Κυριακή 3 Απριλίου 2016

" Άμεσα" αντέδρασε ο Δήμος Αλιάρτου Θεσπιέων

Εξαιρετικά αντανακλαστικά(!!) έδειξε ο Δήμος Αλιάρτου Θεσπιέων στο θέμα του Δημοτικού Σχολείου Νεοχωρίου που δημοσιεύσαμε πρόσφατα.(Δείτε Εδώ)
Μάλιστα οι υπεύθυνοι του Δήμου δεν έμειναν μόνο εκεί καθώς μερίμνησαν όπως θα δείτε  και στις φωτογραφίες,να μαζέψουν τα κλαριά,να κόψουν  τα χόρτα,να κουμπώσουν το κάγκελο έστω και πρόχειρα  και να  επισκευάσουν τις λάμπες.
Με αυτό τον τρόπο η Δημοτική Αρχή  δείχνει να...  συμμερίζεται την καθημερινότητα των δημοτών.
Ελπίζουμε η ευαισθησία του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων για το Νεοχώρι να συνεχιστεί και να γίνει παράδοση....


Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγωδία στο Πήλιο: Πυροβόλησε τη γυναίκα του και σκότωσε τον εραστή της


Ένας 50χρονος «έπιασε στα πράσα» την 36χρονη γυναίκα του μέσα σε αποθήκη μαζί με τον 61χρονο εραστή της -  Αφού τους «γάζωσε» με καραμπίνα, κατάπιε φυτοφάρμακο
Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο ένας 50χρονος που προσπάθησε να αυτοκτονήσει μετά την τραγωδία που προκάλεσε τα ξημερώματα στην κοινότητα Μακρυράχη του Πηλίου, όταν «έπιασε στα πράσα» τη σύζυγό του και τον εραστή της και τους «γάζωσε» με σφαίρες.

Ο 50χρονος εισέβαλε οπλισμένος με κυνηγετικό όπλο στην αποθήκη της κατοικίας του 61χρονου αντίζηλού του, όπου βρισκόταν μαζί με την 36χρονη γυναίκα του. Έπειτα από μια έντονη λογομαχία, πυροβόλησε τρεις φορές εναντίον τους. Τα σκάγια χτύπησαν στο στήθος, την κοιλιακή χώρα και το χέρι τον 61χρονο και την 36χρονη στο δεξί χέρι, αλλά ο εκτός εαυτού απατημένος σύζυγος δεν σταμάτησε εκεί. Με το κοντάκι του όπλου, άρχισε να χτυπάει τα αιμόφυρτα θύματα σε όλο τους το σώμα!

Όταν κόπασε η οργή του και συνειδητοποίησε τι είχε κάνει, ο 50χρονος κάλεσε το ΕΚΑΒ και στη συνέχεια κατάπιε φυτοφάρμακο προσπαθώντας να βάλει τέλος στη ζωή του. Και οι τρεις παρελήφθησαν από ασθενοφόρα και διακομίστηκαν στο Γενικό νοσοκομείο Βόλου, όπου λίγο αργότερα ο 61χρονος άφησε την τελευταία του πνοή. Η 36χρονη νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, ενώ ο δράστης σύζυγός της νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας, υπό την επιτήρηση ανδρών του αστυνομικού τμήματος Περιφέρειας Βόλου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στο Χωριό μας-ΦΩΤΟ

Με κατάνυξη αλλά και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η  Γ΄ Κυριακή των Νηστειών, η οποία ονομάζεται και «Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως», στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Νεοχώρι.

Οι πιστοί με κατάνυξη προσκύνησαν το Τίμιο και Ζωηφόρο Σταυρό.  Ο εφημέριος  του Ιερού Ναού πάτερ Παναγιώτης Δαμώκας, με ευλάβεια  περιέφερε τον Τίμιο Σταυρό  με μια σεμνή πομπή, ψάλλοντας με συγκίνηση  το Απολυτίκιο «Σώσον Κύριε τον λαό σου και ευλόγησον την κληρονομίαν σου..
Στο κήρυγμά του ο π. Παναγιώτης  ανέφερε, για ποιό λόγο η Ορθόδοξη Εκκλησία μας, τόσο σοφά, προβάλλει το Σταυρό στο μέσο της Μεγάλης Σαρακοστής.
      Η τελετή της Σταυροπροσκυνήσεως, μας δίνει σε όλους μας το μήνυμα της αγάπης που εκχέεται από το Ξύλο του Σταυρού, καθώς και την ελπίδα ότι πάντοτε μετά την Σταύρωση ακολουθεί η Ανάσταση.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ


Διαβάστε Περισσότερα »

Προσοχή στη γέφυρα της Θήβας: Δείτε πώς σταματούσαν αυτοκίνητα και έκλεβαν τους οδηγούς


Σπείρα αθίγγανων, που δρούσαν στη γέφυρα του τρόμου στο Πυρί Θηβών, πετούσαν στα διερχόμενα αυτοκίνητα  πέτρες και τοποθετούσαν πλαστικές κούκλες στο δρόμο,για να αναγκάσουν τους οδηγούς να σταματήσουν και να τους ληστέψουν!
Από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών δραστών, οι οποίοι ενέχονται στη διάπραξη ληστείας, κλοπής και αποπειρών κλοπών, σε διερχόμενους οδηγούς στην γέφυρα του Πυρίου Θηβών Βοιωτίας

Οι δράστες, τους τελευταίους δύο περίπου μήνες, εκμεταλλευόμενοι τις χαμηλές ταχύτητες που ανέπτυσσαν οι οδηγοί κατά την διέλευσή τους από την ανωτέρω γέφυρα, επιδίωκαν την ακινητοποίηση των οχημάτων με σκοπό την τέλεση κλοπών ή ληστειών

Εξιχνιάσθηκαν, μέχρι τώρα, (4) περιπτώσεις, ενώ ερευνάται η εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις

Από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών (3) δραστών, για διάπραξη ληστείας, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Πρόκειται για έναν 46χρονο ημεδαπό και δύο ακόμη ανήλικους, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται, οι οποίοι το τελευταίο περίπου δίμηνο ενέχονται στη διάπραξη ληστείας, κλοπής και αποπειρών κλοπών, σε βάρος διερχόμενων οδηγών, στην γέφυρα του Πυρίου Θηβών Βοιωτίας.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι δράστες, ενεργώντας από κοινού και εκμεταλλευόμενοι τις χαμηλές ταχύτητες που ανέπτυσσαν οι οδηγοί κατά την διέλευσή τους από την ανωτέρω γέφυρα, επιδίωκαν την ακινητοποίηση των οχημάτων και τον αιφνιδιασμό των οδηγών τους, με σκοπό την τέλεση κλοπών ή ληστειών.
Αναλυτικότερα, εξιχνιάσθηκαν, μέχρι τώρα, (4) περιπτώσεις και συγκεκριμένα:

•    Πρωινές ώρες της 08/02/2016, οι ανωτέρω δράστες κινούμενοι επί του οδοστρώματος στο ύψος της προαναφερόμενης γέφυρας, κατάφεραν να πετύχουν την ακινητοποίηση Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, το οποίο οδηγούσε ημεδαπή και με την απειλή πρόκλησης σωματικών βλαβών στην παθούσα με πέτρα που κρατούσε στα χέρια του ο 46χρονος, απέσπασαν από τη κατοχή της το χρηματικό ποσό των (60) ευρώ.

•    Πρωινές ώρες της 04/03/2016, ο 46χρονος κινούμενος ομοίως επί του οδοστρώματος, αποπειράθηκε να πετύχει την ακινητοποίηση ενός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, το οποίο οδηγούσε ημεδαπός, χωρίς τελικά να το καταφέρει και ακολούθως ο δράστης προκάλεσε φθορά στο ανωτέρω όχημα, με την ρίψη πέτρας στο τζάμι της πόρτας του συνοδηγού.

•    Μεσημβρινές ώρες της 10/03/2016, σε παρακείμενη της γέφυρας στάση υπεραστικών λεωφορείων, οι δράστες εκμεταλλευόμενοι ολιγόλεπτη απομάκρυνση ημεδαπής από το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητό της, αφαίρεσαν από τη θέση του συνοδηγού ένα τσαντάκι που περιείχε το χρηματικό ποσό των (60) ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο, καθώς και διάφορα άλλα προσωπικά της αντικείμενα.

•    Μεσημβρινές ώρες της 26/03/2016, οι δράστες τοποθέτησαν πλαστικές κούκλες επί του οδοστρώματος, προκειμένου καταφέρουν να πετύχουν την ακινητοποίηση ενός διερχόμενου Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, με σκοπό την κλοπή, χωρίς όμως τελικά να τα καταφέρουν.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή των δραστών στη τέλεση και άλλων συναφών αξιόποινων πράξεων.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τί γιορτάζουμε την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως;

Σήμερα  Κυριακή 3 Απριλίου, είναι τρίτη Κυριακή των Νηστειών. Ονομάζεται Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως και εορτάζεται έκαστο έτος 28 ημέρες πριν το Πάσχα.

Ονομάζεται Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως γιατί στην αγρυπνία ή στον ή στον Όρθρο αυτής της μέρας, μετά από τη μεγάλη Δοξολογία, ο Σταυρός μεταφέρεται σε μια σεμνή πομπή στο κέντρο του ναού και παραμένει εκεί όλη την υπόλοιπη εβδομάδα οπότε στο τέλος κάθε ακολουθίας γίνεται προσκύνηση του Σταυρού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα του Σταυρού, που κυριαρχεί στην υμνολογία αυτής της Κυριακής, παρουσιάζεται όχι μέσα στο πλαίσιο του πόνου, αλλά της νίκης και της χαράς. Ακόμα δε περισσότερο οι Ειρμοί του Κανόνα της Κυριακής είναι παραμένει από την πασχαλινή ακολουθία,«Αναστάσεως ημέρα», και ο Κανόνας είναι παράφραση του αναστάσιμου Κανόνα (Σταυροαναστάσιμος Κανόνας).

Ποιό, όμως, είναι το νόημα όλων αυτών; Βρισκόμαστε στη μέση της Μεγάλης Σαρακοστής. Από τη μια πλευρά η φυσική και πνευματική προσπάθεια, αν είναι συστηματική και συνεχής, αρχίζει να μας γίνεται αισθητή, το φόρτωμα να γίνεται πιο βαρύ, η κόπωση πιο φανερή.

Έχουμε ανάγκη από βοήθεια και ενθάρρυνση. Από την άλλη πλευρά, αφού αντέξουμε αυτή την κόπωση και έχουμε αναρριχηθεί στο βουνό μέχρι αυτό το σημείο, αρχίζουμε να βλέπουμε το τέλος της πορείας μας και η ακτινοβολία του Πάσχα γίνεται πιο έντονη.

Η Σαρακοστή είναι η σταύρωση του εαυτού μας, είναι η εμπειρία – περιορισμένη βέβαια – που αποκομίζουμε από την εντολή του Χριστού που ακούγεται στο ευαγγελικό ανάγνωσμα αυτής της Κυριακής: «όστις θέλει οπίσω μου ακολουθείν, απαρνησάσθω εαυτόν και αράτω τον σταυρόν αυτού και ακολουθήτω μοι» (Μάρκ. 8,34). Αλλά δεν μπορούμε να σηκώσουμε το σταυρό μας και ν΄ ακολουθήσουμε το Χριστό αν δεν ατενίζουμε το Σταυρό που Εκείνος σήκωσε για να μας σώσει. Ο δικός Του Σταυρός, όχι ο δικός μας,είναι εκείνος που μας σώζει. Ο δικός Του Σταυρός είναι εκείνος που δίνει νόημα αλλά και δύναμη στους άλλους. Αυτό μας εξηγεί το συναξάρι της Κυριακής αυτής:

«Τη αυτή ημέρα Κυριακή τρίτη των Νηστειών, την προσκύνησιν εορτάζομεν του τιμίου και ζωοποιού Σταυρού». Επειδή στη διάρκεια της νηστείας των σαράντα ημερών, κατά κάποιο τρόπο, και μείς σταυρωνόμαστε, νεκρωνόμαστε από τα πάθη, έχουμε την πίκρα της ακηδίας και της πτώσης, γι΄ αυτό υψώνεται ο τίμιος και ζωοποιός Σταυρός, για αναψυχή και υποστήριξή μας· μας θυμίζει τα πάθη του Κυρίου Ιησού Χριστού και μας παρηγορεί... Είμαστε σαν τους οδοιπόρους σε δύσκολο και μακρινό δρόμο που κατάκοποι, αν βρούν κάποιο ευσκιόφυλλο δένδρο κάθονται για λίγο ν΄αναπαυθούν και ανανεωμένοι συνεχίζουν το δρόμο τους. Έτσι και τώρα τον καιρό της νηστείας και στο δύσκολο ταξίδι της προσπάθειας, ο ζωηφόρος Σταυρός φυτεύτηκε στο μέσον του δρόμου από τους αγίους Πατέρες για να μας δώσει άνεση και αναψυχή, για να μας ενθαρρύνει στην υπόλοιπη προσπάθειά μας.

Ή, για να δώσουμε και ένα άλλο παράδειγμα: όταν έρχεται ένας βασιλιάς, πριν απ’ αυτόν πορεύονται τα διακριτικά του γνωρίσματα, τα σκήπτρα, τα σύμβολα του και ύστερα εμφανίζεται ο ίδιος χαρούμενος για τη νίκη και μαζί του χαίρονται και όλοι οι υπήκοοί του· έτσι και ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, που σε λίγο θα μας δείξει τη νίκη Του κατά του θανάτου Του και θα εμφανιστεί μετά δόξης την ημέρα της αναστάσεως, μας στέλνει πρώτα το σκήπτρο Του, τη βασιλική σημαία, το ζωοποιό Σταυρό ώστε να μας προετοιμάσει να δεχτούμε και τον ίδιο τον Βασιλιά και να Τον δοξάσουμε για τη νίκη...

Με το ζωοποιό Σταυρό γλυκαίνει την πικρία που νοιώθουμε από τη νηστεία, μας ενισχύει στην πορεία μας στην έρημο έως ότου φτάσουμε στην πνευματική Ιερουσαλήμ με την ανάστασή Του... Επειδή ο Σταυρός λέγεται Ξύλον Ζωής και είναι εκείνο το ξύλο που φυτεύτηκε στον Παράδεισο,γι΄ αυτό και οι θείοι Πατέρες τοποθέτησαν τούτο στο μέσον της Σαρακοστής, για να μας θυμίζει του Αδάμ της ευδαιμονία και την πτώση του από αυτή· να μας θυμίζει ακόμα ότι με τη συμμετοχή μαςστο παρόν Ξύλο δεν πεθαίνουμε πια αλλά ζωογονούμαστε».

π. Αλεξάνδρου Σμέμαν/dogma.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Όλο το πακέτο φορο-μέτρων στον δρόμο για τη συμφωνία

Ένα βαρύ πακέτο φορολογικών μέτρων με στόχο να κλείσει η συμφωνία για την πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος βάζει η ελληνική κυβέρνηση στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους επικεφαλής των θεσμών. Φορολογία εισοδήματος και έμμεσοι φόροι είναι τα βασικά συστατικά του πακέτου των φορολογικών μέτρων  τα οποία, σύμφωνα με την ελληνική πρόταση, θα εφαρμοστούν σε δυο φάσεις. Πρώτα και αμέσως οι επιβαρύνσεις στη φορολογία εισοδήματος και σε δεύτερη φάση οι αυξήσεις στην έμμεση φορολογία με εισπρακτικά μέτρα.

Πιο αναλυτικά, τα μέτρα για την αύξηση των εσόδων από τη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων περιλαμβάνουν:
- νέα φορολογική κλίμακα: Νέα κλίμακα φορολόγησης των εισοδημάτων για μισθωτούς, συνταξιούχους με συντελεστές που κυμαίνονται από το 22% έως και το 45% ή και 47%. Με την ίδια φορολογική κλίμακα θα φορολογούνται και τα εισοδήματα από ελευθέριο επάγγελμα, αλλά χωρίς την έκπτωση φόρου που οδηγεί σε αφορολόγητο όριο. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι το εισόδημα από ελευθέριο επάγγελμα και μισθωτές υπηρεσίες να αθροίζεται και να φορολογείται με την ίδια κλίμακα.

-μείωση αφορολόγητου ορίου. Προτείνεται η μείωση της έκπτωσης φόρου από τις 2.100 ευρώ στις 2.000 που οδηγεί σε μείωση του αφορολόγητου  για μισθωτούς – συνταξιούχους στις 9.090 ευρώ από 9.550 ευρώ που είναι σήμερα. Η έκπτωση φόρου θα  μηδενίζεται στο εισόδημα των 40.000 ευρώ.
-ενοίκια. Διατηρείται η αυτοτελής φορολόγηση των ενοικίων αλλά με αυξημένους συντελεστές. Ο συντελεστής για το εισόδημα έως 12.000 προτείνεται να αυξηθεί από το 11% στο 15%, για εισόδημα από 12.000 έως 100.000 αυξάνεται από το 33% στο 35% και για το εισόδημα πάνω από 100.000 προτείνεται συντελεστής 45%.

-εισφορά αλληλεγγύης: προτείνεται νέα κλίμακα για τον υπολογισμό της εισφοράς αλληλεγγύης. Η νέα κλίμακα θα εξακολουθήσει να έχει αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ  αλλά δεν θα υπολογίζεται με συντελεστές στο σύνολο τους εισοδήματος  αλλά θα λειτουργεί όπως μια κλασσική φορολογική κλίμακα, δηλαδή με συντελεστή ανά κλιμάκιο εισοδήματος Η κλιμάκωση των συντελεστών θα κυμαίνονται από 2,2% έως και 10%

Οι επιβαρύνσεις

Από τις παραπάνω αλλαγές προκύπτουν επιβαρύνσεις:
-για μισθωτούς και συνταξιούχους με ετήσιο εισόδημα πάνω από 9.090 ευρώ
-για ελεύθερους επαγγελματίες με ετήσιο εισόδημα πάνω από 35.000 ευρώ
-για ιδιοκτήτες ακινήτων από το πρώτο ευρώ εισοδήματος
-για όλους τους φορολογούμενους που έχουν συνολικό εισόδημα πάνω από 18.000 ευρώ θα προκύψει πρόσθετη επιβάρυνση λόγω της νέα κλίμακας εισφοράς αλληλεγγύης
Όλες οι αλλαγές στη άμεση φορολογία προβλέπεται να εφαρμοστούν αμέσως και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2016

Έμμεσοι φόροι-εισπρακτικά μέτρα

Η ελληνική πρόταση προβλέπει την εξασφάλιση και 1,8 δις ευρώ πρόσθετων εσόδων από την έμμεση φορολογία και συγκεκριμένα από την αύξηση ειδικών φόρων σε προϊόντα ευρείας κατανάλωσης. Μάλιστα, η ελληνική πρόταση προβλέπει την εφαρμογή αυτών των μέτρων από την 1η Ιανουαρίου 2018 και περιλαμβάνουν:
-την αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα κίνησης, όπως οι βενζίνες, το ντίζελ κίνησης, το υγραέριο και το φυσικό αέριο
-την αύξηση του ειδικού τέλους κινητής τηλεφωνίας
-την επιβολή ειδικού τέλους στη συνδρομητική τηλεόραση.

 capital.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Καρδιακό πρόβλημα: Μην αγνοήσετε ΠΟΤΕ αυτά τα 11 συμπτώματα


Αν κάτι δεν πάει με την καρδιά σας, μπορείτε να το καταλάβετε; Δεν είναι πάντα βέβαιο ότι όλα τα καρδιακά προβλήματα συνοδεύονται από σαφή προειδοποιητικά σημάδια ή συμπτώματα.

Αν σας προκύψει ξαφνικό πρόβλημα στην καρδιά, δεν είναι σίγουρο ότι θα νιώσετε τον πόνο στο στήθος και στη συνέχεια θα πέσετε στο έδαφος, όπως βλέπετε στις ταινίες. Μερικά συμπτώματα καρδιακών προβλημάτων δεν συμβαίνουν καν στο στήθος σας, στην περιοχή της καρδιάς, και ταυτόχρονα δεν είναι πάντα εύκολο να καταλάβετε τι σας συμβαίνει.

“Αν δεν είστε σίγουροι για κάτι που σας συμβαίνει, συμβουλευτείτε το γιατρό σας”, λέει ο δρ Charles Chambers, διευθυντής του Cardiac Catheterization Laboratory στο Hershey Heart and Vascular Institute του πανεπιστημίου Penn State των ΗΠΑ.

Αυτό είναι ιδιαίτερα αληθές αν είστε 60 ετών και άνω, υπέρβαροι ή έχετε διαβήτη, υψηλή χοληστερόλη, ή υψηλή αρτηριακή πίεση. Όσο περισσότερους παράγοντες κινδύνου έχετε, τόσο περισσότερο θα πρέπει να είστε σε εγρήγορση για συμπτώματα που θα μπορούσαν να σχετίζονται με την καρδιά.

Ειδικά προσέξετε για αυτά τα προβλήματα:

    Δυσφορία στο στήθος: Είναι το πιο κοινό σημάδι κινδύνου της καρδιάς. Αν έχετε μια φραγμένη αρτηρία ή έχετε υποστεί καρδιακή προσβολή, μπορεί να αισθανθείτε πόνο, σφίξιμο ή πίεση στο στήθος σας.
    Ναυτία, δυσπεψία, καούρα, ή πόνο στο στομάχι: Μερικοί άνθρωποι έχουν αυτά τα συμπτώματα κατά τη διάρκεια μιας καρδιακής προσβολής. Μπορούν ακόμη και να κάνουν και εμετό.
    Πόνος που εξαπλώνεται στο χέρι: Ένα άλλο κλασικό σύμπτωμα καρδιακής προσβολής είναι ο πόνος που “ακτινοβολεί” προς τα κάτω στην αριστερή πλευρά του σώματος.
    Ζάλη ή λιποθυμία: Πολλά πράγματα μπορούν να σας κάνουν να χάσετε την ισορροπία σας ή να έχετε ένα αίσθημα λιποθυμίας για μια στιγμή. Αλλά αν ξαφνικά νιώσετε ότι “δεν πατάτε καλά στα πόδια σας” και έχετε δυσκολία στην αναπνοή, καλέσετε άμεσα το γιατρό σας.
    Πόνος στον λαιμό ή στην κάτω γνάθο: Από μόνος του, ο πόνος στον λαιμό ή το σαγόνι δεν είναι πιθανό να σχετίζεται με την καρδιά. Αλλά αν έχετε πόνο στο κέντρο του στήθους σας, ο οποίος “εξαπλώνεται” προς το σαγόνι σας, τότε αυτό μπορεί να είναι σημάδι εμφράγματος.
    Κουράζεστε πολύ εύκολα: Αν αισθάνεστε κουρασμένοι ξαφνικά ή ασθμαίνετε μετά από μια απλή δραστηριότητα που δεν σας προκαλούσε κανένα πρόβλημα στο παρελθόν (όπως το να ανεβείτε τις σκάλες ή να μεταφέρετε τα ψώνια από το αυτοκίνητο) κλείστε ένα ραντεβού με το γιατρό σας αμέσως.
    Ροχαλητό: Είναι φυσιολογικό να ροχαλίζετε λίγο, ενώ κοιμάστε. Αλλά το ασυνήθιστα δυνατό ροχαλητό που ακούγεται σαν “λαχάνιασμα ή πνιγμός” μπορεί να είναι σημάδι υπνικής άπνοιας. Αυτό συμβαίνει όταν η αναπνοή σας σταματάει στιγμιαία για αρκετές φορές στον ύπνο σας. Αυτό ασκεί επιπλέον πίεση στην καρδιά σας.
    Εφίδρωση: Έχετε απότομα “κρύο ιδρώτα” χωρίς προφανή λόγο; Αυτό θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια καρδιακή προσβολή. Εάν σας συμβεί αυτό, μαζί με οποιοδήποτε από τα άλλα συμπτώματα, καλέστε το 166 για να σας μεταφέρουν σε ένα νοσοκομείο αμέσως. Μην προσπαθήσετε να οδηγήσετε μόνοι σας!
    Βήχας που δεν σταματάει: Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό δεν είναι ένα σημάδι προβλήματος με την καρδιά. Αλλά εάν έχετε καρδιακή νόσο ή ξέρετε ότι είστε σε κίνδυνο, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στον βήχα που δεν σταματάει με τίποτα.
    Πρήξιμο στα πόδια και τους αστραγάλους: Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι η καρδιά σας δεν κυκλοφορεί το αίμα τόσο αποτελεσματικά όσο θα έπρεπε.
    Ακανόνιστος καρδιακός παλμός: Είναι φυσιολογικό να έχετε ταχυπαλμία όταν είστε νευρικοί ή ενθουσιασμένοι. Αλλά αν νιώθετε ότι η καρδιά σας χτυπάει ακανόνιστα πολύ συχνά και για περισσότερο από μερικά δευτερόλεπτα, τότε ενημερώστε άμεσα το γιατρό σας.
Πηγή: webmd.com

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνταξιούχοι Ι.Κ.Α Θήβας: Παλεύουμε και Διεκδικούμε

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ 
ΕΠΑΡΧΙΑΣ  ΘΗΒΑΣ

Το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ επαρχίας Θήβας χαιρετίζει και στηρίζει την Πρωτοβουλία του Δήμου Πάτρας να πραγματοποιήσει πορεία από την Πάτρα στην Αθήνα ενάντια στην ανεργία. Χαιρετίζουμε τα συνδικάτα όλης της χώρας, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και μαζικούς φορείς, που στηρίζουν και συμμετέχουν σε αυτήν την πορεία.

 Η ανεργία σήμερα έχει φτάσει σε τεράστια μεγέθη.  Δεν υπάρχει λαϊκή οικογένεια που να μην αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα. Πλήττει κύρια τη νεολαία και τις γυναίκες. Οι συνταξιούχοι καλούνται να στηρίξουν τις οικογένειες τους με τις πενιχρές συντάξεις τους. Η ανεργία οδηγεί στην εξαθλίωση, στη δυσκολία να ικανοποιηθούν ακόμα και οι βασικές ανάγκες ενός ανθρώπου.

Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε αδιάφορα χιλιάδες εργαζόμενους να έχουν στερηθεί το βασικό όπλο της ζωής, την εργασία.



 Παλεύουμε και Διεκδικούμε:

·         Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα

·         Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις και για όσο καιρό διαρκεί η ανεργία. Επίδομα ανεργίας 600?.

·         Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ανέργους και τις οικογένειές τους.

·         Επαναφορά των ΣΣΕ, του κατώτερου μισθού στα 751?, της 13ης και 14ης σύνταξης.



Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Αραιές νεφώσεις και μικρή πτώση της θερμοκρασίας σήμερα

Οι αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πυκνότερες, με πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα.

Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη, τοπικά, νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο, εντάσεως τοπικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή πτώση, στα ανατολικά.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ για την Κυριακή:

    Μακεδονία, Θράκη

καιρός: λίγες νεφώσεις κατά άτοπους αυξημένες μέχρι το απόγευμα στη Μακεδονία, με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα νωρίς το πρωί.
άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου, στα δυτικά η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

καιρός: αραιές νεφώσεις πιο πυκνές στις νοτιότερες περιοχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

καιρός: αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα νωρίς το πρωί.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και γρήγορα στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

καιρός: αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και γρήγορα 6 με 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

καιρός: αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές κυρίως στα νότια.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

καιρός: αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές, τοπικά περιορισμένη ορατότητα νωρίς το πρωί.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, βαθμιαία 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες μέχρι το απόγευμα.
άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, τοπικά περιορισμένη ορατότητα νωρίς το πρωί.
θερμοκρασία: από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ