Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Ψηλώνουν με γοργούς ρυθμούς οι Έλληνες


    Διεθνής μελέτη έδειξε ότι οι Έλληνες ψηλώνουν με γοργούς ρυθμούς.
    Οι άνδρες ψήλωσαν περισσότερο από 11 εκατοστά σε διάστημα ενός αιώνα ενώ οι γυναίκες... πραγματικά εκτοξεύθηκαν!


Διεθνής μελέτη έδειξε ότι οι Έλληνες...  ψηλώνουν με γοργούς ρυθμούς.

Εκατοντάδες ερευνητές σε όλο τον κόσμο συνεργάστηκαν για να καταγράψουν τις τάσεις αυξομείωσης του ανθρώπινου αναστήματος σε 187 χώρες τον τελευταίο αιώνα.

Οι άνδρες ψήλωσαν περισσότερο από 11 εκατοστά σε διάστημα ενός αιώνα ενώ οι γυναίκες... πραγματικά εκτοξεύθηκαν!

Το 1914 ο μέσος άνδρας στην Ελλάδα είχε ύψος 162,5 εκατοστά και βρισκόταν στην 88η θέση της κατάταξης.

Σήμερα έχει ύψος 177,3 εκατοστά και βρίσκεται πλέον στην 35η θέση της λίστας.

Πριν από έναν αιώνα, η μέση γυναίκα στην Ελλάδα είχε ύψος 150,6 εκατοστά και βρισκόταν στην 118η θέση. Σήμερα, έχει ψηλώσει στα 164,9 εκατοστά και απολαμβάνει πλέον την 27η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Κι όλα αυτά χάρη στη βελτίωση της διατροφής και φυσικά της αύξησης της ποσότητας.
Διαβάστε Περισσότερα »

2ος Ο ΧΑΛΙΜΟΥΡΔΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΚΥΠΡΟΥ


  Ο Γιάννης Χαλιμούρδας πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση στην Λευκωσία κατακτώντας αργυρό μετάλλιο στο αλμα εις ύψος πηδώντας στα 1.95 μετρα, στην συναντηση των εθνικών ομάδων παίδων κορασίδων Κύπρου Ελλάδας.
  Συνέχεια για τους αθλητές Γ.Σ. Πίνδαρου Θηβών στην Λάρισα για τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς για το πανελλήνιο πρωτάθλημα νέων Α-Γ.
gspindarosthivas.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σεισμός 3,6 Ρίχτερ στο νησάκι Δίπορτα στον Κορινθιακό


 Ασθενής σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 7:20 το απόγευμα με επίκεντρο τον ανατολικό κορινθιακό κόλπο.
Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν κοντά στο νησάκι Δίπορτα.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 28 χιλιόμετρα βόρεια της Κορίνθου.

  
Διαβάστε Περισσότερα »

Βίντεο σοκ: Αλβανός πυρπόλησε ασθενή σε νοσοκομείο των Τιράνων

 Είχαν καυγαδίσει για την ουρά στο μηχάνημα αιμοκάθαρσης - Τρεις νεκροί από τη φωτιά στο θάλαμο, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του δράστη
Καρέ-καρέ αποτύπωσε η κάμερα ασφαλείας ενός θαλάμου στο Αμερικανικό Νοσοκομείο των Τιράνων την δολοφονική επίθεση ενός 57χρονου Αλβανού εις βάρος ενός 38χρονου ομοεθνούς του, με τον οποίο είχε διαπληκτιστεί νωρίτερα όταν οι δύο άνδρες περίμεναν για να χρησιμοποιήσουν το μηχάνημα της αιμοκάθαρσης.

Το σοκαριστικό βίντεο ξεκινά με τον 57χρονο Lefter Canaj, ντυμένο στα λευκά, να προχωράει ήρεμα μέσα στον θάλαμο όπου βρίσκονται τέσσερις ασθενείς και να βγάζει το πώμα από το μπουκάλι με τη βενζίνη που κρατάει στο χέρι του. Στη συνέχεια, περιλούζει με το εύφλεκτο υγρό τον Dashamir Saraci (τον ασθενή με τον οποίο είχε καυγαδίσει) ο οποίος είναι συνδεδεμένος στο μηχάνημα. Εκείνος, συνειδητοποιώντας τι πάει να κάνει ο μεσήλικος Αλβανός, προσπαθεί να τον σταματήσει, ωστόσο δεν τα καταφέρνει και ο Canaj του βάζει φωτιά. Λίγες στιγμές αργότερα το δωμάτιο έχει τυλιχτεί στις φλόγες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail, που επικαλείται αλβανικά media, η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τριών ατόμων, του ίδιου του δράστη και δύο 55χρονων γυναικών που υποβάλλονταν εκείνη την ώρα σε θεραπεία. Ο Saraci, ο οποίος ήταν ο αρχικός στόχος της επίθεσης, έχει υποστεί σοβαρά εγκαύματα και δίνει ακόμα μάχη για τη ζωή.

Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στην αστυνομία, οι δύο άνδρες είχαν καυγαδίσει σχετικά με την προτεραιότητα στην ουρά αναμονής για τη χρήση του μηχανήματος αιμοκάθαρσης. Στη συνέχεια ο δράστης είχε αποχωρήσει από το νοσοκομείο και επέστρεψε λίγο μετά το μεσημέρι, για να φέρει εις πέρας το δολοφονικό του σχέδιο.

Διαβάστε Περισσότερα »

Βραδιά Θεάτρου στην Κοιλάδα των Μουσών


Οι Μούσες του Ελικώνα,ο Ομηρος,ο Ησίοδος...και η τύφλωση του μάντη Τειρεσία,παρουσιάζονται στην κοιλάδα των μουσών με σκοπό να μυηθούν οι θεατές στον κόσμο της ορατής μυθολογίας....(εισοδος ελευθερη)
Διαβάστε Περισσότερα »

Μέσα στο εκπληκτικό νέο μουσείο της Θήβας

Μόλις 97 χιλιομετρα από την Αθήνα, η Θήβα μπορεί να καμαρώνει για το νέο της μουσείο

Η Αρχαία Θήβα ήταν μία από τις ισχυρότερες αρχαίες ελληνικές πόλεις που κυριάρχησε στον ελλαδικό χώρο για μία μεγάλη περίοδο του τετάρτου αιώνα π.Χ. Ήταν η ισχυρότερη από τις Βοιωτικές πόλεις και κατείχε ηγεμονική θέση στο Κοινό των Βοιωτών. Η ίδρυση της Θήβας περιγράφεται από τους γοητευτικότερους μύθους της ελληνικής μυθολογίας. Στα Ομηρικά έπη οι μύθοι την απέδιδαν στους αδελφούς Ζήθο (που έφερνε τις πέτρες) και Αμφίωνα, ο οποίος παίζοντας την λύρα του, τις μάγευε ώστε μετακινήθηκαν μόνες τους και έκτισαν τα περίφημα τείχη της επτάπυλης πόλης.

Χτίστηκε κατά την αρχαιότητα από τον μυθολογικό ήρωα Κάδμο και έχει μεγάλη ιστορική και μυθολογική σημασία. Από τους πιο σημαντικούς Θηβαίους ήταν ο Επαμεινώνδας, μεγάλος αρχαίος στρατηγός που έκανε τη Θήβα ηγεμονεύουσα της Ελλάδας, και ο Πελοπίδας, ο αρχηγός του διάσημου Ιερού Λόχου. Με την Θήβα σχετίζεται και ένας από τους σημαντικότερους μυθολογικούς κύκλους της αρχαίας Ελλάδας. Η μακρά της ιστορία παρουσιάζεται σε ένα μουσείο αντάξιο της μακράς της ιστορίας με πλούσια ευρήματα που έφεραν στο φως μακρόχρονες ανασκαφικές εργασίες.

Η γη του Ηρακλή, του Διόνυσου, του Κάδμου, του Οιδίποδα, της Αντιγόνης, του Πίνδαρου απέκτησε ένα νέο στολίδι.«Οι πλούσιες συλλογές του αντανακλούν την ιστορία της Θήβας, τρίτης ηγεμονικής δύναμης της αρχαιότητας, μετά την Αθήνα και τη Σπάρτη. Στο μουσείο στεγάζονται «αρχαιότητες της Βοιωτίας και ως εκ τούτου συνιστά κιβωτό πολιτισμού και θησαυροφυλάκιο ιστορικών κειμηλίων, πνευματική περιουσία όλης της ανθρωπότητας», γράφει ο αρχαιολόγος και πρώην έφορος Βασίλης Αραβαντινός στον μνημειώδη τόμο «Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών» (Ιδρυμα Λάτση από τη σειρά «Ο κύκλος των Μουσείων»).





Διαβάστε Περισσότερα »

Στο Δήμο Λεβαδέων το ακίνητο Τζαμί Γαζή Ομέρ

Ολοκληρώθηκε σήμερα Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016 η αγοραπωλησία του ακινήτου Τζαμί Γαζή Ομέρ, μεταξύ του Δήμου Λεβαδέων και των ιδιοκτητών του ακινήτου με την καταβολή του σχετικού αντιτίμου προς τους ιδιοκτήτες.
Η αγορά πραγματοποιήθηκε με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου “Απόκτηση και διαμόρφωση ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων και διατηρητέων κτιρίων 2014”, με το ποσό των 200.000 ευρώ.
Σκοπός της αγοράς του κτιρίου από το Δήμο Λεβαδέων είναι η αναστήλωση, συντήρηση και η ανάδειξή του ως ιστορικού μνημείου και η επανάχρησή του ως πολιτιστικού χώρου που θα συντελέσει στην ανάπτυξη δικτύου πολιτιστικών – τουριστικών χρήσεων στην περιοχή του κέντρου της πόλης της Λιβαδειάς. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Σεισμική δόνηση 3,5 Ρίχτερ στον Κορινθιακό


  
Σεισμική δόνηση 3,5 Ρίχτερ σημειώθηκε στον Κορινθιακό κόλπο.

Σύμφωνα με την αυτόματη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, η σεισμική δόνηση εκδηλώθηκε στις 9:46 στη θαλάσσια περιοχή του Κορινθιακού κόλπου.

Το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 5 χλμ, ενώ το επίκεντρο ήταν 13 χλμ. δυτικά – βορειοδυτικά του Αιγίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μόνο για φέτος εξαιρούνται τα αγροτεμάχια από τον ΕΝΦΙΑ

Την εξαίρεση των αγροτεμαχίων απο τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ του 2016 προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή με την οποία ρυθμίζονται νομοθετικά οι χθεσινές ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών για τον υπολογισμό του φόρου.

Επίσης, με άλλη διάταξη που περιλαμβάνεται στην τροπολογία, ορίζεται οτι ο ΕΝΦΙΑ θα καταβληθεί σε πέντε μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη να ξεκινά απο το τέλος Σεπτεμβρίου. ‘Ετσι η καταβολή του ΕΝΦΙΑ θα ολοκληρωθεί στο τέλος Ιανουαρίου 2017, αντί για το Δεκέμβριο του 2016, που προέβλεπε ο αρχικός νόμος.

Σύμφωνα με την τροπολογία, το κόστος της διάταξης εξαίρεσης των αγροτεμαχίων από τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ ανέρχεται σε 230 εκατομμύρια ευρώ.

Στην τροπολογία προβλέπονται ακόμη:

    Η απαλλαγή των ελεγκτών της Φορολογικής Διοίκησης από πειθαρχικές, αστικές ή ποινικές ευθύνες κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.
    Η προαιρετική (από υποχρεωτική, που είναι σήμερα) έκδοση ετήσιου φορολογικού πιστοποιητικού για τις Ανώνυμες Εταιρίες, τις ΕΠΕ και τα υποκαταστήματα αλλοδαπών επιχειρήσεων, ενώ καταργείται το πρόστιμο που προβλεπόταν σε περίπτωση μη εκδοσής του. Η συγκεκριμένη διάταξη ισχύει για φορολογικά πιστοποιητικά που εκδίδονται από 1.1.2016.
    Η παράταση για τρία χρόνια της παραγραφής του δικαιώματος του δημοσίου για έκδοση των οριζόμενων πράξεων προσδιορισμού φόρου καθώς και κάθε άλλης πράξης επιβολής φόρων, τελών, προστίμων ή εισφορών για υποθέσεις του ΣΔΟΕ οι οποίες μεταφέρονται ή έχουν μεταφερθεί στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σωματείο Συνταξιούχων Λιβαδειάς:Ανελέητο το κυνηγητό των συνταξιούχων απο την κυβέρνηση

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞIΟΥΧΩΝ ΙΚΑ επ.  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Σε νέα επίθεση πέρασε ξανά η κυβέρνηση καρατομώντας για άλλη μια φορά τις συντάξεις μας και με αναδρομική ισχύ.

Καταγγέλλουμε το ανελέητο αυτό κυνηγητό των συνταξιούχων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων στο όνομα των κερδών του κεφαλαίου.

Τι πάει να πει «Κύρια» «Επικουρική» «ΕΚΑΣ» ή «εφάπαξ». Μειώνεις έστω ένα από αυτά μειώνεις και λεηλατείς το εισόδημα – ότι απέμεινε – των συνταξιούχων αλλά ακόμα και τη ζωή τους…

Η κυβέρνηση προσπαθώντας να μικρύνει το κακό επικαλείται ότι οι νέες μειώσεις θα αφορούν μόνο το 10% των συνταξιούχων (250.000) λες κι αυτό αποτελεί… παρηγοριά. Λες και οι συνταξιούχοι είναι άψυχοι αριθμοί !!

Δεν είναι η πρώτη φορά, που η κυβέρνηση με τις πολιτικές πρακτικές της  μας φτωχοποιεί ακόμα περισσότερο. Θα υπάρχει και συνέχεια. Αυτές οι περικοπές δεν θα είναι οι τελευταίες. Ο αυτόματος κόφτης έρχεται.

Εμείς απαντάμε ότι ο αγώνας μας συνεχίζεται μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας, όσους αντιλαϊκούς – αντισυνταξιουχικούς νόμους κι αν περάσουν αυτοί ή οι επόμενοι.

Καλούμε τους συνταξιούχους να οργανωθούν στα Σωματεία τους σε μεγαλύτερο βαθμό.

Το φθινόπωρο έρχεται και θα είναι καυτό.

Δεν θα συμβιβαστούμε με μία ζωή χωρίς μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σεισμική δόνηση κοντά στη Χαλκίδα

Νέα ασθενής σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 6.23:36 το πρωί της Πέμπτης κοντά στη Χαλκίδα.

Βάσει της αυτόματης, προκαταρκτικής λύσης του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, η δόνηση ήταν τριών βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σε εστιακό βάθος δέκα χιλιομέτρων.

Όσο για το επίκεντρο του σεισμού, εντοπίστηκε 13 χιλιόμετρα ανατολικά-βορειοανατολικά της Χαλκίδας.

Διαβάστε Περισσότερα »

H θέση του ΠΑΜΕ Λιβαδειάς για την ανεργία

Στη χθεσινή διευρυμένη σύσκεψη της Γραμματείας Λιβαδειάς του ΠΑΜΕ, που έγινε στο Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς με θέμα την ανεργία και τους παράγοντες που την προκαλούν, αναπτύχθηκε ο προβληματισμός και συζητήθηκαν προτάσεις για τις δράσεις που χρειάζονται να κάνει το ταξικό κίνημα για την αντιμετώπιση αυτού του τόσο σοβαρού προβλήματος που έχει αντίκτυπο σε κάθε οικογένεια.
Η βασική διαπίστωση που προέκυψε ήταν ότι, οι οποιεσδήποτε δράσεις πρέπει να γίνονται συντονισμένα από τα ταξικά σωματεία και από τους άνεργους.
Για τον συντονισμό αυτό, απαραίτητη είναι, και αποφασίστηκε να προωθηθεί άμεσα, η σύσταση Επιτροπών Ανέργων κατά εργασιακό κλάδο ξεκινώντας από τους πιο βαριά πληγμένους κλάδους όπως των Κατασκευών (οικοδόμων και συναφών κλάδων) και των ιδιωτικών υπαλλήλων.
Η δημιουργία και ανακοίνωση των επιτροπών αυτών θα γίνει μέσα στον Αύγουστο με στόχο να επεξεργαστούν πρόγραμμα δράσεων ενημέρωσης και συσπείρωσης των ανέργων αλλά και των εργαζόμενων/συνταξιούχων δεδομένου ότι σήμερα δεν υπάρχει οικογένεια χωρίς άνεργο και αύριο, πολλοί σημερινοί εργαζόμενοι, θα έχουν χάσει την δουλειά τους.
Αποφασίστηκε επίσης η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για την διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, εν όψει μάλιστα του παζαριού της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, των εργοδοτικών οργανώσεων και των δανειστών για τα εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα που έχει ξεκινήσει στο παρασκήνιο.
Στη σύσκεψη, παρουσιάστηκε και το Σχέδιο Νόμου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, που συντάχθηκε και υιοθετήθηκε από δεκάδες Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες και το οποίο διεκδικούν οι ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις.
Με το νομοσχέδιο αυτό επαναφέρονται οι μισθοί, οι συντάξεις και ο 13ος και 14ος μισθός στα προ μνημονίου επίπεδα και καταργούνται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας που έχουν μετατρέψει τους εργαζόμενους σε μισο-εργαζόμενους/μισο-άνεργους καθώς και κάθε άλλο αντεργατικός νόμος που ψηφίστηκε την τελευταία οκταετία.
Η Γραμματεία Λιβαδειάς του  ΠΑΜΕ καλεί άνεργους, εργαζόμενους και συνταξιούχους σε επαγρύπνιση και ετοιμότητα γιατί, όπως κάθε προηγούμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση έτσι και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ,  επιλέγει μέσα στο κατακαλόκαιρο να καταστρέψει ό,τι έχει απομείνει από τα εργατικά δικαιώματα προκειμένου να ικανοποιήσει τις ορέξεις του ΣΕΒ και των υπόλοιπων εργοδοτικών οργανώσεων.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Διοίκηση Επιχειρήσεων, με την συνεργασία της Ε.Ε.Δ.Ε.»


  
Το Επιμελητήριο Βοιωτίας και η Ελληνική Εταιρία Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ)  στο πλαίσιο της μακρόχρονης και επιτυχημένης συνεργασίας τους, αποφάσισαν την επανάληψη του δημοφιλούς  Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.
Συγκεκριμένα, μετά την μεγάλη  επιτυχία του Προγράμματος σε Αθήνα και στις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας προχωράμε στη διοργάνωση της 2ης  Σειράς Boιωτίας του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, που θα υλοποιηθεί στη  Λιβαδειά.

Η 2η Σειρά Bοιωτίας  του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων έχει προγραμματισθεί  να υλοποιηθεί από 18/11/2016 έως  26/05/2018.

Τα μαθήματα θα διεξάγονται στην ελληνική γλώσσα, κάθε Παρασκευή 17:00-21:30 και Σάββατο 09:00-17:00, ανά δεκαπέντε ημέρες, στις  αίθουσες διδασκαλίας του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, (Λ. Κουτσοπετάλου  1,  Λιβαδειά).

Οι αιτήσεις εγγραφής των ενδιαφερομένων να φοιτήσουν στο πρόγραμμα, θα πρέπει να υποβληθούν το αργότερο μέχρι  11 Νοεμβρίου 2016.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ