Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Η Γη του Καπαρελλίου Αγκάλιασε τον Ήρωά της, το Παιδί της, τον Αργύρη Σίννη-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


Στη γενέτειρά του, στο Καπαρέλλι  Θηβών"επέστρεψε" το Σάββατο 17 Ιουνίου  ο ήρωας Αργύρης Σίννης, αγνοούμενος εδώ και 43 χρόνια, έχοντας χάσει τη ζωή του στην Κύπρο από τους Τούρκους εισβολείς.

Η υποδοχή έγινε όπως ταιριάζει σε έναν ήρωα, με όλες τι στρατιωτικές και πολιτικές τιμές.
Η μεταφορά των οστών του Αργύρη Σίννη,έγινε από την Κύπρο στην Αθήνα και στη συνέχεια στο Καπαρέλλι μετά από τη διαδικασία παράδοσης των λειψάνων 17 Ελλήνων ηρώων αξιωματικών και εφέδρων που έχασαν τη ζωή τους το 1974 στην Κύπρο και την ταυτοποίησή τους από τις Κυπριακές Αρχές.
Δύο αξιωματικοί του στρατού  κρατώντας τη λειψανοθήκη εισήλθαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα,εν μέσω χειροκροτημάτων,σε βαθιά συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα,όπου στις δώδεκα  το μεσημέρι τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία απο τον π.Σιλουανό.
Ανάμεσά τους και επιζήσαντες συμπολεμιστές του Αργύρη,που ήταν και εκείνοι που βίωναν   τις στιγμές σαν να μην  έχει περάσει μια μέρα.Μέσα από την εκδήλωση ξαναέζησαν με τον δικό τους τρόπο και σε απόλυτο βαθμό  όλα εκείνα που δεν  πρόκειται ποτέ τους να ξεχάσουν.

Οπως κατέγραψε το permisospress. εκτός από τους συγχωριανούς του έδωσαν το παρόν οι τοπικές,πολιτικές  και στρατιωτικές  αρχές για να τιμήσουν την μνήμη του 22χρονου τότε παλληκαριού που χάθηκε στα γεγονότα της Κύπρου το 1974.
Η γη του Καπαρελλίου  αγκαλιάζει τον ήρωά της, το παιδί της τον Αργύρη Σίννη.
Η ταφή των οστών του έγινε στις 2 το μεσημέρι  στο κοιμητήριο του Καπαρελλίου εν μέσω τιμητικών βολών από άγημα του στρατού και υπό τους ήχους του Εθνικού Ύμνου από στρατιωτική μπάντα.
Στα τρεμάμενα χέρια των Λουκά,Στέλλας και Δημήτρη, οι ανθυπολοχαγοί αφού χαιρετούν στρατιωτικά, παραδίδουν το μετάλλιο,την Ελληνική και την Κυπριακή σημαία με την οποία ήταν σκεπασμένη η οστεοθήκη του ήρωα αδελφού τους έφεδρου Ανθυπασπιστή Αργύρη.
Τα αδέλφια του  δακρύζουν αλλά τα  βλέμματά τους  είναι γεμάτα περηφάνια.
 Η οστεοθήκη κατεβαίνει σιγά-σιγά στον τάφο.Ο κόσμος συγκινημένος χειροκροτά. «Αθάνατος» φωνάζει και το στρατιωτικό άγημα πυροβολεί στον αέρα.
Ο Αργύρης Σίννης έχει σβηστεί πλέον από τον κατάλογο των αγνοουμένων και  έχει περάσει στο πάνθεον των αθανάτων, κλείνοντας ένα επώδυνο κεφάλαιο για την οικογένειά του.
ΑΘΑΝΑΤΟΣ




 
 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ