Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Επίθεση στη 5η Υ.ΠΕ απο τον Σύλλογο Εργαζομένων Νοσοκομείου Λιβαδειάς

Για άλλη μια φορά  η διοίκηση της 5ης Υ.ΠΕ. καταστρατηγεί κάθε όριο ασφαλούς λειτουργίας νοσηλευτικών μονάδων, ζητώντας να μετακινηθούν εν μέσω καλοκαιριού από το νοσοκομείο Λιβαδειάς  νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό με τρίμηνες μετακινήσεις  ή με μόνιμες  μετατάξεις  προς  αλλά νοσοκομεία  της επικράτειας, αδιαφορώντας για την παροχή ασφαλούς νοσηλευτικής φροντίδας των πολιτών της Βοιωτίας. 
Έχουμε επισημάνει πολλές φορές  την απαξίωση και την άνιση μεταχείριση του νοσοκομείου μας,  αφού αποτελούμε δεξαμενή ιατρικού νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού.
Η διοίκηση της 5ης Υ.ΠΕ. με την τακτική να υποκύπτει στις ρουσφετολογικές μετακινήσεις και στις εξυπηρετήσεις ημετέρων, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια το νοσοκομείο μας σε συρρίκνωση των δομών του, με επακόλουθο την  κατάρρευσή του, αδιαφορώντας για την δική μας υποστελέχωση και την ποιότητα των υγειονομικών παροχών του Βοιωτού πολίτη.
Πόσο ακόμη το νοσοκομείο θα λειτουργεί χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού, με απλήρωτες εφημερίες και χωρίς  ρεπό?
Η κατάσταση είναι μη διαχείριση και τα προβλήματα συσσωρεύονται
Η διοίκηση της 5ης ΥΠΕ ας αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της.
Το Δ.Σ

Διαβάστε Περισσότερα »

Γυναίκα εφοριακός στη Ρόδο βούτηξε στη θάλασσα για να συλλάβει φοροφυγά

Μάρτυρες μίας απίστευτης σκηνής έγιναν λουόμενοι σε παραλία της Ρόδου, οι οποίοι είδαν μία εφοριακό να βουτά στη θάλασσα προκειμένου να φέρει πίσω στη στεριά φοροφυγά που προσπαθούσε να αποφύγει το πρόστιμο!

Ολα αυτά συνέβησαν στην παραλία της Τσαμπίκας, όπου σύμφωνα με την «Ροδιακή» βρέθηκε μικτό κλιμάκιο αστυνομικών και εφοριακών, για να κάνουν ελέγχους. Μόλις τους είδε μία Κινέζα, η οποία έκανε μασάζ, έναντι αμοιβής, σε λουόμενους, άρχισε να τρέχει.

Αστυνομικοί και εφοριακοί την καταδίωξαν, οπότε εκείνη προτίμησε να πέσει στη θάλασσα με τα ρούχα και έμεινε σε απόσταση περίπου 10 μέτρων από την ακτή, αρνούμενη να βγει παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις.

Οι αστυνομικοί δεν είχαν αρμοδιότητα να την συλλάβουν εντός των υδάτων (έπρεπε να κληθεί το λιμενικό) και τότε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εφοριακός που φορούσε το μαγιό της, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις οι εφοριακοί παριστάνουν και τους τουρίστες προκειμένου να πραγματοποιήσουν εξειδικευμένους ελέγχους, έβγαλε τα ρούχα της, βούτηξε στη θάλασσα και κολύμπησε μέχρι το σημείο που βρίσκονταν η Κινέζα, υποχρεώνοντάς την να βγει στη στεριά.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, η Κινέζα δεν αντιστάθηκε και έτσι στην ακτή οι αστυνομικοί την συνέλαβαν, ενώ οι εφοριακοί επέβαλαν σε βάρος της, το πρόστιμο που προβλέπεται.

Διαβάστε Περισσότερα »

''Επιχείρηση'' καθησύχασης των Βοιωτών για τους νέους πρόσφυγες, από Βίτσα


Με ειδικές αναφορές στο λαό της Βοιωτίας, του οποίου έσπευσε να εξάρει την διάθεση και το επίπεδο φιλοξενίας προσφύγων, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Βίτσας, επισκέφθηκε σήμερα Σάββατο 9 Ιουλίου 2016,  κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στη Βοιωτία και την Πιερία, στα οποία εκτελούνται εργασίες για τη διαμόρφωση των χώρων φιλοξενίας στο πλαίσιο της 2ης φάσης του προγράμματος φιλοξενίας.
Πρώτος σταθμός τα Οινόφυτα Βοιωτίας και ακολούθως στην Πιερία το Κτήμα Ηρακλή (πλησίον Μοσχοχωρίου) και η Πέτρα Ολύμπου.

    Έρχονται από Δευτέρα
Ο  ΑΝΥΕΘΑ κ Βίτσας στη διάρκεια της επίσκεψής του στα Οινόφυτα Βοιωτίας έκανε την παρακάτω δήλωση που δημοσιοποίησε το Υπ Άμυνας:

      "Επισκεφθήκαμε το κέντρο φιλοξενίας στα Οινόφυτα για να δούμε την πορεία των εργασιών. Με βάση το πρόγραμμα την Κυριακή το βράδυ θα έχουν ολοκληρωθεί οι βασικές εργασίες, οπότε από τις αρχές της άλλης εβδομάδας θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει περισσότερους πρόσφυγες και μετανάστες.

          Θέλω να ευχαριστήσω τους αξιωματικούς, τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων για την προσπάθεια που έχουν καταβάλει και βεβαίως θα συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια και μετά την πλήρη λειτουργία του κέντρου, ώστε καθημερινά να γίνεται και η ζωή στο κέντρο καλύτερη και ευκολότερη. Ήδη βρισκόμαστε σε ένα από τα δωμάτια του πρώτου σχολείου και αυτό βεβαίως θα συνεχιστεί.

          Είδαμε που ακόμα μπορεί να βοηθήσει η Πολιτεία. Σχεδιάζουμε τι ακόμα περισσότερο να κάνουμε. Έχει πολύ μεγάλη σημασία και για την περιοχή ότι γίνεται γνωστή για το υψηλό επίπεδο φιλοξενίας των προσφύγων. Σε αυτό το δρόμο θα συνεχίσουμε".

          Τι είπε ειδικά για τους Βοιωτούς


Απαντώντας δε - σύμφωνα με την ανακοίνωση - σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, τόνισε:

          "Ο συνολικός αριθμός φιλοξενουμένων στη Βοιωτία δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος, αν σκεφτούμε ότι σε αυτή τη φάση στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας είναι πάνω από 25.000. Από την άλλη μεριά αφού εκκενώθηκε η Ειδομένη, εκκενώνεται ο Πειραιάς και θα εκκενωθεί και το Ελληνικό, ο καθένας θα αναλάβει ένα πρώτο βάρος, ώσπου να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση σε ολόκληρη την Ελλάδα και ώσπου να αρχίσουν οι άνθρωποι να μετεγκαθίστανται σε άλλες χώρες της Ευρώπης.
          Δεν είναι κάποιος μόνιμος αριθμός ο οποίος θα μείνει στη Βοιωτία ούτε υπάρχει κάποιος λόγος να μένουν περισσότερο στην περιοχή. Ο λαός της Βοιωτίας, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες της Βοιωτίας έχουν αποδείξει ότι το επίπεδο της φιλοξενίας τους απέναντι στους πρόσφυγες είναι πολύ υψηλό και με πολύ μεγάλη καρδιά αντιμετωπίζουν το ζήτημα και έτσι θα κάνουν και το επόμενο διάστημα".
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα επιτυχία της Aσφάλειας Θήβας-Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες κα κλοπές

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα ημεδαπών, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη ληστειών και κλοπών, σε περιοχές της Θήβας

Συνελήφθησαν τέσσερα (4) μέλη της εγκληματικής ομάδας, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται για να συλληφθούν δύο (2) ακόμη συνεργοί τους

Εξιχνιάσθηκαν (2) ληστείες, (5) κλοπές και (2) απόπειρες κλοπών

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και το αρχηγικό μέλος της εγκληματικής ομάδας, που είχε διαφύγει από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης του Βόλου Μαγνησίας

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη ληστειών και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και κατά περίπτωση για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών και παραβίαση περιορισμών διαμονής


Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, εξαρθρώθηκε ακόμη μία εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη ληστειών και κλοπών, σε διάφορες περιοχές της Θήβας Βοιωτίας.

Στο πλαίσιο μεθοδικής και εμπεριστατωμένης έρευνας, συνελήφθησαν αρχικά προχθές (07-07-2016) το βράδυ σε περιοχή της Θήβας, τρία μέλη της εγκληματικής ομάδας, ημεδαποί ηλικίας 24, 19 και 18 ετών αντίστοιχα.

Επιπλέον χθες (08-07-2016) το απόγευμα στο Πυρί Θηβών Βοιωτίας, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, εντοπίσθηκε και συνελήφθη το αρχηγικό μέλος της σπείρας, ημεδαπός ηλικίας 17 ετών.

Όπως προέκυψε, ο ανωτέρω είχε διαφύγει από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης του Βόλου Μαγνησίας, όπου κρατείτο δυνάμει σχετικών Εισαγγελικών - Δικαστικών διατάξεων, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.
Σε βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων και δύο ακόμη ανήλικων ημεδαπών συνεργών τους που αναζητούνται για να συλληφθούν, σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη ληστειών και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και κατά περίπτωση για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών και παραβίαση περιορισμών διαμονής.

Αναλυτικότερα, τα μέλη της σπείρας από τις αρχές Μαΐου του τρέχοντος έτους, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και δρώντας κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, ενέχονται στην διάπραξη, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, αλλά πάντα με τη συμμετοχή του 17χρονου, σε δύο ληστείες, πέντε κλοπές και δύο απόπειρες κλοπών. Συγκεκριμένα ενέχονται σε:

•    Ληστεία μεσημβρινές ώρες της 09-05-2016, στη στάση του ΚΤΕΛ στο Πυρί Θηβών, όπου με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό από ηλικιωμένο ημεδαπό.
•    Ληστεία μεσημβρινές ώρες της 19-05-2016, επίσης στην περιοχή του Πυρίου Θηβών, όπου με την χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από ημεδαπό χρηματικό ποσό, μία χρυσή αλυσίδα από τον λαιμό του και διάφορα προσωπικά του έγγραφα.
•    Κλοπή απογευματινές ώρες της 20-05-2016, σε περιοχή της Θήβας, όπου αφαίρεσαν αιφνιδιαστικά από ηλικιωμένη ημεδαπή, ένα χρυσό σταυρό με την αλυσίδα του.
•    Τρεις κλοπές και μία απόπειρα κλοπής, το χρονικό διάστημα από 09-05 έως και 13-06-2016, σε διάφορες περιοχές της Θήβας και στην περιοχή του Ακραίφνιου Βοιωτίας, όπου με την παραβίαση παραθύρων σταθμευμένων οχημάτων, αφαίρεσαν από το εσωτερικό τους, κατά περίπτωση, χρηματικά ποσά και διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα των παθόντων.
•    Μία κλοπή (αφαίρεσαν διάφορα κοσμήματα) και μία απόπειρα κλοπής, μεσημβρινές ώρες της 07-07-2016, από οικίες σε περιοχές της Θήβας.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας ενός εκ των συλληφθέντων, καθώς και ποσότητα ηρωίνης (άκοπη σε μορφή βράχου), βάρους (2,1) γραμμαρίων, από την κατοχή του 17χρονου.

Γίνεται μνεία ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν ενώπιον του κ. Ανακριτή Θηβών


Διαβάστε Περισσότερα »

Έξι θανατηφόρα τροχαία τον Ιούνιο στη Στερεά

Μηνιαίος απολογισμός σε θέματα Οδικής Ασφάλειας
Συνολικά βεβαιώθηκαν (8.298) παραβάσεις, μεταξύ των οποίων (1.553) για υπερβολική ταχύτητα, (487) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους, καθώς και (201) για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, με στόχο τη διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα Οδικής Ασφάλειας, δημοσιεύει συγκεντρωτικά - συγκριτικά στοιχεία που αφορούν τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον μήνα Ιούνιο του 2016, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. 

α. Τροχαία Ατυχήματα   
Στην εδαφική αρμοδιότητα των Νομών Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, σημειώθηκαν (37) τροχαία ατυχήματα (έναντι 27 το 2015). Ειδικότερα σημειώθηκαν:

•    6 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (έναντι 2 το 2015)

•    9 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό (έναντι 3 το 2015)
•    22 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό (ομοίως 22 το 2015)
Από τα τροχαία ατυχήματα - δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των ανωτέρω Νομών, καταγράφηκαν συνολικά (69) παθόντες (έναντι 31 το 2015). Ειδικότερα καταγράφηκαν:
  6 νεκροί (έναντι 2 το 2015)
   9 σοβαρά τραυματίες (έναντι 3 το 2015)
   54 ελαφρά τραυματίες (έναντι 26 το 2015)
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
•    Η απόσπαση προσοχής του οδηγού
•    H παραβίαση προτεραιότητας
•    Η μη τήρηση απόστασης ασφαλείας
•    Η παραβίαση της σήμανσης
•    Η υπερβολική ταχύτητα
•    Η απόσπαση προσοχής του οδηγού

β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης
Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο.   
Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον μήνα Ιούνιο του 2016 βεβαιώθηκαν συνολικά (8.298) παραβάσεις ως ακολούθως:

     1.553  για υπερβολική ταχύτητα
       201  για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη)
      116  για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας
      136  για μη χρήση ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση
     351  για μη χρήση προστατευτικού κράνους κατά την οδήγηση
         25  για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
         34  για αντικανονικό προσπέρασμα
         49  για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση
        10  για αντικανονικούς ελιγμούς
             8  για παραβίαση προτεραιότητας
        414  για παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων
       113  για παραβάσεις Κ.Τ.Ε.Ο.
         40  για φθαρμένα ελαστικά
      691  για παράνομες σταθμεύσεις
     4.557  λοιπές παραβάσεις



γ. Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας

Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα της ασφαλούς οδήγησης και της οδικής ασφάλειας με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή και να ακολουθούν τις υποδείξεις και τις συμβουλές του προσωπικού της Τροχαίας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οδηγώ με ασφάλεια σημαίνει:
•    Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
•    Έχω διαρκώς τεταμένη την προσοχή μου στην οδήγηση και τον έλεγχο του οχήματος
•    Όταν οδηγώ δεν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά
•    Δεν παραβιάζω τα όρια ταχύτητας
•    Φορώ πάντα ζώνη ασφαλείας
•    Τοποθετώ τα παιδιά σε παιδικό κάθισμα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας
•    Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα φορώ πάντα κράνος
•    Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα
•    Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη
•    Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα
•    Δεν μιλώ στο κινητό όταν οδηγώ
•    Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς
•    Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.
Οι παραπάνω συμβουλές θα επαναλαμβάνονται διαρκώς με σκοπό να συμβάλλουν στην εμπέδωση της κυκλοφοριακής και οδικής παιδείας.

  
Διαβάστε Περισσότερα »

ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥΣ ΘΗΒΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΙΣΪΟΥ

ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΘΑ ΤΕΛΕΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΜΑΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 11/7/2016 ΚΑΙ ΩΡΑ 20:00 - 12:30 ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΙΣΪΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ

Διαβάστε Περισσότερα »

Γνωρίστε τη θρεπτική αξία της ντομάτας


Ένα τρόφιμο που προσφέρει πλήθος πολύτιμων κι ευεργετικών συστατικών
Η ντομάτα είναι χαρακτηριστικό και αγαπημένο λαχανικό της Μεσογειακής κουζίνας, το οποίο καταναλώνουμε σχεδόν καθημερινά, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, που είναι και η εποχή της.

Παράλληλα, αποτελεί ένα τρόφιμο υψηλής διατροφικής αξίας, που προσφέρει πλήθος πολύτιμων κι ευεργετικών συστατικών. Σε αυτά, περιλαμβάνονται οι φυτικές ίνες, που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου, η βιταμίνη C, που ενισχύει την άμυνα του οργανισμού, καθώς και το κάλιο, που βοηθά στην καλύτερη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

Από την άλλη, η ντομάτα περιέχει υψηλές ποσότητες αντιοξειδωτικών συστατικών, όπως το β-καροτένιο, το οποίο μετατρέπεται στο σώμα σε βιταμίνη Α, και η λουτεΐνη, που προστατεύει τον αμφιβληστροειδή από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου.

Ιδιαίτερο διατροφικό χαρακτηριστικό της ντομάτας είναι και η υψηλή περιεκτικότητά της σε λυκοπένιο, στο οποίο οφείλει και το έντονο κόκκινο χρώμα της. Μάλιστα, αξίζει να αναφερθεί πως η θερμική επεξεργασία αυξάνει τη βιοδιαθεσιμότητα του λυκοπενίου, με αποτέλεσμα η μαγειρεμένη ντομάτα και τα προϊόντα της να είναι ακόμη πιο πλούσια σε αυτό.

Ερευνητικά δεδομένα δείχνουν ότι το λυκοπένιο πιθανόν να προστατεύει από τον κίνδυνο εμφάνισης διαφόρων μορφών καρκίνου, και ειδικότερα καρκίνου του προστάτη, ενώ φαίνεται ότι παίζει και καρδιο-προστατευτικό ρόλο, εμποδίζοντας την οξείδωση της «κακής» χοληστερόλης, που αποτελεί ένα από τα βασικότερα στάδια της αθηροσκληρωτικής διαδικασίας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ημερίδα της Ελικώνας - Παρνασσός για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020


Διαβάστε Περισσότερα »

Ακύρωση Θεατρικής Παράστασης στο Μοσχοπόδι


 Ακύρωση της Θεατρικής Παράστασης
ΕΙΡΉΝΗ του Αριστοφάνη στο Θέατρο Μοσχοποδιου στην Θήβα  που ήταν για Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016
λόγω τροχαίου ατυχήματος του πρωταγωνιστή.
Η παράσταση θα μεταφερθεί σε αλλη ημερομηνία που θα ανακοινωθεί.

Διαβάστε Περισσότερα »

Στην τελική ευθεία τα Κέντρα Υποστήριξης των Επιχειρήσεων


Άνοιξε ο δρόμος για την υλοποίηση του σχεδίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που αφορά στη δημιουργία των Κέντρων Υποστήριξης Επιχειρήσεων.

Το σχέδιο τίθεται σε εφαρμογή μετά την ένταξή του στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Η Περιφέρεια προχωρά στη δημιουργία πέντε κέντρων, ένα σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας  διαβούλευσης με όλους τους ενδιαφερόμενους και τους φορείς που στήριξαν το σχέδιο και κατέθεσαν τις προτάσεις τους για τον τρόπο λειτουργίας τους.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε: «Είναι δεδομένο ότι κανένας δεν μπορεί να επιβιώσει όταν αντιμετωπίζει αυτή την τεράστια κρίση στην αγορά παθητικά. Ο λόγος που δημιουργούμε αυτά τα κέντρα δεν είναι τυπικός, είναι ουσιαστικός και εντάσσεται στις προσπάθειες που κάνουμε για να βγούμε μπροστά, να παρέμβουμε και όχι απλώς να επιβιώσουμε αλλά να αναπτυχθούμε. Έχουμε τεχνογνωσία, έχουμε τους ανθρώπους, έχουμε την ποιότητα και αυτό που χρειάζεται είναι οργάνωση για να αφήσουμε τις μαύρες ημέρες πίσω μας».



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ