Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Την πολιτιστική κληρονομιά της Θήβας αναδεικνύει η Περιφέρεια Στερεάς

«Το Αρχαίο Δράμα στη Θήβα»
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αναδεικνύει την πολιτιστικής της κληρονομιά

Την πολιτιστική κληρονομιά της Θήβας αναδεικνύει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η οποία ενώνει της δυνάμεις της με το Κέντρο Κλασικού Δράματος και Θεάματος του Παντείου Πανεπιστημίου και το  Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και δημιουργεί το διεθνές εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα «Το Αρχαίο Δράμα στη Θήβα».

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που συμπεριλαμβάνει μία σειρά σεμιναρίων και εργαστηρίων αφιερωμένα στο αρχαίο δράμα και τις προεκτάσεις του στο σύγχρονο κόσμο. Ηθοποιοί, σκηνοθέτες, δραματουργοί, μουσικοί, χορογράφοι και άλλοι άνθρωποι του θεάτρου θα παρουσιάσουν επί δύο εξάμηνα εισηγήσεις και παραδειγματικές ερμηνείες και θα ανταλλάσσουν ιδέες και προτάσεις με νέους ηθοποιούς και ερευνητές, οι οποίοι θα λάβουν πιστοποίηση από το Πάντειο Πανεπιστήμιο ενώ η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα είναι δωρεάν. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις για το κοινό σε αρχαίους χώρους και θέατρα της Περιφέρειας.

Η έναρξη του προγράμματος πραγματοποιήθηκε σήμερα 17 Ιανουαρίου, το απόγευμα στη Θήβα.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας για το πρωτότυπο αυτό εγχείρημα, τόνισε το σπουδαίο ρόλο που διαδραμάτισε η Θήβα στην αρχαία Ελλάδα και την τεράστια παρακαταθήκη που μας έχει αφήσει.

«Έχουμε τη μεγάλη τύχη να βρίσκεται στην Περιφέρειά μας μία από της 7 αρχαιότερες πόλεις του κόσμου, με μακρά ιστορία, που χάνεται στα βάθη των χιλιετιών και σπουδαίο πολιτισμό. Από την Καρδιά του Ελλαδικού κόσμου, η Θήβα, αυτή η σπουδαία πόλη, πρωταγωνίστησε στην ιστορία και τη μυθολογία. Με το θηβαϊκό κύκλο να αποτελεί μία από τις σημαντικότερες πηγές έμπνευσης για τα μοναδικά αριστουργήματα των τραγικών ποιητών, το ελάχιστο δικό μας χρέος είναι να προστατέψουμε αυτά τα τεράστια πολιτιστικά αποθέματα, να τα διασώσουμε στο πέρασμα τον χρόνων και να τα αξιοποιήσουμε ως βάση για την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας.  Σε αυτή την προσπάθεια έχουμε στο πλευρό μας τους καλύτερους συμμάχους, το Κέντρο Κλασικού Δράματος και Θεάματος του Παντείου Πανεπιστημίου και το  Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγάλη συμμετοχή στον Ορεινό Αγώνα Δρόμου "ΛΕΒΑΔΟΣ"

Κοινή συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν σήμερα, στο Παλιό Δημαρχείο Λιβαδειάς, η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Βοιωτίας κ. Ιωάννης Περγαντάς, ο Διοικητής Τροχαίας Λιβαδειάς κ. Κων/νος Τοπάλης, ο Αντιδήμαρχος Λεβαδεών κ. Σωτήριος Καρβούνης, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Αρχηγός του ΑΚΟΛ κ.κ. Αναστάσιος Ακριδόπουλος και Χρήστος Πολατσίδης και ο διακεκριμένος Λιβαδείτης αθλητής κ. Γιώργος Διαλεκτός σχετικά με την πραγματοποίηση του 2ου Αγώνα Ορεινού Δρόμου που θα διεξαχθεί την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017 στη Λιβαδειά.
Ο Πρόεδρος του ΑΚΟΛ αναφέρθηκε στην πλούσια αθλητική δράση του ΑΚΟΛ και ευχαρίστησε το Δήμο, την Περιφέρεια, τους χορηγούς και όλους τους εθελοντές για την πολύτιμη στήριξη τους για τη διοργάνωση του αγώνα.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Δήμαρχος Λεβαδέων, η οποία συνεχάρη τον ΑΚΟΛ για τις προσπάθειες που καταβάλλει με στόχο την προώθηση του αθλητισμού στην περιοχή, με τη διοργάνωση σημαντικών αθλητικών εκδηλώσεων, όπως είναι ο συγκεκριμένος Αγώνας Ορεινού Δρόμου ΛΕΒΑΔΟΣ, αλλά και ο Τροφώνιος Ημιμαραθώνιος Δρόμος Λιβαδειάς που πραγματοποιείται κάθε Σεπτέμβριο στην πόλη της Λιβαδειάς, υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος προσβλέπει στη συνέχιση της αγαστής συνεργασίας του με τον ΑΚΟΛ.    Επεσήμανε, επίσης ότι για την καλύτερη φιλοξενία των επισκεπτών που θα φθάσουν από όλη την Ελλάδα, η Δημοτική Κοινότητα Λιβαδειάς θα πραγματοποιήσει δράσεις δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά που θα ζωγραφίσουν την Έρκυνα, ενώ θα γίνεται αφήγηση μύθων και ιστοριών για την περιοχή.  Επίσης, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν το Ιστορικό και Εθνολογικό Μουσείο Λιβαδειάς κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Λιβαδειά. Καταλήγοντας, η Δήμαρχος ευχήθηκε καλή επιτυχία στη διεξαγωγή του αγώνα και η φετινή διοργάνωση να ξεπεράσει σε επιτυχία την ήδη πολύ πετυχημένη περσινή.
Απαντώντας δε, σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου αναφέρθηκε στο φαινόμενο καταπτώσεων βράχων που παρατηρείται στην περιοχή της Κρύας και ενημέρωσε ότι στον Δήμο έχει κατατεθεί σχετική μελέτη του Ι.Γ.Μ.Ε. για την επίλυση του προβλήματος, ενώ η Δημοτική Αρχή έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία διεκδίκησης χρηματοδότησης για την πραγματοποίηση των απαραίτητων εργασιών. Σημείωσε επίσης, ότι ο Δήμος σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Λιβαδειάς θα πραγματοποιήσουν έλεγχο σε όλη τη διαδρομή που θα διεξαχθεί ο αγώνας.
Ο κ. Περγαντάς εξέφρασε και αυτός την στήριξη της Περιφέρειας σε  εκδηλώσεις που αποσκοπούν στην ανάδειξη της ομορφιάς της πόλης της Λιβαδειάς.
Στη συνέχεια ο Διοικητής Τροχαίας Λιβαδειάς διαβεβαίωσε ότι τόσο η Αστυνομική Διεύθυνση Λιβαδειάς όσο και η Τροχαία Λιβαδειάς θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα και ζήτησε από τους οδηγούς να ακολουθούν τις οδηγίες των τροχονόμων και των εθελοντών για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Κατόπιν, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Καρβούνης υπογράμμισε ότι η Δημοτική Αρχή αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή την συγκεκριμένη εκδήλωση, όπως και όλες τις άλλες αθλητικές εκδηλώσεις του Ομίλου και κάλεσε τον κόσμο να συμμετάσχει στην περιπατητική διαδρομή που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα, ακολουθώντας τη μικρή διαδρομή του αγώνα.
Τέλος, ο κ. Πολατσίδης Χρήστος αναφέρθηκε στα τεχνικά στοιχεία του αγώνα και στη συμμετοχή σε αυτόν, επισημαίνοντας ότι οι αιτήσεις έχουν φτάσει στις 400, με συμμετοχές από ολόκληρη τη χώρα και τη συμμετοχή πολύ σημαντικών Ελλήνων αθλητών και αθλητριών, ενώ η πληρότητα των ξενοδοχείων έχει αγγίξει το 90%.  Από την πλευρά του ο πρωταθλητής Ελλάδας κ. Διαλεκτός Γεώργιος τόνισε την πολύ καλή διοργάνωση του αγώνα και ζήτησε από τον κόσμο της Λιβαδειάς να ανέβει στο βουνό για να παρακολουθήσει και να εμψυχώσει τους συμμετέχοντες αθλητές.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ


Ο Βουλευτής Βοιωτίας και αν. Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης ΝΔ, Βαγγέλης Μπασιάκος έφερε στη Βουλή, με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το πρόβλημα των ζημιών στον αγροτικό τομέα, λόγω των χιονοπτώσεων, των έντονων καιρικών φαινομένων και του παγετού. Η σχετική Ερώτηση έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Για τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

ΘΕΜΑ: Ζημιές και αποζημιώσεις αγροτικού τομέα, λόγω χιονοπτώσεων και παγετού στη Βοιωτία.

Οι τελευταίες χιονοπτώσεις, τα έντονα καιρικά φαινόμενα και ο παγετός έχουν προκαλέσει προβλήματα και ζημιές, πέραν των άλλων, και στον αγροτικό τομέα της Βοιωτίας (βέβαια όχι συνολικά τόσο σοβαρές, όσο σε γειτονικούς νομούς) και έχουν ανησυχήσει τους αγρότες που επλήγησαν. Επιγραμματική αναφορά γίνεται σε ζημιές που τυχόν σημειώθηκαν στο ζωϊκό κεφάλαιο, στο πάγιο κεφάλαιο (εγκαταστάσεις και υποδομές), στο φυτικό κεφάλαιο (δένδρα πολυετών καλλιεργειών), κηπευτικά, κρεμμύδια κλπ., που μπορούν να καλυφθούν είτε από τον ΕΛΓΑ, είτε από το πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΠΣΕΑ), είτε μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.  Κατόπιν αυτών,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός
Πώς θα επισπευσθούν η διαδικασία υποβολής δηλώσεων και οι εξατομικευμένες πραγματογνωμοσύνες, ώστε να καταβληθούν έγκαιρα οι προβλεπόμενες αποζημιώσεις, σε μια περίοδο μάλιστα που οι αγρότες αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα επιβίωσης, λόγω, μεταξύ άλλων, της αύξησης φόρων και εισφορών και καθυστέρησης επιστροφής οφειλομένων ποσών σε αυτούς από το Δημόσιο, καθώς και γενικότερα του αυξημένου κόστους παραγωγής;

                                                                                                   Ο ερωτών Βουλευτής

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ»

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΝΑΤΟ ΣΤΙΣ ΗΠΑ.

Ο Βουλευτής Βοιωτίας και Μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης (Κ.Σ.) του ΝΑΤΟ, Βαγγέλης Μπασιάκος, θα παραστεί και θα τοποθετηθεί εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας σε συνεδριάσεις της Επιτροπής «Άμυνας και Ασφάλειας» της Κ.Σ. του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον (19-24 Ιανουαρίου 2017), μετά τις τελευταίες γεωπολιτικές εξελίξεις που επηρεάζουν και τη θέση της χώρας μας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ε.Κ.Λιβαδειάς:Είχαμε καταγγείλει την ανικανότητα της Διοίκησης της ΕΤΑΔ στο Χιονοδρομικού Κέντρο Παρνασσού

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛIΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΕΠΑΡΧΙΑΣ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ


Ανίκανη και Επικίνδυνη η Διοίκηση της ΕΤΑΔ για το ΧΚΠ


Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς είχε καταγγείλει στις 16/12/2016 τη Διοίκηση της ΕΤΑΔ ως επικίνδυνη και ανίκανη για την πρωτοφανή απαξίωση του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού.
Συγκεκριμένα είχε καταγγείλει:
1.Ότι δεν είχε γίνει η συντήρηση του ΧΚΠ, όπως γινόταν τα τελευταία χρόνια.
2. Δεν είχαν γίνει προσλήψεις εποχικού προσωπικού για τη στελέχωση του ΧΚΠ, όπου θα έκανε τη συντήρηση και θα εκπαιδευόταν ώστε να μπορεί να λειτουργήσει τις καινούργιες εγκαταστάσεις.
3.Είχαμε καταγγείλει ότι δεν είχε προγραμματίσει ούτε καν αλάτι να προμηθευτεί, ούτε είχε συντονιστεί με τους όμορους Δήμους και την Περιφέρεια για να είναι ανοιχτοί οι δρόμοι προς το ΧΚΠ ( από Αμφίκλεια και από Αράχωβα)
4.Επίσης είχαμε καταγγείλει να μην επιτραπεί το κλείσιμο του ΧΚΠ για 2 ημέρες την εβδομάδα κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, διότι θα είναι οικονομική καταστροφή για την ευρύτερη περιοχή.
  Όλα τα παραπάνω με την ανυπαρξία της Διοίκησης δημιούργησαν αυτό το χάος και τη δυσφήμιση του μεγαλύτερου Χιονοδρομικού Κέντρου της Ελλάδος.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι γίνεται εσκεμμένα η απαξίωση για να ξεπουληθεί σε ιδιώτες, πράγμα που σημαίνει ότι θα χαθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας από την γύρω περιοχή και θα κλείσουν δεκάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Καλούμε την πολιτεία να παρέμβει άμεσα.
                                        
 Για       το       Δ.Σ.
            Ο       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο      ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     ΣΤΑΘΑΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ                      ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Αναβάλλεται η περιοδεία Τσιρώνη στη Βοιωτία



Λόγω έκτακτης ολομέλειας στη Βουλή, η επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιάννη Τσιρώνη, στη Βοιωτία αναβάλλεται.

Η επίσκεψη ήταν προγραμματισμένη για αύριο Τετάρτη 18/1/17

Η Συζήτηση προ Ημερησίας Διατάξεως, με πρωτοβουλία της Προέδρου της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) κ. Φώφης Γεννηματά σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων, αφορά τον πρωτογενή τομέα και τους αγρότες.

Αναβάλλεται η επίσκεψη Τσιρώνη στη Βοιωτία
Διαβάστε Περισσότερα »

Διακοπή ρεύματος αύριο στο Μάζι και στην Ευαγγελίστρια


Προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στον οικισμό Μαζίου και στην Τ.Κ. Ευαγγελίστριας

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Διακοπή Ηλεκτρικού Ρεύματος την Τετάρτη 18/01/2017
Ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων σας ενημερώνει ότι έλαβε σχετική ενημέρωση από την Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. Λιβαδειάς, ότι την Τετάρτη 18/01/2017 θα πραγματοποιηθεί ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ από τις 12:00 έως τις 14:00  στον οικισμό Μαζίου και στην Τ.Κ. Ευαγγελίστριας, λόγω εργασιών της ΔΕΗ  στο δίκτυό της.
Εκ του Δήμου
Διαβάστε Περισσότερα »

«Το αρχαίο δράμα σήμερα»Διεθνές εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα στη Θήβα

Διεθνές εκπαιδευτικό - καλλιτεχνικό πρόγραμμα & δωρεάν σεμινάριο
Ένα διεθνές εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα αφιερωμένο στο αρχαίο δράμα και τις προεκτάσεις του στον σύγχρονο κόσμο θα ξεκινήσει την Τρίτη 17 Ιανουαρίου απο το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στο Συνεδριακό  Κέντρο του Δήμου Θήβας.
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Κέντρο Κλασικού Δράματος και Θεάματος του Παντείου Πανεπιστημίου (ΚΕΔΡΑ) και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (ΙΜΚ), σε συνεργασία με τον Δήμο Θηβαίων και με την ενίσχυση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, σας προσκαλούν στην έναρξη του διεθνούς εκπαιδευτικού και καλλιτεχνικού προγράμματος:

Το αρχαίο δράμα σήμερα

Την εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 19.30 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Θήβας, θα χαιρετίσουν:

 Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κύριος Κώστας Μπακογιάννης.
  Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Βοιωτίας Κυρία Φανή Παπαθωμά.
  Ο Δήμαρχος Θήβας Κύριος Σπύρος Νικολάου.
   Ο πρόεδρος του ΚΕΔΡΑ Αναπληρωτής Καθηγητής Γιάννης Σκαρπέλος.
    Η διευθύντρια του ΙΜΚ Κυρία Ξένια Καλδάρα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί αναλόγιο με αποσπάσματα από τις Φοίνισσες του Ευριπίδη σε μετάφραση και εισαγωγή Γιάγκου Ανδρεάδη.  Μελοποίηση: Κώστας Χαριτάτος.  Θα ερμηνεύσουν οι ηθοποιοί: Στέφανος Κυριακίδης, Κώστας Μητράκας, Περικλής Μοσχολιδάκης, Παντελής Παπαδόπουλος,  Δήμητρα Χατούπη  και χορός.

Θα ήταν μεγάλη μας τιμή εάν θα μπορούσατε να παρευρεθείτε.
Διαβάστε Περισσότερα »

Φουντώνει η κόντρα δασκάλων Λιβαδειάς με τη Δήμαρχο Λεβαδέων για τη λειτουργία των σχολείων

Σκληρή κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ των δασκάλων Λιβαδειάς και της Δημάρχου με αφορμή αυτή τη φορά τις δηλώσεις της κ.Πούλου για την παρουσία των εκπαιδευτικών – διευθυντών και τη λειτουργία των σχολικών μονάδων Α΄/θμιας Εκπ/σης

Σε οριστική ρήξη με την πραγματικότητα η "απόπειρα απάντησης" της Δημάρχου Λεβαδέων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σε οριστική ρήξη με την πραγματικότητα φαίνεται πως κινείται η «απόπειρα απάντησης» της Δημάρχου Λεβαδέων στην ανακοίνωση του Συλλόγου μας σχετικά με τις άστοχες και ατυχείς δηλώσεις της για την παρουσία των εκπαιδευτικών – διευθυντών και τη λειτουργία των σχολικών μονάδων Α΄/θμιας Εκπ/σης την 12η/1/2017.
Επαναλαμβάνουμε για τελευταία φορά στην κ. Δήμαρχο ότι:   “οι Δ/ντές των σχολείων και εκπαιδευτικοί βρέθηκαν έγκαιρα στις σχολικές μονάδες για να φροντίσουν με υπέρβαση των δυνατοτήτων τους για όλες εκείνες τις ενέργειες που είναι απαραίτητες (αποχιονισμός, φροντίδα θέρμανσης και ύδρευσης, ενημέρωση αρχών κ.α.), ώστε τα σχολεία να είναι έτοιμα να υποδεχτούν με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια τους μαθητές και να βελτιώσουν τις συνθήκες παραμονής τους σε αυτά”.
Τέλος, αφήνουμε την «απόπειρα απάντησης» της Δημάρχου στην κρίση της σχολικής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας.


ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ



Διαβάστε Περισσότερα »

Περιοδεία Τσιρώνη την Τετάρτη στη Βοιωτία

Συναντήσεις με Α/Περιφερειάρχη και Δημάρχους – συσκέψεις με αγροτικούς συλλόγους και φορείς


Περιοδεία στην Βοιωτία θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, για συναντήσεις με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και συσκέψεις με αγροτικούς συλλόγους και φορείς.

Από το πρωί της Τετάρτης ο Αν. ΥΠΑΑΤ θα έχει διαδοχικές συναντήσεις εργασίας στους Δήμους Βοιωτίας για θέματα της αρμοδιότητάς του, και συγκεκριμένα με τον Δήμαρχο Τανάγρας,  Βασίλη Περγάλια, με τον Δήμαρχο Θήβας, Σπύρο Νικολάου με τον Δήμαρχο Αλιάρτου Θεσπιέων, Γιώργο Ντασιώτη, με την Αντι-περιφερειάρχη Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά, με τον Δήμαρχο Ορχομενού, Λουκά Υπερήφανο και με την Δήμαρχο Λιβαδειάς, Γιώτα Πούλου.

Μετά το πέρας των συναντήσεων, το απόγευμα στις 20:30μμ στον τελευταίο σταθμό της περιοδείας, στην Λιβαδειά, θα ακολουθήσει Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Στη διάρκεια όλων των παραπάνω συναντήσεων στα κατά τόπους Δημαρχεία, θα υπάρχει εκπροσώπηση από αγροτικούς φορείς και συλλόγους της περιοχής, ώστε να γίνει συντονισμένη και ουσιαστική συζήτηση στην βάση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.
Το πρόγραμμα της περιοδείας περιλαμβάνει:
Ώρα 10.00 Συνάντηση με το Δήμαρχο Τανάγρας
Ώρα 11.30 Συνάντηση με το Δήμαρχο Θήβας.
Ώρα 12.15 Συνάντηση με Αγροτικούς φορείς στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Θήβας.
Ώρα 14.00 Συνάντηση με το Δήμαρχο Αλιάρτου.
Ώρα 15.00 Συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας.
Ώρα 17.30 Συνάντηση με Αγροτικούς Φορείς στο Δημαρχείο Ορχομενού.
Ώρα 19.30 Συνάντηση με τη Δήμαρχο Λειβαδιάς στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βράβευση αθλητών στίβου Ανατολικής Στερεάς-Εύβοιας στο Συνεδριακό Θήβας


Ένωση Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Στερεάς – Εύβοιας

 Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της   ΕΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ- ΕΥΒΟΙΑΣ σας προσκαλούν να παρευρεθείτε στην εκδήλωση που διοργανώνει

στις 21 Ιανουαρίου 2017, ημέρα ΣΑΒΒΑΤΟ και ώρα 17:00

στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας στην αίθουσα «Αλεξ.Κοφίνης», για την βράβευση των αθλητών στίβου της Περιφέρειας που διακρίθηκαν με τις επιδόσεις τους το έτος 2016.

Η παρουσία σας θα είναι ιδιαίτερη τιμή για μας.



   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΑΣ ΑΝ.ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ                         XAΡΑΛΑΜΠΟΣ ΒΡΑΪΜΑΚΗΣ

    ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Β.ΒΛΑΧΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ημερίδα για τα κόκκινα δάνεια από τον Εμπορικό Σύλλογο Λιβαδειάς

Μία άκρως ενδιαφέρουσα όσο και επίκαιρη ημερίδα, που απευθύνεται σε επιχειρηματίες και όχι μόνο, διοργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς. Η ημερίδα έχει θέμα « Δάνεια – Τράπεζες : τρόποι προστασίας, ρύθμισης και εναλλακτικές λύσεις » και θα πραγματοποιηθεί στην Λιβαδειά, την Τετάρτη 25 Ιανουάριου 2017 και ώρα 18:30 στo κτήριο του Συλλόγου στην Στρατηγού Ιωάννου 24.

Τα θέματα για τα οποία θα γίνει ενημέρωση είναι:

    Ρυθμίσεις Τραπεζικών Δανείων και Οφειλών
    2. Αναδιάρθρωση και ρύθμιση δανείων με σκοπό τη μείωση του τραπεζικού κόστους δανεισμού.
    3. «Κόκκινα» Δάνεια
    4. Προστασία επιχειρήσεων από τις Τράπεζες
    5. Απεγκλωβισμός από τις Τράπεζες με βιώσιμες λύσεις και επιτόκια
    6. Νόμος Κατσέλη – Νόμος Δένδια – Νόμος Σταθάκη
    Κώδικας Δεοντολογίας Τράπεζας της Ελλάδος
    Χρηματοδότηση & αυτοχρηματοδότηση επιχειρήσεων.

Η ενημέρωση βασίζεται και περιλαμβάνει και όλα τα νέα μέτρα του νέου νομοσχεδίου που ψηφίστηκε για τα δάνεια, τα κόκκινα δάνεια, τους πλειστηριασμούς και τις δυνατότητες ρύθμισης και αναδιάρθρωσης δανείων.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρηματίες μπορούν να αναδιαρθρώνουν τα τραπεζικά τους δάνεια και να μειώνουν το συνολικό κόστος τραπεζικού δανεισμού, επιτυγχάνοντας αφενός χρόνους προστασίας — προσαρμογής στο τραπεζικό σύστημα και αφετέρου βιώσιμες λύσεις.

Μετά το πέρας της ημερίδας θα ακολουθήσουν ερωτήσεις.

Ομιλητές – εισηγητές θα είναι οι κ.κ. Γαλλιάκης Χρήστος, Οικονομικός Διευθυντής και Δημούση Αναστασία, χρηματοκοικονομικός σύμβουλος, της εταιρείας τραπεζικών διαμεσολαβητών, διαπιστευμένων από την Τράπεζα της Ελλάδος, V.P. Negotiations.

Η ημερίδα του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την εταιρεία τραπεζικών διαμεσολαβητών διαπιστευμένων από την Τράπεζα της Ελλάδος, V.P Negotiations, ειδικούς συνεργάτες του Ινστιτούτου Ερευνών και Μελετών της Κ.Ε.Ε.Ε.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, έχοντας ως στόχο την πληρέστερη ενημέρωση και στήριξη των μελών του και σε συνεννόηση με την εταιρεία τραπεζικών διαμεσολαβητών διαπιστευμένων από την Τράπεζα της Ελλάδος V.P Negotiations, παρέχει σε όποιο μέλος του επιθυμεί, τη δυνατότητα για εξειδικευμένη προσωπική συμβουλευτική υποστήριξη ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης του τραπεζικού δανεισμού του, χωρίς κανένα πρόσθετο κόστος. Η προσωπική συμβουλευτική υποστήριξη (ανάλυση δανεισμού και προτεινόμενες λύσεις), θα παρέχεται από τους εισηγητές της ημερίδας στις 26 και 27 Ιανουαρίου 2017, στα γραφεία του Συλλόγου.

Για αιτήσεις παροχής προσωπικής συμβουλευτικής υποστήριξης, οι ενδιαφερόμενοι είναι απαραίτητο  να συμπληρώσουν την σχετική φόρμα έως και την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017, στον παρακάτω σύνδεσμο (Link) :


ή να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά στο 2130 238504, 693 2286243 με την κα. Δημούση Αναστασία.


Το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς

Διαβάστε Περισσότερα »

Τον Παναγιώτη Λάλεζα θα τιμήσει το Λύκειο Ελληνίδων Θήβας



Διαβάστε Περισσότερα »

Περπατάμε στην ομορφότερη τοποθεσία της Λιβαδειάς



 Η Επιτροπή Αθλητισμού του Δήμου Λεβαδέων  πληροφορεί τους ενδιαφερόμενους, ότι η περιπατητική διαδρομή για τον μήνα Ιανουάριο, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017, με σημείο συνάντησης τις πήγες της Κρίας στην Λιβαδειά (θολωτό). Θα ξεκινήσουμε το περπάτημα μας στις 11.00 π.μ., αμέσως μετά την εκκίνηση του αγώνα ορεινού δρόμου "Λέβαδος". Η διάρκεια της διαδρομής είναι περίπου 3:00 - 3.30 ώρες, βαθμός δυσκολίας: μέτρια - δύσκολη, αλλά διασχίζει την ομορφότερη τοποθεσία της πόλης !
Διαβάστε Περισσότερα »

O Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος Αλιάρτου κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η-Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
   
 Ο Πολιτιστικός - Χορευτικός Σύλλογος Αλιάρτου σας προσκαλεί στον Ετήσιο Χορό του, που διοργανώνει το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 8.30 μ.μ. στην ταβέρνα "ΧΡΥΣΙΚΟΣ" στον Αλιάρτο.
   Θα διασκεδάσουμε με  μουσική και τραγούδια .

                               Με εκτίμηση το   
                                Δ.Σ.
                            του Συλλόγου
Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΟΤΟΛΕΣΧΗ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ (ΜΟΤ.ΟΡ.): Ενημερωτική επιστολή – Δράσεις του Ελληνικού Ινστιτούτου Μοτοσυκλέτας «ΜΟΤΟΘΕΣΙΣ»




 Ενημερωτική επιστολή – Δράσεις του Ελληνικού Ινστιτούτου Μοτοσυκλέτας «ΜΟΤΟΘΕΣΙΣ»



« Κάθε απαγόρευση προσπαθεί να καλύψει μια αποτυχία να εκπαιδεύσουμε »

Το  Ελληνικό Ινστιτούτο Μοτοσυκλέτας «ΜΟΤΟΘΕΣΙΣ» έχει ως ιδρυτικό φορέα την Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΜΟΤ.Ο.Ε. - www.motoe.gr) και τις Λέσχες της. Το Ινστιτούτο είναι φορέας κατάρτισης, ενημέρωσης και εκπαίδευσης σε θέματα που αφορούν το οδικό περιβάλλον και τη θέση του μοτοσυκλετιστή σ΄αυτό.
Αποσκοπεί στην βελτίωση της οδικής ασφάλειας του μοτοσυκλετιστή και των άλλων καθημερινών χρηστών του δρόμου.
Το  Ελληνικό Ινστιτούτο Μοτοσυκλέτας, μετά από έρευνα και εφαρμογή εκπαιδευτικών προγραμμάτων τα τελευταία 15 χρόνια, επέλεξε ως φορέα τεχνογνωσίας και πιστοποίησης τη Βρεταννική Βασιλική Εταιρεία για την Πρόληψη των Ατυχημάτων (RoSPA – The Royal Society for the Prevention of Accidents - www.rospa.com), το σημαντικότερο φορέα στην πρόληψη των ατυχημάτων στη Μεγ. Βρεταννία και έναν από τους καλύτερους παγκοσμίως.
Το Ινστιτούτο, με την ενεργή στήριξη της ΜΟΤΟΕ και των ενδιαφερομένων Λεσχών της, αναπτύσσει σε όλη τη χώρα, μέσω πιστοποιημένων παρατηρητών εκπαίδευσης, δράσεις ενημέρωσης και εκπαίδευσης.
Η δράση ενημέρωσης και προετοιμασίας  απευθύνεται  στους νέους ηλικίας 14-17 ετών που πρόκειται να αποκτήσουν τα προσεχή χρόνια άδεια ικανότητας οδήγησης. Σκοπό έχει να παρουσιάσει τον τρόπο που εμείς, οι μοτοσυκλετιστές,  βλέπουμε τη μοστοσυκλέτα και τον ασφαλή τρόπο που τη χρησιμοποιούμε. 
Η δράση εκπαίδευσης και βελτίωσης οδικής ασφάλειας απευθύνεται  σε κάθε  μοτοσυκλετιστή,  ο οποίος  επιθυμεί να βελτιώσει την ασφάλειά του. Περι-λαμβάνει προσωπική αξιολόγηση  του τρόπου που ήδη  ο ενδιαφερόμενος οδηγεί, συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και επιθυμεί να λύσει. Εφόσον ο μοτοσυκλετιστής το επιθυμεί, μπορεί να μετέχει στις εξετάσεις πιστοποίησης.
Οι οργανωμένοι μοτοσυκλετιστές δεν εγκαταλείπουν την προσπάθειά τους για ασφαλέστερους δρόμους και το κάνουν προσφέροντας ενημέρωση και εκπαίδευση. Είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη η αντίληψη των εύκολων απαγορεύσεων και των υψηλών προστίμων αλλά κάθε απαγόρευση προσπαθεί να καλύψει μια αποτυχία εκπαίδευσης. Οι πιο πάνω δράσεις γίνονται συγχρόνως στα περισσότερα μέρη της χώρας μας.

 H ΜΟΤΟΛΕΣΧΗ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ (ΜΟΤ.ΟΡ.) συμμετέχει ενεργά στις δράσεις αυτές διαθέτοντας πιστοποιημένους παρατηρητές εκπαίδευσης και καλεί τους φορείς και τους μοτοσυκλετιστές που ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουν μαζί μας
Τηλ. επικοινωνίας με τους παρατηρητές εκπαίδευσης της ΜΟΤ.ΟΡ. : ΚΡΑΒΑΡΙΤΗΣ Γιώργος: 6906107973, ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Παναγιώτης: 6973944709, ΤΖΟΥΜΑΚΙΔΗΣ Ηλίας:6932658841. Ταχυδρομική Διεύθυνση Μοτολέσχης Ορχομενού: 28ης Οκτωβρίου αρ. 67 Ορχομενός Βοιωτίας, Τ.Κ. 32300 - τηλ: 22610 32697, email: motorxomenos@yahoo.gr  .
Με εκτίμηση,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Γιώργος ΚΡΑΒΑΡΙΤΗΣ
   
   
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Παναγιώτης ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ