Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Λ. Κατσέλη: Οι τρεις προϋποθέσεις για την άρση των capital controls



«Η άρση των capital controls θα γίνει μόλις ικανοποιηθούν ορισμένες βασικές προϋποθέσεις» υποστήριξε η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος (ΕΤΕ), Λούκα Κατσέλη, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πελοπόννησος».


Σύμφωνα με την ίδια, οι τρεις προϋποθέσεις, εκ των οποίων η πρώτη έχει ήδη εκπληρωθεί, είναι οι εξής:

-Η επιτυχής ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
-Η απεξάρτηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος από την ακριβή χρηματοδότηση (ELA) και η επιστροφή στα κανονικά, και πιο φτηνά, κανάλια παροχής ρευστότητας της EKT
-Η εμπέδωση πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας που «θα επιφέρει επανάκτηση εμπιστοσύνης στο τραπεζικό σύστημα και τη σταδιακή επιστροφή των καταθέσεων»
Πάντως, η κ. Κατσέλη διαβεβαίωσε ότι «από τώρα μέχρι την πλήρη άρση των περιορισμών, θα εξακολουθήσουν να γίνονται αλλαγές προς την κατεύθυνση της περαιτέρω χαλάρωσης των περιορισμών και της διευκόλυνσης των συναλλαγών».
Όσον αφορά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, εκτίμησε ότι «αποτελεί τη μεγαλύτερη ίσως πρόκληση, στην παρούσα φάση, για το τραπεζικό μας σύστημα» και υπενθύμισε ότι «από το 4,5% του συνόλου των δανείων το 2007, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια έχουν φτάσει σήμερα στο 42%».
«Χρειάζεται να ληφθούν σημαντικές πρωτοβουλίες που αναγκαστικά θα εμπλέξουν και εταιρείες διαχείρισης δανείων και αναδιαρθρώσεων επιχειρήσεων» τόνισε στη συνέχεια και κατέληξε:
«Αν η διαχείρισή τους γίνει με αποτελεσματικό τρόπο, τότε θα απελευθερωθούν κεφάλαια, τα οποία σήμερα είναι δεσμευμένα για την απορρόφηση τυχόν ζημιών και θα διοχετευθούν για τη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας, αλλά και την επανεκκίνηση βιώσιμων επιχειρηματικών μονάδων.»
Διαβάστε Περισσότερα »

Τροχαίο με ένα νεκρό στη διασταύρωση Καπαρελλίου

Την τελευταία του πνοή άφησε  ένας 88χρονος απο το Καπαρέλλι,στο Νοσοκομείο Θηβών,μετά από τροχαίο ατύχημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Permisospress.blogspot.gr, σήμερα περίπου στις 13.30 το μεσημέρι το αγροτικό, μέσα στο οποίο βρίσκονταν οι δυο ηλικιωμένοι προσπάθησε να διασχίσει κάθετα το δρόμο Μελισσοχωρίου Πλαταιών με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με διερχόμενο αυτοκίνητο

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν ελαφρά οι τρεις επιβάτες του ΙΧ, ο οδηγός και ο 88χρονος συνοδηγός του αγροτικού.
Άμεσα στο σημείο έφτασε  ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκαν οι τραυματίες στο νοσοκομείο Θηβών.Ο 88χρονος λίγο μετά την εισαγωγή του στο Νοσοκομείο υπέστη ανακοπή και παρά τις προσπάθειες των γιατρών  κατέληξε.

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
 Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στη Βοιωτία                                          


Χθες (10-06-2016) το μεσημέρι περίπου στις 13.45’, στην 15η χ/θ της επαρχιακής οδού Θηβών - Πλαταιών Βοιωτίας, Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 82χρονος ημεδαπός και στο οποίο επέβαινε ένας 88χρονος ημεδαπός, συγκρούσθηκε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 39χρονος ημεδαπός και επέβαιναν ακόμη δύο 43χρονες ημεδαπές, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 88χρονου και τον ελαφρύ τραυματισμό του 82χρονου και των δύο 43χρονων γυναικών.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Τροχαίας Θηβών, για τον προσδιορισμό των συνθηκών του θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βουτιά αγροτικού με 30 Πακιστανούς από γέφυρα στα Βάγια-19 τραυματίες-ΦΩΤΟ

Το περιστατικό έγινε σήμερα το πρωί  και το όχημα κατέληξε σε ρέμα κάτω από τη γέφυρα απο θαύμα δεν  θρηνήσαμε θύματα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Permisospress.blogspot.gr, o οδηγός του αγροτικού,που μετέφερε στιβαγμένους  σε μια καρότσα,30 περίπου Πακιστανούς απο τα Βάγια στο Πυρί Θηβών, έχασε τον έλεγχο του οχήματος και έκανε βουτιά από γέφυρα, στο ύψος του Βιολογικού Βαγίων.
Αποτέλεσμα της πτώσης ήταν να εκτιναχθούν απο την καρότσα και το τρέιλερ οι Πακιστανοί στο βάλτο.
Αμέσως σήμανε συναγερμός στο νοσοκομείο Θηβών,με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκαν 19 τραυματίες με θλαστικά τραύματα στα επείγοντα,οι 11 νοσηλεύονται και δυο απο αυτούς ,λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής τους, κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή σε Νοσοκομείο των Αθηνών.
Αξίζει να αναφέρουμε οτι αγρότες απο τα Βάγια  με τα οχήματά τους μετέφεραν τραυματίες στο Νοσοκομείο Θήβας.
Για τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν το περιστατικό διερευνά το Τμήμα Τροχαίας Θηβών.
Ρεπορτάζ Παντελής Μπατσούλης








Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση Μπακογιάννη με Ξανθό και Πολάκη για τα προβλήματα των Νοσοκομείων της Στερεάς

Συνάντηση Μπακογιάννη με Ξανθό και Πολάκη

Με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης. Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε για τις ελλείψεις και τα προβλήματα των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της Στερεάς Ελλάδας και ζήτησε, για ακόμη μία φορά, την αποδέσμευση των χρημάτων της Περιφέρειας τα οποία θα διατεθούν για την κάλυψη βασικών αναγκών των νοσοκομείων της Περιφέρειας αλλά και ως επιδόματα-κίνητρα για την κάλυψη θέσεων γιατρών στις απομακρυσμένες περιοχές.
 Στο πλαίσιο της ενημέρωσης, ο κ. Μπακογιάννης εξέθεσε τα προβλήματα που προκύπτουν από την λειτουργία της ενιαίας Υγειονομικής Περιφέρειας (Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας) και επισήμανε την ανάγκη δημιουργίας αυθύπαρκτης Υγειονομικής Περιφέρειας για την Στερεά Ελλάδα ή την τοποθέτηση στελέχους στην ενιαία που θα προέρχεται από αυτή. Επίσης συζητήθηκαν οι προτάσεις και των δύο πλευρών για τους τρόπους αξιοποίησης του νέου ΕΣΠΑ για τη βελτίωση των δομών Υγείας.
Αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ.Μπακογιάννης δήλωσε: «Αναγκάστηκα να επαναφέρω θέματα για τα οποία δίνουμε μάχη εδώ και πολύ καιρό. Είναι θλιβερό να μη μας επιτρέπεται να διαθέσουμε χρήματα για να αντιμετωπιστούν βασικές ανάγκες των νοσοκομείων μας αλλά είναι επίσης θλιβερό η Στερεά Ελλάδα να μην έχει δική της Υγειονομική Περιφέρεια ή έστω έναν εκπρόσωπο στην ενιαία μαζί με τη Θεσσαλία. Οφείλω να πω ότι κάναμε μία ουσιαστική συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο κομμάτι της Υγείας. Έγινε σε πολύ καλό κλίμα το οποίο ελπίζω να συνεχιστεί μέχρι και την επίλυση αυτών των προβλημάτων»



Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτή λήξης της σχολικής χρονιάς στο δημοτικό σχολείο Θεσπιών


Διαβάστε Περισσότερα »

Ανήλικοι είχαν....ρημάξει την Αλίαρτο κλέβοντας Σχολεία,ΚΑΠΗ,έπιπλα,κοσμήματα

Εξιχνιάσθηκαν συνολικά δώδεκα (12) κλοπές – διαρρήξεις, από οικίες, Σχολικά και Δημοτικά συγκροτήματα, στην περιοχή της Αλίαρτου Βοιωτίας
Για τις ανωτέρω υποθέσεις σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών (3) ημεδαπών, για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών
Η λεία που αποκόμισαν περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, έπιπλα και ενδύματα, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις (6.000) ευρώ

Από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, εξιχνιάσθηκαν συνολικά δώδεκα (12) περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων, οι οποίες διαπράχθηκαν σε οικίες, καθώς και σε Σχολικά και Δημοτικά συγκροτήματα, στην Αλίαρτο Βοιωτίας. 
Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών (3) ημεδαπών, ηλικίας 18, 15 & 11 ετών αντίστοιχα, για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, τουλάχιστον από το Μάρτιο του 2015, ενέχονται στην διάπραξη επτά κλοπών σε οικίες, δύο κλοπών σε Δημοτικό Σχολείο, μίας κλοπής σε Γυμνάσιο και δύο κλοπών σε Κ.Α.Π.Η. της περιοχής.
Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους, περιλαμβάνει κυρίως κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, ενδύματα, τρόφιμα, έπιπλα και διάφορα άλλα αντικείμενα, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις (6.000) ευρώ.
Επιπλέον κατηγορούνται δύο (2) ακόμη ημεδαποί (34χρονη & ένας 32χρονος), για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκων. 
Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Θήβα γύρισε μια νέα σελίδα με τη λειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου

ΑΡΚ ΘΗΒΑΣ
Η Θήβα γύρισε μια νέα σελίδα με την έναρξη της λειτουργίας του νέου υπερσύγχρονου Αρχαιολογικού Μουσείου που μέσα από το βάθος χιλιετιών αναβιώνει την ιστορία της.
 Ανοίγει πάλι τις πύλες της στην οικουμένη για να θυμίσει ότι αυτός ο τόπος υπάρχει και φιλοδοξεί να ξαναγίνει και πάλι «Πρωτεύουσα Πόλη» του πολιτισμού και της ανάπτυξης.
Το ιστορικό αυτό γεγονός το αγκάλιασαν όλοι οι πολίτες της πόλης  χωρίς κριτήρια διαχωρισμού σε πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας όπως μερικοί επιμένουν να τους θεωρούν.
 Το μελανό στίγμα της ημέρας των εγκαινίων ήταν οι κλειστές πύλες για την τοπική κοινωνία με ευθύνη των διοργανωτών της εκδήλωσης.
Πιστεύουμε ότι η ιστορική και πολιτιστική μας κληρονομιά είναι υπόθεση και δικαίωμα όλων και θα το διεκδικήσουμε από κάθε αυτόκλητο παράγοντα διαχείρισης.
Όταν τα «φώτα θα σβήσουν» θα βρεθούμε πάλι αντιμέτωποι με την μίζερη πραγματικότητα της απραξίας γύρω από θέματα υποδομών και σχεδιασμού  από την σημερινή Δημοτική αρχή για την προβολή και αξιοποίηση αυτού του απίστευτου θησαυρού.
Καλούμε τους πολίτες με την ενεργό συμμετοχή τους να συμβάλλουμε όλοι μαζί για να ανοίξουμε νέους δρόμους ανασυγκρότησης και ανάπτυξης, αντάξιους της πλούσιας κληρονομιάς μας.
ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΚ ΘΗΒΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ  ΚΟΡΔΑΤΖΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

72 χρόνια από τη σφαγή του Διστόμου


Η φωτογραφία της μαυροφορεμένης Μαρίας Παντσίκα έγινε η αφορμή, για να μάθουν η Ευρώπη και οι ΗΠΑ μια από τις μεγαλύτερες θηριωδίες των ναζί στην Ελλάδα.

Τη σφαγή του Διστόμου στις 10 Ιουνίου του 1944.

Η γερμανική επιχείρηση εκκαθάρισης των ανταρτών μετατράπηκε σε γενοκτονία κατά των κατοίκων του χωριού. Οι Γερμανοί πίστευαν ότι οι Διστομίτες βοηθούσαν τους αγωνιστές του ΕΛ.ΑΣ., που λίγες ώρες πριν, στο Στείρι Βοιωτίας, είχαν σκοτώσει 40 άνδρες των SS. Τα αντίποινα κράτησαν μέχρι το βράδυ.

Οι αδίστακτοι ναζί εκτέλεσαν 228 Έλληνες, εκ των οποίων οι 117 ήταν γυναίκες και 117 άνδρες. Ανάμεσά τους βρέφη, παιδιά και έφηβοι. Η πασίγνωστη φωτογραφία τραβήχτηκε δύο μήνες αργότερα από την σφαγή, από τον ανταποκριτή του περιοδικού LIFE, Dmitri Κessel.

Δημοσιεύθηκε στις 29 Νοεμβρίου του 1944 υπό τον τίτλο «Τι έκαναν οι Γερμανοί στην Ελλάδα» και στη λεζάντα έγραφε: «Η Μαρία Παντίσκα ακόµη κλαίει µε λυγµούς, δύο μήνες αφότου οι Γερµανοί σκότωσαν τη μητέρα της, σε σφαγή στην ελληνική πόλη Δίστοµο».

Το πρωί της 10ης Ιουνίου 1944 γερμανική στρατιωτική φάλαγγα των Ες-Ες ξεκίνησε από τη Λιβαδειά για την Αράχωβα, με σκοπό την εκκαθάριση της περιοχής από τις αντάρτικες δυνάμεις. Στο Δίστομο ενώθηκε με άλλη γερμανική ομάδα που είχε ξεκινήσει από την Άμφισσα και προχώρησαν προς το Στείρι. Οι κάτοικοι έλαβαν εντολή να μην απομακρυνθούν από το χωριό, μέχρι την επιστροφή των γερμανικών δυνάμεων.

Στη θέση Καταβόθρα οι Γερμανοί δέχθηκαν επίθεση από αντάρτες του ΕΛΑΣ. Μετά από σύντομη, αλλά σφοδρή μάχη, αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν, αφήνοντας στο πεδίο της μάχης 15 νεκρούς και άλλους τόσους τραυματίες. Οι γερμανικές απώλειες ανήλθαν σε 6 νεκρούς και 15 τραυματίες.

Οι Γερμανοί απέδωσαν την επίθεση του ΕΛΑΣ σε ειδοποίηση των κατοίκων του Διστόμου και επέστρεψαν στο χωριό για να εκδικηθούν. Με διαταγή του διοικητή τους, υπολοχαγού Χανς Ζάμπελ, το Δίστομο πυρπολήθηκε και 218 κάτοικοι (114 γυναίκες και 104 άνδρες) εκτελέστηκαν απάνθρωπα. Μεταξύ των νεκρών, 45 παιδιά και έφηβοι και 20 βρέφη.

Η πρωτοφανής θηριωδία έγινε αμέσως γνωστή μέσω του BBC στο εξωτερικό και προκάλεσε την κατακραυγή της διεθνούς κοινής γνώμης. Η Γερμανική Διοίκηση της Αθήνας επέρριψε την ευθύνη αποκλειστικά στους κατοίκους του Διστόμου, επειδή, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της, δεν συμμορφώθηκαν με τις στρατιωτικές εντολές.

Μετά την αποχώρηση των Γερμανών από την Ελλάδα, το Ελληνικό Γραφείο Εγκληματιών Πολέμου μπόρεσε να ανακαλύψει τον υπεύθυνο της Σφαγής, Χανς Ζάμπελ, ο οποίος είχε καταφύγει στο Παρίσι και είχε συλληφθεί. Οι γαλλικές αρχές τον παρέδωσαν στις ελληνικές, οι οποίες τον προφυλάκισαν.

Τον Αύγουστο του 1949 ομολόγησε την έκταση των γερμανικών θηριωδιών στο Δίστομο, αλλά δικαιολογήθηκε ότι εκτελούσε διαταγές ανωτέρων του. Κατά τη διάρκεια της προφυλάκισής του, ο Ζάμπελ εκδόθηκε προσωρινά στη Δυτική Γερμανία για άλλη υπόθεση, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των πράξεών του.





Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτοψία για τον Ασωπό

Ο Ασωπός είναι η απόλυτη προτεραιότητα για την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, καθώς αποτελεί το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό πρόβλημα της χώρας, αλλά έως σήμερα ίσχυαν νόμοι της ζούγκλας τόνισε στον ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης.

Δήλωσε ότι η περιφέρεια έχει καταθέσει τα σχέδια για το παρατηρητήριο υγείας και το παρατηρητήριο περιβάλλοντος και θα χαρτογραφηθούν όλοι οι αγωγοί που καταλήγουν στον Ασωπό.

Αναφερόμενος στο Επιχειρηματικό πάρκο που δημιουργείται στην περιοχή, είπε ότι θα αφορά σύμπραξη ιδιωτικού και δημοσίου τομέα. «Πρόκειται για ένα εγχείρημα βιώσιμο και δύσκολο, αλλά έχουμε πολλές πιθανότητες να το πετύχουμε. Θέλουμε κανόνες και κίνητρα».

Ο παπαΓιάννης Οικονομίδης που έχει δώσει αγώνες για τον Ασωπό, ανέφερε ότι για πρώτη φορά πιστεύουμε ότι θα λυθούν τα προβλήματα περιβάλλοντος στην περιοχή και οι κάτοικοι θα επιστρέψουν στα Οινόφυτα.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΓΑ: Πότε θα πληρωθούν τα οικογενειακά επιδόματα

Το δεύτερο µισό της πρώτης δόσης για τα οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ (επίδομα τέκνων, πολυτεκνικά επιδόματα), θα πληρωθεί στους δικαιούχους ταυτόχρονα με την δεύτερη δόση, η οποία είναι προγραµµατισµένη να καταβληθεί έως τις 20 Ιουλίου.

Ο ΟΓΑ ευελπιστεί ότι θα είναι έτοιμος να πληρώσει τα οικογενειακά επιδόματα λίγες µέρες νωρίτερα και τα να πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων έως τις 15 Ιουλίου, αν και αυτό θα κριθεί γενικότερα από την κατάσταση της ρευστότητας του κρατικού «κορβανά».

Ο Οργανισμός προτίθεται να αξιοποιήσει το σύνολο των αιτήσεων Α21 που θα υποβληθούν µαζί µε τις φορολογικές δηλώσεις των δικαιούχων, που θα του επιτρέψει να προχωρήσει σε µια ταυτόχρονη καταβολή του υπολοίπου της πρώτης δόσης µαζί µε τη δεύτερη δόση των οικογενειακών επιδομάτων.

Υπενθυμίζεται ότι, η καταβολή της α’ δόσης έγινε στις 22 Απριλίου, αλλά μισή για περίπου 701.000 δικαιούχους, αφού δόθηκαν 70 εκατ. ευρώ από τα 140 εκατ. ευρώ, που απαιτούνταν για το σύνολο της δόσης . Στην περίπτωση που υποβληθούν έγκαιρα τα έντυπα Α21, τότε οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΓΑ πρόκειται να εγκρίνουν όλες τις περιπτώσεις δικαιούχων, στις οποίες θα πληρούνται οι προϋποθέσεις.

Σημειώνεται ότι το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων ανέρχεται από 13 έως 40 ευρώ το µήνα και ανάλογα µε τον αριθμό των τέκνων καθώς και με εισοδηματικά κριτήρια. Παράλληλα τα πολυτεκνικά επιδόματα ανέρχονται σε 500 ευρώ ανά παιδί.







Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει το Δ.Σ.Δήμου Λεβαδέων-Δείτε τα θέματα

Με την παρούσα, σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/10, που θα πραγματοποιηθεί την  13η του μηνός Ιουνίου 2016, ημέρα Δευτέρα - και ώρα 7.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων στο Παλαιό Δημαρχείο – Πλ. Εθνικής Αντίστασης.


Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:


1.    Έγκριση της αριθμ.70/2016 Απόφασης Δ/κού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΛ περί τροποποίηση του άρθρου 16 του Ο.Ε.Υ
2.    Αναμόρφωση προϋπολογισμού τρέχουσας χρήσης.
3.    Εγκριση του υπ αριθ 102/2016 φακέλλου με τίτλο “Μελέτη Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίου για την πράξη <ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΚΤΙΡΙΑΚΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ,(πρώην κτιριο Πανεπιστημίου)ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ , ΜΕ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ, ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΤΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ>
4.    Λήψη απόφασης περί του τρόπου δημοπράτησης ανάθεσης εκπόνησης μελέτης με τίτλο “Μελέτη Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίου για την πράξη <ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΚΤΙΡΙΑΚΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ,(πρώην κτίριο Πανεπιστημίου)ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ , ΜΕ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ, ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΤΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ>:
5.    Εγκριση διενέργειας Προμήθειας Εξοπλισμού για την “Ανακαίνιση Παιδικών χαρών”
6.    Εξέταση αιτήματος Συλλόγου Ελικωνίων Επαρχίας Λιβαδειάς περί παραχώρησης των χώρων της δημοτικής κατασκήνωσης στη θέση Παλιομηλιά.
7.    Τροποποίηση της αριθμ.27/17-22016 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου περί συγκρότησης τριμελούς Επιτροπής για τον έλεγχο αιτήσεων μείωσης των δημοτικών τελών των δυνητικών δικαιούχων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες .
8.    Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με το υπ αριθ 5237/07-3-2016 αίτημα των Μπόνη Σ. Και ΣΙΑ Ο.Ε, Β.& Γ Πέτρου Ο.Ε, Μπολοβίνη Γ. Νεοφώτιστος Α. Ο.Ε, Κ& Δ.Πολατσίδης Ο.Ε . σχετικά με διαπλάτυνση του πεζοδρομίου στην πρόσοψη των καταστημάτων τους επί της οδού Καραγιαννοπούλου.
9.    Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με την εκμετάλλευση Λατομικού Χώρου στη θέση “ΜΑΖΑΡΙ ΡΕΜΑ” περιοχής ΚΑΤΕΡΓΑΡΗ του Δήμου Λεβαδέων και Τ.Κ. Αγίας Άννας.
10.    Προσωρινή τροποποίηση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων λόγω συντήρησης οδών και πεζόδρομων , στα πλαίσια κατασκευής του έργου: ”Συντήρηση Οδών – Πεζόδρομων & Κοινοχρήστων Χώρων” καθώς και του έργου: “Αποκατάσταση Βλαβών οδοστρωμάτων .
11.    Προσωρινή τροποποίηση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων λόγω συντήρησης οδών, στα πλαίσια κατασκευής του έργου : “Αποκατάσταση Βλαβών οδοστρωμάτων.
12.    Προγραμματισμός 35ου Φεστιβάλ Δημοτικού Τραγουδιού στον Ελικώνα και διάθεση πίστωσης.
13.    Προγραμματισμός για την πραγματοποίηση Συναυλίας Δημοτικού Ωδείου Λιβαδειάς και διάθεση πίστωσης
14.    Ψήφισμα με θέμα “Ανακήρυξη Δήμων και Περιφερειών σε ελεύθερες ζώνες από τις συμφωνίες TTIP-CETA -TISA

                                         Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                                                      
                                                       Γεωργαντά Ελισάβετ (Ελίζα)

                                                                  


Διαβάστε Περισσότερα »

Ενενήντα δέματα με ναρκωτικά κάηκαν στη Βοιωτία

Σε κλιβάνους εργοστασίου που βρίσκεται στη Βοιωτία καταστράφηκαν την Τετάρτη 8 Ιουνίου ενενήντα δέματα διαφόρων ναρκωτικών που είχαν κατασχεθεί από τη Δίωξη Αττικής, προκειμένου να καταστραφούν.

Συνολικά καταστράφηκαν:

* Ηρωίνη: 31 κιλά και 373 γραμμ.

* Κοκαΐνη: 17 κιλά και 424,9 γραμμ.

* Ακατέργαστη κάνναβη: 429 κιλά και 679,9 γραμμ.

* Κατεργασμένη κάνναβη: 5 κιλά και 438,2 γραμμ.

* Δενδρύλλια κάνναβης: 1.948 τεμάχια

* KHAT (τσάι της Αβησσυνίας): 214 κιλά και 215 γραμμάρια

Η προηγούμενη καταστροφή ναρκωτικών είχε πραγματοποιηθεί στις Νοεμβρίου του 2015.

Διαβάστε Περισσότερα »

Επίσκεψη Μπαλτά στο Δήμο Λεβαδέων

Με αφορμή την τελετή εγκαινίων του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών, ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδης Μπαλτάς επισκέφτηκε την Τρίτη 7 Ιουνίου, το Δήμο Λεβαδέων.
Η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου υποδέχτηκε τον υπουργό και τον βουλευτή Βοιωτίας  Νίκο Θηβαίο που τον συνόδευε, στο Μουσείο της Χαιρώνειας, οι οποίοι ξεναγήθηκαν στο χώρου του Μουσείου και στο χώρο του Αρχαίου Θεάτρου Χαιρωνείας.  Κατόπιν επισκέφτηκαν την πόλη της Λιβαδειάς, το Καταλανικό Κάστρο της και την περιοχή της Κρύας.
Συζήτησαν τα ζητήματα που αφορούν στο Δήμο Λεβαδέων, καθώς υπάρχει φάκελος με αιτήματα του Δήμου Λεβαδέων προς το υπουργείο Πολιτισμού, που η Δήμαρχος έχει καταθέσει εδώ και αρκετό καιρό και η επίσκεψη αυτή αποτέλεσε ευκαιρία επικαιροποίησης τους.
Παράλληλα η Δήμαρχος χαρακτήρισε σημαντική την επίσκεψη του κ. Μπαλτά και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Λιβαδειά θα έχει τη βοήθεια του Υπουργού Πολιτισμού στην προσπάθεια για αποκατάσταση των ζημιών και της φθοράς που έχει υποστεί το κάστρο, αλλά και στη δημιουργία μιας ιστορικής διαδρομής μέσα από αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία της περιοχής.
Ένα από τα αιτήματα του Δήμου είναι η ανάδειξη της διαδρομής από τον λόφο του προφήτη Ηλία μέχρι το τέλος της διαδρομής του ποταμού, η οποία περνά δίπλα από τα σημαντικότερα ιστορικά σημεία της πόλης.
Ο κ. Μπαλτάς δήλωσε ότι στόχος του Υπουργείου είναι η δημιουργία δικτύου σύνδεσης των αρχαιολογικών χώρων για την ανάδειξη τους. Ο κ Θηβαίος δήλωσε ότι πρέπει να γίνει ένα δίκτυο που να ξεκινάει από τη Θήβα και να φτάνει μέχρι τους Δελφούς αξιοποιώντας όλες τις ενδιάμεσες σημαντικές τουριστικές και πολιτιστικές δυνατότητες που υπάρχουν στην περιοχή μας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόγραμμα χρηματοδότησης για τους νέους γεωργούς




Στη νέα ιστοσελίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έχουν αναρτηθεί όλες οι προϋποθέσεις για τους ενδιαφερόμενους του προγράμματος που θα διαχειριστεί η Περιφέρειά μας, αμέσως μετά την έναρξή του.

Πρόκειται για το πρόγραμμα «Εκκίνηση επιχείρησης από νέους γεωργούς» που προδημοσιεύεται με σκοπό την έγκαιρη ενημέρωση όλων των πολιτών που καλύπτουν τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις.

«Στηρίζουμε κάθε ενέργεια που μπορεί να δώσει διέξοδο απασχόλησης και ανάπτυξης μπροστά στα μεγάλα ποσοστά ανεργίας που αντιμετωπίζει και η Στερεά Ελλάδα. Στόχος μας να ενταχθούν στο πρόγραμμα όσο περισσότεροι συμπολίτες μας γίνεται και γι αυτό από τώρα προσπαθούμε να κάνουμε γνωστά τα δεδομένα του» τόνισε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης εν όψει της έναρξης του προγράμματος.

Δείτε εδώ http://www.pste.gov.gr/?p=24061 όλες τις πληροφορίες για το πρόγραμμα «Εκκίνηση Επιχείρησης από Νέους Γεωργούς».

Διαβάστε Περισσότερα »

Εργατικό Φεστιβάλ στη Λιβαδειά


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ