Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Λαβράκι έβγαλε η Ασφάλεια Θηβών

Συνελήφθη 50χρονος ημεδαπός στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας, για καλλιέργεια, κατοχή & διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων & βεγγαλικών
Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, συνελήφθη επιπλέον ένας 51χρονος ημεδαπός, για κατοχή μικροποσότητας ακατέργαστης κάνναβης, που είχε μόλις προμηθευτεί από τον 50χρονο
Κατασχέθηκαν από την οικία του διακινητή, περίπου (2,5) κιλά ακατέργαστης κάνναβης, (37) φυτά κάνναβης, κροτίδες, (2) ζυγαριές ακριβείας, χρηματικό ποσό, σπρέι πιπεριού κ.α.

Συνελήφθη χθες (06-04-2016) αργά το απόγευμα, στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 50χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, για καλλιέργεια, κατοχή & διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων και βεγγαλικών.
Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε, περιλαμβάνεται ένας ακόμα 51χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης - αξιολόγησης στοιχείων, σχετικά με διακίνηση ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης από τον 50χρονο, στην οικία του στην ανωτέρω περιοχή, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών εντόπισαν την οικία του και την έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση.
Από τους αστυνομικούς, λίγες ώρες μετά, εντοπίσθηκε να εξέρχεται από την οικία ο 51χρονος και συνελήφθη, καθώς σε έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (1,8) γραμμαρίων.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, την ανωτέρω ναρκωτική ουσία ο 51χρονος,  την είχε μόλις προμηθευτεί από τον 50χρονο, ο οποίος ομοίως λίγο αργότερα εντοπίσθηκε να εξέρχεται από την οικία του και ακινητοποιήθηκε. Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθως πραγματοποιήθηκε σε αυτή, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:
• (37) φυτά κάνναβης μετά πλήρους ριζικού συστήματος, ύψους από (10) έως (50) εκατοστών το καθένα, καλλιεργημένα σε γλάστρες σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, που χρησιμοποιούταν ως φυτώριο κάνναβης, στον περίβολο της οικίας,
• (17) ανισοβαρείς συσκευασίες (νάιλον – αλουμινίου), που περιείχαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους (2.426,8) γραμμαρίων,
• νάιλον σακούλες για την συσκευασία των ναρκωτικών ουσιών και (1) νάιλον συσκευασία που περιείχε σπόρους κάνναβης,
• (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας & (1) μεταλλικό τρίφτη με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης,
• (13) κροτίδες & (1) σπρέι πιπεριού,
• το χρηματικό ποσό των (780) ευρώ.
Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ξηλώθηκε το περίπτερο "φάντασμα" απο την πλατεία Θήβας

Απομάκρυνση περιπτέρου στον πεζόδρομο της οδού Επαμεινώνδα


Σε συνέχεια της υπ' αρ. 81/2016 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Θήβας, απομακρύνθηκε το περίπτερο (μετά την κένωση της θέσης του), που βρισκόταν επί των οδών Επαμεινώνδα και Οιδίποδα.
Η απομάκρυνση έγινε για λόγους υγιεινής, εξωραϊσμού, ανεμπόδιστης θέασης, ανάδειξης και διάνοιξης του χώρου, λαμβανομένου υπόψη και του έργου της ανάπλασης της οδού Επαμεινώνδα ( πεζόδρομος) και μετά από σχετικό αίτημα της ιδιοκτήτριας, καταργούμενης της θέσης του περιπτέρου επί των ως άνω οδών. 



Διαβάστε Περισσότερα »

Βράβευση Στρατιώτη του Κέντρου Εκπαιδευσης Θηβας από Αρχηγό ΓΕΣ

Την Τετάρτη  06 Απριλίου 2016 ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατου (ΓΕΣ) Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης υποδέχθηκε στο γραφείο του τον Στρατιώτη Πυροβολικού Μπάρδη Σπυρίδωνα, της δυνάμεως του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού (Θηβα).

Ο Στρατιώτης Μπάρδης, στις 17 Φεβρουαρίου 2016, βρήκε απολεσθέν πορτοφόλι ιδιώτη το οποίο περιείχε σημαντικό χρηματικό ποσό και του το παρέδωσε άμεσα, πράξη για την οποία ήδη του έχει απονεμηθεί εύφημος μνεία από το ΓΕΣ.

Ο αρχηγός ΓΕΣ συνεχάρη τον Στρατιώτη Μπάρδη για την τιμιότητα, το ήθος και το ανιδιοτελές του χαρακτήρα του.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόγραμμα του Περιφερειάρχη Στερεάς για σήμερα

Το πρόγραμμα του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη, για αύριο Πέμπτη 7 Απριλίου 2016, έχει ως εξής:


11.00  Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας με τον Δήμο Τανάγρας για την ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ του ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ, (Δημαρχείο, Σχηματάρι)

13.00   Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας με τον Επιμελητήριο Βοιωτίας για την ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ του ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ, (Αίθουσα Εκδηλώσεων Επιμελητήριο Βοιωτίας, Λιβαδειά)

16.00 Συνάντηση με τους Δημάρχους των Περικωπαϊδικών Δήμων και Συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμικής Υποστήριξης του Κωπαϊδικού Πεδίου (Διοικητήριο, Λιβαδειά)

20.00 Κεντρική Ομιλία στην Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχάνων Στερεάς Ελλάδας και Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας με τον Σύνδεσμο για την ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ του ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ (Ξενοδοχείο Semiramis, Χαριλάου Τρικούπη 48, Κηφισιά)

Διαβάστε Περισσότερα »

Αραιές νεφώσεις και σκόνη από την Αφρική -Πού θα βρέξει

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν με πιθανότητα ασθενών βροχών στα νότια. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά και νότια.

Άνεμοι ασθενείς και βαθμιαία στα νότια ανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από τις απογευματινές ώρες είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στα νότια.

Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τις απογευματινές ώρες είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στα νότια.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις.

Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Αραιές νεφώσεις.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.

Άνεμοι: Ασθενείς και βαθμιαία ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 25 βαθμούς κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα βαθμιαία θα πυκνώσουν.

Άνεμοι: Ασθενείς και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 23 βαθμούς κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΛΕΞΙΑΔΗ ΣΕ ΜΠΑΣΙΑΚΟ ΓΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΕΦΚ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΕ ΑΓΡΟΤΕΣ.



Στην με αριθ.2338/14.01.2016 Ερώτησ
ή του προς τη Βουλή, ο Βουλευτής Βοιωτίας Βαγγέλης Μπασιάκος, ζήτησε να ενημερωθεί από τους αρμόδιους Υπουργούς για την καθυστέρηση πληρωμής επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου σε αγρότες.

Στην από 4.03.2016 σχετική απάντηση του κ.Αλεξιάδη, αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Με τις διατάξεις της παραγράφου 5, του άρθρου 78, του ν.2960/2001 (ΦΕΚ 265/Α' - Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας), όπως ισχύει μετά την τροποποίησή του με τους ν.4093/2012 (ΦΕΚ 222/Α') και ν.4336/2015 (ΦΕΚ 94/Β'/14-08-2015), εφαρμόζεται για χρήση στη γεωργία ο συντελεστής Ε.Φ.Κ. του πετρελαίου εσωτερικής καύσης (DIESEL) κινητήρων, της περίπτωσης στ', της παραγράφου 1, του άρθρου 73, ο οποίος ορίζεται σε 330€/χιλιόλιτρο (από 15/10/2012), με καθιέρωση διαδικασίας επιστροφής φόρου, της διαφοράς μεταξύ του ως άνω συντελεστή και του συντελεστή των 66€ ανά χιλιόλιτρο για το έτος 2014 (από 05/11/2014 έως 30/09/2015), ο οποίος από 01/10/2015 αναπροσαρμόστηκε στα 200€/χιλιόλιτρο.

Κατ' εξουσιοδότηση των διατάξεων του ως άνω νόμου, εκδόθηκε για το έτος 2014 η με αριθμό πρωτοκόλλου ΔΕΦΚ Α 5011386 ΕΞ2014/13-05-2014 ΚΥΑ (ΦΕΚ 1214/Β'/13-05-2014), αναφορικά με τους όρους, τις προϋποθέσεις, τα δικαιούχα προς επιστροφή πρόσωπα, τις ποσότητες για τις οποίες υπολογίζεται η επιστροφή, τη διαδικασία επιστροφής του Ε.Φ.Κ., και τον τρόπο ελέγχου της νόμιμης χρησιμοποίησης του πετρελαίου εσωτερικής καύσης (DIESEL) κινητήρων, το οποίο χρησιμοποιείται αποκλειστικά στη γεωργία.

Με το άρθρο 3 της ανωτέρω ΚΥΑ, καθορίζεται ότι η επιστροφή των ποσών στα δικαιούχα πρόσωπα πραγματοποιείται με την πίστωση των τραπεζικών τους λογαριασμών σε μία ή περισσότερες δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη έχει ήδη καταβληθεί από τον Μάιο του 2014.

Ωστόσο, όσον αφορά στην καταβολή της δεύτερης δόσης του έτους 2014, μετά την αποστολή σχετικού ερωτήματος στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, σχετικά με το εάν η επιστροφή του ΕΦΚ του πετρελαίου εσωτερικής καύσης (DIESEL) κίνησης που χρησιμοποιούν οι αγρότες, εμπίπτει στις διατάξεις: α) της υποπαραγράφου Ι.Α.2, του ν.4254/2014 (ΦΕΚ 85/Α'/7-4-2014) περί της υποχρέωσης συμψηφισμού με οφειλές προς Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης και β) του άρθρου 83 του ν.δ. 354/1974 (ΦΕΚ 90/Α') Κ.Ε.Δ.Ε., περί αυτεπάγγελτου συμψηφισμού με οφειλές προς τη Φορολογική Διοίκηση, καθώς και του άρθρου 12, του ν.4174/2013 (ΦΕΚ 170/Α') περί αποδεικτικού ενημερότητας, όπως ισχύουν, εκδόθηκε η με αριθμό 121/2015 γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ., η οποία έγινε αποδεκτή από την Πολιτική Ηγεσία στις 21/01/2016.

Κατόπιν των ανωτέρω, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών θα προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, τόσο για την καταβολή της δεύτερης δόσης του έτους 2014, όσο και για την έκδοση ΚΥΑ αναφορικά με την επιστροφή του ΕΦΚ για το έτος 2015.»



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ