Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Εγκαίνια για το "ΕΝJOY CAFE"στη Λιβαδειά


Στα επίσημα εγκαίνιά του,  που θα γίνουν  την Κυριακή 17 Απριλίου και ώρα 6.30μ.μ.  σας προσκαλεί το "ΕΝJOY CAFE" .

Το κατάστημα, βρίσκεται επί της οδού Δημάρχου Γ. Περγαντά(Θεσσαλονίκης) 55 στη Λιβαδειά.
Σας περιμένουμε!!!


Διαβάστε Περισσότερα »

39χρονος με αδασμολόγητο καπνό στη Θήβα


Συνελήφθη 39χρονος ημεδαπός στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα & λαθρεμπορίας

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, συνολικού μεικτού βάρους (608) γραμμαρίων


Συνελήφθη, χθες (13-04-2016) το μεσημέρι στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 39χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα και λαθρεμπορίας.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εντόπισαν τον 39χρονο έξωθεν της οικίας του και σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποίησαν σε αυτήν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (3) συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, συνολικού μεικτού βάρους (608) γραμμαρίων.

Η ανωτέρω ποσότητα καπνού, θα σταλεί στο Τελωνείο Οινόης Βοιωτίας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Με 25 θέματα συνεδριάζει το Δ.Σ. Δήμου Λεβαδέων

Με την παρούσα, σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/10, που θα πραγματοποιηθεί την 18η Απριλίου 2016, ημέρα Δευτέρα - και ώρα 6.30 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων στο Παλαιό Δημαρχείο – Πλ. Εθνικής Αντίστασης.


Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:

1.Αναμόρφωση Προϋπολογισμού τρέχουσας χρήσης.

2.Έγκριση Συμμετοχής του Δήμου Λεβαδέων στο Πρωτόκολλο Συνεργασίας για την “Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Παράκτιων Ζωνών και Νήσων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας”.

3.Ορθή επανάληψη της υπ΄αριθμ. 84/2016 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου περί “Προγραμματισμός προσλήψεων προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την κάλυψη αναγκών των Δημοτικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου Προγράμματος ΕΣΠΑ Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής” ως προς το χρόνο απασχόλησης του προσωπικού.

4.Πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας δύο (2) μηνών για την κάλυψη των επιτακτικών αναγκών των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Λεβαδέων.

5.Συγκρότηση Επιτροπής ελέγχου παραχωρούμενων κοινοχρήστων χώρων.

6.Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με θέσεις στάθμευσης οχημάτων τους σε τμήμα επί της οδού Ελ. Γονή και εξέταση αιτήματος Ένωσης Ραδιοταξί  Λιβαδειάς σχετικά με θέσεις στάθμευσης ταξί επί του ίδιου τμήματος της .

7.Κατακύρωση δημοπρασίας για την προμήθεια τροφίμων και λοιπών αναλωσίμων ειδών παντοπωλείου, παιδικών – βρεφονηπιακών σταθμών, δημοτικής κατασκήνωσης κοινωνικού παντοπωλείου και γάλακτος εργαζομένων έτους 2016.

8.Κήρυξη του ηλεκτρονικού ανοιχτού διαγωνισμού για την προμήθεια καυσίμων (υγραερίου έτους 2016) ως άγονο.

9.Σύμφωνη γνώμη για αίτηση προς την οικεία δασική αρχή περί έγκρισης άδειας επέμβασης.

10.Έγκριση επέκτασης Δικτύου Δημοτικού Φωτισμού στη θέση “ΚΟΛΟΜΑΤΑΣ” στη Λιβαδειά.

11.Έγκριση Πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου “Ανάδειξη Ιστορικών Χώρων και Ανάπλαση Οικισμού Χαιρώνειας.

12.Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου: “Βελτίωση Σχολικών Συγκροτημάτων” του Δήμου Λεβαδέων.

13.Προγραμματισμός εκδηλώσεων Πάσχα 2016 και διάθεση πίστωσης.

14.Προγραμματισμός εκδηλώσεων μνήμης για το Κάψιμο της Δαύλειας και διάθεση πίστωσης.

15.Προγραμματισμός εορταστικών εκδηλώσεων Αγίου Γεωργίου και διάθεση πίστωσης.

16.Συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Λεβαδέων στις εορτές εξόδου του Μεσολογγίου και διάθεση πίστωσης.

17.Χορήγηση άδειας για υπαίθρια στάσιμη εμπορική δραστηριότητα μικροπωλητών μελών ΚΟΙΝΣΕΠ, με την ευκαιρία θρησκευτικών εορτών.

18.Έγκριση γενομένων δαπανών που αφορούν στον επετειακό εορτασμό της ευλογίας της σημαίας της επανάστασης για την απελευθέρωση της Λιβαδειάς.

19.Έγκριση γενομένων δαπανών που αφορούν τις εκδηλώσεις εορτασμού της εθνικής επετείου 25ης Μαρτίου στην Δ.Κ. Λιβαδειάς και Τ.Κ. Αγίου Γεωργίου.

20.Υποβολή αιτήματος για την έγκριση διενέργειας προμήθειας συστήματος ασφαλείας Μουσείου Αγροτικής Κληρονομιάς στον οικισμό Ελικώνα

21.Υποβολή αιτήματος για την έγκριση διενέργειας προμήθειας επαγγελματικού ψυγείου – Κοινωνικό Παντοπωλείο.

22.Υποβολή αιτήματος για την έγκριση διενέργειας προμήθειας μοκέτας για τον Α΄ βρεφονηπιακό σταθμό.

23.Υποβολή αιτήματος για την έγκριση διενέργειας προμήθειας μηχανογραφικού εξοπλισμού (Η/Υ, οθονών, εκτυπωτών, πληκτρολογίων, τηλεφωνικών συσκευών και UPS)

24.Απολογισμός οικονομικού έτους 2015 της Σχ. Επιτροπής Σχολικών Μονάδων Α/θμιας Εκπαίδευσης.

25.Απολογισμός οικονομικού έτους 2015 της Σχ. Επιτροπής Σχολικών Μονάδων Β/θμιας Εκπαίδευσης.



                                         Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                                                      
                                                       Γεωργαντά Ελισάβετ (Ελίζα)

Διαβάστε Περισσότερα »

Πάσχα χωρίς χρήματα για τους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ                                            

ΠΑΣΧΑ ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ 
ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ   ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ για άλλη μια φορά παραμένουμε αρκετοί  εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι» ενόψει Πάσχα με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους και τις οικογένειές μας.  Οι 3500 εργαζόμενοι είχαμε τονίσει στα συναρμόδια Υπουργεία από τις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη ότι θα έπρεπε να μεριμνήσουν έγκαιρα για  την υπογραφή της  Προγραμματικής Σύμβασης καθώς οι  γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται από την υπογραφή της έως την καταβολή των δεδουλευμένων μας είναι χρονοβόρες.
Οι διαβεβαιώσεις που είχαμε λάβει τότε από την Αναπληρωτή Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Φωτίου ήταν ότι θα  πραγματοποιούνταν όλες οι απαραίτητες ενέργειες στην ώρα τους , κάτι που δυστυχώς δεν έγινε. Μάλιστα, σε συνάντησή μας στις 10 Μαρτίου2016 είχαμε πάλι επισημάνει την καθυστέρηση στις διαδικασίες αλλά φάνηκε ότι δεν «ίδρωσε» το αυτί κανενός .Αντίθετα ,  αποκαλύφτηκε ο εμπαιγμός όλων ,   δεδομένου ότι ενώ μας διαβεβαίωναν ότι έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες σχετικά με την Προγραμματική Σύμβαση ανακαλύψαμε ότι δεν ίσχυε τίποτα από αυτά….
 Έτσι φτάσαμε λίγο πριν το Πάσχα στο ίδιο αποτέλεσμα: ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ  !!!

Αναλγησία και εμπαιγμός δυστυχώς από την πολιτεία για άλλη μια φορά που δεν νοεί να καταλάβει ότι οι εργαζόμενοι προσφέρουμε  ανελλιπώς τις υπηρεσίες μας ,είμαστε  άνθρωποι , είμαστε εργαζόμενοι και όχι είλωτες, με οικογένειες και υποχρεώσεις και ότι το κράτος οφείλει να μας  καταβάλει τα δεδουλευμένα μας εγκαίρως.
Την ευθύνη για την μη καταβολή των δεδουλευμένων μας  έχει  και η  ΚΕΔΕ που εκπροσωπεί του Δήμους και  δεν μερίμνησε με τις παρεμβάσεις της προς τα Υπουργεία να προχωρήσουν οι διαδικασίες που αφορούν την ροή της χρηματοδότησης προς τους Φορείς Υλοποίησης του «Βοήθεια στο Σπίτι», ξεχνώντας ότι οι συμβάσεις εργασίας μας συνάπτονται με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τόσα χρόνια είμαστε θεατές στο ίδιο έργο , αφού καμία κυβέρνηση και  κανένας αρμόδιος δεν έπραξε έτσι ώστε οι πληρωμές μας για τις υπηρεσίες που παρέχουμε να γίνονται στην ώρα τους,   αποτέλεσμα της προχειρότητας και της απαξίωσης απέναντι σε έναν θεσμό που προσφέρει τα μέγιστα σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Υποτίθεται ότι η παρούσα ηγεσία είχε δεσμευτεί ότι θα  βρεθεί ο τρόπος και θα  τελειώσουν διαπαντός όλα τα προβλήματα που διέπουν τη λειτουργία του «Βοήθεια στο Σπίτι» εδώ και 15 χρόνια.
Υποτίθεται ότι η παρούσα ηγεσία είχε δεσμευτεί ότι το «Βοήθεια στο Σπίτι»  και οι εργαζόμενοι σε αυτό ΘΑ  εξασφαλιστούμε  μόνιμα και ΘΑ  πάψει η ομηρία μας  καθώς και η ανασφάλεια των χιλιάδων εξυπηρετούμενων.
Τα συναρμόδια Υπουργεία ΑΝΤΙ να λαμβάνουν υπόψη τους τις προεκλογικές δεσμεύσεις τους ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ  την αποδόμηση  του «Βοήθεια στο Σπίτι»  και την καρατόμηση των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουμε ότι   έχουμε προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ , καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες ,  έχουμε την τεχνογνωσία και την εμπειρία ώστε να στηρίξουμε το κοινωνικό κράτος και μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις προκλήσεις της σύγχρονης κοινωνίας και των αναγκών της.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
•    Την μόνιμη θεσμική κατοχύρωση του υπάρχοντος προσωπικού καθώς παρέχουμε ένα έργο το οποίο είναι μόνιμο, το οποίο έγινε χθες, γίνεται σήμερα και πρέπει να συνεχιστεί και αύριο.
•    Την δημιουργία Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών σε κάθε Δήμο και στελέχωση των υπηρεσιών αυτών με την ενσωμάτωση του έμπειρου και εξειδικευμένου προσωπικού που ήδη εργάζεται επί σειρά ετών στις κοινωνικοπρονοιακές δομές (Βοήθεια στο σπίτι κ.λπ.).
•    Την άμεση και έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων μας  καθώς εξακολουθούμε να μένουμε απλήρωτοι στην πλειοψηφία μας.
•     Τα συνταγματικά κατοχυρωμένα κοινωνικά δικαιώματα να λειτουργήσουν ως φραγμός σε μία διαδικασία αποδόμησης και ιδιωτικοποίησης του «Βοήθεια στο Σπίτι», του κοινωνικού κράτους.

Με εκτίμηση ,

Οι Σύλλογοι και τα Σωματεία των Εργαζομένων


 
Διαβάστε Περισσότερα »

Στις φυλακές του Ελεώνα η Δήμαρχος Λεβαδέων

Χθές, Τετάρτη 13 Απριλίου 2016 αντιπροσωπεία του Δήμου Λεβαδέων στην οποία  συμμετείχε η Δήμαρχος Λεβαδέων κα Γιώτα Πούλου, ο αντιδήμαρχος Λεβαδέων κ Γεώργιος Κωτσαδάμ και η κοινωνική λειτουργός του Δήμου κα Τασία Τουγουντζόγλου επισκέφθηκαν το Κατάστημα Γυναικείων Φυλακών Ελεώνα.
Συναντήθηκαν με τον Διευθυντή του καταστήματος κράτησης κ Γεώργιο Μακρή και το επιστημονικό προσωπικό του σωφρονιστικού ιδρύματος,  επισκέφθηκαν τα εργαστήρια των κρατουμένων, καθώς και τις κρατούμενες με ανήλικα παιδιά.  Αφού άκουσαν τα προβλήματά τους δεσμεύτηκαν να γίνουν αρωγοί στην προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσής τους με την χορήγηση κάθε πρόσφορης βοήθειας.
Τέλος, διανεμήθηκαν 2 τόνοι μήλα και σχολικά είδη για τις ανάγκες των παιδιών των κρατουμένων.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΜΠΑΣΙΑΚΟ ΓΙΑ ΝΕΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ- ΘΗΒΑΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΠΙΡΤΖΗ ΣΕ ΜΠΑΣΙΑΚΟ ΓΙΑ ΝΕΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ (ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ) ΜΕ ΘΗΒΑ.


Σε πρόσφατη Ερώτηση του Βουλευτή Βοιωτίας Βαγγέλη Μπασιάκου, προς τη Βουλή, απάντησε ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ.Σπίρτζης, επισυνάπτοντας, μεταξύ άλλων, το σχετικό έγγραφο του Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΣΕ Α.Ε., κ.Πετράκη, όπου αναφέρονται τα εξής:
   
«Σας γνωρίζουμε oτι από σιδηροδρομικής άποψης θα μπορούσε να σχεδιασθεί η σύνδεση του εμπορευματικού κέντρου του Θριασίου Πεδίου με τον Σ.Σ. Σφίγγας μετά τη Θήβα, ως παραλλαγή του υφιστάμενου σιδηροδρομικού δικτύου. Το υπ' όψιν έργο αποτελεί νέα χάραξη, για διπλή σιδηροδρομική γραμμή μήκους 50 km περίπου, για εμπορευματική και επιβατική χρήση όπου οι συρμοί, αφού διέλθουν ανισόπεδα της Αττικής Οδού με τη νέα όδευση, θα καταλήγουν στον Σ.Σ. Σφίγγας μετά τη Θήβα επί του κύριου άξονα προς Θεσσαλονίκη.
Με αυτή τη χάραξη οι συρμοί θα αποφεύγουν το σιδηροδρομικό τμήμα ΣΚΑ - ΟΙΝΟΗ, που από πλευράς χωρητικότητας αναμένεται στο μέλλον να υπάρξει συμφόρηση, αλλά και το τμήμα ΣΚΑ - ΛΙΟΣΙΑ - ΘΡΙΑΣΙΟ. Το παραπάνω μελλοντικό έργο είναι στον σχεδιασμό του ΟΣΕ, που βρίσκεται σε αναζήτηση χρηματοδοτικών κονδυλίων για τη μελέτη και κατασκευή του.»

Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδηλώσεις Βιβλιοθήκης Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄



Let’s do it! GREECE

    Σε πολλές πόλεις και χωριά της Ελλάδας υπάρχουν ομάδες πολιτών, εθελοντικές οργανώσεις, δήμοι, περιφέρειες, σχολεία, σύλλογοι και περιβαλλοντικές οργανώσεις που συμμετέχουν σε μια κοινή προσπάθεια: «Να κάνουν τον τόπο μας πιο όμορφο». Ακολουθούν αυτό το όραμα και το προωθούν με ευρηματικότητα και ενθουσιασμό. Οι συμμετοχές και οι συνεργασίες που αναπτύσσονται σε όλο το διάστημα της προετοιμασίας ξεπερνούν κάθε προσδοκία καθώς αυξάνεται ο ενθουσιασμός, η ευρηματικότητα και το κέφι των διοργανωτών από όλη την Ελλάδα.  Όλα τα παραπάνω αποτελούν το Let’s do it GREECE.
    Έτσι και στην περιοχή μας την
Κυριακή 17 Απριλίου 2016 στις 11.00π.μ. ,
στα πλαίσια της διοργάνωσης του Let’s do it GREECE
θα λειτουργήσει:

Εργαστήριο Ζωγραφικής, Χειροτεχνίας και Graffiti

στο χώρο της Βιβλιοθήκης Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄. Τα έργα θα χρησιμοποιηθούν στον Εξωραϊσμό και στην Αισθητική Αναβάθμιση του τόπου μας. Η όλη προσπάθεια στηρίζεται στο πνεύμα του εθελοντισμού, της συνεργασίας και της δημιουργικότητας.
    Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας, το μεράκι και την ενεργεία σας και ελάτε όλοι μαζί να ζεστάνουμε με χρώματα την καθημερινότητά μας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παραλαβή προϊόντων του ΤΕΒΑ από την Π.Ε.Βοιωτίας

Παραλαβή προϊόντων στο πλαίσιο του Προγράμματος Επισιτιστικής Βοήθειας (ΤΕΒΑ ) από την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας


Η Π.Ε.  Βοιωτίας  επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης, με εταίρους την Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας , τους Δήμους Λεβαδέων, Θηβών, Ορχομενού,  Αλιάρτου – Θεσπιέων, Διστόμου - Αράχωβας -Αντίκυρας  και Τανάγρας, στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος, μέσω των Κοινωνικών Συμπράξεων που έχουν συσταθεί για τις ανάγκες του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους απόρους (ΤΕΒΑ) , θα παραλάβει την Παρασκευή 15-04-2016 ποσότητες οπωρολαχανικών (μήλα, πορτοκάλια, λάχανο) και την Δευτέρα 18-04-2016 χίλια πεντακόσια τεμάχια νωπού κοτόπουλου.

Οι ποσότητες που θα παραλάβουν οι συνεργαζόμενοι εταίροι είναι:ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ 
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ
    ΜΗΛΑ  ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΛΑΧΑΝΟ    ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ
    135    297    135    142
ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ
    302    1486    302    310
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΣ
    253    2500    585    590
ΔΗΜΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ
    206    556    206    206
ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ
    91    225    91    90
ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΩΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ
    72    165    72    72
ΔΗΜΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ
    90    199    89    90



Τα προϊόντα θα διανεμηθούν στους δικαιούχους του προγράμματος από τους συνεργαζόμενους εταίρους.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εμπορικοί ακόλουθοι από όλο τον κόσμο στην Στερεά Ελλάδα




Τους εμπορικούς ακολούθους χωρών από όλο τον κόσμο υποδέχθηκε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, στο πλαίσιο των δράσεων  για την ανάπτυξη, την εξωστρέφεια και την προβολή των επιχειρήσεων της Στερεάς, που σχεδίασε και υλοποιεί η Περιφέρεια σε συνεργασία με τον οργανισμό «Enterprise Greece».


Στις δράσεις συμμετέχουν 30 εμπορικοί και οικονομικοί ακόλουθοι αντίστοιχων χωρών, εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης και Έλληνες επιχειρηματίες. Στόχος της επίσκεψης είναι η ενημέρωση των ακολούθων για τα προϊόντα των επιχειρήσεων της Στερεάς Ελλάδας, η ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ των επιχειρήσεων και κυρίως, η αύξηση των εξαγωγών ελληνικών προϊόντων.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία, από σήμερα και για τρεις ημέρες να επισκεφθούν επιχειρήσεις της περιφέρειας και να δουν ιδίοις όμμασι τις υποδομές και τη δραστηριότητά τους, ενώ θα πραγματοποιήσουν και κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους εκπροσώπους των εταιρειών, προκειμένου να ενημερωθούν για την επενδυτική τους δραστηριότητα και τις δυνατότητες εξαγωγής.
  
Κατά την υποδοχή των ακολούθων ο κ.Μπακογιάννης δήλωσε:

«Η εξωστρέφεια των επιχειρήσεων της Στερεάς Ελλάδας αποτελεί για εμάς έναν από τους πιο σημαντικούς στόχους μας. Ξεκινήσαμε με τα Κέντρα Στήριξης των επιχειρήσεών μας για να τις βοηθήσουμε να δυναμώσουν και να σταθούν στα πόδια τους. Συνεχίζουμε με κινήσεις για να ανοιχτούν σε όλο τον κόσμο και να αποκτήσουν τη θέση που τους αξίζει στην παγκόσμια αγορά. Είναι απόφασή μας να πάμε κόντρα στα λουκέτα και να προχωρήσουμε. Μοναδική λύση αλλά και ευκαιρία».
Διαβάστε Περισσότερα »

Θρήνος στην Άμφισσα : Σκοτώθηκε 14χρονος ποδηλάτης - Ο πατέρας ακολουθούσε

Η τελευταία βόλτα - προπόνηση για τον 14χρονο πρωταθλητή, μαθητή της Γ΄ Γυμνασίου - Ο τραγικός πατέρας ακολουθούσε με το αυτοκίνητο - Πως έγινε το κακό.

Θρήνος στον ελληνικό αθλητισμό. Με τραγικό τρόπο την ώρα της προπόνησης έχασε τη ζωή του στις 17:45, το απόγευμα της Τετάρτης ο 15χρονος πρωταθλητής ποδηλασίας στην ομάδα του Παναθηναϊκού, Σπύρος Ντόκος (φώτο 1ος νικητής).

Βγαίνοντας όπως κάθε μέρα με το ποδήλατο του από το σπίτι του στην Άμφισσα για να προπονηθεί, πήρε τον κεντρικό δρόμο για την Ιτέα.

Δυστυχώς λίγο πιο έξω από την πόλη ο 15χρονος έπεσε πίσω από ένα μεγάλο φορτηγό, που ήταν σταματημένο στην άκρη του δρόμου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο 14χρονος πρωταθλητής, έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω στο τεράστιο όχημα, με αποτέλεσμα να χτυπήσει πολυ σοβαρά στο κεφαλι, παρά το γεγονός ότι φορούσε προστατευτικό κράνος.

Τον άτυχο ποδηλάτη παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο της Άμφισσας, όμως κατά τη μεταφορά άφησε την τελευταία του πνοή.

Τραγική ειρωνεία, τον ανήλικο αθλητή της ποδηλασίας, ακολουθούσε καθημερινά στις προπονήσεις με το αυτοκίνητο ο πατέρας του. Έτσι και σήμερα, αν και είχε καθυστερήσει να ξεκινήσει, τον ακολουθούσε όπως πάντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο τραγικός πατέρας ήταν σε μικρή απόσταση λίγο πιο πίσω από το παιδί του και ακολουθούσε με το αυτοκίνητο. Επειδή στο σημείο υπάρχει μια ανοιχτή στροφή, δεν είχε οπτική επαφή την ώρα που το ποδήλατο "καρφώθηκε" στο πίσω μέρος του φορτηγού, ωστόσο μέσα σε ελάχιστο χρόνο έφτασε στο σημείο που έγινε το τραγικό συμβάν.

Η μητέρα του, η οικογένειά του, οι συναθλητές του και οι παράγοντες του Παναθηναϊκού ήταν συγκλονισμένοι από τον ξαφνικό χαμό του νεαρού πρωταθλητή.

Να σημειωθεί ότι ο Σπύρος Ντόκος αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής στην κατηγορία του για το 2015. Έλαβε μέρος σε 31 αγώνες, κερδίζοντας τους 28, ενώ σε έναν ακόμη αναδείχθηκε στη 2η θέση. Ο τελευταίος αγώνας που συμμετείχε ήταν στις 9 Απριλίου, στα Καζαντζάκεια, στην κατηγορία των Παίδων, όπου αναδείχθηκε νικητής.
lamiareport.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Εργαστήριο «ΨΥΧ» Έναρξη της «ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ» στη Χαιρώνεια


Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Λιβαδειάς και το 4/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Χαιρώνειας, συνεχίζουν την υλοποίηση του προγράμματος βιωματικών δραστηριοτήτων με τίτλο: «ΨΥΧ»: «Εργαστήρι Ψυχικής Υγείας στη Χαιρώνεια», ή και «ΨΥΧΗ», που απευθύνεται σε μαθητές και ενήλικες και θα διαρκέσει ως τον Ιούνιο του 2016.

Την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016, παράλληλα με τα βιωματικά εργαστήρια για μαθητές που συνεχίζονται, θα ξεκινήσει το δεύτερο σκέλος του προγράμματος, που απευθύνεται σε ενήλικες: η «ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ».

Γενικός σκοπός του προγράμματος είναι η προαγωγή της ψυχικής υγείας και η υποστήριξη της προσωπικής ανάπτυξης των συμμετεχόντων στο εργαστήρι και ευρύτερα της τοπικής κοινωνίας. Επιπλέον στόχος για τους ενήλικες είναι η ενίσχυση του γονεϊκού τους ρόλου.

Οι συναντήσεις θα γίνονται στο χώρο του ΕΕΕΕΚ Λιβαδειάς στη Χαιρώνεια, απέναντι από το Λιοντάρι.

Το πρόγραμμα ως τις διακοπές του Πάσχα έχει ως εξής:

· 1η συνάντηση: Τετάρτη 13/4/2016, ώρα: 18:30- 20:00, Η επικοινωνία μέσα στην οικογένεια, συντονίστρια: Μπουζά Αιμιλία, Ψυχολόγος του ΕΕΕΕΚ Λιβαδειάς

· 2η συνάντηση: Τετάρτη 20/4/2016, ώρα: 18:30- 20:00, Ο ρόλος μου ως γονιός, συντονίστρια: Μπουζά Αιμιλία, Ψυχολόγος του ΕΕΕΕΚ Λιβαδειάς

· 3η συνάντηση: Παρασκευή 22/4/2016, ώρα 18:30- 20:00, Πρώτες βοήθειες, Συντονιστής: Καραγιάννης Χρήστος, Σχολικός Νοσηλευτής του ΕΕΕΕΚ Λιβαδειάς.

Οι συναντήσεις της «ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ» θα συνεχιστούν και μετά το Πάσχα με αντικείμενο τη «Συναισθηματική νοημοσύνη», για τις ημέρες και τις ώρες θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση.

Στη Σχολή Γονέων μπορούν να πάρουν μέρος όσοι ενήλικοι ενδιαφέρονται άσχετα αν είναι γονείς ή όχι και ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας.

Το πρόγραμμα «ΨΥΧ» έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου
Λεβαδέων, υλοποιείται με την υποστήριξη της Τοπικής Κοινότητας Χαιρώνειας και τη συνεργασία του Κέντρου Πρόληψης «ΠΡΟΤΑΣΗ ΖΩΗΣ»

Έχει χαρακτηριστεί εκπαιδευτικά κατάλληλο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Προσοχή! Αν δείτε αυτό στις πατάτες πρέπει να τις πετάξετε αμέσως!

Τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με μία τροφή, στην οποία ελάχιστοι έχουν τη δύναμη να αντισταθούν, κρούουν οι επιστήμονες.

Οι διατροφολόγοι λοιπόν εφιστούν την προσοχή των καταναλωτών στο... χρώμα της πατάτας, καθώς όταν αυτή γίνει πράσινη είναι επικίνδυνη!
AdTech Ad

Και αυτό γιατί το πράσινο χρώμα σημαίνει ότι η πατάτα περιέχει υψηλά επίπεδα σολανίνης, μιας τοξίνης που μπορεί να προκαλέσει ναυτία, πονοκέφαλο και νευρολογικά προβλήματα.

Σημειώνεται ότι όλες οι πατάτες συνθέτουν μικρές ποσότητες σολανίνης ως φυσικό εντομοκτόνο για να προστατεύονται, ωστόσο όταν εκτεθούν σε δυνατό φως για πολλή ώρα, αλλά και σε υψηλές θερμοκρασίες, παράγουν ασυνήθιστα μεγάλη ποσότητα της επικίνδυνης αυτής ουσίας.

Ταυτόχρονα, παράγεται και μεγάλη ποσότητα χλωροφύλλης (εξού και το πράσινο χρώμα), μαρτυρώντας ότι είναι ακατάλληλη για το τηγάνι!

Στην παραπάνω φωτογραφία (gallery) μπορείτε να δείτε μια πατάτα, η οποία έχει πρασινίσει ελαφρά και είναι ασφαλής για κατανάλωση, αλλά και μία που πρέπει να πετάξετε.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ένα άτομο βάρους μόλις 45 κιλών θα πρέπει να καταναλώσει περίπου 450 γραμμάρια ακατάλληλης πατάτας (που έχει πρασινίσει) για να αρρωστήσει. Καλό θα ήταν ωστόσο να μην είστε νε τη ζυγαριά ανά χείρας, αφού μια πράσινη πατάτα εγκυμονεί σχεδόν πάντα κίνδυνο για την υγεία σας…

Διαβάστε Περισσότερα »

«Φωτιά» στις τιμές των προϊόντων βάζει ο ΦΠΑ 24%

Αυξήσεις κατά κύματα φέρνει η νέα αναπροσαρμογή του υψηλού συντελεστή του ΦΠΑ από το 23% στο 24% που έγινε αποδεκτή και από τους δανειστές και θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου με στόχο να αυξήσει τα δημόσια έσοδα κατά 500 εκ ευρώ σε ετήσια βάση.

Τα επιχειρήματα υπέρ της νέας αύξησης του ΦΠΑ, ένα χρόνο μετά τις αυξήσεις του περασμένου Ιουλίου, ήταν καταρχήν η αποφυγή της αύξησης του συντελεστή ΦΠΑ για τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ από το 13% στο 23%, που ζητούσαν οι δανειστές, αλλά θα ήταν και πιο εύκολο να διαπραγματευτεί η Κυβέρνηση τη διατήρηση της έκπτωσης του 30% του ΦΠΑ σε κάποια από τα νησιά του Αιγαίου.

Η δε άμεση εφαρμογή του από το καλοκαίρι δικαιολογείται από το γεγονός ότι θα πρέπει να κλείσει από φέτος η τρύπα των 240 εκατ. ευρώ, που άφησαν τα ισοδύναμα που είχε επιλέξει από πέρσι το υπουργείο οικονομικών για να μην επιβάλλει 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Ως γνωστό η τρύπα προέκυψε επειδή το τέλος των 5 λεπτών σε κάθε στήλη στα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ δεν εφαρμόστηκε ποτέ, ενώ και η επιβολή Ειδικού φόρους κατανάλωσης στο κρασί είχε μηδαμινά αποτελέσματα.

Επί της ουσίας, η αύξηση του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24% θα έχει ως αποτέλεσμα δεύτερη αύξηση του φόρου προστιθέμενης αξίας μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο για τρόφιμα, εισιτήρια αστικών συγκοινωνιών, αναλώσιμα αγροτών και εστίαση.

Ειδικότερα οι κατηγορίες που θα έχουν αύξηση είναι:

1. Τα τυποποιημένα είδη διατροφής (μακαρόνια, ρύζι, αλεύρι, καφές, κακάο, αλλαντικά, μαρμελάδες, σοκολάτες, παγωτά, είδη ζαχαροπλαστικής, μπαχαρικά, προψημένο ψωμί, προμαγειρεμένα φαγητά, ψωμί του τοστ, φρυγανιές κ.ά.).

2. Τα αναψυκτικά και οι χυμοί.

3. Οι υπηρεσίες εστίασης (ταβέρνες εστιατόρια) – catering, οι οποίες με την νέα παρέμβαση στο ΦΠΑ θα έχουν συνολική αύξηση 11% από το 13%, που ήταν μέχρι και το Ιούνιο και στο 24% τον ερχόμενο Ιούλιο. Όλα αυτά στην εκκίνηση της νέα τουριστικής περιόδου.

4. Τα εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς (λεωφορεία, αεροπλάνα, πλοία κ.ά.) και κόμιστρα ταξί που αυξήθηκαν πριν από ένα χρόνο με το πρώτο κύμα των αναπροσαρμογών του ΦΠΑ.

5. Θα επηρεάσει επίσης τις υπηρεσίες από συγγραφείς, καλλιτέχνες, συνθέτες, την επισκευή και συντήρηση παλαιών κατοικιών, τα άνθη και τα φυτά.

6. Οι αγρότες θα δουν να αυξάνεται περισσότερο το κόστος παραγωγής, αφού θα αυξηθεί από 23% που έφτασε πέρσι στο 24% ο ΦΠΑ, για τις δικές τους ζωοτροφές, τα λιπάσματα και τους σπόρους.

Το δεύτερο κύμα

Παράλληλα βέβαια θα αυξήσει την τελική επιβάρυνση στον καταναλωτή από την αύξηση των υπόλοιπων φόρων που σχεδιάζονται και έχουν τεθεί ήδη υπ όψιν των δανειστών.

Αν και εφόσον ισχύσει η συνθήκη στην οποία επιμένουν τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου, ότι το σύνολο σχεδόν των έμμεσων φόρων που σχεδιάζεται να αυξηθεί για να καλυφθεί δημοσιονομικό κενό 1,8 δισ ευρώ, τότε οι αυξήσεις θα είναι διπλές. Στην πρώτη φάση με την αύξηση του ΦΠΑ.

θα αυξηθούν άμεσα οι τιμές των υγρών καυσίμων και του φυσικού αερίου.

Το ίδιο και για το τέλος κινητής τηλεφωνίας και τις υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης.

Τα ήδη υπερφορολογημένα καπνικά προϊόντα θα έχουν άμεσα μια αύξηση λόγω της αύξησης που ΦΠΑ.

Τα Ι.Χ καινούργια και μεταχειρισμένα αφού επιβαρύνονται με ΦΠΑ.

Επειδή όμως ο ΦΠΑ επιβάλλεται στην αξία του προϊόντος ή της υπηρεσίας, συμπεριλαμβανομένων τελών και ΕΦΚ, μόλις υλοποιηθεί το σχέδιο αύξησης των ειδικών φόρων θα έχουμε και νέο πακέτο αυξήσεων για τα παραπάνω προϊόντα και υπηρεσίες.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ρημάζουν οι λύκοι την κτηνοτροφία στο Δίστομο!




Τελευταίο κρούσμα: Κατασπάραξαν 14 κριάρια έξω απ το χωριό!

Λύκοι ρημάζουν την κτηνοτροφία στην ευρυτερη περιοχή Διστόμου, Αράχωβας, Δεσφίνας , της Δαύλειας και απειλούν πλέον ακόμα  και ανθρώπους, αφού το τελευταίο χτύπημά τους ήταν 14 κριάρια μέσα σε περιφραγμένη μάντρα μόλις 1 χιλιόμετρο από την μαρτυρική κωμόπολη το Διστόμου, μέσα σε καλλιεργούμενες εκτάσεις και περιοχή περιπάτου των κάτοικων!

 Η επιδρομή αυτή που έγινε την Τρίτη δεν ήταν η μόνη φέτος  - ούτε η  μεγαλύτερη  ή πιο κοντινή στο χωριό που κάποτε είχε ακμάζουσα κτηνοτροφία: Σχεδόν μέρα πάρά μέρα οι λύκοι - ή υβρίδια λύκων, όπως υποστηρίζουν κάποιοι- πέφτουν σε κοπάδια ή στάνες σε πιο κοντινά σημεία στο χωριό, ενώ ειναι πολλές οι φορες που έχουν βρεθεί πνιγμένα και 5 και 10 ζώα μαζί και άλλα τόσα αγνοούμενα ή τραυματισμένα! Πριν μερικούς μήνες πήδηξαν σε μάντρα με ουσιαστικά οικόσιτα πρόβατα, στα τελευταία σπίτια του Διστόμου και έφαγαν 6-7 ζώα.

Απεγνωσμένες φωνές από την τσοπάνισα!

Οι καταστροφές  θα ήταν μεγαλύτερες αν όλοι οι κτηνοτρόφοι δεν είχαν εφοδιαστεί με  μεγάλο αριθμό τσοπανόσκυλων που δίνουν γερές μάχες κάθε μέρα - μάλιστα έχουν βρεθεί και τρία φαγωμένα σκυλιά- το ένα Καυκάσου!Τα ίδια και χειρότερα γίνονται τα τελευταία αυτά χρόνια  και τα καλοκαίρια όταν οι τσοπάνηδες των χωριών  ανεβάζουν τα κοπάδια τους στα λιβάδια του Παρνασσού ή της Κίρφης.

Το πόσο επικίνδυνη είναι πλέον η κατάσταση προκύπτει και από το ότι  το τελευταίο κρούσμα έγινε σε μάντρα με συρμάτινο φράχτη (σήτα) ύφους 2,5 μέτρων, ενώ σε μια άλλη πρόσφατη περίπτωση άρπαξε κατσίκα μέσα από την μάντρα της στάνης, με την κτηνοτρόφισα στα 5 μέτρα, που μπόρεσε και απέτρεψε  με τις απεγνωσμένες της φωνές τον δεύτερο λύκο! ΄

Οι λύκοι τρώνε το 10% του κοπαδιού!

<<Χάνω 80 γίδες και πρόβατα το χρόνο, δηλαδή το 10% του ζωικού κεφαλαίου μου >> λέει με απόγνωση έμπειρος κτηνοτρόφος με οικογενειακή παράδοση και μεράκι στο επάγγελμα. Ο ίδιος θέτει και το θέμα της ελλιπέστατης αποζημίωσης : <<Πέρνουμε από τον ΕΛΓΑ 80 ευρώ το κεφάλι ως αποζημίωση μετά από μήνες, όταν ένα τραγί κοστίζει 300 ευρώ. Και αυτά χωρις να υπολογίζεις την  επιπλέον απώλεια για 2-3 χρόνια από την διαδικασία αναπαραγωγής>>. Πέρυσι ο ίδιος τσοπάνης αναγκάστηκε να αγοράσει 100 ζωντανά για αναπλήρωση κεφαλαίου- <<πληρώνω διπλά το φαΐ του λύκου>> λέει..
 Τα ''κουφά'' σε σχέση με τον ΕΛΓΑ δεν ειναι μόνο η χαμηλή τιμή αποζημίωσης και η καθυστέρηση. Είναι  ακόμη ότι όταν ο λύκος έχει πνίξει και φάει ένα πρόβατο ή γίδι τότε δεν το μετράει ο ΕΛΓΑ :<<''Ενα ίσον κανένα'' μας λένε οι υπεύθυνοι! Δεν είναι κοροϊδία αυτό ; Πως δεν λαμβάνουν υπόψιν τους τα ζώα που τα χάνουμε διότι γκρεμοτσακιζονται κυνηγημένα από τους λύκους ή επειδή τα κατασπαράζουν σε απόμακρα και επικίνδυνα βράχια>>. Ετσι πολλοί τσοπάνηδες, απογοητευμένοι από την πρακτική αυτή δεν πάνε  να δηλώσουν οταν είναι ένα ή δυο τα ζώα που τρώνε οι λύκοι... .

Έξω από την Λιβαδιά- και τα Ασπρα Σπίτια!

Για τους τσοπάνηδες του Διστόμου το πρόβλημα δεν είναι  η εξαφάνιση του λύκο, αλλά η μείωση του πληθυσμού τους που τα τελευταία 10 χρόνια έχουν γεμίσει τον Παρνασσό, την Κιρφη, τον Ελικώνα και πλέον όλους τους δασωμένους λόφους- <<μέσα στα χωράφια και στα αμπέλια κυκλοφορούν πλέον>> λέει απηυδισμένος κτηνοτρόφος που είδε ζευγάρι λύκους στα αμπέλια μεταξύ Διστόμου και Στειρίου. Εδω έχουν φτάσει, λένε κάτοικοι της περιοχής, στα πρώτα σπίτια της Παραλίας, τα Άσπρα Σπίτια. Άλλος αναφέρει ότι είδε  τις ημέρες της παγωνιάς τον Μάρτιο,μια τριάδα λύκων  500 μέτρα έξω από την Λιβαδιά, στον εθνικό δρόμο, στο ύψος του νεκροταφείου.
Και να σκεφτεί κανείς ότι τα υβρίδια λύκου ( διασταύρωση λύκου με σκυλιά) λέγεται πως είναι πιο επιθετικά στον άνθρωπο σε σχέση με τους λύκους...

<<Θα φάνε και τα παιδιά μας;>>

Τα οξυμένα αυτά ζητήματα με τους λύκους - και με βασικό αίτημα ''να μειωθεί ο πληθυσμός τους''- τα έχουν θέσει οι κτηνοτρόφοι  του Διστόμου και των γύρω χωριών στις κυβερνήσεις -πρόσφατα τα είπαν στον Υπουργό Περιβάλλοντος κ Τσιρώνη που συνάντησαν στο γραφείο του, μαζί με κτηνοτρόφους από τα Δερβενοχώρια. Αλλά και τα περασμένα χρόνια επιτροπές τους είχαν πάει και  στους Υπουργούς Γεωργίας. Ενημέρωσαν και βουλευτές ,  τον ΕΛΓΑ, τους Δασάρχες, την Γεωργική υπηρεσία κ.α αρμόδιους. <<Δεν σηκώνει άλλη υπομονή, λένε. Έχουμε την κρίση, έχουμε τα μέτρα και  τα ...έκτακτα μέτρα, έχουμε εισφορές κλπ , έ, ας πάρουν και ένα θετικό μέτρο και για μας! Που δεν κοστίζει!. Σε άλλα κράτη, όπως η Γαλλία που ενέσκηψαν και εκεί λύκοι, το κράτος βοήθησε τους κτηνοτρόφους με μέτρα όπως η μείωση του πληθυσμού των λύκων. Εδω θα τους αφήσουν να μας φάνε ζωντανούς; Θα τους αφήσουν να μπουν μέσα στο χωριό να φάνε και τα παιδιά μας; Δεν βλέπουν ότι  η Φύση έχει χάσει την ισορροπία της;>>.
Η τελευταία φράση κρύβει και όλη την ΑΛΗΘΕΙΑ: Η Φύση έχει χάσει την ισορροπία της!


ΛΕΖΑΝΤΑ: Λύκος που σκοτώθηκε από περαστικούς την ώρα που κατασπάρασσε κατσίκα που είχε αρπάξει από κοπάδι της περιοχής Διστόμου-Δεσφίνας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας ΕΛΜΕ Βοιωτίας και Συλλόγου Εκπ/κών ΠΕ Λιβαδειάς


Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις σε Ορχομενό και Αλίαρτο για αποπλάνηση ανηλίκου και παράβαση περί όπλων

 Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά είκοσι πέντε (25) άτομα και συγκεκριμένα:

Τρεις (3) ημεδαποί και ειδικότερα δύο στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτ/μων Βοιωτίας και ένας στη Χαλκίδα από αστυνομικούς της Α΄ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Ευβοίας, για παραβάσεις νομοθεσίας ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και δισκία φαρμακευτικών σκευασμάτων, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.

Ημεδαπός στον Ορχομενό Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ένταλμα σύλληψης του 9ου Τακτικού Ανακριτή Αθηνών, για αποπλάνηση ανηλίκου και εκούσια απαγωγή, με σκοπό την ακολασία.

Ημεδαπός σε περιοχή της Αλιάρτου Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Αλιάρτου, για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Έντεκα (11) άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ειδικότερα:

    ένας αλλοδαπός και ένας ημεδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς των Β’ & Γ’ Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας,
    τρεις αλλοδαποί και ένας ημεδαπός σε περιοχές της Εύβοιας, από αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Αιδηψού, Ερέτριας, Ιστιαίας & Καρύστου,
    ημεδαπός στην Ερέτρια Ευβοίας, από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Ευβοίας,
    αλλοδαπός στην ευρύτερη περιοχή των Θηβών Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Βοιωτίας,
    δύο ημεδαποί στην Αλίαρτο & στη Θήβα Βοιωτίας, από αστυνομικούς των Τμημάτων Τροχαίας Λιβαδειάς & Θηβών αντίστοιχα, καθώς και
    ημεδαπός στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Λαμίας.

Επτά (7) αλλοδαποί και ειδικότερα, τρεις σε περιοχές της Εύβοιας, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, καθώς και των Αστυνομικών Τμημάτων Ερέτριας & Νέας Αρτάκης, τρεις στη Θήβα από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας & του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, καθώς και ένας στην Άμφισσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας αντίστοιχα, διότι στερούταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα μας.

Τέλος, δύο (2) ημεδαποί στην περιοχή των Βαγίων Βοιωτίας & στη Κάρυστο Ευβοίας, από αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Βαγίων & Καρύστου αντίστοιχα, για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ηλιοφάνεια σήμερα με λίγες αραιές νεφώσεις

Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες αραιές νεφώσεις που θα είναι περισσότερες στη Βόρεια Ελλάδα το πρωί και περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας, περιμένουμε την Πέμπτη 14 Απριλίου 2016.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 14 έως 28 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 15 έως 30 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 14 έως 29 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 16 έως 26 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, με τη μέγιστη στα βόρεια παράλια του νησιού να φτάνει τους 29 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και κατά τόπους στο Βορειοανατολικό και Νοτιοδυτικό Αιγαίο ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις, περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

Ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις αυξημένες τις πρωινές ώρες, περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς και το μεσημέρι τοπικά μέτριοι.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτροχιασμός αμαξοστοιχίας στο Λιανοκλάδι


Εκτός τροχιάς βγήκαν τα τέσσερα από τα έντεκα συνολικά βαγόνια της αμαξοστοιχίας 601, στην οποία επέβαιναν 450 άτομα
Επιβατική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Αθήνα, εκτροχιάστηκε στις 2.55 τα ξημερώματα λίγο πριν εισέλθει στον σταθμό του Λιανοκλαδίου.

Εκτός τροχιάς βγήκαν τα τέσσερα από τα έντεκα συνολικά βαγόνια της αμαξοστοιχίας 601, στην οποία επέβαιναν 450 άτομα, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν τραυματισμοί.

Στην περιοχή έσπευσαν προληπτικά ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα και αστυνομικές δυνάμεις. Επίσης, στο σημείο μετέβησαν άμεσα συνεργεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, του ΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ.

Οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας 601 προωθήθηκαν στον προορισμό τους, την Αθήνα, με άλλη αμαξοστοιχία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι πολίτες της Στερεάς συζητούν και αποφασίζουν για τον Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Στερεών Aποβλήτων



Στο πλαίσιο της εκπόνησης του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, καλούμε τους πολίτες και τους φορείς να ενημερωθούν και να συμμετέχουν, μέσω της ανοιχτής διαβούλευσης που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας, στη συνδιαμόρφωση του τελικού σχεδίου.


μπορεί κανείς να διαβάσει τα αρχεία με:
•    Το Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
•    Τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για την αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ Στερεάς Ελλάδας
•    Το παράρτημα που περιλαμβάνει Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης Αποβλήτων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης

και να υποβάλει τις προτάσεις του.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ