Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Τραγωδία με παιδάκι σε σπίτι με κομμένο ρεύμα

Σε σοβαρή κατάσταση και με αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» της Αθήνας, ένα τετράχρονο παιδάκι, το οποίο απεγκλωβίστηκε το πρωί από φλεγόμενο σπίτι στη Λάρισα.

Το ανακριτικό της πυροσβεστικής εξετάζει το ενδεχόμενο η τραγωδία να προήλθε από ένα αναμμένο κερί στο διαμέρισμα στο οποίο όπως διαπιστώθηκε δεν υπήρχε ρεύμα.Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εμπειρογνώμονες αναζητώντας μέσα στους καπνούς το πίνακα του ρεύματος διαπίστωσαν ότι το ρεύμα ήταν κομμένο.

To onlarissa.gr επικοινώνησε με το νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» για την κατάσταση του μικρού αγοριού, η οποία σύμφωνα με τους γιατρούς κρίνεται σταθερή αλλά σοβαρή, λόγω των εσωτερικών εγκαυμάτων που έχει υποστεί από την εισπνοή καπνού. «Τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα», επισημαίνουν.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ετοιμαστείτε για κατακόρυφη πτώση θερμοκρασίας και χιόνια σε πόλεις


Μπορεί τα στοιχεία να μην είναι ακόμη απολύτως ασφαλή, αλλά δείχνουν εισβολή ψυχρού μετώπου με απότομη πτώση θερμοκρασίας και χιόνια ακόμη και σε πόλεις.
Στην αρχή ήταν φήμη. Ή και ευχή από όσους θέλουν να χειμωνιάσει για τα καλά, να πέσουν χιόνια και στις πόλεις, να "μπουμπουνίσουν" τα τζάκια. Η φήμη ανέφερε πως έρχεται "εισβολή" ψυχρού μετώπου από την Σιβηρία.

Φαίνεται όμως ότι όσο περνάνε οι μέρες, η φήμη ή η ευχή αποκτά "σάρκα και οστά".

Στην σημερινή πρόγνωση πολλών ημερών από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αναφέρεται πως τη Δευτέρα θα σημειωθεί βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας, που θα συνεχιστεί και την Τρίτη. Αναφορικά με τις χιονοπτώσεις, η ΕΜΥ προβλέπει πως τη Δευτέρα  θα χιονίσει στα Βόρεια ορεινά, ενώ την Τρίτη οι χιονοπτώσεις πιθανώς θα εξαπλωθούν και σε ημιορεινές περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας.

Από την πλευρά του ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου ωστόσο είναι επιφυλακτικός, σημειώνοντας με ανάρτησή του στο facebook, πως τα σημερινά στοιχεία δείχνουν σημαντική πτώση θερμοκρασίας από την Τρίτη και χιόνια σε μεγάλο τμήμα της χώρας, αλλά συνιστά αναμονή μέχρι το Σάββατο, οπότε θα υπάρχουν πιό αξιόπιστα μετεωρολογικά στοιχεία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Γενικός Ξεσηκωμός την Πέμπτη στη Θήβα


Διαβάστε Περισσότερα »

Διημερίδα:Παρνασσός ένα Βουνό 4 Εποχές



Διαβάστε Περισσότερα »

Aγώνας Πρωταθλήματος Μπάσκετ Γ.Σ. Αλιάρτου με Ε.Σ. Κάδμος και Α.Σ. Προοδευτικής


Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΠΑΜΕ Θήβας για το «Πανθηβαϊκό Συλλαλητήριο»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ «ΠΑΝΘΗΒΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ»

Η πλειοψηφία του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Θήβας προκήρυξε για τις 24 Νοέμβρη «Πανθηβαϊκό Συλλαλητήριο». Το συλλαλητήριο αυτό, σύμφωνα με τη συζήτηση που έγινε στη συνεδρίαση του ΔΣ, θα αφορούσε κυρίως ζητήματα που έχουν να κάνουν με γενικά προβλήματα που οξυμμένα εκφράζονται στην περιοχή της Θήβας (πχ κατάσταση στο Νοσοκομείο, επιθεώρηση εργασίας, δημόσιες υπηρεσίες κλπ) και μαζί με αυτά τις συνολικές εξελίξεις (εργασιακά, ασφαλιστικό κλπ). Σε αυτή τη λογική μάλιστα ειπώθηκε ότι θα προσκληθούν τα αντίστοιχα συνδικαλιστικά όργανα των ΕΒΕ και των αγροτών της περιοχής.
Οι ταξικές δυνάμεις στο ΔΣ του ΕΚΘ συμφώνησαν στη διεξαγωγή μιας τέτοιας κινητοποίησης  παρ’ όλες τις ενστάσεις και τις διαφωνίες σχετικά με το περιεχόμενο αλλά και τη μορφή των διεκδικήσεων από την πλευρά της πλειοψηφίας. Σε αυτή τη λογική συμφώνησαν τα εργατικά σωματεία και οι φορείς που συνυπογράφουν την παρούσα ανακοίνωση, εκδίδοντας κάλεσμα για τη συγκεκριμένη κινητοποίηση, με διαφορετικό φυσικά περιεχόμενο.
Αντ’ αυτού, η πλειοψηφία του ΔΣ του ΕΚΘ εξέδωσε (μόλις 3 μέρες πριν το συλλαλητήριο) κάλεσμα και αφίσα που δεν έχουν ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με τη συζήτηση που έγινε στο ΔΣ. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του ΕΚΘ:
-    Αποτελεί μια συρραφή κειμένων της «Λαϊκής Ενότητας» και άλλων άρθρων από ιστοσελίδες, διανθισμένα με μπόλικους βερμπαλισμούς περί «ξεσηκωμού» κλπ.
-    Επαναφέρει κάλπικα διλλήματα περί «μνημόνιου – αντιμνημόνιου», «ευρώ – δραχμή», «νεοφιλελεύθερων πολιτικών» που δήθεν ευθύνονται για τα προβλήματα. Πολιτικές θέσεις δηλαδή που έχουν πρακτικά χρεοκοπήσει, αφού από τη ζωή αποδείχθηκε ότι οι «αντιμνημονιακοί» έγιναν «μνημονιακοί» και τούμπαλιν, ότι όποια μορφή διαχείρισης του καπιταλισμού κι αν επιλεγεί («αριστερή», «δεξιά» κλπ) κερδισμένο θα βγαίνει το κεφάλαιο και χαμένοι οι εργαζόμενοι.
-    Δε λένε κουβέντα για την πραγματική αιτία των προβλημάτων της εργατικής τάξης και όλου του λαού, που βρίσκεται στο γεγονός ότι τα κλειδιά της οικονομίας (τα εργοστάσια, τις μεγάλες επιχειρήσεις, τις πλουτοπαραγωγικές πηγές κλπ) τις έχουν στα χέρια τους μια χούφτα μονοπωλιακοί όμιλοι και μεγαλοκαπιταλιστές, άρα η διέξοδος βρίσκεται στη διαρκή οργάνωση και πάλη ενάντια σε αυτούς τους αντιπάλους και το πολιτικό τους προσωπικό μέχρι την τελική νίκη. Ότι ακόμα και τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή έχουν την ίδια μήτρα. Πως θα μπορούσαν άλλωστε να υποστηρίξουν τέτοιες θέσεις, όταν σαν πλειοψηφία είναι «βουτηγμένη» στη διαχείριση του συστήματος και σε ευθεία συνδιαλλαγή με βιομήχανους της περιοχής;
Όλα τα παραπάνω δε μας εκπλήσσουν!
-    Αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά ότι ο εργατοπατερισμός της πλειοψηφίας του ΕΚΘ δεν έχει πάτο.
-    Αποδείχθηκε ότι επιδιώκουν να κάνουν μια κινητοποίηση «τουφεκιά στον αέρα» για να καλύψουν τον κρότο που έχει κάνει η απουσία τους από την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων (όπως πχ στο τελευταίο ΔΣ του ΕΚΘ που αρνήθηκαν να στηρίξουν το σχέδιο νόμου  των πάνω από 500 συνδικαλιστικών οργανώσεων για την επαναφορά των Σ.Σ.Ε. και την κατάργηση αντεργατικών νόμων!).
-    Αποδείχθηκε ότι θέλουν να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους αφού το μόνο που τους νοιάζει όλο το υπόλοιπο διάστημα είναι το πώς θα στήνουν σωματεία – σφραγίδες και θα συντηρούν τη σαπίλα και τον εκφυλισμό στο συνδικαλιστικό κίνημα με σκοπό να κρατάνε τις καρέκλες τους και να παίζουν το ρόλο της εργοδοσίας στην περιοχή.
-    Αποδείχθηκε ότι επιδιώκουν να κάνουν το εργατικό κίνημα «ουρά» αιτημάτων και στόχων που δεν έχουν καμία σχέση με τα πραγματικά συμφέροντά του, εξυπηρετώντας ενδεχομένως διάφορα πολιτικά συμφέροντα (τι άλλο μπορεί να σημαίνει άλλωστε η φράση της ανακοίνωσης του ΕΚΘ: «Η απογοήτευση και η οργή πρέπει να μετασχηματιστούν σε αγωνιστική δράση. Να πάρουν πολιτική έκφραση»….)
Όπως είναι φυσικό από τα προαναφερόμενα, τα εργατικά σωματεία και οι φορείς που συνυπογράφουν την παρούσα ανακοίνωση ΔΕ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ «ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ» ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΕΚΘ ΓΙΑ ΑΘΛΙΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ.
Οι αλλαγές στην τοπική κοινωνία, τα δικαιώματα μας, οι ανάγκες μας δε θα έρθουν έτσι νέτα σκέτα, με μια «τουφεκιά στον αέρα», όπως επιχειρεί η Διοίκηση του ΕΚΘ. Χρειάζεται προετοιμασία και οργάνωση της πάλης με συμμετοχή των εργαζομένων και όχι επιστολές και συναντήσεις, ούτε αγώνες χωρίς προετοιμασία, χωρίς οργάνωση από τα κάτω, στους χώρους δουλειάς.
Έφτασε η ώρα να «ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι». Οι εργαζόμενοι της Θήβας έχουν πλέον την πείρα να κάνουν πέρα αυτούς που ταυτίζονται με τα συμφέροντα των εργοδοτών για «κοινές λύσεις», με τα συμφέροντα της εκάστοτε κυβέρνησης που πάντα είναι εκ διαμέτρου αντίθετα από τα δικά μας.
Οι γνήσιοι, τίμιοι εργατικοί αγώνες θα επιφέρουν πλήγματα στην εργοδοσία και το κράτος της. Με συμμετοχή, προσανατολισμό, στόχους πάλης και πλαίσιο που θα ανταποκρίνονται στα εργατικά – λαϊκά συμφέροντα.
Οι αγώνες μας για το μεροκάματο, για τη στελέχωση Υπηρεσιών στο Δήμο μας, για δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή, με βάση την εποχή μας - τον 21ο αιώνα, τις ανάγκες μας, δε σταματάνε εδώ.
Κλιμακώνουμε και δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της Απεργίας της 8ης Δεκέμβρη. Συμμετέχουμε μαζικά στις Απεργιακές Συγκεντρώσεις του Π.Α.ΜΕ.
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ «Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ – ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ-ΕΥΒΟΙΑΣ-ΑΥΛΩΝΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΕΠ. ΘΗΒΑΣ
ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΗΒΑΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Μίχαλος και Γιώργος Αυτιάς σε ημερίδα του Επιμελητηρίου Βοιωτίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ  ΒΟΙΩΤΙΑΣ


Ενημερωτική ημερίδα

Τι έρχεται το 2017;
Ασφαλιστικά, φορολογικά και άλλα θέματα καθημερινότητας

To Επιμελητήριο Βοιωτίας διοργανώνει μία άκρως ενδιαφέρουσα ημερίδα, με σημαντικούς ομιλητές, που απευθύνεται σε επιχειρηματίες και όχι μόνο.
Η ημερίδα έχει θέμα «Τι έρχεται το 2017; Ασφαλιστικά, φορολογικά και άλλα θέματα καθημερινότητας» και θα πραγματοποιηθεί στην Λιβαδειά, την Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016  και ώρα 17.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Βοιωτίας (Λ.Κουτσοπετάλου 1, Λιβαδειά).
Στην ημερίδα θα επιχειρηθεί μια διεισδυτική ματιά από έγκυρους και αναγνωρισμένους ομιλητές, οι οποίοι θα περιγράψουν το ασφαλιστικό, το φορολογικό και γενικά το διοικητικό περιβάλλον, στο οποίο θα είναι αναγκασμένοι να κινηθούν οι πολίτες το επόμενο χρονικό διάστημα.

         Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος,
Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων & του Ε.Β.Ε.Α.

Επίσης, θα παραβρεθούν οι έγκριτοι αναλυτές
κα Ολυμπία Νικολοπούλου, δικηγόρος
κ. Γεώργιος Χριστόπουλος, φοροτεχνικός

Την συζήτηση θα συντονίζει ο κ. Γιώργος Αυτιάς, δημοσιογράφος


Μετά το πέρας της ημερίδας θα ακολουθήσουν ερωτήσεις.


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Ο Πρόεδρος
Παναγιώτης Αγνιάδης
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Λιβαδειάς για τις ανεμογεννήτριες στο Δίστομο

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ           
ΟΤΑ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ 


Με αφορμή  το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Διστόμου-Αράχοβας- Αντίκυρας με θέμα την τοποθέτηση ανεμογεννήτριας στη Δημ.Ενότητα Διστόμου , η θέση του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Επαρχίας Λιβαδειάς είναι ότι: Δεν είμαστε γενικά αντίθετοι προς την αιολική ενέργεια , η οποία είναι μία ανανεώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον ενέργεια. Όμως με την προϋπόθεση να μην προσβάλλεται και κινδυνεύει το περιβάλλον ,οι άνθρωποι ,η νομιμότητα ,η αισθητική ,  το ιστορικό , πολιτισμικό και ηθικό αίσθημα των κατοίκων  της περιοχής.
Λαμβάνοντας υπ ’όψη αυτές τις παραμέτρους , αλλά και τις αντιδράσεις των κατοίκων του Διστόμου οι οποίοι είναι αντίθετοι στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών τόσο κοντά σε κατοικημένη περιοχή  αλλά και απέναντι από τον ιερό λόφο του Μαυσωλείου ( είναι το μέρος που φυλάσσονται τα οστά των σφαγιασθέντων Διστομιτών από τα ναζιστικά στρατεύματα τον Ιούνιο του 1944 και έχει αναγνωριστεί ως Μνημείο Πανελλαδικής Εμβέλειας της Σύγχρονης Ιστορίας της Ελλάδας ) , καθώς πιστεύουν ότι προσβάλλεται η ιερότητα του χώρου και η ιστορική μνήμη , συντασσόμαστε με τους πολίτες του Διστόμου απέναντι στην εγκατάσταση αιολικού πάρκου στη συγκεκριμένη περιοχή ( ΚΟΥΚΚΟΣ ).
Πιστεύουμε ότι με καλή πίστη από όλες τις πλευρές και πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον , στην ηθική και στη νομιμότητα , μπορούν να βρεθούν κατάλληλες λύσεις προς όφελος όλων.

         ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ


        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ     Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ   ΚΑΡΑΛΗ ΓΙΟΥΛΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Αράχωβα: Το χάος με το δρόμο στο τουριστικό θέρετρο

Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις των κατοίκων «δεν ιδρώνει το αυτί» του δημάρχου
Μπορεί η Αράχωβα να θεωρείται η «Μύκονος του χειμώνα» ωστόσο η δημοτική αρχή φαίνεται ότι δεν κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της προκειμένου το τουριστικό θέρετρο να ανταποκρίνεται στη φήμη του.

Τρανό παράδειγμα ο κοινοτικός δρόμος που περνά μπροστά από τις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού και οδηγεί σε συγκροτήματα κατοικιών.

Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις των κατοίκων, ο δήμαρχος Ιωάννης Γεωργάκος δεν έχει κάνει τίποτα με αποτέλεσμα η κατάσταση εκτός από αντιαισθητική να γίνεται πλέον και επικίνδυνη.

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες τα λύματα τρέχουν στο δρόμο αντί στόν βιολογικό καθαρισμό και ο δρόμος ειναι γεμάτος λακούβες και χώματα.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής αν δεν υπάρξει άμεσα παρέμβαση υπάρχει κίνδυνος να επαναληφθούν οι σκηνές που είχαν καταγραφεί προ τριετίας όταν και έκλεισε γιατί είχαν πέσει χώματα.
 protothema.gr




Διαβάστε Περισσότερα »

Περιφερειακή σύσκεψη συνδικαλιστών στο Συνεδριακό Θήβας για την 24ωρη Πανεργατική απεργία


Χθες  το απόγευμα , Τρίτη 22.11.2016 στο συνεδριακό κέντρο Θήβας , πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη συνδικαλιστικών στελεχών με θέμα τον συντονισμό δράσης για την μαζική συμμετοχή  στην 24ωρη Πανεργατική απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ για την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη.
    Στην σύσκεψη συμμετείχαν , διαπαραταξιακή επιτροπή από την Διοίκηση της ΓΣΕΕ  , οι διοικήσεις των Εργατικών κέντρων της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας καθώς και συνδικαλιστές εκπρόσωποι πρωτοβάθμιων Σωματείων.
    Κοινή διαπίστωση της σύσκεψης υπήρξε ότι μόνο με συντονισμένη , μαζική ,αγωνιστική, εργατική αντίσταση θα γίνει η  ανατροπή όλων εκείνων των αντιλαϊκών και αντεργατικών πολιτικών που πλήττουν τους εργαζόμενους και ολόκληρη την κοινωνία , έχοντας σαν βασικές επιλογές την προάσπιση των θέσεων εργασίας , την διαφύλαξη του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την προστασία των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών ( Παιδεία ,Υγεία ,Πρόνοια ,κλπ).
    Γι΄αυτό οι άνεργοι, οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, όλοι οι εργαζόμενοι, που βρίσκονται για μια φορά ακόμη, αντιμέτωποι με νέα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα,  καλούνται  να αντισταθούν με μαζικότητα και αποφασιστικότητα για την ανατροπή των καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών που εδώ και επτά χρόνια έχουν οδηγήσει μια ολόκληρη κοινωνία σε φτώχια και εξαθλίωση στερώντας της κάθε ελπίδα και προοπτική.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Διαβάστε Περισσότερα »

Καταβάλλονται αύριο τα επιδόματα σίτισης και ενοικίου

Αύριο θα πιστωθούν στην κάρτα αλληλεγγύης τα ποσά για επιδότηση σίτισης σε 120.173 δικαιούχους του προγράμματος για την «Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης». Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας το ποσό διαμορφώνεται στα 13.516.070 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την οικονομική ενίσχυση που ανέρχεται στο ποσό των 70–220 ευρώ το μήνα, ανάλογα με το πόσο χαμηλό είναι το εισόδημα που έχουν δηλώσει οι δικαιούχοι.

Αύριο Πέμπτη θα γίνει και η 15η καταβολή του επιδόματος ενοικίου στους δικαιούχους του προγράμματος για την «Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης». Το ποσό των 2.201.542,66 ευρώ πιστώνεται στους λογαριασμούς 17.507 ιδιοκτητών ακινήτων. Σημειώνεται ότι η καταβολή του επιδόματος ενοικίου εξαρτάται από την ορθή καταχώρηση, με ευθύνη των δικαιούχων, των στοιχείων για τα μισθωτήρια και τους ιδιοκτήτες των μισθωμένων κατοικιών.

Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου θα γίνει συμπληρωματική πληρωμή στους δικαιούχους του προγράμματος ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης) που επανυπέβαλαν τα σωστά στοιχεία ΙΒΑΝ των λογαριασμών τους.

Ειδικότερα:

Ποσό 280.329,81 ευρώ θα καταβληθεί σε 977 δικαιούχους για τη δόση Αυγούστου 2016.
Ποσό 456.388,74 ευρώ θα καταβληθεί σε 1.596 δικαιούχους για τη δόση Σεπτεμβρίου 2016.

Διευκρινίζεται ότι το σύνολο της πίστωσης κάθε δικαιούχου θα πραγματοποιηθεί στους λογαριασμούς τους. Με νεότερη ανακοίνωση θα γνωστοποιηθεί και η ημερομηνία για την καταβολή της δόσης Νοεμβρίου 2016 του ΚΕΑ, η οποία θα είναι, όπως πάντα, εντός των πέντε τελευταίων ημερών του μήνα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έφυγε ο Δάσκαλος του Θηβαϊκού Ποδοσφαίρου Γιώργος Καρπούζας



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ Α.Ο. Η ΘΗΒΑ

                   ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο τού Συλλόγου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών τού Α.Ο. Η ΘΗΒΑ  εκφράζει τα βαθιά του Συλλυπητήρια για τον χαμό τού  παλαιού Προπονητή τού Θρυλικού ΚΑΔΜΟΥ Θηβών , τού Α.Ο. Η ΘΗΒΑ και τού ΠΕΛΟΠΙΔΑ Θηβών Γεώργιου Καρπούζα .
Ο Αείμνηστος Γιώργος Καρπούζας ξεκίνησε την Ποδοσφαιρική τού καριέρα σαν Τερματοφύλακας στον ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ Θεσσαλονίκης τής Β ' Εθνικής κατηγορίας αρχές  τής δεκαετίας τού 1950 , φθάνοντας να αγωνιστεί σε Ομογενειακή Ομάδα τής Αυστραλίας με αποκορύφωμα την συμμετοχή του στην Εθνική Αυστραλίας !!! .  Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα αρχές τής
δεκαετίας τού 1960 ,  έκανε μεγάλη Προπονητική καριέρα   στην Βόρεια Ελλάδα απ όπου καταγόταν σε Ιστορικές Ομάδες τής Β ' Εθνικής κατηγορίας και συγκεκριμένα σε : Α.Ο. ΞΑΝΘΗΣ , Φ.Σ. ΚΟΖΑΝΗΣ , ΝΑΟΥΣΑ  , ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΒΟΛΟΥ , και άλλες Ομάδες
ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι σαν Προπονητής τού Α.Ο. ΞΑΝΘΗΣ ανέδειξε το μεγάλο Ποδοσφαιρικό ταλέντο τού Αντώνη Αντωνιάδη πού μετέπειτα μεταγράφηκε στον ΠΑΝΑΘΗΝΑ'Ι'ΚΟ τού Έπους τού Γουέμπλε'ι' .
Στην Θήβα θήτευσε Προπονητής στον Θρυλικό ΚΑΔΜΟ Θηβών , στον Α.Ο. Η ΘΗΒΑ και στον ΠΕΛΟΠΙΔΑ Θηβών , προσφέροντας πολλά στο Θηβαϊκό Ποδόσφαιρο με τις τεράστιες για την εποχή του εμπειρίες και γνώσεις του , έχοντας καταξιωθεί σαν Δάσκαλος τού Ποδοσφαίρου .
ΑΙΩΝΕΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ !!!

                Με Τιμή για το
Διοικητικό Συμβούλιο τού Συλλόγου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών τού Α.Ο. Η ΘΗΒΑ 

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Βασίλης Τουρίκης
thivaspor1.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτά είναι τα προιόντα που ακριβαίνουν από την 1η Ιανουαρίου


    Καταιγίδα φοροεισπρακτικών μέτρων αναμένεται να ξεσπάσει με την είσοδο του νέου έτους.

Από την 1η-1-2017 αυξάνονται σημαντικά οι...συντελεστές φορολόγησης των εισοδημάτων από ακίνητα, επιχειρήσεις και αγροτικές δραστηριότητες, ενώ επιβάλλονται νέοι φόροι στην κατανάλωση καφέ, στη σταθερή τηλεφωνία και στα ηλεκτρονικά τσιγάρα.

Με το καλημέρα του νέου έτους έρχονται αυξήσεις σε καύσιμα, τσιγάρα, επιβολή νέων φόρων στη σταθερή τηλεφωνία, τον καφέ και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, αλλά και κατάργηση του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ σε όλα τα νησιά του Αιγαίου. Τα φορο-μέτρα που θα έρθουν θα φτάσουν σε ύψος τα 2,5 δισ. ευρώ.

Τι θα είναι πιο ακριβό το 2017

Από την αρχή του 2017 έρχεται το νέο τσουνάμι επιβαρύνσεων, που αφορά:

Αυξήσεις στα καύσιμα

Από την 1η Ιανουαρίου 2017 ο ΕΦΚ στη βενζίνη θα αυξηθεί κατά 3 λεπτά το λίτρο, από τα 0,67 στα 0,7 ευρώ το λίτρο, ενώ στο πετρέλαιο κίνησης θα αυξηθεί κατά 8 λεπτά το λίτρο, από τα 0,33 στα 0,41 ευρώ το λίτρο. Ο ΕΦΚ στο υγραέριο κίνησης θα αυξηθεί κατά 10 λεπτά το λίτρο, από τα 0,33 στα 0,43 ευρώ το λίτρο.

Αυξήσεις στα προϊόντα καπνού

Αυξάνονται από την 1η Ιανουαρίου 2017 οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης στα τσιγάρα και τα λοιπά προϊόντα καπνού. Ο πάγιος φόρος κατανάλωσης που επιβαρύνει τον λεπτοκομμένο καπνό θα αυξηθεί από τα 156,70 στα 170 ευρώ ανά κιλό.

Αυξήσεις στον καφέ

Επιβάλλεται ειδικός φόρος κατανάλωσης στον εισαγόμενο και εγχωρίως παραγόμενο καφέ. Ειδικότερα από την 1η-1-2017 θα επιβληθεί ΕΦΚ στην εισαγωγή και στην εγχώρια παραγωγή καφέ, με συντελεστές από 2 έως 3 ευρώ ανά κιλό στον καβουρντισμένο καφέ και με συντελεστή 4 ευρώ ανά κιλό στον στιγμιαίο καφέ και στα παρασκευάσματα από εκχυλίσματα, αποστάγματα ή συμπυκνώματα του καφέ.

Φόρος στα ηλεκτρονικά τσιγάρα

Από την 1η Ιανουαρίου 2017 θα επιβληθεί ειδικός φόρος κατανάλωσης στα υγρά που χρησιμοποιούνται στα ηλεκτρονικά τσιγάρα: Το ύψος του φόρου θα είναι 10 λεπτά ανά ml υγρού.

Ειδικό τέλος στη σταθερή τηλεφωνία

Νέο φορολογικό τέλος 5% σε κάθε μηνιαίο ή διμηνιαίο λογαριασμό τηλεπικοινωνιακών τελών σταθερής τηλεφωνίας. Το νέο αυτό τέλος θα επιβάλλεται από την 1η Ιανουαρίου 2017 επί των καθαρών (προ ΦΠΑ) τηλεπικοινωνιακών τελών κάθε μηνιαίου ή διμηνιαίου λογαριασμού. Επί του νέου αυτού τέλους θα επιβάλλεται εν συνεχεία ο ΦΠΑ με συντελεστή 24%.

Αυξήσεις ΦΠΑ στα νησιά

Αυξήσεις ΦΠΑ στα νησιά που έχουν απομείνει με την έκπτωση του 30%

Στο τέλος του έτους, καταργείται η έκπτωση 30% του ΦΠΑ που έχει διατηρηθεί μέχρι σήμερα σε ορισμένα νησιά.

Ποιοι επιβαρύνονται από τους φόρους που έρχονται

Τα πρώτα θύματα των νέων φόρων που έρχονται το 2017 είναι οι:

-μισθωτοί,

-συνταξιούχοι,

-αγρότες,

-ιδιοκτήτες ακινήτων που εισπράττουν ενοίκια

-ελεύθεροι επαγγελματίες.

Οπως γράφει και η Ημερησία όλες αυτές οι κατηγορίες των φορολογούμενων με μεσαία και υψηλά εισοδήματα θα δουν τους φόρους επί των εισοδημάτων τους να αυξάνονται λόγω των μειώσεων στα αφορολόγητα όρια και των αλλαγών στις κλίμακες υπολογισμού του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης. Υπενθυμίζεται πως η τελική εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος για τη νέα χρονία θα γίνει αμέσως μετά την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων το 2017, με τις νέες κλίμακες επί του συνόλου των αποδοχών που θα έχουν εισπράξει οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι και για τους 12 μήνες του τρέχοντος έτους.

Τι θα ισχύει για όσους έχουν εισοδήματα από ενοίκια

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που τα νοικιάζουν και από αυτά εισπράττουν ενοίκια θα κληθούν να καταβάλουν αυξημένους φόρους έως και 36,36%. Η νέα φορολογική κλίμακα:

Από 11% σε 15% για το τμήμα ετησίου εισοδήματος μέχρι 12.000 ευρώ. Έτσι όσοι εισπράττουν ενοίκια έως 12.000 ευρώ θα έχουν αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης κατά 36,36%.

Ελεύθεροι επαγγελματίες

Για την πλειονότητα των ελεύθερων επαγγελματιών θα προκύψουν φοροελαφρύνσεις καθώς ο συντελεστής 26% που επιβάλλονταν στους έχοντες εισοδήματα έως 50.000 ευρώ έχει μειωθεί στο 22% για έχοντες εισοδήματα έως 20.000 ευρώ. Επιβαρύνσεις προκύπτουν για όσους έχουν μεγαλύτερα εισοδήματα πάνω από τις 35.000 ευρώ. Επιπλέον, σε όσους δηλώνουν ετήσια εισοδήματα μεγαλύτερα των 12.000 ευρώ θα επιβάλλεται η νέα αναμορφωμένη ειδική εισφορά αλληλεγγύης η οποία υπολογίζεται με συντελεστές κλιμακούμενους από 2,2% έως 10%.

Αλλαγές και για τα μπλοκάκια

Στην περίπτωση των μισθωτών που ενισχύουν τα εισοδήματα και με έσοδα από «μπλοκάκι» τα εισοδήματα από τις δυο πηγές θα προστεθούν και θα φορολογηθούν με την ενιαία κλίμακα. Στη συνέχεια θα αφαιρείται το ποσό της έκπτωσης φόρου που προβλέπεται ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και τον αριθμό των παιδιών. Ωστόσο η έκπτωση θα ισχύσει μόνο για το εισόδημα από μισθούς. Επιπλέον, στους έχοντες ετήσια εισοδήματα μεγαλύτερα των 12.000 ευρώ θα επιβάλλεται η νέα αναμορφωμένη ειδική εισφορά αλληλεγγύης η οποία θα υπολογίζεται με συντελεστές κλιμακούμενους από 2,2% έως 10%.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 4ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΜΕ

Ολοκληρώθηκαν την  Κυριακή 20 Νοέμβρη οι εργασίες της 4ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΜΕ με την εκλογή της νέας Εκτελεστικής και Πανελλαδικής Γραμματείας.

Στη Συνδιάσκεψη πήραν μέρος 1.224 αντιπρόσωποι από 536 συνδικαλιστικές οργανώσεις (12 Ομοσπονδίες, 15 Εργατικά Κέντρα, 457 Συνδικάτα και 52 Επιτροπές Αγώνα) που προήλθαν από μαζικές συλλογικές διαδικασίες, γενικές συνελεύσεις, συνεδριάσεις διοικητικών συμβουλίων, συζητήσεων και συσκέψεων σε χώρους δουλειάς. Επίσης, στη Συνδιάσκεψη συμμετείχαν και απεύθυναν χαιρετισμό 36 συνδικαλιστικές οργανώσεις διαφόρων χωρών, με περισσότερους από 50 αντιπροσώπους.

Μέσα από τις δεκάδες ομιλίες των αντιπροσώπων αποτυπώθηκε και καταγράφτηκε η  συμφωνία με την εισήγηση της Εκτελεστικής Γραμματείας, εμπλουτίστηκε και ψηφίστηκε ομόφωνα το πλαίσιο πάλης που θα αποτελέσει τον οδηγό των διεκδικήσεων το επόμενο διάστημα, μεταφέρθηκε πλούσια πείρα από τους εργατικούς αγώνες, συζητήθηκαν αναλυτικά και ουσιαστικά πλευρές πάνω στο σοβαρό ζήτημα της ανασύνταξης του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος.

Η ίδια η συζήτηση κατέγραψε τα θετικά βήματα που έγιναν, τις δυσκολίες, και πώς τις αντιμετωπίζουμε, αλλά και τις προϋποθέσεις για να αναπτύξουμε νέο κύκλο αγώνων, κινητοποιήσεων με γραμμή πάλης ενάντια στα μονοπώλια, τους επιχειρηματικούς ομίλους, τους ανθρώπους τους στα συνδικάτα και την πληγή του εργοδοτικού και κυβερνητικού Συνδικαλισμού, στην πάλη για τα σύγχρονα δικαιώματα.

Είναι καθήκον όλων των αντιπροσώπων που συμμετείχαν στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη να μεταφέρουν τις αποφάσεις στις συνδικαλιστικές οργανώσεις τους, να γίνουν κτήμα των εργαζομένων στους κλάδους και στους χώρους δουλειάς.

Με μεγαλύτερη ορμή, πείσμα δυναμώνουμε τους αγώνες μας ενάντια στα νέα μέτρα που προετοιμάζονται αυτές τις μέρες. Καλούμε τα σωματεία σε κάθε κλάδο και εργασιακό χώρο σε προετοιμασία και άμεση αγωνιστική απάντηση. δίνουμε αγωνιστικά τη μάχη των απεργιών στις 24 Νοέμβρη και στις 8 Δεκέμβρη.

Στο ταξικό εργατικό κίνημα πέφτει η ευθύνη, ο σχεδιασμός μας, οι πρωτοβουλίες για την εργατική απάντηση στην επίθεση που δεχόμαστε, για να βγει το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα στην αντεπίθεση.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ