Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Θήβα: Απομάκρυναν τον κάδο απορριμμάτων για να το κάνουν πάρκινγκ-Καταγγελία

Καταγγελία αναγώστη
Σας στέλνω αυτό το μήνυμα με την ελπίδα να αναδείξετε την έλλειψη σεβασμού με την οποία αντιμετωπίζουν οι κύριοι του Δήμου και της ΔΕΠΟΔΑΘ την καθαριότητα της πόλης και τα χρήματα που ως πολίτες πληρώνουμε.
Οι κύριοι της υπηρεσίας προφανώς αποφάσισαν πως υπάρχει μεγάλη ανάγκη να απομακρυνθεί ο υπόγειος κάδος απορριμάτων που υπήρχε εδώ και χρόνια στη συμβολή των οδών Πινδάρου και Δράκου (συμπτωματικά μπροστά από τα γραφεία της ΔΕΠΟΔΑΘ).
Απομάκρυναν λοιπόν τον υπόγειο κάδο και έκλεισαν την τρύπα ώστε να παρκάρουν στον χώρο το αυτοκίνητο της υπηρεσίας, το οποίο ήδη διέθετε άδεια στάθμευσης δίπλα στον κάδο.

Ως κάτοικος του κέντρου ξέρω πως ο εν λόγω κάδος, αν και μεγάλου μεγέθους, γέμιζε ασφυκτικά τις περισσότερες ημέρες. Αντί να προστεθεί κάποιος κάδος ώστε να βελτιωθεί η ήδη κακή κατάσταση, αφαιρέθηκε ο ήδη υπάρχων και δεν αντικαταστάθηκε από άλλον, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να πετούν τα κοινά τους απορρίμματα στους μπλε κάδους ανακύκλωσης. Προφανώς αυτό δεν απασχολεί ιδιαίτερα την καθ'ύλην αρμόδια για την προώθηση της ανακύκλωσης και την προστασία του περιβάλλοντος υπηρεσία.

Κατηγορούμε όλοι -και σωστά- το κακό παράδειγμα πολιτών που μετακινούν τους κάδους που βρίσκονται μπροστά από τα σπίτια τους και τους μεταφέρουν στο γείτονά τους. Όταν αυτό γίνεται από την αρμόδια υπηρεσία προστασίας του περιβάλλοντος και διαχείρισης των απορριμάτων τι πρέπει να κάνουμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ