Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Γιορτάστηκε η Υπαπαντή του Κυρίου στην Αλυκή-ΦΩΤΟ

Την 2α Φεβρουαρίου η Εκκλησία μας εορτάζει την Υπαπαντή του Κυρίου.

Το εσπέρας της εορτής Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου ε.έ. τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Κυρίου στην Αλυκή, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου.

Την κυριώνυμο ημέρα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λεβαδείας τελέστηκε Θεία Λειτουργία, με την συμμετοχή των μελών του Φιλανθρωπικού Σωματείου-Ιδρύματος  “Εστία Μητέρας”. Στο τέλος τελέστηκε Μνημόσυνο από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Γεώργιο, υπέρ αναπαύσεως ευεργετών, διατελεσάντων στα Διοικητικά Συμβούλια, μελών και τροφίμων της Εστίας Μητέρας.




Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΕΛΟΣ!”Κατέληξε” η 29χρονη κοπέλα που έπεσε από μπαλκόνι στην Χαλκίδα!

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η τοπική κοινωνία της Χαλκίδας την υπόθεση με την απόπειρα αυτοκτονίας της 29χρονης Χρυσούλας Αποστολίδου η οποία άφησε την τελευταία της πνοήστο Νοσοκομείο ΚΑΤ που νοσηλευόταν σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση…

Ήταν στις 15:30 το μεσημέρι της Τρίτης (31-01-2017) στην οδό Προαστείου36, όταν η 29χρονη Χαλκιδέα ανέβηκε στην ταράτσα της διώροφης κατοικίας που βλέπετε και πήδηξε στο κενό, καταλήγοντας αρχικά πάνω σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο και στη συνέχεια στο δρόμο.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστε Περισσότερα »

Επιτέλους λύθηκε το θέμα του Βιολογικού των Βαγίων

Λύση από την Π.Ε. Βοιωτίας του τρόπου διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων του Δήμου Θηβαίων

Με απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Βοιωτίας, Φανής Παπαθωμά  επιλύεται επιτέλους ένα πολυετές μεγάλο θέμα, που αφορά τη διαχείριση και διάθεση των αστικών αποβλήτων του Δήμου Θηβαίων και ειδικότερα της Δ.Ε.  Βαγίων .

Ένα πρόβλημα που χρόνιζε το οποίο δρομολογούμενο με ορθές πράξεις και ενέργειες της Περιφέρειας αξιοποιεί αποτελεσματικά τους βιολογικούς καθαρισμούς Θηβών και Βαγίων, υπηρετώντας το δημόσιο συμφέρον κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Χαρακτηρίστηκε, κατ΄ εξαίρεση και υπό όρους, το παρακείμενο στο βιολογικό καθαρισμό υδατόρεμα, αποδέκτης τριτοβάθμιας επεξεργασίας επιπέδου ύδρευσης των αστικών λυμάτων των δύο οικισμών.

Πρόκειται για μία  ενέργεια υψίστης σημασίας περιβαλλοντικής προστασίας της ευρύτερης περιοχής Θηβών - Βαγίων, για αδειοδότηση και ενεργοποίηση των βιολογικών καθαρισμών Θηβών – Βαγίων.

Η Αντιπεριφερειάρχης, Φανή Παπαθωμά δήλωσε: «Με γνώμονα την αποφασιστικότητα του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη, για επίλυση σοβαρών περιβαλλοντικών ζητημάτων όπως και του Ασωπού, προχωράμε και σε άλλα έργα ουσίας που αφορούν στην ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας και διασφαλίζουν τη δημόσια υγεία».


Διαβάστε Περισσότερα »

Οι αγώνες μπάσκετ του Νέου Γ.Σ. Αλιάρτου για το Σαββατοκύριακο


Διαβάστε Περισσότερα »

Έκοψε την πίτα του με μεγάλη συμμετοχή το ΚΑΠΗ Βαγίων-ΦΩΤΟ

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την κοπή πίτας του ΚΑΠΗ Βαγίων,  το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017 στην ταβέρνα Ν.Καλύβεζα  στα Βάγια.
Την πίτα ευλόγησε ο πατήρ Πολύκαρπος .Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου,ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αθανάσιος Κοκοντίνης,οι Δημοτικοί Σύμβουλοι  κα.Κοντού Ιουλία και κ.Δρένιος Σωτήρης  και ο Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Βαγίων κ.Παπαλουκάς Βαγγέλης.





 

Διαβάστε Περισσότερα »

Αύριο θα γεμίσει με φαναράκια ο ουρανός της Λιβαδειάς

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι η εκδήλωση “Ουράνιες Ευχές”,  που είχε αναβληθεί λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούσαν στην πόλη μας στις 5 Ιανουαρίου 2017, θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 19:00 στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς.
Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να στείλουν τις ευχές τους με φαναράκια στον ουρανό, θα γίνει κοπή πίτας και θα μοιραστούν στα παιδιά τα γούρια του 2017 που έχουν κατασκευαστεί από αθλητές και εθελοντές των Special Olympics.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές Πούλου για γρήγορη ανάρρωση των εργαζομένων του Δήμου και του δημότη που τραυματίστηκαν σε τροχαίο ατύχημα

Γρήγορη ανάρρωση στους εργαζόμενους του Δήμου και στον δημότη,  που τραυματίστηκαν στο τροχαίο ατύχημα που συνέβη στον Περιφερειακό Λιβαδειάς, ευχήθηκε η Δήμαρχος Λεβαδέων κα Γιώτα Πούλου και σύσσωμη η Δημοτική Αρχή.
Η Δήμαρχος εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς την Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας για την άμεση κινητοποίησή της, τον Διοικητή Τροχαίας κ. Κώστα Τοπάλη για τον άρτιο συντονισμό της επιχείρησης, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιβαδειάς για την άμεση επέμβασή της και τον απεγκλωβισμό των υπαλλήλων με την εποπτεία του Eπιπυραγού κ. Κωνσταντίνου Πούλου και τέλος το προσωπικό, τους γιατρούς και την Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς κ. Μόρφω Βαλλά, οι οποίοι παρείχαν υποδειγματική φροντίδα για την περίθαλψη των τραυματιών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πιο δυνατό κι από πυροβολισμό το σκάσιμο ενός μπαλονιού!

Την επόμενη φορά που θα θελήσετε να σκάσετε ένα μπαλόνι, φροντίστε να φορέσετε... ωτασπίδες, συνιστούν καναδοί επιστήμονες.

Σε πειράματα που πραγματοποίησαν ανακάλυψαν ότι ο ήχος που εκπέμπει ένα μπαλόνι όταν σκάει είναι πιο δυνατός κι απ’ αυτόν ενός πυροβολισμού.

Μάλιστα όταν σκάει από το υπερβολικό φούσκωμα ο παραγόμενος ήχος είναι πιο δυνατός, αλλά και το σκάσιμο με μία βελόνα δεν απέχει πολύ, γράφουν στην επιθεώρηση Canadian Audiologist.

Με όποιον τρόπο κι αν σκάσει, ο ήχος υπερβαίνει κατά πολύ τα όρια ασφαλείας για την ακοή και υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί μόνιμη βλάβη σε μικρούς και μεγάλους, προσθέτουν.

Οι ειδικοί λένε ότι το επίπεδο του ήχου που αντέχουν για ώρες τα αυτιά μας είναι κάτω από 85 ντεσιμπέλ (db), ενώ όταν ο ήχος φθάνει τα 112 db μπορεί να υποστούμε βλάβη στο ακουστικό νεύρο μέσα σε μόλις ένα λεπτό έκθεσης. Στα 140 db, εξ άλλου, η νευρολογική βλάβη μπορεί να εκδηλωθεί αμέσως.

Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα αναρωτήθηκαν πόσο δυνατός είναι ο ήχος του μπαλονιού που σκάει και αποφάσισαν να το σκάσουν με διάφορες μεθόδους στο εργαστήριό τους, εν όσω κατέγραφαν τον ήχο με ένα εξελιγμένο μικρόφωνο και οι ίδιοι φορούσαν ωτασπίδες.

Όπως διαπίστωσαν, το μπαλόνι που σκάει παράγει ήχο της τάξης των... 168 db (!), ενώ ένα 12άρι κυνηγετικό όπλο (σ.σ. είναι ο πιο ευρέως χρησιμοποιούμενος τύπος) παράγει 165 db, μία βροντή 120 db, η σειρήνα του ασθενοφόρου 120 db, το αλυσοπρίονο 116 db, η μεγάλη κίνηση στους δρόμους 78 db και η ηλεκτρική σκούπα 75 db.

«Η έρευνα αυτή θα πρέπει να προκαλέσει συζητήσεις και προβληματισμούς», δήλωσε ο δρ Μπιλ Χότζετς, καθηγητής Ακοολογίας στο πανεπιστήμιο. «Δεν λέμε στον κόσμο να πάψει να παίζει και να διασκεδάζει με μπαλόνια, αλλά απλώς να προσπαθήσει να προστατευθεί από αυτά.

»Η απώλεια της ακοής είναι ύπουλη και κάθε δυνατός ήχος μπορεί να έχει μόνιμες συνέπειες. Θέλουμε να μάθει ο κόσμος να προστατεύει την ακοή του, διότι όταν υποστεί βλάβη αυτή θα είναι μόνιμη και κανένα βοήθημα βαρηκοΐας δεν είναι εξίσου καλό με το πάλαι ποτέ υγιές σύστημα ακοής του έσω ωτός.

»Η απώλεια της ακοής είναι ένα αόρατο πρόβλημα το οποίο αναπτύσσεται ύπουλα, το αντιλαμβανόμαστε όταν είναι προχωρημένο και έχει συνέπειες στα πάντα».
Πηγή : Web Only

Διαβάστε Περισσότερα »

Κόβει την βασιλόπιτα η ΟΕΒΕ Θήβας



Διαβάστε Περισσότερα »

Αίθριος ο καιρός -Αραιές νεφώσεις και άνοδος της θερμοκρασίας

Αραιή συννεφιά με υγρασία και ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες, περιμένουμε σήμερα Πέμπτη.

Τοπικές βροχές στα δυτικά. Περαιτέρω μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.

Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στη δυτική Μακεδονία. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 1 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στο βόρειο Ιόνιο 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα τοπικά θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα τοπικά θα πυκνώσουν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αρχικά αίθριος, Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα τη νύχτα να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βόρεια.
Άνεμοι: Στα νότια βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα βόρεια νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρό: Αρχικά αίθριος. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα τοπικά θα αυξηθούν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

O Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μαραθωνοδρόμων Θήβας κόβει τη βασιλόπιτα

  ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ Σ.Δ.Υ.Μ ΘΗΒΑΣ
      Το Σάββατο 4/2/2017,στις 21:00μ.μ  θα πραγματοποιηθεί ο ετήσιος χορός του Σ.Δ.Υ.Μ Θήβας στην αίθουσα "Τζάκι"στο Σταθμό της Θήβας και βράβευση αθλητών. Για το λόγο αυτό  παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να σπεύσουν άμεσα για την εξασφάλιση θέσης-πρόσκλησης, επικοινωνώντας με τους υπευθύνους,ώστε να εξασφαλιστεί τόσο η δική σας εξυπηρέτηση,όσο και η απρόσκοπτη διεξαγωγή της εκδήλωσης.
                                                         Το Δ.Σ του Σ.Δ.Υ.Μ Θήβας

 Υπεύθυνοι επικοινωνίας:
Κοφίνης Κων/νος                      τηλ. 6977353151
Σκουρτανιώτης Ιωάννης:        τηλ. 6932909013
‘’Τζάκι΄΄                                      τηλ.22620 29307



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ