Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Χριστουγεννιάτικο Ρεβεγιόν στο Καραντάς Καφεδάκι-Τσιπουράκι με Live και σπέσιαλ μενού!

 Χριστουγεννιάτικο Ρεβεγιόν στο
Καραντάς Καφεδάκι-Τσιπουράκι με Live και σπέσιαλ μενού!  Ο Γιάννης,  ο Χάρης Κώνστας και η Έφη Μπεκιάρη, έχουν ετοιμάσει για σας ένα μοναδικό χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα να να διασκεδάσετε, όπως αρμόζει στην ξεχωριστή αυτή βραδιά.

Πληροφορίες - Ρεζερβέ: 2264041001

Διαβάστε Περισσότερα »

Έτοιμη για τον χειμώνα η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων

ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΘΕΣΠΙΕΩΝ,
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016, συνήλθε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων, σε δημόσια συνδιάσκεψη – συνεδρίαση, το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων, ύστερα από σχετική πρόσκληση του Δημάρχου κ. Ντασιώτη Γεώργιου, με κύρια θέματα τον απολογισμό της θερινής περιόδου 2016 και τον προγραμματισμό δράσεων για την λήψη των απαραίτητων μέτρων προς αντιμετώπιση κάθε απρόβλεπτου και επικίνδυνου φυσικού φαινομένου αλλά και για την προετοιμασία των Υπηρεσιών για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων καθώς και κινδύνων από χιονοπτώσεις ή παγετούς ενόψει της επερχόμενης χειμερινής περιόδου.
Ο Δήμαρχος Αλιάρτου – Θεσπιέων κ. Ντασιώτης Γεώργιος καλωσόρισε τους εκπροσώπους των φορέων και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους στη συνεδρίαση, αναφέροντας  μεταξύ άλλων στην εισήγησή του: «Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων  είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει έκτακτες ανάγκες και συνεργάζεται αρμονικά με τις αρχές και τους φορείς που αναλαμβάνουν τον συντονισμό ή τη δράση σε τέτοιες περιπτώσεις. Οφείλουμε να εντοπίσουμε τα σημεία βελτίωσης των υπηρεσιών που παρέχουμε, ενώ είναι ιδιαίτερα σημαντικό να είμαστε σε απόλυτο συντονισμό. Μπροστά μας έχουμε την χειμερινή περίοδο και η συνδρομή όλων των φορέων που συμμετέχουν στο Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας είναι καθοριστικής σημασίας».
Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη και οργανωμένη συνεδρίαση καθώς παρευρέθηκαν εκπρόσωποι όλων των αρμόδιων φορέων οι οποίοι σχετίζονται με το κομμάτι της πολιτικής προστασίας και των έκτακτων αναγκών του τόπου μας.
Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος κος Ντασιώτης Γεώργιος, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κος Μαλέσης Κωνσταντίνος, οι αντιδήμαρχοι κκ Μανίκας Χρυσόστομος και Αραπίτσας Γεώργιος, ο κος Κακοσαίος Μάριος (Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Βοιωτίας), ο κος Τσίμπρης Ιωάννης (Υποδιοικητής του Α.Τ. Λιβαδειάς), ο οποίος εκπροσώπησε και τα Α.Τ. Αλιάρτου και Βαγίων, ο κος Κοντογιάννης Δημήτριος (Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιβαδειάς), ο κος Οικονόμου Γεώργιος (Διοικητής Πυροσβαστικής Υπηρεσίας Θήβας), ο κος  Ζουρνής Ιωάννης (Προϊστάμενος Δασαρχείου Λιβαδειάς), ο Σμ. κ. Βούλγαρης Αντώνιος (Διοικητής Μονάδας Καυσίμων Αλιάρτου), ο κος Αθανασιάδης Γεώργιος (ΔΕΔΔΗΕ Θήβας – Δ/ντης Περ. Θήβας), ο κος Λιώρης Παναγιώτης (ΔΕΔΔΗΕ Θήβας – Εργοδηγός), ο κος Τσουλής Μιλτιάδης (Αντιπρόεδρος ΕΕΕΔ) καθώς και οι Πρόεδροι των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων.
Ο Δήμαρχος Αλιάρτου – Θεσπιέων, εισηγούμενος τα θέματα της συνεδρίασης, παρουσίασε λεπτομερώς την υφιστάμενη κατάσταση στην επικράτεια του Δήμου και το Σχέδιο Δράσης – Μνημόνιο ενεργειών του Δήμου, για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων και παγετού, που έχει συνταχθεί από την αρμόδια υπηρεσία.
Εν συνεχεία ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής προστασίας κος Μαλέσης Κωνσταντίνος, επισήμανε την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνεται από τον δήμο Αλιάρτου – Θεσπιεών, στην άμεση ενημέρωση και επικοινωνία μεταξύ των φορέων και για αυτό το λόγο έχει ήδη ξεκινήσει να δημιουργείται ένα δίκτυο επικοινωνίας του Δήμου με όλους τους προαναφερόμενους, με συνεχείς κοινοποιήσεις και στοιχεία άμεσης επικοινωνίας, έτσι ώστε ο χρόνος επέμβασης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, να ελαχιστοποιείται κατά το δυνατό και ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τις εθελοντικές δυνάμεις του Δήμου.
Μέσα σε κλίμα απόλυτης συνεργασίας και αφού ακούστηκαν οι απόψεις, οι προτάσεις και οι ανάγκες του κάθε φορέα, εξετάστηκαν θέματα, όπως η παραχώρηση οχημάτων και παροχής εξοπλισμού.
Συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιβαδειάς και Θήβας ενημέρωσαν για τις προγραμματισμένες ενέργειες  της Υπηρεσίας τους ενόψει της χειμερινής περιόδου.
Στην συνέχεια τον λόγο έλαβαν οι εκπρόσωποι των επιμέρους Υπηρεσιών (Αστυνομία, Δασαρχείο, ΔΕΔΔΗΕ, Εθελοντές κλπ), οι οποίοι ενημέρωσαν το Σ.Τ.Ο. για τα μέτρα που λαμβάνονται εκ μέρους των Υπηρεσιών τους, ενόψει της χειμερινής περιόδου
Ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Βοιωτίας ενημέρωσε τα μέλη του Σ.Τ.Ο. ότι η Π.Ε. Βοιωτίας έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και δηλώνει έτοιμη ενόψει της επικείμενης χειμερινής περιόδου.
Τέλος όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες ανέφεραν ότι παραμένουν στην διάθεση του πολίτη 24 ώρες το 24ωρο.
Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος και ανταλλαγή απόψεων όλων των παρευρισκόμενων για την πληρέστερη και ασφαλέστερη προστασία του Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Κοινωνικό Παντοπωλείο Θήβας: Καλάθια Αγάπης από την Ε.Σ. Κάδμος


Πάνω από 50 πακέτα τροφίμων με εκατοντάδες είδη μακράς διάρκειας συγκεντρώθηκαν τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης των ακαδημιών της Ένωσης Συλλόγων “Κάδμος”, σε μία προσπάθεια στήριξης των 300 άπορων ατόμων και οικογενειών του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Θηβαίων.

Ο “Κάδμος” στάθηκε για ακόμα μία φορά αρωγός στο έργο του Παντοπωλείου και έβαλε “καλάθια αγάπης” καλώντας  γονείς, αθλητές και φίλους της μεγάλης του οικογένειας, να ανταποκριθούν στο κάλεσμα κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Στην εκδήλωση του “Κάδμου” παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, ο Αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Χατζησταμάτης, η Δημοτική Σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. της Επιτροπής Παντοπωλείου κα. Ιουλία Κοντού και ο Αντιπρόεδρος του ΔΟΘ κ. Παναγιώτης Καλαμπάκας, προκειμένου να ευχαριστήσουν από καρδιάς τους διοργανωτές αυτής της πρωτοβουλίας και να παραλάβουν τα τρόφιμα από τον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του Κάδμου κ. Παναγιώτη Χασάπη.

Ο Δήμος Θηβαίων και η Επιτροπή του Κοινωνικού Παντοπωλείου συγχαίρει και πάλι το Δ.Σ. του ΚΑΔΜΟΥ για την πρωτοβουλία της εκδήλωσης “Basket Αγάπης” καθώς και όλους όσους στήριξαν το έργο του Παντοπωλείου και εύχεται Χρόνια Πολλά με υγεία και πάντα επιτυχίες.

ΜΑΖΙ λειτουργούμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας!
 ΜΑΖΙ συνεχίζουμε!


Σας ευχαριστούμε!
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινά η δωρεάν περισυλλογή νεκρών ζώων των κτηνοτρόφων της Στερεάς Ελλάδας



Από την 1η Ιανουαρίου 2017  ξεκινά και στην  Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας η υλοποίηση του προγράμματος περισυλλογής, διαχείρισης και απόρριψης νεκρών βοοειδών, αιγών και προβάτων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το τεράστιο πρόβλημα διαχείρισης των νεκρών ζώων.
Οι κτηνοτρόφοι βοοειδών, αιγών και προβάτων οφείλουν να ειδοποιούν άμεσα τις αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες ή/και το φορέα υλοποίησης του προγράμματος, για την ύπαρξη νεκρών ζώων στην εκμετάλλευσή τους
-    ηλικίας άνω των 18 μηνών για τις αίγες και τα πρόβατα
-    ηλικίας άνω των 24 μηνών για βοοειδή που γεννήθηκαν σε Βουλγαρία, Ρουμανία ή 3ες χώρες και
-    ηλικίας άνω των 48 μηνών για βοοειδή που γεννήθηκαν σε Ελλάδα και τις λοιπές χώρες τις Ε.Ε..
.Ο κτηνοτρόφος είναι υποχρεωμένος να δίνει τις ακόλουθες πληροφορίες κατά την κλήση :
α) ονοματεπώνυμο κτηνοτρόφου
β) έδρα εκμετάλλευσης
γ) κωδικός εκμετάλλευσης
δ) αριθμός ενωτίων νεκρών ζώων
Η συλλογή των νεκρών ζώων θα γίνεται σε χώρο προσβάσιμο από το εγκεκριμένο όχημα συλλογής του φορέα υλοποίησης του προγράμματος, έξω από την εκμετάλλευση, κατά τρόπο που να μην έχουν πρόσβαση άλλα ζώα και αρπακτικά.
Σε δύσβατες περιοχές, το νεκρό ζώο μεταφέρεται σε κάποιο σημείο όπου μπορεί να το παραλάβει ο ανάδοχος, ενώ ζώα υπό σήψη δεν παραλαμβάνονται, αφού το εγκεφαλικό δείγμα θεωρείται ακατάλληλο.
Το νεκρό βοοειδές, πρόβατο ή αίγα θα πρέπει να φέρει ενώτιο, να είναι ηλικιακά κατάλληλο για δειγματοληψία ΜΣΕ και να συνοδεύεται από το διαβατήριο (βοοειδές) ή το μητρώο εκμετάλλευσης (αίγα ή πρόβατο).
Κατά τη συλλογή των ζώων, τα νεκρά ζώα ζυγίζονται και συντάσσεται το εμπορικό έγγραφο με ευθύνη του κτηνοτρόφου. Το ζυγολόγιο και το εμπορικό έγγραφο υπογράφονται από τον κτηνοτρόφο και τον οδηγό του οχήματος περισυλλογής. Αντίγραφο του εμπορικού εγγράφου φυλάσσεται στο αρχείο της εκτροφής για 3 χρόνια.
Η ορθή διαχείριση γενικά των νεκρών παραγωγικών ζώων, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία, αποτελεί υποχρέωση των κτηνοτρόφων. Όμως, η συλλογή, μεταφορά και διαχείριση των προαναφερόμενων νεκρών ζώων που εντάσσονται στο πρόγραμμα, γίνεται δωρεάν και δεν συνεπάγεται οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση για τους κτηνοτρόφους.
Επιπρόσθετα, οι κτηνοτρόφοι βοοειδών, αιγών και προβάτων που ενημερώνουν τις αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες, για τα συγκεκριμένα νεκρά ζώα εντός 48 ωρών από το θάνατο του ζώου, ανεξαρτήτως αιτιολογίας θανάτου, αποζημιώνονται με 120 ευρώ για κάθε νεκρό βοοειδές άνω των 24 ή 48 μηνών και 30 ευρώ για κάθε νεκρή αίγα ή νεκρό πρόβατο άνω των 18 μηνών.
Οι κτηνοτρόφοι απευθύνονται άμεσα για την ύπαρξη νεκρών ζώων στην εκτροφή τους, στην τοπική κτηνιατρική υπηρεσία ή στο φορέα υλοποίησης του προγράμματος, στο ακόλουθο τηλεφωνικό κέντρο σε 24ωρη βάση.
Τηλέφωνο φορέα υλοποίησης προγράμματος      210-8960100
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ‘ΓΥΡΟΣ ΚΑΔΜΕΙΑΣ 2016’


Σάββατο  31  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2016
ΩΡΑ  12:00 μεσημβρινή

ΟΡΓΑΝΩΣΗ:  ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ  ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΘΗΒΑΣ
ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ: Γ.Σ.  ΠΙΝΔΑΡΟΣ  – Σ.Δ.Υ.Μ. ΘΗΒΑΣ –Ε.Α.Σ ΣΕΓΑΣ  ΒΟΙΩΤΙΑΣ & ΕΥΒΟΙΑΣ                                                    
                
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ  ΑΓΩΝΑ


        ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

    Ο αγώνας θα διεξαχθεί, το  Σάββατο 31 Δεκεμβρίου  2016 στη Θήβα (γύρω από τις Επτά Πύλες της Αρχαίας Καδμείας) με ώρα έναρξης την 12:00 μεσημβρινή.
 Στον αγώνα έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος με δική τους ιατρική ευθύνη Άνδρες   και Γυναίκες κάθε ηλικίας, καθώς και Αγόρια – Κορίτσια που ανήκουν σε Σωματεία του ΣΕΓΑΣ, όπως επίσης και ανεξάρτητοι αθλητές και πολίτες που θα έρθουν να δηλώσουν συμμετοχή, την ημέρα του αγώνα στην γραμματεία  (Κεντρική Πλατεία Θήβας) και από ώρα 9:30 έως 11:45


         ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΚΑΤ/ΡΙΑ
   
ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΕΣ
   
ΑΠΟΣΤΑΣΗ

   
Αγόρια-Κορίτσια  Γεννηθέντα  2008,2007,2006,2005
   
1.000μ.

   
Αγόρια-Κορίτσια  Γεννηθέντα  2004,  2003, 2002
   
1.800μ.

   
Άνδρες-Γυναίκες  Γεννηθέντες  2001 έως  1982
   
4.500μ.

   
Άνδρες-Γυναίκες Γεννηθέντες 1981  & μεγαλύτεροι
   
4.500μ.
       

     ΕΚΚΙΝΗΣΗ-ΔΙΑΔΡΟΜΗ-ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ

      Η εκκίνηση  του αγώνα για όλες τις κατηγορίες θα γίνει στον πεζόδρομο της           οδού Επαμεινώνδα, (κεντρική πλατεία Θήβας) και ώρα: 12:00 για την 1η  κατηγορία, 12:15 για την 2η  κατηγορία, και  ώρα 12:30 για την 3η                                                                             &  4η  κατηγορία,  οι αγωνιζόμενοι θα ακολουθήσουν την εξής διαδρομή:

          1η Κατηγορία:  Επαμεινώνδου, Πινδάρου, Αντιγόνης, Επαμεινώνδου.  
        2η Κατηγορία:  Επαμεινώνδου, Ετεοκλέους, Πολυνείκους, Αμφίωνος,  Βουρδουμπά, Τσεβά, Πινδάρου, Αντιγόνης, Επαμεινώνδου.
          3η & 4η Κατηγορία:  Επαμεινώνδου, Ετεοκλέους, Πολυνείκους, Αμφίωνος, Βουρδουμπά, Αυλίδος, Χρυσ. Σμύρνης, Αμφίου ,Λαοδάμαντος, Καβείρων, Διρκαίου, Κύνος Κεφαλών, Αγ. Τριάδος, Επαμεινώνδου.

       Ο τερματισμός για όλες τις κατηγορίες θα γίνει στην  Κεντρική Πλατεία της Θήβας.

ΕΠΑΘΛΑ - ΑΠΟΝΟΜΕΣ  

Οι απονομές θα γίνουν στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας και ώρα 13:00.         Στους τρεις πρώτους νικητές και νικήτριες κάθε κατηγορίας θα απονεμηθούν, κύπελλο και μετάλλιο στον πρώτο / τη,  και μετάλλια στους άλλους δύο.
Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά  μετάλλια και  διπλώματα   συμμετοχής.                                                                                                                  
                                                                                                                                                                                                                                                                  ΓΕΝΙΚΑ
  
       α) Η διαδρομή θα καθορίζεται από βέλη που θα είναι χαραγμένα στο οδόστρωμα, καθώς και από τους κριτές του ΣΕΓΑΣ και την Τροχαία.
      
       β) Οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να φέρουν κατά την διάρκεια του αγώνα  στο στήθος τους με παραμάνα, την κάρτα  συμμετοχής που θα πάρουν από την γραμματεία. Στον τερματισμό και στην έξοδο της χοάνης θα την παραδίδουν στους κριτές.

       γ) Ότι δεν προβλέπει η παρούσα προκήρυξη και αφορά τεχνικά θέματα θα επιλύεται από τον Αλυτάρχη του Αγώνα κ. Μπεκρή  Σπύρο.


                             ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


                                                                              Ο Πρόεδρος του ΔΟΘ
                                                                                             


                                                                        Ιωάννης Β. Παπαδημητρίου

Διαβάστε Περισσότερα »

«Όποιος κλέβει ένα πόδι κερδίζει στην αγάπη» Θεατρική παράσταση στη Λιβαδειά

Ο Όμιλος Φίλων Θεάτρου Λιβαδειάς παρουσιάζει το έργο του Ντάριο Φο, «Όποιος κλέβει ένα πόδι κερδίζει στην αγάπη» (1961).
Ο Ντάριο Φο έγραψε  μια  κωμωδία με σκοπό  να σατιρίσει την αστική τάξη˙ οι ήρωες του έργου με καθοδηγητικό πνεύμα και στόχο το χρήμα, δε διστάζουν να συμβιβαστούν ή ακόμα και να ξεγελάσουν ή να ξεγελαστούν.
Παίζουν οι ηθοποιοί :
Αγραφιώτης Γ., Δημητρέλος Κ., Ζορμπάς Γ., Ηλιάδης Γ., Κακοσαίος Σ., Κοσκινά Σ., Λιάπης Δ., Μαυρουδής Γ., Σαραντίδου Α.,
Σκηνοθεσία : Βασίλης Παπαλάμπρος
Επιλογή Μουσικής- Ηχοληψία : Αστέρω Κουτσουλέρη
Φωτισμός : Καρκάνας Αλέκος
Φωτογραφία : Μενέλαος Ηλιάδης
Αφίσα- Σκηνικά:  Σπύρος Γουργιώτης
Φροντιστής: Κατερίνα Σούφρα

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου & ώρα 21:00 στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη στο Ζάππειο.
Κρατήσεις θέσεων : 6932500778

Διαβάστε Περισσότερα »

Ενστάσεις του Ε.Κ.Λιβαδειάς για τον Έλεγχο Υγρών Αποβλήτων ΧΥΤΑ Λιβαδειάς

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛIΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΕΠΑΡΧΙΑΣ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ


       
ΠΡΟΣ:- Υπουργό  Περιβάλλοντος και Ενέργειας
            Κον Γεώργιο  Σταθάκη
-    Γ.Γ. Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Κα Μπαριτάκη  Χριστίνα
-    Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε.Βοιωτίας Κα Παπαθωμά Φανή
 - Διοίκηση ΔΕΠΟΔΑΛ
-    Διοίκηση ΔΕΥΑΛ
Κοινοποίηση:- Ε.Υ.Ε.Π.  Κα Κοτίνη Γεωργία
                        - Δήμο  Λεβαδέων
     - Δήμο Ορχομενού
  - Δήμο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας

Θέμα:  Έλεγχος Υγρών Αποβλήτων  ΧΥΤΑ  Λιβαδειάς

  Στην 17η  τακτική Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΛ, στις 16/12/2016 κατατέθηκε πρόταση από τη  ΔΕΠΟΔΑΛ για σύναψη Σύμβασης μεταξύ ΔΕΠΟΔΑΛ και ΔΕΥΑΛ, για την απόθεση και επεξεργασία των υγρών αποβλήτων από ΧΥΤΑ στο Βιολογικό Καθαρισμό της ΔΕΥΑΛ.
Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς, δια του εκπροσώπου του,  δεν συμφώνησε με αυτή την Σύμβαση γιατί δεν ήταν πειστικές οι απαντήσεις για την ποιότητα των υγρών αποβλήτων του  ΧΥΤΑ Λιβαδειάς και δεν διευκρινίστηκε εάν ο Βιολογικός Καθαρισμός έχει τις προδιαγραφές να επεξεργαστεί τα συγκεκριμένα υγρά απόβλητα. Επισημαίνουμε ότι τα απόβλητα μετά την επεξεργασία τους  καταλήγουν στα χωράφια της περιοχής, όπου καλλιεργούνται λαχανικά και φρούτα, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για την υγεία των πολιτών.
Για  τους παραπάνω λόγους δεν συμφωνήσαμε στο να υπογραφεί η Σύμβαση, μέχρι να διευκρινιστούν τα ανωτέρω και να απαντηθούν από τις  αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και συγκεκριμένα από Επιθεωρητές Περιβάλλοντος , τα παρακάτω:
Α) Εάν τα συγκεκριμένα  υγρά απόβλητα έχουν τις προδιαγραφές (ποιότητα , ποσότητα υγρών κ.λ.π.) ώστε να επεξεργαστούν από το συγκεκριμένο Βιολογικό Καθαρισμό;
Β) Ερώτημα προς Διοίκηση ΔΕΠΟΔΑΛ:
     Πού και πώς γίνεται η απόθεση των συγκεκριμένων υγρών αποβλήτων μέχρι τώρα από τον ΧΥΤΑ Λιβαδειάς;

                                       Για       το       Δ.Σ.

            Ο       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο      ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     ΣΤΑΘΑΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ                      ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Υ.Γ.: Η Σύμβαση δεν υπογράφηκε, διότι υπήρχαν ενστάσεις κι από άλλα μέλη  
         της Διοίκησης και αναβλήθηκε επ’ αόριστον η υπογραφή της.


Διαβάστε Περισσότερα »

Δωρεάν πελματογράφημα στο φαρμακείο της Πηνελόπης Δάσου στην Αλίαρτο


Διαβάστε Περισσότερα »

Συμβουλές για αποφυγή πυρκαγιών από χριστουγεννιάτικα είδη


Χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες για την αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών από θερμαντικά μέσα και χριστουγεννιάτικα είδη, περιλαμβάνει η εκστρατεία ενημέρωσης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Όπως επισημάνθηκε , σε συνέντευξη τύπου ,την τελευταία πενταετία, σημειώνεται τους μήνες των εορτών μια σημαντική αύξηση των αστικών πυρκαγιών σε καταλύματα , λόγω της εκδήλωσης περιστατικών από τη χρήση θερμαντικών σωμάτων και τζακιών. Μόνο την περσινή χρονιά, ο αριθμός αυτών των πυρκαγιών ανήρθε στα 972 περιστατικά σε σύνολο 7.693 περιστατικό για ολόκληρο το έτος.

Για το σκοπό αυτό δημιουργήθηκαν δύο ψηφιακές αφίσες και ένα ενημερωτικό φυλλάδιο με σχετικές οδηγίες προστασίας και συμβουλές ορθής χρήσης διάφορων θερμαντικών μέσων και εορταστικού εξοπλισμού, για την καλύτερη προετοιμασία όλων και ιδιαίτερα των ηλικιωμένων ατόμων, ενόψει μάλιστα και της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων.

Οι αφίσες και το φυλλάδιο με τις οδηγίες προστασίας, έχουν αποσταλεί στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις του Κράτους, καθώς και σε Περιφέρειες και Δήμους, για την ανάρτησή τους στις οικείες ιστοσελίδες και κάθε περαιτέρω χρήση, ενώ θα προβάλλονται και στις οθόνες των σταθμών του μετρό, καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα.

Στις συμβουλές της εκστρατείας ενημέρωσης περιλαμβάνονται :
Χριστουγεννιάτικα φωτιστικά

- Χρησιμοποιούμε όσα έχουν πιστοποίηση καταλληλότητας για εσωτερικό ή εξωτερικό στολισμό.
-Ελέγχουμε για διαρροές, κοψίματα, καμένες λάμπες, καθώς και την καταλληλότητα των φις πριν τα χρησιμοποιήσουμε.
-Δεν τα αφήνουμε να ακουμπούν σε εύφλεκτα υλικά όπως χαρτιά, υφάσματα κ.ά.

Θερμαντικά σώματα

-Συντηρούµε τα θερµαντικά σώµατα κάθε χρόνο.

- Καθαρίζουμε τις καμινάδες των τζακιών πριν την έναρξη της χειμερινής περιόδου.

- Χρησιμοποιούμε για κάθε τύπο συσκευής το κατάλληλο καύσιμο,
σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή.

- Πριν φύγουμε από το σπίτι ή κοιμηθούμε, ελέγχουμε και σβήνουμε
αναμμένες θερμάστρες, σόμπες, τζάκια και άλλες πηγές θέρμανσης.

- Όλα τα θερμαντικά σώματα και πηγές θέρμανσης πρέπει να απέχουν
τουλάχιστον ένα μέτρο από εύφλεκτα υλικά
(κουρτίνες, έπιπλα, χαλιά, κουβέρτες, ξύλινους τοίχους κ.λπ.).

- Σε καμία περίπτωση δεν τοποθετούμε τα θερμαντικά σώματα πάνω σε χαλιά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χριστούγεννα και Παράδοση στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς

Χριστούγεννα και Παράδοση
Ο Δήμος Λεβαδέων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ευρυτάνων επαρχίας Λιβαδειάς και τον Σύλλογο Πελοποννησίων Βοιωτίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση με τίτλο “Χριστούγεννα και Παράδοση” που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 20:00 στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς.
Από την πλευρά τους οι Σύλλογοι υπόσχονται ότι θα δημιουργήσουν την απαραίτητη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα με μουσική, χορούς και κεράσματα για όλους τους επισκέπτες.  Σε εσάς απομένει να φέρετε την καλή σας διάθεση για να γλεντήσουμε όλοι μαζί.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χιονίζει στον εθνικό δρόμο Λιβαδειάς - Αράχωβας

Χιονίζει στον εθνικό δρόμο Λιβαδειάς - Αράχωβας απ' το 25ο Κm (απ' το ύψος Διστόμου και μετά) μέχρι την Αράχωβα, όπου η κίνηση αυτή τη στιγμή γίνεται χωρίς αντιολισθητικές αλλά με ΠΡΟΣΟΧΗ. Αντίστοιχα και από Αράχωβα ως το Λιβάδι.
Απ' το Λιβάδι Αράχωβας ως την Επτάλοφο αλλά και τα χιονοδρομικά απαιτείται η χρήση αλυσίδων.

απο Arahovameteo Group
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές απο τους Αστυνομικούς της Βοιωτίας


Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Θηβαίων: Πρόσκληση παρουσίασης στρατεύσιμων στις ΣΥ (κατάθεση Δελτίου Απογραφής γεννηθέντων το έτος 1999)



Σύμφωνα με το υπ' αρ. πρωτ. Φ.430/54/299428/σ.6766/24-11-2016 έγγραφο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας γνωστοποιείται ότι:
1.    Oι στρατεύσιμοι της κλάσεως 2020 (γεννημένοι το έτος 1999), είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν Δελτίο Απογραφής (ΔΑ) κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους 2017 (02 Ιανουαρίου έως και 31 Μαρτίου) στις κατά τόπους Στρατολογικές Υπηρεσίες, στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) ή στις αρμόδιες Προξενικές Αρχές.
2.    Οι στρατεύσιμοι μπορούν να προσέλθουν στην πλησιέστερη στον τόπο κατοικίας τους Στρατολογική Υπηρεσία ή Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) ανεξάρτητα με τη Δημοτική Ενότητα εγγραφής τους στα Μητρώα Αρρένων.
3.     Κατά την προσέλευσή τους, θα πρέπει να προσκομίσουν απαραίτητα, πρωτότυπα ή ευκρινή φωτοαντίγραφα των παρακάτω δικαιολογητικών:
 (1) Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Ελληνικού Διαβατηρίου
 (2) Βεβαίωσης Απόδοσης ΑΦΜ η οποία εκδίδεται από την αρμόδια ΔΟΥ.
(3) Βεβαίωσης ΑΜΚΑ η οποία εκδίδεται από το δικτυακό τόπο www.amka.gr, καθόσον η αναγραφή των ανωτέρω στοιχείων (ΑΔΤ-ΑΦΜ-ΑΜΚA) στο Δελτίο Aπογραφής είναι υποχρεωτική.
4.    Ειδικά, οι διαμένοντες στο εξωτερικό θα απογραφούν στις αρμόδιες Προξενικές Αρχές μέσω του δικτυακού τόπου (www.stratologia.gr), υποχρεούμενοι να προσκομίσουν, εφόσον δε διαθέτουν κάποιο από τα αναφερόμενα στην ανωτέρω παράγραφο δικαιολογητικά, επίσημα ξενόγλωσσα έγγραφα απόδειξης της ταυτοπροσωπίας τους. Οι Προξενικές Αρχές υποχρεούνται να αποστείλουν ταχυδρομικά τα Δελτία Απογραφής στις αρμόδιες Στρατολογικές Υπηρεσίες.
5.     Επιπρόσθετα, για την επίτευξη ταχύτερης και πληρέστερης επικοινωνίας, οι στρατεύσιμοι οφείλουν να γνωστοποιούν κατά την κατάθεση του Δελτίου Απογραφής τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους (E-mail).
6.     Όσοι έχουν προβλήματα υγείας, για τα οποία πιθανολογείται η ακαταλληλότητα για στράτευση, υποβάλλουν ιατρικές γνωματεύσεις ή βεβαιώσεις, από τις οποίες θα περιγράφεται με σαφήνεια η πάθηση.
7.    Οι στρατεύσιμοι μπορούν να εκτυπώνουν από τη Δικτυακή Πύλη των Στρατολογικών Υπηρεσιών (www.stratologia.gr) Αποδεικτικό κατάθεσης ΔΑ πληκτρολογώντας το Στρατιωτικό Αριθμό τους ή τον Αριθμό του Δελτίου της Αστυνομικής Ταυτότητάς τους.
8.     Όσοι δεν τηρούν τις ως άνω υποχρεώσεις υπέχουν τις παρακάτω διοικητικές κυρώσεις:
(1) Ενός (1) μηνός πρόσθετης στρατιωτικής υποχρέωσης, σε περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής του Δελτίου Απογραφής.
(2) Δύο (2) μηνών πρόσθετης στρατιωτικής υποχρέωσης, σε περίπτωση μη υποβολής του Δελτίου Απογραφής.
(3) Τριών (3) μηνών πρόσθετης στρατιωτικής υποχρέωσης, σε περίπτωση αναγραφής στο Δελτίο Απογραφής ανακριβών στοιχείων ή κατάθεσης ανακριβών δικαιολογητικών.
9.    Οι μη εγγεγραμμένοι σε μητρώο αρρένων, οι οποίοι υποχρεούνται να απογραφούν (αδήλωτοι), προκειμένου να θεωρηθούν ως εμπροθέσμως καταθέσαντες, οφείλουν μέχρι την καθορισμένη προθεσμία από την παράγραφο 1 της παρούσας, να υποβάλουν στις Στρατολογικές Υπηρεσίες ή στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) βεβαίωση της αρμόδιας υπηρεσίας, από την οποία να προκύπτει ότι υπέβαλαν δικαιολογητικά για την εγγραφή τους σε μητρώα αρρένων. Οι παραπάνω έχουν υποχρέωση να απογραφούν εντός μηνός από την έκδοση της απόφασης εγγραφής τους στο μητρώο αρρένων.
10.    Για οποιαδήποτε ερωτήματα ή απορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 2106574239 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαθητική Θεία Λειτουργία στο Κυριάκι, στο Κάστρο και στην Αράχωβα




Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Κυριακίου. Στη Θ.Λειτουργία συμμετείχαν οι μαθητές των σχολείων του χωριού μαζί με τους δασκάλους και τους καθηγητές τους.

Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία στο χωριό Κάστρο. Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν οι μαθητές κι οι Δάσκαλοι του Δημοτικού Σχολείου Κάστρου. Μετά τη Θ.Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος, κατόπιν ευγενικής προσκλήσεως του διευθυντή και των δασκάλων, επισκέφθηκε το Δημοτικό σχολείο όπου παρακολούθησε τη γιορτή των μαθητών και συνομίλησε με τους δασκάλους.

Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αραχώβης, με την συμμετοχή των μαθητών και των καθηγητών του Γυμνασίου και του Λυκείου Αραχώβης.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα επίσης ευχήθηκε στους μαθητές  καλή πρόοδο και στους εκπαιδευτικούς καλή δύναμη στο έργο τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο σχολείο στη Χαιρώνεια από το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Λιβαδειάς


Διαβάστε Περισσότερα »

Έως 31 Δεκεμβρίου η οριστικοποίηση των αιτήσεων για τους Νέους Γεωργούς

2η ΠΑΡΑΤΑΣΗ
ΕΩΣ  31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016 Η ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ  ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟ-ΜΕΤΡΟΥ 6.1  ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Η Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία σύνταξης και οριστικοποίησης των αιτήσεων στήριξης – φακέλων υποψηφιότητας του υπομέτρου 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Αγροτών» μέχρι 31-12-2016.

Η καταληκτική ημερομηνία για την απόκτηση του κωδικού χρήστη καταχώρισης στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (Π.Σ.Κ.Ε.) καθώς και η ημερομηνία έκδοσης των  δικαιολογητικών των υποψηφίων παραμένει η ίδια, ήτοι 23-12-2016.

Μετά  την οριστικοποίηση των αιτήσεων στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (Π.Σ.Κ.Ε.)  εντός αποκλειστικής προθεσμίας δέκα (10) εργασίμων ημερών από την καταληκτική ημερομηνία  ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων στο Π.Σ.Κ.Ε., δηλαδή από 2-01-2017 έως 16-01-2017, οι υποψήφιοι δικαιούχοι πρέπει να υποβάλλουν εγγράφως και εις διπλούν (πρωτότυπο και αντίγραφο) το φυσικό φάκελο υποψηφιότητας στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής του τόπου μόνιμης κατοικίας του αρχηγού της γεωργικής εκμετάλλευσης.


Διαβάστε Περισσότερα »

Οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση του ΕΚΑΣ...


Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας για την αναπροσαρμογή των ποσών του...
Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) έτους 2017.

Σύμφωνα με τις διατάξεις της απόφασης αυτής, προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) ύψους 313,4 εκατ. ευρώ, η οποία θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και, συγκεκριμένα, από τις πιστώσεις ΚΑΕ 2737 του Φ33.210.

Ειδικότερα, ορίζεται ότι από 01.01.2017 έως 31.12.2017 το ΕΚΑΣ θα καταβάλλεται αποκλειστικά σε ήδη συνταξιούχους, καθώς και σε δικαιούχους σύνταξης γήρατος, αναπηρίας και θανάτου, των εντασσομένων στον ΕΦΚΑ οργανισμών κύριας ασφάλισης, εκτός των συνταξιούχων του ΟΓΑ καθώς και της Τράπεζας της Ελλάδος, των οποίων η συνταξιοδότηση αρχίζει πριν από την έναρξη ισχύος του νέου ασφαλιστικού νόμου (ν. 4387/2016).

 Ποσά επιδόματος ΕΚΑΣ

α. Για συνολικά ποσά εισοδήματος από συντάξεις (κύριες και επικουρικές), μισθούς, ημερομίσθια και λοιπά επιδόματα ή βοηθήματα και μέχρι 7.216,00 ευρώ ετησίως, καταβάλλεται επίδομα ποσού 115 ευρώ, μηνιαίως.

β. Για συνολικά ποσά εισοδήματος από 7.216,01 ευρώ και μέχρι του ποσού των 7.972,00 ευρώ ετησίως, καταβάλλεται ποσό μηνιαίου επιδόματος (ΕΚΑΣ), σύμφωνα με τα παρακάτω:

- Από 7.216,01 ευρώ και μέχρι του ποσού των 7.518,00 ευρώ, ποσό 86,25 ευρώ.

- Από 7.518,01 ευρώ και μέχρι του ποσού των 7.720,00 ευρώ, ποσό 57,50 ευρώ.

- Από 7.720,01 ευρώ και μέχρι του ποσού των 7.972,00 ευρώ, ποσό 28,75 ευρώ.

Προϋποθέσεις χορήγησης ΕΚΑΣ

1. Για την καταβολή του επιδόματος πρέπει να πληρούνται αθροιστικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

α. Να έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας τους. Για τους συνταξιούχους, λόγω αναπηρίας, με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, καθώς και για τα τέκνα που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου του γονέα τους, δεν απαιτείται η συμπλήρωση ορίου ηλικίας. Σε περίπτωση συμπλήρωσης του 65ου έτους ηλικίας εντός του 2017, το επίδομα καταβάλλεται από την πρώτη του επόμενου μήνα της συμπλήρωσης του 65ου έτους της ηλικίας.

β. Το συνολικό καθαρό ετήσιο εισόδημα τους από συντάξεις (κύριες, επικουρικές και βοηθήματα καταβαλλόμενα σε χρήμα), μισθούς, ημερομίσθια και λοιπά επιδόματα, να μην υπερβαίνει το ποσό των 7.972 ευρώ. Για τον προσδιορισμό του εισοδήματος αυτού δεν λαμβάνονται υπόψη τα ποσά που αντιστοιχούν στη σύνταξη αναπήρων, θυμάτων πολεμικής περιόδου και, κατά την εκτέλεση της στρατιωτικής υπηρεσίας, θυμάτων τρομοκρατίας, καθώς και στα προνοιακά βοηθήματα.

γ. Το συνολικό ετήσιο ατομικό φορολογητέο, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του συνταξιούχου, να μην υπερβαίνει το ποσό των 8.884 ευρώ.

δ. Το συνολικό ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα, να μην υπερβαίνει το ποσό των 11.000 ευρώ.

ε. Το συνολικό ακαθάριστο ποσό κύριας και επικουρικής σύνταξης που καταβάλλεται κατά το μήνα έκδοσης της παρούσας υπουργικής απόφασης, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και τα πάσης φύσεως επιδόματα, να μην υπερβαίνει τα 664 ευρώ.

στ. Τα παραπάνω ποσά, των περιπτώσεων β, γ και δ, αφορούν σε εισοδήματα που αποκτήθηκαν το έτος 2015 και δηλώθηκαν με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2016...
Διαβάστε Περισσότερα »

Καλές Γιορτές απο τον Δικηγορικό Σύλλογο Λιβαδειάς


Διαβάστε Περισσότερα »

Καιρός: Τσουχτερό κρύο, βροχές και χιόνια

Τσουχτερό κρύο, βροχές αλλά και χιόνια σε πολλές περιοχές της χώρας συνθέτουν το σκηνικό του καιρού σήμερα Τετάρτη.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ

Γενικά χαρακτηριστικά - προειδοποιήσεις

Στα ανατολικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σταδιακά στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης παροδικές χιονοπτώσεις.

Ανεμοι στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε πτώση. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια ισχυρός.



Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές η χιονόνερο κυρίως στην κεντρική Μακεδονία και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά με βαθμιαία βελτίωση.

Ανεμοι: βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από -05 (μείον 5) έως 08 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.



Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος.

Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 02 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.



Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές η χιονόνερο. Στα ορεινά και βαθμιαία και στα ημιορεινά παροδικές χιονοπτώσεις.

Ανεμοι: βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 02 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.



Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία στα ορεινά της Κρήτης παροδικές χιονοπτώσεις.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 08 έως 12 βαθμούς κελσίου.



Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 08 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά και βαθμιαία παροδικές χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα (πάνω από 1000μ).

Ανεμοι: βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 04 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων στα ορεινά και βαθμιαία βελτίωση.

Ανεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασια: από -03 (μείον 3) έως 07 βαθμούς κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

1.550.000 ευρώ για συντήρηση και βελτίωση του οδικού δικτύου της Βοιωτίας


4 νέα έργα στην Στερεά Ελλάδα

Στην ανακοίνωση τεσσάρων νέων  έργων που αφορούν στην αντιμετώπιση των κατολισθήσεων και τον εκσυγχρονισμό του οδικού δικτύου, προχώρησε σήμερα η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Πρόκειται για έργα προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνουν ουσιαστικές παρεμβάσεις για την δημιουργία συνθηκών ασφαλούς διέλευσης και κυκλοφορίας σε συγκεκριμένα σημεία της Στερεάς Ελλάδας.

Μιλώντας για τα έργα, ο Περιφερειάρχης, Κώστας Μπακογιάννης, τόνισε ότι πρόκειται για αναγκαίες και σημαντικές παρεμβάσεις για να αλλάξουν οι συνθήκες στην Στερεά Ελλάδα.

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την εγκατάλειψη δεκαετιών και να προχωρήσουμε στον εκσυγχρονισμό των δρόμων που χρησιμοποιούν καθημερινά οι πολίτες και οι επισκέπτες μας» επισήμανε.

Αναλυτικά τα έργα:
1.    Συντήρηση και βελτίωση του οδοστρώματος , κατασκευή τάφρων, τοποθέτηση πινακίδων, διαγράμμιση και κατασκευή αγωγού ομβρίων υδάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας. Προϋπολογισμός έργου: 1.550.000ευρώ.

2.    Συντήρηση και βελτίωση τμημάτων της Νέας Εθνικής Οδού Ιτέας-Αντιρρίου, στην Π.Ε. Φωκίδας. Η συγκεκριμένη οδός παρουσιάζει ρηγµατώσεις και καθιζήσεις στο οδόστρωμα, λόγω παλαιότητας. Για τους λόγους αυτούς επιβάλλεται η αποκατάσταση του οδοστρώματος. Οι παρεμβάσεις προβλέπουν: Ασφαλτικές εργασίες, αντικατάσταση πινακίδων,  τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας. Προϋπολογισμός έργου: 450.000 ευρώ.

3.    Εκτέλεση εργασιών για την αποκατάσταση ζημιών, λόγω κατολισθήσεων στην Εθνική Οδό Λαμίας- Καρπενησίου και συγκεκριμένα σε τμήματα  της, μετά την Τοπική Κοινότητα  Αγ. Γεωργίου, στη Φθιώτιδα. Ο προϋπολογισμός του έργου, ανέρχεται στο ποσό των  300.000,00 ευρώ  και προβλέπουν την  ανακατασκευή τμημάτων του δρόμου και κατασκευή στηθαίων ασφαλείας.

4.    Παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων στον οδικό άξονα Αταλάντης-Καλαποδίου στην Φθιώτιδα, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ που προβλέπουν καθαρισμό της επιφάνειας των ενδιάμεσων πλατφορμών του πρανούς και κατασκευή τριπλών κλιμακωτών συρματοκιβωτίων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωση εκτέλεσης βολής στο Πεδίο Βολής Θηβών



Απαγόρευση κυκλοφορίας για λόγους ασφαλείας

Ανακοινώνεται ότι από 9 έως 13 Ιανουαρίου 2017 και 16 έως 20 Ιανουαρίου 2017 και από ώρες 08:00 έως 17:00 θα πραγματοποιηθούν  στο πεδίο βολής Θηβών βολές όλμων (80 χιλ-4,2”), πολυβόλου 0,50” και οπλοβομβίδων καθώς επίσης και  καταστροφή τυχόν μη διαρραγέντων βλημάτων.

Επικίνδυνη περιοχή είναι αυτή που περικλείεται μεταξύ των ορίων: ΥΨΩΜΑΤΟΣ ΚΟΥΜΕΡΣΚΙ – ΠΕΡΙΟΧΗ ΒΛΑΧΙΚΑ ΑΛΩΝΙΑ-ΥΨΩΜΑΤΟΣ ΜΙΚΡΗ ΨΗΛΟΡΑΧΗ-ΥΨΩΜΑΤΟΣ ΣΩΡΟΣ- ΥΨΩΜΑΤΟΣ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΠΡΙΣΙΑ.

Μέσα στην περιοχή αυτή, κατά την παραπάνω ημερομηνία και ώρες που θα εκτελούνται βολές, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η διέλευση ατόμων ή ζώων και πάσης φύσεως τροχοφόρων προς αποφυγή ατυχημάτων.
Σε περίπτωση ανευρέσεως βλήματος, παρακαλούμε όπως μην το αγγίξετε και να ειδοποιήσετε το ταχύτερο δυνατό τη Στρατιωτική Μονάδα (ΣΠΖ) στα τηλεφωνα 2221067143ή την Αστυνομία Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Διανομή προϊόντων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λεβαδέων




Ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λεβαδέων ξεκίνησε  σήμερα  και θα συνεχίσει αύριο Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου  και ώρες 10:00 – 12:00 (Δωδεκανήσου 12) διανομή προϊόντων σε 220 οικογένειες δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Στόχος του Δήμου Λεβαδέων είναι η προσφορά σε απόρους, ανέργους και σε άτομα ευπαθών κοινωνικών ομάδων σε τακτά χρονικά διαστήματα, τουλάχιστον μια φορά το μήνα, να προσφέρει προϊόντα βασικής διατροφής, είδη προσωπικής υγιεινής καθώς και είδη ένδυσης και υπόδησης.

Η χριστουγεννιάτικη διανομή προϊόντων γίνεται από πόρους του Δήμου Λεβαδέων, αλλά και από την πολύτιμη στήριξη των χορηγών του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ομιλία στην Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β’ στα Οινόφυτα

Η Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β’
      σας προσκαλεί την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016
          και ώρα 7.30μ.μ.
στην ομιλία της αγιογράφου κ. Δωροθέας Γιαννούκου με θέμα:

                                                                      “Η αρχαία Ελληνική ζωγραφική πρόδρομος
                       της Βυζαντινής αγιογραφίας”.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗ.ΣΥ. Για την απόφαση της ΚΕΔΕ για τα νηπιαγωγεία

Με τους αγώνες μας έχουμε "θωρακίσει" τον δημόσιο χαρακτήρα του Νηπιαγωγείου!
Απαιτούμε ενιαίο, 14χρονο, υποχρεωτικό, δημόσιο σχολείο για όλα τα παιδιά!

    Είκοσι ένα χρόνια μετά την προσπάθεια της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας να υπαχθούν τα σχολεία στις υπηρεσίες της και δεκαεπτά χρόνια μετά την 2592/1999 απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, η οποία έκρινε ύστερα από προσφυγή της ΔΟΕ, ότι η Παιδεία ανήκει ευθέως στις αρμοδιότητες του Κράτους και απέκλεισε  τη μεταφορά αρμοδιοτήτων σχετικών με αυτήν στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης οποιουδήποτε βαθμού, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) με απόφαση του συνεδρίου της προσπαθεί επαναφέρει στην επικαιρότητα το ίδιο θέμα το οποίο έχει κριθεί οριστικά με την απόφαση του ΣτΕ! 
    Δεν είμαστε καθόλου σίγουροι ότι όλοι οι σύνεδροι της ΚΕΔΕ γνωρίζουν τόσο το άρθρο 16 του Συντάγματος της Χώρας όσο και την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας αν και θα όφειλαν. Σε κάθε περίπτωση όμως, όλοι αντιλαμβάνονται πως η κατάθεση της πρότασής τους δεν οφείλεται σε ειλικρινές ενδιαφέρον για την Παιδεία αλλά μάλλον σε μια επιδίωξή τους να "εφαρμόσουν" με τον τρόπο που έχουν κάνει τόσα χρόνια στις υπηρεσίες τους και το σύστημα διορισμών στην εκπαίδευση... Με λίγα λόγια μάλλον εκλογικούς πελάτες ονειρεύονται...
    Αν το ενδιαφέρον τους για την παιδεία ήταν πραγματικό, μάλλον θα έπρεπε στο συνέδριό τους να αναζητούν τρόπους να διαθέτουν στα σχολεία έγκαιρα και χωρίς περικοπές τα λιγοστά μνημονιακά κονδύλια του κράτους αλλά και να τα ενισχύουν με δικούς τους πόρους. Θα έπρεπε να αναζητούν τρόπους να φροντίζουν καλύτερα τις κτηριακές υποδομές, να εφοδιάζουν με καύσιμα ώστε να μην κρυώνουν οι μαθητές σε αίθουσες "ψυγεία", να διαθέτουν σωστά τα αναλώσιμα, να επιβλέπουν καλύτερα την καθαριότητα των εξωτερικών χώρων, να αναζητούν λύσεις για την φύλαξη των εγκαταστάσεων και την προστασία από βανδαλισμούς, να μειώσουν την γραφειοκρατία ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι εκπαιδευτικοί που προσπαθούν να επιτελέσουν το έργο τους.
    Αντί όλων αυτών που με ελάχιστες εξαιρέσεις γίνονται με απαράδεκτο τρόπο από τους ΟΤΑ, "ονειρεύονται" μεταφορά των Νηπιαγωγείων στις αρμοδιότητές τους. Προφανώς για να τα λειτουργήσουν με τον "άψογο" τρόπο που οι ίδιοι αλλά δυστυχώς για αυτούς και οι πολίτες, γνωρίζουν...
    Δεν έχουμε κανενός είδους ανησυχία ότι η πρόταση αυτή μπορεί να έχει καμία απολύτως τύχη υλοποίησης. Είναι όχι μόνο αντισυνταγματική αλλά και ανεφάρμοστη. Με τη στρατηγική, τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες μας δεν έχουμε αφήσει πεδίο σε κανέναν στα πλαίσια του παρόντος Συντάγματος να αμφισβητήσει τον δημόσιο χαρακτήρα του Νηπιαγωγείου. Είναι όμως εξοργιστικό κάποιοι στην σημερινή εποχή να οραματίζονται ρουσφετολογικές δόξες του παρελθόντος!
    Οι εκπαιδευτικοί και η κοινωνία ολόκληρη αγωνιούν για την κατάσταση στην εκπαίδευση. Παλεύουν για δημόσια δωρεάν δεκατετράχρονη εκπαίδευση για όλα τα παιδιά, στα πλαίσια των επιταγών του Συντάγματος της Χώρας.
    Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θα συνεχίζει να δίνει τον αγώνα για καλύτερη εκπαίδευση, για καλύτερο σχολείο. Θα είμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή για να μην περάσουν τα σχέδια όσων επεξεργάζονται οπισθοδρομικές λύσεις. Όπως κάναμε το 1999 με την προσφυγή στο ΣτΕ που έβαλε φρένο στις επιδιώξεις των αμετανόητων, όπως κάναμε το 2006 με τον μεγάλο απεργιακό αγώνα που εξασφάλισε την υποχρεωτικότητα της προσχολικής αγωγής. Όπως κάνουμε στο παρόν και θα κάνουμε και στο μέλλον μέχρι να κερδίσουμε την δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση για όλα τα παιδιά!
    Αφήνουμε τους "οραματιστές" να αναζητούν τρόπους να ρουσφετολογήσουν, προχωράμε μπροστά χωρίς αυτούς για ένα καλύτερο Δημόσιο Νηπιαγωγείο!
   

Δημοκρατική Συνεργασία
Εκπαιδευτικών
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές απο την Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά


Διαβάστε Περισσότερα »

Φωτίστηκε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στις Πλαταιές-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ


Με μια πολύ όμορφη γιορτή, με πολύ κόσμο,κόντρα στο τσουχτερό χειμωνιάτικο κρύο και με ένα χωριό  με πλούσιο και καλαίσθητο στολισμό, φωτίστηκε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στις Πλαταιές.
 
Τα παιδικά χαμόγελα πλημμύρισαν την Κυριακή βράδυ στην πλατεία των Πλαταιών,στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή,που διοργάνωσαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος "ΩΕΡΟΗ" σε συνεργασία με την Τ.Κ.Πλαταιών.
Οι Πλαταιές άναψαν το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο τους ,παρουσία του Δημάρχου Θηβαίων  κ.Νικολάου,του αντιδημάρχου κ.Κίτσιου και του Προέδρου της Τ.Κ.Πλαταιών κ.Φίλη.
Μέσα με μια γιορτινή ατμόσφαιρα,ξεκίνησε η εκδήλωση για τη φωταγώγηση του δέντρου,με κάλαντα απο την Χορωδία Λεύκτρων υπό την καθοδήγηση του Αντώνη Τσαρουχά,με τραγούδια, κεράσματα, ενώ η παρουσία του Αϊ Βασίλη  σκόρπισε χαμόγελα στα παιδιά.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Θηβαίων κ.Νικολάου και εκ μέρους του  Πολιτιστικού  Συλλόγου "ΩΕΡΟΗ" κ. Θανάσης Περαματζής.

Ο Πρόεδρος της Τ.Κ.Πλαταιών κ. Αλέξανδρος Φίλης και τα  μέλη  του Δ.Σ. Πολιτιστικού  Συλλόγου "ΩΕΡΟΗ" ευχήθηκαν στους παρευρισκόμενους ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ !!!!Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ