Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

30 νέες συλλήψεις στη Στερεά

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά τριάντα (30) άτομα για διάφορα αδικήματα


Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά τριάντα (30) άτομα και συγκεκριμένα:

Δύο (2) ημεδαποί στην περιοχή της Θήβας και στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών & της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας αντίστοιχα, κατηγορούμενοι κατά περίπτωση, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών, αντίσταση και απρόκλητη σωματική βλάβη. Κατασχέθηκαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και κοκαΐνης.

Ημεδαπός στο Καρπενήσι, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευρυτανίας, κατηγορούμενος για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα. Ειδικότερα σε διενεργούμενο έλεγχο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία συσκευασία που περιείχε αδασμολόγητο καπνό, μεικτού βάρους (820) γραμμαρίων.

Επιπλέον στο πλαίσιο της έρευνας, διαπιστώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου, ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν συνολικά τέσσερις (4) καταδικαστικές Αποφάσεις, του Μονομελούς & Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με συνολική ποινή φυλάκισης (2) ετών και (39) μηνών, για φοροδιαφυγή, απάτη, πλαστογραφία και μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο, κατ’ εξακολούθηση.

Τρεις (3) ημεδαποί και ειδικότερα ένας στη Θήβα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Αρτάκης και μία στο Καρπενήσι, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευρυτανίας, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδιωκτικά έγγραφα.

Τρεις (3) ημεδαποί σε περιοχή της Βοιωτίας, της Εύβοιας και της Φωκίδας, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας, της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας & της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Φωκίδας αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων. Κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο και ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι (σουγιάς), με μήκος λάμας (10) εκατοστών.

Δώδεκα (12) άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ειδικότερα:

Σε περιοχές της Φθιώτιδας (Λαμία, Ράχες, Άγιο Κωνσταντίνο, Τραγάνα, Αταλάντη):

•    (2) αλλοδαποί από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Φθιώτιδας,
•    (2) ημεδαποί από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Λαμίας και
•    (2) ημεδαποί από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αταλάντης.

Σε περιοχές της Εύβοιας (Χαλκίδα – Παραλία Αυλίδας):

•    (2) ημεδαποί από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Ευβοίας,
•    (1) ημεδαπός από αστυνομικούς της Α’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας και
•    (1) ημεδαπός από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας.

Σε περιοχές της Βοιωτίας (Π.Α.Θ.Ε. – Ορχομενός):

•    (1) αλλοδαπός από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α. & του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Βοιωτίας και
•    (1) ημεδαπός από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού.


Πέντε (5) αλλοδαποί και ειδικότερα δύο στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφαλείας & Τροχαίας Χαλκίδας, ένας στο Σχηματάρι Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σχηματαρίου, καθώς και δύο στη Λαμία και στην Άμφισσα, από αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφαλείας Λαμίας & Άμφισσας αντίστοιχα, διότι στερούταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα μας.

Δύο (2) ημεδαποί στο Μυτικά Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.

Ημεδαπός στο Θεολόγο Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αταλάντης, για παράβαση νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Τέλος, αλλοδαπός στη Χαλκίδα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας, για επαιτεία.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Φωτιά στην Αράχωβα



Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση βορειότερα της Αράχωβας εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου.

Στην περιοχή επιχειρούν 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα,12 άτομα πεζοπόρο τμήμα, τρία οχήματα OTA, δύο αεροσκάφη και ένα πετζετέλ
Διαβάστε Περισσότερα »

Προς κτηματογράφηση Αθήνα, Λιβαδειά, Βόλος, και Λαμία


Τον δρόμο για την ολοκλήρωση του Κτηματολογίου στους δήμους Αθήνας, Βόλου, Λαμίας και Λιβαδειάς ανοίγει η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την υπογραφή των τριών συμβάσεων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή» οι τέσσερις δήμοι είναι οι τελευταίοι που απέμειναν από τον διαγωνισμό του 2007 για την κτηματογράφηση των αστικών κέντρων της χώρας.

Για την ολοκλήρωση της κτηματογράφησης, μέσα στα οποία οι κάτοχοι ιδιοκτησιών στους τέσσερις δήμους θα κληθούν να ελέγξουν την ακρίβεια των στοιχείων που είχαν καταθέσει προ οκταετίας και να προβούν στις απαραίτητες διορθώσεις, αναμένεται ότι θα χρειαστούν τριάμιση χρόνια.

Το έργο είχε χωριστεί σε δύο τμήματα: Στην α’ φάση, που περιελάμβανε τη συλλογή των δηλώσεων και τον πρώτο νομικό τους έλεγχο, και στη β’ φάση, που περιελάμβανε τον λεπτομερή νομικό έλεγχο, την ανάρτηση και οριστικοποίηση των στοιχείων (οι διαγωνισμοί πραγματοποιήθηκαν τον 2008).
Διαβάστε Περισσότερα »

Ιδρύεται το Αστυνομικό Τμήμα Αλιάρτου

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το θέμα δημιουργία Αστυνομικού Τμήματος στην Αλίαρτο σύμφωνα με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.
  Ένα πάγιο αίτημα του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων για δημιουργία Αστυνομικού Τμήματος θα ικανοποιηθεί και θα ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας στον τοπικό πληθυσμό ενώ θα ενταθεί και η διαδικασία πρόληψης της τέλεσης κλοπών και διαρρήξεων,  που τα τελευταία χρόνια έχουν μπει στο στόχαστρο των κακοποιών.Σύμφωνα με πληροφορίες του Permisospress,  η  αναδιοργάνωση υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.
Oπως όλα δείχνουν σύμφωνα πάντα με το σχέδιο καταργείται το Αστυνομικό Τμήμα Βαγίων

 Η αναδιάρθρωση για την Α.Δ. Βοιωτίας

Διαβάστε Περισσότερα »

Σε «καραντίνα» Θήβα και Χαλκίδα λόγω ελονοσίας

Σε προσωρινό αποκλεισμό από οποιαδήποτε αιμοδοσία βρίσκονται οι κάτοικοι, εργαζόμενοι αλλά και επισκέπτες περιοχών 12 δήμων της χώρας. Ο λόγος για τον οποίο οι περιοχές αυτές τέθηκαν σε «συναγερμό» από τους υπευθύνους του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας και του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων είναι ο εντοπισμός κρουσμάτων ελονοσίας, μιας νόσου που από το 2009 και μετά απασχολεί όλο και πιο συχνά τις υγειονομικές αρχές, καθώς σε ετήσια βάση καταγράφονται περιστατικά εγχώριας μετάδοσής της.

Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία που συλλέγει το ΚΕΕΛΠΝΟ, από τις αρχές του έτους έως τα μέσα Αυγούστου είχαν δηλωθεί στο Κέντρο 65 κρούσματα ελονοσίας, εκ των οποίων τα 61 έχουν χαρακτηρισθεί εισαγόμενα – που σημαίνει ότι οι ασθενείς είχαν προσβληθεί σε χώρα του εξωτερικού. Από τα 61 εισαγόμενα κρούσματα ελονοσίας, τα 50 αφορούσαν σε μετανάστες από ενδημικές χώρες (43 από χώρες της Ινδικής χερσονήσου και επτά από χώρες της Αφρικής), και τα 11 κρούσματα αφορούσαν σε ταξιδιώτες που επέστρεψαν από ενδημική χώρα της Αφρικής. Από τα 50 κρούσματα σε μετανάστες, τα 8 καταγράφηκαν σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών σε νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Από το σύνολο των κρουσμάτων που είχαν δηλωθεί εφέτος έως τα μέσα Αυγούστου, σε τέσσερις ασθενείς υπάρχουν ενδείξεις εγχώριας μετάδοσης. Καθ’ όλη τη διάρκεια του 2015, οπότε δηλώθηκαν 85 κρούσματα, ενδείξεις ότι ο ασθενής προσβλήθηκε «εντός των τειχών» είχαν εντοπιστεί σε έξι περιστατικά, ενώ οι χρονιές όπου είχε σημάνει στην Ελλάδα «κόκκινος» συναγερμός λόγω εγχώριας μετάδοσης της νόσου ήταν το 2011 και το 2012 (42 και 20 περιστατικά, αντίστοιχα). Οπως αναφέρεται στην έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης του ΚΕΕΛΠΝΟ, στην Ελλάδα η νόσος εκριζώθηκε το 1974, έπειτα από εντατικό και επίπονο πρόγραμμα καταπολέμησης. Μέχρι και το 2008 καταγράφονταν στην Ελλάδα περίπου 20 - 50 κρούσματα ετησίως, που σχετίζονταν στη μεγάλη τους πλειονότητα με ταξίδι ή παραμονή σε ενδημική για την ελονοσία χώρα. Εως το 2008 δηλώθηκαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ μόνο λίγα σποραδικά κρούσματα ελονοσίας, χωρίς ιστορικό ταξιδιού τα έτη 1991, 1999 και 2000. Από το 2009 και μετά, ωστόσο, κρούσματα ελονοσίας με ενδείξεις εγχώριας μετάδοσης καταγράφονται σχεδόν κάθε έτος σε διάφορες περιοχές της χώρας, κυρίως ως σποραδικά, αλλά και σε συρροές.

Για την περίοδο αυτή ως «επηρεαζόμενες» από ελονοσία περιοχές έχουν χαρακτηρισθεί από τις υγειονομικές αρχές και άρα έχουν τεθεί σε περιορισμούς σχετικά με την αιμοδοσία περιοχές των δήμων Φαρκαδόνας και Τρικκαίων (Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων), Παλαμά (Π.Ε. Καρδίτσας), Ευρώτα (Π.Ε. Λακωνίας), Χαλκιδέων (Π.Ε. Ευβοίας), Θηβαίων (Π.Ε. Βοιωτίας), Τεμπών (Π.Ε. Λάρισας), Μαραθώνος (Π.Ε. Ανατολικής Αττικής), Δυτικής Αχαΐας (Π.Ε. Αχαΐας), Ανδραβίδας - Κυλλήνης (Π.Ε. Ηλείας) και Λαγκαδά και Πυλαίας (Π.Ε. Θεσσαλονίκης). Ως μέτρα πρόληψης για την ασφάλεια του αίματος είναι ο αποκλεισμός από την αιμοδοσία όσων κατοικούν και εργάζονται σε αυτές τις περιοχές, καθώς και όσων τις έχουν επισκεφθεί (τουλάχιστον μία διανυκτέρευση).
kathimerini.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδήλωση για το προσφυγικό διοργανώνουν οι ΟΒ Θήβας- Οινοφύτων στο Δήλεσι

Εκδήλωση αφιερωμένη στο προσφυγικό διοργανώνουν οι ΟΒ Θήβας- Οινοφύτων της ΚΝΕ, την Πέμπτη 25 Αυγούστου στην κεντρική πλατεία στο Δήλεσι, στις 20:00. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια των πλούσιων δραστηριοτήτων της ΚΝΕ μπροστά στο 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» με σύνθημα «Αγώνας, γνώση, τόλμη, αντοχή. Να προχωράς και εσύ καθώς προβαίνει μπρος η ιστορία... (Ν. Χικμέτ)».
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
•    Αφιέρωμα με τραγούδια ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο
•    Ομιλία από τον Θεοδόση Μπενάτο μέλος της Τομεακής Επιτροπής Θήβας- Οινοφύτων του ΚΚΕ
•    προβολή video με θέμα το προσφυγικό
•    Λαϊκό γλέντι
Στο χώρο θα υπάρχει έκθεση για το προσφυγικό και βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».
Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με το κεντρικό Φεστιβάλ στις 3 Σεπτέμβρη στο βιοκλιματικό πάρκο Θήβας στις 20:00
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
•    Ομιλία –συζήτηση για τα ζητήματα που απασχολούν τους νέους εργαζόμενους από στέλεχος του ΚΚΕ
•    προβολή video από την ΟΚΝΕ στην ΚΝΕ
•    Παρουσίαση των αποτελεσμάτων του ερωτηματολογίου από μαθητές με θέμα το προσφυγικό
•    Λαϊκό γλέντι
Στο χώρο θα υπάρχουν  έκθεση με τους αγώνες της εργατικής τάξης στην περιοχή Θήβας –Οινοφύτων και βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής»
Διαβάστε Περισσότερα »

Τριπλό «μπλόκο» σε ΙΧ τον Σεπτέμβριο

Με σκοπό να εισπραχθούν 200 εκατομμύρια ευρώ έως το τέλος του χρόνου, το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να περάσει από «κόσκινο» τρεις κατηγορίες ιδιοκτητών ΙΧ.

Στο στόχαστρο μπαίνουν κατ’ αρχήν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που «ξέχασαν» να τα ασφαλίσουν αλλά και όσοι δεν τα πέρασαν από ΚΤΕΟ αρά τα κίνητρα που δόθηκαν στα τέλη του 2015. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Επένδυση» σε αυτές τις δύο κατηγορίες ανήκουν περίπου ένα εκατομμύριο οδηγοί.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ετοιμάζει και τρίτη λίστα που περιλαμβάνει οδηγούς που δεν πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών.

Μετά τη σύνταξη της λίστας, σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας, θα αποσταλούν ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια ενώ τα τέλη και το πρόστιμο θα βεβαιωθούν ηλεκτρονικά στους ΑΦΜ των ιδιοκτητών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσλήψεις εργατών στη Δ.Ε.Υ.Α.Λιβαδειάς

Με την υπ’ αριθμό 103/2016 απόφαση του Δ.Σ. της δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λειβαδιάς (Δ.Ε.Υ.Α.Λ.), αποφασίστηκε ομόφωνα η πρόσληψη τριών εποχιακών εργατών με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου (δίμηνη απασχόληση) για την αντιμετώπιση εκτάκτων, πρόσκαιρων και εποχιακών αναγκών.
Για ολόκληρη την προκήρυξη καθώς και τα ονόματα των προσληφθέντων δείτε ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Χρυσή η Κατερίνα Στεφανίδη -Πέταξε στα 4,85 μ. στο επί κοντώ!

Η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του επί κοντώ γυναικών με 4,85μ.

Το ασημένιο πήρε η Αμερικανίδα Σάντι Μόρις με το ίδιο ύψος και το χάλκινο η Νεοζηλανδή Ελίζα ΜακΚάρτνεϊ με 4,80μ.

Είναι το πρώτο μετάλλιο της χώρας μας στο επί κοντώ στην ιστορία της διοργάνωσης και το πρώτο χρυσό στο στίβο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Συνολικά η Ελλάδα έχει στον στίβο 30 μετάλλια, 7 χρυσά, 12 ασημένια και 11 χάλκινα.

Για τους Ολυμπιακούς του Ρίο, για την Ελλάδα, αυτό είναι το τρίο χρυσό και συνολικά έκτο μετάλλιο.

Συγκλονιστικός αγώνες με φινάλε θρίλερ

Ο τελικός του επί κοντώ γυναικών ε ήταν συγκλονιστικός με σημαντικές ανακατατάξεις κι ένα φινάλε θρίλερ. Η Κατερίνα ξεκίνησε τις προσπάθειες της από τα 4.60 τα οποία  πέρασε με άνεση, όπως ακριβώς έγινε και με τα 4.70.

Στα  4.80 το άλμα της Στεφανίδη ήταν καλό, ενώ φαινόταν ότι είχε το ύψος. Ωστόσο, ο πήχης αφού παλαντζάρισε για λίγο έπεσε κι έτσι οι άλλες φιναλίστ είχαν την ευκαιρία τους.  Τα 4.80 τα πέρασε μόλις μία αθλήτρια η 19χρονη από τη Νέα Ζηλανδία Ελίζα ΜακΚάρτνεϊ και έτσι η Στεφανίδη στην επόμενη προσπάθειά της αντιμετώπισε το δίλημμα είτε να ανεβάσει τον πήχη για να τα παίξει όλα για όλα ή να περάσει τα 4.80 εξασφαλίζοντας σε μεγάλο ποσοστό το μετάλλιο και μετά να χτυπήσει το χρυσό.Επέλεξε το δεύτερο και με εντυπωσιακό άλμα πέρασε τα 4.80 και επανέκτησε το δικαίωμα για τρεις προσπάθειες στα επόμενα ύψη.

Στα 4.85 η Στεφανίδη ενώ φάνηκε να ξεκινά καλά τελικά έριξε τον πήχη με το σώμα της.

Στη δεύτερη προσπάθειά της στο ίδιο ύψος  όμως η Κατερίνα Στεφανίδη πέρασε τον πήχη!

Ο πήχης στη συνέχεια μπήκε στα 4.90 ένα ύψος που για την Στεφανίδη θα έκρινε το αν θα έπαιρνε το χρυσό ή το ασημένιο. Η Στεφανίδη τελικά δεν κατάφερε να το περάσει αλλά ούτε και η Αμερικανίδα Μόρις και έτσι το χρυσό ήρθε στα χέρια της Ελληνίδας πρωταθλήτριας!

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθησαν 21 άτομα στη Στερεά για διάφορα αδικήματα

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά είκοσι ένα (21) άτομα για διάφορα αδικήματα

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά είκοσι ένα (21) άτομα και συγκεκριμένα:

Τρεις (3) ημεδαποί και ειδικότερα δύο σε περιοχές της Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας και της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Φθιώτιδας και ένας στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.

Κατασχέθηκαν κατά περίπτωση, ένα δενδρύλλιο κάνναβης, μετά πλήρους ριζικού συστήματος σε ανάπτυξη, ύψους (1,20) μέτρων, μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας κ.α.

Ημεδαπός στο Δομοκό Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, κατηγορούμενος για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα. Κατασχέθηκαν (1) κιλό και (530) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού.

Τέσσερα (4) άτομα και ειδικότερα δύο ημεδαποί στον Ορχομενό Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού, καθώς και δύο ημεδαποί στη Λαμία & στο Δομοκό Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας και Αστυνομικού Τμήματος Δομοκού αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδιωκτικά έγγραφα.

Αλλοδαπός στα Οινόφυτα Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σχηματαρίου, για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων. Κατασχέθηκε ένα μαχαίρι με μήκος λάμας (7,5) εκατοστών.

Επτά (7) άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ειδικότερα:

•    ημεδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας,

•    ημεδαπός στην Ερέτρια Ευβοίας, από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Ευβοίας,

•    αλλοδαπός στη Νέα Λάμψακο Ευβοίας, από αστυνομικούς της             Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας,

•    αλλοδαπός στην Κύμη Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κύμης,

•    ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός στην Ιτέα Φωκίδας, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Φωκίδας, καθώς και

•    αλλοδαπός στην Οινόη Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α.  Βοιωτίας.

Τέσσερα (4) άτομα και ειδικότερα δύο αλλοδαποί και δύο ημεδαποί στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας, για παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.

Τέλος, αλλοδαπός στη Γλύφα Φθιώτιδας, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Φθιώτιδας, διότι στερούταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή του στη χώρα μας.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ