Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Τρακάρισμα στην Αλίαρτο-"Δίπλωσε” νταλίκα και έκλεισε το δρόμο-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Για 4 περίπου ώρες έμεινε κλειστό το ένα ρεύμα στην   επαρχιακή  οδό  Θηβών Λιβαδειάς,μετά από τροχαίο ατύχημα στην είσοδο της Αλιάρτου. Λίγο μετά τις 11:30 σήμερα,κάτω απο άγνωστες συνθήκες   νταλίκα συγκρούστηκε  με ΤΑΧΙ με αποτέλεσμα η νταλίκα να φύγει εκτός οδοστρώματος και να κλείσει το ένα ρεύμα κυκλοφορίας.Ειδικός γερανός έφτασε στο σημείο για να απεγκλωβίσει την νταλίκα. Από το ΤΑΧΙ  βγήκαν ελαφρά τραυματισμένοι ο οδηγός και η συνεπιβάτης.
Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων γίνεται κανονικά.

Ρεπορτάζ Παντελής Μπατσούλης
 





Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ

ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

στην ΛΙΒΑΔΕΙΑ στον πεζόδρομο

ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΙΟΥΝΗ ώρα 10 π.μ

Η κατάσταση στην υγεία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι τραγική.
Χιλιάδες άνθρωποι της Εργατικής-λαϊκής οικογένειας κινδυνεύουν, μένουν αβοήθητοι και πεθαίνουν από τις τραγικές ελλείψεις στην δημόσια υγεία.

Η επίθεση της κυβέρνησης, Ε.Ε. – κεφαλαίου συνεχίζεται μετά από τα αντεργατικά αντιασφαλιστικά, φορολογικά μέτρα, και στα ζητήματα της υγείας.

Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να ανεχτούμε αυτή την κατάσταση.
Να βγούμε όλοι στους δρόμους.

Για εμάς, για τα παιδιά μας, για τα εγγόνια μας.

Να υπερασπιστούμε την υγεία μας, την ίδια μας την ύπαρξη.

Να μην επιτρέψουμε να μας φέρονται σαν στημένες λεμονόκουπες, να θεωρούν την περίθαλψή μας κόστος.

Απαιτούμε τώρα και αγωνιζόμαστε για

 Δημόσιο, δωρεάν, καθολικό σύστημα υγείας – περίθαλψης.

 Όχι στην ιδιωτικοποίηση.

 Όχι στις περικοπές.

 Όχι άλλα βάρη στις πλάτες μας.

Άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.

 Να πληρώσει το κράτος και η πλουτοκρατία.

Καλούμε σε συστράτευση στον αγώνα μας, τους ανέργους, εργατικά σωματεία, εκπαιδευτικούς, φορείς υγείας, συλλόγους γυναικών όλους τους κατοίκους της πόλης μας, μας αφορά.

Όλοι τώρα στον αγώνα να απαιτήσουμε το δίκιο μας

ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗ
ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΙΚΑ – ΟΑΕΕ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΠΑΝΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδήλωση μνήμης για το Ολοκαύτωμα στο Καλάμι




Διαβάστε Περισσότερα »

«Έφυγε» ο γιος του Χάρρυ Κλυνν, Nίκος Τριανταφυλλίδης



Σε ηλικία 50 ετών «έφυγε» ο γνωστός σκηνοθέτης, παραγωγός ταινιών και ιδρυτής του συναυλιακού χώρου Gagarin 205, Νίκος Τριανταφυλλίδης.
Ο Νίκος Τριανταφυλλίδης έδινε μάχη τα τελευταία χρόνια με την επάρατη νόσο.
Γεννήθηκε στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών στις 9 Σεπτεμβρίου 1966.

Γιος του μεγάλου κωμικού Βασίλη Τριανταφυλλίδη (Χάρρυ Κλυνν) και της χορεύτριας, Χαρίκλειας Μακρή, διακρίθηκε για τις σκηνοθετικές του δουλειές αλλά και για την αγάπη του για τη μουσική, όπως εκφράστηκε μέσα από τις παραγωγές του στο Gagarin 205.

Σπούδασε κοινωνιολογία και επικοινωνία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ συνέχισε τις σπουδές του στην Διεθνή Σχολή Κινηματογράφου του Λονδίνου.

Η πρώτη μικρού μήκους ταινία ήταν το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ “Momus: Amongst Women Only”, που γυρίστηκε στα πλαίσια της πρακτικής του στο τρίτο τρίμηνο των σπουδών του στο Λονδίνο. Η πτυχιακή του ταινία Dogs Licking My Heart (τα Σκυλιά Γλείφουν Την Καρδιά Μου) με τον τζαζίστα Μπλέιν Ρέινινγκερ και Παναγιώτη Θανασούλη κέρδισε το Πρώτο Βραβείο Μυθοπλασίας στο 7ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας το 1993. Η ταινία προβλήθηκε και σε διεθνή φεστιβάλ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μήνυμα Δημάρχου Λεβαδέων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου αποτελεί μια ακόμη ευκαιρία για να σκεφτούμε την ευθύνη που έχουμε όλοι μας απέναντι στο περιβάλλον.
Η διεθνής κοινότητα συνειδητοποιώντας την ανάγκη για την προστασία του περιβάλλοντος καταβάλει προσπάθειες τόσο για την ευαισθητοποίηση πολιτών και κυβερνήσεων για την υιοθέτηση δράσεων φιλικών προς το περιβάλλον όσο και για την προστασία της παγκόσμιας φυσικής κληρονομιάς  που αποτελεί σημαντικό παράγοντα στην πολυμορφία αυτού του πλανήτη που μας φιλοξενεί και οφείλουμε να παραδώσουμε αναλλοίωτο στις επόμενες γενιές, με γνώμονα πάντα τη βιώσιμη αειφόρο ανάπτυξη στον πλανήτη μας.
Ο Δήμος Λεβαδέων καταβάλλει προσπάθειες προς αυτήν την κατεύθυνση εφαρμόζοντας πρακτικές ανακύκλωσης και σωστής διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, αλλά και με την στήριξη όλων των εθελοντών της πόλης μας όπως της εθελοντικής κίνησης πολιτών Levadistas που προσφέρει σημαντική βοήθεια στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για την προστασία του περιβάλλοντος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Με επιτυχία ο ποδηλατικός αγώνας Downhill Open στη Λιβαδειά

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία ο τέταρτος από τους οκτώ αγώνες του 4ου Πανελλήνιου Κυπέλλου Downhill Open 2016,  που πραγματοποιήθηκε στη Λιβαδειά.

Η διαδρομή που ακολούθησαν οι αθλητές χαράχθηκε στην περιοχή του δάσους του Προφήτη Ηλία από τα μέλη της τοπικής ποδηλατικής ομάδας “All Terrain” και συγκεκριμένα από τους Κοτσικόρο Θανάση, Μιχαήλ Κώστα, Μιχαήλ Παναγιώτη, Μούργο Δήμο και Γκίνη Γιώργο. Η διαδρομή ήταν περίπου 1.320 μ., μέσης τεχνικής δυσκολίας, με κλίσεις ξύλινες και χωμάτινες κατασκευές.

Για τη πραγματοποίηση του ποδηλατικού αυτού Σαββατοκύριακου συνέβαλαν και ευχαριστούμε: το Δασαρχείο Λιβαδειάς,  την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιβαδειάς, την Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης Λιβαδειάς, την Αγωνιστική Λέσχη Φίλων Αυτοκινήτου Λιβαδειάς, την Επιτροπή Αθλητισμού Δήμου Λεβαδέων, τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού κ. Καρβούνη Σωτήριο, τους δημοτικούς συμβούλους κ.κ. Καπλάνη Κωνσταντίνο και Τόλια Δημήτρη, καθώς και τους εθελοντές.

Στην εκδήλωση της απονομής των επάθλων που έγινε στο Θολωτό της Κρύας, παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Σωτήριος Καρβούνης και Χρήστος Παπαθανασίου, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού του Δήμου Λεβαδέων κ. Αθανάσιος Αλεστάς και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Καπλάνης Κων/νος, οι οποίοι υποσχέθηκαν στους ποδηλάτες ότι ο Δήμος Λεβαδέων θα τους περιμένει και το 2017 για να πραγματοποιήσουν τον αγώνα κατάβασης βουνού στην περιοχή μας.




Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε ζωντανά την τελετή εγκαινίων του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών


Το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήβας ανοίγει τις πύλες του και υποδέχεται τους πολίτες όλου του κόσμου και τους καλεί να γίνουν μέρος σε ένα σπουδαίο ταξίδι στον πολιτισμό και στην ιστορία της Ελλάδας.

Δείτε ζωντανά στις 7 Ιουνίου 2016 και ώρα 19:00 την τελετή εγκαινίων από τις επίσημες ιστοσελίδες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας http://www.pste.gov.gr/ και του Δήμου Θηβαίων http://www.thiva.gr

Επίσης, οι δημότες και επισκέπτες του Δήμου θα μπορούν να παρακολουθήσουν σ' απευθείας μετάδοση την τελετή από την Κεντρική Πλατεία της πόλης και την Πλατεία Κεραμοπούλλου.




Διαβάστε Περισσότερα »

Οχι της Λαϊκής Συσπείρωσης Θήβας στην ανακήρυξη Παυλόπουλου επίτιμου Δημότη Θήβας


Πιστεύουμε ότι η λειτουργία του νέου Μουσείου Θήβας συμβάλλει στην ανάδειξη της τεράστιας και μακραίωνης ιστορίας της ευρύτερης περιοχής.

Ως παράταξη είμαστε αντίθετοι με τη λογική που διαπνέει τα εγκαίνιά του, δηλαδή των περιορισμένων προσκλήσεων και του αποκλεισμού του λαού από την τελετή. Αυτή θα έπρεπε να αποτελέσει μια πραγματική γιορτή, χωρίς πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας.

Επίσης δε συναινέσαμε με την πρόταση ανακήρυξης του Προέδρου της Δημοκρατίας ως επίτιμου Δημότη, δεδομένου ότι πρόκειται για πολιτικό πρόσωπο που υπογράφει το σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων που ψηφίζονται εδώ και χρόνια.

Για τους λόγους αυτούς δε θα παρευρεθούμε στην τελετή.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Π. Παπαναστασίου

Α. Τουλουμάκος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εποχή Ντόστανιτς στον Λεβαδειακό


Σε έναν άνθρωπο με γνώση της ελληνικής πραγματικότητας έδωσε τα... κλειδιά της ομάδας ο Λεβαδειακός. Οι Βοιωτοί ανακοίνωσαν την πρόσληψη του Ράτκο Ντόστανιτς στον πάγκο.

Κατέληξε σε προπονητή ο Λεβαδειακός. Οι πράσινοι ανακοίνωσαν την πρόσληψη του πολύπειρου Ράτκο Ντόστανιτς στην τεχνική ηγεσία, με τον Σέρβο κόουτς στο παρελθόν να έχει περάσει στην Ελλάδα από τους πάγκους της Βέροιας και της ΑΕΛ.

Ο 57χρονος τεχνικός διαδέχεται ουσιαστικά τον Άκη Μάντζιο, ο οποίος πέρσι βρισκόταν στο «τιμόνι» του συλλόγου.

Η ανακοίνωση

«Η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργίας της με τον προπονητή Ratko Dostanic. Ο γεννημένος στις 25/10/1959 Σέρβος τεχνικός στη μακροχρόνια καριέρα του έχει εργαστεί σε αρκετές ομάδες μεταξύ των οποίων η Όμπιλιτς, η Σλάβια Σόφιας, η Βαρντάρ, η Λέφσκι Σόφιας, ο Ερυθρός Αστέρας, η Βέροια, η Μπιζερτίν στην Τυνησία, ενώ τελευταίος του σταθμός ήταν η Α.Ε. Λάρισας».
Διαβάστε Περισσότερα »

Εγκαίνια Παραρτήματος Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων στη Θήβα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε στα εγκαίνια του Παραρτήματος του  Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Νομού Βοιωτίας «Πρόταση Ζωής» στις 15 Ιουνίου 2016 και ώρα 19:00 στο χώρο του Κέντρου στη Θήβα που βρίσκεται στην οδό Αμφίωνος και Ζεγγίνη 3.


 Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.   

   Περγαντάς Ιωάννης
                                                                                          Περιφερειακός Σύμβουλος
   Ιατρός Παθολόγος- M.D,Ms(c)




Διαβάστε Περισσότερα »

Σκακιστικές εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία Θήβας

Με την ευκαιρία λήξης της σχολικής χρονιάς ο ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΘΗΒΑΣ διοργανώνει σκακιστικές εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία Θήβας την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016 και ώρα 5 μ.μ.
Κατηγορίες αγώνων:
•    Νηπιαγωγείου
•    Α-Β Δημοτικού
•    Γ-Δ Δημοτικού
•    Ε-ΣΤ Δημοτικού
•    Γυμνασίου
Στους νικητές όλων των κατηγοριών θα απονεμηθεί κύπελλο. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια.

                                Για το Δ.Σ.
Υπό την αιγίδα του Δήμου Θηβαίων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Δήμου Λεβαδέων

Με την παρούσα σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής  που θα πραγματοποιηθεί την 8η  του μηνός Ιουνίου 2016 , ημέρα Τετάρτη και  ώρα 13:00 στο Δημοτικό Κατάστημα.


Τα  θέματα  της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:


1.Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με το υπ αριθ 5237/07-3-2016 αίτημα των Μπόνη Σ. Και ΣΙΑ Ο.Ε, Β.&Γ.Πέτρου Ο.Ε, Μπολοβίνη Γ. Νεοφώτιστος Α. Ο.Ε, Κ& Δ.Πολατσίδης Ο.Ε . σχετικά με διαπλάτυνση του πεζοδρομίου στην πρόσοψη των καταστημάτων τους επί της οδού Καραγιαννοπούλου.
2.Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με την εκμετάλλευση Λατομικού Χώρου στη θέση “ΜΑΖΑΡΙ ΡΕΜΑ” περιοχής ΚΑΤΕΡΓΑΡΗ του Δήμου Λεβαδέων και Τ.Κ. Αγίας Άννας.
3.Προσωρινή τροποποίηση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων λόγω συντήρησης οδών και πεζόδρομων , στα πλαίσια κατασκευής του έργου: ”Συντήρηση Οδών – Πεζόδρομων & Κοινοχρήστων Χώρων” καθώς και του έργου: “Αποκατάσταση Βλαβών οδοστρωμάτων .
4.Προσωρινή τροποποίηση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων λόγω συντήρησης οδών, στα πλαίσια κατασκευής του έργου : “Αποκατάσταση Βλαβών οδοστρωμάτων”.
5.Αλλαγή θέσης κάδων απορριμμάτων.

6.Εξέταση αίτησης περί παραχώρησης θέσης στάθμευσης επί της οδού Δημ. Ανδρεαδάκη 42 για τις ανάγκες μετάβασης των ασθενών στο ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ Ε.Π.Α.Ψ.Υ.


                                                                    Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ