Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Καλοκαιρινός ο καιρός το Πάσχα - Σε ποιες περιοχές θα φτάσει το θερμόμετρο τους 36 βαθμούς




Μπορεί η Μεγάλη Εβδομάδα να ξεκίνησε με επιδείνωση του καιρού, ωστόσο για το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, προβλέπεται καλοκαιρία και πολλή ζέστη. 

Το Μεγάλο Σάββατο αναμένονται αραιές νεφώσεις που το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν, ενώ υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων μόνο στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα βόρεια, βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, τοπικά στα πελάγη 6 και στις υπόλοιπες περιοχές ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. 

Την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα είναι γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις το απόγευμα. Στα βόρεια αναμένονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα παροδικών όμβρων κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο φτάνοντας έως και 28 βαθμούς κελσίου.  Στα νότια της χώρας και την Κρήτη, το θερμόμετρο θα αγγίξει τους 30 βαθμούς, ενώ δεν αποκλείεται στην νοτιοανατολική Κρήτη κατά τόπους να φτάσει τους 36 βαθμούς.

Παράλληλα, ευνοείται η μεταφορά Αφρικάνικης σκόνης, κάτι που σημαίνει ότι η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.
Διαβάστε Περισσότερα »

25 συλλήψεις σε στοχευμένους ελέγχους στη Στερεά

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά είκοσι πέντε (25) άτομα για διάφορα αδικήματα


Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τη δίωξη της παράτυπης μετανάστευσης, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο διήμερο (23/24-04-2016), συνολικά είκοσι πέντε (25) άτομα και συγκεκριμένα:

Τρεις (3) ημεδαποί σε περιοχές της Χαλκίδας, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα:

•    Ένας 28χρονος από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, κατόπιν αξιολόγησης – αξιοποίησης στοιχείων, σχετικά με διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε περιοχές της Εύβοιας (Ιστιαία – Αιδηψός). Κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα ηρωίνης, μεικτού βάρους (19,2) γραμμαρίων.

•    Ένας 27χρονος ομοίως από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης και δισκία φαρμακευτικού σκευάσματος, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.

•    Ένας 37χρονος από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης.


Αλλοδαπός στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα. Κατασχέθηκε ποσότητα λαθραίων πακέτων τσιγάρων.
Δεκαπέντε (15) άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) και ειδικότερα:

•    πέντε ημεδαποί στα Ψαχνά & στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Αρτάκης,

•    τρεις ημεδαποί στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας,

•    τρεις ημεδαποί ομοίως στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς των Α’ & Β’ Ομάδων ΔΙ.ΑΣ & της Α’ Ο.Π.Κ.Ε Ευβοίας αντίστοιχα,

•    δύο ημεδαποί στη Λαμία και στις Λιβανάτες Φθιώτιδας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Φθιώτιδας & του Αστυνομικού Τμήματος Αταλάντης αντίστοιχα,

•    αλλοδαπός στο Σχηματάρι Βοιωτίας, από αστυνομικούς της               Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε ακολούθως από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σχηματαρίου, στερούταν και των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή του στη χώρα μας και

•    ημεδαπός στο Μοναστηράκι Φωκίδας, από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Φωκίδας.


Τέσσερις (4) αλλοδαποί και ειδικότερα δύο στη Θήβα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών & της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Βοιωτίας (Θήβα) αντίστοιχα, καθώς και δύο στη Χαλκίδα από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας & του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας αντίστοιχα, διότι στερούταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα μας.

Αλλοδαπός στο Αλιβέρι Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλιβερίου, για παραεμπόριο και παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Κατασχέθηκαν διάφορα είδη παραεμπορίου.

Τέλος, αλλοδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, για επαιτεία.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Από την 1η Μαΐου τίθεται σε ισχύ το νυχτερινό οικιακό τιμολόγιο για τη θερινή περίοδο



Σύμφωνα με ανακοίνωση του Διαχειριστική Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), κανονικά θα ισχύσει και εφέτος το νυχτερινό οικιακό τιμολόγιο για τη θερινή περίοδο.

Το τιμολόγιο, με χρονοχρέωση (μειωμένο νυχτερινό) και συνεχές ωράριο (23.00 έως 07.00), θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Μαΐου 2016 και θα διαρκέσει έως την 31η Οκτωβρίου.

Καταναλωτές που επιθυμούν περαιτέρω ενημέρωση για το θέμα αυτό μπορούν να λάβουν πληροφορίες από τον προμηθευτή τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Με κατάνυξη η Ακολουθία του Νυμφίου στον Άγιο Δημήτριο Θεσπιών-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ


Με κατάνυξη και περισυλλογή τελέσθηκε το απόγευμα της Κυριακής των Βαΐων η Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Θεσπιών.
 Κρατώντας την Εικόνα του Νυμφίου Χριστού ο ιερέας του Ναού πατήρ Αλέξανδρος,την περιέφερε στο ναό μέσα σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης.

Μετά από σαράντα ολόκληρες ημέρες, στον  Ιερό Ναό  Αγίου Δημητρίου Θεσπιών, ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση του εσωτερικού του(πρόναου) απο την πυρκαγιά του Μαρτίου(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) και δέχθηκε τους πιστούς  που προσήλθαν ώστε να λειτουργηθούν αλλά και να θαυμάσουν την ανακαινισμένη  Εκκλησία.
Για τον σκοπό αυτό, της πλήρους  αποκατάστασης, κόπιασαν δεκάδες άνθρωποι στους οποίους αξίζουν τα συγχαρήτηριά μας.








ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

Διαβάστε Περισσότερα »

Το πασχαλινό ωράριο των καταστημάτων της Αλιάρτου



Διαβάστε Περισσότερα »

Εορταστικό ωράριο φαρμακείων Θήβας



Διαβάστε Περισσότερα »

Συγχαρητήρια Δήμου Λεβαδέων στην ομάδα μπάσκετ του Απόλλωνα

H Επιτροπή Αθλητισμού του Δήμου Λεβαδέων συγχαίρει την ομάδα μπάσκετ του
Απόλλωνα, για την άνοδό της στην Α' κατηγορία Ε.Σ.Κ.Α.Σ.Ε. και της εύχεται καλή πορεία στο νέο πρωτάθλημα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινά η αντιπυρική περίοδος – Οδηγίες της Πυροσβεστικής Θηβών

ΠΥΡ/ΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΘΗΒΩΝ         
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ    

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΥΣΕΙΣ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΞΗΡΩΝ ΧΟΡΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

     Ενημερώνουμε όλους τους συμπολίτες μας ότι από 01-05-2016 έως και 31-10-2016 απαγορεύεται το άναμμα της φωτιάς για εκτέλεση γεωργικών ή άλλων εργασιών στην ύπαιθρο χωρίς την έκδοση άδειας καύσης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Θηβών. Η άδεια καύσης εκδίδεται μετά την λήψη συγκεκριμένων προληπτικών μέτρων (δημιουργία ζώνης τριών τουλάχιστον μέτρων – τεμαχισμός με άροση όταν η έκταση απέχει λιγότερο από 300 μέτρα από δάσος – εξασφάλιση φορητών μέσων), ενώ οι ποινές που επιβάλλονται για την παραβίαση των διατάξεων της 9Α/2005 Πυροσβεστικής Διάταξης είναι αυστηρότατες (πρόστιμο από 250 ευρώ έως και 600 ευρώ αλλά και ποινή φυλάκισης σε ειδικότερες περιπτώσεις).
      Επίσης απαγορεύεται αυστηρά το κάπνισμα των κυψελών που βρίσκονται μέσα σε δάση και σε μικρότερη απόσταση των 300 μέτρων από αυτά, χωρίς την λήψη συγκεκριμένων μέτρων που περιγράφονται στην 9/2000 Πυροσβεστική Διάταξη.
     Από την φετεινή περίοδο επιπλέον ενημερώνουμε τους φίλους αγρότες ότι σύμφωνα με την υπ’αριθμ. 87834/31.7.2015 εγκύκλιο του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., σε περίπτωση που η Υπηρεσία μας αναφέρει καύση υπολειμμάτων χωρίς την απαιτούμενη άδεια καύσης αγροτεμαχίων, στην Υπηρεσία του Ο.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. αυτή αναζητά μέσω γεωγραφικού στίγματος του ιδιοκτήτη του δηλωμένου αγροτεμαχίου και με έγγραφο τον ενημερώνει ότι έχει υποπέσει στην παράβαση της «μη ορθής διαχείρισης των υπολειμμάτων καλλιεργειών» και του επιβάλλει ποινή περικοπής της επιδότησης (από -3% της ενιαίας ενίσχυσης έως και -27% σε περίπτωση συνεχόμενων παραβάσεων). Η παράβαση υφίσταται με την αναφορά και μόνο της καύσης από την Υπηρεσία μας και επιβεβαιώνεται με επιτόπια επίσκεψη υπαλλήλων του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. στα αγροτεμάχια που υπάρχουν ενδείξεις καύσης, χωρίς την παρουσία του γεωργού.
          Από τα παραπάνω συνάγεται ότι η νομοθεσία αυστηροποιείται ακόμα περισσότερο σε κάθε επίπεδο ελέγχοντας τις περιπτώσεις ανεξέλεγκτης καύσης τόσο σε πειθαρχικό – ποινικό όσο και σε διοικητικό πλαίσιο, με την περικοπή των ενισχύσεων.
         Συνιστούμε σε όλους όσους απαραιτήτως πρόκειται να κάνουν χρήση της καύσης για τις εργασίες τους, στην έκδοση της σχετικής από την Υπηρεσία μας άδειας, προς αποφυγή κάθε δυσάρεστης συνέπειας.    



                                                                                                     Ο Διοικητής
                                                                                           Γεώργιος Δ. Οικονόμου       
                                                                                                   Αντιπύραρχος


Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές για το Πάσχα απο την αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας


Διαβάστε Περισσότερα »

Eρώτηση Λαϊκής Συσπείρωσης στο Π.Σ. για την Κωπαϊδα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Επίκαιρη ερώτηση στο Π.Σ. για την Κωπαϊδα.
  Οι αγρότες όλης της χώρας αλλά και της περιοχής μας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα σε βαθμό που ένα μεγάλο μέρος μικροαγροτών αδυνατεί να συνεχίσει να καλλιεργεί.
Υπεύθυνοι για την κατάσταση αυτή είναι η αντιαγροτική πολιτική της Ευρωπαικής Ενωσης που με την νέα ΚΑΠ μειώνει δραστικά τις επιδοτήσεις στον αγροτικό τομέα (8,5 % το 2014, 17% το 2015, αλλαγή στον τρόπο των ενισχύσεων κλπ), αλλά υπεύθυνες  είναι και η πολιτικές των κυβερνήσεων της χώρας μας, και οι προηγούμενες  ΝΔ-ΠΑΣΟΚ  και η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που βάζουν πλάτη και στηρίζουν τις αγροτικές πολιτικές της ΕΕ με βάρβαρα μέτρα κατά των μικρομεσαίων αγροτών.
Ιδιαίτερα φέτος που έχουν, εκτός απ τη μείωση, καθυστερήσει απαράδεκτα οι μειωμένες ενισχύσεις, έχουν φορολογηθεί βάρβαρα οι μικροί αγρότες από το πρώτο ευρώ, έρχεται η Περιφέρεια και στέλνει τις οφειλές ορισμένων  καλλιεργητών της Κωπαίδας  στο δημόσιο Ταμείο, εσείς επικαλείστε ότι είναι μεγαλοαγρότες, χωρίς να διασφαλίζετε ότι δεν θα ισχύσει και για τους ανήμπορους μικρούς και δεν φτάνει αυτό αλλά απειλείτε ότι δεν θα δώσετε βεβαιώσεις χρήσης νερού για τη δήλωση καλλιέργειας στον ΟΣΔΕ.
Εχετε αναρωτηθεί τι μπορεί να σημαίνει για έναν αγρότη παραγωγό να μην κάνει δήλωση καλλιέργειας, άρα να χάσει τις όποιες επιδοτήσεις;
Εχετε εξαντλήσει όλους τους τρόπους είσπραξης πριν προχωρήσετε σε καταλογισμό στην εφορία;
Αναλογιστήκατε ότι με τον τρόπο που χειρίζεστε το ζήτημα της Κωπαίδας, συμβάλετε στην εφαρμογή και εσείς της ίδιας αντιαγροτικής πολιτικής και ότι γίνεστε μέρος του προβλήματος, συντελεστής μαζί με τους άλλους υπεύθυνους και όχι φορέας λύσης του προβλήματος;
25-4-16
ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ερχονται ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα σήμερα σε αρκετές περιοχές της δυτικής και βόρειας χώρας, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και παροδικά ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

1) Σήμερα Μ. Δευτέρα (25-04-2016) από τις απογευματινές ώρες το Ιόνιο, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και πιθανόν η βορειοδυτική Πελοπόννησος, η , Μακεδονία και η Θράκη και από τη νύχτα η Θεσσαλία.

2) Αύριο Μ. Τρίτη (26-04-2016) μέχρι το μεσημέρι η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν μέχρι τις πρωινές ώρες η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η βορειοδυτική Πελοπόννησος, η δυτική Μακεδονία, η κεντρική Μακεδονία και η Θεσσαλία.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαθητές είπαν τα κάλαντα του Λαζάρου στο Δήμαρχο Θηβαίων


Με χαρούμενες παιδικές φωνές γέμισε, το πρωί της Παρασκευής, το Δημαρχείο του Δήμου Θηβαίων. Οι μαθητές του 6ου  Νηπιαγωγείου Θήβας και του παιδικού σταθμού “Τομ και Τζέρι” κρατώντας ανθοστόλιστα καλαθάκια επισκέφτηκαν το Δήμαρχο Θηβαίων κ. Σπύρο Νικολάου και έψαλλαν τα κάλαντα του Λαζάρου.

Ο κ. Δήμαρχος υποδέχτηκε εγκάρδια τους μικρούς μας δημότες, προσφέροντας τους αναψυκτικά και γλυκίσματα και τους ευχήθηκε «Χρόνια Πολλά με Υγεία , Καλή Πρόοδο και Τύχη στη ζωή τους» και πάντα να είναι «Ευτυχισμένα και Χαμογελαστά».
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές απο τον Δήμο Λεβαδέων


Διαβάστε Περισσότερα »

Προστατέψτε την περιουσία σας-Συστήματα Ασφαλείας Συναγερμοί & Κάμερες-Μοναδικές Προσφορές!!!

Σκοπός μας.....η δική σας ασφάλεια!!!

Τέλος στην ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΣΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΚΩΚΛΩΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ!!!
ΜΟΝΟΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ Α.Τ. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ...

Η e-pontikis.gr  συνεχίζει την πολύχρονη επιτυχημένη πορεία από το 1994 και  στις 11 Ιουνίου του 2014  παρουσίασε  και το ηλεκτρονικό της κατάστημα όπου θα μπορείτε να βρείτε τους πιο αξιόπιστους κατασκευαστές στον χώρο των συστημάτων ασφαλείας και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού. Προσφέρει στους συνεργάτες - πελάτες της, ολοκληρωμένες λύσεις και υποστήριξη, τόσο κατά την επιλογή όσο και κατά την εγκατάσταση και τον προγραμματισμό των συστημάτων της.
Το αντικείμενο της εταιρείας είναι η ΜΕΛΕΤΗ, η ΣΧΕΔΙΑΣΗ και η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ τεχνικών έργων που αφορούν:
  • Συστήματα Ασφαλείας
  • Κλειστά Κυκλώματα Παρακολούθησης (CCTV)
  • Συστήματα Πυρασφαλείας
  • Συστήματα Ψηφιακής Καταγραφής Και Μεταφοράς Εικόνας (DVR)
  • Συστήματα  Πρόσβασης (Access Control)
  • Συστήματα Περιμετρικής Προστασίας
  • Ηλεκτρομηχανολογικές Εγκαταστάσεις
  • Εγκαταστάσεις Κίνησης
  • Αυτοματισμοί
  • Πίνακες
και πλήθος άλλων εφαρμογών για τις ανάγκες της βιομηχανίας πάντα εφαρμόζοντας την κορυφή της τεχνολογίας με τα πιο αξιόπιστα υλικά.

Στη φάση της εκτέλεσης του έργου εφαρμόζουμε την αιχμή της τεχνολογίας με τα καταλληλότερα υλικά και ολοκληρώνεται με την παράδοση των τμημάτων του σε λειτουργία μετά από δοκιμές.
Στόχος της e-pontikis.gr είναι να προσφέρει, µε τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προϊόντα και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στον τοµέα της ασφάλειας και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, δίνοντας πάντα έµφαση στις ανάγκες των πελατών του.
Προτεραιότητα της εταιρίας µας είναι η ικανοποίηση των πελατών µας. Όλες µας οι δραστηριότητες έχουν ως επίκεντρο τους πελάτες µας. Είμαστε πρόθυμοι να προσφέρουμε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, κατανοώντας σε βάθος τις ανάγκες τους και να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους µε αξιοπιστία.
 Ενημερωθείτε για τα συστήματά μας   και για την γκάμα των προϊόντων που σας προσφέρουμε  πατώντας  εδώ e-pontikis.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγάλη Δευτέρα: Μεγάλη Μαχαίρα. Η πορεία προς τα Άγια Πάθη


Από τη Μεγάλη Δευτέρα ξεκινούν τα Άγια Πάθη του Κυρίου Ιησού Χριστού.


Οι ημέρες μέχρι και την Μεγάλη Τετάρτη μας προετοιμάζουν πνευματικά για το θείο δράμα και οι Ακολουθίες ονομάζονται «Ακολουθίες του Νυμφίου».

Η Μεγάλη Δευτέρα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Ιωσήφ, του επονομαζόμενου «Παγκάλου» του γιου του Ιακώβ, που αναφέρεται στη Παλαιά Διαθήκη και στην άκαρπη συκιά, που την καταράστηκε ο Χριστός και ξεράθηκε μ' ένα του λόγο.

Ο Ιωσήφ ήταν ο μικρότερος υιός του Ιακώβ, ο οποίος όμως φθονήθηκε από τα αδέλφια του λόγω της ενάρετης ζωής του και αρχικά τον έριξαν σ' ένα λάκκο και προσπάθησαν να εξαπατήσουν το πατέρα τους χρησιμοποιώντας ένα ματωμένο ρούχο ότι δήθεν τον κατασπάραξε κάποιο θηρίο.

Αφού δεν μπόρεσαν να εξαπατήσουν τον πατέρα τους, τον πούλησαν σε εμπόρους, οι οποίοι με την σειρά τους τον πούλησαν στον αρχιμάγειρα του βασιλιά της Αιγύπτου, τον Φαραώ Πετεφρή.

Εκεί ο Ιωσήφ αφού δεν ενέδωσε στις ερωτικές επιθυμίες της συζύγου του Πετεφρή, συκοφαντήθηκε από την ίδια και ο Φαραώ τον φυλάκισε. Κάποτε όμως ο Φαραώ είδε ένα παράξενο όνειρο και ζήτησε έναν ερμηνευτή.

Ο Ιωσήφ ερμήνευσε ότι θα έλθουν στη χώρα επτά χρόνια ευφορίας και επτά ακαρπίας και λιμού. Ο Φαραώ ευχαριστημένος και ενθουσιασμένος από τη σοφία του, έδωσε στον Ιωσήφ αξιώματα.

Ο Ιωσήφ διαχειρίσθηκε άριστα την εξουσία και φρόντισε στα δύσκολα χρόνια του λιμού τον λαό. Στα πρόθυρα του λιμού τα αδέρφια του που τον είχαν φθονήσει φανερώθηκαν μπροστά του ζητώντας βοήθεια. Εκείνος όχι μόνο δεν τους κρατούσε κακία, αλλά αντιθέτως τα συγχώρεσε και τα προσκάλεσε μόνιμα στην Αίγυπτο μαζί με τους γονείς του.

Σε όλη την χώρα επικρατεί κατάνυξη, ενώ ξεκινούν οι ετοιμασίες για τον εορτασμό του Πάσχα.

Στα χωριά, ασπρίζονται με ασβέστη οι αυλές, βάφονται οι γλάστρες κόκκινες και φυτεύονται διάφορα λουλούδια.

Η νηστεία εξακολουθεί και, μάλιστα, σε κάποιες περιοχές οι πιστοί τρέφονται μόνο με ψωμί και νερό έως τη Μεγάλη Πέμπτη το πρωί, οπότε και μεταλαμβάνουν την Θεία Κοινωνία.

Διαβάστε Περισσότερα »

Προσλήψεις σε δήμους, υπουργεία και περιφέρειες -Ποιες είναι οι ειδικότητες

Σε δήμους, υπουργεία και περιφέρειες σε όλη τη χώρα θα γίνουν προσλήψεις προσωπικού για μόνιμο προσωπικό, αλλά και με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Συγκεκριμένα 17 Δήμους ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας για. Η προκήρυξη αφορά 6.918 ανέργους. Οι ειδικότητες είναι: Εργατοτεχνίτες, καθαριστές, ελαιοχρωματιστές, ηλεκτρολόγοι, καθαριστές. Σε δύο μήνες θα ακολουθήσει το δεύτερο μέρος του προγράμματος σε 34 ακόμα Δήμους, του οποίου οι ωφελούμενοι ανέρχονται 12.600 σε Αγία Βαρβάρα, Αιγάλεω, Αλεξάνδρεια, Αχαρνές, Βέροια, Γρεβενά, Δέλτα, Δράμα, Ήλιδα, Θεσσαλονίκη, Ίλιον, Καρδίτσα, Καστοριά, Κιλκίς, Κοζάνη, Κύμη-Αλιβέρι, Λαγκαδά, Λαμία, Λαυρεωτική, Λιβαδειά, Μέγαρα, Νάουσα, Ναύπακτος, Νεάπολη-Συκεές, Νίκαια-Αγ. Ι.Ρέντη, Ξάνθη, Ορεστιάδα, Πάτρα, Πετρούπολη, Πρέβεζα, Πύργος, Τρίκαλα, Φλώρινα και Χαλκηδόνα.

Στον τομέα τις αναμένεται να καλυφθούν 1.760 θέσεις τακτικού προσωπικού για τις ανάγκες της Πρωτοβάθμιας Υγείας θα προκηρύξει το υπουργείο Υγείας μέσω ΑΣΕΠ. Οι θέσεις θα αφορούν σε πληρώματα ασθενοφόρων, νοσηλευτές, βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό, φαρμακοποιούς και διοικητικούς.

Στην ΕΥΔΑΠ αναμένονται προσλήψεις 300 μονίμων υπαλλήλων, μέσα στο 2016, θα πραγματοποιήσει η Επιχείρηση. Το προσωπικό θα επιλεγεί από 30 ειδικότητες όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, μεταξύ των οποίων Διοικητικοί, Μηχανικοί, Τεχνίτες, Καταμετρητές, Φύλακες και Εργάτες. Ο διαγωνισμός θα εκδοθεί από το ΑΣΕΠ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτοί είναι οι μεγάλοι χαμένοι του νέου Ασφαλιστικού

«Μαχαίρι» στις κύριες συντάξεις έως και 30% και στις επικουρικές έως και 40% φέρνει το νέο ασφαλιστικό της κυβέρνησης που αναμένεται να ψηφιστεί μετά το Πάσχα.

Το νέο Ασφαλιστικό, που έχει ξεσηκώσει εργαζόμενους από διάφορους κλάδους, βάζει πλαφόν στις συντάξεις που ανέρχονται σε 2.000 ευρώ μεικτά (δηλαδή 1.800 με 1.820 ευρώ καθαρά) για όσους λαμβάνουν μια σύνταξη και 3.000 ευρώ καθαρά για όσους παίρνουν περισσότερες από μια συντάξεις.

Σύμφωνα με την «Ημερησία του Σαββάτου», το άρθρο 13, αναφέρει ότι από την ψήφιση του νέου νόμου έως και τις 31/12/2018 καμία ατομική σύνταξη δεν θα μπορεί να ξεπερνά τα ποσά αυτά.  Μάλιστα, όπως σημειώνει η εφημερίδα, τα πλαφόν αυτά θα ισχύουν και για τις νέες συντάξεις που θα απονέμονται είτε με το παλαιό είτε με το νέο τρόπο υπολογισμού.

Ποιοι είναι οι μεγάλοι χαμένοι του νέου Ασφαλιστικού

Τις μεγαλύτερες επιπτώσεις θα δουν στα πορτοφόλια τους όσοι δεν έχουν  συνταξιοδοτηθεί κι όσοι λαμβάνουν σύνταξη άνω των 1.170 ευρώ. Στην ίδια κατηγορία εντάσσονται οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν μέρισμα από το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων και όσοι δεν έχουν εισπράξει το εφάπαξ.

Το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης φέρνει τις εξής αλλαγές:

Νέες συντάξεις: Μείωση έως και 30%

Αναπηρικές: Μείωση έως και 40%

Επικουρικές: Μείωση έως και 40% μέσω του επανυπολογισμού τους.

Εφάπαξ: Μείωση έως και 15%

Μέρισμα: Μείωση 32%

Συντάξεις όσων εργάζονται: Μείωση έως και 60%

ΕΚΑΣ: Μειώνονται οι δικαιούχοι, η παροχή καταργείται από 1/1/2020.

Συντάξεις χηρείας: Μειώνονται οι δικαιούχοι, μπαίνει ηλικιακό όριο.



Οι επτά μεγάλες αλλαγές που φέρνει το νέο Ασφαλιστικό

Υψηλότερες εισφορές για όλους με εξαίρεση τους χαμηλόμισθους. Όσοι έχουν παράλληλη ασφάλιση θα πληρώνουν διπλές εισφορές.

Χαμηλότερες κύριες συντάξεις για τους νέους συνταξιούχους, λόγω του νέου τρόπου υπολογισμού. Ιδιαίτερα πλήττονται οι υψηλόμισθοι με πάνω από 25 έτη ασφάλισης.

Αναπροσαρμόζονται οι επικουρικές που ήδη καταβάλλονται εφόσον το άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης του δικαιούχου υπερβαίνει το ποσό των χιλίων τριακοσίων (1.300) ευρώ.

Μπαίνει πλαφόν στις συντάξεις, όπως περιγράφηκε παραπάνω. Έτσι κανείς συνταξιούχους δεν θα λαμβάνει έως τις 31/12/2018 πάνω από 3.072 ευρώ καθαρά, αν έχει πολλαπλές συντάξεις και 1.820 ευρώ καθαρά αν έχει μια σύνταξη.

Καταργείται  σταδιακά το ΕΚΑΣ, έως τα τέλη του 2019. Οι πρώτοι που θα χάσουν το επίδομα είναι οι 120.000 συνταξιούχου που λαμβάνουν σήμερα 30 ευρώ.

Αναδρομικές μειώσεις, από 1/1/2016, θα γίνουν στα μερίσματα του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων για 280.000 συνταξιούχους και στα εκκρεμή εφάπαξ (προβλέπεται νέος τρόπος υπολογισμού με χαμηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης).

Ενοποιήσεις Ταμείων με ένα Ταμείο για κύρια ασφάλιση, ένα για την επικουρική και το εφάπαξ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η αγγελία του 40άρη που κάνει θραύση στο διαδίκτυο - ΦΩΤΟ

 

Δεν έχει προηγούμενο η αγγελία ενός 40άρη που ψάχνει για σύζυγο.

Η αγγελία σαρώνει στο διαδίκτυο και θα το καταλάβετε όταν τη διαβάσετε.

Δείτε τη φωτογραφία της αγγελίας:
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΠΕΚΕΠΕ: Δείτε πότε θα πληρωθούν οι αγροτικές επιδοτήσεις

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ οι αγροτικές επιδοτήσεις της ενιαίας ενίσχυσης και του πρασινίσματος θα πληρωθούν την Μεγάλη Τρίτη 26 Απριλίου.

Έτσι περίπου 700.000 δικαιούχοι θα δουν στους λογαριασμούς τους την εξόφληση του τσεκ.
AdTech Ad

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, μετά την ολοκλήρωση του δύσκολου και πολυσύνθετου έργου της εξέτασης του πολύ μεγάλου αριθμού των αιτημάτων αναθεώρησης των Τίτλων των Προσωρινών Δικαιωμάτων και των αιτημάτων διόρθωσης λαθών στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης έτους 2015, για το οποίο κινητοποιήθηκε το σύνολο των εργαζομένων του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο Οργανισμός προχώρησε στον προσδιορισμό των Οριστικών Δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης για την περίοδο 2015-2020 και δρομολόγησε έτσι την έναρξη της περιόδου υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης έτους 2016.

Επισημαίνεται ότι ο δικαιούχος μπορεί να υποβάλλει την αίτησή του είτε μέσω των κατά τόπους πιστοποιημένων Φορέων ή μόνος του μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής του ΟΠΕΚΕΠΕ (οn-line υποβολή).

Παράλληλα, ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα προβεί μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη στην καταβολή της Πράσινης Ενίσχυσης και του υπολοίπου της Βασικής Ενίσχυσης.

Το συνολικό ύψος των ενισχύσεων αυτών υπολογίζεται να ανέλθει σε 600.0000.000 ευρώ περίπου.

Επιπλέον, κατόπιν συντονισμένων προσπαθειών του ΟΠΕΚΕΠΕ και της Διαχειριστικής Αρχής του Υπ.Α.Α.Τ., εντός της εβδομάδας θα καταβληθεί και η Εξισωτική Αποζημίωση έτους αιτήσεων 2015 στους δικαιούχους των Νησιών Αιγαίου, ύψους περίπου 9.300.000 ευρώ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ασθενής σεισμική δόνηση κοντά στην Αταλάντη


Ασθενής σεισμική δόνηση σημειώθηκε λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα της Δευτέρας στην ηπειρωτική Ελλάδα και δη κοντά στην Αταλάντη.

Συγκεκριμένα, στις 3.39.53 σημειώθηκε σεισμική δόνηση 3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σε εστιακό βάθος πέντε χιλιομέτρων σύμφωνα με την προκαταρτική λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Όσο για το επίκεντρο του σεισμού, ήταν στα 16 χιλιόμετρα δυτικά της Αταλάντης
Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα οι πληρωμές των συντάξεων ΟΑΕΕ και ΟΓΑ

Νωρίτερα από τις προβλεπόμενες ημερομηνίες των ασφαλιστικών Ταμείων, θα πραγματοποιηθούν οι πληρωμές των συντάξεων Μαΐου 2016 στους δικαιούχους συνταξιούχους όλων των Ταμείων, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση που συνυπέγραψαν ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Συγκεκριμένα, οι συντάξεις του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) και του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) θα καταβληθούν σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα 25 Απριλίου.

Οι συντάξεις των λοιπών ασφαλιστικών οργανισμών (ΙΚΑ, ΝΑΤ) θα καταβληθούν στις 27 Απριλίου (Μεγάλη Τετάρτη).

Οι συντάξεις του Δημοσίου, μηνός Μαΐου 2016, πληρώθηκαν την 22α Απριλίου.

Όπως ανακοινώθηκε, η απόφαση πάρθηκε, λόγω της ανάγκης για οικονομική διευκόλυνση των συνταξιούχων, ενόψει της εορτής του Πάσχα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Άστατος ο καιρός- Μεγάλη Δευτέρα με βροχές και πτώση θερμοκρασίας

Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες
Άστατο καιρό με βροχές και καταιγίδες κυρίως στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα και σταδιακά στο μεγαλύτερο μέρος της Πελοποννήσου καθώς και σε περιοχές του Ανατολικού Αιγαίου, περιμένουμε τη Μεγάλη Δευτέρα 25 Απριλίου 2016. Τα φαινόμενα που τοπικά ενδέχεται να είναι έντονα, μέχρι το βράδυ αναμένεται να επηρεάσουν το Βόρειο Αιγαίο και τις Σποράδες. Χιόνια θα πέσουν το βράδυ στα ορεινά της βορειοδυτικής κυρίως χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών ή καταιγίδων στην Κρήτη και πιθανόν για λίγο στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Λίγα χιόνια το βράδυ στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας (πάνω από 1000 μέτρα).
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που αργά το βράδυ στα δυτικά θα γίνουν βορειοδυτικοί μέχρι 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 22 βαθμούς κελσίου.


Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια το βράδυ στα ορεινά της Ηπείρου (πάνω από 1000 μέτρα).
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 που από το βράδυ θα γίνουν βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς κελσίου.


Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Στη Θεσσαλία λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι και το απόγευμα θα είναι κατά τόπους αυξημένες οπότε θα σημειωθούν μεμονωμένοι όμβροι στα ορεινά κυρίως της ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 24 βαθμούς κελσίου.


Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες στα νότια θα είναι παροδικά αυξημένες και στην Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς κελσίου.


Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα νότια.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς κελσίου.


Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι και το απόγευμα θα είναι τοπικά αυξημένες και ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένοι όμβροι στα βόρεια.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς κελσίου.


Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς το μεσημέρι και το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 που αργά το βράδυ θα γίνουν βορειοδυτικοί μέχρι 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ