Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Σε άθλια κατάσταση το κτίριο της Κοινότητας των Λεύκτρων-Φωτογραφίες

Καταγγελία πολιτών Λεύκτρων στο Permisospress
Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει τα τελευταία έξι χρόνια,το κτίριο του Κοινοτικού  καταστήματος των Λεύκτρων, όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το κτίριο που στεγάζεται η Τοπική Κοινότητα και το Αγροτικό Ιατρείο,βρίσκεται σε άθλια κατάσταση,εσωτερικά και εξωτερικά χωρίς καμία φροντίδα απο τον Δήμο Θηβαίων και άρχισαν να πέφτουν κομμάτια όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Λεύκτρων κ.Τσαραπάρη επιβεβαιώνει τις καταγγελίες των κατοίκων για την εγκατάλειψη του κτιρίου απο τον Δήμο και σε πρόσφατη επιστολή του προς τον Δήμο Θηβαίων, η οποία 
κοινοποιήθηκε προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τον καθιστά υπεύθυνο για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και ζητά  την άμεση έναρξη των εργασιών.







Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόγραμμα Ακουλοθιών Μεγάλης Εβδομάδας στον Άγιο Ρηγίνο Λιβαδειάς


Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτα μέτρα στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας για τη μεταφορά αεροσκάφους

Σε ισχύ την Τετάρτη, έκτακτα μέτρα στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, λόγω χερσαίας μεταφοράς αεροπλάνου από την Τανάγρα στο Τατόι

Λόγω χερσαίας οδικής μεταφοράς υπερμεγέθους φορτίου και συγκεκριμένα, αεροσκάφους, την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017 και κατά τις ώρες 11:00΄ έως 13:00΄, θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, στο τμήμα της από τον Α/Κ Τανάγρας (χ.θ. 67+655) έως και τον Α/Κ Καλυφτάκη (χ.θ. 20+060).

Ειδικότερα και κατά το χρόνο της μεταφοράς, το όριο ταχύτητας των οχημάτων που θα κινούνται στο ανωτέρω οδικό τμήμα θα περιορίζεται στα 50 χλμ/ ώρα και δε θα επιτρέπεται η προσπέραση του οχήματος μεταφοράς του υπερμεγέθους φορτίου (Μήκος: 27.30 μ., Πλάτος: 8.40 μ., Ύψος: 4.80 μ.).

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους, οι οδηγοί θα μπορούν να εξέρχονται του κυρίως ρεύματος κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας σε οποιοδήποτε κόμβο εξόδου της επιλογής τους, προκειμένου να κινηθούν επί του παράπλευρου οδικού δικτύου.

Επιπρόσθετα και για το χρονικό διάστημα (περί τις 11:30΄-12:00΄) από την άφιξη του οχήματος μεταφοράς στον Σταθμό Διοδίων Αφιδνών μέχρι και τη διέλευσή του από αυτόν, θα επιτρέπεται στα οχήματα που θα ακολουθούν η προσπέραση του οχήματος μεταφοράς.

Περαιτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από τις 13:00΄ έως τις 15:00΄, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων επί της οδού Τατοΐου, στο τμήμα της από τον Α/Κ Καλυφτάκη μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ερυθραίας, κατά την έξοδο του οχήματος μεταφοράς από τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας για την πραγματοποίηση του τελικού σκέλους της μεταφοράς στο αεροδρόμιο της Πολεμικής Αεροπορίας στο Τατόι.

Σε περίπτωση μη πραγματοποίησης της μεταφοράς λόγω δυσμενών καιρικών φαινομένων ή άλλων συμβάντων, η μεταφορά του αεροσκάφους θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (06/04/2017) κατά τις ίδιες ώρες.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων, για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα παραπάνω σημεία και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τι αποφάσισε το ΔΣ Ορχομενού για το αίτημα απόσχισης του Ακραιφνίου (video)

Στο τοπικό συμβούλιο Ακραιφνίου και σύμφωνα με το νόμο του Καλλικράτη παραπέμφθηκε το αίτημα επιτροπής κατοίκων που ζητούν την απόσχιση του χωριού από το Δήμο Ορχομενού και την ένταξή του στο Δήμο Αλιάρτου Θεσπιών.

Απέναντι στην πρόταση της επιτροπής τάχθηκε ο πρόεδρος του Ακραιφνίου ενώ οι παρατάξεις της μειοψηφίας συμφώνησαν στην ανάγκη δημοκρατικής έκφρασης της τοπικής κοινωνίας.

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε η συνεδρίαση κατά την τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου Γιάννη Τσιάμη ο οποίος επέρριψε ευθύνες για τις εξελίξεις στη δημοτική αρχή.


Τι αποφάσισε το ΔΣ Ορχομενού για το αίτημα... από LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόγραμμα λειτουργίας Κοινωνικού Ιατρείου του Δήμου Λεβαδέων


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ

ΛΙΟΝΤΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ (ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ)
Τετάρτη 05 Απριλίου

ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΜΟΡΦΙΑ (ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ)
Τετάρτη 19 Απριλίου

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΑΖΑΡΟΣ (ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ)
Τετάρτη 03 Μαΐου

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ ΦΟΙΒΗ – ΑΝΤΙΓΟΝΗ (ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ)
Τετάρτη 17 Μαΐου

ΚΕΡΑΣΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ)
Τετάρτη 07 Ιουνίου

ΚΟΜΠΟΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ)
Τετάρτη 21 Ιουνίου
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟY ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΑΣ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  
Όλοι στο δρόμο του αγώνα σε αποφασιστική - αδιάκοπη - μαζική δράση να προασπίσουμε τη ζωή μας -τη ζωή των παιδιών μας- της εργατικής - λαϊκής οικογένειας. Να ανατρέψουμε τις αντεργατικές αντιλαϊκές πολιτικές.
Δεν τους φθάνει που μέχρι σήμερα έχουν κατακρεουργήσει τις κύριες και επικουρικές συντάξεις μας, έχουν αφαιρέσει τα δώρα μας, η περικοπή του ΕΚΑΣ. Που μας αποκλείουν από την Υγεία την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Που μας φόρτωσαν με ανυπέρβλητα φορολογικά βάρη, ΕΝΦΙΑ. Που κατάργησαν όποια κοινωνική παροχή κατακτήσαμε.
Δεν τους φθάνουν τα δισεκατομμύρια που "κούρεψαν" και άρπαξαν από τα Ταμεία μας για λογαριασμό των τραπεζιτών των επιχειρηματικών ομίλων για την αιματοβαμμένη τους ανάπτυξη. Τώρα με τα νέα αντισυνταξιουχικά - αντιλαϊκά μέτρα έρχονται να μας ισοπεδώσουν. Η κυβέρνηση υποκρίνεται ότι διαπραγματεύεται σκληρά, αφού έχει συμφωνήσει με τους δανειστές σε νέες θανατηφόρες περικοπές σε ό,τι έχει απομείνει από τις πενιχρές συντάξεις μας. Η εφαρμογή της “προσωπικής διαφοράς” σημαίνει νέες καταστροφικές περικοπές στις υπάρχουσες συντάξει μας έως και 30%. Έχουν συμφωνήσει σε νέα μείωση του αφορολόγητου, που σημαίνει νέες περικοπές επάνω στις περικοπές, όπως και η εφαρμογή του αυτόματου "κόφτη".
Για τα παιδιά μας ετοιμάζουν εργασιακό μεσαίωνα με αφαίρεση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, παραπέρα απελευθέρωση των ωραρίων εργασίας, την απελευθέρωση των απολύσεων. Αυτά απαιτούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Καμία ανοχή στα μέτρα της κυβέρνησης. Να τελειώνουμε με τις αυταπάτες, τον εφησυχασμό, την αδιαφορία, την απογοήτευση, το φόβο.
Απορρίπτουμε τη μαύρη προπαγάνδα της κυβέρνησης και την προσπάθειά της να κατευνάσει με ωμά ψέματα, τη δικαιολογημένη οργή και αγανάκτησή μας.
Την ίδια ευθύνη έχουν και τα άλλα κόμματα που έχουν ψηφίσει τα μνημόνια και δεν πρόκειται να επαναφέρουν κανένα από τα καταργημένα δικαιώματά μας. Δεν θα επιλέξουμε ποιος δήμιος θα μας αποκεφαλίσει.
Δεν υποχωρούμε, δεν θα υποταχθούμε, δεν θα αποδεχθούμε και δεν θα νομιμοποιήσουμε ποτέ στη συνείδησή μας ως τετελεσμένο ό,τι μας έχει αφαιρεθεί. Μένουμε σταθερά στο δρόμο του αγώνα.

Μαζικά, αγωνιστικά δίνουμε τη μάχη ενάντια στη νέα λαίλαπα, τη νέα θανατηφόρα συμφωνία με αφαίρεση της "προσωπικής διαφοράς", τη μείωση του αφορολόγητου, τον αυτόματο "κόφτη", που φέρνει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Διεκδικούμε την απόδοση στο ακέραιο στις κύριες, επικουρικές συντάξεις μας, το ΕΚΑΣ, τα μερίσματα. Την επαναφορά των δώρων 13ης και 14ης σύνταξης, τις παροχές στη Δημόσια Υγεία και ό,τι άλλο μας έχει αφαιρεθεί. Άμεση έκδοση και καταβολή των συντάξεων που εκκρεμούν.
Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών, αντιλαϊκών, φορομπηχτικών νόμων, ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων.
Συνάδελφοι Συνταξιούχοι,
Ο δρόμος για το δυνάμωμα του κοινού μας αγώνα με τα παιδιά μας με το εργατικό - λαϊκό κίνημα είναι η ανάγκη που πρέπει να εκπληρωθεί. Δρόμος για επιστροφή δεν υπάρχει.
Θα νικήσουμε μόνο δυναμώνοντας την πάλη μας, τους αγώνες, τη μαζική δράση, για την ανατροπή των αντεργατικών, αντιλαϊκών πολιτικών για να ζήσουμε καλύτερα με τον πλούτο που παράγουμε.
ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ - ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ».
Διαδηλώνουμε στις 7 Απρίλη, μέρα συνεδρίασης του Γιούρογκρουπ.

Όλοι στη συγκέντρωση  των σωματείων στη Θήβα την Παρασκευή 7 Απριλίου 
στις 19:00 στην κεντρική πλατεία.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛIΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΕΠΑΡΧΙΑΣ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

  Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς θέλει να ευχαριστήσει δημόσια για ακόμη μία φορά,  όλους τους εθελοντές  ιατρούς, για την αλληλεγγύη που δείχνουν σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνούν οι συμπολίτες μας, με τη λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου για πέμπτη συνεχή χρονιά,  όπου προσφέρουν δωρεάν ιατρική βοήθεια στα ιδιωτικά τους ιατρεία, σε άνεργους και ανασφάλιστους, και πραγματικά με αυτή τους την κίνηση, τιμούν τον όρκο τους στον Ιπποκράτη.
     Ευχαριστούμε θερμά  τους κ.κ. Γεώργιο Π.Γκουτζάνη Ορθοπεδικό, τους Παθολόγους Πέτρο Ι. Αρκουμάνη, Ιωάννη Καπρίνη, τους Καρδιολόγους Εμμανουήλ Ε. Κασωτάκη , Βασίλειο Δ. Κρίκο , Γεώργιο Ι. Λάππα , Γεώργιο Σαμουήλ , τους Παιδιάτρους Αναστασία Ε. Μαντζιώκα, Καλογήρου Βασίλειο, Ευμορφία Αθ. Ηλιοπούλου, την Ωτορινολαρυγγολόγο  Όλγα Μοσκοφίδου – Τάσσου , την Οφθαλμίατρο Αναστασία Δ. Τρακανιάρη – Ρούσσαρη , τον Γυναικολόγο Νικόλαο Ι. Τσούρα, την Μικροβιολόγο Σοφία Πριτσούλη – Κουβάρα , τον Γαστρεντερολόγο- Ηπατολόγο Παναγιώτη Σφήκα, την Δερματολόγο Ίρινα Αβντεεβα – Αρκουμάνη, τους Φυσιοθεραπευτές Γιάννη Κοσμαδάκη , Σεμίνα Σαλούστρου  και την Εργοθεραπεύτρια Μαρία Σκουρολιάκου.
Τους ευχόμαστε  υγεία και δύναμη και μακάρι το παράδειγμά τους να το μιμηθούν και άλλοι συνάδελφοί τους.
  (Υπενθυμίζουμε ότι οι άνεργοι και ανασφάλιστοι που επιθυμούν να επισκεφτούν τους ανωτέρω εθελοντές γιατρούς να απευθύνονται στο Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς στο τηλ. 22610 28344)
Τέλος ευχαριστούμε και όλους τους συμπολίτες μας που προσφέρουν φάρμακα για το Κοινωνικό Φαρμακείο του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς.


                                          Για       το       Δ.Σ.

            Ο       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο      ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


     ΣΤΑΘΑΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ                      ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ρύθμιση οφειλών στη Δ.Ε.Υ.Α Θήβας ή αλλιώς διακοπή νερού ...

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ – ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΛΟΓΩ ΟΦΕΙΛΩΝ


Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης - Αποχέτευσης Θήβας ανακοινώνει τη δυνατότητα ρύθμισης για τις ανεξόφλητες υποχρεώσεις των χρηστών (ιδιοκτητών και υπόχρεων) των παρεχόμενων υπηρεσιών ύδρευσης από τη Δ.Ε.Υ.Α.Θ. σε εφαρμογή του άρθρου 170 του Ν. 3463/06 (Κώδικας Δήμων & Κοινοτήτων).
Ο αριθμός των δόσεων της ρύθμισης θα μπορεί να φτάσει τις δώδεκα (12) ενώ η κάθε δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη από δεκαπέντε ευρώ (15€). Με την αποδοχή της ρύθμισης και την τήρησή της η οφειλή απαλλάσσεται από περαιτέρω προσαυξήσεις.
Η Δ.Ε.Υ.Α.Θ. παρακαλεί τους χρήστες (ιδιοκτήτες ή υπόχρεους) να ανταποκριθούν και να εξοφλήσουν εκκρεμείς λογαριασμούς τους ή να προβούν σε ρύθμιση καταβολής τους, προκειμένου να αποφευχθούν οι προβλεπόμενες ενέργειες από το νόμο και τον Κανονισμό της επιχείρησης για την άμεση είσπραξη των οφειλών και να μην προβεί στην έσχατη λύση, τη διακοπή της υδροδότησης.
Επίσης η Δ.Ε.Υ.Α.Θ. παρακαλεί τους ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν είναι υπόχρεοι κατανάλωσης αλλά το ενοικιάζουν ή το παραχωρούν, να επικοινωνήσουν με την επιχείρηση προκειμένου να ενημερωθούν για την ύπαρξη οφειλών.
Το νερό αποτελεί αγαθό ζωτικής σημασίας για όλους μας. Αυτό αποτελεί ανέκαθεν τον πυρήνα της κοινωνικής πολιτικής της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. και το αποδεικνύει καθημερινά με την παροχή μειωμένου τιμολογίου σε ειδικές κατηγορίες συνδημοτών μας. Η Δ.Ε.Υ.Α.Θ. ωστόσο, σεβόμενη τους συνεπείς καταναλωτές της, είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει σε διακοπές υδροδότησης λόγω οφειλών για να καλύψει τα ανελαστικά λειτουργικά της έξοδα και για να προασπίσει τον ανταποδοτικό και κοινωφελή της χαρακτήρα.
Πληροφορίες στο Τμήμα Καταναλωτών, τηλ. 2262022547.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωση των Οικοδόμων Θήβας



ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΑΣ
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην προσπάθειά της να ικανοποιήσει πλήρως τις απαιτήσεις των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των κατασκευαστών και όλων αυτών που ζουν από το δικό μας ιδρώτα, συνεχίζει την αντιλαϊκή επίθεση, έτσι ώστε να μπορέσουν να μεγαλώνουν τα κέρδη τους πάνω στη δική μας φτώχεια.
Τα όποια παζάρια γίνονται είναι για το ποια τμήματα του κεφαλαίου θα βγουν πιο ενισχυμένα από τα άλλα. Σ’ αυτό που συμφωνούν πλήρως είναι μόνο σε ό,τι αφορά το τσάκισμα των δικών μας δικαιωμάτων.
Συνάδελφοι,
Δεν πέφτουμε στην παγίδα που στήνει η κυβέρνηση και οι προπαγανδιστικοί της μηχανισμοί, που θέλουν «το αρνί να παρακαλάει να έρθει το Πάσχα». Δηλαδή να κλείσει η αξιολόγηση, για να «ανοίξουν οι δουλειές», όπως λένε κι οι εργολάβοι, για να «φάμε όλοι γλυκό ψωμί».
Μας κοροϊδεύουν, η όποια ανάπτυξη έρθει, θα πατάει στο αντιλαϊκό οπλοστάσιο που ψήφισαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και συνεχίζει κι η σημερινή, δηλαδή με μεροκάματα πείνας, με βαριά φορολογία στις πλάτες των εργατών και συντάξεις στη μορφή επιδόματος από τη μια και με περισσότερες φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις και άλλα προνόμια για το κεφάλαιο.
Έχουν συμφωνήσει και θα προχωρήσουν:
  • Στη μείωση του αφορολόγητου ορίου, που θα επιβαρύνει με αύξηση της φορολογίας μισθωτούς και συνταξιούχους και θα φέρει νέα δραματική μείωση του ήδη πενιχρού εισοδήματος.
  • Σε νέες μειώσεις σε μισθούς, σε νέες μειώσεις στις συντάξεις με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, την εφαρμογή του νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων, με ενίσχυση της μερικής απασχόλησης και των ελαστικών σχέσεων εργασίας, με τον «υποκατώτο» μισθό, με μόνιμους «κόφτες».
  • Στην αύξηση της ανεργίας με την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.
  • Σε νέες ιδιωτικοποιήσεις.
  • Στο τσάκισμα της συνδικαλιστικής δράσης, του δικαιώματος στην απεργία με αντιδραστικό συνδικαλιστικό νόμο.
  • Στη δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών που επιβάλλουν εργασιακό καθεστώς ζούγκλας για τους εργαζόμενους, φορολογικό παράδεισο κι άλλα προνόμια για το κεφάλαιο.
  •  
Κάνοντας την δικιά μας αξιολόγηση όλων αυτών που συμβαίνουν γύρω μας, απευθύνουμε κάλεσμα για να συμμετέχουμε μαχητικά – δυναμικά στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν τα ταξικά σωματεία. Δεν περιμένουμε από άλλους να μας λύσουν τα προβλήματα. Δεν υπάρχουν σωτήρες.
Με τον αγώνα μας θα επιβάλλουμε το δίκιο μας, οργανωμένα, προτάσσοντας τις δικές μας ανάγκες κι όχι τις ανάγκες των αφεντικών.


Όλοι στη συγκέντρωση  των σωματείων στη Θήβα στις 7 Απριλίου  στις 19:00 στην κεντρική πλατεία.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο διπλό χτύπημα από τους ληστές των χρηματοκιβωτίων σε Ριτσώνα και Αυλίδα


Συνεχίζονται οι ληστείες σε χρηματοκιβώτια. Το βράδυ της Δευτέρας δύο βιομηχανίες δέχθηκαν επίθεση, με τους ληστές να καταφέρνουν να διαφύγουν με κέρδη και στις δύο περιπτώσεις.

Συγκεκριμένα, στις 3.30 το πρωί στην Αυλίδα Βοιωτίας, 5 άτομα εισέβαλαν στην «Ολυμπιακή Ζυθοποιία», αφού ακινητοποίησαν τους φύλακες. Στο εσωτερικό του εργοστασίου βρήκαν μία χημικό την οποία εγκλώβισαν και απομόνωσαν σε χώρο του κτιρίου. Στη συνέχεια εντόπισαν το χρηματοκιβώτιο και αφαίρεσαν χρήματα.

Στις 3.40 στη Ριτσώνα, ομάδα ληστών εισέβαλε στη σαπουνοβιομηχανία «Παπουτσάνης». Οι ληστές, αφού ακινητοποίησαν τον φύλακα και δύο υπαλλήλους, αφαίρεσαν ένα χρηματοκιβώτιο.

Και στις δύο περιπτώσεις οι ληστές κατάφεραν να διαφύγουν, ενώ η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πάσχα στη Λιβαδειά - 3ο Κυνήγι του κρυμμένου αυγού-Δημιουργική απασχόληση για παιδιά


Διαβάστε Περισσότερα »

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας του Δήμου Θηβαίων

 Διακοπή λειτουργίας του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας του Δήμου Θηβαίων την Τετάρτη 5/4/2017 λόγω επιμόρφωσης των στελεχών του.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας του Δήμου Θηβαίων, δεν θα λειτουργήσει την Τετάρτη 5/4/2017, λόγω συμμετοχής των στελεχών του σε ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων με θέμα: «Παρουσίαση του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας για τη φιλοξενία γυναικών προσφύγων και των παιδιών τους στο δίκτυο δομών πρόληψης και καταπολέμησης της βίας κατά των γυναικών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων».

Οι ενδιαφερόμενες γυναίκες μπορούν να απευθύνονται τηλεφωνικά είτε στη Γραμμή SOS της ΓΓΙΦ 15900 είτε στα υπόλοιπα Συμβουλευτικά Κέντρα, τα τηλέφωνα των οποίων είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της ΓΓΙΦ: www.isotita.gr και www.womensos.gr



Διαβάστε Περισσότερα »

Περπατάμε στην ακρόπολη της αρχαίας Κορώνειας



Περιπατητική διαδρομή Απριλίου της Επιτροπής Αθλητισμού Δήμου ΛεβαδέωνΗ Επιτροπή Αθλητισμού του Δήμου Λεβαδέων  ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους, ότι η περιπατητική διαδρομή για τον μήνα Απρίλιο, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Απριλίου 2017, με σημείο προσυγκέντρωσης την πλατεία Λάμπρου Κατσώνη (Ζάππειο), στη Λιβαδειά στις 8:30 για την εξυπηρέτηση όσων δεν έχουν Ι.Χ. Θα ξεκινήσουμε το περπάτημα μας στις 9.00 π.μ., από το 1ο χιλιόμετρο της διασταύρωσης Αγίου Γεωργίου (μάντρα οικοδομικών υλικών Κολιούκου) με προορισμό την ακρόπολη αρχαίας Κορώνειας στο λόφο Καμάρι και την μονή Σκέπης. Η διάρκεια της διαδρομής είναι περίπου 2:00 - 2.30 ώρες, βαθμός δυσκολίας, εύκολη, κατάλληλη και για παιδιά. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6976 332 156.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εγκρίθηκε από τον ΕΟΤ το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής Δ. Θηβαίων 2017



Εγκρίθηκε με το υπ' αρ. πρωτ. 2821/28-3-2017 έγγραφο του Ε.Ο.Τ. το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής του Δήμου Θηβαίων για το έτος 2017, όπως αυτό προτάθηκε από την Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Δ. Θηβαίων και εγκρίθηκε με την υπ' αρ. 36Α/2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επτά ( 7) δράσεις, που θα υλοποιηθούν σύμφωνα με τις προτεραιότητες που θα ορίσει η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης. Για την υλοποίηση των δράσεων έχει εξασφαλιστεί από την Οικονομική Υπηρεσία Δ. Θηβαίων χρηματοδότηση  ύψους 50.000 ευρώ.

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής Δ. Θηβαίων 2017
1. Δημιουργία νέου φωτογραφικού υλικού και τουριστικού βίντεο προβολής του Δήμου Θηβαίων.
Η δράση περιλαμβάνει συνεργασία με φωτογράφο για επαγγελματική φωτογράφιση όλων των Δ.Ε. του Δήμου Θηβαίων (μνημεία, παραλίες, δάση, εκκλησίες κτλ) καθώς και την παραγωγή τουριστικού βίντεο προβολής του Δήμου. Τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογραφιών και του βίντεο θα ανήκουν στο Δήμο Θηβαίων.

2. Δημιουργία νέου έντυπου και ψηφιακού υλικού προβολής του τουριστικού προϊόντος του Δήμου Θηβαίων.
Η δράση περιλαμβάνει τη δημιουργία γενικών εντύπων, τουριστικών χαρτών και λοιπών θεματικών εντύπων με ενημερωτικό υλικό που θα προβάλλει το τουριστικό προϊόν του Δήμου Θηβαίων και θα αναδεικνύει το ιστορικό, πολιτισμικό και φυσικό απόθεμα αυτού, σε δύο γλώσσες (ελληνική και αγγλική).
Ειδικότερα:
• Τουριστικός Οδηγός ( μέχρι 16 σελίδες σε ελληνικά και αγγλικά)
• 3πτυχο τουριστικό φυλλάδιο (σε ελληνικά και αγγλικά)
• Καρτ ποστάλ
• 2πτυχο ή 3πτυχο ενημερωτικό φυλλάδιο για σχολεία σε ψηφιακή μορφή (σχολικός
τουρισμός)

3. Δημιουργία banner σταντ δαπέδου (ROLL UP) με φωτογραφικό υλικό από τις περιοχές του Δήμου.
H δράση περιλαμβάνει τη δημιουργία τριών (3) banners σταντ δαπέδου (roll up) 60x 160 cm που θα αποτυπώνουν φωτογραφίες από την περιοχή του Δήμου. Τα σταντ θα χρησιμοποιούνται σε εκθέσεις που θα συμμετέχει ο Δήμος.


4. Κατασκευή τουριστικής ιστοσελίδας
Η δράση περιλαμβάνει την κατασκευή τουριστικής ιστοσελίδας για το Δήμο Θηβαίων και θα περιλαμβάνει πληροφορίες για το τουριστικό προϊόν και θα αναδεικνύει το ιστορικό, πολιτισμικό και φυσικό απόθεμα. Θα περιέχει επίσης πληροφορίες για ξενοδοχεία, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά καταστήματα, μετακινήσεις, τουριστικά γραφεία κ.α.


5. Παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικού τουριστικού μάρκετινγκ και προβολής
Η δράση περιλαμβάνει τη συνεργασία για ένα έτος με εξειδικευμένους συμβούλους τουριστικού μάρκετινγκ, με σκοπό την παροχή συμβουλευτικής για ολοκληρωμένη και στοχευμένη τουριστική προβολή του Δήμου Θηβαίων.


6 . Συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις.
Η δράση περιλαμβάνει τη συμμετοχή του Δήμου Θηβαίων σε θεματικές εκθέσεις τουρισμού, εθνικές και διεθνείς, για το έτος 2017, με στόχο την προώθηση του τουριστικού προϊόντος του Δήμου και των τοπικών προϊόντων.

Ειδικότερα προτείνεται η συμμετοχή στις ακόλουθες εκθέσεις:
•    Διεθνής έκθεση τροφίμων & ποτών – FOOD EXPO ( Αθήνα, Metropolitan Expo) /
•    18-20/3/2017
•    Ελλάδος Γεύση- 18-21 Μαΐου 2017 ( γαστρονομία, τουρισμός, πολιτισμός) -Αθήνα-
•    Περιστέρι
•    51η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας -Ιούνιος 2017
•    4η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Αθήνας 8 - 10 Δεκεμβρίου στο Metropolitan Expo
•    9ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας ( Αθήνα) – Δεκέμβριος 2017

*ο Δήμος Θηβαίων θα συμμετέχει με δικό του περίπτερο σε ορισμένες από τις ανωτέρω εκθέσεις μετά από σχετική απόφαση της Επιτροπής Τουρισμού.

7. Καταχώρηση κειμένων και φωτογραφιών σε τουριστικά έντυπα για την προβολή του Δήμου Θηβαίων


Μετά την έγκριση του Προγράμματος από τον ΕΟΤ ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Δ. Θηβαίων κ. Δημήτρης Κουτσοδήμος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Γενικό Γραμματέα του Ε.Ο.Τ. κ. Δημήτρη Τρυφωνόπουλο που ενέκρινε το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής Δ. Θηβαίων για το έτος 2017 καθώς και για τη διάθεση του ΕΟΤ για συνεργασία και συνδρομή σε ζητήματα που έχουν σχέση με την προβολή, όπως αναφέρει και το έγγραφο που μας εστάλη.

Ευχαριστώ επίσης θερμά τα μέλη της Επιτροπής Τουρισμού  και τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου για τη δημιουργική συνεργασία κατά τη διάρκεια σύνταξης του Προγράμματος αλλά και  όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που ενέκριναν το Πρόγραμμα. Ιδιαιτέρως, όμως, θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Θηβαίων κ. Σπύρο Νικολάου και την Οικονομική Υπηρεσία Δ. Θηβαίων που εξασφάλισαν τη χρηματοδότηση για την υλοποίηση των δράσεων.

Το πρόγραμμα αυτό είναι μόνο η αρχή στο έργο που προτίθεται να παράξει η Επιτροπή Τουρισμού. Επιδιωκόμενος στόχος μας είναι η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Θηβαίων και η ανάδειξη και αξιοποίηση όλων εκείνων των στοιχείων της περιοχής μας, που θα προσελκύσουν ανθρώπους, επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας με σεβασμό στη φυσική και πολιτιστική μας κληρονομιά. Αυτό θα το πετύχουμε μέσα από από μία ολοκληρωμένη προσέγγιση, μέσα από ένα στρατηγικό σχέδιο με στόχους, προτεραιότητες και παρεμβάσεις που θα κάνουν το Δήμο Θηβαίων “προορισμό” και θα τον οδηγήσουν να απολαμβάνει ένα διαρκές πλεονέκτημα”.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι εθελοντικές δράσεις καθαρισμού “Let’s do it Greece 2017” στο Δήμο Θηβαίων



Για πέμπτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Θηβαίων συμμετείχε στην εθελοντική δράση καθαρισμού “Let’s do it Greece”, διοργανώνοντας δράσεις στις Δημοτικές Ενότητες Θήβας και Θίσβης, με τη συμμετοχή σχολείων, συλλόγων και φορέων, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον και να ενισχύσει την αξία του εθελοντισμού.

Στη Θήβα, σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο Νέων,  πραγματοποιήθηκε εθελοντικός καθαρισμός στο Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» και σε διάφορα σημεία του Δάσους Μοσχοποδίου, όπου είχε εντοπιστεί πρόβλημα συσσώρευσης απορριμμάτων, με τη συμμετοχή δημοτών, μαθητών σχολείων και μελών συλλόγων. Δυναμικό παρόν έδωσαν οι : Κυνηγετικός Σύλλογος Θήβας, Δ' ΚΟΣΕ Θηροφυλακή, Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεως, Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Δ. Θηβαίων, Σύλλογος οι Φίλοι του Βιβλίου, ΑΟ “η Θήβα”, Ποδηλάτες Θήβας, Σύλλογος Δρομέων Υγείας & Μαραθωνοδρόμων Θήβας, Γ.Σ. Πίνδαρος, 6ο Νηπιαγωγείο Θήβας, 3ο Γυμνάσιο και Λύκειο Θήβας, 5ο, 7ο & 8ο Δημοτικά Σχολεία Θήβας, Παιδικός Σταθμός “Πορτοκάλι”.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κυνηγετικός Σύλλογος Θήβας είχε έρθει στο σημείο της δράσης μία ώρα νωρίτερα, πλήρως εξοπλισμένος, ξεκινώντας με τον καλλωπισμό των δέντρων και των φυτών, που περιβάλλουν το θέατρο, συμβάλλοντας με αυτόν τρόπο στη διατήρηση και αναζωογόνηση της ζωής τους.

Επίσης, η Διευθύντρια του 6ου Νηπιαγωγείο Θήβας, μετά την περισυλλογή των απορριμμάτων έδειξε στους μαθητές της πως γίνεται η διαλογή στην πηγή προκειμένου τα παιδιά να μάθουν να διαχωρίζουν τα ανακυκλώσιμα από τα οργανικά υλικά.

Tέλος, η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεως μερίμνησε ώστε να υπάρχει στο σημείο της δράσης φαρμακείο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Στη Δ.Ε. Θίσβης, η Τοπική Κοινότητα Ξηρονομής σε συνεργασία με το Σύλλογο Αλυκής “ Η Αργώ” πραγματοποίησαν εθελοντικό καθαρισμό στην παραλία Αλυκής.

Δυναμικό παρόν στη δράση έδωσε και η ομάδα “Thalassa diving center” Χαλκίδας, οι έμπειροι δύτες της οποίας, βούτηξαν και ανέσυραν από το βυθό της θάλασσας, δυστυχώς, πολλά απορρίμματα όπως μπουκάλια, ρόδες κ.α. Το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί ασυνείδητοι πολίτες που μολύνουν με αυτό τον τρόπο το βυθό, λύπησε όλους τους παρευρισκόμενους αλλά έδωσε πολύ μεγαλύτερη αξία στη δράση “Let's do it” και στην αξία προστασίας του περιβάλλοντος.

Ο Δήμος Θηβαίων ευχαριστεί θερμά τους υποστηρικτές των δράσεων: Super Market “MY MARKET” Θήβας και εταιρεία “SANITAS”, που έδωσαν για την υλοποίηση της δράσης σακούλες απορριμμάτων και γάντια μίας χρήσης.

Ευχαριστεί, επίσης, το προσωπικό της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου για τη συμμετοχή του.


Δείτε φωτογραφίες από τις δράσεις εδώ





Διαβάστε Περισσότερα »

Φιλανθρωπικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ Α.Ε.Κ. Χαλκίδας-Αστυνομικών Στερεάς

H μικτή ομάδα των Αστυνομικών Υπαλλήλων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, σε ποδοσφαρικό αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα, που διοργανώνει ομάδα της Χαλκίδας και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 06-04-2017 και περί ώρα 16:30, στο Δημοτικό Στάδιο Χαλκίδα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Άστατος θα είναι ο καιρός με βροχές και σποραδικές καιταιγίδες

Άστατος ο καιρός που θα επικρατήσει στη χώρα σήμερα Τρίτη, αφού θα έχει... τα πάντα. Λιακάδα, συννεφιές και σποραδικές καταιγίδες.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη είναι η εξής:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανό πρόσκαιρα σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από αργά το απόγευμα.
ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο και κυρίως τις μεσημβρινές και κυρίως τις απογευματινές ώρες στη δυτική Στερεά και την Ήπειρο, ενώ το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα Νότια.
ΑΝΕΜΟΙ: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και το βράδυ στα Νότια έως 5 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: Στην Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές και πιθανό μεμονωμένες καταιγίδες τις βραδινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 3 με 4 βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί το βράδυ στα Νότια έως 5 Μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 7 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών από το βράδυ στις Κυκλάδες.
ΑΝΕΜΟΙ: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ πρόσκαιρα το πρωί Νότιοι.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες στα βόρεια.
ΑΝΕΜΟΙ: Νότιοι νοτιονατολικοί 4 με 5 Μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών τη νύχτα.
ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ το απόγευμα νοτιοανατολικοί.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 7 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων. Βελτίωση από αργά το απόγευμα.
ΑΝΕΜΟΙ: Από 7 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού για μαθητές στη Λιβαδειά

 Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης του νομού Βοιωτίας διοργανώνει εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού την Τετάρτη 5 Απριλίου στις 6.00μμ στην αίθουσα συνεδριάσεων του διοικητηρίου στη Λιβαδειά.
Ο διδάκτορας του Α.Π.Θ. σύμβουλος σταδιοδρομίας και συγγραφέας της σειράς "ΕΠΙΛΕΓΩ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ" κ. Χ. Ταουσάνης θα ενημερώσει τους γονείς και τους μαθητές των φροντιστηρίων μας για τις σπουδές και τα επαγγέλματα καθώς και για τα νέα δεδομένα στο μηχανογραφικό δελτίο του 2017

Διαβάστε Περισσότερα »

Σεισμός 3,5R νοτιοδυτικά της Άμφισσας

Σεισμική δόνηση 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 2.23 π.μ. νοτιοδυτικά της Άμφισσας σύμφωνα με την προκαταρκτική μελέτη του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο της δόνησης ορίζεται στα 25 χλμ. νοτιοδυτικά της Άμφισσας και το εστιακό της βάθος στα 5 χλμ.

Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ή ζημιές.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αντίθετοι στη μετακίνησή τους στη Θήβα οι πρόσφυγες από το Ελληνικό

Αντίθετοι στη μετακίνησή τους στη Θήβα οι πρόσφυγες από το Ελληνικό.
Τους λόγους για τους οποίους αντιδρούν στη μεταφορά τους έξω από τη Θήβα, παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπου, οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο Ελληνικό.

Στη συνέντευξη που έγινε έξω από το χώρο των αφίξεων του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, με ισχυρή παρουσία της αστυνομίας και της ΟΠΚΕ, οι πρόσφυγες Μασούντ και Ελιάς, δήλωσαν τα εξής: «Οι πρόσφυγες του Ελληνικού είμαστε αντίθετοι με την μετακίνηση μας στη Θήβα σε ένα κάμπ στη Θήβα, μακριά από την Αθήνα. Δεν θέλουμε την απομόνωση μας.

Το κάμπ είναι δίπλα από εργοστάσιο και τα παιδιά και όλοι μας θα αναπνέουν καυσαέρια από ένα φουγάρο. Θέλουμε να ζήσουμε μέσα στις πόλεις και όχι σε ένα μικρό Γκουαντάναμο. Θέλουμε την συμπαράσταση όλων για να ζήσουμε ανθρώπινα μέσα στις πόλεις».

Ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η επιλογή του χώρου για την εγκατάσταση στρατοπέδου προσφύγων στη Θήβα είναι ο ορισμός της γκετοποίησης και της απομόνωσης ανθρώπων έξω από τις δομές των πόλεων. Αντί να ανοίγουν τα κλειστά εργοστάσια τα μετατρέπουν σε γκέτο προσφύγων.
Βρίσκεται χιλιόμετρα έξω από την πόλη στη μέση του πουθενά. Που ακριβώς; Στη βιομηχανική ζώνη! Το στρατόπεδο προσφύγων βρίσκεται στη σκιά ενός φουγάρου!

Θέλουν να επιβάλουν να ζουν οικογένειες με παιδάκια αναπνέοντας από πρώτο χέρι τα ευγενή αέρια του εργοστάσιου παραγωγής ηλεκτρισμού ΗΡΩΝ, δίπλα από ένα δάσος φωτοβολταϊκών, περιφραγμένο με συρματοπλέγματα.

Μόνο κατάστημα στη περιοχή μια καφετέρια κοντά στο στρατόπεδο, στο ΚΕΠΒ. Συγκοινωνία, το διερχόμενο λεωφορείο για τις Ερυθρές. Το πιο κοντινό νοσοκομείο; Δέκα χιλιόμετρα, στην έξοδο της Θήβας, από την αντίθετη πλευρά του στρατοπέδου. Πρόσβαση σε σχολεία για τα παιδιά; Σε κάποια χιλιόμετρα.
Οι «οικίσκοι πρότυπο» έχουν δύο δωματιάκια χαμηλοτάβανα με δύο κουκέτες διώροφες το καθένα. Απλά θυμίζουν στρατώνα. Όλα παραταγμένα σε ένα χώρο που δεν υπάρχει ούτε ένα λουλούδι, ούτε ένα πράσινο φύλλο.
o χώρος έξω από τη Θήβα

Σπαταλήθηκαν λοιπόν κάποια εκατομμύρια σε εργολαβίες για να απομονωθεί «το ξένο σώμα» των προσφύγων που δεν χωράει στις κοινωνίες μας κατά την κυβέρνηση και τους χρηματοδότες της ΕΕ.
Είναι απύθμενη υποκρισία να παριστάνουν τους ευαίσθητους ανθρωπιστές εκείνοι που στείλανε τα βομβαρδιστικά μαζί με ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Ρωσία σκορπίζοντας το θάνατο και την προσφυγιά.

Το μόνο που τους απομένει είναι να δώσουν και ονόματα όπως «Νέο Χαλέπι», «Νέα Μοσούλη» για να μας θυμίσουν ότι η πολιτική «υποδοχής» των προσφύγων σε αυτή τη χώρα έχει βαθιά ρατσιστική παράδοση, με τους «τουρκόσπορους», όπως τους αποκαλούσαν οι ρατσιστές της εποχής, πρόσφυγες του 1922 να βρίσκουν παραγκόσπιτα έξω από το πολιτισμένο κέντρο της Αθήνας και των άλλων πόλεων στις Νέες πόλεις (Ν.Ιωνία, Ν.Σμύρνη κλπ).

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή των προσφύγων στις εργατικές διαδηλώσεις της Πρωτομαγιάς».
ert.gr



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ