Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Επίσκεψη του Εικαστικού Επιμελητηρίου στα Μουσεία Θήβας και Διστόμου



Μια ιδιαίτερα αξιόλογη ομάδα καλλιτεχνών επισκέφθηκε αυτές τις ημέρες διαδοχικά
το νέο, υπερσύγχρονο, Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήβας και το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου.
Πρόκειται για μια αποστολή από 56 μέλη του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (Ε.Ε.Τ.Ε.) που στο πλαίσιο
επίσκεψής τους στην Βοιωτία πήραν μια ''γεύση'' από δυο διαφορετικές πολιτιστικές εστίες της πλούσιας ιστορικά βοιωτικής γης.
 Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας, μετά  το άνοιγμα των θυρών του στην νέα του μορφή, στις 7 Ιουνίου 2016, γνωρίζει πληθώρα επισκεπτών καθώς πέραν από «πύλη προς το παρελθόν και το μέλλον της χώρας>>, αποτελεί  <<και πυλώνα για την ανάπτυξη του τόπου και της τοπικής κοινωνίας». Αλλά και Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου, που ως Μνημείο της Νεώτερης Ελληνικής Ιστορίας, αποτελεί μαζί με το Μαυσωλείο τόπο  προσκηνύματος και κατάνυξης, γνωρίζει τα τελευταία χρόνια υψηλή, συγκριτικά για το μέγεθός του, επισκεψιμότητα.
<<Εδώ μιλά η σιωπή και η απλότητα>>,ήταν το σχόλιο εικαστικού καλλιτέχνη για το Μουσείο Θυματων Ναζισμού, λίγο πριν αρχίσει η προβολή του συγκλονιστικού ντοκυμαντέρ με τα γεγονότα της Σφαγής στις 10 Ιουνίου 1944 από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Προηγήθηκε ξενάγηση και ενημέρωση από το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Μουσείου κ Χρ. Παπανικολάου.

Καταξιωμένος θεσμός το Ε.Ε.Τ.Ε.
Να σημειωθεί ότι το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος  (Ε.Ε.Τ.Ε.) είναι ένας καταξιωμένος θεσμός της χώρας που εκπροσωπεί
καλλιτέχνες α) Ζωγραφικής β) Γλυπτικής γ) Χαρακτικής  και δ) Διακοσμητικής. Σκοποί του Επιμελητηρίου είναι:
-Η προαγωγή καλλιτεχνικής δημιουργίας στην Ελλάδα
-Η διασφάλιση δικαιώματος ελεύθερης καλλιτεχνικής έκφρασης χωρίς αποκλεισμούς αισθητικών απόψεων και εκφάνσεων
-Η μέριμνα για τα συμφέροντα των Ελλήνων εικαστικών καλλιτεχνών σε ό,τι αφορά στους όρους δημιουργίας και κοινωνικής ασφάλισης
-Η εισήγηση σε αρμόδιους κρατικούς φορείς λύσεων για τα ζητήματα των καλλιτεχνών
-Η μελέτη θεμάτων καλλιτεχνικής εκπαίδευσης και αισθητικής ενημέρωσης του κοινού και διατύπωση προτάσεων σε αρμόδιους φορείς
-Η συμβολή στην αισθητική του περιβάλλοντος και στη διάσωση των καλλιτεχνικών μνημείων.Και
-Η οργάνωση καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και συνεργασία με καλλιτεχνικές οργανώσεις της Ελλάδας και της αλλοδαπής.






Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Δήμος Λεβαδέων υποδέχθηκε πέντε νέες οικογένειες προσφύγων


Τις επόμενες πέντε οικογένειες Σύρων προσφύγων με μικρά παιδιά υποδέχτηκαν σήμερα, Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016,  η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΚΕΔΗΛ κ. Αθανάσιος Αλεστάς στο κτίριο του πρώην Πανεπιστημίου στην πλατεία Λάμπρου Κατσώνη (Ζάππειο). 
Η Δήμαρχος καλωσόρισε τις οικογένειες των προσφύγων στην Λιβαδειά  και τους ενημέρωσε για τη διαμονή τους στη πόλη.
Υπογράμμισε ότι τα 21 άτομα της ΚΕΔΗΛ που εργάζονται στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης των προσφύγων, αλλά και το σύνολο της Δημοτικής Αρχής θα παρέχουν την βοήθεια τους για την διαβίωση τους κάτω από ανθρώπινες συνθήκες.
Μάλιστα, ανέφερε ότι η παρουσία τόσο μικρών παιδιών αποτελεί κίνητρο για να υπάρξει μέριμνα για την εκμάθηση  της ελληνικής και αγγλικής γλώσσας.
Τέλος, ευχαρίστησε την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες που υποστηρίζει την ΚΕΔΗΛ και το Δήμο Λεβαδέων για την υλοποίηση του προγράμματος Μετεγκατάστασης Προσφύγων, τους Αντιδημάρχους, αλλά και του πρώτους Σύρους πρόσφυγες που παραβρέθηκαν με χαρά στην υποδοχή των νέων ωφελούμενων.
Εκ μέρους της ΚΕΔΗΛ, τον λόγο πήρε ο πρόεδρος κ. Αλεστάς, ο οποίος τους καλωσόρισε και τόνισε ότι όλη η ομάδα θα βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό τους μέχρι την ώρα που θα μετεγκατασταθούν στην χώρα προορισμού τους.


Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε εκπρόσωπος της πρώτης οικογένειας προσφύγων που ήρθαν στη πόλη την προηγούμενη εβδομάδα, τους καλωσόρισε και τους διαβεβαίωσε ότι η διαμονή τους θα είναι πολύ καλή, αφού το προσωπικό της ΚΕΔΗΛ έχει καθημερινή επαφή μαζί τους και καλύπτουν κάθε τους ανάγκη.
Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Δήμαρχο Λεβαδέων, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ύπατη Αρμοστεία που στηρίζει το πρόγραμμα, αλλά κυρίως την Ελλάδα  που παρά την μεγάλη κρίση που περνάει άνοιξε την αγκαλιά της σε τόσες οικογένειες προσφύγων και παρέχει βοήθεια.
Παρόντες στην υποδοχή τους ήταν οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Λεβαδέων, Δημοτικοί Σύμβουλοι, μέλη του Διοικητικού Συμβούλιο της ΚΕΔΗΛ, το προσωπικό της ΚΕΔΗΛ, το Δίκτυο Αλληλεγγύης Προσφύγων Λιβαδειάς, καθώς και εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ Βοιωτίας .
Μετά την υποδοχή, οι οικογένειες οδηγήθηκαν στα  διαμερίσματα που έχουν προετοιμαστεί πλήρως για την διαμονή τους στη πόλη της Λιβαδειάς.
Το πρόγραμμα “Accommodation of Asylum Seekers and Relocation Candidates in Livadia” υλοποιείται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες  που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΟ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ


Μετά τη συνάντηση του Αυγούστου μεταξύ της Δημάρχου Λεβαδέων κ. Γιώτας Πούλου με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Ιούλιο Συναδινό και τον  Γενικό Γραμματέα Ομοσπονδίας Χάντμπολ Ελλάδας κ. Κώστα Σταματιάδη, πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο Λιβαδειάς εκ νέου συνάντηση της Δημάρχου με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, τον Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας Χάντπολ και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Χάντμπολ Ελλάδας κ/ Κωνσταντίνο Γκαντή για την επικύρωση  συνεργασίας μεταξύ των τριών μερών.
Η συνεργασία αφορά στην υλοποίηση συμφωνίας 3μερούς συνεργασίας για την καλύτερη οργάνωση, καλλιέργεια, προαγωγή και ανάπτυξη του αθλητισμού και ειδικότερα του αθλήματος χάντμπολ στην πόλη μας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Ήδη δρομολογούνται όλες οι νόμιμες – τυπικές διαδικασίες για την υλοποίηση των ανωτέρω.


Συμφωνία για το πρωτόκολλο συνεργασίας ανάμεσα σε Δήμο Λεβαδέων, Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος

Το πρώτο βήμα για την καλλιέργεια και ανάπτυξη του χάντμπολ στην πόλη της Λιβαδειάς έγινε, αφού συμφωνήθηκε το πρωτόκολλο συνεργασίας ανάμεσα σε Δήμο- ΓΓΑ και ΟΧΕ στο Δημαρχείο της πόλης, παρουσία της Δημάρχου Γιώτας Πούλου, του Αντιδημάρχου Αθλητισμού Σωτήρη Καρβούνη, του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιου Συναδινού, του Προέδρου της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος Κώστα Γκαντή και του Γενικού Γραμματέα Κώστα Σταματιάδη.

Το άθλημα επιστρέφει δυναμικά στην Λιβαδειά, αλλά αυτή την φορά με στέρεες βάσεις και συγκεκριμένο στρατηγικό πλάνο, το οποίο άρχισε ήδη να υλοποιείται, με την πρώτη δράση που αφορούσε το κομμάτι της επιμόρφωσης. Συγκεκριμένα στο κλειστό γυμναστήριο Λιβαδειάς πραγματοποιήθηκε βιωματικό σεμινάριο σε συνεργασία με την σχολική σύμβουλο Ιωάννα Τσιαμίτα, στο οποίο πήραν μέρος 85 καθηγητές φυσικής αγωγής, ενώ δίδαξαν ο τεχνικός σύμβουλος ανάπτυξης, επιμόρφωσης της Ομοσπονδίας Γιάννης Βαρελτζής και οι Περιφερειακοί Ομοσπονδιακοί Προπονητές Στέλιος Αλεπουδέας, Κώστας Κότσιρας.





Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΕΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗ - Σύλλογος Αεροσφαίρισης Λιβαδειάς



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΕΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

S.A.L
                                                                      
 Μια εναλλακτική δραστηριότητα έχει ξεκινήσει εδω και λίγο καιρό στον Νομό μας ,η Αεροσφαίριση ή αλλίως Airsoft !!
 Ξεκινήσαμε την πορεία μας στον χώρο του Airsoft τον Απρίλιο του 2014 . Η ομάδα των  WASP  αποτελούταν  από μια παρέα ατόμων που μοιράζονταν την ίδια τρέλα για το παιχνίδι Airsoft .Γ' αυτό τον λόγο ο στόχος μας ήταν και είναι , η διασκέδαση με βασική αρχή τον σεβασμό, την ανάπτυξη του αισθήματος της ευγενούς άμιλλας , καθώς και της συντροφικότητας μεταξύ των παικτών κάτι το οποίο ενισχύει και η φιλία που συνδέει όλα τα μέλη των WASP . 

Η αγάπη των μελών μας για την Αεροσφαίριση , οδήγησε σε κάτι πιο μεγάλο το 2016 ,  τον Σύλλογο Αεροσφαίρισης Λιβαδειάς ,ένα μεγάλο όνειρο που με την προσπάθεια όλων μας έγινε πραγματικότητα . Αδιαπραγμάτευτο για τον Σ.Α.Λ είναι η τήρηση των κανόνων που διέπουν τήν Αεροσφαίριση και αφορούν ειδικά στην ασφάλεια των παικτών .

Ο Σύλλογος Αεροσφαίρισης  Λιβαδειάς συστάθηκε  και  λειτουργεί από τον Μάρτιο του 2016 . 
   Σήμερα ο σύλλογος μας απαρτίζεται από 30 τακτικά και 10 δόκιμα μέλη και έχει ως εμβλημά του το πανέμορφο Κάστρο της Λιβαδειάς .

Έχουμε Διοργανώσει δύο μεγάλα τουρνουά Αεροσφαίρισης στην Περιοχή μας  και πολλά παιχνίδια σεναρίων  με συμμετοχές απο όλη την Ελλάδα , έχουμε συμμετοχές σε διοργανώσεις σε όλη την Ελλάδα και στόχος μας τα επόμενα χρόνια η καθιέρωση μιάς μεγάλης ετήσιας  συνάντησης όλων των Αεροσφαιριστών στην Πανέμορφη Βοιωτία μας .

Σκεφτήκαμε λοιπόν τις παρακάτω Ερωτοαπαντήσεις για να σας φέρουμε όσο πιο κοντά γίνεται στο να γνωρίσετε τον Συλλογό μας  μέσα απο αυτό το κείμενο  ,


1.Τι είναι η Αεροσφαίριση ?

Η Αεροσφαίριση είναι ένα extreme sport που προσομοιώνει την μάχη ,χρησιμοποιώντας μη πραγματικά όπλα replica ,τα οποία λειτουργούν με μπαταρία ,αέριο ή ελατήριο .

Τα όπλα αυτά είναι ακίνδυνα για τον αθλητή αφού χαρακτηρίζονται απο την ασθενή τους ισχύ ,και
δεν δύναται να πυροδοτήσουν πραγματικά πυρά ,ουτε να μετατραπούν σε αληθινά όπλα .

2 . Σε τι τύπου πεδία διοργανώνει παιχνίδια ο Σ.Α.Λ ?

Ο Σ.Α.Λ διοργανώνει παιχνίδια σε όλον τον τύπων πεδίων ,WOODLAND στον πανέμορφο
Ελικώνα , URBAN σε μια φανταστική πίστα εν ονόματι WASPLAND , C.Q.B σε συνεργασία με
το WINTER -X PARK στην Θήβα ,ένα υπέροχο πεδίο με όλες τις ανέσεις !!
Μπορείται να δείτε βιντεάκια απο διάφορα σενάρια μας στοκανάλι μας στο YOUTUBE
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΕΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
LINK (https://www.youtube.com/channel/UCYHGuR6gSHxbMXVNUtmZFAg)


3 . Ποιός είναι ο σκοπός του Συλλόγου Αεροσφαίρισης Λιβαδειάς ?

 Σκοπός του Συλλόγου μας είναι η διάδοση της Αεροσφαίρισης στο ευρύτερο κοινό .Αυτο θα
επιτευχθεί με διοργανώσεις παιχνιδιών ,εκπαιδευτικών σεμιναρίων γύρω απο θέματα τακτικής και
όχι μόνο .Η Εκπαίδευση των μελών μας δεν θα σταματήσει στα όρια της Αεροσφαίρισης , θα
περιλαμβάνει Ά Βοήθειες ,αντιμετώπιση κρίσεων,καταστροφών ,φυσικών και μη , και άλλα σε
συνεργασία με την Ε.Ε.Ε.Δ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ,με στόχο να βοηθήσουμε όπου μας χρειαστούν ,γιατι στο
μυαλό μας ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ο εθελοντισμός .


4 . Είμαι κάτω των 18 ετών , μπορώ να εγγραφώ στον Σύλλογο και να συμμετέχω σε παιχνίδια Αεροσφαίρισης ?

ΟΧΙ .
Για να γίνεις μέλος ενός Συλλόγου Αεροσφαίρισης αλλά και για να παίξεις θα πρέπει να έχεις
συμπληρώσει το 18ο έτος ηλικίας

5. Τι χρειάζεται για να γίνω μέλος του Συλλόγου  ?

Αν ενδιαφέρεσαι να γίνεις μέλος του Σ.Α.Λ μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας μέσω της σελίδας
μας ,είτε μέσω του Facebook ,είτε μέσω της ιστοσελίδα μας .
 
SITE : http://wasp-airsoft-team-of-levadia.webnode.gr/
FB:     @SAL.LEVADIA
E-Mail :  sal.levadia@gmail.com
Τηλ. Επικοιν.: 6937218629

Ο Υπεύθυνος του Συλλόγου θα έρθει σε επαφή μαζί σου ,ώστε να οριστεί κάποια συνάντηση ,και
να μάθεις την διαδικασία εγγραφής βάση καταστατικού .

6.Τι ζητάμε απο τα μέλη μας ?

> Τιμιότητα κ Ειλικρίνια

> Ηρεμία κ Σοβαρότητα

> Εθελοντισμό

> Ευγενή Άμιλλα και οχι υπερμετρό ανταγωνισμό

> Όρεξη και υπομονή

7. Μπορούμε και αν ναι ,πως θα προμηθευτούμε το Εγχειρίδιο Νέων παιχτων Airsoft ,απο τον Συλλόγο ?

Φυσικά και μπορείτε να το έχετε ,φτιάχτηκε για να βοηθήσει όλους τους νέους παίχτες σε όλη την
Ελλάδα να έρθουν πιο κοντά στην Αεροσφαίριση .Μπορείτε να το κατεβάσετε απο τον παρακάτω
σύνδεσμο .

http://wasp-airsoft-team-of-levadia.webnode.gr/news/egcheiridio-neon-paichton-airsoft1/

Μην μένετε μόνο σε αυτό το εγχειρίδιο όμως ,ελάτε στην παρέα μας ,ελάτε στα πεδία που
<< παίζουμε >> , ελάτε να γνωριστούμε , ελάτε να γνωρίσετε και άλλους φίλους της Αεροσφαίρισης ,το ΜΟΤΟ μας


                            ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ – ΓΙΝΕ ΑΕΡΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ

8. Τι έστι Αεροσφαίριση για εμάς ?

Όσοι δεν γνωρίζουν τι έστι Αεροσφαίριση , μιλούν για προώθηση της Βίας και πολεμικών
συμπεριφορών , ΜΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟΨΗ .

Για να συμμετέχεις σε παιχνίδια Αεροσφαίρισης χρειάζεσαι ΠΑΙΔΕΙΑ .Και η παιδεία αυτή θα
δοθεί μέσα απο τον Σύλλογο μας .

Ελάτε μαζί μας ,ελάτε στην παρέα μας και μετά ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΣΤΕ ποιοι είμαστε ,τι κάνουμε !!!!
Η διοίκηση

Ο Σύλλογος Αεροσφαίρισης Λιβαδειάς  αποτελείται απο 5μελές Διοικητικό Συμβούλιο :
Πρόεδρος: Γιώργος Κούτσικος
Αντιπρόεδρος: Γιάννης Γρηγοράκος
Γενικός Γραμματέας: Δημήτρης Μαγγιώρος
Ταμίας: Σταύρος Μάστορης
Μέλος: Βασίλης Δεσφινιώτης

Υπεύθυνος Δημ.Σχέσεων : Μιλτιάδης Τσουλής

Με εκτίμηση,
για τον Σύλλογο Αεροσφαίρισης Λιβαδειάς 

Ο Πρόεδρος                                 Ο Γεν. Γραμματέας
Γεώργιος Κούτσικος                                               Δημήτριος Μαγγιώρος




Διαβάστε Περισσότερα »

Υπό διάλυση το Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς

     ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛIΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΕΠΑΡΧΙΑΣ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ



                                              Προς:-  Υπουργό Υγείας
                                                            Κον Ανδρέα Ξανθό
-    Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας
                                                             Κον Παύλο Πολάκη


           ΘΕΜΑ: Υπό διάλυση το Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς

Τεράστια είναι τα προβλήματα  στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς,  τόσο σε ελλείψεις Ιατρικού – Νοσηλευτικού προσωπικού, όσο και σε  έλλειψη χρηματοδότησης, με αποτέλεσμα να υπολειτουργεί.

Για να μπορέσει να λειτουργήσει στοιχειωδώς πρέπει άμεσα να καλυφθούν οι παρακάτω ειδικότητες: Αναισθησιολόγου, Καρδιολόγου, Νεφρολόγου, Οφθαλμιάτρου, ΩΡΛ, Ακτινολόγου, Αιματολόγου.
Επίσης στο Χειρουργικό Τμήμα αυτή τη στιγμή από τις 5 θέσεις ειδικευομένων δεν υπηρετεί κανείς. Τα τακτικά χειρουργεία της Χειρουργικής Κλινικής κινδυνεύουν να σταματήσουν από 01.01.2017.
Πρέπει άμεσα να σταματήσουν οι μετακινήσεις ιατρών για κάλυψη των όμορων νομών, συγκεκριμένα του Νοσοκομείου Λαμίας για κάλυψη εφημεριών , με αποτέλεσμα  να υπολειτουργεί  το Νοσοκομείο Λιβαδειάς .
Επίσης τεράστιο είναι το πρόβλημα από έλλειψη  Νοσηλευτικού, Διοικητικού, Τεχνικού  και Παραϊατρικού Προσωπικού, που έχει μεγεθυνθεί λόγω αποσπάσεων και μετατάξεων σε άλλα Νοσοκομεία και Υπηρεσίες .
Πρέπει άμεσα να αυξηθεί ο Προϋπολογισμός για να μπορέσει να λειτουργήσει στοιχειωδώς το Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς
Η όλη κατάσταση έχει επιπλέον επιδεινωθεί και από την ανικανότητα της νέας Διοίκησης.
Καλούμε την πολιτική ηγεσία να λύσει άμεσα τα παραπάνω προβλήματα , διαφορετικά το Νοσοκομείο Λιβαδειάς θα οδηγηθεί σε κλείσιμο.
       
                                          Για       το       Δ.Σ.

            Ο       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο      ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


     ΣΤΑΘΑΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ                      ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Υπό διάλυση το Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – Δεκάδες σπίτια χωρίς ρεύμα σε Σχηματάρι,Οινόφυτα και Άγιο Θωμά

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΨΗΦΙΣΜΑ
της απεργιακής συγκέντρωσης στο Σχηματάρι την Πέμπτη 8-12-2016
Οι συμμετέχοντες στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση, απεργοί εργατοϋπάλληλοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες, νέες & νέοι των λαϊκών στρωμάτων από την περιοχή ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την διοίκηση της ΔΕΗ για τις δεκάδες διακοπές ρεύματος που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή μας, τουλάχιστον σε 20 σπίτια στο χωριό Άγιος Θωμάς και δεκάδες άλλα στο Σχηματάρι & τα Οινόφυτα σύμφωνα με πληροφορίες.Αποτελεί πρόκληση μέσα στο καταχείμωνο και λίγες μέρες πριν τις γιορτές, να κόβεται το ρεύμα σε λαϊκές οικογένειες που δεν μπόρεσαν και δεν άντεξαν να ανταπεξέλθουν στα βάρη όχι γιατί έχουν ευθύνη αλλά γιατί τα χαράτσια, η φοροληστεία και γενικότερα ο αντιλαϊκός κατήφορος τις έχουν τσακίσει!
Η πολιτική που εξυπηρετεί τη κερδοφορία των μονοπωλίων δείχνει τα δόντια της για μία ακόμη φορά. Μπροστά στην κερδοφορία του ομίλου της ΔΕΗ δε λογαριάζουν τίποτα. Η κυβέρνηση υπηρετεί αυτήν την πολιτική με ιδιαίτερο ζήλο. Τις συνέπειες των βάρβαρων μέτρων τις ζούμε καθημερινά!
ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ! ΔΕ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΤΩΡΑ!
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ & ΣΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ!
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ & ΤΗ ΜΙΖΕΡΗ ΖΩΗ!
Καλούμε τους ανθρώπους και τις οικογένειες που θέλουν να καταγγείλουν αυτές τις πρακτικές να επικοινωνήσουν άμεσα με τους φορείς του λαϊκού κινήματος. Κανένας φόβος γιατί εμείς έχουμε το δίκιο και εμείς έχουμε τη δύναμη. Να μη δεχτούμε τη φτώχεια & τη μίζερη ζωή.
Οργανωμένα – Μαχητικά να αντεπιτεθούμε!
Ομάδα Γυναικών Τανάγρας της ΟΓΕ
Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Θηβών
Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων στο Δήμο Τανάγρας
Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Φαρμάκου Εύβοιας-Βοιωτίας & περιοχής Αυλώνα
Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου ν.Βοιωτίας
Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας ν.Βοιωτίας «Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»
Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τροφίμων & Ποτών Εύβοιας-Βοιωτίας
Σωματείο Εργαζομένων στις επιχειρήσεις συμφερόντων ΖΟΥΡΑ
Συνδικάτο Οικοδόμων Θήβας


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει το Δ.Σ. Δήμου Λεβαδέων-Δείτε τα θέματα

Με την παρούσα, σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/10, που θα πραγματοποιηθεί την 12η Δεκεμβρίου 2016, ημέρα Δευτέρα - και ώρα 6.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων στο Παλαιό Δημαρχείο – Πλ. Εθνικής Αντίστασης.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι :

1.    Εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής στο Δημοτικό Συμβούλιο για το σχέδιο  Τεχνικού Προγράμματος  έτους 2017
2.    Ανάγκη σύναψης δανείου και κατάρτιση όρων για την αναχρηματοδότηση ήδη συναφθέντων δανείων του Δήμου Λεβαδέων με το Τ.Π και Δανείων του άρθρου 81 του Ν.4316/204.
3.    Καθορισμός τρόπου καταβολής τελών χρήσης κοινοχρήστων χώρων.
4.    Καθορισμός δημοτικών κοινοχρήστων χώρων προς ενοικίαση για το έτος 2017
5.    Καθορισμός τελών Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού για το οικον έτος 2017 (350/2016 Απόφαση -Εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής)
6.    Καθορισμός τελών και δικαιωμάτων για τη χρήση δημοτικών κοιμητηρίων.
7.    Επιστροφή ποσών προνοιακών επιδομάτων ως αχρεωστήτως καταβληθέντων.
8.    Έγκριση διενέργειας πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση του δημοτικού ακινήτου που βρίσκεται στην περιοχή της Τοπ. Κοινότητα Αγίας Τριάδας Δήμου Λεβαδέων
9.    Έγκριση διενέργειας πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση καλλιεργήσιμης γης στη θέση “ΠΕΤΣΑΛΑ & ΜΕΛΙΣΣΙΑ της Τοπ. Κοινότητας Ακοντίου Δήμου Λεβαδέων”
10.    Έγκριση διενέργειας πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση καλλιεργήσιμης γης στη θέση “ΜΑΡΜΑΡΙΑ” της Τοπ. Κοινότητας Ακοντίου Δήμου Λεβαδέων”
11.    Παραλαβή της 178/2016 μελέτης με τίτλο “ΜΟΥΣΕΙΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ” για τη δημιουργία “Μουσείου Πολιτισμού”
12.    Έγκριση 3ουΤελικου  Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών - του έργου:”ΓΕΩΤΡΗΣΗ,ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΧΑΙΡΩΝΕΙΑΣ,ΘΟΥΡΙΟΥ,ΑΚΟΝΤΙΟΥ,ΠΡΟΣΗΛΙΟΥ”
13.    Έγκριση της 51/2016 απόφασης της ΚΕ.ΔΗ.Λ περί αναμόρφωσης του προϋπολογισμού οικ. Έτους 2016.
14.    Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Δ.Κ. Κυριακίου, οικισμός Παναγία Καλαμιώτισσα και στο δρόμο που οδηγεί στην παραλία Μπακράκος.
15.    Έγκριση πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος ,του Δήμου Λεβαδέων και της Γ.Γ.  Αθλητισμού. (η εισήγηση θα σας σταλεί ηλεκτρονικά).
16.    Λήψη απόφασης υποβολής αίτησης -φακέλου στα πλαίσια της πρόσκλησης 14.6i.26-27-1 για την υποβολή προτάσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ”- Αξονας Προτεραιότητας 14:”ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ -ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ(ΤΑΜΕΙΟ ΣΥΝΟΧΗΣ)” με τίτλο “ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ” (η εισήγηση θα σας σταλεί ηλεκτρονικά).
                                        
                                     Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                                                      
                                                       Γεωργαντά Ελισάβετ (Ελίζα)
,
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσοχή! Κακόβουλο λογισμικό απειλεί τα ψηφιακά σας δεδομένα

Την προσοχή των πολιτών εφιστά η αστυνομία σχετικά με το κακόβουλο λογισμικό «CryptoWall» που κλειδώνει τα ψηφιακά δεδομένα.

Το συγκεκριμένο λογισμικό συγκαταλέγεται στις ψηφιακές απειλές τύπου Crypto-Malware, ενώ μπορεί να επηρεάσει όλες τις εκδόσεις λειτουργικού συστήματος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το κακόβουλο λογισμικό μολύνει έναν υπολογιστή με δύο κυρίως τρόπους, μέσω μολυσμένων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που εμπεριέχουν κακόβουλα επισυναπτόμενα αρχεία, και μέσω επισφαλών ή μολυσμένων ιστοσελίδων.

Πιο συγκεκριμένα, μετά την εγκατάστασή του στο λειτουργικό σύστημα, χρησιμοποιώντας ένα εξελιγμένο σύστημα κρυπτογράφησης, κρυπτογραφεί - κλειδώνει όλα τα ψηφιακά αρχεία και τα δεδομένα (διαφόρων τύπων αρχείων, ενδεικτικά: *.doc, *.docx, *.xls, *.ppt, *.psd, *.pdf, *.eps, *.ai, *.cdr, *.jpg, κ.λπ.) που είναι αποθηκευμένα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του χρήστη που έχει μολυνθεί από τον ιό, ενώ για να ξεκλειδωθούν τα αρχεία του πρέπει να καταβληθεί χρηματικό ποσό (ransom), σε διαφορετική περίπτωση καθίστανται απροσπέλαστα για τον χρήστη τους.

Το λογισμικό κυκλοφορεί στην 3η έκδοσή του από τον Ιανουάριο του 2015 παγκοσμίως και σημειώνεται ότι τόσο για την τρέχουσα όσο και για την προηγούμενη έκδοσή του - ενώ υπάρχουν διαθέσιμες λύσεις για την απομάκρυνσή του - δεν καθίσταται εφικτή η αποκρυπτογράφηση των αρχείων, λόγω της πολύ ισχυρής κρυπτογράφησης (2048-bit / 4096-bitRSAkey) που χρησιμοποιείται.

Το συγκεκριμένο κακόβουλο λογισμικό έχει επιπλέον τη δυνατότητα να αυτοδιαδίδεται μέσω του τοπικού δικτύου και να κρυπτογραφεί τα αρχεία κάθε συστήματος στο οποίο αποκτά πρόσβαση. Η δυνατότητα αυτή το καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνο σε εταιρικά δίκτυα όπου η διάδοση μπορεί να είναι ραγδαία.

Η καταβολή του χρηματικού ποσού γίνεται, μέσω ανώνυμου προγράμματος περιήγησης, με τη χρήση του ψηφιακού νομίσματος τύπου bitcoin (BTC), κατόπιν μηνύματος που εμφανίζεται στον χρήστη, με υποδείξεις και οδηγίες για την πληρωμή.

Καλούνται οι χρήστες του διαδικτύου και ιδιαιτέρως οι διαχειριστές των εταιρικών δικτύων να μην πληρώνουν τα χρήματα που ζητούνται, προκειμένου να αποθαρρύνονται τέτοιες παράνομες πρακτικές καθώς και για να μην εξαπλωθεί το φαινόμενο, ενώ θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λαμβάνουν μέτρα ψηφιακής προστασίας και ασφάλειας για την αποφυγή προσβολής από το κακόβουλο λογισμικό.

Συγκεκριμένα:

• οι χρήστες που λαμβάνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από άγνωστους αποστολείς ή άγνωστη προέλευση καλούνται να μην ανοίγουν τους συνδέσμους (links) και να μην κατεβάζουν τα συνημμένα αρχεία που περιέχονται σε αυτά, για τα οποία δεν γνωρίζουν με βεβαιότητα τον αποστολέα και το περιεχόμενο του συνημμένου αρχείου
• επιπλέον, οι χρήστες πρέπει να είναι εξαιρετικά καχύποπτοι στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ως αποστολέας φαίνεται να είναι κάποια υπηρεσία ή εταιρεία η οποία δεν είναι γνωστή σε αυτούς
• συστήνεται να πληκτρολογούνται οι διευθύνσεις των ιστοσελίδων (URL) στον περιηγητή (browser), αντί να χρησιμοποιούνται υπερσύνδεσμοι (links)
• να χρησιμοποιούνται γνήσια λογισμικά προγράμματα και να ενημερώνονται τακτικά (updates), ενώ θα πρέπει να υπάρχει πάντα ενημερωμένο πρόγραμμα προστασίας (αντι-ικό) του Η/Υ
• να ελέγχουν και να έχουν πάντοτε ενημερωμένη την έκδοση του λειτουργικού τους συστήματος
• να δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων (backup) σε τακτά χρονικά διαστήματα, σε εξωτερικό μέσο αποθήκευσης, έτσι ώστε σε περίπτωση «προσβολής» από το κακόβουλο λογισμικό, να είναι δυνατή η αποκατάστασή τους
• Ιδιαίτερη προσοχή στην τακτική και ασφαλή τήρηση αντιγράφων ασφαλείας συστήνεται στους διαχειριστές των εταιρικών δικτύων, καθότι τα αντίγραφα αποτελούν τον μόνο τρόπο επαναφοράς των αρχείων στο σύνολό τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας για ανάλογα περιστατικά ή για παροχή διευκρινίσεων - συμβουλών στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

• τηλεφωνικά στο: 11188
• στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
• μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα κινητά (smartphones): CYBERKID
• Twitter:@CyberAlertGr .

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Καποδίστριας ως πρότυπο ηγέτη-Ομιλία στο Συνεδριακό Αλιάρτου


Διαβάστε Περισσότερα »

Πότε κλείνουν τα σχολεία για Χριστούγεννα και πότε ανοίγουν το 2017


Πότε κλείνουν τα σχολεία για τα Χριστούγεννα και πότε θα επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία, σύμφωνα με τελευταία αλλαγή του Υπουργείου;

Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου θα έχουν για τελευταία φορά μάθημα, για το 2016, οι μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, καθώς τα σχολεία θα κλείσουν για τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η επιστροφή στα θρανία θα γίνει παραδοσιακά μετά και τον εορτασμό των Θεοφανίων, με τα σχολεία να ξεκινούν και πάλι στις 9 Ιανουαρίου 2017.

Όπως ορίζει απόφαση του υπουργείου Παιδείας όλα τα σχολεία: τα δημοτικά, γυμνάσια, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα κλείσουν από 24 Δεκεμβρίου έως και 7 Ιανουαρίου.

Επειδή όμως η 24η Δεκεμβρίου πέφτει φέτος Σάββατο, όπως και η 7η Ιανουαρίου, οι μαθητές θα κάνουν διακοπές από τις 23 Δεκεμβρίου ως τις 9 Ιανουαρίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Επίδομα ενοικίου: Εγκρίθηκε η 16η δόση - Πόσοι είναι οι δικαιούχοι

Δημοσιεύθηκε στη διαύγεια η απόφαση για την πίστωση των χρημάτων στους δικαιούχους της ΙΣΤ δόσης (16ης) για το επίδομα ενοικίου.

Η πληρωμή αναμένετε να γίνει πριν τα Χριστούγεννα, με πιθανή ημερομηνία την 23η Δεκεμβρίου, όπως και στην κάρτα σίτισης.

Συγκεκριμένα η απόφαση αναφέρει:
"Εγκρίνουμε τη μεταφορά πίστωσης 2.177.187,66 ευρώ (δύο εκατομμύρια εκατόν εβδομήντα επτά χιλιάδες εκατόν ογδόντα επτά ευρώ και εξήντα έξι λεπτά) ως δέκατη έκτη δόση του επιδόματος ενοικίου στο πλαίσιο του Προγράμματος για την «Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης» για 17.411 (δεκαεπτά χιλιάδες τετρακόσιους έντεκα) δικαιούχους του προγράμματος".

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Δημόφιλος...στολίζει τις Θεσπιές


Διαβάστε Περισσότερα »

Καθορίστηκε η ετήσια εισφορά των Δήμων προς τον ΦοΔΣΑ Στερεάς

Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας Α.Ε εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του έτους 2017 και καθορίσθηκε η ετήσια εισφορά των Δήμων για τις παρεχόμενες υπηρεσίες διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων.
Στα πλαίσια της σύνταξης του προϋπολογισμού έτους 2017 αποφασίσθηκε ομόφωνα η εφαρμογή ενιαίας τιμολογιακής πολιτικής για όλους του Χώρους Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) με τέλος (εισφορά) 25,27 ευρώ/τόνο για κάθε Δήμο, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.
Σημειώνεται ότι ο Περιφερειακός Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας Α.Ε διαχειρίζεται 4 ΧΥΤΑ (Λαμίας, Θήβας, Χαλκίδας & Ιστιαίας) οι οποίοι διαθέτουν το σύνολο των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων και από τους οποίους θα εξυπηρετούνται 20 από τους 25 Δήμους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, το 88 % του πληθυσμού της Περιφέρειας.
Ο καθορισμός ενιαίου τέλους για όλη την Περιφέρεια με σημαντική μείωση της εισφοράς των Δήμων, σε σχέση με το προηγούμενο έτος και χωρίς εκπτώσεις στην ορθή διαχείριση των έργων, έγινε με εξορθολογισμό των δαπανών και τις απαιτούμενες οικονομίες κλίμακας από συνέργειες σε σειρά δαπανών (ενιαίες προμήθειες πετρελαίου, αναλωσίμων κ.α) με τελικό σκοπό την ελάφρυνση των πολιτών, σε αυτήν την δύσκολη οικονομική συγκυρία για την χώρα μας.
Παράλληλα έχουν υποβληθεί προτάσεις στην ανοιχτή πρόσκληση του ΥΜΕΠΕΡΑΑ συνολικού προϋπολογισμού 107.692.236,52 ευρώ για μια σειρά έργων όπως Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ), Χώροι Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) κ.α, προκειμένου να κατασκευαστούν τα απαιτούμενα έργα με δημόσια συγχρηματοδότηση.
Τα προαναφερόμενα έργα αφορούν τις εγκαταστάσεις ολοκληρωμένης διαχείρισης των στερεών αποβλήτων των περιοχών Φθιώτιδας, Φωκίδας, Ευρυτανίας, Βοιωτίας & Εύβοιας.
Εντός του Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους θα κατατεθούν επιπλέον προτάσεις για χρηματοδοτήσεις μιας σειράς συμπληρωματικών έργων όπως Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) καθώς και έργα αναβάθμισης του ΧΥΤΑ Ιστιαίας.
Θα ακολουθήσουν οι προτάσεις των Δήμων για χρηματοδότηση δράσεων διαλογής στην πηγή όπως πράσινα σημεία, κάδοι διακριτών ρευμάτων κ.α.
Ο Περιφερειακός Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας και το σύνολο των Δήμων που συμμετέχουν σε αυτόν θα συνεχίσουν με πνεύμα Περιφερειακής συνείδησης και συνεργασίας την υλοποίηση του σχεδιασμού για την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων προς όφελος των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος.
Θήβα : 08/12/2016

Διαβάστε Περισσότερα »

Από 300 ως 830 ευρώ οι αυξήσεις που ανήγγειλε ο Τσίπρας -Πότε θα τις λάβουν οι δικαιούχοι

Από 300 ως 830 ευρώ θα κυμανθούν οι αυξήσεις που ανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας σε 1,6 εκατ. χαμηλοσυνταξιούχους.
Τα χρήματα θα πιπστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων στις 22 Δεκεμβρίου, μαζί με την σύνταξη Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε αμέσως μετά το Μαξίμου, ο αριθμός των δικαιούχων συνταξιούχων ανέρχεται σε 1,6 εκατ. σε σύνολο 2,7 εκατ. συνταξιούχων. Το ποσοστό των δικαιούχων είναι 60,32% στο σύνολο των συνταξιούχων.
Αναλυτικά:
  • Από 500 έως 830 ευρώ θα λάβει περίπου το 10% των συνταξιούχων (περίπου 270 χιλιάδες συνταξιούχοι).
  • Από 300 έως 500 ευρώ θα λάβει περίπου το 20% των συνταξιούχων (περίπου 570 χιλιάδες συνταξιούχοι).
  • 300 ευρώ θα λάβει περίπου το 30% των συνταξιούχων (περίπου 750 χιλιάδες συνταξιούχοι).
  • Το ποσό που θα διανεμηθεί είναι 4,7 φορές μεγαλύτερο από το ποσό του ΕΚΑΣ που περικόπηκε το 2016.
  • Τα ποσά θα πιστωθούν στους δικαιούχους στις 22 Δεκεμβρίου, μαζί με τις συντάξεις του Ιανουαρίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ