Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγάλη Βυζαντινή Συναυλία στον Ι.Ν.Αγίων Θεοδώρων Θηβών


MEΓAΛH ΣYNAYΛIA BYZANTINHΣ MOYΣIKHΣ.

KYPIAKH 4 ΔEKEMBPIOY KAI ΩPA 6:00 M.M.
ΣTON I.N AΓΙΩΝ ΘEOΔΩPΩN ΘHBΩN.
ΘA ΛABOYN MEPOΣ H EN BOIΩTIA ΠPΩTOΨAΛTEΣ IEPON NAON TΩN AΘHNΩN: Π.EIPHNAIOΣ NAKOΣ (BAΓIA) K.ΓEΩPΓIOΣ XATZHXPONOΓΛOY (ΘHBA) K.KYPIAKOΣ AΔAM (ΞHPONOMH) K.ΛEΩNIΔAΣ ΔOYKAΣ (ΛEYKTPA) K.KΩNΣTANTINOΣ ΛEKAΣ (AΣΩΠIA) K.IΩANNHΣ XPHΣTOY (ΘEΣΠIEΣ) K.KΩNΣTANTINOΣ MΩPAITHΣ (NEOXΩPI) KAI ΘA ΨAΛΛEI KAI H XOPΩΔIA EΠAPXIAΣ ΘHBΩN O EYAΓΓEΛIΣTHΣ ΛOYKAΣ.
ΣAΣ ΠEPIMENOYME.

Διαβάστε Περισσότερα »

Α΄ Βοιωτίας: Αποτελέσματα - Βαθμολογία

Τρεις ακόμα νίκες απομένουν για να ισοφαρίσει ο Αμβρυσσέας το ρεκόρ των  συνεχόμενων νικών που κατέχει η Θήβα με 14. Η ομάδα του Διστόμου πέρασε και από το Άρμα συνεχίζοντας την ακάθεκτη πορεία του. Από κοντά Ύπατο και Κιθαιρώνας που πέτυχαν νίκες στην έδρα τους. Ανεβαίνουν βαθμολογικά Παρνασσός και Ένωση αλλά και η Ολυμπιάδα που πέτυχε την δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα. Επιτέλους νίκη για τον Παμβαγιακό με τον Κώστα Ζαγαρίτη στον πάγκο…

Α’ Κατηγορία
11η αγωνιστική
Ολυμπιάδα – ΠΑΟΚ 1-0
Αρματηλάτης – Αμβρυσσέας 0-3
Ένωση – Δάφνη 3-1
Ύπατο – Αναγέννηση Σχ. 2-1
Παμβαγιακός – Δήλεσι 1-0
Παρνασσός – Απόλλων Ακρ. 3-1
Κιθαιρώνας – Μαυρομμάτι 4-0

Η Βαθμολογία
(σε 11 αγώνες)

Αμβρυσσέας————38–4——33
———————————————————
Ύπατο——————–29-9——-30
Κιθαιρώνας————–35-3——-28
Αναγέννηση Σχ.———22-11——25
Παρνασσός————–26-10——–21
Ένωση——————17-16——13
Δήλεσι—————––9-18———-13
Αρματηλάτης————12-21——12
Ολυμπιάδα————-9-18————9
Δάφνη——————–10-19———8
Απόλλων Ακρ.———11-31———–8
Μαυρομμάτι————9-25———-7
————————————————
ΠΑΟΚ——————–7-23——–—7
———————————————–
Παμβαγιακός———-5-31——––4

12η αγωνιστική
Απόλλων Ακρ. – ΠΑΟΚ
Μαυρομμάτι – Ένωση
Αναγέννηση Σχ. – Κιθαιρώνας
Αμβρυσσέας – Παρνασσός
Ύπατο – Παμβαγιακός
Δάφνη – Ολυμπιάδα
Δήλεσι – Αρματηλάτης

18 γκολ: Πλακίδας Μ.(Αμβρυσσέας)

10 γκολ: Μπατσούλης (Κιθαιρώνας)

9 γκολ: Δαμπάνης (Ένωση),

8 γκολ: Καντού (Ύπατο), Γεωργουσόπουλος (Αμβρυσσέας), Ζαφειρόπουλος (Ύπατο)
stereasports.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Από ΣΗΜΕΡΑ Χριστούγεννα στο Νεοχώρι!!! Φωταγωγείται το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Πλατεία



Ανάβει σήμερα 3 Δεκεμβρίου το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Νεοχωρίου και μπαίνει στο κλίμα των γιορτών με πολλές εκπλήξεις για τα παιδιά.
Τα Χριστούγεννα.... ήρθαν στο Νεοχώρι του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων
Με μουσική και κάλαντα,  πολλές  λιχουδιές και πολλά δώρα για τους μικρούς μας φίλους,ο Σύλλογος Γυναικών Νεοχωρίου "ΕΝΝΕΑ ΜΟΥΣΕΣ" μας προσκαλεί στο άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στη πλατεία του χωριού.
Μικροί και μεγάλοι η εκδήλωση  ξεκινάει το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στις 5 το απόγευμα, θα ακούσουμε Χριστουγεννιάτικα τραγούδια,ο Άη Βασίλης,η νεράιδα θα είναι εκεί για να φωτογραφηθούμε μαζί . Για τους μικρούς μας φίλους,ο Σύλλογος Γυναικών  έχει προσκαλέσει τους Αμπάρτζαλους  για να δώσουν μια διαφορετική νότα την Χριστουγεννιάτικη  βραδιά.
Σας περιμένουμε όλους και όλες στην στολισμένη πλατεία του χωριού μας.

Μη την χάσετε!









Διαβάστε Περισσότερα »

Οι φλόγες κατάπιαν δυο ορόφους στην Κάτω Τιθορέα - Μεγάλη καταστροφή

Κάηκαν ολοσχερώς δυο όροφοι καινούργιας τριώροφης οικοδομής στην Κάτω Τιθορέα Φθιώτιδας.

Η καταστροφική πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 5:40΄ χθες το απόγευμα σε τριώροφη οικοδομή. Οι φλόγες ξεκίνησαν από την σοφίτα που ήταν ξύλινη και αυτό είχε ως αποτέλεσμα η πυρκαγιά να πάρει γρήγορα πολύ μεγάλες διαστάσεις.

Μάλιστα μετά από λίγη ώρα μια έκρηξη, πιθανότατα φιάλης, συγκλόνισε όλο το χωριό και έδωσε ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις στην πυρκαγιά που επεκτάθηκε και τον 2ο όροφο.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από Αμφίκλεια, Πολύδροσσο, Λιβαδειά και Λαμία, δυστυχώς όμως δεν μπόρεσαν να προλάβουν το κακό, αφού οι δυο όροφοι είχαν παραδοθεί στις φλόγες.

Οι ιδιοκτήτες που εκείνοι την ώρα απουσίαζαν σε αγροτικές δουλειές έχουν πάθει σοκ από το μέγεθος της καταστροφής και κανείς ακόμα δεν είναι σε θέση να πει από τι προκλήθηκε η καταστροφική πυρκαγιά.

Μάλιστα ο ένας από αυτούς είχε έρθει από Γερμανία και μόλις είχε τελειώσει το σπίτι, ωστόσο ο άνθρωπος δεν πρόλαβε να το χαρεί.
lamiareport.gr



Διαβάστε Περισσότερα »

Μήνυμα Φανής Παπαθωμά για την Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ

            Μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Π. Ε. Βοιωτίας, Φανής Παπαθωμά για την Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ
3 Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.
3 Δεκεμβρίου ακόμα «μια παγκόσμια ημέρα»,  θα σκεφθούν κάποιοι για τα άτομα με αναπηρία.
Η 3η Δεκεμβρίου όμως δεν είναι μια γιορτή για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.
Είναι μια ευκαιρία να σκεφτούμε, να θυμηθούμε και να αναλογιστούμε  τι έχουμε κάνει όλοι μας,  αλλά κι ο καθένας μας ξεχωριστά, για να αντιμετωπίζονται τα άτομα με αναπηρία ισότιμα.
Επίσης πρέπει να καταλάβουμε ότι όχι μόνο σήμερα αλλά και κάθε μέρα είναι μια διαρκής πάλη για την άρση των φραγμών που υψώνονται μπροστά τους.
Άλλωστε ο πολιτισμός μιας κοινωνίας προσδιορίζεται από τον τρόπο που η ίδια η κοινωνία αντιμετωπίζει τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες,
Κάθε κοινωνία οφείλει να παρέχει ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση, στην υγεία, στην πρόνοια και να φροντίζει για την ισότιμη συμμετοχή σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής.

Τι γίνεται όμως στη σκληρή πραγματικότητα;
Ας αναρωτηθούμε: Tι κάνουμε εμείς που δεν έχουμε κάποια μορφή αναπηρίας;
Αν δεν είμαστε μέρος της λύσης, είμαστε μέρος του προβλήματος.
Η παγκόσμια Ημέρα των ατόμων με αναπηρίες, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για όλους να ενημερωθούν, να γνωρίσουν και να διαμορφώσουν μια ωφέλιμη στάση απέναντι στα άτομα με αναπηρία.
Ας τους δώσουμε το βήμα για να ακουστούν και να συμμετέχουν στα κοινωνικά και δημόσια αγαθά που πρέπει να είναι κοινά σε όλους τους πολίτες ενός κράτους.
Ας παλέψουμε μαζί τους, να γίνει η ζωή τους ΙΣΗ με όλων των υπόλοιπων ανθρώπων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μειώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ από 1η Ιανουαρίου

Μειώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και των λοιπών εναλλακτικών παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας προκύπτουν από 1ης Ιανουαρίου 2017 σε εφαρμογή των αποφάσεων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, με τις οποίες περιορίζονται οι χρεώσεις για τα τέλη δικτύου (μεταφοράς και διανομής).

Τα ποσοστά των μειώσεων για τους οικιακούς καταναλωτές διαμορφώνονται ως 7% και εφαρμόζονται ομοιόμορφα από όλους τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας (ΔΕΗ και εναλλακτικούς), καθώς πρόκειται για τις λεγόμενες μονοπωλιακές χρεώσεις. Μικρότερες μειώσεις γίνονται επίσης για ορισμένες κατηγορίες στα τιμολόγια πολυτέκνων και στους δικαιούχους Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου.

Ο ανταγωνισμός αναπτύσσεται στο υπόλοιπο τμήμα του λογαριασμού που αφορά την προμήθεια, όπου η σταδιακή απελευθέρωση της αγοράς έχει οδηγήσει σε μειώσεις 15% από τη ΔΕΗ για τους συνεπείς πελάτες, πολιτική την οποία ακολούθησαν οι περισσότεροι εναλλακτικοί προμηθευτές.

Αναλυτικά, οι ισχύουσες και οι νέες τιμές για τη χρήση των δικτύων μεταφοράς και διανομής έχουν ως εξής:

Οικιακό τιμολόγιο

1. Σύστημα Μεταφοράς:

-Χρέωση ισχύος: σημερινή τιμή 0,14 ευρώ ανά kVA Συμφωνημένης Ισχύος Παροχής ανά έτος, νέα τιμή 0,13 ευρώ (μείωση 7,1 %).

-Χρέωση ενέργειας: σημερινή τιμή 0,541 λεπτά ανά κιλοβατώρα , νέα τιμή 0,527 λεπτά (μείωση 2,5 %).

2. Δίκτυο Διανομής

-Χρέωση ισχύος: σημερινή τιμή 0,56 ευρώ ανά kVA Συμφωνημένης Ισχύος Παροχής ανά έτος, νέα τιμή 0,54 ευρώ (μείωση 3,5 %).

-Χρέωση ενέργειας: 2,14 λεπτά ανά κιλοβατώρα, νέα τιμή 2,13 λεπτά (μείωση 0,4 %).

Τιμολόγιο Πολυτέκνων και Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο

1. Σύστημα Μεταφοράς:

-Χρέωση ενέργειας σημερινή τιμή 0,602 λεπτά ανά κιλοβατώρα , νέα τιμή 0,586 λεπτά (μείωση 2,6 %).

2. Δίκτυο Διανομής

-Χρέωση ενέργειας, η σημερινή τιμή 2,37 λεπτά ανά κιλοβατώρα , παραμένει αμετάβλητη.

Η χρέωση ισχύος τόσο για τη μεταφορά όσο και για τη διανομή στο ΚΟΤ και το τιμολόγιο πολυτέκνων παραμένει μηδενική. Επίσης, το νυχτερινό τιμολόγιο απαλλάσσεται πλήρως από χρεώσεις τόσο για τα δίκτυα μεταφοράς όσο και για τα δίκτυα διανομής.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΝΝΕΔ Βοιωτίας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των ατόμων με αναπηρία, στις 3 Δεκεμβρίου, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να εστιάσουμε στα προβλήματα  αυτών των  συμπολιτών μας και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα σε κάθε τομέα της ζωής τους.

Είναι ευκαιρία να ενημερωθούμε και να απαιτήσουμε από  την πολιτεία & τις δημοτικές αρχές να διευκολύνουν την καθημερινότητα αυτής της ιδιαίτερης κοινωνικής ομάδας.

Εμείς από την πλευρά μας, ως νέοι άνθρωποι, οφείλουμε να καλλιεργήσουμε τον σεβασμό, την αλληλεγγύη  και την αποφυγή κάθε είδους κοινωνικού ρατσισμού και αποκλεισμού που οδηγούν στην κοινωνική ανισότητα των ανθρώπων με αναπηρία.

Άνθρωποι με αναπηρία-άνθρωποι ξεχωριστοί, ας τους συμπεριφερθούμε ανάλογα!

Διαβάστε Περισσότερα »

Απατεώνες έπεισαν ηλικιωμένη να... κρεμάσει στην αυλόπορτα 18.000 ευρώ!

Με το γνωστό κόλπο ότι η κόρη της ευθύνεται για το θάνατο ενός παιδιού
Ούτε καν πήγε το μυαλό μιας ηλικιωμένης γυναίκας ότι δεν ήταν παρά απατεώνες αυτοί που της ζήτησαν να κρεμάσει στα... κάγκελα της αυλόπρτας του σπιτιού της τα χρήματα που ζητούσαν για να μην κατηγορηθεί η κόρη της για θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα που δήθεν προκάλεσε!

Η 73χρονη γυναίκα που κατοικεί σε ένα χωριό των Φαρσάλων, πανικοβλήθηκε όταν χτύπησε το τηλέφωνό της το πρωί της Τρίτης και άκουσε μια άγνωστη που της συστήθηκε ως αστυνομικός να της λέει ότι η κόρη της κινδύνευε να πάει στη φυλακή, καθώς επρόκειτο να παραπεμφθεί στο αυτόφωρο για τον θάνατο ενός παιδιού. Έτσι, υπέκυψε αμέσως όταν η δράστιδα της ζήτησε όσο το δυνατό περισσότερα χρήματα για... “λάδωμα” των αρμοδίων.

Αυτή τη φορά, οι απατεώνες πήραν τα μέτρα τους ώστε να μην έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο με το θύμα τους και τους αναγνωρίσει σε περίπτωση σύλληψής τους. Αφού συμφώνησαν να τους δώσει το υπέρογκο ποσό των 18.000 ευρώ, είπαν στην 73χρονη να βάλει τα χρήματα σε μια χαρτοσακούλα και να την κρεμάσει στην εξωτερική αυλόπορτα του σπιτιού της! Έτσι, δεν είδε ποιος πέρασε για να τα πάρει και δεν μπόρεσε να δώσει κάποιο στοιχείο στους αστυνομικούς που ανέλαβαν την έρευνα, όταν πι διαπίστωσε ότι την είχαν εξαπατήσει.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων για την Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία



    Η 3η Δεκεμβρίου κάθε έτους έχει ορισθεί ως Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία και αποτελεί ημέρα προώθησης των κοινωνικών δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και παράλληλα  ημέρα άσκησης κοινωνικού ελέγχου και κοινωνικής διαμαρτυρίας.
    Η ημέρα αυτή μας υπενθυμίζει, ότι τα άτομα με αναπηρία δικαιούνται ίσες ευκαιρίες στη ζωή, στην εργασία και στην καθημερινότητα και ότι η προώθηση μέτρων για την αναπηρία αποτελεί,  συνταγματική επιταγή και ζήτημα δημοκρατίας.
    Ο Δήμος Θηβαίων, πιστός στις αξίες τις ισότητας και της αλληλεγγύης, μέσω των υπηρεσιών και των δομών του, στοχεύοντας στην ψυχοκοινωνική υποστήριξη, στην κατάρτιση, στην προσβασιμότητα και στην ενεργό παραμονή των ΑμεΑ στο κοινωνικό περιβάλλον :
•    Είναι από τους πρώτους Δήμους που ανέλαβε την αρμοδιότητα καταβολής επιδομάτων (εντός του 2016)  και επισπεύδει τις υπηρεσίες πιστώσεων στους λογαριασμούς των ΑμεΑ, σύμφωνα με την τρέχουσα νομοθεσία
•    Υλοποιεί, μέσω της ΔΗΚΕΘ, το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”
•    Μεριμνά για τη δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη των δικαιούχων ΑμεΑ
•    Εντάσσει τα Άτομα με Αναπηρία, που πληρούν τις προϋποθέσεις,  σε δομές καταπολέμησης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού ( π.χ. ΤΕΒΑ, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φροντιστήριο)
•    Συνεργάζεται με τοπικά ιδρύματα και συλλόγους ΑΜΕΑ
•    Στηρίζει τα Ειδικά Σχολεία που λειτουργούν στην περιοχή
•    Υλοποίησε το πρόγραμμα «Εκπαίδευσης Ενηλίκων ΑΜΕΑ» μέσω του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Δ. Θηβαίων
•    Υλοποίησε δράση απτικής ξενάγησης για άτομα με προβλήματα όρασης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών σε συνεργασία με την ΕΦΑ Βοιωτίας
•    Μεριμνά για τη βελτίωση της προσβασιμότητας των ΑΜΕΑ στα δημοτικά κτίρια, στα πεζοδρόμια και τις παραλίες
•    Στις υπηρεσίες του εργάζονται  και άτομα με αναπηρία, όπως ορίζει ο νόμος.

    Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε όλοι, είναι ότι η αξιοπρέπεια στη ζωή αποτελεί δικαίωμα όλων μας, ανεξάρτητα από τις ιδιαιτερότητές μας.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων
Σπυρίδων Νικολάου
Διαβάστε Περισσότερα »

Βροχές και συννεφιά το Σάββατο -Πού θα έχει παγετό

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες, με σποραδικές βροχές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια προβλέπει η ΕΜΥ για το Σάββατο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, τοπικά έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο με σταδιακή εξασθένηση.

Θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός τη νύχτα, κυρίως νωρίς το πρωί στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά.
Ανεμοι: Στα δυτικά βορειοδυτικοί και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με ασθενείς βροχές κυρίως στα νότια.
Ανεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί ασθενείς. Στα νότια δυτικοί 3 έως 5 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το βράδυ θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί στα βόρεια τοπικά έως 5 μποφόρ.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με πιθανότητα σποραδικών βροχών.
Ανεμοι: Δυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα σποραδικών βροχών στα νότια.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ που γρήγορα στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Αττική
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το βράδυ θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές κυρόως στα νότια.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Θερμαϊκό τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ