Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Δημοσκόπηση βάζει την Ζωή στην Βουλή – Μπροστά η ΝΔ με 5,2%

Δύο πολύ σημαντικά στοιχεία δίνει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Κάπα Reasearch για «Το Βήμα της Κυριακής».

Μπαίνει στην Βουλή η «Πλεύση Ελευθερίας» της Ζωής Κωνσταντοπούλου με 3,2%, ενώ παραμένει πρώτη με διαφορά η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συνεχίζει να χάνει δυνάμεις.

Πιο συγκεκριμένα, προβάδισμα 5,2 μονάδων δίνεται στη ΝΔ, με ποσοστό 30,8% έναντι 25,6% για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, η έρευνα μετρά τη δύναμη των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου ως εξής, ενώ σε παρένθεση είναι τα ποσοστά με αναγωγή της αδιευκρίνιστης ψήφου:

    ΣΥΡΙΖΑ 17,3% (25,6%)
    ΝΔ 20,8% (30,8%)
    Χρυσή Αυγή 5,9% (8,7%)
    ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 5% (7,4%)
    ΚΚΕ 5,1% (7,5%)
    Ποτάμι 2% (3%)
    ΑΝΕΛ 2,3% (3,4%)
    Ένωση Κεντρώων 3,1% (4,6%)
    Λαϊκή Ενότητα 1,2% (1,8%)
    Εθνική Ενότητα/ΛΑΟΣ 1,1% (1,6%)
    Πλεύση Ελευθερίας 2,2% (3,2%)
    Αλλο Κόμμα 1,6% (2,4%)

Η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στα πολύ υψηλά επίπεδα του 32,4%, ενώ συνολικά 42,8% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι σκέφτονται να αλλάξουν την ψήφο τους, ανεξαρτήτως του τι ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές. Ο συσχετισμός δύναμης των δύο κομμάτων, δε, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, βρίσκεται στα επίπεδα του Μαΐου του 2012. Τα δεδομένα, ωστόσο, μπορούν να ανατραπούν, καθώς η αδιευκρίνιστη ψήφος αφήνει μεγάλη περιθώρια για τη διαμόφωση ενός διαφορετικού πολιτικού τοπίου.

Χαρακτηριστικό επίσης είναι ότι, στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, αν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται ελαφρώς του Αλέξη Τσίπρα (29,1% έναντι 28%), η πλειοψηφία (39,7%) απαντά «κανένας από τους δύο». Παράλληλα, ο αρχηγός της ΝΔ είναι ο δημοφιλέστερος πολιτικός, με ποσοστό 34,4% έναντι 27,5% του Αλέξη Τσίπρα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΘΗΒΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!



Στα προς πώληση ακίνητα, του Ελληνικού Δημοσίου (βλ. σελίδα
https://www1.gsis.gr/taxisnet2/ggdp/estatesSelectedInfo.htm), , αναφέρεται μεταξύ άλλων ακινήτων στο Δήμο Θηβαίων, και το δικαστικό μέγαρο Θήβας!
Ξεπουλάνε τα πάντα. Ξεπουλάνε και τα Δικαστήρια της Θήβας, που αναγέρθηκαν με τους φόρους (άμεσους και έμμεσους) και τη συμβολή του Ελληνικού λαού.  
Άμεση απάντηση τώρα, στο ξεπούλημα, από το Θηβαϊκό Λαό!
Ζητάμε την άμεση αντίδραση του Δήμου Θήβας, του Δικηγορικού Συλλόγου, όλων των φορέων και των πολιτών της Θήβας. Για να σταματήσει το ξεπούλημα όλων των ακινήτων του δημοσίου, που βρίσκονται στο Δήμο Θήβας και η κυβέρνηση ξεπουλά στους δανειστές!
Να τους σταματήσουμε τώρα!
ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ


Θανάσης Σκούμας
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει τη Τρίτη η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Λεβαδέων

Με την παρούσα σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί την  14η Ιουνίου  2016, ημέρα   Τρίτη  και ώρα  13.00   στο Δημοτικό Κατάστημα.



                   Τα θέματα   της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:


1.    ΄Εγκριση Πρακτικών Δημοπρασίας του έργου : «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΑΠΟ ΘΕΣΗ ΜΠΡΑΚΑΚΟΣ ΕΩΣ ΚΟΥΤΕΊΚΑ».
2.    ΄Ελεγχος των προβλεπόμενων δικαιολογητικών από το άρθρο 4.2 της διακήρυξης του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΘΕΟΜΗΝΙΕΣ ΣΕ ΓΕΦΥΡΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ» για τη σύναψη της σύμβασης.
3.    ΄Εγκριση Απολογισμού Δήμου Λεβαδέων έτους 2015.
4.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεσης εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 34.927,76 ευρώ για την Προμήθεια τροφίμων και λοιπών αναλώσιμων ειδών παντοπωλείου Δημοτικής Κατασκήνωσης και Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Λεβαδέων.
5.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεσης εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 2.800,00 ευρώ για ΄Υδρευση Παιδικών Σταθμών και Δημοτικού Ωδείου Δήμου Λεβαδέων.
6.    Κατακύρωση δημοπρασίας για την «Προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού για το έτος 2016».
7.    Αποδοχή δωρεάς ιατρικών υπηρεσιών.
8.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης για δαπάνη ελέγχου των οικονομικών καταστάσεων του Δήμου από εταιρεία ορκωτών ελεγκτών των οικονομικών καταστάσεων του Δήμου από εταιρεία ορκωτών ελεγκτών για τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων του Δήμου οικονομικού έτους 2015.
9.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεσης εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 600,00 ευρώ για οδοιπορικά έξοδα και αποζημίωση μετακινούμενων υπαλλήλων.
10.    Ανατροπή Αναλήψεων Υποχρεώσεων , έγκριση δαπάνης και διάθεση εγγεγραμμένων πιστώσεων συνολικού ποσού 15.573,00 για πληρωμή ασφαλίστρων των μεταφορικών μέσων και μηχανημάτων του Δήμου Λεβαδέων για το χρονικό διάστημα 1/7/2016 έως 30-06-2017.

                                                          Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                                                  ΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ 
                                                             ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ

Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι θα «δουν» μειωμένα κατά 15% τα τιμολόγια της ΔΕΗ- Τι γίνεται με όσους έχουν χρέη



Από τους λογαριασμούς που θα εκδίδονται από 1η Ιουλίου και έπειτα θα ισχύσει η έκπτωση 15% στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι οφειλέτες να εξοφλούν εμπρόθεσμα τους τρέχοντες λογαριασμούς ή να τηρούν τους διακανονισμούς των οφειλών τους.

Η έκπτωση αφορά 5.000.000 καταναλωτές που είναι συνεπείς στις πληρωμές τους, ενώ είναι ανοικτή και για τους 2,1 εκατ. που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη που μπορούν επίσης να επωφεληθούν εφόσον ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Η διατήρηση της έκπτωσης θα εξαρτάται από τη συνέπεια των καταναλωτών στην πληρωμή οφειλών και διακανονισμών. Σημειώνεται ότι η ρύθμιση με ευνοϊκούς όρους, χωρίς προκαταβολή λήγει στις 31 Ιουλίου και, αυτή τη στιγμή, δεν αντιμετωπίζεται θέμα παράτασης
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδήλωση για τη λήξη Κατηχητικών Σχολείων της Μητρόπολης Θηβών


Διαβάστε Περισσότερα »

O Mπόγρης για τη σχέση του με την Κοκκίνου - ΒΙΝΤΕΟ

Ο Γιώργος Μπόγρης απο τις Θεσπιές  Βοιωτίας,βρέθηκε στο «Βράδυ» του Πέτρου Κωστόπουλου και μίλησε για τη σχέση του με την Έλλη Κοκκίνου.

"Δεν έπαθα σοκ όταν είδα φωτογραφία μου με την Έλλη. Έπαιζα μπάσκετ, δεν με είδα πρώτη φορά στα περιοδικά" σχολίασε ο αθλητής και συμπλήρωσε: "Άμα δεν ήμουν ώριμος πιστεύεις η Έλλη θα ήταν μαζί μου; Άμα βρεις το καλύτερο παιδί, δεν το αφήνεις".

Για τη σχέση τους o Γιώργος Μπόγρης αποκάλυψε: "Υπήρξε δυσκολία με την απόσταση. Να είναι καλά τα αεροπλάνα. Η Έλλη δεν προσπάθησε ποτέ να με επηρεάσει σε μία απόφαση και το σέβομαι απόλυτα αυτό. Η Έλλη με έχει βοηθήσει πολύ να βελτιωθώ σαν άνθρωπος πρώτα από όλα".



Δείτε το βίντεο από τον Alpha:

Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΣΤΗ ΘΗΒΑ



Παρουσία πολλών πιστών πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα κατάνυξης  στο Παρεκκλήσι των Αγίων Αποστόλων Θηβών , ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος από τον Εφημέριο τής Ενορίας τού Αγίου Γεωργίου Θηβών , Πανοσιολογιότατο Πατέρα Νικόδημο τής Εορτής τού Αγίου Λουκά τού Ιατρού Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας .
Προηγήθηκε η μεταφορά τής Ιερής Λειψανοθήκης με τμήματα Λειψάνων τού Αγίου από τον Αιδεσιμολογιότατο Πατέρα Βασίλειο από την Ιερά Μονή Σαγματά τού Δημοτικού Διαμερίσματος Υπάτου τού Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων .
Στον Πανηγυρικό Εσπερινό συμμετείχαν και oi  Αιδεσιμολογιότατοι Ιερείς , Πατέρας Βασίλειος και Πατέρας Χρήστος .
Μετά το πέρας τού Πανηγυρικού Εσπερινού προσφέρθηκαν κεράσματα προς όλους τούς πιστούς .

  ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ !!!

'' ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ ''
Δημήτρης Σοβατζής

 Περισσότερα ΕΔΩ


Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσληψη 20 ατόμων στο Δ. Αμφίκλειας-Ελάτειας

Την πρόσληψη του προσωπικού πυροπροστασίας με σύμβαση εργασίας τριών (3) μηνών συνολικού αριθμού 20 ατόμων ανακοινώνει ο δήμος Αμφίκλειας-Ελάτειας.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Σκηνές εκστρατείας στην ΕΕΕΔ από την αντιπεριφερειάρχη Φανή Παπαθωμά


Στα πλαίσια της άριστης συνεργασίας της  Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας με  την Ελληνική Ένωση Έρευνας & Διάσωσης, και γνωρίζοντας τις ανάγκες, η Αντιπεριφερειάρχης, Φανή Παπαθωμά, παραχώρησε δύο σκηνές εκστρατείας κλειστού τύπου και μία σκηνή ανοιχτού τύπου, για τους σκοπούς του Κέντρου Επιχειρήσεων και Εκπαίδευσης Λιβαδειάς της Ελληνικής Ένωσης Έρευνας & Διάσωσης. «Στεκόμαστε ουσιαστικά και με σεβασμό πάντα δίπλα στις εθελοντικές ομάδες και δράσεις», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης, Φανή Παπαθωμά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ζωή και Ραχήλ γιουχάισαν τον Βούτση στο Δίστομο


Με γιουχαΐσματα «υποδέχθηκαν» τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούστη, στο Δίστομο, η Ζωή Κωνσταντοπούλου και η Ραχήλ Μακρή. Το περιστατικό συνέβη στην εκδήλωση μνήμης για την επέτειο της σφαγής στο μαρτυρικό χωριό από τους ναζί.
Η αντιπροσωπεία της «Πλεύσης Ελευθερίας» της οποίας ηγείται η Ζωή Κωνσταντοπούλου και συμμετέχει η κ. Μακρή, σήκωσε πανό στο οποίο και αναγραφόταν χαρακτηριστικά ότι «Χωρίς αποζημιώσεις δεν υπάρχει μέλλον – δικαίωση για το Δίστομο» ».


Την ώρα μάλιστα που ο Πρόεδρος της Βουλής κατευθυνόταν προς το μνημείο για να αποτίσει φόρο τιμής, και πέρασε μπροστά από τους συγκεντρωμένους του κόμματος της πρώην προέδρου της Βουλής, ακούστηκαν έντονα γιουχαΐσματα, καθώς και συνθήματα για «γερμανοτσολιάδες».

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ