Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

ΑΛΗΤΕΙΑ-Έβαψαν με σπρέι τις πινακίδες της Ι.Μ.Ζωοδόχου Πηγής Νεοχωρίου-ΦΩΤΟ

 «Καλλιτέχνες» αποφάσισαν  να αφήσουν  το σημάδι τους στις πινακίδες της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Νεοχωρίου!!

Μάλλον κάποιος – κάποιοι ενοχλήθηκαν από τις πινακίδες του Μοναστηριού,με αποτέλεσμα δύο απο αυτές, οι οποίες βρίσκονται η μία στην είσοδο του Νεοχωρίου και η δεύτερη στη πλατεία του χωριού, να υποστούν … βανδαλισμούς με σπρέι απο ανεγκέφαλους.

Για ηλιθιότητα μίλησαν οι κάτοικοι.

 Είναι αυτονόητο ότι αυτές οι  ενέργειες προέρχονται από άλογους ανθρώπους που δεν μπορούν να εκφράσουν καθαρές απόψεις στο φως της ημέρας, δεν διαθέτουν ίχνος παιδείας και πολιτισμού και προσβάλουν την μικρή κοινωνία του χωριού.
Το βέβαιο είναι ότι ο Δήμος θα φροντίσει να αποκαταστήσει τη ζημιά και δεν θα επιτρέψει με κανένα τρόπο τέτοιες προσβολές.
Μόνο μια ευχή, να εκλείψουν οι αλήτες και οι ηλίθιοι από την καθημερινότητά μας!!!

 Ο Δήμος Αλιάρτου Θεσπιέων κινητοποιήθηκε άμεσα και αποκατέστησε όλες τις φθορές στις πινακίδες.



 Αυτό είναι το μικρό Μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής Νεοχωρίου

Διαβάστε Περισσότερα »

Το παρκάρισμα της ημέρας στη Λιβαδειά-ΦΩΤΟ


Ένα  απίστευτο περιστατικό με οδηγό να αφήνει το αμάξι του στη μέση του δρόμου  “συνέλαβε”  ο φωτογραφικός φακός του Permissospress,  στη περιοχή της Πυροσβεστικής στη Λιβαδειά

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες  το αυτοκίνητο ήταν ουσιαστικά παρατημένο στο δρόμο, προκαλώντας την αντίδραση των άλλων οδηγών και των κατοίκων της περιοχής.
Παντελής Μπατσούλης



Διαβάστε Περισσότερα »

Δημιουργία τμήματος εκμάθησης παραδοσιακών μουσικών οργάνων στην Αλίαρτο


Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΚΙΘΑΡΑΣ ΣΤΟ ΤΡΟΦΩΝΙΟ ΩΔΕΙΟ

Το Τροφώνιο Ωδείο σας προσκαλεί στη συναυλία των σπουδαστών του τμήματος Κλασικής Κιθάρας,
το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 7:00 μ.μ
στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Τροφώνιου Ωδείου.
.
Οι σπουδαστές και οι καθηγητές τους θα παίξουν έργα των Gulliani, J. S . Bach, I. Albeniz, F. Tarrega, S. L. Weiss,
S. Wrembel, N. Blois, A. Götz, J. C. Sanders, M. Seiber, A. Bonavena, P. Pettoletti, B. Power για 1, 2 και 3 κιθάρες 
(υπεύθυνοι του τμήματος κλασικής κιθάρας οι καθηγητές:
Κων/νος Κηρολύτης- Κων/νος Ζώτας)

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση εργασίας της Επιτροπής Αθλητισμού και της ΚΕΔΗΛ με θέμα "Πρόσφυγες και Αθλητισμός"

Η Επιτροπή Αθλητισμού του Δήμου Λεβαδέων και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων, που υλοποιεί το πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων, προσκαλούν σε συνάντηση εργασίας όλους τους αθλητικούς συλλόγους της πόλης με θέμα: “Πρόσφυγες και Αθλητισμός”.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017 στις 18:00 μ.μ. στην αίθουσα του Παλαιού Δημαρχείου.



Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτάζει ο Άγιος Χαράλαμπος Θεσπιών-Η ιστορία του Ιερού Ναού

Η ιστορία του Ιερού Ναού του Αγίου Χαραλάμπους σύμφωνα με προφορικές και γραπτές μαρτυρίες έχει μια διαδρομή τετρακοσίων και πλέον ετών.

Λειτούργησε ως ανδρικό μοναστήρι με κτίσματα γύρω από τον παλαιό μικρότερο ναό, ο οποίος υπέστη ζημιές επί Τουρκοκρατίας και διαλύθηκε το 1833 από τους Βαυαρούς.
Η ευλάβεια των Χριστιανών των Θεσπιών, αλλά και όλης της Βοιωτίας, ανοικοδόμησε μέσα σε λίγα χρόνια τον νέο Ιερό ναό, στον οποίο διασώθηκαν παλαιές λειψανοθήκες με τεμάχιο της Ιεράς κάρας του Αγίου Χαραλάμπους και άλλων Αγίων, ως και η εφέστιος εικόνα του Αγίου.

Από το 1983 ξεκίνησε προσπάθεια ριζικής αναστηλώσεως και ανακαινίσεως του ιερού ναού, ο οποίος αποτελεί πόλο έλξης προσκυνητών τόσο από την Βοιωτία όσο και από την Αττική.Βιογραφία
Ο Άγιος Χαράλαμπος ήταν ιερεύς στη Μαγνησία της Μικράς Ασίας και έζησε επί αυτοκρατορίας του Σεπτιμίου Σεβήρου (193 - 211 μ.Χ.). Όταν το έτος 198 μ.Χ. ο Σέβηρος εξαπέλυσε απηνή διωγμό κατά των Χριστιανών, ο έπαρχος της Μαγνησίας Λουκιανός, συνέλαβε τον Άγιο και του ζήτησε να αρνηθεί την πίστη του. Όμως ο Άγιος όχι μόνο δεν το έκανε αυτό, αλλά αντίθετα ομολόγησε στον έπαρχο την προσήλωσή του στον Χριστό και δήλωσε με παρρησία ότι σε οποιοδήποτε βασανιστήριο και να υποβληθεί δεν πρόκειται να αρνηθεί την πίστη της Εκκλησίας. Τότε η σκοτισμένη και σαρκική ψυχή του Λουκιανού επέτεινε την οργή της και διέταξε να αρχίσουν τα φρικώδη βασανιστήρια στο γέροντα ιερέα. Πρώτα τον γύμνωσαν και ο ίδιος ο Λουκιανός, παίρνοντας το ξίφος του προσπάθησε να πληγώσει το σώμα του Αγίου. Όμως αποκόπηκαν τα χέρια του και έμειναν κρεμασμένα στο σώμα του Ιερομάρτυρα και μόνο ύστερα από προσευχή του Αγίου συγκολλήθηκαν αυτά πάλι στο σώμα και ο ηγεμόνας κατέστη υγιής. Βλέποντας αυτό το θαύμα του Αγίου πολλοί από τους δημίους πίστεψαν στον αληθινό Θεό.

Με το ζόφο στο νου και με τη θηριωδία στην καρδιά, ο έπαρχος έδωσε εντολή να διαπομπεύσουν τον Άγιο και να τον σύρουν διά μέσου της πόλεως με χαλινάρι. Τέλος, διέταξε τον αποκεφαλισμό του Αγίου, ο οποίος με το μαρτύριό του έλαβε το αμαράντινο στέφανο της δόξας σε ηλικία 113 ετών.

Περί των Λειψάνων του Αγίου Χαραλάμπους δεν υπάρχουν συγκεκριμένες μαρτυρίες. Η μοναχή Θεοτέκνη Αγιοστεφανίτισσα στο Συναξάρι του Αγίου Χαραλάμπους (1995 μ.Χ.), καταχωρεί πληροφορίες σχετικά με την τιμία Κάρα του Αγίου, η οποία φυλάσσεται στη Μονή Αγίου Στεφάνου Μετεώρων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, η Κάρα του Αγίου δωρήθηκε στη Μονή από τον Ηγεμόνα της Βλαχίας Βλαδισλάβο, το 1412 – 1413 μ.Χ., μαζί με δύο κτήματα στο Μετόχι Μπουτόϊ. Για την εποχή και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκε το πολύτιμο αυτό κειμήλιο στη Βλαχία, δεν σώθηκαν πληροφορίες. Επίσης, τμήματα της τιμίας κάρας του Αγίου Χαραλάμπους φυλάσσονται και στον ομώνυμο προσκυνηματικό ναό της κωμοπόλεως Θεσπιών της Βοιωτίας.




Διαβάστε Περισσότερα »

Πραγματοποιήθηκε στη Θήβα το Πρόγραμμα “Υγεία για όλους”


Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο του Διοικητηρίου ΠΕ Βοιωτίας στην πόλη της Θήβας το πρόγραμμα “Υγεία για όλους”, που υλοποιείται από την Εταιρεία Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας «Υγεία για όλους», με την υποστήριξη των Υπουργείων Υγείας , Εργασίας Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και τελεί υπό την Αιγίδα της UNESCO και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.
Εκ μέρους του Δήμου συμμετείχαν για την οργάνωση και ομαλή διεξαγωγή του προγράμματος  η Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Θηβαίων και οι Κοινωνικές Δομές της ΔΗΚΕΘ “Κέντρο Στήριξης ΡΟΜΑ και ευπαθών ομάδων” και  “Βοήθεια στο Σπίτι”.
Το πρόγραμμα αφορούσε άτομα που βιώνουν ή κινδυνεύουν με κοινωνικό αποκλεισμό και δεν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας, ΡΟΜΑ, Πρόσφυγες και Άνεργους και υλοποιήθηκε με κλιμάκιο γιατρών ( παιδίατρο, καρδιολόγο και γυναικολόγο) και κινητή μονάδα υγείας. Δόθηκε βαρύτητα στην εξέταση και στον παιδικό εμβολιασμό παιδιών των ΡΟΜΑ, ενώ μεγαλύτερης ηλικίας άτομα  εξετάστηκαν από καρδιολόγο και γυναικολόγο.
Την πορεία του προγράμματος στη Θήβα παρακολούθησαν από κοντά η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά και ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, οι οποίοι ευχαρίστησαν θερμά τις κοινωνικές δομές και υπηρεσίες του Δήμου και της ΔΗΚΕΘ που συνέβαλαν στην υλοποίηση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ληστές «μπούκαραν» με όπλα σε εργοστάσια στο Σχηματάρι και στα Οινόφυτα

 Σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» βρίσκεται η αστυνομία μετά τις τρεις επιθέσεις μέσα σε 24 ώρες - «Χτύπησαν» το εργοστάσιο ειδών προσωπικής υγιεινής «Septona», το εργοστάσιο "Μπισκότα Παπαδοπούλου" και τους "Μύλους Ασωπού" στα Οινόφυτα Βοιωτίας.

Η συμμορία που χτυπά τα χρηματοκιβώτια σε εργοστάσια και επιχειρήσεις τα δυο τελευταια βράδια όργωσε την περιοχή των Οινοφύτων όπου υπάρχουν πολλά εργοστάσια και βιομηχανίες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στις 3:00΄ χθες τα ξημερώματα ένα ασημί αυτοκίνητο προσέγγισε την είσοδο ενός εργοστασίου καλλυντικών «Septona» στο Σχηματάρι. Από το αυτοκίνητο κατέβηκαν 5 κουκουλοφόροι. Οι δυο από αυτούς κρατούσαν κοντόκαννες καραμπίνες.

Με την απειλή των όπλων ακινητοποίησαν τον 50χρονο φύλακα του εργοστασίου και του πήραν το κινητό τηλέφωνο. Ο ένας έμεινε να τον επιτηρεί και οι άλλοι "μπούκαραν" στα γραφεία. Οι ληστές έφυγαν με το χρηματοκιβωτιο της εταιρείας, το περιεχόμενου του οποίου παραμένει άγνωστο μέχρι στιγμής.

Σήμερα στις 3:30΄ τα ξημερώματα οι 5 ληστές, αυτή τη φορά με ένα μαύρο τζιπ, χτύπησαν τη βιομηχανία "Μπισκότα Παπαδοπούλου" στην ίδια περιοχή. Κατέβηκαν από το αυτοκίνητο φορώντας μαύρες κουκούλες. Οι τέσσερις από αυτούς κρατούσαν πιστόλια με την απειλή των οποίων ακινητοποίησαν τους δυο φύλακες. Οι δυο έμειναν έξω να τους επιτηρούν και οι άλλοι τρεις μπήκαν μέσα για το χρηματοκιβώτιο. Τελικά έφυγαν χωρίς αυτό, αφού προφανώς δεν το βρήκαν ή δεν υπήρχε, ενώ πήραν κάποια χρήματα, περίπου 300€ που βρήκαν σε κάποιο συρτάρι γραφείου.

Λίγη ώρα αργότερα οι ληστές επιχείρησαν και νέο χτύπημα, στο εργοστάσιο "Μύλοι Ασωπού" που βρίσκεται στο 52ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, αλλά δεν προχώρησαν αφού έπεσαν πάνω σε αυτοκίνητο της αστυνομίας, που περιπολούσε στην περιοχή.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε και καταδίωξη των ληστών από την αστυνομία, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα, ενώ το μαύρο τζιπ που είχε κλαπεί από την περιοχή της Φιλαδέλφειας, βρέθηκε αργότερα εγκαταλειμμένο και καμένο στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Ήταν οι ίδιοι και στη Λαμία;

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τον περασμένο Ιούνιο με τον ίδιο τρόπο άγνωστοι δράστες είχαν προσπαθήσει να κλέψουν χρηματοκιβωτιο επιχείρησης που εδρεύει στη βόρεια πλευρά της πόλης. Τότε δεν τα κατάφεραν γιατί τα δυο αδέλφια, ιδιοκτήτες της εταιρείας που έμεναν κοντά έτρεξαν να τους σταματήσουν και είχε ακολουθήσει άγρια συμπλοκή, αφού οι ληστές τους επιτέθηκαν με λοστούς και ξύλα
lamiareport.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Καλλωπισμός περιβάλλοντος χώρου Δημοτικού Σχολείου Σωληναρίου

ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ-ΘΕΣΠΙΕΩΝ. Καλλωπισμός περιβάλλοντος χώρου Δημοτικού Σχολείου Σωληναρίου
 Στην τσιμεντόστρωση του δρόμου περιμετρικά του Δημοτικού Σχολείου Σωληναρίου, που οδηγεί στο γήπεδο 5χ5 και στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, προχώρησε ο Δήμος Αλιάρτου –Θεσπιέων  με το εργατοτεχνικό του προσωπικό.
    Η παρέμβαση κρίθηκε αναγκαία, για να διευκολυνθεί η πρόσβαση των κατοίκων και κυρίως των παιδιών στο γήπεδο, αλλά και στις εγκαταστάσεις του Σχολείου.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π.ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των οικονομικών στοιχείων της ΚΕΔΗΛ του Δήμου Λεβαδέων


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017, και η δεύτερη αξιολόγηση των οικονομικών στοιχείων της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Λεβαδέων από την Ύπατη Aρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Ειδικό κλιμάκιο από εκπροσώπους του ΟΗΕ βρέθηκε στα γραφεία του Δήμου Λεβαδέων, όπου πραγματοποίησε τον οικονομικό και διοικητικό έλεγχο όλων των στοιχείων για τον μήνα του Δεκεμβρίου.

Ο πρώτος έλεγχος είχε πραγματοποιηθεί στις 19 Ιανουαρίου 2017 και αφορούσε τα διοικητικά και οικονομικά στοιχεία του Νοεμβρίου.

Αναλυτικότερα, στο πρώτο μέρος της αξιολόγησης συμμετείχαν τα διοικητικά στελέχη που εργάζονται για το πρόγραμμα, οι οποίοι ρωτήθηκαν για τον τρόπο διαχείρισης του προγράμματος όλο αυτό το διάστημα, για τον συνολικό αριθμό των ωφελούμενων που μεταφέρθηκαν στη Λιβαδειά από διάφορες δομές φιλοξενίας, για τον τρόπο που έχει αποδεχτεί η τοπική κοινωνία τους πρόσφυγες, καθώς και για το πώς αισθάνονται οι ίδιοι οι ωφελούμενοι για την διαμονή τους στη Λιβαδειά.

Στο δεύτερο σκέλος, όπου συμμετείχε το οικονομικό τμήμα της ΚΕΔΗΛ, ελέγχθηκαν τα βιβλία, τα λογιστικά στοιχεία και τα έξοδα που έχουν πραγματοποιηθεί για τις ανάγκες υλοποίησης του προγράμματος.

Ακολούθησε επίσκεψη σε δυο διαμερίσματα ωφελούμενων όπου διαπίστωσαν τις συνθήκες διαμονής τους στη Λιβαδειά, ενώ είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί τους για τις ανάγκες τους.

Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο γραφείο της Δημάρχου Λεβαδέων, όπου συζήτησαν για την πορεία του προγράμματος το 2017.

Η Δήμαρχος Λεβαδέων, κ. Γιώτα Πούλου και ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΚΕΔΗΛ, κ. Θανάσης Αλεστάς, δεσμεύθηκαν ότι η ενοικίαση και η διάθεση των 15 διαμερισμάτων, που έχει συμφωνηθεί για το 2017, θα πραγματοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Μέχρι στιγμής φιλοξενούνται στη Λιβαδειά 238 ωφελούμενοι σε 42 διαμερίσματα, εκ των οποίων οι 138 είναι παιδιά.

Το πρόγραμμα “Accommodation of Asylum Seekers and Relocation Candidates in Livadia” υλοποιείται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
ΚΕΔΗΛ



Διαβάστε Περισσότερα »

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες

Από το μεσημέρι οι βροχές θα περιοριστούν κυρίως στη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο και θα εξασθενήσουν σημαντικά - Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ
Σήμερα Τετάρτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στο Αιγαίο, καθώς και την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη.

Καταιγίδες αναμένονται έως και το ξημέρωμα, κυρίως στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, αλλά πιθανώς και στη Θράκη και την Κρήτη. Τα φαινόμενα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα είναι κατά τόπους ισχυρά, και πιθανώς θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Από το μεσημέρι οι βροχές θα περιοριστούν κυρίως στη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο και θα εξασθενήσουν σημαντικά.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία τοπικές νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου πιθανόν τις πρωινές ώρες να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια στα ορεινά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Στη δυτική Πελοπόννησο νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κατά διαστήματα ισχυρές τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές νεφώσεις. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Πελοποννήσου.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος 

Καιρός: Στην ανατολική Πελοπόννησο νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κατά διαστήματα ισχυρές τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές, τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και πιθανόν τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Πελοποννήσου.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα 

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές τις πρωινές ώρες και βαθμιαία εξασθένηση.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική 

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και μέχρι το πρωί πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα βελτίωση.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής, κυρίως στα ανατολικά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεφαντώστε ...στο καρναβάλι του Ορχομενού


Διαβάστε Περισσότερα »

Προσλήψεις δύο ατόμων στην Π.Ε. Βοιωτίας

Στην προκήρυξη πρόσληψης δύο ατόμων, ενός με ειδικότητα ΤΕ Επόπτη Δημόσιας Υγείας και ενός με ειδικότητα ΔΕ Χειριστή Μηχανημάτων Έργων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένο χρόνου (2 μήνες) προχωρά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την κάλυψη κατεπειγουσών εκτάκτων και εποχικών αναγκών της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.Δείτε την ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ