Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Μουσική βραδιά με έντεχνα, λαϊκά,ρεμπέτικα στα "ΔΕΙΛΙΝΑ" στη Θίσβη


Έντεχνο Λαϊκό Ρεμπέτικο Live

  ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΧΟΡΕΨΟΥΜΕ ΛΙΓΑΚΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΦΟΡΕΣ… ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΙΟΥΛΊΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ :

ΣΟΥΖΑΝΑ ΜΠΑΚΗ ( ΦΩΝΗ )
ΒΟΖΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ( ΦΩΝΗ ΚΙΘΑΡΑ )
ΤΑΜΒΑΚΟ ΑΝΤΩΝΗ ( ΦΩΝΗ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ )
ΝΙΚΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗ ( ΦΩΝΗ ΠΛΗΚΤΡΑ )
Τηλ επικοινωνίας 6984222299-2264022026
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΟΧΗ: Απάτη με τηλεφωνικές κλήσεις από συγκεκριμένο αριθμό – Μην το σηκώσετε!

  Προσοχή μην απαντάτε στο τηλέφωνο μπορεί να δεχτείτε υπέρογκες χρεώσεις στο λογαριασμό σας
Φαίνεται πως οι επιτήδιοι σκαρφίζονται συνεχώς καινούργιους τρόπους για να βάλουν το χέρι στην τσέπη μας.
Στην προκειμένη περίπτωση κάποιοι φαίνεται να έχουν βρει ένα τρόπο να χρεώνουν τους λογαριασμούς μας μέσω από αναπάντητες κλήσεις, ή από κλήσεις κατά τις οποίες καλούν και είτε μιλούν αγγλικά, είτε δεν μιλούν καθόλου.

Ο αριθμός που χρησιμοποιούν για να πραγματοποιήσουν αυτές τις κλήσεις (ή τουλάχιστον ο αριθμός που φαίνεται στις οθόνες των τηλεφώνων μας) είναι ο 2311807050.

Συνήθως καλούν, δεν μιλούν και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα ακούγεται η λέξη «goodbye» και η γραμμή κλίνει.
Κάποιοι άλλοι χρήστες καταγγέλουν πως από τον συγκεκριμένο αριθμό δέχονται κλήσεις αργά το βράδυ και γενικά ακατάλληλες ώρες, όπου και πάλι δεν μιλά κανείς για κάποιο χρονικό διάστημα και η γραμμή κλίνει στη συνέχεια.

Όσοι επιχείρησαν να πάρουν πίσω τον συγκεκριμένο αριθμό για να διαπιστώσουν από πού προέρχεται η κλήση, το μόνο που ακούνε είναι μουσική.
Τέλος πολλοί είναι οι καταναλωτές που δέχτηκαν τηλεφώνημα από τον συγκεκριμένο αριθμό, καταγγέλουν ότι είδαν αδικαιολόγητα «φουσκωμένο» τον λογαριασμό του τηλεφώνου τους.

Προσοχή λοιπόν, μην απαντάτε αν δείτε τον συγκεκριμένο αριθμό στην οθόνη του τηλεφώνου σας και γενικά, αποφεύγετε να απαντάτε σε κλήσεις από αριθμούς που δεν γνωρίζετε.
Επίσης όλα τα σύγχρονα τηλέφωνα έχουν ρύθμιση που μπορούν να μπλοκάρουν επιλεγμένους αριθμούς και να μην δέχονται κλήσεις από αυτούς, οπότε αν υποπτεύεστε κάτι, καλύτερα ενεργοποιείστε τη συγκεκριμένη ρύθμιση.
Protothema
Διαβάστε Περισσότερα »

Στάχτη έγινε η νταλίκα στο Σχηματάρι-ΒΙΝΤΕΟ

Μέχρι την απομάκρυνση του οχήματος και τον καθαρισμό του οδοστρώματος, το ρεύμα προς Λαμία άνοιξε...
   Nταλίκα που ήταν φορτωμένη με εμπόρευμα και είχε κατεύθυνση προς τη Λαμία κάηκε ολοσχερώς προκαλώντας πρωτοφανή συμφόρηση στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας στο ύψος του Σχηματαρίου.

Ο οδηγός της νταλίκας πρόλαβε να βγει εγκαίρως και να αποφευχθούν τα χειρότερα από την φωτιά που ξέσπασε.

Από νωρίς το πρωί οπότε και «δίπλωσε» το φορτηγό, τα δύο ρεύματα της εθνικής οδού παραμένουν κλειστά και πραγματοποιείται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων.
newsbeast.gr



Διαβάστε Περισσότερα »

Φωτιά σε νταλίκα στην Εθνική οδό στο Σχηματάρι- Κλειστά τα δύο ρεύματα,ΒΙΝΤΕΟ


Πυρκαγιά σε φορτηγό που ανετράπη στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας
Εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας πραγματοποιείται αυτή την ώρα έπειτα από ανατροπή φορτηγού

Στις φλόγες τυλίχτηκε λίγο πριν από τις 12.30 το μεσημέρι της Τρίτης φορτηγό ψυγείο με γαλακτοκομικά προϊόντα, το οποίο ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος του Σχηματαρίου (περίπου 300 μ. από τα παλιά διόδια).

Ο οδηγός του φορτηγού απεγκλωβίστηκε και μεταφέρθηκε με τραύματα στο Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο της νταλίκας κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, με αποτέλεσμα το βαρύ όχημα να εκτραπεί από την πορεία του, να προσκρούσει στη διαχωριστική νησίδα, να μπει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και να ανατραπεί.

Επί τόπου έχουν σπεύσει κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (τρία οχήματα, εννέα πυροσβέστες), ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και περιπολικό της Τροχαίας. Ο οδηγός του φορτηγού απεγκλωβίστηκε και μεταφέρθηκε με τραύματα στο Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου. Όπως διαπιστώθηκε, δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Μέχρι την απομάκρυνση του οχήματος και τον καθαρισμό του οδοστρώματος, κλειστό παραμένει το ρεύμα προς Λαμία, με την Τροχαία να προχωρεί σε εκτροπή της κυκλοφορίας.




  
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ



Στα πλαίσια της  πανελλαδικής δράσης «Κανένας στο περιθώριο» καθώς και της επεξεργασίας  του προγράμματος μας για όλους τους άξονες της κοινωνικής πολιτικής, κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας που αποτελούνταν από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Γιώργο Λιανό, τον Βουλευτή Βοιωτίας Ευάγγελο Μπασιάκο, τον πρόεδρο της Ν.Ο. της ΟΝΝΕΔ Βοιωτίας Θοδωρή Καλοπήτα και τους προέδρους των τοπικών οργανώσεων Λιβαδειάς και Θήβας Λένα Παπαγεωργίου και Ντίνο Τυρηνόπουλο, πραγματοποίησε επισκέψεις σε μια σειρά από ιδρύματα της Βοιωτίας.
 Συγκεκριμένα, η επίσκεψη  περιλάμβανε την Ενοριακή Στέγη γερόντων ο «Άγιος Αθανάσιος» Πυρίου Θηβών, τον Σύλλογο γονέων και φίλων ΑΜΕΑ Θηβών οι «Άγιοι Ανάργυροι», τα ιδρύματα  της Ι.Μ. Θηβών & Λεβαδείας Διακονία Αγάπης Θηβών & το Θεραπευτήριο χρονίως πασχόντων «Ο Άγιος Βλάσιος» στην Λιβαδειά,  το Γηροκομείο της ΟΧΕΚ Θηβών ( Ορθόδοξη Χριστιανική Ένωση Κυριών ) και την Εστία Μητέρα Λιβαδειάς ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν και άλλες επισκέψεις σε αντίστοιχες κοινωνικές δομές στην Βοιωτία.
Η συγκεκριμένη δράση έχει ως στόχο την ανάδειξη του τεραστίου φιλανθρωπικού έργου των δομών κοινωνικής αλληλεγγύης, την ανάπτυξη συνεργασίας και την ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών για την επίλυση αλλά και προβολή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.
 Η  Κοινωνική Αλληλεγγύη βρίσκεται πάνω από κόμματα και πολιτικές ταυτότητες και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε η βοήθεια, ο σεβασμός και η κατανόηση , προς τους συνανθρώπους μας ειδικότερα, των ευπαθών ομάδων, είναι επιβεβλημένα όσο ποτέ .

Διαβάστε Περισσότερα »

Γλέντι στο Μαυρομμάτι για τα 40 χρόνια της ομάδας τους

Ο Αθλητικός Όμιλος Μαυρομματίου σας προσκαλεί στην λαϊκή βραδιά που διοργανώνει το Σάββατο 23 Ιουλίου στην κεντρική πλατεία του χωριού στο προαύλιο χώρο της κοινότητας.
Το λαϊκό σχήμα από το Σχηματάρι με την Πόπη Καραμπά, τον Θέμη Φλέγγα στο τραγούδι, τον Παναγιώτη Καραβίδα στο κλαρίνο και τους λοιπούς καλλιτέχνες, αναμένεται να σας διασκεδάσει μέχρι πρωίας.

Μπύρες - Ουίσκι - Αρνί Σούβλας
Τιμές χαμηλές

Λαχειοφορος αγορά 2€

Σας περιμένουμε να γιορτάσουμε τα 40 χρόνια της ομάδας, να διασκεδάσουμε μαζί και να περάσουμε ένα όμορφο βράδυ με κέφι και χορό.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αποχωρήσεις με βολές απο το Α.Ρ.Κ. Θήβας



AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η παράταξη Αυτοδιοικητικό Ριζοσπαστικό Κίνημα Θήβας, που συγκροτήθηκε και οργανώθηκε από δυνάμεις και αγωνιστές ενάντια στα μνημόνια και ενάντια στον Καλλικράτη, διακήρυξε ως βασικά στοιχεία της φυσιογνωμίας του την πλήρη αντίθεση στα μνημόνια και τον αυτοδιοικητικό "Καλλικράτη". Τα μνημόνια και ο Καλλικράτης, περιθωριοποιούν την κοινωνία σε φτωχοποίηση και καταστροφή και σε πλήρη παραχώρηση της λαϊκής και εθνικής κυριαρχίας, με παράδοση του δημόσιου πλούτου της, αλλά και καθιστούν την τοπική αυτοδιοίκηση σε ένα απολύτως τυπικό και διαχειριστικό ρόλο, εντολοδόχο των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που εφαρμόζει η κυβέρνηση, χωρίς δυνατότητα αντιμετώπισης των τοπικών αναγκών.
Η εφαρμογή πολιτικών, σε πλήρη αντίθεση με τις αρχές και την διακήρυξη της παράταξης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ, που και εφαρμόζει τις ίδιες σκληρές αντιλαϊκές πολιτικές με τις προηγούμενες κυβερνήσεις και για την κοινωνία και για την αυτοδιοίκηση, αλλά επιπλέον διατηρεί τον «Καλλικράτη», χωρίς να τροποποιεί καμία κυρίαρχη διάταξη του νόμου αυτού, έγινε αποδεκτή αντί να καταδικαστεί από τον επικεφαλής του σχήματος, που ταυτίστηκε με τη νεομνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης. Η στάση αυτή, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τους φίλους και φίλες του ΑΡΚ, που παρακολουθούν τον επικεφαλής του σχήματος, να επιδίδεται σε μια συνεχή άκριτη φιλοκυβερνητική στάση, παραγνωρίζοντας και αλλοιώνοντας, τις βασικές αρχές της παράταξης όπως εκφράστηκαν από την ιδρυτική μας διακήρυξη και τις προγραμματικές θέσεις της παράταξης.
Είναι αυτονόητο, ότι εδώ και καιρό δεν συμμετέχουμε πολλοί σύντροφοι και συντρόφισσες σε αυτήν την παραχάραξη των αρχών και της ίδιας της παράταξης. Δηλώνουμε, ότι δεν νομιμοποιούσαμε και δεν νομιμοποιούμε τον επικεφαλής της παράταξης να εκφράζει ως θέση της παράταξης την κυβερνητική πολιτική και πλέον και επίσημα διαχωρίζουμε τη θέση μας από την παράταξη, που δυστυχώς εκφράζεται μόνο από τον κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ, δια του επικεφαλής του σχήματος.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, χωρίς εκπτώσεις και συμβιβασμούς για την ανατροπή και τον απεγκλωβισμό της χώρας και της αυτοδιοίκησης από τα μνημόνια και τον Καλλικράτη, αλλά και του Δήμου μας από τη συντηρητική και ανεπαρκή δημοτική αρχή, και τα δίκτυα της διαπλοκής και της εξάρτησης που τον κρατούν σε στασιμότητα και υστέρηση.   


Θανάσης Σκούμας, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Θηβαίων
Σπύρος Κουρκούτης
Γιάννης Λύγγος, σύμβουλος τοπικής κοινότητας Μουρικίου
Ντίνα Σίννη,
Δημήτρης Μιχάλης,
Παναγιώτης Λάμπρου,
Αναστασία Παρμαξή,
Τάκης Χατζής,
Άγγελος Μαρίνης,
Θεόδωρος Κοβάνης, σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Χωστίων
Σωτήρης Γκιζίνος,
Βαγγέλης Πάλλης, σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Βαγίων
Μαργαρίτα Μίχα
Διαβάστε Περισσότερα »

Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Αυγούστου


Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων Αυγούστου από τα ασφαλιστικά ταμεία. Ειδικότερα:

    Πέμπτη 28 Ιουλίου: ΙΚΑ, Δημόσιο
    Παρασκευή 29 Ιουλίου: ΝΑΤ, ΚΕΑΝ
    Δευτέρα 1 Αυγούστου: ΟΑΕΕ, ΟΓΑ

Η καταβολή του επικουρικού (ΕΤΕΑ) θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 2 Αυγούστου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απάντηση Αποστόλου σε Μπασιάκο για τις πληρωμές των αγροτών


Σε Ερώτησή του προς τη Βουλή ο Βουλευτής Βοιωτίας Βαγγέλης Μπασιάκος ζήτησε να ενημερωθεί από τον αρμόδιο Υπουργό για τις καθυστερήσεις καταβολής στους αγρότες ενισχύσεων, συνδεδεμένης για το βαμβάκι, εξισωτικών κλπ., καθώς και για το ύψος του συγκεκριμένου ποσού.
Στη σχετική απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αποστόλου αναφέρονται τα εξής:

Μετά την καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης για τον σκληρό σίτο, τα όσπρια, τα πρωτεϊνούχα κτηνοτροφικά ψυχανθή και τα σπαράγγια, ο ΟΠΕΚΕΠΕ προχώρησε, στις 4/4/2016, στην πληρωμή της στρεμματικής ενίσχυσης για το βαμβάκι, ύψους 176.401.314,48€ και στην πληρωμή της συνδεδεμένης ενίσχυσης ζαχαρότευτλων, ύψους 2.316.049,85€. Στη συνέχεια, στις 6/4/2016, πραγματοποιήθηκε συμπληρωματική πληρωμή για τη συνδεδεμένη σκληρού σίτου, ύψους 806.687,54€ και βρώσιμων οσπρίων, ύψους 272.309,51€. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε πληρωμή, ύψους 9.359.379,74€, για εκκρεμότητες Ενιαίας Ενίσχυσης έτους 2014.

Για την ειδική ενίσχυση βάμβακος έτους 2015, πραγματοποιήθηκε συμπληρωματική πληρωμή, στις 18/5/2016, σε εξακόσιους σαράντα έναν (641) δικαιούχους, αξίας 2.246.040,56€. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν συμπληρωματικές πληρωμές για τις παρακάτω συνδεδεμένες ενισχύσεις έτους 2015:

    συνδεδεμένη ενίσχυση για την καλλιέργεια βρώσιμων οσπρίων, ύψους 42.517,06€, σε δύο χιλιάδες δεκαεννέα (2.019) δικαιούχους,
    συνδεδεμένη ενίσχυση για την καλλιέργεια ζαχαρότευτλων, ύψους 64.402,58€, σε σαράντα έξι (46) δικαιούχους,
    συνδεδεμένη ενίσχυση για την καλλιέργεια πρωτεϊνούχων κτηνοτροφικών φυτών, ύψους 624.483,75€, σε δύο χιλιάδες εβδομήντα επτά (2.077) δικαιούχους,
    συνδεδεμένη ενίσχυση για την καλλιέργεια σκληρού σίτου, ύψους 88.847,36€, σε τετρακόσιους ενενήντα οκτώ (498) δικαιούχους και
    συνδεδεμένη ενίσχυση για την καλλιέργεια σπαραγγιών, ύψους 116.363,80€, σε εκατόν εβδομήντα επτά (177) δικαιούχους.

Παράλληλα, στις 14/4/2016, πραγματοποιήθηκαν συμπληρωματικές πληρωμές πρόσθετων ενισχύσεων έτους 2014 (ελαιοκαλλιέργεια, μοσχίδες αναπαραγωγής, θηλάζουσες αγελάδες, ενίσχυση αιγοπρόβειου, στρεμματική βάμβακος, σκληρός σίτος κ.α.), συνολικής αξίας 384.274,48€.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των αιτημάτων αναθεώρησης των Τίτλων των Προσωρινών Δικαιωμάτων και εξέτασης των αιτημάτων διόρθωσης λαθών στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης έτους 2015, ο ΟΠΕΚΕΠΕ προχώρησε στην έκδοση των οριστικών Τίτλων Δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης της περιόδου 2015-2020. Για την έκδοση των οριστικών δικαιωμάτων λήφθηκαν υπόψη τα αποτελέσματα του ελέγχου του συνόλου των αιτημάτων μεταβολών που υπέβαλαν οι δικαιούχοι το 2015, αλλά και τα αποτελέσματα του ελέγχου των αιτήσεων αναθεώρησης επί των προσωρινών δικαιωμάτων.

Κατόπιν ολοκλήρωσης της προαναφερθείσας διαδικασίας και των απαραίτητων διοικητικών ελέγχων των αιτήσεων των δικαιούχων, ο ΟΠΕΚΕΠΕ προέβη, στις 25/4/2016, στην καταβολή του ποσού των 162.685.573,40€ σε εξακόσιους δεκατέσσερις χιλιάδες εκατόν εβδομήντα τρεις (614.173) δικαιούχους για τη 2η εκκαθάριση της βασικής ενίσχυσης έτους 2015 και στην καταβολή του ποσού των 550.944.100,06€ σε εξακόσιους σαράντα μία χιλιάδες οχτακόσιους δεκαεπτά (641.817) δικαιούχους για την πληρωμή της πράσινης ενίσχυσης.

Συμπληρωματικά, στις 18/5/2016, καταβλήθηκε το ποσό των 483.962,29€ σε χίλιους τριακοσίους εβδομήντα έναν (1.371) δικαιούχους για τη βασική ενίσχυση και το ποσό των 82.813,91€ σε οκτακόσιους έντεκα (811) δικαιούχους για την πράσινη ενίσχυση. Επιπλέον, σε τριάντα οκτώ χιλιάδες επτακόσιους εξήντα (38.760) γεωργούς νεαρής ηλικίας καταβλήθηκε το ποσό ενίσχυσης των 14.430.286,92€.

Σχετικά με την εξισωτική αποζημίωση, σημειώνεται ότι έχουν ολοκληρωθεί οι πληρωμές για το έτος 2014, ενώ για το έτος 2015 έχει καταβληθεί η προκαταβολή του 75% της δικαιούμενης ενίσχυσης. Η εκκαθάριση του έτους 2015 και των υπολειπόμενων πληρωμών του έτους 2014 προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων διοικητικών διαδικασιών στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού πίνακα ΠΑΑ 2014-2020, καθώς και της διαδικασίας εξέτασης των ενστάσεων και πραγματοποίησης των επιτόπιων ελέγχων.

Επισημαίνεται ότι, μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων διοικητικών διαδικασιών και ελέγχων των αιτήσεων των παραγωγών, πραγματοποιήθηκε η πληρωμή πέντε χιλιάδων διακοσίων ενενήντα ενός (5.291) δικαιούχων με το ποσό των 9.288.645,82€ για την εξισωτική αποζημίωση στους κατοίκους των Νησιών Αιγαίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλαρώνουν τα capital controls

«Πράσινο φως»…  άναψαν απόψε οι θεσμοί στη δέσμη μέτρων που έχει επεξεργαστεί η Τράπεζα της Ελλάδος για την χαλάρωση των capital controls.

Νωρίτερα σήμερα ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας έστειλε το σχετικό αίτημα στην ΕΚΤ και η οποία θα εγκρίνει και τυπικά την χαλάρωση των κεφαλαιακών περιορισμών την ερχόμενη Πέμπτη κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΚΤ.

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές η χαλάρωση των capital controls αποτελεί ζωτικής σημασίας εξέλιξη για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και την βελτίωση των οικονομικών συνθηκών.

Τα μέτρα που έχει ζητήσει η χώρα μας περιλαμβάνουν:

- Την άρση της απαγόρευσης για την ανάληψη μετρητών όταν προέρχονται από νέες καταθέσεις σε μετρητά (νέο χρήμα).

- Την πλήρη άρση της απαγόρευσης αποπληρωμής δανείων.

- Τη δυνατότητα για ανάληψης μετρητών έως 840 ευρώ ανά δύο εβδομάδες για όσους δεν έχουν κάνει καμία ανάληψη την ίδια χρονική περίοδο.

- Την αύξηση του ποσοστού  ανάληψης μετρητών από 10% σε 30% για τα ελεύθερα κεφάλαια που προέρχονται από το εξωτερικό.

- Τη μείωση του χρόνου εκτέλεσης εμβασμάτων.

- Την αύξηση κατά 20.000 ευρώ ανά πελάτη, ανά ημέρα (για τον επιχειρηματικό χώρο).

- Την αύξηση ορίων στη χρήση καρτών στο εξωτερικό, του συνόλου σχεδόν των διαδικτυακών αγορών.

- Την αύξηση των ορίων τραπεζών και των ιδρυμάτων πληρωμών ως 1.000 ευρώ

Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε επίσης ότι η Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών θα προτείνει:

- Αύξηση στα όρια των υποεπιτροπών των τραπεζών (έως 250.000 ευρώ ανά πελάτη/ανά ημέρα σήμερα) καθώς και των ποσών που θα μπορούν να εκτελούνται απευθείας από τις τράπεζες χωρίς την προϋπόθεση προηγούμενης ιστορικότητας (έως 20.000 ανά πελάτη, ανά ημέρα σήμερα). Στόχος είναι οι επιχειρήσεις να εξυπηρετούνται το αργότερο σε χρόνο Τ+1 ώστε να μην επηρεάζεται η συναλλακτική τους εικόνα με τους συνεργάτες τους στο εξωτερικό.

- Αύξηση των ορίων στη χρήση των καρτών στο εξωτερικό με παράλληλο άνοιγμα, μέσω διαδικτύου, πολλών διεθνών sites του συνόλου σχεδόν των διαδικτυακών αγορών, γεγονός που θα διευκολύνει τις συναλλαγές τόσο των νομικών όσο και των φυσικών προσώπων με αντισυμβαλλόμενους του εξωτερικού.

- Αύξηση των  μηνιαίων ορίων τόσο των τραπεζών όσο και των Ιδρυμάτων Πληρωμών για την αποστολή εμβασμάτων έως 1.000 ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το Ράλι Ακρόπολις και πάλι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα;

Τις κινήσεις που κάνει ώστε ο εθνικός μας αγώνας να επιστρέψει στο καλεντάρι του WRC, δημοσιοποίησε η ΟΜΑΕ. Μάλιστα προτείνεται η δημιουργία υπερειδικής στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, όπως είχε γίνει τη διετία 2005-2006!

Μετά από τρεις επιτυχημένες διοργανώσεις του Ράλι Ακρόπολις στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (ERC), με τελευταία έχοντας ως έδρα τη Λαμία, η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος κατέθεσε στην Παγκόσμια Ομοσπονδία (FIA) πρόταση για την ένταξη του στο WRC από το 2017.

Η ΟΜΑΕ προχώρησε σε αυτή την ενέργεια με τη συμπαράσταση τόσο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας όσο και του Δήμου Λαμιέων, που φέτος αποτέλεσαν συνδιοργανωτές του ERC-Ράλι Ακρόπολις.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, «σύμφωνα με το κατατεθειμένο πλάνο, ο αγώνας θα είναι τετραήμερος, η διαδρομή του θα περιλαμβάνει και πάλι ειδικές διαδρομές της Στερεάς Ελλάδας, αλλά τα πάντα θα ξεκινήσουν από την Αθήνα, και ειδικότερα από το Ολυμπιακό Στάδιο, όπου, όπως και πριν από μία δεκαετία, θα φιλοξενηθεί μια υπερειδική διαδρομή, ανάλογη του μεγέθους του Θεσμού και της ιστορίας του αγώνα.

Σε κάθε περίπτωση, γεγονός είναι ότι τόσο η αλλαγή των τεχνικών κανονισμών, που θα “φέρει” αυτοκίνητα νέων προδιαγραφών το 2017 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, όσο και η πλήρης εργοστασιακή εμπλοκή ακόμα δύο ομάδων (Citroen Racing και Toyota Gazoo Racing) δίνουν νέα πνοή στο θεσμό. Όχι τυχαία, επομένως, σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότερες από δέκα χώρες έχουν ζητήσει την ένταξή τους στο ημερολόγιο, με τη Διεθνή Ομοσπονδία να αναμένεται να έχει καταλήξει σχετικά στα τέλη Οκτωβρίου».

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνέλευση Αντιφασιστικής - Αντιρατσιστικής Κίνησης Πολιτών Λιβαδειάς

Επόμενη συνέλευση Αντιφασιστικής - Αντιρατσιστικής Κίνησης Πολιτών Λιβαδειάς την Τετάρτη 20/7/2016 και ώρα 21:00 στο Δημοτικό Θέατρο Λιβαδειάς (Δωδεκανήσου 12 - δίπλα στα ΚΑΠΗ)

Θέμα συνέλευσης : συζήτηση και ενημέρωση για την εγκατάσταση προσφύγων στο Δήμο Λιβαδειάς

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ