Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Ευχαριστίες της Τ.Κ. Χωστίων-Σαραντίου για την κατάσβεση πυρκαγιάς

Ο Πρόεδρος της  Tοπικής  Κοινότητας Χωστίων -Σαραντίου κ.Σεραφείμ Κατσίβελος,δια μέσου του Permissospress ευχαριστεί  και συγχαίρει δημόσια, το Πυροσβεστικό Σώμα, για την άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση για την κατάσβεση πυρκαγιάς η οποία ξέσπασε σήμερα το πρωί σε δασική έκταση στο Σαράντι (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Επίσης ευχαριστεί την Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας για την προστασία των πολιτών,τα Σωληνουργεία Θίσβης για τη διάθεση πυροσβεστικού οχήματος και την Πολιτική Προστασία της Π.Ε. Βοιωτίας οι οποίοι  βρέθηκαν απο τη πρώτη στιγμή στο σημείο της πυρκαγιάς.

Η αγαστή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων λειτούργησε αποτελεσματικά και απετράπησαν τα χειρότερα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οχτάχρονη απο την Αλίαρτο πρωταθλήτρια στο cheerleading

Στης 19 Ιουνιου διοργανώθηκε το 5ο Πανελλήνιο
πρωτάθλημα cheerleading στο Tae kwo Do του Φαλήρου.Από την  Αλίαρτο πήρε μέρος η Κατερίνα Αρβανίτη  όπου αγωνίζεται με την ομάδα Άλμα Ωρωπού λόγω  έλλειψης κλειστού γυμναστηρίου.
Η 8χρονη Κατερίνα   προπονείται τρια χρόνια με την  Αντάμοβα Χριστίνα πρώην παγκόσμια πρωταθλήτρια Ρωσίας όπου από φέτος έχει αναλάβει και τη ρυθμική του Γ.Σ ΑΛΙΑΡΤΟΥ.
H Κατερίνα Αρβανίτη μετά την πρώτη θέση σε ηλικία 8 χρονών  αφήνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον και τον τόπο μας και από του χρόνου καλώς εχόντων των πραγμάτων θα προπονείται  στο νέο κλειστό ΑΛΙΑΡΤΟΥ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Φρίκη στο Δερβένι: Λύθηκε το χειρόφρενο και το φορτηγό τους... έλιωσε

Φίλοι και συνάδελφοι οι δύο νεκροί - Όλα ξεκίνησαν, όταν ο οδηγός του ενός σταμάτησε το φορτηγό του για να βοηθήσει τον δεύτερο οδηγό, το όχημα του οποίου είχε υποστεί βλάβη...
Δυο νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός του τροχαίου που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στο 136ο χιλιόμετρο της Νέας Εθνικής Οδού Πατρών - Κορίνθου στο ύψος του Δερβενίου.

Στο τροχαίο ενεπλάκησαν δύο φορτηγά οχήματα με τους οδηγούς, ηλικίας 34 και 42 ετών, να συνθλίβονται όταν το χειρόφρενο του ενός εκ των δύο μεγάλων οχημάτων λύθηκε.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο οδηγός του ενός σταμάτησε το φορτηγό του για να βοηθήσει τον δεύτερο οδηγό, του οποίου το όχημα είχε υποστεί βλάβη.

Ξαφνικά, σύμφωνα με την Αστυνομία, το μπροστινό φορτηγό κύλησε και τους εγκλώβισε μεταξύ των δύο φορτηγών, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό των οδηγών, που απεγκλώβισε η Πυροσβεστική.

Προανάκριση διενεργεί η τροχαία αυτοκινητοδρόμων Κορινθίας.
 thebest

Διαβάστε Περισσότερα »

Την Παρασκευή τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ

Την Παρασκευή 24 Iουνίου θα καταβληθούν σε 12.984 δικαιούχους οικογενειακά επιδόματα (ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και ειδικό επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών) εκκρεμών αιτήσεων (A21) του έτους 2015, που ελέγχθηκαν, έως 11-4-2016, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΓΑ.

Όπως αναφέρει η διοίκηση του ΟΓΑ η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται στο ποσόν των 10.211.706 ευρώ.

Χρήσιμες πληροφορίες παρέχονται από την ιστοσελίδα του ΟΓΑ (www.oga.gr ), όπου υπάρχει η ένδειξη Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΟΓΑ, στην ενότητα «Υπηρεσίες προς το Κοινό», στο πεδίο « Πληροφορίες Οικογενειακών Επιδομάτων».
Διαβάστε Περισσότερα »

"Ωδές Πινδάρου" τη Παρασκευή στο Συνεδριακό Θήβας

Ο Σύλλογος Ιεροψαλτών επαρχίας Θηβών, σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Θηβών, παρουσιάζουν μία ιδιαίτερη και μοναδική εκδήλωση, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών. Μελοποιημένες Ωδές του Πινδάρου, σύμφωνα με τους "τρόπους" (ήχους) της αρχαίας ελληνικής μουσικής. Η μελοποίηση των ωδών έγινε από τον Άρχοντα Υμνωδό της Μ.Χ.Ε. κ. Γεώργιο Χατζηχρονόγλου.
- Παρασκευή 24 Ιουνίου, ώρα 20.30, στο Συνεδριακό Κέντρο Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Άμεση αντίδραση της Π.Ε. Βοιωτίας για το κρούσμα γαστρεντερίτιδας στη Παραλία Διστόμου


Ενέργειες της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Βοιωτίας σχετικά με κρούσμα γαστρεντερίτιδας στη Παραλία Διστόμου( Δείτε ΕΔΩ τη σχετική είδηση)
Άμεσες ήταν οι ενέργειες των υπαλλήλων της αρμόδιας Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, οι οποίοι με εντολή της Αντιπεριφερειάρχη, Φανής Παπαθωμά, προέβησαν  στους προβλεπόμενους ελέγχους, μετά από κρούσμα γαστρεντερίτιδας, που σημειώθηκε σε κοινωνική εκδήλωση  σε κατάστημα της.
Το τμήμα Υγειονομικού ελέγχου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ, το Νοσοκομείο Λιβαδειάς και το Κέντρο Υγείας Διστόμου διενεργεί έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια.
Η Αντιπεριφερειάρχης, Φανή Παπαθωμά αναφερόμενη στο περιστατικό τόνισε ότι: «Οι έλεγχοι των υπηρεσιών μας είναι αυστηροί και θα συνεχιστούν με αυξανόμενη ένταση. Ότι αφορά, στη δημόσια υγεία και στην ασφάλεια των πολιτών, για εμάς αποτελεί προτεραιότητα».

Διαβάστε Περισσότερα »

Ελίνα Μπάρτζου - Ένα νέο αστέρι του Badminton γεννιέται στη Λιβαδειά


ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ


    Την 3η θέση κατέκτησε η αθλήτρια Badminton του συλλόγου μας Ελίνα Μπάρτζου στο NOVI SAD της Σερβίας στο απλό στην διάρκεια των αγώνων του Serbian International U17. Επίσης στο διπλό με συμπαίκτρια την Κωνσταντακάτου Στεφανία κατέλαβαν την 5η θέση.
    Το παραπάνω πρωτάθλημα είναι στα βαθμολογούμενα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και η αθλήτριά μας με αυτή την επιτυχία θα ανέβει και άλλο στην κατάταξη από την 31η που κατείχε μέχρι και αυτό το τουρνουά. Επόμενοι σταθμοί για την αθλήτριά μας είναι το Βαλκανικό U17 στην Προύσα της Τουρκίας 17-19 Ιουλίου, το Μεσογειακό Κύπελο στο Κάιρο της Αιγύπτου από 21-29 Ιουλίου και το International Junior U19 στο Pazardzhik της Βουλγαρίας 12-14 Αυγούστου.
    Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας συγχαίρει την αθλήτρια και της εύχεται καλή συνέχεια στις υπόλοιπες διοργανώσεις.
Με τιμή
Για Το Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΛΕΝΗ                   ΑΓΝΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Mεγάλη φωτιά στο Σαράντι-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε στις 6:30 το πρωί σε δασική έκταση στο Σαράντι Βοιωτίας,σημαίνοντας συναγερμό στην Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Permisospress. η φωτιά εκδηλώθηκε σε περιοχή κοντά στο κανάλι του Μόρνου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η φωτιά πήρε πολύ γρήγορα μεγάλες διαστάσεις απο τους ισχυρούς ανέμους,καίγοντας αγροτικές και δασικές εκτάσεις, ενώ την πορεία της πυρκαγιάς προς  τον οικισμό ανέκοψε η δράση του ελικοπτέρου  και απετράπησαν τα χειρότερα.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν αυτή την ώρα 20  οχήματα απο όμορες υπηρεσίες της Πυροσβεστικής με 40 πυροσβέστες πεζοπόρο τμήμα,  ένα ελικόπτερο
και υδροφόρες απο την Πολιτική Προστασία της Π.Ε.Βοιωτίας και τον Δήμο Θηβαίων.
Στην περιοχή επικρατούν ισχυροί άνεμοι.
Η φωτιά  έχει τεθεί υπο πλήρη  έλεγχο.
 Άμεση παρέμβαση της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας στη πυρκαγιά  που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση κοντά στο Σαράντι Βοιωτίας

Άμεση ήταν η συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς, που ξέσπασε νωρίς σήμερα το πρωί σε δασική έκταση κοντά στο Σαράντι στην περιοχή που περνά το κανάλι του Μόρνου.

Πιο συγκεκριμένα η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας συμμετείχε με προσωπικό ενώ διέθεσε πέντε οχήματα ταχείας πυρόσβεσης και δύο υδροφόρες που παρέμειναν στην περιοχή για την αντιμετώπιση τυχόν αναζωπύρωσης δεδομένου ότι οι άνεμοι που έπνεαν ήταν ισχυροί.

«Η Πολιτική Προστασία ανταποκρίθηκε άμεσα σύμφωνα με τις οδηγίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας παρείχε ότι της ζητήθηκε», τόνισε σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Φανή Παπαθωμά από το σημείο της φωτιάς όπου βρέθηκε σήμερα το πρωί.

 
Δήλωση Παπαθωμά στο Permissospress για τη φωτιά στο Σαράντι







Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Τρομακτικό τροχαίο στη Τραγάνα: Έπεσε πάνω στα διόδια και διαμελίστηκε


Τραγικός θάνατος για μια 54χρονη οδηγό χθες βράδυ στα διόδια Τραγάνας
Το θανατηφόρο τροχαίο έγινε στις 11:15΄ το βράδυ. Η άτυχη γυναίκα, η οποία είχε Γερμανική υπηκοότητα και σύμφωνα με πληροφορίες είναι παντρεμένη με Έλληνα, ταξίδευε από Αθήνα προς Λαμία.

Όταν έφτασε στα διόδια της Τραγάνας η 54χρονη οδηγός δεν έκοψε καθόλου ταχύτητα. Το Hyundai Tucson που οδηγούσε προσέκρουσε με μεγάλη ταχύτητα στο τσιμεντένιο στηθαίο.

Η σύγκρουση ήταν τρομακτική. Οι άνθρωποι των διοδίων άκουσαν το "μπαμ" της πρόσκρουσης και πετάχτηκαν έξω έντρομοι. Το θέαμα που αντίκρισαν ήταν φοβερό. Το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου δεν υπήρχε.

Η οδηγός είχε διαμελιστεί και το σκυλάκι της που βρέθηκε στο πίσω κάθισμα ήταν σοβαρά τραυματισμένο. Λίγο αργότερα ξεψύχησε κι αυτό.

«Είμαι πολλά χρόνια στους δρόμους. Τέτοιο πράγμα δεν έχω ξαναδεί. Μπορεί η γυναίκα να έπαθε κάτι παθολογικό ή να την πήρε ο ύπνος. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Ευτυχώς δεν ήταν αλλά αυτοκίνητα μπροστά ή δεν έπεσε πάνω στον υπάλληλο...», έλεγε ένας επαγγελματίας οδηγός στο LamiaReport, που βρέθηκε την ώρα του τροχαίου στο σημείο.

Οι φωτογραφίες δείχνουν την σφοδρότητα της σύγκρουσης.
 lamiareport.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγωδία στο Βραχάτι:Το σημείωμα του πατέρα-δολοφόνου

Συγκλονιστικά είναι τα πρώτα στοιχεία από την οικογενειακή τραγωδία στο Βραχάτι Κορινθίας, καθώς όπως προκύπτει ο ηλικιωμένος που σκότωσε τον γιο του και αυτοκτόνησε, είχε σχεδιάσει τη δολοφονία.

Στο κομοδίνο της κρεβατοκάμαρας του 85χρονου βρέθηκε σημείωμα, το οποίο- σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους»- εξηγεί τους λόγους για τους οποίους έφτασε στο έγκλημα. Ο ηλικιωμένος φέρεται να εξηγεί ότι σκότωσε τον 49χρονο γιο του, ο οποίος αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, προκειμένου να απαλλάξει τον άλλο του γιο από το δυσβάσταχτο βάρος της φροντίδας του αδελφού του. Στο ίδιο σημείωμα, ως άτυπη διαθήκη, ο ηλικιωμένος αναφέρει ότι αφήνει στο γιο του χρηματικό ποσό.

Λίγο μετά από τις 11 το πρωί της Τρίτης, γείτονες ειδοποίησαν την αστυνομία όταν άκουσαν πυροβολισμούς από το σπίτι. Οι αστυνομικοί εντόπισαν στην αυλή τον πατέρα και δίπλα του ένα περίστροφο, ενώ μέσα στο σπίτι βρήκαν το άψυχο σώμα του 49χρονου γιου του.

Διαβάστε Περισσότερα »

Φραγκοκρατία στη Βοιωτία και στη Θήβα-Διάλεξη στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


    Ο Σύλλογος Οι Φίλοι του Βιβλίου Θήβας σας προσκαλεί
 στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας , το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016 και ώρα 8.30 μ.μ στη διάλεξη

              με θέμα: Φραγκοκρατία στη Βοιωτία και στη Θήβα . Ο τρομερός 14ος  αιώνας (1311-1403)

                                       Βουργουνδοί,   Καταλανοί,  Ατζαγιόλι, Μαύρος Θάνατος, Αρβανίτες, Οθωμανοί με ομιλητή τον  Δρ.  Φάνη Καλαϊτζάκη   φιλόλογο-ιστορικό


 Το Δ.Σ  του Συλλόγου
Διαβάστε Περισσότερα »

Μια Ξεχωριστή Συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Λιβαδειάς

Με μια ξεχωριστή συναυλία, οι μαθητές και οι καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Λιβαδειάς θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους της φετινής σχολικής περιόδου.
Η παιδική χορωδία, τα τμήματα μουσικής προπαιδείας κι οι μαθητές όλων των οργάνων, σ` ένα ενιαίο σύνολο που αποτελείται από μικρές και μεγαλύτερες ορχήστρες που εναλλάσσονται, θα προσφέρουν μια πλούσια μουσική βραδιά γεμάτη από γνωστές μελωδίες κι αγαπημένα τραγούδια. Μαθητές και καθηγητές συμπράττουν δημιουργικά και χαρίζουν ένα πραγματικά αξιόλογο αποτέλεσμα.
Η πορεία αναβάθμισης του Δημοτικού μας Ωδείου, ξεκίνησε με την ένταξή του στον κορμό του Δήμου Λεβαδέων, την πρόσληψη καταξιωμένων καθηγητών και τη δημιουργία νέων τμημάτων που θα λειτουργήσουν από την ερχόμενη σχολική χρονιά, αποδίδει ήδη καρπούς!
Σάββατο 25 Ιουνίου 2016, ώρα έναρξης 21:15. Ανοικτό Θέατρο Κρύας. Είσοδος ελεύθερη.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ