Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Ανεξέλεγκτη κατάσταση στη Λέσβο: Χιλιάδες μετανάστες στους δρόμους -Φωτιά στο hotspot της Μόριας-βίντεο


Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στο hotspot της Μόριας, όπου ξέσπασε πυρκαγιά, ενώ το εγκατέλειψαν εκατοντάδες πρόσφυγες.

Η κατάσταση είναι πλέον ανεξέλεγκτη, σύμφωνα με το lesvosreport.gt. Τα επεισόδια πήραν εκρηκτικές διαστάσεις πήραν τα επεισόδια που ξεκίνησαν από το μεσημέρι στο χοτ σποτ της Μόριας. Το βράδυ σημειώθηκε γενικευμένη εξέγερση με φωτιές και καταστροφές σε δεκάδες καταλύματα ενώ το κέντρο εκκενώθηκε .

Πάνω από 5.500 πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται εδώ και μήνες εγκλωβισμένοι στο νησί ζητούν να τους επιτραπεί να φύγουν.

Φωτογραφία: lesvosreport.gr

Πληροφορίες του ΑΠΕ αναφέρουν ότι από τις 7 το απόγευμα ξεκίνησαν συγκρούσεις μεταξύ προσφύγων και ξέσπασαν φωτιές, που επεκτάθηκαν, ενώ εκατοντάδες από τους ανθρώπους που φιλοξενούνται εκεί εγκατέλειψαν τον χώρο. Παράλληλα εκκενώθηκε και το τμήμα ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων, που μεταφέρθηκαν στο ΠΙΚΠΑ.

Η Lifeguard Hellas, μία από τις εθελοντικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται εκεί, δημοσίευσε ένα βίντεο με την κατάσταση που επικρατούσε περίπου στις 8 μ.μ. στο hotspot της Μόριας, ενώ με νέα ανάρτηση λίγο πριν από τις 10 μ.μ. ανέφερε ότι η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο. Το AFP ανέφερε ότι κάηκαν σκηνές της υποδομής.


Διαβάστε Περισσότερα »

Θέση εργασίας στην εταιρεία «Protergia» στη παραλία Διστόμου

Το Ενεργειακό Κέντρο Αγίου Νικολάου παραλίας Διστόμου Βοιωτίας ​αναζητά τεχνικούς για την στελέχωση της παρακάτω θέσης, μπορείτε να αποστείλετε το βιογραφικό σας ηλεκτρονικά με e-mail στο hr@protergia.gr .
Επιτηρητή Πεδίου – Τεχνολόγο Μηχανολόγο ή Μηχανικό Εμπορικού Ναυτικού

Ενεργειακής κατεύθυνσης εφόσον είναι τεχνολόγος μηχανολόγος, ο οποίος αφού εκπαιδευτεί θα ενταχθεί στην βάρδια παραγωγής του Ενεργειακού Κέντρου

Απαραίτητες γνώσεις: μηχανολογίας, θερμοδυναμικής, μηχανές εσωτερικής καύσεως (αεριοστρόβιλοι), μηχανές εξωτερικής καύσης (ατμοστρόβιλοι).

Εργασιακή εμπειρία: 2 έως 3 ετών στην λειτουργία ή/και την συντήρηση βιομηχανικών εγκαταστάσεων ή πλοίων

Αμοιβές και εργασιακό περιβάλλον:

    Μισθός ανάλογος προσόντων
    Βοήθημα ενοικίου
    Ιδιωτική ασφάλιση υγείας
    Προνομιακό τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας
    Σύγχρονο περιβάλλον εργασίας
    Ευκαιρίες προσωπικής και επαγγελματικής εξέλιξης
e-dimosio.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πότε θα πληρωθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Κατά το τελευταίο πενθήμερο του Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Οι δικαιούχοι, των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν κατά το μήνα Ιούλιο, θα λάβουν την εισοδηματική ενίσχυση που αντιστοιχεί στο νοικοκυριό τους για δύο μήνες (Αύγουστο και Σεπτέμβριο), ενώ οι δικαιούχοι των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν κατά το μήνα Αύγουστο, θα λάβουν την εισοδηματική ενίσχυση που αντιστοιχεί στο νοικοκυριό τους για το μήνα Σεπτέμβριο.

Η διαδικασία παραλαβής της προπληρωμένης κάρτας από τους δικαιούχους ΚΕΑ, ανάλογα με την Τράπεζα που έχουν δηλώσει στην αίτησή τους, περιγράφεται παρακάτω. Για όσους δικαιούχους έχουν δηλώσει Τράπεζα, η οποία, αυτήν τη στιγμή, δεν διαθέτει προπληρωμένη κάρτα, η πρώτη πληρωμή θα γίνει, κατ’ εξαίρεση, εξ ολοκλήρου στον τραπεζικό λογαριασμό τον οποίο δήλωσαν, για το σύνολο του ποσού που δικαιούνται.

Επισυνάπτεται σε πίνακα η διαδικασία παραλαβής της προπληρωμένης κάρτας από τους δικαιούχους του ΚΕΑ.
newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα »

Με επιτυχία το 1ο Πανελλήνιο Διεταιρικό Επιστημονικό Συμπόσιο Χειρουργικής Ογκολογίας στη Λιβαδειά

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Πανελλήνιο Διεταιρικό Επιστημονικό Συμπόσιο Χειρουργικής Ογκολογίας, από την Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με τη συμμετοχή δέκα εταιριών ογκολογικών νοσημάτων.


«Προσπαθούμε να κάνουμε το νομό μας πόλο έλξης σημαντικών γεγονότων. Στόχος της περιφερειακής αρχής του Κώστα Μπακογιάννη είναι η Στερεά Ελλάδα να φιλοξενεί όσο το δυνατό περισσότερες και ουσιαστικότερες διοργανώσεις. Μια από αυτές είναι και το παρόν Συμπόσιο».

Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας συνδιοργάνωσε με την Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία ένα μεγάλο επιστημονικό γεγονός και σήμερα πραγματοποιεί την έναρξή του εδώ στην αίθουσα του Διοικητηρίου, αποδεικνύοντας ότι είναι παρούσα στις επιστημονικές προκλήσεις.

«Ευχαριστώ τον Πρόεδρο, Καθηγητή, κ. Μπράμη, την Αντικαρκινική Εταιρεία και την Πρόεδρό της, κ. Ταπανλή, τους καθηγητές της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας και τον γιατρό και Αντιπεριφερειάρχη μας, Γιάννη Ταγκαλέγκα που χειρίστηκε το οργανωτικό κομμάτι της εκδήλωσης.
Εύχομαι οι επιστημονικές συζητήσεις και αναζητήσεις τους να συμβάλλουν στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου», τόνισε σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης, Φανή Παπαθωμά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκκίνηση 45ου Διεθνούς Ράλλυ στις Πηγές Κρύας


Εκκίνηση 45ου Διεθνούς Ράλλυ
“Φίλοι του Παλιού Αυτοκινήτου”


Η ΦΙΛΠΑ  συνεχίζει την ιστορική πορεία του «ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΡΑΛΛΥ» για 45η φορά από 22 έως 25 Σεπτεμβρίου 2016.
Η εκκίνηση για τα αθηναϊκά πληρώματα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22/9 στις 10.30 στις Πηγές Κρύας στην Λιβαδειά και με πορεία προς Κυριάκι, Δίστομο, Αντίκυρα, Δεσφίνα, Ιτέα, Γαλαξίδι.  Διασχίζοντας διαδρομές πότε ορεινές και πότε παράκτιες, τα πληρώματα θα έχουν ως αρχικό προορισμό την Ναύπακτο όπου θα είναι και το σημείο εκκίνησης για τα αλλοδαπά πληρώματα που θα καταφθάσουν από την Ευρώπη, την Πάτρα και την Β. Ελλάδα.  Η πορεία θα συνεχιστεί προς Μεσολόγγι και θα τερματίσει στη Λευκάδα.
Η εκδήλωση είναι υπό την εποπτεία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Παλαιού Αυτοκινήτου FIVA και συμπεριλαμβάνεται στο ετήσιο πρόγραμμα της ως Α event. 
Ελληνικά και αλλοδαπά πληρώματα από την Αυστρία την Κύπρο και την Τουρκία θα τιμήσουν με τη συμμετοχή τους την εκδήλωση, με ιστορικά αυτοκίνητα ηλικίας  30 έως 90 ετών.

ΠΕΜΠΤΗ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016, ώρα 10:30 π.μ.
  ΠΗΓΕΣ ΚΡΥΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Το μπουρίνι «χτύπησε» τη Λιβαδειά



Μπουρίνι μεγάλης έντασης και διάρκειας σάρωσε τις πρωινές ώρες τη Λιβαδειά  και την ευρύτερη περιοχή,με θυελλώδεις ανέμους και ισχυρότατη νεροποντή.

Η καταιγίδα που έπληξε ξαφνικά την πρωτεύουσα της Βοιωτίας ξεκίνησε  τα ξημερώματα, με δυνατές ριπές ανέμου, αστραπές, και εξελίχθηκε σε πρωτοφανούς έντασης νεροποντή.
Η καταιγίδα, που διήρκεσε πάνω απο  μια ώρα, προκάλεσε καταστροφές σε τέντες σπιτιών,ενώ υπήρξαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση από  διακοπές ρεύματος.
Παντελής Μπατσούλης
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΟΣΔΕ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΕΝΙΚΗ    ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ



Ενιαία Δήλωση Εκμετάλλευσης μέχρι 5 Οκτωβρίου από τους υποψήφιους
για ένταξη στο πρόγραμμα νέων γεωργών
Εν αναμονή της προκήρυξης του προγράμματος νέων γεωργών 2016, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για ένταξη στο πρόγραμμα νέων γεωργών ότι μπορούν να προσέλθουν στις Περιφερειακές Διευθύνσεις ή στα κατά τόπους Γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, έως τις 05.10.2016 να υποβάλλουν Ενιαία Δήλωση Εκμετάλλευσης (ΟΣΔΕ) έτους 2016, εφόσον δεν έχουν ακόμα υποβάλλει.
Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με την από 20/04/2016 Προδημοσίευση που αφορά το Υπομέτρο 6.1.«Εκκίνηση Επιχείρησης από Νέους Γεωργούς» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014-2020, ο υποψήφιος νέος γεωργός για να κριθεί επιλέξιμος δικαιούχος για ένταξη στο πρόγραμμα νέων γεωργών πρέπει, μεταξύ άλλων, να έχει υποβάλλει Ενιαία Δήλωση Εκμετάλλευσης (ΟΣΔΕ) κατά το έτος υποβολής της αίτησης ενίσχυσης προς ένταξη στο Υπομέτρο 6.1 για το σύνολο της γεωργικής εκμετάλλευσής του».



Διαβάστε Περισσότερα »

BINTEO-Top Gun στην Τανάγρα - Η αδρεναλίνη στα ύψη στο Athens Flying Week 2016


Για ακόμη μία φορά το μεγαλύτερο διεθνές αεροπορικό show της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, το “Athens Flying Week International AirShow’’ προσέφερε μοναδικές συγκινήσεις σε όσους είχαν την τύχη να βρεθούν στην Αεροπορική Βάση Τανάγρας, το Σαββατοκύριακο από 17 έως 18 Σεπτεμβρίου 2016.

Και αυτή τη φορά δεν ήταν μόνο τα μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα που ταξίδεψαν μικρούς και μεγάλους στον «μαγικό» κόσμο των αιθέρων. Φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η πανέμορφη Danielle Hughes, η επονομαζόμενη Wing Walker «χόρεψε» στα φτερά ενός Boeing Stearman εν πτήσει ενώ και o «άνθρωπος Jet», ο εντυπωσιακός Jetman Dubai έκλεψε την παράσταση.

Το πιο θερμό χειροκρότημα των δεκάδων χιλιάδων επισκεπτών κέρδισαν φυσικά οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και συγκεκριμένα η Πολεμική Αεροπορία με το ‘’Zeus’’ F-16 demo team, το ΔΑΙΔΑΛΟΣ demo team (T-6), το ελικόπτερο SUPER PUMA, το Mirage 2000-5 και το F-4E AUP Phantom II. Την παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων συμπλήρωσε το Πολεμικό Ναυτικό με τα ελικόπτερα Sea Hawk αλλά και η Αεροπορία Στρατού με τα επιθετικά ελικόπτερα Apache.


Διαβάστε Περισσότερα »

“Αναστήθηκε” το αρχαίο Θέατρο της Τανάγρας με τις “Βάκχες” του Ευριπίδη!


Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου και πλήθος κόσμου παρακολούθησε την κατά γενική ομολογία επαγγελματική παράσταση από ερασιτέχνες ηθοποιούς.

 Την παράσταση παρακολούθησαν πάνω από 1000 άτομα μας βεβαιώνει σε σχόλιο της στα σόσιαλ μίντια η Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας κα Αλεξάνδρα Χαραμή και μεταξύ αυτών, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, η Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κα Φανή Παπαθωμά, μέλη του Δ. Σ, Τανάγρας με επικεφαλής το Δήμαρχο κ. Βασίλη Περγάλια, ενώ διαβάστηκαν χαιρετισμοί του Υπουργού Πολιτισμού και του Προέδρου του Διαζώματος.

Στο σχόλιο της η κα Χαραμή αναφέρει “Η διαφορά λοιπόν του Δήμου Τανάγρας με κάποιους άλλους Δήμους στο θέμα της ανάδειξης των αρχαιολογικών χώρων ήταν εμφανής. Επίσης, σε έναν χώρο που κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα μπορούσε να ανέβη μια αρχαία θεατρική παράσταση, ο Δήμος, με την υπόδειξη βέβαια της δικής μας Εφορείας Αρχαιοτήτων, κατάφερε να τον μετατρέψει κατάλληλα, και η εκδήλωση αυτή για την έναρξη της Προγραμματικής Σύμβασης να έχει μεγάλη επιτυχία, πολύ μεγαλύτερη από άλλες αντίστοιχες που έγιναν από άλλους Δήμους της Βοιωτίας.".

“Χθες το βραδυ βιώσαμε μια αξέχαστη εμπειρία. Η θεατρική παράσταση που παρακολουθήσαμε μας ταξίδεψε 2.300 χρόνια πισω με απίστευτες ερμηνείες σε ενα σκηνικό βγαλμένο απο το παρελθόν της αρχαίας Ταναγρας. Ο τόπος ξαναβίωσε την αίγλη του!” γράφει στο σχόλιο της η Αντιδήμαρχος Οινοφύτων κα Γωγώ Καμπιώτου, ευχόμενη στο τέλος, “...ευχομαι το θεατρο της αρχαίας Ταναγρας να γινει - γιατι όχι -μια μικρη Επιδαυρος στο άμεσο μέλλον”.

 Μόνο θετικά σχόλια για αυτήν την παράσταση στον αρχαίο χώρο της Τανάγρας, με τα εύσημα για την επαγγελματική παράσταση να ανήκουν στους ερασιτέχνες ηθοποιούς και αυτούς που δούλεψαν εθελοντικά για να βγεί αυτό το αποτέλεσμα. Μπράβο στους Πολιτιστικούς Συλλόγους “ΔΗΛΙΑ ΔΡΩΜΕΝΑ” (Δηλεσίου), “ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΛΙΑΠΗΣ” (Οινοφύτων) “ΥΡΙΑ” (Παραλία Αυλίδος).
anparatiritis.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Bραβεύονται οι νέοι φοιτητές στα Βάγια



Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλάει ο καιρός από τη Δευτέρα – Έρχονται βροχές και καταιγίδες







Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από τη Δευτέρα. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και σταδιακά στη Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς πρόσκαιρα στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές

Τα φαινόμενα κατά τόπους πιθανώς να συνοδεύονται από ισχυρούς άνεμους και χαλαζοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από τα βόρεια.

Αττική

Καιρός: Αρχικά αίθριος. Γρήγορα θα αναπτυχτούν νεφώσεις και τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρη καταιγίδα.

Άνεμοι: Νότιοι 3 με 5 και από το απόγευμα δυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νότιοι 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές, κυρίως τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.



Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και προς το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία στα νότια 6 τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές από το μεσημέρι.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα δυτικά τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Στα βόρεια αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στα νότια αρχικά αίθριος και μετά το μεσημέρι νεφώσεις.

Άνεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 31 βαθμούς κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ