Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Βοιωτία: Αποτελέσματα – Βαθμολογίες – Σκόρερς

Τα αποτελέσματα, οι βαθμολογίες και οι σκόρερς είναι:

Α’ Κατηγορία
25η αγωνιστική
ΠΑΟΚ – Απόλλων Ακρ. 0-1
Ένωση – Μαυρομμάτι 2-3
Κιθαιρώνας – Αναγέννηση Σχ. 4-0
Παρνασσός – Αμβρυσσέας 0-2
Παμβαγιακός – Ύπατο 1-2
Ολυμπιάδα – Δάφνη 5-2
Αρματηλάτης – Δήλεσι 3-1

Η Βαθμολογία
(σε 25 αγώνες)

Αμβρυσσέας————75–12——70
———————————————————
Κιθαιρώνας————–80-8——-68
Ύπατο——————–85-16——-68
Αναγέννηση Σχ.———46-39——48
Παρνασσός————–53-35——–43
Ένωση——————40-38——32
Απόλλων Ακρ.———30-57———-27
Ολυμπιάδα————-32-51———-25
Δήλεσι—————––23-48———-24
Παμβαγιακός———29-59——––24
Αρματηλάτης————33-54——21
Δάφνη——————–28-53———20
ΠΑΟΚ——————–18-57——––17
————————————————
Μαυρομμάτι————24-66———-15

26η αγωνιστική
Αμβρυσσέας – ΠΑΟΚ
Δάφνη – Απόλλων Ακρ.
Αναγέννηση Σχ. – Ένωση
Δήλεσι – Παρνασσός
Ύπατο – Κιθαιρώνας
Μαυρομμάτι – Ολυμπιάδα
Αρματηλάτης – Παμβαγιακός

Β’ Κατηγορία

α’ όμιλος
21η αγωνιστική
Πανδαυλειακός – Ρήξη Λιβ. 4-1
Υψηλάντης – Κυπάρισσος 2-3
Παύλο – Νίκη Λαφ. 1-3
Πήγασος – Παναλίαρτος 1-2
Πανγεωργικός – Άσκρη 4-1
Ρεπό: Θεσπιακός

Βαθμολογία
(σε 19 αγώνες)

Κυπάρισσος——–55-15——51
Πανδαυλειακός—-62-12——-47
————————————————
Υψηλάντης———-31-27——–34
Παναλίαρτος——–39-23——–34
Πανγεωργικός——-35-31——31
Νίκη Λαφ.————-42-28——29
Πήγασος*————–43-44——-28
Θεσπιακός———-37-37——–27
Ρήξη Λιβ.————-21-71——10
Παύλο—————–27-49——–8
Άσκρη——————31-86——–4

* Έχουν 20 αγώνες

22η αγωνιστική
Παναλίαρτος – Παύλο
Θεσπιακός – Πανγεωργικός
Νίκη Λαφ.- Υψηλάντης
Κυπάρισσος – Ρήξη Λιβ.
Άσκρη – Πανδαυλειακός
Ρεπό: – Πήγασος

β’ όμιλος
21η αγωνιστική
Ηρακλής Ασωπίας – Χώστια 5-0
Ιωνικός Αστέρας – Λεοντάρι 4-3
Κεραυνός – Ελλοπιακός 3-2
Πελοπίδας – Ελεώνας 1-1
Ελικώνας – Δόξα Μουρ. 0-4
Ρεπό: Κόκκινο

Βαθμολογία
(σε 19 αγώνες)

Κόκκινο—————68-10—–49
Ηρακλής————–51-23—–45
———————————————–
Κεραυνός*————-44-23——43
Ελλοπιακός———-47-29—–34
Πελοπίδας———–29-16——-34
Ιωνικός Αστέρας—-24-35——21
Δόξα Μουρ.————30-45—-20
Ελεώνας————–21-37—–18
Ελικώνας————–17-48——9
Λεοντάρι————–22-47——-8
Χώστια—————-17-54——-8

* Έχουν 20 αγώνες

22η αγωνιστική
Κόκκινο – Ελικώνας
Δόξα Μουρ.- Ιωνικός Αστέρας
Ελλοπιακός – Ηρακλής Ασωπίας
Ελεώνας – Λεοντάρι
Χώστια – Πελοπίδας
Ρεπό: Κεραυνός
 stereasports.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Κυριακή των Βαΐων στο Νεοχώρι-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Με κατάνυξη και απλότητα,εορτάστηκε η Κυριακή των Βαΐων σε όλους του Ιερούς Ναούς της χώρας
Σε ένα κατάμεστο ναό από πιστούς , ο εφημέριος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νεοχωρίου,π.Παναγιώτης Δαμόκας, μίλησε για το νόημα της Μεγάλης Εβδομάδας που ξεκινάει από την ημέρα των Βαΐων. Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ο ιερέας  μοίρασε τα Βάγια στους πιστούς.
Κυριακή των Βαΐων
Σηματοδοτεί την έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας. Ο εορτασμός της αποπνέει μεγαλοπρέπεια αλλά από αυτόν ξεκινούν τα μαρτύρια του Κυρίου. Η Κυριακή των Βαΐων, ημέρα κατά την οποία ο Ιησούς εισήλθε στα Ιεροσόλυμα, ονομάζεται έτσι γιατί «μετά Βαΐων και κλάδων» έγινε η υποδοχή του από τους Ισραηλίτες
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ-'Αρθρο του Θωμά Κιούση

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ

Του Θωμά Κιούση*

Μια διαπραγμάτευση έχει (ή οφείλει να έχει) στρατηγική, στόχους, μέθοδο, μυστικά, ακόμα και τις μπλόφες της. Στην περίπτωση της Ελλάδας όμως που οι ατελείωτες συζητήσεις συνεχίζονται σε μια πληκτική επανάληψη, ποια είναι η στρατηγική, οι στόχοι, τι επιδιώκουμε ακριβώς, τι ζητάμε;
Επίσης μέχρι ποίου σημείου, μέχρι πότε, ακόμα και κατά πόσο επιτρέπεται να υπάρχουν «μυστικά» ή και «μπλόφες» όταν χειρίζεσαι τις τύχες ενός ολόκληρου λαού παρατείνοντας τις συζητήσεις για εβδομάδες και μήνες, παρατείνοντας έτσι την αγωνία και την αβεβαιότητα και μεγαλώνοντας τη ζημιά για την οικονομία;
Οι πολίτες παραμένουν ουσιαστικά στο μαύρο σκοτάδι και η ενημέρωση στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε διαρροές, σενάρια και διαβεβαιώσεις που αποδεικνύονται κενές περιεχομένου.
Κλείνουμε πλέον εφτά χρόνια στα μνημόνια και αντί να φαίνεται διέξοδος, το πιθανότερο είναι να παραμείνουμε σε αυτά και μετά το 2018, που λήγει το υπάρχον πρόγραμμα. Να παραμείνουμε ως ανάγκη γιατί χάνουμε πολύτιμο χρόνο και γιατί δε γίνεται τίποτα για να μπορέσουμε να πορευτούμε μόνοι μας χωρίς επιτροπείες και «αφεντικά» στο σύγχρονο περιβάλλον.
Αυτό που ακούμε είναι ότι για όλα τα κακά, τα προηγούμενα, αλλά και αυτά που πιθανόν θα έρθουν, ευθύνονται οι «άλλοι» είτε βρίσκονται στο εσωτερικό ή το εξωτερικό της χώρας. Και πράγματι, οι ευθύνες δεν μπορεί να είναι μονόπλευρες.
Η εύκολη επωδός ότι «εμείς δεν είμαστε σαν τους άλλους, τους πρόθυμους που είναι έτοιμοι να υπογράψουν διπλάσια και τριπλάσια από αυτά που ζητούν οι πιο ακραίοι της Ευρώπης», μπορεί να ακούγεται ωραία, να δίνει πολιτικό χρόνο. Τα πάντα μετρούνται όμως με το αποτέλεσμα.
Εξαντλούμε τη δυναμική μας σε «αγωνιστικά» λογοπαίγνια περί σκληρής διαπραγμάτευσης που όμως καθηλώνουν τη χώρα ακόμα πιο βαθιά στο βούρκο της κρίσης και την κοινωνία στο πεισιθάνατο τέλμα της απελπισίας και της απογοήτευσης.
Εξαντλούμε τη δημιουργικότητά μας σε επικοινωνιακά τεχνάσματα με εξεταστικές, συζητήσεις για αναθεώρηση του συντάγματος, άδειες στα κανάλια κλπ αντί να εστιάζουμε τις δυνάμεις μας, να δίνουμε προτεραιότητα στο να προχωρήσουμε κάποιες έστω βασικές αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα.
Καταφεύγουμε στην παρελθοντολογία και στην «πολιτική» αντιμετώπιση των θεμάτων. Είναι αυτού του είδους η αντιμετώπιση που έχει οδηγήσει μεγάλο μέρος του πληθυσμού να αποστρέφεται την πολιτική και τους πολιτικούς. Να αδιαφορούν και να καταλήγουν σε μια ισοπεδωτική εξίσωση των πάντων.
Χαρακτηριστική περίπτωση είναι η τρέχουσα επικαιρότητα για τις διαπραγματεύσεις. Φαίνεται ότι οι συζητήσεις πλέον επικεντρώνονται στην έναρξη εφαρμογής κάποιων μέτρων και κυρίως η 14η περικοπή των συντάξεων, από τις αρχές των μνημονίων να έχει μια χρονική καθυστέρηση. Να ξεκινήσει δηλαδή από το 2020 και όχι από το 2019 που είναι χρονιά εκλογών με κίνδυνο να καταποντιστούν εντελώς τα εκλογικά ποσοστά. Όχι τόσο για το καλό των συνταξιούχων δηλαδή, αλλά για τα εκλογικά ποσοστά.
Με τη γροθιά υψωμένη και το χέρι απλωμένο η χώρα δεν πρόκειται να ορθοποδήσει. Η οικονομία δε θα πάρει μπροστά. Θα παραμείνει στην … 15η ταχύτητα της Ευρώπης με τους νέους να ψάχνουν σε ποια χώρα του σύγχρονου κόσμου θα μεταναστεύσουν και θα έχει εξασφαλισμένη την προοπτική της …. βαλκανιοποίησης αντί της ισότιμης συμπόρευσης στο σύγχρονο ευρωπαϊκό περιβάλλον.
Στην πραγματικότητα αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι ένας αγωνιστικός ρεαλισμός για να μπορέσει να δει τα λάθη της, να τα διορθώσει και στη συνέχεια να αντιμετωπίσει κατάματα τις προκλήσεις του σύγχρονου κόσμου.
Όσο αυτά δε γίνονται, δε θα υπάρχει και κανένα «ελατήριο» για την οικονομία.

* Οικονομολόγος, δημοτικός σύμβουλος δήμου Θηβαίων
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία οι αθλητές του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Θήβας!

Ξεπέρασαν τις προσδοκίες οι αθλητές τοξοβολίας του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Θήβας! Στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Τοξοβολίας που διεξήχθη την Παρασκευή 8 Απριλίου στη Γλυφάδα οι αθλητές του συλλόγου μας Νίκος Ακριβάκης του 2ου ΓΕΛ Θήβας και Χρήστος Ασπρομάτης του 1ου ΓΕΛ Θήβας κατέλαβαν τη 2η θέση στο αγώνισμα του Ολυμπιακού και Σύνθετου τόξου αντίστοιχα. Πολύ καλή εμφάνιση έκαναν και οι Κωνσταντίνος Ζαχαριάς του ΓΕΛ Αλιάρτου, Νίκος Σούτας του 1ου ΓΕΛ Θήβας, Χρήστος Καβάλος του 3ου ΓΕΛ Θήβας και Νίκος Κρουστάλης του 1ου ΓΕΛ Θήβας. 
Οι  προπονητές Νίκος Μπαλιάμης , Βασίλης Χριστοδούλου καθώς και η διοίκηση του συλλόγου συγχαίρουν τους αθλητές και τους εύχονται και άλλες διακρίσεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κυριακή των Βαΐων: Τι γιορτάζουμε μια μέρα πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα

Σήμερα είναι Κυριακή των Βαΐων, δηλαδή μια εβδομάδα ακριβώς πριν την Κυριακή του Πάσχα και μια μέρα πριν ξεκινήσει η Μεγάλη Εβδομάδα. Την Κυριακή αυτή λοιπόν εορτάζεται από την χριστιανική θρησκεία η είσοδος του Ιησού στην Ιερουσαλήμ.

Ο Ιησούς, ερχόμενος από τη Βηθανία στα Ιεροσόλυμα, έστειλε δύο μαθητές του και του έφεραν ένα γαϊδουράκι. Και κάθισε πάνω του για να μπει στην πόλη. Οι κάτοικοι της Ιερουσαλήμ υποδέχτηκαν τον Ιησού κρατώντας βάγια και φοίνικες στα χέρια.

Οι τιμές αυτές, σύμφωνα με τις παραδόσεις της εποχής, αποδίδονταν μόνον στους βασιλείς.

Η είσοδος του Χριστού στα Ιεροσόλυμα είναι τελικά η είσοδος του μαρτυρίου στην επίγεια ζωή του Ιησού Χριστού. Σε λίγες ημέρες θα μαρτυρήσει και θα θανατωθεί στο σταυρό, για να θανατώσει το θάνατο και να χαρίσει τη ζωή.
Τα έθιμα της Κυριακής των Βαΐων

Ήδη από τον 9ο μ.Χ. Αιώνα η Εκκλησία έχει καθιερώσει το στολισμό των εκκλησιών με βάγια, δάφνες, ιτιές, μυρτιές και ελιά (φυτά που συμβολίζουν τη νίκη) ενώ μετά την κυριακάτικη λειτουργία, ο ιερέας δίνει στους πιστούς σταυρούς από βάγια.

Παρ' ότι η Κυριακή των Βαΐων εντάσσεται στη νηστείας της Σαρακοστής, η Εκκλησία ορίζει ότι παραδοσιακά το πιάτο της ημέρας είναι ψάρι. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Φιλικός Αγώνας Μπάσκετ του Γ.Σ.ΑΛΙΑΡΤΟΥ για καλό σκοπό

Φιλικός Αγώνας Μπασκετ για κοινωνικό σκοπό (βοήθα τον συνάνθρωπό σου) συλλογή τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Διοργανωτές Δήμος Αλιαρτου -Θεσπιεων Γ.Σ.ΑΛΙΑΡΤΟΥ.
Η παρουσία όλων τον Δημοτών και συλλόγων (πολιτιστικών -αθλητικων) είναι αναγκαία και λόγω των ημερών (πασχα)και των δύσκολων καταστάσεων που βιώνουν συνάνθρωποι μας.Ωρα προέλευσης 16:00. Έναρξη αγώνα 17:00 Μεγάλη Τετάρτη 12-4-2017


Διαβάστε Περισσότερα »

Σκούμας:Ζητώ συγνώμη από τους συμπολίτες μου για....

Με θράσος, εξαπάτηση και ύβρεις επιχειρεί να καλύψει ο ΣΥΡΙΖΑ την ταύτιση του με την πολιτική του Δήμαρχου Θήβας και τα ιδιωτικά συμφέροντα.
Ο Συριζα, δεν φθάνει που έγινε ουρά του Δημάρχου Θηβας κ.Νικολάου και της δεξιάς, ψηφίζοντας την παράδοση των δημοσίων και κοινοχρήστων πραγμάτων στον όρμο της Νούσας Θίσβης, επιχειρεί με θράσος και ύβρεις να εξαπατήσει τους πολίτες: Εξέδωσε ανακοίνωση, ως «ΑΡΚΘήβας» και αφού τακτοποιεί και βγάζει λάδι το Στασινόπουλο για τον παράνομο αποκλεισμό του δρόμου και της παραλίας στη Νούσα, ταυτιζόμενος με το δήμαρχο και τις λοιπές μνημονιακές δυνάμεις, μαντέψτε σε ποιον επιτίθεται. Με τις γνωστές ύβρεις και τα προσφιλή επίθετα του δημοτικού του συμβούλου. Μόνο ένα σχόλιο: Ζητώ συγνώμη από τους συμπολίτες μου για την άστοχη και αποδεδειγμένα λανθασμένη επιλογή να πιστέψω ότι υπάρχει δυνατότητα συλλογικής λύσης στηρίζοντας ανθρώπους απόντες από το πεδίο της κοινωνικής πάλης, αφού το μόνο που τους ενδιέφερε τελικά ήταν να συμμετάσχουν και να επωφεληθούν από τη νομή της τοπικής εξουσίας.
Θήβα 7-4-2017
Θανάσης Σκούμας

Διαβάστε Περισσότερα »

Καλός καιρός, άνοδος της θερμοκρασίας

Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία σήμερα, Κυριακή.

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν κατά τόπους στα ηπειρωτικά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.


Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από το μεσημέρι θα αυξηθούν. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τόπους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στην κεντρική Μακεδονία πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα νοτίων διευθύνσεων με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Στην Ήπειρο γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τόπους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στα υπόλοιπα αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνές.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. στο νότιο Ιόνιο ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 ως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Στην Πελοπόννησο αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνές. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τόπους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα βόρεια νοτιοανατολικοί και στα νοτιά ανατολικοί βορειοανατολικοί με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος και από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνές.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια και αραιές νεφώσεις από το απόγευμα στα νοτιά.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 στα νοτιά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος. λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τόπους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ