Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Μεγάλη επιτυχία είχε ο Βλάχικος Γάμος στη Θήβα!ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ



Με μια βαθιά ανθρώπινη ευχή … «Και του χρόνου στο μέτρο», που σημαίνει όσοι μετρηθήκαμε φέτος να είμαστε και του χρόνου όλοι μαζί, έκλεισε και φέτος η αναβίωση του Βλάχικου Γάμου στην πόλη της Θήβας, ενός από τα πιο χαρακτηριστικά και βιωματικά και κατά βάση ανδροκρατούμενα έθιμα που διατηρούμε στον τόπο μας.
Ήταν η πιο πετυχημένη αποκριάτικη μέρα στην Θήβα  τα τελευταία χρόνια που όσοι το έζησαν θα το θυμούνται…Το ελληνικό έθιμο, του εικονικού ποιμενικού γάμου τελείται στη Θήβα εδώ και πάνω από 150 χρόνια, με την ονομασία «Βλάχικος Γάμος», ένα έθιμο που διατηρήθηκε μέσα στους αιώνες από τους βλάχους (τσοπάνηδες) των ορεινών περιοχών της κεντρικής και δυτικής Ελλάδας.
Η αποκριάτικη εκδήλωση στην Θήβα  ήταν μια ευκαιρία για μια μικρή απόδραση από την δύσκολη καθημερινότητα και τα πραγματικά προβλήματα που βιώνουμε και μας έδωσε ένα μάθημα ενότητας, επιτυχίας και ξεφαντώματος.
  Πλούσιο φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο βίντεο από το τραγικό τροχαίο: Τα αυτοκίνητα στις φλόγες και ο πατέρας δεν πιστεύει τι έχει συμβεί

Οι εικόνες έχουν καταγραφεί λίγα δευτερόλεπτα μετά τη στιγμή που η Πόρσε με τον Γιώργο Βακάκη έχει πέσει πάνω στο αυτοκίνητο με τη μητέρα και το 3χρονο παιδί
Τα πρώτα δευτερόλεπτα μετά το τροχαίο δυστύχημα το απόγευμα της Κυριακής σε έναν χώρο στάθμευσης στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι αποτυπώνει άλλο ένα βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας.

Οι εικόνες έχουν καταγραφεί από αυτοκίνητο που βρισκόταν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και έτυχε να περνάει από το σημείο λίγα λεπτά μετά τη στιγμή που η Πόρσε με τον Γιώργο Βακάκη και το φίλο του Ανδρέα Γεωργακόπουλο έχει πέσει πάνω στο Honda Civic και έχει προκαλέσει το θάνατο μιας μητέρας με το τριών χρονών παιδί της.

Στο βίντεο φαίνονται οι φλόγες που έχουν προκληθεί από τη σφοδρή σύγκρουση των δύο αυτοκινήτων και την έκρηξη που ακολούθησε.

Ενώ το αυτοκίνητο που βρίσκεται στο ρεύμα προς Αθήνα συνεχίζει την πορεία του, κάποια στιγμή η κάμερα καταγράφει και τον Υπάτιο, τον τραγικό πατέρα που μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα είδε να χάνονται η συζυγός του Αποστολία και ο μονάκριβος γιος του Παύλος.

Χαμένος και σοκαρισμένος ο Υπάτιος προσπαθεί να συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί και πώς από τη μια στιγμή στην άλλη η ζωή του έχει καταστραφεί.

Διαβάστε Περισσότερα »

Θρήνος για τη μητέρα και το αγγελούδι που χάθηκαν από τη φονική Πόρσε-ΒΙΝΤΕΟ

Το ταξίδι για τις Απόκριες κατέληξε σε τραγωδία - Σε κατάσταση σοκ ο πατέρας, τραγική πτυχή η αγάπη του για τα γρήγορα αυτοκίνητα - Συγκλονίζει το μήνυμα της αδερφής της 33χρονης: «Ακόμη σας περιμένω, σκοτώθηκα μαζί σας»
Είναι από αυτά τα τραγικά και συνάμα συγκλονιστικά παιχνίδια που παίζει η ζωή και η μοίρα κάθε ανθρώπου ξεχωριστά. Και η μοίρα για την Αποστολία και τον γιο της Παύλο είχε γραφτεί με κοινό παρανομαστή τον θάνατο.

Ο σύζυγός της, Υπάτιος, ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει πως ο θάνατος ήρθε με τη μορφή ενός σπορ γρήγορου αυτοκινήτου, από αυτά που και εκείνος θαυμάζει και θα ήθελε να έχει. Άλλωστε η λατρεία του για αυτού του είδους τα αυτοκίνητα φαίνεται και από τη σελίδα του στο Facebook όπου έχει ανεβάσει αρκετές φωτογραφίες τέτοιων οχημάτων.

Δεν μπορεί να πιστέψει πως δεν πρόκειται ποτέ να μάθει τον μικρό του γιο να οδηγεί και πως δεν πρόκειται ποτέ να κρατήσει ξανά στην αγκαλιά του την αγαπημένη του σύζυγο.

Γιατί ήταν ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια, όπως λένε συγγενείς και φίλοι.

Η φυσική ανάγκη του Υπάτιου τον ανάγκασε να σταματήσει σε πάρκινγκ. Βγαίνοντας από το αυτοκίνητο κατευθύνθηκε γρήγορα στις τουαλέτες, ενώ η Αποστολία με τον μικρό Παύλο έμειναν στο αυτοκίνητο.

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα όμως όλα άλλαξαν στη ζωή του Υπάτιου, αφού έτσι ξαφνικά μια Πόρσε που στο τιμόνι της καθόταν ο γιος του ιδιοκτήτη των Jumbo έπεσε πάνω στο σταθμευμένο αυτοκίνητο πληρώνοντας στο θάνατο φόρο τεσσάρων ψυχών.

Η Αποστολία στα 33 της χρόνια ήταν μια ευτυχισμένη μητέρα, που μεγάλωνε τον γιο της.

Γεννημένη στην Πτολεμαΐδα, μετά το 3ο Λύκειο σπούδασε στο ΕΠΑΛ της πόλης, ενώ μέχρι πρόσφατα εργαζόταν στην εταιρεία FANTASIA που αναλάμβανε τους στολισμούς σε γάμους και βαφτίσεις, αλλά λόγω της οικονομικής κρίσης αναγκάστηκε να βάλει λουκέτο.

Αυτές τις ημέρες είχε κανονίσει να επισκεφθεί την Πτολεμαΐδα για να δει συγγενείς και φίλους και να χαρούν τις Αποκριές.

Η είδηση του τραγικού θανάτου έπεσε σαν βόμβα στους συγγενείς ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος ο Υπάτιος ενημέρωσε τους δικούς του για το τραγικό συμβάν, με όση δύναμη βρήκε εκείνη τη στιγμή, αφού βρισκόταν σε κατάσταση σοκ.  

Η κηδεία μητέρας και παιδιού θα γίνει αύριο χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί το μέρος, αφού ο πατέρας κατάγεται από το Αντίγωνο Φλωρίνης ενώ η 33χρονη από την Πτολεμαΐδα.
Εν τω μεταξύ με ανάρτησή της στο Facebook η αδερφή της 33χρονης μητέρας αποχαιρετά την άτυχη Αποστολία καιν τον τρίχρονο ανιψιό της. Το μήνυμά της δεν συγκινεί απλά: «Δεν μπορώ ακόμη να το πιστέψω... ακόμη σας περιμένω. σκοτώθηκα μαζί με εσάς. αδερφούλα μου έλα και πάρε μου όλα τα ρούχα. Αλέν Ντελόν μου η Μπριζί του σε περιμένει αγγελούδι μου. Ο Θεός σας ήθελε μαζί του. Καλό παράδεισο αγάπες μου...».Το πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα έγινε λίγο πριν τις 16:00 το απόγευμα της Κυριακής στο 83ο χλμ της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, κοντά στο Ύπατο Θηβών.

«Είναι απίστευτο αυτό που συνέβη. Σταμάτησαν στις τουαλέτες και ήρθε η πόρσε να σκορπίσει το θάνατο.

Παραμένει άγνωστο πώς χάθηκε ο έλεγχος του αυτοκινήτου από τον οδηγό του, γιο του ιδιοκτήτη των Jumbo, το οποίο κινείτο με ιλιγγιώδη ταχύτητα στο ύψος της Θήβας, σύμφωνα με το συγκλονιστικό βίντεο της σύγκρουσης.






Διαβάστε Περισσότερα »

Κοσμοπλημμύρα, και εντυπωσιακή συμμετοχή στο φετινό Καρναβάλι Ορχομενού-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Διαβάστε Περισσότερα »

Τι γιορτάζουμε την Καθαρά Δευτέρα

Με την Καθαρά Δευτέρα ξεκινά η Σαρακοστή για την Ορθόδοξη εκκλησία, ενώ, ταυτόχρονα, τελειώνουν οι Απόκριες.

Η Καθαρά Δευτέρα ονομάστηκε έτσι, γιατί οι Χριστιανοί "καθαρίζονταν" πνευματικά και σωματικά. Είναι μέρα νηστείας, αλλά και μέρα αργίας για τους Χριστιανούς. Η νηστεία διαρκεί για 40 μέρες, όσες ήταν και οι μέρες νηστείας του Χριστού στην έρημο.

Την Καθαρά Δευτέρα συνηθίζεται να τρώγεται λαγάνα (άζυμο ψωμί που παρασκευάζεται μόνο εκείνη τη μέρα), ταραμάς και άλλα νηστίσιμα φαγώσιμα, κυρίως λαχανικά, όπως και φασολάδα χωρίς λάδι. Επίσης, συνηθίζεται το πέταγμα χαρταετού.

Η Καθαρά Δευτέρα εορτάζεται 48 ημέρες πριν την Κυριακή της Ανάστασης του Χριστού, το χριστιανικό Πάσχα.

Από παλιά, η Καθαρά Δευτέρα πέρασε στη συνείδηση του λαού σαν μέρα καθαρμού. Οι βυζαντινοί την Καθαρά Δευτέρα την ονόμαζαν Απόθεση -Απόδοση και τελούσαν δρώμενα. Τραγουδούσαν σχετικά άσματα, από τα οποία έχουν σωθεί μικρά μέρη μέχρι στις μέρες μας. «Ίδε το έαρ το καλόν πάλιν επανατέλλει, φέρον υγείαν και χαρά και την ευημερίαν».

Το πέταγμα του χαρταετού είναι ένα έθιμο μεταγενέστερο. Κούλουμα ονομάζεται η καθαροδευτεριάτικη έξοδος στην εξοχή και το πέταγμα του αετού. Οι χριστιανοί, παρέες παρέες, βγαίνουν στην εξοχή, παίρνοντας μαζί τους νηστίσιμα φαγητά και το ρίχνουν στη διασκέδαση και το χορό. Τα κούλουμα από τόπο σε τόπο γιορτάζονται διαφορετικά, με διάφορες εκδηλώσεις. Παντού, όμως, επικρατεί κέφι, χορός και τραγούδι.

Για την ετυμολογία της λέξης κούλουμα υπάρχουν πολλές εκδοχές. Κατά τον Νικόλαο Πολίτη, πατέρα της ελληνικής λαογραφίας, η λέξη προέρχεται από το λατινικό Cumulus (κούμουλους) που σημαίνει σωρός, αφθονία αλλά και το τέλος. Εκφράζει δηλαδή το τέλος, τον επίλογο της Απόκριας. Σύμφωνα με μία άλλη εκδοχή, προέρχεται από μία άλλη λατινική λέξη, τη λέξη «κόλουμνα», δηλαδή «κολώνα». Κι αυτό, επειδή το πρώτο γλέντι της Καθαράς Δευτέρας στην Αθήνα έγινε στους Στύλους του Ολυμπίου Διός.

Όποια, όμως, κι αν είναι η ρίζα της λέξης, απ’ όπου κι αν προέρχεται, τα κούλουμα είναι μία καλή ευκαιρία για όλους να διασκεδάσουν κοντά στη φύση.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τι πρέπει να προσέχουμε στο πέταγμα του χαρταετού

Προσοχή στο πέταγμα του χαρταετού συνιστά ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ενόψει της Καθαράς Δευτέρας, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας και διακοπής της ηλεκτροδότησης στην περιοχή.

Σε περίπτωση που ο χαρταετός μπλεχτεί στα καλώδια, o ΔΕΔΔΗΕ καλεί τους πολίτες να μην επιχειρούν να τον απελευθερώσουν τραβώντας τον σπάγκο ή χρησιμοποιώντας άλλα αντικείμενα, ακόμη και ξύλινα, και να μην προσπαθήσουν να αναρριχηθούν πάνω σε ικριώματα ή στύλους διανομής ηλεκτρικού ρεύματος ή ηλεκτροφωτισμού, ούτε και σε σημεία που βρίσκονται κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια.

Αν χρειαστούν βοήθεια, ο ΔΕΔΔΗΕ καλεί τους πολίτες να ειδοποιήσουν τις βλάβες του ΔΕΔΔΗΕ ή να επικοινωνήσουν με το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Για την αποκατάσταση τυχόν βλαβών από το πέταγμα των χαρταετών, ο ΔΕΔΔΗΕ θα έχει διαθέσιμα αυξημένα συνεργεία σε όλη τη χώρα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Το φριχτό τροχαίο στη Θήβα που σόκαρε το πανελλήνιο [βίντεο]



Σοκ σε όλο το πανελλήνιο έχει προκαλέσει το πολύνεκρο τροχαίο που σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Θήβας.


Μία 33χρονη μητέρα  με το τριών ετών παιδί της βρήκαν τραγικό θάνατο, όταν μία Porsche έπεσε με ιλιγγιώδη ταχύτητα, στο δικό τους σταματημένο όχημα μέσα σε πάρκινγκ στην εθνική οδό.
Η 33χρονη από την Πτολεμαΐδα που έχασε τη ζωή της με τον   σύζυγός της
Νεκροί και οι δύο επιβαίνοντες του πολυτελούς αυτοκινήτου. Στην Porsche, σύμφωνα με πληροφορίες, επέβαινε ο Γιώργος Βακάκης, 24 ετών, γιος του Απόστολου Βακάκη, ιδιοκτήτη της εταιρίας παιχνιδιών Jumbo, καθώς και ο στενός στενός φίλος και συνεργάτης του νεαρού, Ανδρέας Γεωργακόπουλος.

Πώς συνέβη το τραγικό δυστύχημα

Το αυτοκίνητο μάρκας Honda Civic, στο οποίο επέβαινε μια οικογένεια σταμάτησε στο πάρκινγκ που υπάρχει σε εκείνο το σημείο της Εθνικής Οδού. Ο οδηγός κατέβηκε να πάει στην τουαλέτα και μέσα στο αυτοκίνητο παρέμεινε η σύζυγός του με το παιδί τους.
Την ώρα που ο πατέρας μπήκε στην τουαλέτα μια Porsche παρέκκλινε από την πορεία της και έπεσε πάνω στο σταθμευμένο Honda με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Από τη σφοδρή σύγκρουση τα δυο αυτοκίνητα διαλύθηκαν και τυλίχθηκαν στις φλόγες.
Από το δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους η 33χρονης και το 3 ετών παιδί της που επέβαιναν στο Honda, αλλά και οι δύο επιβαίνοντες στην Porsche. Μάλιστα το άτομο που ήταν συνοδηγός στο πολυτελές όχημα, με τη σύγκρουση εκτοξεύθηκε έξω από το αυτοκίνητο, ενώ ο οδηγός απανθρακώθηκε.

Ο οδηγός του Hοnda μόλις άκουσε το μπαμ βγήκε από τις τουαλέτες για να αντικρίσει βομβαρδισμένο τοπίο. Αν και προσπάθησε να βοηθήσει τη γυναίκα του και το παιδί του,  ήταν ανθρωπίνως αδύνατο να κάνει οτιδήποτε.

«Είναι απίστευτο αυτό που συνέβη. Σταμάτησαν στις τουαλέτες και ήρθε η Porsche να σκορπίσει το θάνατο. Ήταν μέσα στο πάρκινγκ όχι στην άκρη του δρόμου, αλλά μέσα στο πάρκινγκ...», είπε σοκαρισμένος διερχόμενος οδηγός στο LamiaReport.

Ο γιος του ιδιοκτήτη των Jumbo ήταν ο οδηγός της μοιραίας Porsche

Οπως προαναφέρθηκε, στη μοιραία Porcshe βρίσκονταν ο 24χρονος γιος, του ιδιοκτήτη των Jumbo, Γιώργος Βακάκης και ο παιδικός φίλος του και συνεργάτης του Ανδρέας Γεωργακόπουλος.  Ο 24χρονος γιος του ιδιοκτήτη του Jumbo είχε επιστρέψει από τις ΗΠΑ, όπου σπούδαζε και πήγαινε για ολιγοήμερες διακοπές στην Αράχωβα.

Ο,τι απέμεινε από τη μοιραία σύγκρουση

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο γιος του ιδιοκτήτη των Jumbo ήταν ο οδηγός της μοιραίας Porsche

 Ένα φριχτό τροχαίο με τέσσερις νεκρούς - Βίντεο και εικόνες με τα πρόσωπα της τραγωδίας.

Ο 24χρονος γιος του ιδιοκτήτη των Jumbo ήταν ο οδηγός της μοιραίας Porsche που έπεσε πάνω σε σταθμευμένο όχημα σε πάρκινγκ της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας και στοίχισε τη ζωή σε τέσσερα άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στη μοιραία Porsche βρίσκονταν ο Γιώργος Βακάκης, γιος του ιδιοκτήτη των Jumbo και ένας φίλος του.  Από τη σφοδρή σύγκρουση το θάνατο βρήκαν οι δύο επιβαίνοντες της Porsche και οι δύο επιβάτες του σταθμευμένου Honda, μια 33χρονη μητέρα, με το τρίχρονο παιδάκι της, μπροστά στα μάτια του τραγικού πατέρα.

Ο 24χρονος γιος του ιδιοκτήτη του Jumbo, είναι ο «βενιαμίν» της οικογένειας του Απόστολου Βακάκη, που έχει ακόμη δυο κόρες, είχε επιστρέψει από τις ΗΠΑ, όπου σπούδαζε και πήγαινε για ολιγοήμερες διακοπές στην Αράχωβα.

Ο παιδικός του φίλος και συνεπιβάτης στην μοιραία Porsche Ανδρέας Γεωργακόπουλος
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ