστε Περισσότερα »

Απάντηση σε δημοσίευμά μας απο την ΤΚ.Νεοχωρίου

Σε απάντηση των όσων αναφέρετε στην εν λόγω δημοσίευσή σας σχετικά με τα προβλήματα του χωριού μας, σας γνωρίζω τα ακόλουθα.
     Ως Πρόεδρος της Τ.Κ Νεοχωρίου, από την πρώτη ημέρα που ανέλαβα τα καθήκοντά μου, προσπαθώ και εργάζομαι σε συνεργασία πάντα με τον Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων,για την αντιμετώπιση υφιστάμενων προβλημάτων καθώς και για την προώθηση και υλοποίση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος για την βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου του χωριού μας.
    Στα πλαίσια αυτά εγάσθηκα με όλες μου τις δυνάμεις και σε συνεργασία με τον Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων και έλυσα το πρόβλημα του νερού, που επί χρόνια ταλαιπορούσε τους κατοίκους, με το γνωστό πρόβλημα της καθαρότητας, λόγω της άμμου που έβγαζε. Αυτό το θέμα ήταν για εμένα πάρα πολύ σοβαρό διότι ήταν ζήτημα υγείας των κατοίκων του χωριού μας.
    Αναφορικά δε με τα υπόλοιπα θέματα  -και όχι μόνο- σας γνωρίζω ότι τα έχω προωθήσει στον Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων, προκειμένου να ενεργήσει αρμοδίως για την αντιμετώπιση και υλοποίηση αυτών σύμφωνα με τον σχδιασμό και προγαμματισμό του Δήμου. Η προώθηση των θεμάτων του χωριού έχει γινει με τα σχετικά. [Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2015-2019 Σχετ. 001/23-01-2015 και Τεχνικό Πρόγραμμα Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων Σχετ. 002/26-08-2015].
   Κατόπιν αυτών δεν αποδέχομαι όσα μου καταλογίζετε [περί αδράνειας] και παρακαλώ στο μέλλον να είστε πιο προσεκτικός στον καταλογισμό των όποιων ευθυνών.
   Τελειώνοντας θα ήθελα να σας επισημάνω ότι τα προβλήματα του χωριού δεν είναι μόνο δύο σπαμένες λάμπες ή ένα σπασμένο τζάμι ή ένα σπασμένο καλάθι ή οι λακούβες, που έγιναναν για την αποκατάσταση προβλημάτων διαρροής νερού από τό δύκτυο ύδρευσης,αλλά πολλά περισσότερα.
    Διότι αν είχαν λυθεί όλα τα θέματα των παραπάνω σχετικών και είχαμε μόνο τα προβλήματα που αναφέρετε στην δημοσίευσή σας, τότε θα ήμουν ένας πετυχημένος πρόεδρος.
     Αλλά το αν είμαι ή όχι επιτυχημένος, αυτό θα το κρίνουν οι κάτοικοι του χωριού στό τέλος της θητείας μου.

                                                                          Σας ευχαριστώ πολύ


                                                                                 Ο Πρόεδρος
                                                                              Τ.Κ Νεοχωρίου   

Διαβάστε Περισσότερα »

Περιοδεία κλιμακίου ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ στον καταυλισμό προσφύγων στη Ριτσώνα

Περιοδεία κλιμακίου της ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ στον καταυλισμό των προσφύγων στη Ριτσώνα και συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς για τη λειτουργία του.
Κλιμάκιο της ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ με επικεφαλής το Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος, επισκέφτηκε την Τετάρτη 23/3 τον καταυλισμό των προσφύγων και μεταναστών στη Ριτσώνα.
Μίλησε με πρόσφυγες και ήρθε σε επαφή με τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και συνάντησε τον υπεύθυνο αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας. Το κλιμάκιο του ΚΚΕ συναντήθηκε επίσης με τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό και με τον Δήμαρχο Χαλκίδας, Χρήστο Παγώνη.
Σε δήλωσή του ο Γιώργος Μαρίνος ανέφερε τα εξής:
«Η κατάσταση στο χώρο είναι πολύ δύσκολη. Παραμένουν οξυμμένα τα προβλήματα της στέγασης και των συνθηκών υγιεινής που εγκυμονούν μεγάλους κινδύνους για την υγεία των προσφύγων και ιδιαίτερα των 235 παιδιών που βρίσκονται στο χώρο. Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ έθεσε αυτά τα προβλήματα στον επικεφαλής αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας, τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας και το Δήμαρχο Χαλκίδας.
Θα επιμείνουμε πιέζοντας συνεχώς την κυβέρνηση για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για τη στέγαση, διατροφή των προσφύγων, την τήρηση των κανόνων υγιεινής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, για την ύπαρξη ειδικής φροντίδας για τα παιδιά και τις γυναίκες.
Στην κατάσταση του χώρου υποδοχής προσφύγων στη Ριτσώνα καταγράφεται ο επικίνδυνος χαρακτήρας της πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ οι οποίοι έχουν ευθύνες για τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα. Αυτοί έχουν την ευθύνη για την εξασφάλιση των αναγκαίων ανθρώπινων χώρων προσωρινής φιλοξενίας.
Το ΚΚΕ εξ αρχής υποστήριξε ότι επιβάλλεται να δυναμώσει η λαϊκή πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στις συνθήκες και συμφωνίες της ΕΕ, ενάντια στο ΝΑΤΟ και την παρουσία του στο Αιγαί. Να δυναμώσει η λαϊκή πάλη ενάντια στην καταστρατήγηση του διεθνούς προσφυγικού δικαίου και της συνθήκης της Γενεύης που έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι ξεριζωμένοι από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο να είναι απροστάτευτοι και έκθετοι σε κάθε λογής κυκλώματα και δουλεμπόρους. Άμεση λύση μπορεί να υπάρξει εφόσον εξασφαλιστεί η άμεση μεταφορά των ανθρώπων αυτών στις χώρες προορισμού  τους.
Το ΚΚΕ χαιρετίζει τη λαϊκή κινητοποίηση και την πολύ σημαντική αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες, και καλεί τους εργαζόμενους της Εύβοιας, της Στερεάς , να συνεχίσουν αυτές τις προσπάθειες και με την αποφασιστική αυτή  τους στάση να απομονώσουν την εγκληματική ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής που σπέρνει το εθνικιστικό και ρατσιστικό δηλητήριο».






Διαβάστε Περισσότερα »

Ενεργοποιείται την Πέμπτη η κάρτα αλληλεγγύης -Πόσα χρήματα θα λάβουν οι δικαιούχοι

Για ένατη φορά θα ενεργοποιηθεί την Πέμπτη η κάρτα αλληλεγγύης, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Το ποσό των 17.341.160,00 ευρώ θα πιστωθεί σε 147.967 δικαιούχους της κάρτας σίτισης. Σε αυτό το ποσό περιλαμβάνονται και πιστώσεις για τους 2.657 δικαιούχους που δικαιώθηκαν από τις ενστάσεις και σε αυτή την πληρωμή λαμβάνουν ποσό που αντιστοιχεί σε επιδότηση τριών μηνών (7η, 8η & 9η δόση).

Πρόκειται για την οικονομική ενίσχυση που γίνεται, μέσω της χρήσης αυτής της κάρτας και αποτελεί την επιδότηση σίτισης που λαμβάνουν οι παραπάνω δικαιούχοι και η οποία ανέρχεται στο ποσό των 70–220 ευρώ το μήνα, ανάλογα με το πόσο χαμηλό είναι το εισόδημα που έχουν δηλώσει.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ:ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

Μετά και την τελευταία έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ για την οικονομική κατάσταση των επιχειρήσεων το β’ εξάμηνο του 2015 γίνεται αντιληπτό ο στόχος της κυβέρνησης  δεν είναι άλλος από τον πλήρη αφανισμό της μικρομεσαίας επιχείρησης ( 0 – 49 άτομα ) το σύνολο των οποίων αποτελούν το 99,6 % των ελληνικών επιχειρήσεων.
Στην  έρευνα παρουσιάζεται ότι στο β’  εξάμηνο του 2015 σε απόλυτα μεγέθη η απώλεια θέσεων συνολικής απασχόλησης στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις κατά το β’ εξάμηνο του 2015 ανέρχεται στις 45,000 (εκ των οποίων οι 31,000 ήταν μισθωτής απασχόλησης), στοιχείο που εν μέρει επιβεβαιώνεται από τις ροές  μισθωτής απασχόλησης που δημοσιεύει η Εργάνη, καθώς προκύπτει ότι το εξάμηνο Ιουλίου 2015- Ιανουαρίου 2016 σημειώθηκε αρνητικό ισοζύγιο προσλήψεων- απολύσεων μεγαλύτερο του αντίστοιχου διαστήματος 2014 (121,000 έναντι 77,000). Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι επιχειρήσεις μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης (με τζίρο 100-300 χιλιάδες και επιχειρήσεις με 2-3 άτομα προσωπικό. Τούτο σημαίνει ότι διαμορφώνεται ένα οικονομικό πλαίσιο 2 ταχυτήτων, με σταδιακή εξαφάνιση των επιχειρήσεων με λίγα άτομα προσωπικό (2-5) και υψηλότερη κατανομή σε επιχειρήσεις- αυτοαπασχολούμενων μέχρι και  1 άτομο και σε επιχειρήσεις με περισσότερο προσωπικό.

Επίσης στις  προβλέψεις για το 2016 από τα ευρήματα και τις επεξεργασμένες προβολές του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ προκύπτει ότι οι
προοπτικές μείωσης της ανεργίας είναι περιορισμένες. Εάν επαληθευτούν οι εκτιμήσεις του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ τότε υπάρχει κίνδυνος απώλειας 14,000-18,000 επιπλέον θέσεων μισθωτής απασχόλησης  στο επόμενο εξάμηνο. Συνολικά, αναμένεται να απολεσθούν 52,000-55,000 θέσεις απασχόλησης, αν συμπεριλάβουμε τις απώλειες από τον αριθμό όσων αναστείλουν την επιχειρηματική δραστηριότητα (εργοδότες, αυτοαπασχολούμενοι).

Άμεσο κίνδυνο διακοπής λειτουργίας το επόμενο εξάμηνο αντιμετωπίζει το 18,1% των μικρών επιχειρήσεων. Εκτιμάται ότι η μείωση επιχειρήσεων το επόμενο εξάμηνο θα είναι 21,000 και θα αφορά κυρίως τις πολύ μικρές επιχειρήσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 31,4% των αυτοαπασχολούμενων δηλώνει ότι είναι πολύ πιθανό να διακόψει ή να αναστείλει την επιχειρηματική δραστηριότητα. Το φαινόμενο αυτό προοιωνίζεται την αύξηση της συγκέντρωσης μεριδίων αγοράς σε λιγότερους και μεγαλύτερους οικονομικούς παίκτες.
Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το σενάριο βάσης του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ τα πιθανά λουκέτα επιχειρήσεων, που βρίσκονται στο «κόκκινο» συνεπάγονται κίνδυνο απώλειας 40-45,000 θέσεων συνολικής απασχόλησης (εργοδότες, αυτοαπασχολούμενοι, μισθωτοί).

Αν σε όλα τα παραπάνω συνυπολογίσει κανείς και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον ΟΑΕΕ, το ΙΚΑ ,τα χρέη προς τις τράπεζες, την εφορία  τα πάγια έξοδα μίας επιχείρησης αλλά και την έλλειψη ρευστότητας δεν υπάρχει δυστυχώς μέλλον για τον μικρομεσαίο επαγγελματία.

Κύριοι της κυβέρνησης ,έστω και την ύστατη στιγμή εφαρμόστε μια σωστή κοινωνική πολιτική και για εμάς τους μικρομεσαίους επαγγελματίες που είμαστε εδώ και δεκαετίες η μεγαλύτερη πηγή εσόδων του κράτους.


                    ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

          ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                      ΧΡΗΣΤΟΥ ΗΛΙΑΣ    
Διαβάστε Περισσότερα »

Αστυνομικές επιχειρήσεις στη Στερεά με 50 συλλήψεις και 133 προσαγωγές

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά πενήντα (50) άτομα

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, ελέγχθηκαν (1.514) άτομα και (991) οχήματα, προσήχθησαν (133) άτομα και βεβαιώθηκαν (298) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Οι αστυνομικοί έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών  


Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες (22-03-2016), σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, τη δίωξη της παράτυπης μετανάστευσης, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (1.514) άτομα, εκ των οποίων (1.087) ημεδαποί και (427) αλλοδαποί, καθώς και (991) οχήματα.

Προσήχθησαν: (133) άτομα, εκ των οποίων (109) ημεδαποί και (24) αλλοδαποί.
Συνελήφθησαν: (50) άτομα, εκ των οποίων (32) ημεδαποί και (18) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

•    (3) ημεδαποί, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
•    (1) ημεδαπός, για διάπραξη κλοπής.
•    (3) ημεδαποί και (1) αλλοδαπός, για εκκρεμείς καταδικαστικές Αποφάσεις.
•    (11) ημεδαποί και (7) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•    (6) αλλοδαποί, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
•    (7) ημεδαποί, για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
•    (1) ημεδαπός, για πρόκληση απλής σωματικής βλάβης.
•    (5) ημεδαποί και (1) αλλοδαπός, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
•    (1) ημεδαπός και (3) αλλοδαποί, για επαιτεία.


Κατασχέθηκαν:

•    Μικροποσότητες ηρωίνης.
•    Δισκία φαρμακευτικών σκευασμάτων, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.
•    Διάφορα είδη παραεμπορίου.

Βεβαιώθηκαν συνολικά: (325) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

•    (298) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. [ήτοι: (40) για υπερβολική ταχύτητα, (1) για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, (5) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, (3) για αντικανονικό προσπέρασμα, (4) για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, (12) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (17) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (9) για ΚΤΕΟ και (207) λοιπές παραβάσεις]. 
•    (3) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
•    (6) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
•    (8) παραβάσεις περί υγειονομικού κανονισμού.•    (10) λοιπές παραβάσεις.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο Δ.Σ. στην Αγωνιστική Λέσχη Φίλων Αυτοκινήτου Λιβαδειάς

Α.Λ.Φ.Α.Λ.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Δ/νση: Καραγιαννοπούλου 10 Λιβαδειά, τηλ.6937312588,6972365332
Email: alfal.livadia@gmail.com



Μετά τις αρχαιρεσίες της Αγωνιστικής Λέσχης  Φίλων Αυτοκινήτου Λιβαδειάς το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016,στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο για την διετία 2016 – 2017 μετέχουν οι :

Πολατσίδης Δημήτριος     -  Πρόεδρος
Κωτσαδάμ Νικόλαος         -  Αντιπρόεδρος
Ζήκας Ηρακλής                   - Γενικός Γραμματέας
Τσεκούρα Κωνσταντίνα   -  Ταμείας
Μυτιληναίος Παντελής    -  Σύμβουλος
Ζάχαρης Φάνης                 - Αναπληρωματικό Μέλος
Μανούσκος Ηλίας             - Αναπληρωματικό Μέλος


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Tην Πέμπτη η λαϊκή αγορά στην Αλίαρτο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων:
Αλλαγή ημερομηνίας διεξαγωγής λαϊκής αγοράς
Το Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων, ανακοινώνει ότι η εβδομαδιαία Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 25-03-2016 θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24-03-2016 τις ίδιες ώρες και στον ίδιο χώρο λόγω της εθνικής θεσμοθετημένης αργίας της 25ης Μαρτίου.

Για την διευκόλυνση των δημοτών τα δρομολόγια της δημοτικής συγκοινωνίας από και προς όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα αντί της Παρασκευής που ήταν προγραμματισμένα, θα εκτελεστούν την Πέμπτη.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Βρέθηκε κρεμασμένος ο 40χρονος βοσκός στη Γραβιά Φωκίδας

Προσθήκη λεζάντας



Τον έψαχναν από την Παρασκευή το πρωί που είχε εξαφανιστεί, όταν έφυγε αναστατωμένος από τη φάρμα που δούλευε στη Γραβιά Φωκίδας.

Ο 40χρονος βοσκός, Αλβανικής καταγωγής, δέχθηκε το πρωί της Παρασκευής ένα τηλεφώνημα που τον αναστάτωσε και ζήτησε από το αφεντικό του άδεια για να φύγει και να πάει στο χωριό Μπράλος, όπου διέμενε ο αδελφός του.

Όμως εκεί δεν έφτασε ποτέ και το κινητό του ήταν απενεργοποιημένο.

Όλες αυτές τις ημέρες εκτός από τους δικούς του ανθρώπους κινητοποιήθηκαν και οι αρχές που χτένιζαν όλη την περιοχή μήπως εντοπίσουν τον άτυχο 40χρονο.

Στις έρευνες συμμετείχε η αστυνομία, η 7η ΕΜΑΚ από τη Λαμία με εκπαιδευμένο σκύλο, πυροσβέστες από το Κλιμάκιο του Πολυδρόσου και τον Σταθμό της Άμφισσας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το σημείο που βρέθηκε απέχει περίπου 600 μέτρα από τη φάρμα στην οποία εργαζόταν. Ο 40χρονος άνδρας ήταν κρεμασμένος με σχοινί από έναν πλάτανο.

Την υπόθεση τώρα θα αναλάβει η Ασφάλεια της Άμφισσας και το εγκληματολογικό της Στερεάς, για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για αυτοκτονία ή εγκληματική ενέργεια.
lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

"Ο Λάμπρος Κατσώνης και η συμβολή του στην επανάσταση του 1821"



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου του 1821
ο Δήμος Λεβαδέων σε συνδιοργάνωση με τον Μορφωτικό Σύλλογο Λεβαδείας
πραγματοποιεί την Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016 και ώρα 7.00 μ.μ.
στην αίθουσα του Συλλόγου (Στέγη Σ. Σταθά)
ομιλία του Βοιωτού συγγραφέα κ. Ιωάννη Πέππα με θέμα:

"Ο Λάμπρος Κατσώνης και η συμβολή του στην επανάσταση του 1821"

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η Δημοτική Χορωδία Λιβαδειάς
υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Γεωργίου Κοσμίδη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οπλαρχηγός Σκουρτανιώτης-Μαρτυρίες για την μάχη του Μαυρομματίου και τον θάνατό του




 Μαρτυρίες για την μάχη του Μαυροματίου και τον θάνατο του Αθανασίου Σκουρτανιώτη και των ηρωικών συμπολεμιστών του
                                               
Οπλαρχηγός Αθανάσιος Σκουρτανιώτης

Το άγνωστο ολοκαύτωμα


Το πρώτο έγγραφο αναφέρει:

''Προσωρινή Διοίκησις της Ελλάδος
προς το έξοχον υπουργείον των εσωτερικών
το επαρχείον Αθηνών

Εγκλείεται η εξομολόγησις του μήτρου Μπενιζέλου προς ταύτην την Γεν. Αστυνομίαν διαλαμβάνουσα την εκ νέου επιδρομήν των εχθρών εις λειβαδίαν, και τον ένδοξον υπέρ της πατρίδας θάνατον του αειμνήστου Αθανασίου Σκουρτανιώτου γινόμενος κατανάλωμα του πυρός.
Το επαρχείον επαναλαμβάνει, και αυθις ότι άνευ της διαμονής ενός Σώματος στρατιωτικού εις εκεί εις τα πέριξ οι εχθροί θέλουν λεηλατεί συχνάκις, φέροντες την φθοράν και αφανισμόν ωσάκις τους επιτύχει εκείνων των μερών.
Σας υποσημειούμαι με βαθύ σέβας
Την 6 Νοέμ 1825 εν Αθήναις
Ο έπαρχος Αθηνών
Ιωάννης ...........

Δια του Γεν. Γραμματέα
Καντηλιέρη''

Και το δεύτερο που περιλαμβάνει την μαρτυρία από τα μέρη της Θήβας του Μήτρου Μπενιζέλου:

                                                

''Προς το έξοχον επαρχείον Αθηνών

Ταύτην την στιγμήν παρασταθείς ο Μήτρος Μπενιζέλος, Θηβαίος αγωγιάτης, όστις ήλθεν από Λειβαδιάν ταύτην την νύκτα με βαμπάκι, λέγει ότι εις Παλαιοπαναγιά ελθών, χωρίον των Θηβών, επληροφορήθη, ότι οι Τούρκοι της Ευρίπου, την Τρίτην ταύτην, κατά τας τρεις του μηνός, επέρασαν και επήγαν πάλιν έως Λειβαδιάν εις Καλάμι. Ολίγην βλάβην έκαμαν, όντες ειδοποιημένοι οι Λειβαδίται τον ερχομόν τους παρά του Αθανασίου Σκουρτανιώτου.
Εις την επιστροφήν τους κατά το Μαυρομάτι Θηβών, έτυχαν τον καπετάνιο Αθανάσιον Σκουρτανιώτη πλησίον μιας εκκλησίας. Εκεί είδεν ένα μέρος των Τούρκων ερχομένους, εμβήκεν εις το περιτείχισμα της εκκλησίας, επολέμησε μετ' αυτών έως το εσπέρας και εσκότωσε αρκετούς (πόσους δεν ηξεύρει ετούτος), έπειτα, ελθόν όλον το σώμα των Τούρκων ιππέων και των πεζών περίπου των εξακοσίων, επολιόρκησαν στενά την εκκλησίαν. Τότε, στενωθείς, εμβήκε μέσα εις την εκκλησίαν και εσφαλίσθη. Τότε οι Τούρκοι πλησιάζοντες, έβαλαν φωτιά εις όλα τα μέρη της εκκλησίας, έπειτα επάνω από τας τρύπας έρριψαν ρετσίνην και άλλας ύλας, ώστε οπού τους έκαψαν, 45 όλους όντας τον αριθμόν και έπειτα οι Τούρκοι, ανεχώρησαν προς Θήβας.
Οι εις τα πέριξ των βουνών χωρικοί, καταβάντες και ελθόντες εις την εκκλησίαν, τους εύρον καϋμένους και τα λείψανά τους εσώζοντο, επειδή και η εκκλησία ήτο θολωτή.
Εδώ έγινε η μάχη Μαυροματίου. Στην αρχή ο Σκουρτανιώτης, ο Δρίτσουλας και οι άντρες τους οχυρώθηκαν στη μάντρα της Αγ. Σωτήρας και μετά αναγκάστηκαν να μπουν μέσα στην εκκλησία.

Αιωνία η μνήμη του γενναίου και πατριώτου μας Αθ. Σκουρτανιώτου.6 Νοέμβρη 1825 τρεις ήμισυ ώρας της ημέρας.
Ο Γεν. Αστυνόμος Αθηνών
Ανδρέας Ξάνθης

Διαβάστε Περισσότερα »

Σε 36 δόσεις οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στη ΔΕΗ – Δείτε ποιους αφορά

Σε διευκόλυνση με μεγάλο αριθμό δόσεων για τους ανεξόφλητους λογαριασμούς προχωρά η ΔΕΗ καθώς πλέον τα χρέη, λόγω της δυσχερέστατης οικονομικής κατάστασης των πολιτών, έχουν φτάσει στο «κόκκινο».



Σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα, οι οφειλέτες της ΔΕΗ θα μπορούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους, σε 36 δόσεις, και χωρίς να δώσουν προκαταβολή.

Η δυνατότητα δίνεται σε όσους κάνουν αιτήσεις από την 1η Απριλίου έως και τις 31 Ιουλίου.

Στη συνέχεια, προβλέπεται μόνιμος κανονισμός ρύθμισης χρεών με ευνοϊκότερους όρους (μικρότερη προκαταβολή, 5-15% και 18-36 δόσεις) σε σχέση με τα ισχύοντα σήμερα.

Σημειώνεται οτι τα … φέσια των εξαντλημένων από τα χαράτσια και την υπερφορολόγηση πολιτών προς τη ΔΕΗ κυμαίνονται στο επίπεδο των 2,2-2,3 δισ. ευρώ.

Αναλυτικά το νέο σύστημα διακανονισμών προβλέπει:

1. Από 01.04.2016 μέχρι και 31.07.2016, όλοι οι πελάτες μπορούν να διακανονίσουν τις οφειλές τους σε 36 δόσεις χωρίς προκαταβολή.

Στη ρύθμιση αυτή θα έχουν τη δυνατότητα να προσχωρήσουν για το υπόλοιπο της οφειλής τους και εκείνοι οι πελάτες, οι οποίοι έχουν ήδη προβεί σε διακανονισμό των οφειλών τους με βάση το ισχύον σήμερα σύστημα.

Η καταβολή της 1ης δόσης θα πραγματοποιείται με την έγκριση του διακανονισμού.

2. Από 01.08.2016 και εξής θα ισχύουν για όλους τους οικιακούς και επαγγελματικούς -πλην των εποχικών και αγροτών- πελάτες τα εξής:

– Μηνιαίες Δόσεις: Ύψος ίσο κατ’ αρχάς με το 30% του μέσου, σε ετήσια βάση, μηνιαίου λογαριασμού με ελάχιστο αριθμό δόσεων τις 18 και μέγιστο τις 36.

– Προκαταβολές: 5% για πελάτες χωρίς αντισυμβατική συμπεριφορά (παραβίαση μετρητή, ρευματοκλοπή κ.ά) και 15% για πελάτες με αντισυμβατική συμπεριφορά.

3. Για τους επαγγελματικούς πελάτες με εποχική δραστηριότητα από 01.08.2016 θα ισχύουν οι υφιστάμενες ρυθμίσεις.

4. Σε περίπτωση που δεν καταβληθεί μια δόση λόγω αδυναμίας κατά τη διάρκεια του ημερολογιακού έτους, ο διακανονισμός συνεχίζεται κανονικά από τον επόμενο μήνα. Αν δεν καταβληθούν περιςςότερες δόςεις, τότε για να εξακολουθήσει να ισχύει ο διακανονισμός θα πρέπει να καταβληθούν όλες οι οφειλόμενες δόσεις πλην μίας.

Σε κάθε περίπτωση, προϋπόθεση ισχύος του διακανονισμού είναι η εμπρόθεσμη εξόφληση των τρεχόντων λογαριασμών.

5. Οι ρυθμίσεις δεν ισχύουν για τις περιπτώσεις ρευματοκλοπών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδήλωση για τον εθελοντισμό απο τους "Levadistas"

Τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016 και ώρα 18.30, στο Συνεδριακό Κέντρο Κρύας “Χρήστος Παλαιολόγος” η εθελοντική κίνηση πολιτών Levadistas, σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινότητα Λιβαδειάς και τον Δήμο Λεβαδέων, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα “Ο εθελοντισμός και τα οφέλη του”.
Ομιλητές θα είναι οι :
•    Αγγελική Μπίνιου, Γ.Γ. του τοπικού τμήματος Λιβαδειάς του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
•    Χρήστος Πολατσίδης Γενικός Αρχηγός του Α.Κ.Ο.Λ.
•    Βασίλης Κακοσαίος μέλος των Levadistas
Αποδεικνύοντας έμπρακτως την αλληλέγγυα κοινωνική δράση των εθελοντών, στο τέλος της εκδήλωσης, χρηματικό ποσό που έχει μαζευτεί από τη  ανακύκλωση πλαστικών καπακιών, θα διατεθεί για τις ανάγκες νοσηλείας μαθητή του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Λιβαδειάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλάζει ο καιρός: Έρχονται ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες


Τοπικές βροχές, οι οποίες στα δυτικά και βόρεια σταδιακά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με

Βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα ανατολικά.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜY:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές, οι οποίες σταδιακά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν κατά τόπους να είναι έντονα.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 , στα ανατολικά 6 με 7 πρόσκαιρα 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στέρεα, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές, οι οποίες σταδιακά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα πιθανόν κατά τόπους να είναι έντονα. Λίγα χιονιά θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπείρου.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια από τις απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 , στα ανατολικά και νοτιά 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 20 βαθμούς κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα σποραδικών βροχών κυρίως το απόγευμα.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα σποραδικών βροχών αρχικά στα βόρεια και αργότερα στα Δωδεκάνησα.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7, στα ανατολικά και νοτιά τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές, οι οποίες σταδιακά θα ενταθούν. Από το απόγευμα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
7 και στα πελάγη 6 με 8 και πιθανόν τοπικά στο Αιγαίο 9 μποφόρ.
 Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ισλαμικό κράτος: 70 τρομοκρατικές επιθέσεις,σε 20 χώρες,με περισσότερα από 1.200 θύματα ...σε λιγότερο από 2 χρόνια





    Από τo καλοκαίρι του 2014 -όταν και το χαλιφάτο του ISIS κήρυξε τον «ιερό» πόλεμο του ενάντια στην Δύση- και μέχρι σήμερα, οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 70 επιθέσεις σε περισσότερες απο 20 χώρες.
Οι επιθέσεις αυτές που έλαβαν χώρα εκτός του...
Ιράκ και της Συρίας, χώρες στις οποίες το χαλιφάτο κατέχει εδάφη, είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 1200 ατόμων συνολικά και τον τραυματισμό 1700 ακόμη.
Τα χτυπήματα αυτά σχεδίασαν και πραγματοποίησαν είτε το ίδιο το ISIS και οι μαχητές του, είτε συνεργαζόμενες με αυτό οργανώσεις.


Στον χάρτη που ακολουθεί απεικονίζονται με μπλε χρώμα οι επιθέσεις από το ίδιο το Ισλαμικό Κράτος, ενώ με κίτρινο αυτές που πραγματοποίησαν συνεργαζόμενες οργανώσεις. Το μέγεθος του κύκλου καταδεικνύει τον αριθμό των χτυπημάτων, με τον μικρότερο κύκλο να δείχνει ένα χτύπημα, τον μεσαίο τρία χτυπήματα και τον μεγαλύτερο πέντε χτυπήματα.




Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ