Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

Α΄ Βοιωτίας: Αποτελέσματα - Βαθμολογία

Ασταμάτητος ο Αμβρυσσέας πέρασε «αέρας» κι από το Ακραίφνιο έχοντας πετύχει το απόλυτο στις οκτώ πρώτες αγωνιστικές απολαμβάνει πάντα μόνος την… μοναξιά της κορυφής στο βαθμολογικό πίνακα. Σε απόσταση αναπνοής έμεινε το Ύπατο που πέρασε μέσα από την δύσκολη έδρα του Κυριακίου ενώ την ίδια ώρα ο Κιθαιρώνας «κόλλησε» στην Αράχωβα μένοντας στην τρίτη θέση και πέντε βαθμούς από την κορυφή. Στην ίδια θέση και η εκπληκτική Αναγέννηση που πέρασε αλώβητη από τις Ερυθρές.

Εκπληκτικό διπλό και για το Δήλεσι στα Οινόφυτα που έφερε την ομάδα του Κοσμά Καραγεώργου στην έκτη θέση.

Πρώτος βαθμός για τον Παμβαγιακό μέσα στο Μαυρομμάτι ενώ στα Άσπρα Σπίτια Ένωση και Αρματηλάτης πρόσφεραν γκολ και θέαμα.

Α’ Κατηγορία
8η αγωνιστική
Παρνασσός – Κιθαιρώνας 0-0
Απόλλων Ακρ. – Αμβρυσσέας 0-3
Δάφνη – Αναγέννηση Σχ. 0-1
Ολυμπιάδα – Δήλεσι 0-1
ΠΑΟΚ – Ύπατο 1-2
Μαυρομμάτι – Παμβαγιακός 0-0
Ένωση – Αρματηλάτης 3-3

Η Βαθμολογία
(σε 8 αγώνες)

Αμβρυσσέας————24–3——24
———————————————————
Ύπατο——————–20-7——-21
Κιθαιρώνας————–22-3——-19
Αναγέννηση Σχ.———15-8——-19
Παρνασσός————–18-7——–14
Δήλεσι—————––6-12———-10
Δάφνη———————-9-9———8
Ένωση——————12-13———8
Αρματηλάτης————–9-16——-8
Απόλλων Ακρ.———9-23———–8
Μαυρομμάτι————7-15———-7
ΠΑΟΚ——————–6-16——–—6
————————————————
Ολυμπιάδα————-6-13————5
———————————————–
Παμβαγιακός———-3-21——––1

9η αγωνιστική
Κιθαιρώνας – ΠΑΟΚ
Παμβαγιακός – Αμβρυσσέας
Ύπατο – Δάφνη
Ένωση – Παρνασσός
Δήλεσι – Απόλλων Ακρ.
Αναγέννηση Σχ.- Μαυρομμάτι
Αρματηλάτης – Ολυμπιάδα
stereasports.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Την Τρίτη τα εγκαίνια της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. στη Λιβαδειά

 O Δήμος Λεβαδέων σας ενημερώνει ότι η τελετή έναρξης των προγραμμάτων “Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης (Ε.Π.ΠΑΙ.Κ.)” και “Πρόγραμμα Ειδίκευσης στην Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό (Π.Ε.ΣΥ.Π.) της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. στη Στερεά Ελλάδα με έδρα τη Λιβαδειά, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 18:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Γυμνασίου (Δ/νση: Αριστοφάνους και Διστόμου, Λιβαδειά).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΛΕΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ

18:00                         Τελετή Έναρξης / Χαιρετισμοί
18:30                         Ενημέρωση από την υπεύθυνη του προγράμματος
                                  “Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης (Ε.Π.ΠΑΙ.Κ)
                                  κ. Αικατερίνη Κασιμάτη
18:45                         Ενημέρωση από την υπεύθυνη του προγράμματος
                                  "Πρόγραμμα Ειδίκευσης στην Συμβουλευτική και τον
                                   Προσανατολισμό (Π.Ε.ΣΥ.Π.  κ. Ουρανία Καλούρη
19:00                         Λήξη τελετής έναρξης
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα Χριστούγεννα θα καταβληθούν τα οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ



Προσπάθειες ώστε τα Οικογενειακά Επιδόματα ΟΓΑ να καταβληθούν λίγο πριν ή μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων καταβάλλουν οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΑΝΤ1, στόχος των υπηρεσιών του ΟΓΑ είναι η επόμενη καταβολή των Οικογενειακών Επιδομάτων να γίνει πριν τις γιορτές, χωρίς ωστόσο να μπορεί ακόμα να προσδιοριστεί η ημερομηνία.

Υπενθυμίζεται, ότι κανονικά η επόμενη καταβολή είναι για τις 20 Ιανουαρίου, αλλά για ευνόητους λόγους καταβάλλονται προσπάθειες ώστε οι οικογένειες που έχουν ανάγκη να τύχουν της οικονομικής αυτής στήριξης πριν τα Χριστούγεννα.

Η επεξεργασία των αιτήσεων βρίσκεται σε εξέλιξη, με τους αρμόδιους να υπολογίζουν ότι οι δικαιούχοι της επόμενης, τέταρτης, δόσης μάλλον θα φτάσουν λίγο πάνω από τις 750.000, όταν ο αντίστοιχος αριθμός για την προηγούμενη καταβολή έφτασε τις 717.000.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ:Κατάθεση οικονομικών προσφορών για προμήθεια ειδών που αφορούν στο πρόγραμμα relocation του ΟΗΕ

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων (ΚΕΔΗΛ) ενημερώνει ότι έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο του Δήμου Λεβαδέων www.livadia.gr, οι σχετικές προκηρύξεις/μελέτες προμήθειας διαφόρων ειδών που αφορούν στο πρόγραμμα προσωρινής στέγασης υποψηφίων προς μετεγκατάσταση και αιτούντων άσυλο που υλοποιεί η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων βάσει συμφωνίας με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
Παρακαλούμε τους δημότες - προμηθευτές που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη σχετική διαδικασία προμηθειών να καταθέσουν τις οικονομικές τους προσφορές μέχρι την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 14:00 στο Τμήμα Προμηθειών του Δήμου Λεβαδέων (Σοφοκλέους 15, 3ος όροφος). Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τους κ.κ. Κοσμίδη Ε. και Τσινόπουλο Ι. στα τηλέφωνα 22613 – 50829 και 22613-50883.





Διαβάστε Περισσότερα »

Στον Τσιρώνη το λεύκωμα με τις επιτυχίες της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής

Η μεγάλη προσφορά της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει. Όσο και αν κάποιοι, για δικούς τους ο καθένας λόγους, κατηγορούν το έργο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής η αλήθεια είναι μια και φαίνεται περίτρανα στο λεύκωμα που παρουσίασε ο Πρόεδρος της Δ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδος κ. Νίκος Σταθόπουλος στον πρώην υπουργό περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη. Ένα λεύκωμα που δημιουργήθηκε από τα δημοσιεύματα του τύπου με τις επιτυχίες της Ομοσπονδιακής θηροφυλακής. Όταν τα λόγια μετουσιώνονται σε πράξεις κάνεις δεν μπορεί να αμφισβητήσει το έργο των Κυνηγετικών οργανώσεων και της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής.

Διαβάστε Περισσότερα »

Διεθνής διαγωνισμός για τα έξτρα παρθένα ελαιόλαδα στο Λονδίνο

LONDON International Health Olive Oil Competitions 2017
(London IHOOC 2017)

Το Λονδίνο γίνεται για πρώτη φορά σημείο συνάντησης των καλύτερων παραγωγών ελαιολάδου στον κόσμο μέσα από μια μοναδική διοργάνωση με θέμα την ανάδειξη και προώθηση ισχυρισμού υγείας για τα έξτρα παρθένα ελαιόλαδα.

Αντιπροσωπευτικά δείγματα αγνού παρθένου ελαιολάδου από όλες τις χώρες και ηπείρους ταξιδεύουν ως τη Μεγάλη Βρετανία για να συμμετάσχουν στον Διεθνή Διαγωνισμό Ισχυρισμού υγείας ελαιολάδου και Συσκευασίας ελαιολάδου “London International Health Olive Oil Competitions 2017” (London IHOOC 2017) ο οποίος θα διεξαχθεί 7 έως 10 Απριλίου στο Λονδίνο.

Ο Διαγωνισμός θα απονείμει βραβεία “London Health Olive Oil Awards”  για την κατηγορία:

•    Έξτρα παρθένου ελαιολάδου με ισχυρισμό υγείας

Πρόκειται για μια αξιόλογη πρωτοβουλία που προσδοκεί να ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη για την ανάδειξη των ελαιόλαδων με ισχυρισμό υγείας σαν προϊόν υπερτροφής παγκοσμίως στις διεθνείς αγορές. Στόχος αποτελεί να προωθηθεί η ιδέα ότι η ποιότητα του έξτρα παρθένου ελαιολάδου συσχετίζεται ευθέως με τα οφέλη στην υγεία. Πραγματοποιείται δε για πρώτη φορά στην Αγγλική αγορά.

Ο Διαγωνισμός είναι ο πρώτος διεθνής διαγωνισμός παγκοσμίως που θα δώσει βραβεία στα ελαιόλαδα που θα συνδυάζουν υψηλό υγειοπροστατευτικό χαρακτήρα αλλά ταυτόχρονα και σωστά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά.

Για την οργανοληπτική αξιολόγηση των συμμετεχόντων δειγμάτων επικεφαλής πολυμελούς ομάδας γευσιγνωστών θα είναι o Κος Μανώλης Σαλιβαράς, με μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση στο ελαιόλαδο, την δε ομάδα συμπληρώνουν έγκριτοι γευσιγνώστες κριτές από διάφορες χώρες.

Την επιτροπή αξιολόγησης των φαινολικών συστατικών των συμμετεχόντων δειγμάτων αποτελούν οι Κος Προκόπης Μαγιάτης, η Κα Ελένη Μέλλιου καθηγητές Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, μαζί με την επιστημονική τους ομάδα που εδώ και πέντε χρόνια έχει πρωτοποριακά ξεκινήσει την πιστοποίηση των υγειοπροστατευτικών ιδιοτήτων του ελαιολάδου. Όλοι τους είναι σημαντικοί εκπρόσωποι του ελαιολάδου ως λειτουργικό τρόφιμο στην παγκόσμια σκηνή, οι οποίοι και θα κατατάξουν τα υποβληθέντα ελαιόλαδα σύμφωνα με την περιεκτικότητά τους σε φαινολικά συστατικά.

Πλήθος επιστημονικών μελετών έχουν αποδείξει ότι συγκεκριμένες φαινολικές ουσίες του ελαιολάδου προστατεύουν το καρδιαγγειακό σύστημα και η ευρωπαϊκή νομοθεσία το έχει επίσημα κατοχυρώσει. Ήρθε πλέον η ώρα τα ελαιόλαδα που είναι πλούσια σε αυτές τις ευεργετικές ουσίες να διακριθούν και να βραβευθούν.

Η επιστημονική ομάδα αξιολόγησης των φαινολικών συστατικών των ελαιολάδων του Διαγωνισμού με επικεφαλής τον Κο Μαγιάτη έχει αποδείξει ότι  τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα περιέχουν ένα ευρύ φάσμα φυσικών υγειοπροστατευτικών συστατικών, των οποίων η σχετική συγκέντρωση διαφέρει πάρα πολύ στις διάφορες ποικιλίες ελιάς. Πολλές από αυτές τις χημικές ενώσεις έχει αποδειχθεί ότι διαθέτουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορούν να προστατεύσουν το καρδιαγγειακό σύστημα. Ο όρος «ολικές φαινόλες» ενός ελαίου είναι αποδεκτός ως μέτρο της αντιοξειδωτικής του ικανότητας, όμως η «φαρμακευτική» του δράση μπορεί να προέρχεται από συγκεκριμένες ενώσεις. Ένα παράδειγμα είναι οι ουσίες ελαιοκανθάλη  και ελαιασίνη οποίες συνδέονται με την πιπεράτη αίσθηση στο λαιμό και την πικρή γεύση αντίστοιχα που προκαλείται από ορισμένα φρέσκα και υψηλής ποιότητας ελαιόλαδα. Αυτές οι ενώσεις συμβάλλουν στη μείωση των καρδιαγγειακών κινδύνων. Στην πραγματικότητα, το ελαιόλαδο που είναι πλούσιο σε ελαιοκανθάλη και ελαιασίνη μπορεί να θεωρηθεί ως μια φυσική υπερτροφή.
www.facebook.com/LondonInternationalHealthClaimOliveoilAwards

Αυτό διαπιστώθηκε σε πρόσφατη μελέτη για το ελαιόλαδο, που παρουσιάστηκε από το Τμήμα Διατροφής του Πανεπιστημίου Davis της Καλιφόρνιας και το Ερευνητικό Κέντρο Διατροφής του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ στην Καλιφόρνια και στην οποία συμμετείχαν οι υπεύθυνοι της επιστημονικής ομάδας του διαγωνισμού. Σε αυτή τη έρευνα, μελετήθηκε αν η κατανάλωση  ελαιολάδου με διαφορετική σύσταση, μπορεί να αναστείλει την συσσωμάτωση των αιμοπεταλίων σε υγιείς άνδρες και δυνητικά να προστατεύει από το εμφραγμα και το εγκεφαλικό επεισόδιο. Αποδείχθηκε ότι τα ελαιόλαδα πλούσια σε ελαιοκανθάλη και ελαιασίνη,  αναστέλλουν σημαντικά τη συσσωμάτωση των αιμοπεταλίων, ενώ το λάδι που δεν περιείχε αυτές τις ουσίες, αλλά είχε ισοδύναμη περιεκτικότητα ολικών φαινολικών (κυρίως υπό τη μορφή ελεύθερης τυροσόλης) απέτυχε να παράγει αυτό το αποτέλεσμα. Είναι ενδιαφέρον ότι, σημαντικό ποσοστό εθελοντών που συμμετείχαν στη μελέτη παρουσίασαν ισχυρή απόκριση παρόμοια με τη φαρμακευτική δόση ιβουπροφένης.

Στόχος της διοργάνωσης των διεθνών διαγωνισμών είναι να συγκεντρώσει στην καρδιά της Ευρώπης σημαντικούς εκπροσώπους της παραγωγής ελαιολάδου από όλες τις χώρες, τονίζοντας την πολυσήμαντη αξία του και το ρόλο του στις διεθνείς αγορές.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να παρακολουθήσουν και να μάθουν όλα όσα χρειάζονται για τις τελευταίες εξελίξεις και τάσεις της παγκόσμιας αγοράς, να αποκτήσουν έγκυρη ενημέρωση από τους πλέον ειδικούς και να ανακαλύψουν τους καλύτερους τρόπους για την προώθηση και την αύξηση κατανάλωσης του προϊόντος τους.

Στον Διαγωνισμό London International Health Olive oil Competitions 2017 (London IHOOC 2017) μπορούν να λάβουν μέρος παραγωγοί ελαιολάδου από όλες τις χώρες συμπληρώνοντας ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής τους.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Confexpo Ltd, 1146 High Road Whetstone- London N20 0RA
Tel: 0044 (0)208 359 1388, info@londonoliveoil.com – www.LondonOliveoil.com



Διαβάστε Περισσότερα »

Στερεά:21 συλλήψεις στους τελευταίους αστυνομικούς ελέγχους

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά είκοσι ένα (21) άτομα για διάφορα αδικήματα


Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, είκοσι ένα (21) άτομα και συγκεκριμένα:

Δύο (2) ημεδαπές στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Βοιωτίας, διότι προσποιούμενες εκπροσώπους γνωστής αλυσίδας καταστημάτων καλλυντικών, δειγμάτιζαν και πουλούσαν σε υπαίθριο χώρο, διάφορα είδη μακιγιάζ, τα οποία αποτελούσαν προϊόντα απομίμησης. Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω προϊόντα, χρηματικά ποσά κ.α.

Ημεδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Ημεδαπός στο Καρπενήσι, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευρυτανίας, για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων. Κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο και (4) κυνηγετικά φυσίγγια .

Ημεδαπός στην Άμφισσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση.

Δέκα (10) αλλοδαποί και ειδικότερα έξι στην Ερατεινή Φωκίδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας, δύο στο Σχηματάρι Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σχηματαρίου, ένας στο  Αλιβέρι Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλιβερίου και ένας στη Μακρακώμη Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μακρακώμης, διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα μας.

Ημεδαπός στη Χαλκίδα και αλλοδαπός στα Οινόφυτα Βοιωτίας, από αστυνομικούς των Ο.Ε.Π.Τ.Α. Ευβοίας & Βοιωτίας αντίστοιχα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ημεδαπός στον Ορχομενό Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού, για παραεμπόριο. Κατασχέθηκαν διάφορα είδη παραεμπορίου.

Τέλος, δύο (2) ημεδαπές στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Βοιωτίας, για επαιτεία, ενώ από την ίδια Υπηρεσία, συνελήφθη επιπλέον μία ημεδαπή, για παραμέληση αποτροπής από επαιτεία.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Λεβαδέων


Με την παρούσα σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί την   14η   Νοεμβρίου  2016, ημέρα  Δευτέρα και ώρα  13.00   στο Δημοτικό Κατάστημα.

Σε περίπτωση απουσίας σας , παρακαλείσθε να ενημερώσετε τη γραμματεία της Οικονομικής Επιτροπής στο τηλέφωνο  2261350817 προκειμένου να προσκληθεί αναπληρωματικό μέλος.

Τα  θέματα   της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

1.    ‘ Εγκριση πρακτικού φανερής πλειοδοτικής δημοπρασίας , για την εκμίσθωση του δημοτικού ακινήτου- αναψυκτήριο στη θέση ‘’ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΟΣ’’ , Τοπικής Κοινότητας Χαιρώνειας Δήμου Λεβαδέων.
2.    Απαλλαγή υπολόγου και έγκριση απόδοσης λογαριασμού.
3.    Έγκριση δαπάνης και διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 18.000,00 ευρώ για Προμήθεια τροφίμων για Κοινωνικό Παντοπωλείο.
4.    Έκδοση εντάλματος προπληρωμής επ΄ονόματος δημοτικού υπαλλήλου συνολικού ποσού 293,08 ευρώ για την πληρωμή δαπάνης που αφορά την αύξηση ισχύος ηλεκτρικής παροχής.
5.    Έγκριση δαπάνης και διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 450,00 ευρώ για καταχώρηση στον τοπικό τύπο του ισολογισμού έτους 2015 του Δήμου Λεβαδέων.
6.    ΄ Έκδοση εντάλματος προπληρωμής επ΄ονόματος δημοτικού υπαλλήλου συνολικού ποσού 586,16 ευρώ για την πληρωμή δαπάνης που αφορά την αύξηση ισχύος ηλεκτρικής παροχής.
7.    Αναμόρφωση προϋπολογισμού τρέχουσας χρήσης.
8.    Κατάρτιση των όρων Διακήρυξης του έργου : «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ (2016)».




                                                          Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                                                   ΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ
                                                        

                                                             ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ
Διαβάστε Περισσότερα »

Απόσχιση… ζητά το Ακραίφνιο;


Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν οτι κάτοικοι του Ακραιφνίου (και δεν είναι η πρώτη φορά) συγκεντρώσουν υπογραφές, προκειμένου να δηλώσουν -σε όλους τους τόνους- την επιθυμία η δημοτική τους ενότητα, να αποσχιστεί  από το Δήμο Ορχομενού και να προσαρτηθεί στο Δήμο Αλιάρτου.

Η ενέργεια αυτή των κατοίκων δεν συνδέεται, λένε,  με το «ναυάγιο» των πιέσεων της δημοτικής αρχής (έστω και σε δεύτερο χρόνο) στο υπουργείο παιδείας για την τύχη του τμήματος της Β΄τάξης του λυκείου που τελικά καταργήθηκε.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, οτι οι δημότες του Ακραιφνίου μιλούν για εγκατάλειψη της δημοτικής ενότητας από τη δημοτική αρχή.

Αν αυτή η εξέλιξη συνδυαστεί και με τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων του Κόκκινου οι οποίοι αντιδρούν στην κατασκευή αιολικού πάρκου πλησίον του οικισμού τους τότε μιλάμε για μία εκρηκτική κατάσταση στα θεμέλια του Δήμου.

Συνέχεια μάλλον θα δοθεί στη νεότερη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου καθώς εκκρεμεί προς το προεδρείο το αίτημα του προέδρου του Κόκκινου για τη συζήτηση-ενημέρωση του σώματος ως προς την ανάκληση της απόφασης του τοπικού συμβουλίου για την κατασκευή του αιολικού πάρκου.
viotianet.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΜΠΑΣΙΑΚΟ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΕ ΜΠΑΣΙΑΚΟ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ.

Σε Ερώτησή του προς τη Βουλή (27.09.2016), ο Βουλευτής Βοιωτίας Βαγγέλης Μπασιάκος, ζήτησε να ενημερωθεί από τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού για το κλείσιμο 30.000 καταστημάτων-εμπορικών επιχειρήσεων, δηλαδή του 16% (σύμφωνα με μελέτη της Εθνικής Τράπεζας), λόγω της κρίσης, καθώς και για τα κίνητρα και τις προοπτικές επαναλειτουργίας τους ή λειτουργίας νέων. Στη σχετική απάντηση του Υπουργού κ.Σταθάκη, στην οποία επισυνάπτεται το με αρ. πρωτ.107154/13-10-2016 σχετικό έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Σε απάντηση του από 100608/29-9-2016 Υπηρεσιακού Σημειώματος, με το οποίο μας διαβιβάσατε το υπ. αριθ. πρωτ. 8637/27-9-2016 ερώτημα του Βουλευτή κ. Ευάγγελου Μπασιάκου, σας γνωρίζουμε τα εξής:
1.    Η μελέτη με τίτλο «Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, Λιανικό Εμπόριο» που διεξήχθη από την Εθνική Τράπεζα τον Σεπτέμβριο του 2016, στην οποία αναφέρεστε, αφορά σε έρευνα που εξετάζει την συρρίκνωση των επιχειρήσεων που ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο, την πτώση των πωλήσεων και της απασχόλησης για τα έτη 2008-2013, τις διαρθρωτικές στρεβλώσεις και τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές των ΜμΕ. Η Υπηρεσία μας δεν δύναται να σας προσκομίσει πληροφορίες για κανένα από τα ανωτέρω ζητήματα, καθώς στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.) κατά βάση πραγματοποιείται καταχώριση πράξεων και στοιχείων για τα οποία σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία προβλέπεται υποχρέωση τήρησης εμπορικής δημοσιότητας. Επιπλέον, η έναρξη λειτουργίας του Γ.Ε.ΜΗ. έγινε στις 4-4-2011 και έκτοτε απαιτήθηκε μια διετία για να ολοκληρωθεί η απογραφή των υπόχρεων στο Γ.Ε.ΜΗ., η πλειοψηφία των οποίων μάλιστα, ήταν εταιρείες και όχι ατομικές επιχειρήσεις. Συνεπώς, από τη βάση του Πληροφοριακού συστήματος του Γ.Ε.ΜΗ. δεν θα μπορούσαν να προκύψουν κάποια στατιστικά στοιχεία για το διάστημα 2008-2013 που να απαντούν στα ερωτήματά σας.
2.    Όσον αφορά στο δεύτερο μισό του δεύτερου ερωτήματος σας αναφορικά με τη λειτουργία νέων επιχειρήσεων η Υπηρεσία μας έχει προβεί στα ακόλουθα:
Α. Κατάρτιση νομοσχεδίου για τις Υπηρεσίες Μιας στάσης, το οποίο βρίσκεται σε διαβούλευση και αντικαθιστά τον Ν. 3853/2010. Με την εν λόγω πρόταση νόμου βελτιώνονται σε αρκετά σημεία οι υπάρχουσες Υπηρεσίες Μιας Στάσης, ώστε να καταστεί εφικτή η σύσταση μιας επιχείρησης σε όσο το δυνατόν μικρότερο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, η Υπηρεσία προέβη σε μια καινοτομία η οποία αφορά την e-ΥΜΣ. Πρόκειται για την δυνατότητα που θα δίνεται πλέον σε κάθε υποψήφιο επιχειρηματία να συστήσει την εταιρεία του με ηλεκτρονικό τρόπο, παρακάμπτοντας οποιαδήποτε γραφειοκρατικά εμπόδια και καθυστερήσεις που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει σε μια Δημόσια Υπηρεσία.
Β. Απλοποίηση και εκσυγχρονισμός του εταιρικού Δικαίου, με συνεχείς τροποποιήσεις των Ν. 2190/1920, 3190/1955 και 4072/2012.
Γ. Ανάπτυξη του πληροφοριακού συστήματος του Γ.Ε.ΜΗ., ώστε σταδιακά να καταστεί εφικτή η ηλεκτρονική υποβολή όλων των πράξεων και στοιχείων για τα οποία απαιτείται εμπορική δημοσιότητα.
Δ. Αναφορικά με την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων σας γνωρίζουμε ότι όπως προκύπτει από το ΠΔ 116/2014 η Υπηρεσία μας δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΠΑΠΑΔΕΡΑΚΗΣ»

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ