Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Ιταλός νευροχειρουργός σχεδιάζει εντός του 2017 την πρώτη μεταμόσχευση κεφαλιού


.

    Να κόψεις ένα ανθρώπινο κεφάλι από ένα σώμα και να το μεταφέρεις σε ένα άλλο σώμα, δεν είναι μια διαδικασία για ευαίσθητες ψυχές.


Όμως ο Ιταλός νευροχειρουργός Σέρτζιο Καναβέρο μάλλον.. δεν ανήκει σε αυτές, αφού έκανε γνωστό ότι -παρά τις επιφυλάξεις και τις αντιδράσεις άλλων επιστημόνων- θέλει να είναι ο πρώτος που θα κάνει μεταμόσχευση ανθρώπινου κεφαλιού εντός του 2017. Συγκεκριμένα, το κεφάλι ενός παράλυτου από το λαιμό και κάτω να συνδεθεί στο σώμα ενός άλλου εγκεφαλικά νεκρού ανθρώπου.

Ο ιταλός επιστήμονας -ο οποίος για πρώτη φορά έκανε γνωστό το 2013 ότι προτίθεται να προχωρήσει σε μεταμόσχευση κεφαλιού- πραγματοποίησε τρεις νέες επιστημονικές δημοσιεύσεις στο περιοδικό νευροχειρουργικής "Surgical Neurology International", παρουσιάζοντας την πρόοδο που έχει κάνει με πειραματόζωα, σε μια προσπάθεια να πείσει τους συναδέλφους του ότι πλέον κατέχει την τεχνογνωσία για να κάνει κάτι ανάλογο και σε ανθρώπους.

Όμως δεν φαίνεται να έχει πείσει τους περισσότερους. Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για την προσκόλληση ενός κεφαλιού σε ένα σώμα, είναι η σωστή σύνδεση του νωτιαίου μυελού. Αλλοι επιστήμονες δήλωσαν, σύμφωνα με το "New Scientist" και τη βρετανική «Ιντιπέντεντ», ότι οι τρεις νέες δημοσιεύσεις από τα πειράματα του Καναβέρο έχουν ελλιπή στοιχεία και δεν αποδεικνύουν ότι όντως είναι σε θέση να προχωρήσει σε ανθρώπους.

Ο Καναβέρο συνεργάζεται στα πειράματά του με μια νοτιοκορεατική επιστημονική ομάδα υπό τον Σι-Γιουν Κιμ του Πανεπιστημίου Κονκούκ. Οι Νοτιοκορεάτες γιατροί ισχυρίζονται ότι υπάρχουν επαρκείς πλέον αποδείξεις πως είναι εφικτή η επανασύνδεση του νωτιαίου μυελού με τη βοήθεια ενός χημικού διαλύματος (PEG), που βοηθά στην επανασύνδεση των χιλιάδων νευρώνων.

Σε ένα από τρία νέα πειράματα, σε ένα σκύλο είχε αποκοπεί το 90% περίπου του νωτιαίου μυελού του, αλλά κατέστη δυνατό να επανασυγκολληθεί. Σε δύο μέρες το ζώο κουνούσε τα μπροστινά πόδια του, ενώ σε δύο εβδομάδες τα πίσω.
Στο δεύτερο πείραμα αποκόπηκαν οι νωτιαίοι μυελοί 16 ποντικιών. Στα μισά χορηγήθηκε το εν λόγω χημικό διάλυμα και πέντε από αυτά εμφάνισαν σημάδια επανάκτησης της κινητικότητάς τους, αλλά τρία πέθαναν. Στο τρίτο πείραμα -με τη βοήθεια επιστημόνων από τις ΗΠΑ- έγινε κάτι ανάλογο σε αρουραίους (το διάλυμα αυτή τη φορά είχε ενισχυθεί με νανο-λωρίδες γραφένιου) και ένα ζώο μπόρεσε να περπατήσει ξανά μετά από δύο εβδομάδες.

Ο Ιταλός γιατρός θεωρεί ότι έως το τέλος του 2017 θα κάνει την επέμβαση σε άνθρωπο. Ένα νοσοκομείο στο Βιετνάμ έχει ήδη εκδηλώσει προθυμία να φιλοξενήσει την μεταμόσχευση του κεφαλιού. Στο μεταξύ όμως πρέπει να βρεθεί το σώμα ενός δωρητή. Όσο για το κεφάλι, αρκετοί παράλυτοι έχουν προσφερθεί να το παραχωρήσουν.

Ο 'Αρθουρ Κάπλαν του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης όμως εκτίμησε ότι μια επέμβαση επανασύνδεσης νωτιαίου μυελού σε ανθρώπους δεν μπορεί να γίνει προτού περάσουν τουλάχιστον τρία-τέσσερα χρόνια, ενώ για μια μεταμόσχευση ολόκληρου κεφαλιού θα χρειασθούν επτά έως οκτώ χρόνια κατ' ελάχιστο. Αλλά και τότε, ελλοχεύει πάντα ο μεγάλος κίνδυνος ότι το σώμα θα απορρίψει το ξένο κεφάλι.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο 4ος Τροφώνιος Ημιμαραθώνιος αλλάζει τη Λιβαδειά την Κυριακή


Με κλειστούς δρόμους την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου η Λιβαδειά υποδέχεται δρομείς από διάφορα μέρη της χώρας. “Καλούμε τους πολίτες στη γιορτή της Κυριακής, να βγουν στους δρόμους, να συμμετάσχουν, να χειροκροτήσουν και να χαρούν μαζί με τους δρομείς και τους επισκέπτες που θα έρθουν από όλοι την Ελλάδα”.
Αυτό τόνισαν στην σημερινή συνέντευξη Τύπου η Αντιπεριφερειάρχης Φανή Παπαθωμά και η Δήμαρχος Λιβαδειάς Γιώτα Πούλου για τον 4ο Τροφώνιο Ημιμαραθώνιο Λιβαδειάς και των παράλληλων εκδηλώσεων.
Με την λέξη “συνεργασία” να κυριαρχεί οι διοργανωτές τόνισαν ότι σηματοδοτείται η αρχή μιας νέας εποχής στην αναβάθμιση του αγώνα και ευελπιστούν ότι θα είναι μια από τις καλύτερες διοργανώσεις των τελευταίων χρόνων.
“Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας στέκεται αρωγός στις προσπάθειες αναβάθμισης και θα συμβάλλει για την ανάπτυξη της διοργάνωσης. Θέλουμε στην περιοχή μας ο Τροφώνιος Ημιμαραθώνιος να έχει κυρία θέση στα αθλητικά και όχι μόνο, δρώμενα της περιφέρειας” τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά.
“Εγώ και η κα Παπαθωμά θα μπούμε στη γραμμή εκκίνησης την Κυριακή έστω και συμβολικά για να δώσουμε την στήριξή μας σε αυτή τν προσπάθεια που γίνεται για την ανάδειξη της πόλης. Θέλουμε να κάνουμε τον Τροφώνιο Ημιμαραθώνιο το μεγαλύτερο και μαζικότερο γεγονός στη Στερεά Ελλάδα. Το θέλουμε, το πιστεύουμε και θα το πετύχουμε” είπε η Δήμαρχος Λιβαδειάς Γιώτα Πούλου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδηλώσεις για την Μάχη της Πέτρας στον Υψηλάντη




Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλυπητήρια απο τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Λιβαδειάς

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή το νέο εργατικό ατυχήμα που συνέβη σε συμβασιούχο εργάτη καθαριότητας στο Δήμο Κέρκυρας , ένα ακόμα εργατικό ατύχημα στην σειρά των πολλών ατυχημάτων των εργαζόμενων καθαριότητας στην Τοπική αυτοδιοίκηση (πολλά από αυτά θανατηφόρα)  , ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς καλεί τις Δημοτικές Αρχές Λεβαδέων και Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας να κάνουν  χρήση του άρθρου 7 του ν. 4368/2016 που προβλέπει την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και ΙΔΑΧ σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα όπως η καθαριότητα και να σταματήσουν τον όποιο  προγραμματισμό   ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας σε διάφορες  Δημοτικές Ενότητες των Δήμων τους.
Ο Σύλλογος μας έχει επανειλημμένα κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τα ελάχιστα μέσα ατομικά προστασίας (ΜΑΠ) ,τον ανύπαρκτο εμβολιασμό ,τις ανύπαρκτες προληπτικές εξετάσεις , την ανύπαρκτη εκπαίδευση ,την υπερ-εντατικοποίηση και τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας που αναγκάζονται να εργάζονται συνάδελφοί μας.
Φτάνει πια! Τι περιμένουν οι Δημοτικές αρχές για να πράξουν τα αυτονόητα; Να θρηνήσουμε θύματα; Καλούμε τις Δημοτικές Αρχές  να προχωρήσουν σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και βελτίωση των συνθηκών εργασίας με την χορηγία των Μέσων Ατομικής Προστασίας και την καθιέρωση προληπτικής ιατρικής, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες εργατικού ατυχήματος. Είναι απαραίτητη η στελέχωση των υπηρεσιών με μόνιμο σωστά εκπαιδευμένο προσωπικό και όχι με εναλλαγή προσωπικού με ελαστικές σχέσεις εργασίας (2μηνα,8μηνα,κοινωφελή εργασία ΟΑΕΔ κ.τ.λ.) και η τήρηση της νομοθεσίας σχετικά με τους κανόνες ασφαλείας και την συντήρηση του εξοπλισμού της υπηρεσίας (αυτοκίνητα,  κ.τ.λ.) για μια αποδοτική υπηρεσία όπως έχουν ανάγκη οι Δήμοι μας.
 Υ.Γ: Ελπίζουμε οι κ.κ. Δήμαρχοι Λεβαδέων και Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας να μην «ζήλεψαν» το νεοφιλελεύθερο μοντέλο που επιχειρεί να εδραιώσει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ διαλύοντας τις υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου και αναθέτοντας τη λειτουργία του σε ιδιωτικές εταιρίες, τώρα της φύλαξης και σε εξέλιξη είναι της οδοσάρωσης της υπηρεσίας καθαριότητας ενώ έχουν προηγηθεί αποφάσεις για την εκχώρηση του ηλεκτροφωτισμού της πόλης και της σίτισης των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς , το οποίο καταγγέλλουμε και αναμένουμε και από αυτούς να το κάνουν άμεσα ΚΑΙ στην επόμενη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς και όλα τα μέλη του , εκφράζουμε τα βαθιά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς την οικογένεια , τους συγγενείς και τους οικείους του ,για το  χαμό του εργαζόμενου οδηγού, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της εργασίας του στο έργο που εκτελείται στον οικισμό της Κορώνειας , για το Δήμο Λεβαδέων.
Η τραγική αυτή απώλεια έρχεται σε ένα χρονικό σημείο που οι εργαζόμενοι στο Δήμο Λεβαδέων και το συλλογικό τους όργανο μάχονται για καλύτερες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία τους και έρχεται να προστεθεί σε ένα μακρύ κατάλογο αθώων θυμάτων ανά την επικράτεια , που «έφυγαν» την ώρα του καθήκοντος. Θα μπορούσε να είναι κάποιος από εμάς , είναι κάποιος από εμάς!! Φτάνει πια!! Εμείς δεν διαχωρίζουμε εργαζόμενους σε ιδιωτικούς ή δημόσιους , καλούς ή κακούς , πατρίκιους ή πληβείους…ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ.
Υ.γ: Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς έχει έγκαιρα κρούσει των κώδωνα του κινδύνου και είχε τοποθετηθεί και προειδοποιήσει με την από 11/04/2016 ανακοίνωσή του ( την οποία σας επισυνάπτουμε )  για κίνδυνο εργατικών ατυχημάτων και τα μέτρα που θα πρέπει να παρθούν για να μην θρηνήσουμε θύματα ανάμεσα στους συναδέλφους μας…Δυστυχώς οι αρμόδιοι κωφεύουν ή αργούν χαρακτηριστικά και μόνο από τύχη δεν έχουμε χειρότερα στους χώρους εργασίας μας. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του…..

ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                        ΚΑΡΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση Φανής Παπαθωμά, με το Εργαστήριο Γεωργικής Υδραυλικής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας, Φανής Παπαθωμά, με το Εργαστήριο Γεωργικής Υδραυλικής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών


Συνάντηση πραγματοποίησε η Αντιπεριφερειάρχης, Φανή Παπαθωμά, με το Εργαστήριο Γεωργικής Υδραυλικής, έχοντας ως αντικείμενο συζήτησης την ενημέρωση για τα υδραυλικά  έργα που πραγματοποιούνται στην Κωπαίδα.

Αναπτύχθηκε άριστη συνεργασία με τους κ.κ. Πουλοβασίλη Αλέξανδρο, πρώην Πρύτανη Γεωπονικού Πανεπιστημίου, Σπύρο Ρίζο,ΕΔΙΠ του Εργαστηρίου Γεωργικής Υδραυλικής και Ψυχογιού Μαρία, Επίκουρη καθηγήτρια Εργαστηρίου Γεωργικής Υδραυλικής.                                                      

«Σήμερα συζητήσαμε με τους καθηγητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου τα υδραυλικά έργα τα οποία ως Περιφερειακή Ενότητα έχουμε υλοποιήσει μέσα στην Κωπαίδα.
Οι επιστημονικές τους γνώσεις επιβεβαίωσαν και τεκμηρίωσαν τις ως τώρα  παρεμβάσεις μας μέσα στο Κωπαιδικό πεδίο.
Συζητήθηκαν μελλοντικές συνεργασίες με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.
Διερευνήθηκε η δυνατότητα ανάπτυξης συνεργασιών με μνημόνια συνεργασίας.
Η Κωπαίδα είναι στις άμεσες προτεραιότητες του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη, και η σημερινή συνάντηση αποτελεί συνέχεια ενεργειών του, έτσι ώστε το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο να αποκτήσει καθοριστικό ρόλο ,στα τεκταινόμενα του Κωπαιδικού πεδίου, προς όφελος των καλλιεργητών» τόνισε σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης, Φανή Παπαθωμά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μέχρι 23 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις εκπαιδευτικών για το Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Θηβαίων


Παράταση μέχρι 23 Σεπτεμβρίου των αιτήσεων εκπαιδευτικών και ιδιωτικών φροντιστηρίων για το Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Θηβαίων
Παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για όσους εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ( διορισμένους ή μη) επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά τη διδασκαλία τους στους μαθητές του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου Δήμου Θηβαίων », προκειμένου να ενισχύσουν και να συμβάλουν δυναμικά στην παροχή ολοκληρωμένης παιδείας σε μαθητές που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Καλούνται επίσης τα ιδιωτικά φροντιστήρια της περιοχής του Δήμου Θηβαίων να δηλώσουν συμμετοχή στην εν λόγω δομή, αναφέροντας τις θέσεις που προσφέρουν για δωρεάν φοίτηση σε αυτά, στα τηλέφωνα του Δήμου 2262350610 και 2262350652 ή στο e-mail dimosthivas@thiva.gr

•    Δηλώσεις συμμετοχής για ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στο site του Δήμου Θηβαίων www.thiva.gr (στη δεξιά στήλη),  τις οποίες και θα αποστέλλουν ηλεκτρονικά στο e-mail: dimosthivas@thiva.gr μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου 2016.

•    Όσοι δεν έχουν πρόσβαση σε υπολογιστή μπορούν να συμπληρώνουν την αίτηση προσερχόμενοι στο Γραφείο Παιδείας του Δήμου Θηβαίων (τηλ. 2262350610)

Σημειώνεται ότι το Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Θηβαίων στηρίζει τη λειτουργία του στην εθελοντική συμμετοχή των εκπαιδευτικών. Ως εκ τούτου εάν δεν υπάρξει ενδιαφέρον από τους εκπαιδευτικούς δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτακτο δελτίο καιρού,έρχονται ισχυρές καταιγίδες από το βράδυ

Βροχές και καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές, από τις βραδινές ώρες της Τετάρτης μέχρι και τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης, προβλέπει με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα επηρεαστούν η κεντρική και η ανατολική Μακεδονία (κυρίως η Χαλκιδική), η Θεσσαλία (κυρίως τα ανατολικά τμήματά της), οι Σποράδες, η ανατολική Στερεά, η Εύβοια και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τρεις φωτιές (σχεδόν) ταυτόχρονα στο Μοσχοπόδι Θήβας

Άμεση η επέμβαση της Π.Υ. Θηβών στο Μοσχοπόδι Θηβών-
 3 οι εστίες φωτιάς

Ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει του δημότες του ότι, τις πρώτες πρωινές ώρες (γύρω στις 05:10) της Τετάρτης 21 Σεπτεμβρίου 2016 , ξέσπασαν τρεις (3) εστίες φωτιάς  στην περιοχή του δάσους του Μοσχοποδίου, οι οποίες ευτυχώς τέθηκαν υπό πλήρη έλεγχο άμεσα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Θηβών, που έσπευσε στα σημεία .

Οι φωτιές έγιναν αντιληπτές από περιπατητές συμπολίτες μας, οι οποίοι και ειδοποίησαν την Πυροσβεστική. Τα σημεία από όπου ξεκίνησαν οι φωτιές είναι εύκολα προσβάσιμα σε πεζούς και οχήματα και το γεγονός των τριών ταυτόχρονων εστιών εγείρει υποψίες για πρόκληση πυρκαγιάς από πρόθεση.

Υπενθυμίζουμε ότι η αντιπυρική περίοδος λήγει στις 31/10/2016  και εφιστούμε την προσοχή προς πάσα κατεύθυνση προκειμένου να  διαφυλάξουμε ακέραιους τους δασικούς μας πνεύμονες καθώς και τα αλσύλλια, εντός και πέριξ των πόλεων και των χωριών μας.

Οι ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων και οικοπέδων πλησίον δασικών εκτάσεων (Μοσχοποδίου , Κιθαιρώνα, Αγ. Τριάδος κλπ), θα πρέπει να μεριμνούν για τον καθαρισμό-αποψίλωση της βλάστησης και τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας προς την πλευρά του δάσους, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Θυμίζουμε, επίσης, ότι κατά την αντιπυρική περίοδο η καύση σιτοκαλαμιών & άλλων γεωργικών υπολειμμάτων επιτρέπεται μόνο μετά από ειδική άδεια που εκδίδεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, αφού ληφθούν αυστηρά συγκεκριμένα μέτρα.

Το δάσος είναι φυσικό αγαθό ανυπολόγιστης αξίας για τον άνθρωπο. Η πρόληψη είναι το πρώτο βήμα για την προστασία του και μας αφορά όλους.

Ο Δήμος Θηβαίων συγχαίρει τους συμπολίτες μας ( οι οποίοι δεν επιθυμούν τη γνωστοποίηση των ονομάτων τους) που ειδοποίησαν έγκαιρα την Πυροσβεστική, συμβάλλοντας στον άμεσο περιορισμό τους. Ευχαριστεί επίσης της Πυροσβεστική Υπηρεσία Θηβών για την άμεση ανταπόκριση -επέμβαση.



Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγωδία:Νεκρός 61χρονος στην Κορώνεια- Tον καταπλάκωσε το φορτηγό του

Φρικτό θάνατο βρήκε 61 χρονος  από την Χαλκίδα, μετά από φοβερό εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι σε δασικό δρόμο στη Κορώνεια Λιβαδειάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Permisospress,ο άτυχος άνδρας,εκτελούσε εργασίες με το φορτηγό του σε έργο του Δήμου Λεβαδέων στην Κορώνεια,  όταν κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, την ώρα που ξεφόρτωνε το χαλίκι, το φορτηγό ντελαπάρισε και τον καταπλάκωσε, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο.

Διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς,όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Παντελής Μπατσούλης



 Συλλυπητήρια απο τη Δήμαρχο Λεβαδέων


Η Δήμαρχος Λεβαδέων κα Γιώτα Πούλου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Χρήστος Κυπραίος και σύσσωμη η Δημοτική Αρχή εκφράζουν τα πιο θερμά συλλυπητήρια τους προς την οικογένεια και τους συγγενείς του άτυχου οδηγού της αναδόχου εταιρείας, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της εργασίας του, στο έργο που εκτελείται στον Καλλικρατικό Δήμο Λεβαδέων για τη βελτίωση του δασικού δρόμου από τον οικισμό της Κορώνειας ως τη στροφή Νταούμη.
Διαβάστε Περισσότερα »

23 νέες συλλήψεις στη Στερεά

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά είκοσι τρία (23) άτομα για διάφορα αδικήματα

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά είκοσι τρία (23) άτομα και συγκεκριμένα:

Ημεδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφαλείας και Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, για διάπραξη κλοπών από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (100) ευρώ, το οποίο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Τρία (3) άτομα για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών και ειδικότερα ένας ημεδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, μία ημεδαπή στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας και ένας ημεδαπός στο Αιτωλικό, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου, ο οποίος κατηγορείται επιπλέον και για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων.

Κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, μικροποσότητες κάνναβης, δισκία φαρμακευτικών σκευασμάτων για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή, (5) φυσίγγια και (5) κάλυκες διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων.

Αλλοδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε Απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης εννέα (9) μηνών, για κλοπή.

Τέσσερις  (4) αλλοδαποί και ειδικότερα ένας στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας, ένας στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, ένας στο Σχηματάρι Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε Βοιωτίας, καθώς και ένας στην περιοχή Χρισσό Φωκίδας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Φωκίδας, διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα μας.

Επιπλέον σε βάρος ενός εκ των συλληφθέντων, εκκρεμούσε Απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (5) μηνών και χρηματική ποινή (1.500) ευρώ, για παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Δέκα (10) άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ειδικότερα:

•    Τρεις ημεδαποί σε περιοχές της Χαλκίδας, από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Ευβοίας, καθώς και των Α’ & Γ’ Ομάδων ΔΙ.ΑΣ.  Ευβοίας αντίστοιχα.
•    Ημεδαπός στο Μαντούδι Ευβοίας, από αστυνομικούς της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας.
•    Αλλοδαπός στην Παραλία Αυλίδας Ευβοίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας.
•    Αλλοδαπός στη Ριτσώνα Ευβοίας, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας.
•    Ημεδαπός στα Λουτρά Υπάτης Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Υπάτης.
•    Ημεδαπός στο Κυπαρίσσι Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αταλάντης.
•    Ημεδαπός στην περιοχή Παύλος Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού.
•    Αλλοδαπός στον Ελαιώνα Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Βοιωτίας.

Τρεις (3) ημεδαποί στον Ορχομενό Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού, για παρεμπόριο.

Τέλος, αλλοδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας, για επαιτεία.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μαχαίρωσε τέσσερις φορές 33χρονο στο Νεοχωράκι Θηβών




Αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε χθες βράδυ στο Νεοχωράκι Θηβών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Permisospress, οι δύο άνδρες,  κάθονταν στο ίδιο τραπέζι σε καφενείο στο Νεοχωράκι.Μετά απο έντονο   διαπληκτισμό,  ο δράστης έβγαλε μαχαίρι και κάρφωσε 4 φορές τον 33χρονο τραυματίζοντας τον σοβαρά.
Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο των Αθηνών και σύμφωνα με πληροφορίες μας έχει διαφύγει τον κίνδυνο,ενώ ο δράστης μετά την πράξη του τράπηκε σε φυγή.
Μετά απο συντονισμένες  έρευνες της Ασφάλειας Θήβας και  Β΄ ΟΠΚΕ, εντοπίστηκε ο δράστης και συνελήφθη.
Την αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο για τη συγκεκριμένη υπόθεση, διεξάγει το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αποκατάσταση της προτομής του Πουλιόπουλου ζητάει ο Θανάσης Σκούμας

Ο Παντελής Πουλιόπουλος, ο επαναστάτης κομμουνιστής ηγέτης, που εκτελέστηκε από τους Ιταλούς φασίστες, ο δικηγόρος που αντέκρουσε νομικά και πολιτικά το "ιδιώνυμο του Βενιζέλου", που υπερασπίστηκε με συνέπεια τους αγωνιστές τους κινήματος, ο διανοούμενος που έγραψε πρωτοποριακά έργα για την δομή του ελληνικού καπιταλισμού, και μετέφρασε από το πρωτότυπο κλασικούς τους μαρξισμού, με την τεράστια ευρυμάθεια του, αλλά βρέθηκε και στις πρώτες γραμμές του κινήματος και της λαϊκής δράσης, αποτέλεσε μια σπουδαία ιστορική προσωπικότητα που υπερβαίνει τα στενά όρια της περιοχής μας και της χώρας μας.
Ο Δήμος Θηβαίων τίμησε τον Παντελή Πουλιόπουλο, δίνοντας το όνομα του σε οδικό άξονα της πόλης μας και τοποθετώντας το 2006 προτομή του στη συμβολή των οδών Μπέλλου και Θρεψιάδου σε συνεργασία με ενεργούς πολίτες που δραστηριοποιήθηκαν έντονα για την κατασκευή της. Παράλληλα έχουν διοργανωθεί σειρά εκδηλώσεων μνήμης από το Δήμο και συλλογικότητες με τελευταία την εκδήλωση της Αντιφασιστικής Κίνησης Θήβας.
Η πράξη της κλοπής της προτομής του και του βανδαλισμού του μνημείου, είναι βάναυση προσβολή στη μνήμη του Π. Πουλιόπουλου και στην ιστορία της πόλης.
Πρέπει να αναζητηθούν, χωρίς καθυστερήσεις οι υπεύθυνοι για την κλοπή της προτομής και το βανδαλισμό του μνημείου του .
Επίσης, πρέπει να εισαχθεί άμεσα, ως θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, και το ζητώ από το Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, η αποκατάσταση του μνημείου με τοποθέτηση νέας προτομής.
Θανάσης Σκούμας

Διαβάστε Περισσότερα »

Κλείνει η οδός Αγίας Τριάδας στη Θήβα λόγω εργασιών

Θήβα : Κλειστή η οδός Αγ. Τριάδας

 Ο Δήμος Θηβαίων ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο του έργου “Δημοτική Οδοποιία Δημοτικής Ενότητας Θήβας”  την Πέμπτη 22, την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016, η οδός Αγίας Τριάδας στη Θήβα- από την περιφερειακή οδό έως και την οδό Επαμεινώνδα - θα είναι κλειστή λόγω εργασιών.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ιωνικές Ημέρες Πολιτισμού και Παράδοσης στη Θήβα



Διαβάστε Περισσότερα »

Συνέντευξη των διοργανωτών του 4ου Τροφώνιου- Ημιμαραθώνιου

Συνέντευξη τύπου του  4ου Τροφώνιου Ημιμαραθωνίου

              Στην τελική ευθεία μπήκαμε για τον 4ο Τροφώνιο Ημιμαραθώνιο που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στη Λιβαδειά.
 Συνέντευξη Τύπου στην οποία θα παραβρεθούν και θα μιλήσουν, η αντιπεριφερειάρχης περιφερειακής ενότητας Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά, η Δήμαρχος Λιβαδειάς Γιώτα Πούλου, ο Πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Στερεάς-Εύβοιας Θανάσης Βλάχος και η Πρόεδρος του Α.Κ.Ο. Λιβαδειάς Γωγώ Θεοδώρου, θα δοθεί την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Λιβαδειάς στο παλιό Δημαρχείο.
             Στην συνέντευξη θα δοθούν από τους ομιλητές πληροφορίες για τις παράλληλες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί, για τις αγωνιστικές λεπτομέρειες, για τις συμμετοχές και διάφορες άλλες λεπτομέρειες που έχουν σχεδιαστεί για την αρτιότερη διοργάνωση. Εκτός από τους προαναφερθέντες ομιλητές έχουν προσκληθεί και θα παραβρεθούν, θεσμικοί συνεργάτες, χορηγοί, προμηθευτές και άλλοι υποστηρικτές της διοργάνωσης.
             Σημείωση  για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ:  Στο τέλος της συνέντευξης θα δοθούν οι κάρτες διαπίστευσης και πληροφοριακό υλικό. Υπενθυμίζουμε ότι χωρίς την κάρτα διαπίστευσης οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ δεν θα έχουν πρόσβαση σε ορισμένα σημεία των εκδηλώσεων.
Οι εγγραφές για τη συμμετοχή στους αγώνες συνεχίζονται με μεγάλο ενδιαφέρον. Στο site του Τροφωνίου παρέχονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες.

                                                                                     Η οργανωτική Επιτροπή
Διαβάστε Περισσότερα »

Όλη η Λαμία μια αγκαλιά



Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 17.00, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σας προσκαλεί  στην Πλατεία Πάρκου, στη Λαμία όπου θα πραγματοποιηθεί η μεγαλύτερη γιορτή εθελοντισμού που έχει γίνει ποτέ στην πόλη.

Η εθελοντική οργάνωση Wheeling2help, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Δήμο Λαμιέων, όλους τους Συλλόγους Αναπηρίας  Φθιώτιδας, Αθλητικούς και Πολιτιστικούς συλλόγους, πλήθος εθελοντών, φορέων και χορηγών ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δώσουν το μήνυμα της συμμετοχής και της αλληλεγγύης.
 
Αθλοπαιδιές, βιωματικές δράσεις, δημιουργική απασχόληση παιδιών, θεατρικό παιχνίδι, μουσικά δρώμενα και πολλά άλλα, σας περιμένουν στο κέντρο της πόλης της Λαμίας με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση σε θέματα που αφορούν στην αναπηρία.

Το μεγαλύτερο ενωτικό μήνυμα θα το δώσουμε όμως, όλοι μαζί, στις 19:00 ακριβώς,  με μία τεράστια αγκαλιά. Θα δημιουργήσουμε την  μεγαλύτερη αλυσίδα αγάπης στην πόλη: 700 εθελοντές θα υψώσουμε 700 κόκκινα μπαλόνια και θα αγκαλιάσουμε τις τέσσερις πλατείες του κέντρου της Λαμίας. Φωτογραφικός φακός και drown θα αποτυπώσουν αυτή την αγκαλιά, που θα βιντεοσκοπηθεί και θα αναρτηθούν οι συμμετέχοντες Σύλλογοι και φορείς (πάνω από 15 άτομα) σε ένα banner που θα ταξιδέψει παντού.

Για την εγγραφή σας σε αυτή την ξεχωριστή δράση, θα χρειαστεί απλά να συμπληρώσετε τη φόρμα καταγραφής που θα βρείτε στο

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf2BO_GZvVwlEOmMILD-utvUOqvfPqrv5g4-y_QTZK7tdAgtA/viewform?c=0&w=1

Στη συνέχεια , θα παραλάβετε τα αυτοκόλλητα συμμετοχής για τον αριθμό μελών που έχετε δηλώσει καθώς και πληροφορίες. από : Διάκου 5   (ισόγειο , 13:00 - 15:00,18:00 – 20:00 , τηλ.  2231051262)

Την ημέρα της δράσης, θα παραλάβετε τα κόκκινα μπαλόνια για τα μέλη σας, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων στην πλατεία Πάρκου  και …παίρνουμε θέση, στις 19:00 ακριβώς, για την μεγαλύτερη αγκαλιά στην Ελλάδα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βίντεο ντοκουμέντο: Καρέ-καρέ η πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου Απάτσι

Λίγα μέτρα από την ακτή στον κόλπο του Ορφανού στα Βρασνά Θεσσαλονίκης στη Βόρεια Ελλάδα κατέπεσε το πρωί της Τρίτης το στρατιωτικό ελικόπτερο Απάτσι.

Ο κυβερνήτης του στρατιωτικού ελικοπτέρου πρόλαβε να αναφέρει από τον ασύρματο, απώλεια ισχύος στον κινητήρα, λίγο πριν πραγματοποιήσει την βαριά προσθαλάσσωση.

Αμέσως, από το παρατηρητήριο της άσκησης «Σάρισα», όλοι έσπευσαν σε βοήθεια βλέποντας το ελικόπτερο μετά από την προσθαλάσσωση 10 -15 μέτρα μακριά από την παραλία.

Οι δύο χειριστές του Απάτσι περισυνελέγησαν σώοι με τη βοήθεια στρατιωτών οι οποίοι έριξαν βάρκες στη θάλασσα και μεταφέρθηκαν στο 424 ΓΣΝΕ Θεσσαλονίκης για να υποβληθούν σε περαιτέρω έλεγχο.

Ο ένας εκ των ιπταμένων που βρίσκεται στην πίσω θέση άνοιξε την καλίμπρα και απομακρύνθηκε μόνος του, ενώ ο δεύτερος, χρειάστηκε βοήθεια για να βγει από το νερό.

Δείτε σε βίντεο ντοκουμέντο καρέ-καρέ την πτώση του:



Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστήριο Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Λιβαδειάς

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
    


 Με μεγάλη επιτυχία  ολοκληρώθηκαν  οι 3ήμερες εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Λιβαδειάς στα πλαίσια της επετείου μνήμης για την Μικρασιατική Καταστροφή , που πραγματοποιήθηκαν στις 16,17 και 18 Σεπτέμβρη 2016
Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν ώστε να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα.
Ευχαριστούμε τα μέλη της Χορωδίας μας , καθώς και τα μέλη του Χορευτικού μας για τη συμμετοχή τους.
Ευχαριστούμε θερμά τις δασκάλες τόσο της Χορωδίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Λιβαδειάς κ. Ιωάννα Παναγιωτίδη- Σταύρου όσο και του Χορευτικού κ. Ευσταθία Ζάχαρη.
Ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.


                        Το      Δ.Σ.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ