Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Γιορτάζει ο Άγιος Νικόλαος ο Νέος στο Τάχι Θηβών



Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα ημερομηνία πραγματοποίησης εκδηλώσεων Πάσχα στη Λιβαδειά

Πάσχα στη Λιβαδειά, όπως παλιά!!!
Νέα ημερομηνία πραγματοποίησης εκδηλώσεων

Ο Δήμος Λεβαδέων σας ενημερώνει ότι οι εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για τη Δεύτερη Ημέρα του Πάσχα και αναβλήθηκαν εξαιτίας των βροχοπτώσεων  θα πραγματοποιηθούν ως ακολούθως:
1.    Παρασκευή 6 Μαΐου 2016 και ώρα 21:00 στην Πλατεία Μαγιάκου (Ταμπάχνα) εκδήλωση με ρεμπέτικη μουσική και τραγούδια.
2.    Κυριακή του Θωμά 8 Μαΐου 2016 και ώρα 21:00 στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς, βράβευση μαθητών για τις ζωγραφιές του Πάσχα και παραδοσιακή μουσική και χοροί από τις χορευτικές ομάδες Συλλόγων της πόλης μας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Καταργείται από του χρόνου το ολοήμερο σχολείο!

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι αλλαγές που σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας στα ολοήμερα σχολεία για τη νέα σχολική χρονιά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής καταργείται το ολοήμερο σχολείο που διαρκεί από τις 2 έως τις 4 το μεσημέρι ενώ στελέχη του υπουργείου προτείνουν, οι πλεονάζοντες εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων (π.χ. ξένων γλωσσών) να μετακινηθούν σε γυμνάσια και λύκεια για να καλύψουν τα κενά εκεί.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, σύμφωνα με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία, το υπουργείο θα «κερδίσει» περίπου 3.000 θέσεις εκπαιδευτικών από την κατάργηση του ΕΑΕΠ καθώς το πρόγραμμα κάθε τάξης μειώνεται κατά 5 διδακτικές ώρες την εβδομάδα αφού θα ολοκληρώνεται στη 1.15 και όχι στις 2 το μεσημέρι. Συγκεκριμένα, από όλες τις τάξεις «κόβεται» μία ώρα από Γυμναστική, Ευέλικτη Ζώνη και Αγγλικά. Επίσης, κατά μία ώρα μειώνονται σε Α΄-Β΄ η διδασκαλία Ελληνικών και Μουσικής, σε Γ΄-Δ΄ η Μελέτη Περιβάλλοντος, σε Ε΄-ΣΤ΄ τα Θρησκευτικά και η Θεατρική Αγωγή, σε Γ΄-Δ΄-Ε΄-ΣΤ΄ η Πληροφορική.

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Καθηγητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατηγορεί το υπουργείο ότι μειώνει τις ώρες των μαθημάτων της μουσικής, της θεατρικής αγωγής, της πληροφορικής και της γυμναστικής «για να ενισχυθούν οι ''θιγμένοι'' από την κρίση του ιδιωτικού τομέα» ενώ  τονίζει πως έτσι θα ενισχυθεί η παραπαιδεία.

Η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων σε ανακοίνωση της επισημαίνει ότι η υπουργική απόφαση, κατά παράβαση κάθε συνταγματικής επιταγής,  εντελώς προκλητικά, μειώνει τις ώρες διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών από 2 σε 1 στην Ε’ και ΣΤ’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου και ουσιαστικά καταργεί τη διδασκαλία του μαθήματος, αν συνυπολογίσει κανείς το γεγονός, ότι ήδη σε πολλά Δημοτικά Σχολεία γίνεται ελλιπής διδασκαλία ή δεν πραγματοποιείται καθόλου το μάθημα των Θρησκευτικών.

Προσθέτει επίσης ότι «με τον τρόπο αυτόν φανερώνει περίτρανα το μένος και την απαξίωσή του προς τη διδασκαλία της Ορθόδοξης χριστιανικής αγωγής στο ελληνικό σχολείο.»

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΦοΔΣΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «Η ΑΥΓΗ»


Σε σημερινό δημοσίευμά της, η εφημερίδα «ΑΥΓΗ» πανηγυρίζει για την
ακύρωση από το Ελεγκτικό Συνέδριο της κατασκευής της Μονάδας
Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) της Θήβας, επειδή θεωρήθηκε παράνομη η
σύσταση του Περιφερειακού ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ.
Αφού πρώτα ενημερώσουμε ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν έχει την
αρμοδιότητα να κρίνει τη νομιμότητα ή μη της σύστασης ενός νομικού
προσώπου, υπενθυμίζουμε ότι το έργο αυτό μαζί με το έργο κατασκευής
μονάδας κομποστοποίησης και ΧΥΤΥ στη Φωκίδα, είναι ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΣΕ ΟΛΗ
ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ που θα κατασκευαστούν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με δημόσια
χρηματοδότηση, χωρίς ΣΔΙΤ και ιδιώτες. Για την ακύρωση αυτού του έργου
πανηγυρίζει η ΑΥΓΗ.
Οι μάσκες έπεσαν. Εμείς, το έργο θα το υλοποιήσουμε, ακριβώς όπως
προβλέπεται: χωρίς ΣΔΙΤ και ιδιώτες. Η ΑΥΓΗ μπορεί προσωρινά να
πανηγυρίζει για τις εξελίξεις που δικαιώνουν τους εθνικούς μεγαλοεργολάβους
των σκουπιδιών.
Το Δ.Σ. του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτάζει ο Πολιούχος της Θήβας




Διαβάστε Περισσότερα »

Φεύγουν οι Αστυνομικοί του Σταθά απο τον Α.Σ. Αλιάρτου

Θέμα: Αστυνομικός Σταθμός Αλιάρτου

       Ειδοποιήθηκα από τη Δημοτική Αρχή Αλιάρτου ότι οι 2 Αστυνομικοί
που είχαν αποσπασθεί στον Α.Σ. Αλιάρτου, από τον Οκτώβρη του 2012,
διότι δεν έκανα χρήση της Αστυνομικής  φρουράς που δικαιούμουν ως
Βουλευτής, αλλά τους διέθεσα σε συνεννόηση με την τότε ηγεσία της
Αστυνομίας και του Υπουργείου  στον Αστυνομικό Σταθμό Αλιάρτου και
μετά την παράταση που ζήτησα με επιστολή μου και πήραν από τον
Σεπτέμβρη του 2015, που δεν είχα εκλεγεί Βουλευτής, τους ήρθε
Υπηρεσιακό Σημείωμα στις 23/4/2016, όπου του ζητεί να επιστρέψουν έως
21/5/2016 στις Οργανικές τους Θέσεις.
Με επιστολή μου στις 28/4/2016 στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και
Διοικητικής  Ανασυγκρότησης  Κον Τόσκα ζήτησα να παραμείνουν οι 2
Αστυνομικοί στον Α.Σ. Αλιάρτου και να μην επιστρέψουν στις Οργανικές
τους Θέσεις τουλάχιστον μέχρι να γίνει Α.Τ.
Διότι αυτή τη στιγμή υπηρετούν μόνο 5 Αστυνομικοί στον Α.Σ. Αλιάρτου
και αν επιστρέψουν στις Οργανικές τους Θέσεις οι 2 Αστυνομικοί υπάρχει
κίνδυνος να κλείσει ο ΑΣ Αλιάρτου, σε μια περιοχή με έντονη
εγκληματικότητα.



                                                  ΓΙΑΝΝΗΣ  ΣΤΑΘΑΣ
                                    Πρώην  Βουλευτής Νομού Βοιωτίας και
                                Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς

Διαβάστε Περισσότερα »

Σεισμός 4,1R κοντά στο Καρπενήσι


Σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 11.40 το πρωί της Τετάρτης, σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 3 χλμ. δυτικά/νοτιοδυτικά του Καρπενησίου και το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 10 χλμ.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες ή ζημιές.

Διαβάστε Περισσότερα »

Κατάληψη εργαζομένων ΟΤΑ Λιβαδειάς στο αμαξοστάσιο απορριμματοφόρων του Δήμου Λεβαδέων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς , μετά από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 28ης Απριλίου 2016 , αποφάσισε να προχωρήσει σε ΚΑΤΑΛΗΨΗ του αμαξοστασίου  , του κεντρικού κτιρίου και όλων των δομών των δήμων Λεβαδέων και Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας την Πέμπτη 05/05/2016 από τις 06:00 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου ( και της απογευματινής βάρδιας όπου υπάρχει ).
Παράλληλα ορίζεται ως σημείο συνάντησης – ενημέρωσης για όλους του συναδέλφους του Δήμου Λεβαδέων το κεντρικό κτίριο ( Δημαρχείο ) και ώρα 10:00 και για τους συναδέλφους του Δήμου Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας αντίστοιχα το Δημαρχείο στο Δίστομο και ώρα 11:00.




ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                        ΚΑΡΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

Διαβάστε Περισσότερα »

Με αίμα βάφτηκε η άσφαλτος και το φετινό Πάσχα -33 νεκροί το δεκαήμερο των γιορτών

Για μια ακόμη φορά, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. η έξοδος και η επιστροφή του Πάσχα βάφτηκε με αίμα. Συνολικά 33 άτομα έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο, 40 τραυματίστηκαν σοβαρά και 389 ελαφρύτερα.

Κατά το δεκαήμερο των γιορτών, δηλαδή, κατά μέσο όρο, έχαναν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα, τρία άτομα τη μέρα.

Το φετινό Πάσχα η κίνηση στις εθνικές οδούς ήταν αυξημένη σε σχέση με πέρυσι. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο τη Δευτέρα και μόνο στην Αττική από τα διόδια της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου επέστρεψαν περίπου 85.000 οχήματα και 55.000 από αυτή της Αθηνών-Λαμίας.

Κατά την επιστροφή και μόλις μέσα σε λίγες ώρες έχασαν τη ζωή τους έξι άνθρωποι και δεκάδες τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους και ένα εξάχρονο παιδί.

Ειδικότερα, στη Χαλκιδική τις πρώτες πρωινές ώρες 20χρονος έχασε τη ζωή του όταν αυτοκίνητο που οδηγούσε εκτράπηκε από την πορεία του και προσέκρουσε σε δέντρο, στο 1ο χλμ. της επαρχιακής οδού Νέων Μουδανίων – Πορταριάς Χαλκιδικής.

Στην περιοχή της γέφυρας του Νέστου (στα όρια των νομών Καβάλας και Ξάνθης) η έντονη χαλαζόπτωση έγινε η αιτία ο οδηγός ενός ΙΧ να χάσει τον έλεγχο και το όχημα να ακινητοποιηθεί μέσα στο δρόμο. Ένα άλλο όχημα, στο οποίο επέβαιναν 4 κοπέλες και πήγαινε στην ίδια κατεύθυνση, έπεσε με ταχύτητα πάνω του με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο η 24χρονη οδηγός και η επίσης 24χρονη συνοδηγός του οχήματος. Ελαφρύτερα τραυματίστηκαν οι δύο κοπέλες τους στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου.

Τραγικό θάνατο βρήκαν, εξάλλου, δύο γυναίκες στο Κομπότι της Άρτας τα ξημερώματα της Τρίτης. Αυτοκίνητο που οδηγούσε μια 65χρονη, με συνεπιβάτες άλλη μία γυναίκα 63 ετών και δύο άνδρες, 66 και 69 ετών, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με άλλο ΙΧ στο οποίο επέβαινε μία οικογένεια. Νεκρές ανασύρθηκαν η 65χρονη οδηγός και η 63χρονη συνοδηγός, ενώ σοβαρά τραυματισμένοι είναι οι δύο ηλικιωμένοι άνδρες του ίδιου οχήματος. Από την οικογένεια που επέβαινε στο άλλο όχημα, τραυματίστηκαν ελαφρά ο 35χρονος οδηγός, η σύζυγος του και το 3χρονο παιδί τους, ωστόσο το άλλο τους παιδί, ηλικίας 6 ετών, είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Το θάνατο μιας κοπέλας 21 ετών προκάλεσε, τέλος, η σύγκρουση ενός αυτοκινήτου με δέντρο τα ξημερώματα στην περιοχή Ραχιά Ημαθίας. Το αυτοκίνητο το οδηγούσε 25χρονος, ο οποίος έχασε τον έλεγχο και έπεσε με δύναμη στο δέντρο. Τόσο ο οδηγός όσο και δύο ακόμη επιβάτες στις πίσω θέσεις του οχήματος είναι ελαφρά τραυματισμένοι.

Διαβάστε Περισσότερα »

Οι γνωστοί και άγνωστοι έμμεσοι φόροι που έρχονται


Αυξήσεις σε όλο το φάσμα της κατανάλωσης που θα πλήξει με τυφλό τρόπο τα εισοδήματα, ακόμη και τα πιο χαμηλά, περιλαμβάνει το πακέτο των παρεμβάσεων στην έμμεση φορολογία για το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης.

Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών το 2015 που δημοσιοποιήθηκε χθες αποκαλύπτει ότι τελικά θα αυξηθούν οι φόροι κατανάλωσης και σε προϊόντα στα οποία η φορολογία έχει ήδη φτάσει σε εξωπραγματικά επίπεδα, όπως είναι τα οινοπνευματώδη και τα καπνικά, με τον μεγάλο κίνδυνο να σημειωθεί, αντί για αύξηση των εσόδων, έξαρση του λαθρεμπορίου.

Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν μετά την επίτευξη συμφωνίας με τους θεσμούς για το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης του τρίτου ελληνικού μνημονίου είναι:

- αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα ενεργειακά προϊόντα. Δεδομένη θεωρείται η αύξηση στη βενζίνη κατά 5 έως 8 λεπτά ανά λίτρο ενώ ανοικτό είναι το ενδεχόμενο αύξηση και στο πετρέλαιο κίνησης. Στο πακέτο περιλαμβάνεται αύξηση του φόρου στο υγραέριο κίνησης, το φυσικό αέριο (κίνησης και θέρμανσης) και στο πετρέλαιο θέρμανσης

- αύξηση του κανονικού συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24%. Η αύξηση θα εφαρμοστεί από την 1η Ιουλίου 2016 και θα προκαλέσει αλυσιδωτές αυξήσεις στις λιανικές τιμές όλων των υπηρεσιών και προϊόντων, πλην των νωπών τροφίμων, φαρμάκων και διανυκτερεύσεων σε τουριστικά καταλύματα. Ωστόσο, σε αυτά θα υπάρξει δευτερογενής αύξηση των τιμών λόγω της σταδιακής επίδρασης των αυξήσεων στο ενεργειακό κόστος μέσω των αναπροσαρμογών στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης.

-αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα οινοπνευματώδη ποτά

-αύξηση του φόρου στα καπνικά προϊόντα

Οι παραπάνω παρεμβάσεις στην έμμεση φορολογία προβλέπεται στη συμφωνία να αποφέρουν έως το 2018 πρόσθετα φορολογικά έσοδα της τάξης του 0,9% του ΑΕΠ, δηλαδή περίπου 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Να σημειωθεί, ότι οι αυξήσεις στους φόρους κατανάλωσης των καπνικών και ενεργειακών προϊόντων θα συνοδευτεί από παρεμβάσεις για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν πιο αποδοτικές εισπρακτικά οι παρεμβάσεις. Στο πλαίσιο αυτό ήδη υπεγράφη η υπουργική απόφαση από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη για την εγκατάσταση συστημάτων δορυφορικής παρακολούθησης της διακίνησης ενεργειακής προϊόντων (GPS) ενώ προωθείται και η ειδική σήμανση της διακίνησης των καπνικών προϊόντων.   
capital.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δίστομο για να μην κλείσει η Τράπεζα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κάτω Πλατεία του Διστόμου διοργανώνουν το μεσημέρι της Πέμπτης ( 5-5-2016) το Τοπικό Συμβούλιο και όλοι οι μαζικοί φορείς  του Διστόμου,   για την απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς να κλείσει το μοναδικό κατάστημα Τράπεζας που υπάρχει στην Μαρτυρική Κωμόπολη που εξυπηρετεί τους κάτοικους και της γύρω περιοχής!

 Ηδη ο Δήμος Διστόμου,Αράχωβας Αντίκυρας  και η Πρωτοβουλία Εμπόρων Επαγγελματιών Διστόμου- Στειρίου Οσίου Λουκά, με Ψήφισμα και Ανοιχτή Επιστολή αντίστοιχα ζητούν από την διοίκηση της Τράπεζας ( κ Μ.Σάλλα) , τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ Γ.Δραγασάκη και τους βουλευτές να ανακληθεί η απόφαση για το λουκέτο'' στην Τράπεζα!

Η συγκέντρωση και η ειρηνική διαμαρτυρία θα γίνει στις 12 το μεσημέρι μπροστά στην Τράπεζα, που σύμφωνα με τον Δήμο έχει αποφασίσει να βάλει ουσιαστικά ''λουκέτο'' την ημέρα του Ετήσιου Μνημόσυνου των Σφαγιασθέντων  και  να μπει έτσι  ''ταφόπλακα'' σε μια οικονομική λειτουργία που  θα ζημιά όχι μόνο για τους κατοίκους του Δίστομου και της ευρύτερης περιοχής μας αλλά, σύμφωνα με τα στοιχεία που περιέχει το Ψήφισμα του Δήμου,  και για την ίδια την Τράπεζα.

<<Συγκεντρωνόμαστε για να διαμαρτυρηθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ειρηνικά και με αποφασιστικότητα για να σταματήσει η ΑΠΑΞΙΩΣΗ του τόπου μας!
ΟΧΙ άλλα λουκέτα σε ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ οικονομικού και κοινωνικού χαρακτήρα! ΟΧΙ στο μαράζωμα της περιοχής! Οι τράπεζες είναι εργαλεία εξυπηρέτησης της οικονομίας, των εργαζομένων, των συνταξιούχων- όχι μόνο μηχανισμοί κέρδους! Όχι στο πρόσχημα της ''συρρίκνωσης'' των Τραπεζών, όταν ανοίγουν αλλού δίπλα μας, άλλα καταστήματα!>> αναφέρει το προσκλητήριο που εξέδωσαν οι φορείς.
Οι κάτοικοι και οι ΕπαγγελματΊες έχουν συγκεντρώσει ήδη πολλές εκατοντάδες υπογραφές σε Ανοιχτές Επιστολές και Ψηφίσματα, ενώ προγραμματίζονται και άλλες κινητοποιήσεις.

Την συγκέντρωση διοργανώνουν:

-Το Τοπικό Συμβούλιο Διστόμου
-Η Δ.Ε. του Μουσείου Θυμάτων Ναζισμού
-Η Ομαδα Πρωτοβουλίας Εμπόρων & Επαγγελματιών Διστόμου-Στειρίου-Οσίου Λουκά.
-Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Γυμνασίου.
-Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Δημοτικου Σχολείου
-Ο Πολιτισμικός Σύλλογος Διστομου με όλα τα τμήματα του (Χορευτικο, Σκακιού, Γυμναστικής,Ταε ΚβοΝτο, Γιορτής Κρασιού)
-Η Χορωδία Διστόμου ''Αμβρυσσός''.
-Ο Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Ομιλος ''Αμβρυσσεύς''.
- Το Σωματείο Αυτοκινητιστών Διστόμου.
- Ο Πεζοπορικός Ομιλος Διστόμου (ΠΟΔΙ)
- Ο Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων Ναζισμού.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σε πλήρη ετοιμότητα για τις φωτιές η Ε.Ε.Ε.Δ.Λιβαδειάς


Διαβάστε Περισσότερα »

Αστατος καιρός με συννεφιά και βροχές

Άστατος καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τα φαινόμενα κατά τόπους πιθανώς να είναι έντονα.

Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα στα νότια πελάγη μέχρι 7 μποφόρ.
Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ :

    Μακεδονία, Θράκη

καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα πρόσκαιρη ύφεση των φαινόμενων κυρίως στα δυτικά από αργά το βράδυ.

άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά από το απόγευμα βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου στη δυτική Μακεδονία τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα πρόσκαιρη ύφεση των φαινόμενων από αργά το βράδυ.

άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τα φαινόμενα κατά τόπους πιθανώς να είναι έντονα.
άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα 7 μποφόρ, από αργά το βράδυ και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 3 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες στην Κρήτη από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες που κατά τη διάρκεια της νύχτας πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές.
άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

    νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τα φαινόμενα κυρίως τις πρωινές ώρες καθώς και κατά τη διάρκεια της νύχτας πιθανώς να είναι έντονα.
άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ από αργά το βράδυ στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ από αργά το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.
θερμοκρασία: από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ