Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Η Λιβαδειά γιόρτασε την Απελευθέρωσή της-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ



Η ιστορική πόλη της Λιβαδειάς γιόρτασε την επέτειο της απελευθέρωσης, απο τους Τούρκους,στον Ι.Ν. της Αγίας Παρασκευής.  Στο Ναό τελέστηκε δοξολογία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.Γεωργίου,στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αθανασίου Διάκου.
Ακολούθησε επετειακή εκδήλωση, αφιερωμένη στην Απελευθέρωση της πόλης,με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από τους μαθητές.
Ρεπορτάζ Παντελής Μπατσούλης



 Φωτογραφίες ΕΔΩ

Διαβάστε Περισσότερα »

Προσωρινά αποτελέσματα συμβασιούχων στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων


Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα της ΣΟΧ 1/2017 της πράξης «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων»
31 Μαρτίου 2017   ανακοινώσεις



ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΘΕΣΠΙΕΩΝ


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα της ΣΟΧ 1/2017
Ανάρτηση των προσωρινών πινάκων κατάταξης και βαθμολογίας, διοριστέων και απορριπτέων κατόπιν της υπ’ αριθμ. ΣΟΧ 1/2017 (υπ’ αριθμ. 1696/01-03-2017 Α∆Α:7Ξ33ΩΨ4-ΛΧΦ) Ανακοίνωσης για τη σύναψη σύμβασης εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τριών (3) ατόμων, για την υλοποίηση της Πράξης “ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΘΕΣΠΙΕΩΝ”, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ» 2014-2020, ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 10 «ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ – ΕΚΤ» στο Δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων, που εδρεύει στην Αλίαρτο Ν. Βοιωτίας.

Για να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα και το πρακτικό της επιτροπής κάντε κλικ εδώ
Η περίοδος υποβολής ενστάσεων αρχίζει από 1/4/2017 έως 10/4/2017.
 Κατά των πινάκων αυτών, επιτρέπεται στους ενδιαφερόμενους η άσκηση ένστασης, μέσα σε αποκλειστική προθεσμία δέκα (10) ημερών (υπολογιζόμενες ημερολογιακά), η οποία αρχίζει από την επόμενη ημέρα της ανάρτησής τους. Η ένσταση κατατίθεται ή αποστέλλεται με συστημένη επιστολή απευθείας στο ΑΣΕΠ (Πουλίου 6, Αθήνα, Τ.Θ. 14307, Τ.Κ. 11510) και, για να εξεταστεί, πρέπει να συνοδεύεται από αποδεικτικό καταβολής παραβόλου είκοσι ευρώ (20 €), που έχει εκδοθεί είτε μέσω της εφαρμογής του ηλεκτρονικού παραβόλου (e-παράβολο) είτε από Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ.).
Ο υποψήφιος πρέπει να αναγράψει τον κωδικό/αριθμό του παραβόλου στην ένσταση και να καταβάλει το αντίτιμο του ηλεκτρονικού παραβόλου μέχρι τη λήξη προθεσμίας υποβολής των ενστάσεων.
Το παρόν συντάσσεται κατ’ άρθρο 21 του Ν. 2190/1994 όπως ισχύει, προς πιστοποίηση της δημόσιας ανακοίνωσης και της έναρξης της 10ήμερης προθεσμίας για την υποβολή ενστάσεων
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Πρόεδρος των Special Olympics τιμά τους Βοιωτούς αθλητές στη Λιβαδειά

Ο Δήμος Λεβαδέων και η Τοπική Επιτροπή Special Olympics της Περιφερειακής
 Ενότητας Βοιωτίας σας προσκαλούν την
Τετάρτη 5 Απριλίου 2017 και ώρα 12:00 μ.μ. στο Παλιό Δημαρχείο
 όπου θα παρευρεθεί ο Πρέσβης ε.τ. και Πρόεδρος των Special Olympics Hellas
κ. Διονύσιος Κοδέλλας
με αφορμή την επιτυχία των αθλητών και αθλητριών στους ΧΙ Παγκόσμιους
 Χειμερινούς Αγώνες Special Olympics που πραγματοποιήθηκαν στην Αυστρία.


Διαβάστε Περισσότερα »

Αντίκυρα: Καλλιεργούσε χασίς στο δωμάτιό του!! ΦΩΤΟ


Συνελήφθη 60χρονος ημεδαπός στην Αντίκυρα Βοιωτίας, σε δωμάτιο της οικίας του οποίου εντοπίσθηκε εργαστήριο παραγωγής υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης

Επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (5) δενδρύλλια κάνναβης, ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, ζυγαριά ακριβείας κυνηγετικό όπλο, φυσίγγια, κ.α.


Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, συνελήφθη χθες      (30-03-2017) το απόγευμα, στην Αντίκυρα Βοιωτίας, ένας 60χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για διακίνηση και καλλιέργεια ναρκωτικών, καθώς και παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εντόπισαν τον 60χρονο έξωθεν της οικίας του και σε έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Ακολούθως εντός της οικίας του 60χρονου, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:

•    πλήρες εξοπλισμένο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης, εγκατεστημένο σε δωμάτιο αυτής, αποτελούμενο από (4) αυτοσχέδιες κατασκευές τοποθέτησης λαμπτήρων, επικάλυμμα αλουμινίου, ανεμιστήρα, ηλεκτρονικό θερμόμετρο και πολύμπριζο.
•    (5) δενδρύλλια κάνναβης, μετά πλήρους ριζικού συστήματος, ύψους έως (15) εκατοστών, εμφυτευμένα σε ισάριθμες γλάστρες.
•    ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (9) γραμμαρίων,
•    ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας καθώς και
•    ένα κυνηγετικό όπλο με τέσσερα (4) φυσίγγια.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς και παραπέμφθηκε προκειμένου να απολογηθεί στον κ. Ανακριτή Λιβαδειάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Π. Ε. Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού



Η καθιέρωση της 2ας Απριλίου ως Παγκόσμιας Ημέρας για τον Αυτισμό αποτελεί σημαντικό βήμα αναγνώρισης των θεμελιωδών δικαιωμάτων των ατόμων στο φάσμα του Αυτισμού.
Ο αυτισμός μας αφορά όλους! Πρόκειται για άτομα με κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τα οποία είναι ενεργά μέλη της κοινωνίας όπως όλοι μας.
Είναι γείτονές μας, μαθητές μας, συμμαθητές των παιδιών μας, συνάδελφοί μας. Κάθονται δίπλα μας στο λεωφορείο, παίζουν στη παιδική χαρά της γειτονιάς μας και είναι πολλές οι πιθανότητες να συναναστραφούμε στη ζωή μας με ένα αυτιστικό άτομο, γι΄ αυτό ας μην κλείνουμε τα μάτια, ας ενημερωθούμε.
Άλλωστε στόχος της  καθιέρωσης της Παγκόσμιας Ημέρας για το φάσμα του Αυτισμού, είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση της κοινωνίας μας, έτσι ώστε να μπορέσει να κατανοήσει τις ανάγκες, τις ιδιαιτερότητες αλλά και τα δικαιώματα αυτών των ατόμων.
Ας βοηθήσουμε όλοι να γίνουν τα απαραίτητα βήματα, για την ομαλή ένταξη των ατόμων αυτών στην κοινωνία.
Ο σεβασμός, η αλληλεγγύη και η υποστήριξη τους, αλλά και των οικογενειών τους αποτελεί κριτήριο πολιτισμού.



Διαβάστε Περισσότερα »

Το Τοπικό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Λιβαδειάς συμμετέχει στην πανελλήνια εθελοντική δράση Let’s do it Grecce

Το Τοπικό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Λιβαδειάς θα συμμετάσχει στην πανελλήνια εθελοντική δράση Let’s do it Grecce.
Την Κυριακή λοιπόν 2 Απριλίου 2017 στις 10:30 π.μ. σας περιμένουμε στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς (από την πλευρά των Αγίων Θεοδώρων) δια να καθαρίσουμε τον περιβάλλοντα χώρο.
Μικροί και μεγάλοι φορέσετε το χαμόγελό σας, πάρτε κοντά σας την καλή σας διάθεση και ξεκινήστε.
Ελάτε να απολαύσουμε το ταξίδι του εθελοντισμού, να αισθανθούμε πιο δραστήριοι, πιο δημιουργικοί πιο υπερήφανοι.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων που θα  ανταποκριθείτε στο κάλεσμά μας. 

Για το Δ.Σ.
Μετά Τιμής

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ                                         ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΙΝΙΟΥ

Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκίνησε η λειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Νεοχωράκι Θηβών

Έναρξη λειτουργίας Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής της ΔΗ.Κ.Ε.Θ. στο Νεοχωράκι Θηβών

Άνοιξε και φέτος το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Θηβαίων που βρίσκεται επί της  επαρχιακής οδού “Θήβα- Νεοχωράκι” και λειτουργεί από το 2008 στο πλαίσιο υλοποίησης των Κοινωνικών – Πολιτιστικών και Παιδαγωγικών σκοπών της Επιχείρησης. 

Ποδαρικό για τη σεζόν του 2017 έκαναν μαθητές από τα Δημοτικά Σχολεία Αντίκυρας και Διστόμου (συνολικά 90 μαθητές), οι οποίοι μαζί με τους δασκάλους τους επισκέφτηκαν το Πάρκο για να εκπαιδευτούν σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας. Εκεί, τους υποδέχτηκε ο νέος Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Θ. κ. Κώστας Χαρέμης και το προσωπικό που στελεχώνει το Πάρκο.

Η Εκπαίδευση στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής αφορά παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας και πραγματοποιείται από πιστοποιημένους εκπαιδευτές. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, με απλουστευμένο τρόπο επιδεικνύονται τα βασικά στοιχεία της οδού, οι βασικοί κανόνες που θέτει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο θα πρέπει ο πολίτης να λειτουργεί ως χρήστης της οδού, σεβόμενος τους λοιπούς χρήστες και το περιβάλλον.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον προγραμματισμό εκπαιδευτικής επίσκεψης στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στα τηλέφωνα 2262028062 & 2262029729 ή μέσω e-mail στο diketh@otenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακαλείται επικίνδυνο φυτοφάρμακο για τη δημόσια υγεία

Ανάκληση οριστικής άδειας διάθεσης στην αγορά του φυτοπροστατευτικού προϊόντος  με την εμπορική ονομασία
SHARPEN33 EC  λόγω επικινδυνότητας για τη δημόσια υγεία

Μετά το υπ' αρ. 3535/27-3-2017 έγγραφο της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Βοιωτίας που στηρίζεται στην υπ' αρ. 3194/31694/20-03-2017 του Υπ.Α.Α.Τ. Και το υπ' αρ. 05/16-01-2017 έγγραφο της ΔΑΟΚ ΠΕ Βοιωτίας, γνωστοποιείται ότι ανακαλείται μέχρι την ολοκλήρωση της διοικητικής διερεύνησης η με αριθμό 70107 άδεια διάθεσης ( η οποία εκδόθηκε με την ΥΑ 1387/16902/11-02-2015) του φυτοπροστατευτικού προϊόντος (ζιζανιοκτόνου) με την εμπορική ονομασία SHARPEN 33 EC, γιατί έπειτα από εργαστηριακές αναλύσεις, ανιχνεύθηκαν συγκεντρώσεις της ουσίας nitrosopendimethalin (νιτροζαμίνη) που υπερβαίνουν το όριο των 45mg/kg.
Οι επαγγελματίες χρήστες κάτοχοι του σκευάσματος καλούνται να μη το χρησιμοποιήσουν και να το επιστρέψουν στον προμηθευτή τους, ενώ οι ιδιοκτήτες καταστημάτων πώλησης φυτοπροσττευτικών προϊόντων καλούνται να μη το διαθέτουν στην αγορά και να το επιστρέψουν στον προμηθευτή τους μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας του άρθρου 9 Ν. 4036/2012 (ΦΕΚ Α'Β).
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
Διαβάστε Περισσότερα »

Δασικοί χάρτες: Οι αλλαγές για χωράφια και ακίνητα

Τη δυνατότητα να εξαγοράσουν σε 100 δόσεις τα παράνομα εκχερσωμένα αγροτεμάχια δίνει στους αγρότες το σχέδιο νόμου για τους δασικούς χάρτες που βρίσκεται έτοιμο στα συρτάρια του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», προβλέπεται γενναία αναπροσαρμογή του ανταλλάγματος χρήσης, δηλαδή του ενοικίου της γης σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόθεση εξαγοράς, ενώ επιτρέπεται πλέον και η κατασκευή μικρών υποδομών, όπως γεωτρήσεις, που εξυπηρετούν την υπουργική δραστηριότητα.

Παράλληλα τακτοποιείται και το αίτημα των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ για ατέλεια στην υποβολή αντιρρήσεων για δημοτικές εκτάσεις, ενώ καθορίζονται με σαφήνεια τα πρόδηλα λάθη, δίδονται οδηγίες στη διοίκηση για τις πράξεις που πρέπει να γίνουν και εξαιρούνται οι πεδινές χορτολιβαδικές εκτάσεις από τις προστατευτικές διατάξεις της δασικής νομοθεσίας.

Οι βασικότερες από τις προτεινόμενες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου περιλαμβάνουν:

-Αντιμετώπιση προφανών σφαλμάτων των δασικών χαρτών – Ενημέρωση χαρτών με τις νόμιμες πράξεις της διοίκησης.

-Καθορισμός αμοιβής δικηγόρου και συγκρότηση επιτροπών αντιρρήσεων.

-Ατέλεια των ΟΤΑ στην υποβολή αντιρρήσεων για δημοτικές εκτάσεις.

-Προώθηση διαδικασίας αιτήσεων εξαγοράς εκχερσωμένων εκτάσεων, οι οποίες θα αναστέλλουν την κύρωση του δασικού χάρτη.

-Μείωση του κόστους εξαγοράς ή/και χρήσης της έκτασης με ταυτόχρονη αύξηση του αριθμού των δόσεων.

-Επιτρέπεται η ύπαρξη κατασκευών που εξυπηρετούν τη γεωργική δραστηριότητα σε παραχωρηθείσες εκτάσεις όπως δεξαμενές νερού, γεωτρήσεις, μετρητές ΔΕΗ και υπόστεγα.

-Δεν απαιτείται η υποχρέωση υποβολής οικονομοτεχνικής μελέτης για τις εκχερσωμένες εκτάσεις μεταξύ 1975-2007.


Διαβάστε Περισσότερα »

Προσλήψεις γιατρών στο Νοσοκομείο Θηβών

 Το Γ.Ν. Λιβαδειάς -Γ.Ν. Θηβών (Αποκεντρωμένη Οργανική Μονάδα Θηβών) προκηρύσσει την πλήρωση των κάτωθι επί θητεία ειδικευμένων ιατρών του κλάδου Ε.Σ.Υ. στα αντίστοιχα τμήματα:

    Μία (1 ) θέση επιμελητή Β΄ Παθολογίας για το Παθολογικό Τμήμα και
    Μία (1 ) θέση επιμελητή Α΄ Παιδιατρικής για το Παιδιατρικό Τμήμα

Η αίτηση–δήλωση με όλα τα δικαιολογητικά, υποβάλλεται στο Τμήμα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού του Νοσοκομείου εις τριπλούν, κάθε σειρά σε ξεχωριστό φάκελο, εντός προθεσμίας είκοσι (20) ημερών, ήτοι από 30-3-2017 έως και 18-4-2017.

Αιτήσεις – δηλώσεις που υποβάλλονται μετά τη λήξη της προθεσμίας, δεν γίνονται δεκτές. Αιτήσεις-δηλώσεις μαζί με τα δικαιολογητικά, μπορούν να υποβάλλονται και ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή ή με εταιρεία ταχυμεταφοράς, μέσα στην ορισθείσα προθεσμία στην διεύθυνση « Γενικό Νοσοκομείο Θηβών (Αποκεντρωμένη Οργανική Μονάδα Θήβας)- θέση Κουμέρκι ΤΚ 32200, Θήβα» με την επισήμανση «Για την προκήρυξη θέσεων ιατρών του κλάδου Ε.Σ.Υ».

Για τις αιτήσεις αυτές η ημερομηνία υποβολής προκύπτει είτε από τη σφραγίδα του ταχυδρομείου είτε από το αποδεικτικό παράδοσης στην εταιρεία ταχυμεταφοράς.

Κάθε υποψήφιος μπορεί να διεκδικήσει και να κριθεί για περισσότερες της μίας θέσης αλλά για κάθε θέση πρέπει να υποβάλλει ξεχωριστή αίτηση-δήλωση με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2262350113.
altsantiri.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Το χειρότερο γεύμα της ζωής του: Τι έπαθε φίδι που έφαγε ακανθόχοιρο

    Ένα κακό γεύμα μπορεί να σου προκαλέσει πολλά προβλήματα- αλλά υπάρχουν και κάποια γεύματα τα οποία το...παρακάνουν, ομολογουμένως, και ένα από αυτά απεικονίζεται από βίντεο που προέρχεται από τη Βραζιλία και κάνει τον γύρο του Διαδικτύου.

«Πρωταγωνιστής» είναι ένα φίδι το οποίο έκανε το λάθος να φάει ακανθόχοιρο- και το πληρώνει ακριβά, καθώς τα αγκάθια του θηράματός του έχουν τρυπήσει το δέρμα του και βγαίνουν έξω (δεν τολμούμε καν να εικάσουμε πόσο οδυνηρό μπορεί να είναι κάτι τέτοιο για το ζώο).

...και σαν να μην έφτανε αυτό, «επίσκεψη» στο φίδι (που μάλλον δεν θα επέζησε για πολύ) κάνει και ένας σκύλος, ο οποίος πλησιάζει για να περιεργαστεί το περίεργο θέαμα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Καιρός: Νεφώσεις, βροχές και θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο

 Αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά και βόρεια
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή πρόσκαιρες καταιγίδες στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Νότιο Αιγαίο και μετά το μεσημέρι τοπικούς όμβρους στην Ήπειρο περιμένουμε σήμερα Παρασκευή. Παράλληλα, θυελλώδεις θα πνέουν οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο.

Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Μακεδονία όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Βελτίωση από το βράδυ.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα Ηπερωτικά, το μεσημέρι - απόγευμα με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς χαμηλότερη. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ευβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμών Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα Νότια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Στα Νότια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές. Βελτίωση από το βράδυ.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειανατολικοί 3 με 5 πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 17 Κελσίου.           

Διαβάστε Περισσότερα »

Μόνο 2 ημέρες την εβδομάδα θα λειτουργεί η Τράπεζα στο Δίστομο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ


Ξαφνικά και  με  έκπληξη, πληροφορηθήκαμε  σήμερα Πέμπτη 30/03/2017 την υποβάθμιση  του  καταστήματος  της Τράπεζας  Πειραιώς  στο  Δίστομο.
Το κατάστημα με απόφαση της Τράπεζας  μετατρέπεται σε  κινητό και  θα  λειτουργεί ΜΟΝΟ  δύο ημέρες  την εβδομάδα Δευτέρα και  Πέμπτη!!!
Πρόκειται  για  μια  εξέλιξη  η  οποία υποβαθμίζει  περαιτέρω  την  καθημερινότητα  των δημοτών  του  Διστόμου, του  Στειρίου και των  κατοίκων  πολλών  γύρω  χωριών.
Η  εξέλιξη αυτή  ήρθε, παρόλο  που όπως  πληροφορηθήκαμε  οι  τοπικές  κοινωνίες  ανταποκρίθηκαν  στο  κάλεσμα της  τράπεζας  για ενίσχυση  των δραστηριοτήτων της (μετά την  προηγούμενη ανακοίνωση για λουκέτο στο κατάστημα) και βελτίωσε τα οφέλη της. Σε αυτό συντέλεσε και η μεταφορά ποσού, πολύ μικρού έστω από τα διαθέσιμα χρήματα του Δήμου στην εν λόγω τράπεζα.
Η παράταξη Ενωτικός Ανεξάρτητος Συνδυασμός του Δήμου Δ.Α.Α. θεωρεί την εξέλιξη αυτή απαράδεκτη και επιβλαβή για τα συμφέροντα των Δημοτών του Δήμου και ιδιαίτερα των κατοίκων Διστόμου-Στειρίου και των κατοίκων περιοχών όμορων Δήμων (Δαύλεια, Κυριάκι, Δεσφίνα) και καλεί:
-Την τράπεζα να αναθεωρήσει την απόφασή της όσο αφορά το κατάστημά της στο Δίστομο για μια σειρά λόγων, όπως έχουν αναπτυχθεί στην προηγούμενη κινητοποίηση κατοίκων και επαγγελματιών της ευρύτερης περιοχής και στο Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας.
-Τον Δήμο Δ.Α.Α. να ενεργοποιηθεί προς την κατεύθυνση άρσης της απόφασης αυτής, και να προχωρήσει  στο πλαίσιο συζητήσεων με την Τράπεζα στην υλοποίηση της μεταφοράς ολόκληρου του ποσού των διαθεσίμων του Δήμου.
-Την κυβέρνηση να παρέμβει δια των αρμοδίων της οργάνων στην Τράπεζα και να ζητήσει την επαναφορά του καταστήματος στην πρότερη κατάσταση, δηλαδή την κανονική λειτουργία του καταστήματος.
Οι κάτοικοι του Δημοτικού Διαμερίσματος  Διστόμου δεν θα ανεχθούν περαιτέρω υποβάθμιση και αποσάρθρωση των δομών και των υπηρεσιών που εξυπηρετούν το κοινωνικό σύνολο ,ιδιαίτερα δε σ’αυτή την περίοδο που πλήττονται  από την οικονομική κρίση και την ανεργία.
               ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ  ΕΝ.Α.Σ.  ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ  ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΟΙ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ  
                             ΦΟΥΝΤΑ- ΚΟΤΡΟΓΙΑΝΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
                             ΠΑΝΤΙΣΚΑΣ  ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 
                             ΓΑΛΑΝΗΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
                             ΠΑΝΟΥΡΓΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
                             ΣΠΑΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Levadistas:Την Κυριακή καθαρίζουμε και καλλωπίζουμε το πάρκο της Έρκυνας

Την Κυριακή 2 Απριλίου οι Levadistas συμμετέχουμε στην Πανελλήνια εθελοντική δράση Let's do it Greece.Για μια μέρα το χρόνο ομάδες από όλη τη χώρα συντονιζόμαστε,καθαρίζουμε και ομορφαίνουμε την Ελλάδα μας.Όσοι δεν έχετε επιλέξει κάποιο χώρο για την δράση σας με πολλή χαρά σας καλούμε να έρθετε μαζί μας στο πάρκο της Έρκυνας πίσω από το διοικητήριο(Καλατράβα) στις 10.30 το πρωί.Ελάτε με όλη σας την καλή διάθεση, μικροί και μεγάλοι να καθαρίσουμε,να καλλωπίσουμε,να ζωγραφίσουμε και να περάσουμε ωραία.Μην ξεχάσετε να φέρετε μαζί σας το καπελάκι σας,το νεράκι σας και λουλουδάκια να φυτέψουμε!!!

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ