Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Δύο μαθήτριες απο τα Βάγια βραβεύτηκαν απο την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία


Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρία σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Λιβαδειά στις 09/04/2017 βράβευσε τις μαθήτριες της Α΄ Λυκείου Βαγίων ΜΑΝΤΖΟΥΝΗ ΦΑΙΗ και ΤΡΑΓΑΡΗ ΔΗΜΗΤΡΑ για την διάκριση τους στον ετήσιο πανελλήνιο διαγωνισμό ΘΑΛΗΣ που διεξήχθη στις 12/11/2016.
Ο σύλλογος συγχαίρει θερμά τις δύο μαθήτριες και τους εύχεται πάντα επιτυχίες.
lykeiovagion.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Το πρόγραμμα της τελικής φάσης του Χάντμπολ στη Λιβαδειά

Ο Δήμος Λεβαδέων σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος διοργανώνουν κατά το χρονικό διάστημα 18 έως 21 Απριλίου 2017 στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Λιβαδειάς, την Τελική Φάση Εφήβων του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Χειροσφαιρίσεως (Handball).

Στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Χειροσφαιρίσεως συμμετέχουν δύο όμιλοι. Στον Α’ Όμιλο 2016-2017 συμμετέχουν οι ομάδες Πανελλήνιος Γ.Σ., ΑΠΣ Φίλιππος, ΧΑΝΘ και ΓΣ Χανίων. Στον Β’ Όμιλο 2016-2017 συμμετέχουν οι ομάδες ΑΕΣΧ Πυλαίας, ΑΟ Κοζάνης, ΑΣΝΙ Δικέφαλος Αστέρας και ΓΑΣ Καματερού.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα των αγώνων
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστρέφονται οι πινακίδες και οι άδειες οδήγησης εν όψει Πάσχα

Από αύριο, Μ. Πέμπτη, επιστρέφονται οι πινακίδες, οι άδειες οδήγησης καθώς και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους για την εορταστική περίοδο του Πάσχα.

Η απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις αστυνομικές αρχές μέχρι και σήμερα, 12 Απριλίου, για παραβάσεις που αφορούν σε παράνομες σταθμεύσεις.

Προϋπόθεση για την επιστροφή των προαναφερόμενων στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας είναι η καταβολή του διοικητικού προστίμου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πασχαλινές Ευχές από Πολιτιστικό Περιβαλλοντικό Σύλλογο Αγίου Θωμά Τανάγρας


Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγάλη Τρίτη στο Λεοντάρι-ΒΙΝΤΕΟ

Πλήθος πιστών κατέκλυσε τον  Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Λεονταρίου, προκειμένου να ακούσει το τροπάριο της Κασσιανής και τους άλλους σχετικούς ύμνους,ενώ το Ευαγγέλιο  με κατάνυξη ανέγνωσε ο εφημέριος του Ιερό Ναού π.Γρηγόριος.
Στην Ακολουθία παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιέων κ.Ντασιώτης,ο αντιδήμαρχος κ.Μαλέσης και δημοτικός σύμβουλος κ.Χαρίτος Πετρούλιας.

 

 Φωτογραφίες ΕΔΩ


Διαβάστε Περισσότερα »

Έργα 8,5 εκ ευρώ στα σχολεία της Στερεάς Ελλάδας

Στην τελική ευθεία μπαίνουν 7 έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των υποδομών προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Στερεάς Ελλάδας. Πρόκειται για έργα συνολικού προϋπολογισμού 8.575.805,40 ευρώ που εντάσσονται στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα και καλύπτονται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Αναλυτικά:
1.    Κατασκευάζεται το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ερέτριας με προϋπολογισμό 2.500.000ευρώ.
2.    Κατασκευάζεται νέο κτίριο στο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου με προϋπολογισμό 1.195.000,00 €.
3.    Κατασκευάζεται νέα πτέρυγα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας με προϋπολογισμό 1.461.522,40 €.
4.    Κατασκευάζεται αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και νέων διδακτηρίων στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας με προϋπολογισμό 795.000ευρώ.
5.    Ολοκληρώνονται τα έργα της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και πραγματοποιούνται παρεμβάσεις αναδιαρρύθμισης και αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς με προϋπολογισμό 468.415,00 €.
6.    «Αναβάθμιση υποδομών προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης» με δικαιούχο το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων  (Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ Τομέα Παιδείας) και συνολική δημόσια δαπάνη 1.910.868,00 €.
7.    Προσθήκη κατ’ επέκταση στο 6 Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Λαμίας με προϋπολογισμό 245.000,00 €.

«Τέτοια είναι τα έργα που «τρέχουμε» για να εντάξουμε στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα. Έργα που αφορούν στην δημιουργία νέων υποδομών και στον εκσυγχρονισμό αυτών που διαθέτουμε, σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας. Αυτό που επιδιώκουμε είναι να αλλάξουμε τον μίζερο κανόνα που θέλει κακούς δρόμους, παλιές αίθουσες για τους μαθητές και γενικά μία κακή καθημερινή ζωή στην Στερεά Ελλάδα. Αυτό γίνεται βήμα βήμα και νομίζω ότι το καταφέρνουμε» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης με αφορμή την ένταξη των έργων στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σύλληψη φυγόποινου στη Θήβα

Συνελήφθη 30χρονος ημεδαπός στη Θήβα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών

Συνελήφθη, χθες (11-04-2017) το βράδυ στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 30χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε η από 02-03-2017 Απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ευβοίας.
Σύμφωνα με την ανωτέρω Απόφαση, ο 30χρονος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης πέντε (5) ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πέντε συλλήψεις για ναρκωτικά σε Λιβαδειά και Θήβα

Συνελήφθησαν συνολικά οκτώ (8) άτομα, σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο συστηματικών αστυνομικών ελέγχων που διενεργούνται καθημερινά για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών

Συνελήφθησαν, από χθες (11-04-2017) το μεσημέρι έως και σήμερα (12-04-2017) μεταμεσονύχτιες ώρες, σε διάφορες περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο συστηματικών αστυνομικών ελέγχων, συνολικά οκτώ (8) άτομα, κατηγορούμενα για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα συνελήφθησαν:
•    (3) ημεδαποί σε περιοχές της Λιβαδειάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς.

•    (2) ημεδαποί στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας και στην Οινόη Βοιωτίας αντίστοιχα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών. Επιπλέον ένας εκ των συλληφθέντων κατηγορείται και για παράβαση του τελωνειακού κώδικα
.


•    (1) ημεδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας.

•    (1) ημεδαπός στο Καρπενήσι, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευρυτανίας.

•    (1) ημεδαπός στις Λιβανάτες, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Φθιώτιδας.

Κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, μικροποσότητες ηρωίνης, ακατέργαστης και κατεργασμένης κάνναβης, ναρκωτικά δισκία και ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Σημειώνεται ότι οι δράσεις αυτές είναι καθημερινές και αποσκοπούν στην καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.



Διαβάστε Περισσότερα »

Eυχές απο τη Λαϊκή Συσπείρωση Αλιάρτου-Θεσπιών

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αλιάρτου-Θεσπιών
Εύχεται σε όλους τους δημότες
Χρόνια πολλά και καλό Πάσχα
        Για την Λαϊκή Συσπείρωση
        Σαγάνας Φίλιππος
Διαβάστε Περισσότερα »

11 προσλήψεις στο Δήμο Λεβαδέων


Ο δήμος Λεβαδέων ανακοινώνει την πρόσληψη 9 ατόμων με σύμβαση ΙΔΟΧ για ένα έτος, για την υλοποίηση της Πράξης ” Κοινωνικό Παντοπωλείο, παροχή συσσιτίου, κοινωνικό φαρμακείο δήμου Λεβαδέων”.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Επιπλέον ανακοινώνει την πρόσληψη 2 κοινωνικών λειτουργών με σύμβαση ΙΔΟΧ για ένα έτος, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης ” Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λεβαδέων”.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Πάσχα στα Άγραφα-ΒΙΝΤΕΟ


Η Κίνηση Πολιτών Αγράφων Κ.Π.Α σε συνεργασία με το διαδικτυακό κανάλι του VimaPolitiTV
δημιούργησε το πρώτο διαφημιστικό σποτ για την περίοδο του Πάσχα στα Άγραφα .
Στο σποτ διάρκειας 3.08 λεπτών μπορείτε να δείτε όμορφες εικόνες, από την αμόλυντη φύση των Αγράφων ,απο την ιστορία του τόπου,και τα τοπικά έθιμα, συνδυασμένες με τη θρησκευτική κατάνυξη των ημερών.

Επισκεφθείτε και εσείς τα Άγραφα!

Δείτε και εσείς το βίντεο

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Λιβαδειάς ευχαριστεί την Αγγελική Παναγώτα

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Επαρχίας Λιβαδειάς αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια την κ. Αγγελική Παναγώτα για την έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης της και την προσφορά βοήθειας προς το Σύλλογό μας , για την υποστήριξη - ανακούφιση δοκιμαζόμενου πρώην συναδέλφου μας .
Σε αυτές τις  δύσκολες συνθήκες για όλους , είναι πραγματικά ελπιδοφόρο το μήνυμα αλληλεγγύης , ενότητας , συμπαράστασης και ανθρωπιάς που εκπέμπεται από τέτοιου είδους δράσεις και συμπεριφορές .
Ένα μήνυμα που προσπαθεί και υποστηρίζει εδώ και χρόνια με τις δράσεις του ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Επαρχίας Λιβαδειάς και καλεί όσους  επιθυμούν ως συμπαραστάτες και συνοδοιπόρους.

                                              ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  
     ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                             ΚΑΡΑΛΗ ΓΙΟΥΛΗ

Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα -Πόσο θα πληρώνουν οι ιδιοκτήτες ΙΧ και μηχανών

Να άρουν την ακινησία του οχήματός τους για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ακόμη και για ένα μήνα, θα μπορούν οι ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, με την τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Με βαση αυτή,  οι εν λόγω ιδιοκτλητες Ι.Χ. έχουν να επιλέξουν μεταξύ των εξής τριών επιλογών:

    Για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 1 μηνός καταβάλλονται τα 2/12 των αναλογούντων ετήσιων τελών κυκλοφορίας.
    Για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 3 μηνών καταβάλλονται τα 4/12 των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.
    Για άρση ακινησίας για το υπόλοιπο διάστημα του έτους και μέχρι το τέλος του 2016 καταβάλλονται τα δωδέκατα του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας που απομένουν από την ημερομηνία της άρσης μέχρι και το τέλος του έτους συν 2/12 των αναλογούντων ετήσιων τελών.

Έτσι, για επιβατικό Ι.Χ. 1.000 κ.εκ.,του οποίου τα ετήσια Τέλη Κυκλοφορίας είναι 120 ευρώ, υπάρχουν οι εξής επιλογές, αν ο ιδιοκτήτης αποφασίσει να πάρει πίσω τις πινακίδες μέσα στον Ιούνιο:

    Για 1 μήνα:  Τα αναλογούντα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται ως εξής: 120x (2/12)=20 ευρώ.
    Για 3 μήνες: Τα αναλογούντα τέλη κυκλοφορίας είναι 120x (4/12)=40 ευρώ.
    Για το υπόλοιπο του έτους μέχρι 31-12-2017: Σε αυτήν την περίπτωση θα καταβληθούν τέλη κυκλοφορίας για 7 μήνες συν 2/12 ως εξής: 120x (7/12)+120x (2/12)=70 ευρώ+20 ευρώ=90 ευρώ
Διαβάστε Περισσότερα »

Πασχαλινές ευχές απο τον αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Γιάννη Ταγκαλέγκα


Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων εθελοντών, ως ομαδάρχες για τη δημοτική κατασκήνωση στη θέση «Παλιομηλιά Ελικώνα»

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι και το φετινό καλοκαίρι, κατά το χρονικό διάστημα Ιουλίου – Αυγούστου, θα λειτουργήσει η κατασκήνωση του Δήμου στη θέση “Παλιομηλιά Ελικώνα” για τη φιλοξενία παιδιών οικογενειών χαμηλού εισοδήματος, προσφέροντας τους ψυχαγωγία, ξεκούραση και αναψυχή μέσα από τη συμμετοχή τους σε διάφορες αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις σε ένα φυσικό τοπίο μοναδικής ομορφιάς.
Ο Δήμος καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους για την λειτουργία της δημοτικής κατασκήνωσης, ως ομαδάρχες, να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέχρι τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2017  στη Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού του Δήμου Λεβαδέων (Σοφοκλέους 15, 1ος όροφος). Σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να είναι τελειόφοιτοι της Β’ τάξης Λυκείου και να μην είναι πάνω από 25 ετών.
Οι αιτήσεις διατίθενται στη Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού του Δήμου Λεβαδέων, ενώ για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν με την κα Μαγδαληνή Ιωάννου στο τηλ. 22613-50857.


Διαβάστε Περισσότερα »

Νεφώσεις και τοπικές βροχές σήμερα, «αστάθειες» από τη Μεγάλη Παρασκευή

Οι θερμοκρασίες όλη την εβδομάδα θα κυμανθεί κοντά στους 21-22 βαθμούς Κελσίου - Την Κυριακή του Πάσχα από το μεσημέρι και το απόγευμα θα αρχίσουν κάποιες βροχές. Και όσο ανεβαίνει το υψόμετρο αυξάνεται η πιθανότητα βροχής, αναφέρει ο Τάσος Αρνιακός
Για σήμερα Μεγάλη Τετάρτη, στα κεντρικά, στα νότια τμήματα της χώρας και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στην Κρήτη και το Νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις όπου γρήγορα στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αυξηθούν και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες αναμένονται τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στην Ήπειρο και τη Μακεδονία. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με σποραδικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά.
ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 4 ως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με σποραδικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς.
ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στο Ιόνιο βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 5 ως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: Στα νότια αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές μέχρι το απόγευμα. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με σποραδικούς όμβρους στα ορεινά κυρίως της Θεσσαλίας.
ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί τοπικά 5 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 6 ως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές κυρίως στην Κρήτη.
ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά μέχρι 5 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 11 ως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΚΑΙΡΟΣ: Στα βόρεια αραιές νεφώσεις που θα πυκνώσουν. Στα νότια τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές.
ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 11 ως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους μέχρι το απόγευμα.
ΑΝΕΜΟΙ: Βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 7 ως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με σποραδικούς όμβρους κυρίως στα γύρω ορεινά.
ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 5 ως 22 βαθμούς Κελσίου.


Όπως δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, “Πρακτορείο 104,9fm” ο μετεωρολόγος, Τάσος Αρνιακός, όλη η Μ. Εβδομάδα θα κυλήσει σε ανοιξιάτικο μοτίβο, με κάποιες αστάθειες την Μ. Παρασκευή και το Μ. Σάββατο.

«Θα έχουμε όλη την εβδομάδα ηλιοφάνεια, καλό καιρό και καλές θάλασσες. Ο καιρός θα αλλάξει την Μ. Παρασκευή όπου θα σημειωθούν μπόρες στις δυτικές και ορεινές περιοχές. Οι βροχές θα είναι παροχικές κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Το Μ. Σάββατο ο άστατος καιρός δείχνει την εμμονή του με τις βροχές και τις μπόρες να κρατούν περισσότερο χρόνο. Την Κυριακή του Πάσχα από το μεσημέρι και το απόγευμα θα αρχίσουν κάποιες βροχές. Και όσο ανεβαίνει το υψόμετρο αυξάνεται η πιθανότητα βροχής. Οι θερμοκρασίες όλη την εβδομάδα θα κυμανθεί κοντά στους 21-22 βαθμούς Κελσίου. Πάντως το φετινό Πάσχα θα είναι ένα ένα παραδοσιακό ανοιξιάτικο ελληνικό Πάσχα», ολοκλήρωσε ο κ. Αρνιακός.

Αναλυτικά:
Μεγάλη Πέμπτη

Καιρός: στα νοτιά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα νοτιοανατολικά. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Μεγάλη Παρασκευή και Μεγάλο Σάββατο

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως τα ορεινά, με πιθανότητα σποραδικών όμβρων.
Άνεμοι: αρχικά βόρειοι βορειοδυτικοί 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και στροφή τους σε δυτικούς νοτιοδυτικούς.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.

Κυριακή του Πάσχα

Καιρός: γενικά αίθριος. από το μεσημέρι τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Άμεση αντίδραση και παρέμβαση του Σ.Π.Ο.Α.Κ. για την οικολογική καταστροφή στον Κορινθιακό Κόλπο

.
 Οικολογική καταστροφή στον Κορινθιακό Κόλπο.

Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του Σ.Π.Ο.Α.Κ. «Ο ΑΡΙΩΝ» υποβλήθηκε επιστολή παρέμβασης προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αποστόλου και κοινοποιήθηκε σε αρμόδιους φορείς, σχετικά με την τεράστια οικολογική καταστροφή που προκλήθηκε στον Κορινθιακό Κόλπο από γρι-γρι, το περιεχόμενο της οποίας έχει αναλυτικά ως κάτωθι:

«Κύριε Υπουργέ,
Πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύματα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ), ότι προκλήθηκε τεράστια οικολογική καταστροφή στον Κορινθιακό Κόλπο από γρι-γρι που δρουν ως επί το πλείστον τις νυχτερινές ώρες. Συγκεκριμένα ψάρεψαν χιλιάδες τόνους, ενώ ο πληθυσμός τους όπως και του μπακαλιάρου έχει μειωθεί κατά 90% στην εν λόγω περιοχή. Ο Κόλπος μας αδειάζει κυριολεκτικά από ψάρια και δεν γίνεται καμία ουσιαστική προσπάθεια για την προστασία του.
Σύμφωνα με μελέτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η υπεραλίευση έχει χαρακτηριστεί ως το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι θάλασσες του πλανήτη εξαιτίας της δραματικής της επίπτωσης πάνω σε όλα τα επίπεδα της θαλάσσιας ζωής, στους πληθυσμούς των ειδών, τις θαλάσσιες κοινωνίες και τα οικοσυστήματα. Για την Ελλάδα, τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας περιβάλλοντος (ΕΕΑ) του 2002 αποκαλύπτουν πως το 65-70% των εμπορικών ψαριών της χώρας μας υπεραλιεύεται. Είναι εξαιρετικά ανησυχητικό ότι, από το 2002 μέχρι σήμερα, η γνώση γύρω από την κατάσταση των ευρωπαϊκών αποθεμάτων φαίνεται να έχει περιοριστεί. Τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΕΑ αποκαλύπτουν ένα σημαντικό κενό σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα περισσότερα αποθέματα ψαριών στη Μεσόγειο και την Ελλάδα. Η έλλειψη επαρκών στοιχείων αφορά στο 65-83% των ψαριών.
Κύριε Υπουργέ, για τους προαναφερόμενους λόγους και σε συνέχεια της υπ’ αρ. 37/14-3-2017 συνημμένης επιστολής που σας απευθύναμε με θέμα: «Αίτημα απαγόρευσης βιντζότρατας και συρόμενων αλιευτικών εργαλείων στην περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου», καθώς και της υπ’ αρ. 17/16 επισυναπτόμενης σχετικής απόφασης του Δ.Σ. του Σ.Π.Ο.Α.Κ., σας καλούμε να προβείτε σε άμεση λήψη δραστικών μέτρων για την καταπολέμηση της υπεραλίευσης. Είναι αναγκαίο να απαγορευτεί η χρήση βιντζότρατας, μηχανότρατας και συρόμενων αλιευτικών εργαλείων που δραστηριοποιούνται στη περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου.

Με την ίδια ευκαιρία, καλούμε τις λιμενικές αρχές να εντείνουν τους ελέγχους στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους. Καλούμε τους συλλόγους αλιέων να προστατεύουν τις περιοχές τους, καταγγέλνοντας παρόμοια γεγονότα.
Με την βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημα όλων μας και θα στηρίξετε τον αγώνα μας για την Προστασία και Αειφόρο Ανάπτυξη του Κορινθιακού Κόλπου, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω πληροφορία και συνεργασία.»

                                           Σ.Π.Ο.Α.Κ. «Ο ΑΡΙΩΝ»


Διαβάστε Περισσότερα »

Παρουσίαση του φωτογραφικού έργου των Τζίνα Μαραγκουδάκη και Θανάση Καρατζά στην Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς


Την Μ. Πέμπτη 14 Απριλίου 2017 και ώρα 19:00 μ.μ, στην αίθουσα της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς, θα παραστούν οι φωτογράφοι Τζίνα Μαραγκουδάκη και Θανάσης Καρατζάς οι οποίοι θα παρουσιάσουν το έργο τους. Μετά το πέρας των παρουσιάσεων θα ακολουθήσει εποικοδομητική συζήτηση για την τέχνη της φωτογραφίας καθώς και ανάλυση του έργου τους.
Λίγα λόγια για τον Θανάση Καρατζά:
Κατάγεται από τη Λιβαδειά και ζει στην Αθήνα. Ξεκίνησε την ενασχόληση με την καλλιτεχνική φωτογραφία όταν παρακολούθησε το σεμινάριο του Πλάτωνα Ριβέλλη αρχικά, του Αχιλλέα Νάσιου και του Βασίλη Γεροντάκου στη συνέχεια. Το 2013 ξεκίνησε μια φωτογραφική εργασία για την Αθήνα, ιδιαίτερα τη νύχτα. Απο το 2015 εργάζεται αποκλειστικά για την Athens Voice ως φωτογράφος και συντάκτης.
Λίγα λόγια για την Τζίνα Μαραγκουδάκη:
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο και ανώτερα θεωρητικά της μουσικής, εργάζεται στην Περιφέρεια Αττικής και από το 2010 ασχολείται συστηματικά με τη φωτογραφία.
Είσοδος ελεύθερη
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές απο το Επιμελητήριο Βοιωτίας


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ