Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Τροχαίο με θύμα τον δήμαρχο Χαλκίδας - Τον παρέσυρε μηχανάκι



Aκόμη ένα τροχαίο με θύμα αυτή τη φορά τον δήμαρχο Χαλκίδας σημειώθηκε στην οδό Αγγελή Γοβιού.

Διερχόμενο μηχανάκι που οδηγούσε 28χρονος, παρέσυρε τον Χρήστο Παγώνη την ώρα που διέσχιζε πεζός τον δρόμο στην παραλιακή οδό, με αποτέλεσμα ο δήμαρχος Χαλκιδέων να σωριαστεί στο οδόστρωμα, χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα eviazoom.gr.

Στο ίδιο σημείο έχουν σημειωθεί δεκάδες ατυχήματα από την ημέρα που πραγματοποιήθηκαν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του Δήμου Χαλκιδέων.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΛΜΕ Βοιωτίας:Τρίωρη στάση εργασίας την Τρίτη και συγκέντρωση στα Δικαστήρια της Θήβας

Προκήρυξη
τρίωρης στάσης εργασίας


Σας γνωστοποιούμε ότι η ΕΛΜΕ Ν. Βοιωτίας προκηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας την Τρίτη 23 / 5 / 2017 και ώρες 08.00 – 11.00 για τη διευκόλυνση των συναδέλφων που επιθυμούν να συμμετέχουν στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο Δικαστικό Μέγαρο Θηβών στις 09.00 σε υποστήριξη συναδέλφων και άλλων πολιτών της Βοιωτίας που δικάζονται για την κοινωνική τους δράση.

- Ο -
 ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                                                                    - Η -
                                                                                         ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΘΕΙΑΚΟΥΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                            ΜΗΤΡΑΤΖΟΥΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Διαβάστε Περισσότερα »

Στον Δήμο Θηβαίων επιστρέφει η χρήση και συντήρηση του Δημοτικού Σταδίου

Σήμερα Παρασκευή 19 Μαΐου σας ενημερώνουμε πως η χρήση και συντήρηση του Δημοτικού Σταδίου Θήβας επιστρέφει στον Δήμο Θήβας και στον Δ.Ο.Θ.
Το Δ.Σ. του ΑΟ ΘΗΒΑ  ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Θήβας και τον Δ.Ο.Θ. για όποια διευκόλυνση παρείχαν προς τον σύλλογο για την συντήρηση του αγωνιστικού χλοοτάπητα κατά την διάρκεια της ποδοσφαιρικής χρονιάς.

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μπλε Φάλαινα: Τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς- Βίντεο



Aνησυχητικές διαστάσεις έχει πάρει το τελευταίο διάστημα το φαινόμενο της «Μπλε Φάλαινας», το επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι που έκανε την εμφάνισή του και στην Ελλάδα, με δυο κρούσματα μέχρι στιγμής.

Για τον λόγο αυτό το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία εξηγεί τις φάσεις του παιχνιδιού και ταυτόχρονα προειδοποιεί γονείς και εκπαιδευτικούς, για να αποφευχθούν παρόμοιες περιπτώσεις στη χώρα μας στο μέλλον.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας εφιστά την προσοχή γονιών παιδιών και εκπαιδευτικών  για την εμφάνιση το τελευταίο χρονικό διάστημα επικίνδυνων διαδικτυακών παιχνιδιών.

Σε ένα από τα πλέον επικίνδυνα παιχνίδια με την ονομασία «Μπλε Φάλαινα» διαδικτυακές ομάδες δραστηριοποιούνται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προσελκύουν παιδιά στην εφηβεία εκμεταλλευόμενες τις ιδιαιτερότητες αυτής της ηλικιακής φάσης. Σε καθημερινή βάση ο «διαχειριστής» του παιχνιδιού αναθέτει επικίνδυνες αποστολές στους παίχτες που συμμετέχουν, αποστολές που περιλαμβάνουν από αυτοτραυματισμούς, εγχειρήματα που μπορούν να αποβούν μοιραία για τη ζωή μέχρι και προτροπές για αυτοχειρία.

Το «παιχνίδι» διαρκεί 50 μέρες και η  εγκατάλειψη του είναι δυνατή αλλά δύσκολη. Αν κάποιος παίχτης ανακοινώσει ότι αποχωρεί, τότε ο «διαχειριστής» αρχίζει τις απειλές προκειμένου να τον εξαναγκάσει να παραμείνει στο παιχνίδι. Αν το κοινωνικό δίκτυο καταφέρει να εντοπίσει και να μπλοκάρει την «ομάδα» των διαχειριστών , η ομάδα επανέρχεται μέσω νέου λογαριασμού.  Ονομάζεται «παιχνίδι» γιατί έχει συγκεκριμένους κανόνες και τελετουργικό, αλλά δεν είναι application, δεν μπορεί δηλαδή να το βρει κάποιος μέσω  εφαρμογής.

Ιδιαίτερα ενεργές είναι τέτοιες «ομάδες» σε Ρωσία, Ουκρανία, Καζακστάν και Κιργισία. Στη Ρωσία μάλιστα οι «ομάδες θανάτου» συνδέονται με 130 αυτοκτονίες παιδιών μέσα σε ένα εξάμηνο ενώ έχει σημάνει συναγερμός σε πανευρωπαϊκό επίπεδο καθώς εικάζεται ότι έχουν εμφανιστεί μεμονωμένα κρούσματα σε ευρωπαϊκές χώρες. Για το λόγο αυτό ο Ευρωπαϊκός οργανισμός INHOPE, μέλος του οποίου είναι η SafeLine πραγματοποίησε αναλυτική ενημέρωση στα μέλη του για το εν λόγω «παιχνίδι».
Στην Ελλάδα τις τελευταίες μέρες υπάρχουν καταγγελίες στην αστυνομία για συγκεκριμένα κρούσματα τα οποία είναι υπό διερεύνηση. Αναφορές και για άλλα κρούσματα αποκαλύπτονται μέσα από δημοσιεύματα μέσων μαζικής ενημέρωσης χωρίς όμως να έχουν επιβεβαιωθεί ή να έχουν καταγγελθεί στην αστυνομία.

Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας  συστήνει στους γονείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να κρατούν τις γέφυρες επικοινωνίας  με τα παιδιά τους ανοιχτές, να ενδιαφέρονται και να επιβλέπουν διακριτικά τις διαδικτυακές τους δραστηριότητες και να τα ενημερώσουν για την επικινδυνότητα τέτοιων «παιχνιδιών» προσέχοντας να μην εξάρουν την αυξημένη λόγω ηλικίας περιέργειά τους.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε σε επαγρύπνηση, να διατηρούμε χαμηλούς τόνους για το συγκεκριμένο θέμα καθώς η περιέργεια των παιδιών μπορεί να επιφέρει πρόσθετα προβλήματα.

Εάν κάποιος γονέας υποπτευθεί πως το παιδί του σχεδιάζει να προβεί στη δοκιμασία-πρόκληση «Μπλε Φάλαινα» ή σε παρόμοια, ή όποιος πολίτης γνωρίζει σχετικές πληροφορίες γι’ αυτό, καλείται να επικοινωνήσει άμεσα με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τους ακόλουθους τρόπους:

Τηλεφωνικά στο 11188
Στέλνοντας e-mail στο ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
Μέσω twitter: @CyberAlertGR.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πότε ξεκινούν οι εγγραφές στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Θηβαίων


Ν.Π. «ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΘΗΒΑΣ»                        
ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Αγαπητοί γονείς,
Σας ενημερώνουμε ότι από 22 Μαΐου 2017 ξεκινάει η υποβολή των σχετικών δικαιολογητικών για τις Εγγραφές –Επανεγγραφές  νηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς του Δ.Ο.Θ.  περιόδου φιλοξενίας 2017-2018.
Χρόνος υποβολής Δικαιολογητικών  : 22   ΜΑΪΟΥ   2017      έως        19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017
● Οι Αιτήσεις Εγγραφής - Επανεγγραφής με τα  συνημμένα δικαιολογητικά θα υποβάλλονται στους ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ  ΘΗΒΑΣ  καθημερινά  από 9:30 π.μ. με  15:00   ΕΚΤΟΣ ΠΕΜΠΤΗΣ
●ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΝΗΠΙΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΑΠΌ 1/1/2013 ΚΑΙ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ 2 ½  ΕΤΩΝ
Βασική προϋπόθεση η υποβολή Εκκαθαριστικού  Σημειώματος  2017 .
Για την αποφυγή ταλαιπωρίας Αιτήσεις με ΕΛΛΙΠΗ δικαιολογητικά δεν θα παραλαμβάνονται.
● Στον Παιδικό Σταθμό ΒΑΓΙΩΝ   οι αιτήσεις Εγγραφής και Επανεγγραφής  με τα  συνημμένα δικαιολογητικά θα υποβάλλονται  κάθε ΠΕΜΠΤΗ  από  8:30 π.μ. έως 11:30π.μ. Τις άλλες ημέρες και ώρες στον ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΘΗΒΑΣ
τηλέφωνα επικοινωνίας :
Παιδικός Σταθμός Θήβας:  2262-0-29372    Δημοτικός Οργανισμός Θήβας :2262-0-23970
● Τα έντυπα των   Αιτήσεων   Εγγραφής – Επανεγγραφής – το Ατομικό Δελτίο Υγείας  - τα Δικαιολογητικά εγγραφής – επανεγγραφής  ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ  την Πρόσκληση ΕΣΠΑ – ΑΙΤΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡ/ΚΗΣ ΜΟΡΦΗΣ θα τα παραλαμβάνετε : από το site του  Δ.Ο.Θ. στον ακόλουθο σύνδεσμο : http://dothivas .blogspot.gr ή  από το site του ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ http://dimosthivas@thiva.gr ή από  τους Παιδικούς Σταθμούς και  γραφεία του  Δ.Ο.Θ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει το Δ.Σ. του Δήμου Λεβαδέων-Δείτε τα θέματα




Με την παρούσα, σας προσκαλούμε σε  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/10, που θα πραγματοποιηθεί την 24η  Mαΐου 2017, ημέρα Τετάρτη- και ώρα 6.30 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων στο Παλαιό Δημαρχείο – Πλ. Εθνικής Αντίστασης.

            Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι :

1. Αναμόρφωση προΰπολογισμού οικον. Έτους 2017  (Η Απόφαση της Ο.Ε θα σας σταλεί ηλεκτρονικά).
2. Σύμβαση συνεργασίας του Δήμου με το εγκεκριμένο εθνικής εμβέλειας Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Εναλλακτικής Διαχείρισης και Ανακύκλωσης Συσκευασιών και Αποβλήτων «ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ» για την Οργάνωση Ολοκληρωμένου Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών στο Δήμο άνευ ανταλλάγματος για το Δήμο.
3. Νέα σύμβαση συνεργασίας του Δήμου με την εταιρία «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε.» για την εφαρμογή ολοκληρωμένου προγράμματος εναλλακτικής διαχείρισης Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ)
4. Προγραμματισμός εκδηλώσεων μνήμης  για το “Ολοκαύτωμα στο ‘Καλάμι’ της Τ.Κ. Αγίου Γεωργίου”  και διάθεση πίστωσης
5. Προγραμματισμός εκδηλώσεων εορτασμού Αγίου Πνεύματος στην Τ.Κ. Αγίας Τριάδας και διάθεση πίστωσης
6. Προγραμματισμός εκδήλωσης εορτασμού Αγίου Πνεύματος στην Τ.Κ. Δαύλειας και διάθεση πίστωσης
7. Εγκριση γενομένων δαπανών για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων εορτασμού πολιούχου Αγίου Γεωργίου.
8. Λήψη Απόφασης περί του τρόπου Δημοπράτησης του έργου: «Αποκατάσταση δημοτικών οδών λόγω ζημιών που προκλήθηκαν από θεομηνίες στο Δήμο Λεβαδέων»
9. Λήψη Απόφασης περί του τρόπου Δημοπράτησης του έργου: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ»
10. Λήψη Απόφασης περί του τρόπου Δημοπράτησης του έργου: «ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΨΗΦΙΔΩΤΩΝ
           ΠΑΛΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ»
11. Αποδοχή της υπ΄αριθμ 97/17.5.17 Τεχνικής Μελέτης που συνέταξε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λεβαδέων και φέρει τίτλο : “ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ & ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟΥ”
12. Λήψη Απόφασης περί του τρόπου Δημοπράτησης του έργου “ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ & ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟΥ”
13. Εξέταση της υ[π αριθμ. 8088/11-4-2017 ένστασης της αναδόχου κοινοπραξίας με την επωνυμία Κ/ΞΙΑ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΕΜ. ΤΡΟΥΛΑΚΗ-ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Γ. ΝΤΖΕΡΕΜΕ κατά του 1ου ΑΠΕ ΚΑΙ ΤΟΥ 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε του έργου “ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΕΛΙΚΩΝΑ και έγκριση του 1ου Α.Π.Ε  και  1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε  του ανωτέρω έργου .
14. Τροποποίηση της αριθμ.195/26-4-2017 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου περί “Συγκρότησης της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Δήμου Λεβαδέων”.

                                          O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

                                                     
                                                       Ανδρέας Διαμαντόπουλος
Διαβάστε Περισσότερα »

Συμπαράσταση στους Βοιωτούς πολίτες απο το Διοικητικό Συμβούλιο των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λιβαδειάς-Θήβας

Τo Διοικητικό Συμβούλιο των
Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λιβαδειάς κ΄Θήβας,
 εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή του στους Βοιωτούς πολίτες,
οι οποίοι  την Τρίτη 23/5/2017 προσάγονται στα Δικαστήρια της Θήβας :

""ως υπαίτιοι οτι: την 18η Ιουλίου 2014 προέβησαν στην κατάληψη οδοστρώματος....και σταθμού διοδίων....
συμμετέχοντας σε διαμαρτυρία με αίτημα τη Μη Υποβάθμιση των Νοσοκομείων Θήβας-Λιβαδειας... ""

στην σημερινή του συνεδρίαση, της 18ης Μαίου 2017,
αποφάσισε να διαθέσει τον νομικό συνεργάτη του Νοσοκομείου Θηβών ως συνήγορο υπεράσπισης,
αδιακρίτως και σε οποιονδήποτε από τους κατηγορουμένους  χρειαστεί.
                 
Διαβάστε Περισσότερα »

Ημερίδα στη Θήβα με θέμα «Το διαδίκτυο σήμερα – Πλοηγηθείτε με ασφάλεια»

 Ο Ιατρικός Σύλλογος Θήβας, σε συνεργασία με την ΔΗΚΕΘ ,έχει  την τιμή και την χαρά, για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια σχολική  χρονιά, να διοργανώσει ημερίδα με θέμα « Το Διαδίκτυο σήμερα .Πλοηγηθείτε με ασφάλεια ».
                 Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 22/5/17 και ώρα 9  πρωί  σ
το Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Θηβαίων ,στην αίθουσα «Αλέξανδρος Κοφίνης».
                Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση των μαθητών της Β΄ Γυμνασίου (όλων των σχολείων της πόλης μας) και των εκπαιδευτικών,  για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και την προσαρμογή τους στα νέα δεδομένα.
                Ομιλητές θα είναι εξειδικευμένοι Αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
                Το έργο του Σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είναι τεράστιο και αφορά όλη την κοινωνία, όμως προτεραιότητα δίνεται στα παιδιά και τους εφήβους, καθώς δεν υπάρχει εγκληματική πράξη που συμβαίνει στην κανονική ζωή, που να μην έχει περάσει στο διαδίκτυο.
                 Χωρίς πανικό και υπερβολές, με σωστή ενημέρωση, μπορούμε να διαμορφώσουμε περιβάλλον ασφαλείας και να απολαμβάνουμε τα θετικά της τεχνολογίας.

Για τον Ιατρικό Σύλλογο Θήβας
Η Πρόεδρος
Φιλιώ Πρωτόπαπα

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάσεις Οκονομικής Επιτροπής και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Λεβαδέων

Με την παρούσα σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί την  24η   Μαϊου   2017, ημέρα  Τετάρτη  και ώρα  13.00   στο Δημοτικό Κατάστημα.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
         
Σε περίπτωση απουσίας σας , παρακαλείσθε να ενημερώσετε τη γραμματεία της Οικονομικής Επιτροπής στο τηλέφωνο  2261350817 προκειμένου να προσκληθεί αναπληρωματικό μέλος.

Τα   θέματα   της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

1. Σύσταση Παγίας Προκαταβολής για το έτος 2017 σε Προέδρους Δημοτικών , Τοπικών Κοινοτήτων βάσει του άρθρου 266 του Ν. 3852/2010 – εναπομείναντες Πρόεδροι.
2. ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης ποσού 72.113,33 ευρώ για Τεχνικές μελέτες ίδρυσης Νέου Κοιμητηρίου Τ.Κ. Αγίου Γεωργίου .
3. ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης ποσού 72.113,33 ευρώ για Τεχνικές μελέτες επέκτασης  Κοιμητηρίου Δ.Κ. Λιβαδειάς .
4. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης ποσού 12.500,00 ευρώ για Συμβολαιογραφικά και όλα τα έξοδα και δικαιώματα του Τ.Π. & Δανείων για την αναχρηματοδότηση των ήδη συναφθέντων δανείων.
5. ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης ποσού 1.500,00 ευρώ για συντήρηση συστημάτων κατάσβεσης – πυρόσβεσης.
6. ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης ποσού 6.000,00 ευρώ για προμήθεια υλικών ενεργητικής πυροπροστασίας – συστημάτων συναγερμού – πυρανίχνευσης , αναγομώσεις πυροσβεστήρων.
7. ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης ποσού 1.450,80 ευρώ ευρώ για προμήθεια ηχητικού συστήματος για Κατασκήνωση.
8. ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης ποσού 1.984,00 ευρώ για μισθώματα γερανοφόρων οχημάτων για μεταφορά οχημάτων , κοντέινερς κλπ.
9. ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση ποσού 991,77 ευρώ για συντήρηση και επισκευή ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού κτιρίων (ανελκυστήρας ,κλιματιστικά κλπ.).
10. ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης ποσού 4.545,00 ευρώ για λοιπά τέλη κυκλοφορίας μηχανημάτων έργου.
  ΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ      
        ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ

Με την παρούσα σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που θα πραγματοποιηθεί την 23η Μαΐου 2017,  ημέρα Τρίτη και ώρα 12.00 στο Δημοτικό Κατάστημα.

Το μοναδικό  θέμα της ημερήσιας διάταξης είναι το εξής:

1.Εξέταση αιτήματος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Επαρχίας Λιβαδειάς για την παραχώρηση μιας θέσης parking, κατόπιν της υπ΄αριθμ. 44/2017 απόφασης της Δ.Κ. Λιβαδειάς.

2.Έγκριση της υπ΄ άριθμ. 40/2017 απόφασης της Δ.Κ. Λιβαδειάς που αφορά την μεταφορά δύο θέσεων κάδων επί της οδού Γαλαξιδίου.

3.Έγκριση της υπ΄ άριθμ. 41/2017 απόφασης της Δ.Κ. Λιβαδειάς που αφορά την αλλαγή υπαρχόντων θέσεων κάδων στην οδό Δ. Παπασπύρου & Φιλολάου.

4.Έγκριση της υπ΄ άριθμ. 42/2017 απόφασης της Δ.Κ. Λιβαδειάς που αφορά την αλλαγή θέσης κάδου στην οδό Βορείου Ηπείρου & Τιθορέας.

5.Έγκριση της υπ΄ άριθμ. 43/2017 απόφασης της Δ.Κ. Λιβαδειάς που αφορά την απομάκρυνση κάδων από την εκκλησία Αγίου Νικολάου στην περιοχή «Ζαγαράς».

6.Χορήγηση προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος “Λιανικής Διάθεσης Τροφίμων και Ποτών (Παντοπωλείο – Κρεοπωλείο) ” στην Τοπική Κοινότητα Δαύλειας, ιδιοκτησίας Κουρεντή Αριστείδη.

7.Λήψη απόφασης για τον καθορισμό θέσεων υπαίθριου στάσιμου εμπορίου.



Ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής

Σκλάβος Γεώργιος
                                                       
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο τέλος του μήνα έρχονται οι πρόσφυγες στη Θήβα-Σύσκεψη για την εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Φιλοξενίας


Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων με εμπλεκόμενους φορείς σχετικά με το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων της Θήβας
Σύσκεψη με τους εμπλεκόμενους φορείς για την εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων στη Θήβα συναντήθηκε την Τετάρτη 17 Μαϊου 2017 ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, στο πλαίσιο της επικείμενης άφιξης των προσφύγων ( περί τα τέλη Μαΐου) και με σκοπό την αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων του κάθε φορέα.

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί έγγραφο του Δημάρχου Θηβαίων προς τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Ι. Μουζάλα, με το οποίο ζητούσε αναλυτικά τις αρμοδιότητες έκαστου εμπλεκόμενου φορέα. Μετά την απάντηση του κ. Υπουργού προγραμματίστηκε η εν λόγω συνάντηση.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι : Δ. Καρμίρη- Συντονίστρια Δομής Θήβας, Α. Ζαμπέτας εκ μέρους της ΔΟΜ, Κ. Μαντούβαλος εκ μέρους του Υ.ΜΕ.ΠΟ., Ν. Καλαϊτζίδης - Συντονιστής ΤΟΣΚΕΔΠ,  ο Διοικητής του ΚΕΠΒ Θήβας Αθ. Αλεξόπουλος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Θηβών Ι. Κατσακιώρης, ο Χρ. Ζαμπέτογλου εκ μέρους του Πυροσβεστικού Σώματος Θήβας. Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο Αντιδήμαρχος Θηβαίων Α. Χατζησταμάτης,  ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Θηβών Δ. Παπαχαραλάμπους και εκ μέρους του Δικτύου Αλληλεγγύης Πολιτών Δ. Θηβαίων η Α. Πυρουνάκη και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων “ο Πίναδαρος” Φ. Χαλιαμάλιας.

Όλοι οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη εξέφρασαν τη πρόθεσή τους για αγαστή συνεργασία προκειμένου να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα το Κέντρο, με σεβασμό στους φιλοξενούμενους πρόσφυγες αλλά και την τοπική κοινωνία.

Σχετικά με τη διοίκηση και τον έλεγχο του κέντρου, η συγκρότηση της Δομής είναι σε επίπεδο ΤΟΣΚΕΔΠ και ο Συντονιστής της Δομής ορίζεται από τα αρμόδια όργανα του ΥΠΕΘΑ και έχει την ευθύνη της καθ'ημέρα λειτουργίας της δομής καθώς και της συνολικής ομαλής λειτουργίας της.

Με ευθύνη του Δ.Ο.Μ. θα καταρτιστεί σχέδιο πυρασφάλειας, σύμφωνα με τον Κανονισμό Πυροπροστασίας που έχει εγκρίνει η Πυροσβεστική Υπηρεσίας σε συνεννόηση με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής,  έκτακτης εκκένωσης και καθημερινής λειτουργίας του οποίου η τήρηση προβλέπεται από τον αρμόδιο Συντονιστή σε συνεργασία με τον Συντονιστή του Δ.Ο.Μ. για τη Δομή.  Για θέματα φύλαξης και ασφάλειας υπεύθυνη είναι η ΕΛ.ΑΣ.

Αναφορικά με θέματα υγειονομικής περίθαλψης, υπάρχει πρόβλεψη για παροχή υγειονομικών υπηρεσιών εντός της δομής και σε κάθε περίπτωση η παροχή θα συνδράμεται, όποτε απαιτείται από τις Α'βαθμιες και Β'βαθμιες υπηρεσίες του ΕΣΥ.

Ο Δήμος Θηβαίων στην εν λόγω Δομή έχει  την ευθύνη αποκομιδής των απορριμμάτων και καθαρισμού των κάδων καθώς και ζητήματα απολυμάνσεων, σε συνεργασία με τον Συντονιστή του ΔΟΜ. Επιπλέον έχει την ευθύνη  των ωφελουμένων εργαζομένων, που θα στελεχώσουν τη Δομή μετά την προκήρυξη προγράμματος κοινωφελούς εργασίας που θα εκδώσει ο ΟΑΕΔ ( αριθμός ωφελουμένων περίπου 50 άτομα).


Διαβάστε Περισσότερα »

Tην ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων καταγγέλλει o Σύλλογος εργαζομένων Ο.Τ.Α. επαρχίας Λιβαδειάς



Ο
σύλλογος εργαζομένων Ο.Τ.Α. επαρχίας Λιβαδειάς , με αφορμή τις   ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν εναντίων πολιτών που συμμετείχαν τις 17 Ιουλίου 2014 σε εκδήλωση διαμαρτυρίας που οργάνωσαν τα Εργατικά Κέντρα Θήβας και Λιβαδειάς, μαζί με αρκετά πρωτοβάθμια σωματεία, για την υποβάθμιση των Δομών Υγείας του Νομού Βοιωτίας, καταδικάζει απερίφραστα κάθε ενέργεια που ποινικοποιεί τους κοινωνικούς αγώνες, δηλώνει την πλήρη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους διωκόμενους συμπολίτες μας και τονίζει ότι θα είναι πάντα παρόν σε οποιαδήποτε κοινωνική διεκδίκηση οποιασδήποτε  ομάδας ή ατόμου.
Μεταξύ των «κατηγορουμένων» είναι και ο πρόεδρος του Συλλόγου μας Μπούρας Νικόλαος, ο οποίος βρέθηκε στη συγκέντρωση, εκπροσωπώντας το σύλλογο εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς και την αδιαπραγμάτευτη θέση του για ποιοτική Δημόσια Υγεία προς όφελος  όλων των πολιτών.
Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς  καταγγέλλει τη δίωξη του συναδέλφου – προέδρου μας, που διαμαρτυρόταν για την υποβάθμιση των δομών Υγείας του Νομού Βοιωτίας και προκηρύσσει στάση εργασίας από τις 9:00 εως τις 12:00 το πρωι την Τρίτη 23 Μάη,  καλώντας τα μέλη μας σε συγκέντρωση συμπαράστασης των κατηγορούμενων συμπολιτών μας στο Δικαστικό Μέγαρο Θήβας στις 9:00 π.μ. ενάντια στις άδικες ποινικές διώξεις. Όταν ποινικοποιούνται κοινωνικοί αγώνες,  τότε φτάνουμε στο σημείο να αγωνιζόμαστε για δημοκρατία και ελευθερία σε μια «δημοκρατική» κοινωνία !!


ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

Για το Δ.Σ.


Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΜΠΟΥΖΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ                      ΚΑΡΑΛΗ ΓΙΟΥΛΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Καλλιάνος: Επιστρέφουν οι καταιγίδες από την Κυριακή -Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο




Δεν υποχωρούν οι καταιγίδες, όπως αναφέρει στην πρόβλεψή του ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, αντίθετα επιστρέφουν, σε όλη τη χώρα, από την Κυριακή.

«Η φετινή άνοιξη αποδεικνύεται κυκλοθυμική σε ό,τι αφορά στον καιρό, διότι οι εναλλαγές από τον χειμώνα στο καλοκαίρι και πάλι στον χειμώνα γίνονται πραγματικά σε χρόνο dt.

Έτσι λοιπόν αναμένεται μια νέα κακοκαιρία η οποία θα "χτυπήσει" την Ελλάδα από την Κυριακή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις ισχυρές καταιγίδες αλλά και τις πιθανές χαλαζοπτώσεις.

Βέβαια, αυτή τη φορά, δεν αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και κρύο όπως το βιώσαμε τις προηγούμενες ημέρες.

Από την Κυριακή το μεσημέρι θα αρχίσουν να εκδηλώνονται βροχές (κατά τόπους ισχυρές) αλλά και τοπικές καταιγίδες, πρώτα από τα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας (Ιόνιο, δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά) και εν συνεχεία από το απόγευμα και μετά σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας έως και το βόρειο και βορειοανατολικό Αιγαίο.

Τη Δευτέρα τα φαινόμενα θα απασχολήσουν σταδιακά τις περισσότερες περιοχές του Αιγαίου, με τα τμήματα των Κυκλάδων, των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, της Κρήτης αλλά και των Δωδεκανήσων να δίνουν σοβαρή υποψηφιότητα για εκδήλωση ισχυρών καταιγίδων.

Ασφαλώς θα βρέξει και στην Θεσσαλονίκη από την Κυριακή το μεσημέρι-απόγευμα αλλά και στην Αθήνα, όπου στην Αθήνα ειδικά διαφαίνεται οι βροχές ή οι καταιγίδες από το απόγευμα της Κυριακής και στη συνέχεια ότι θα έχουν ιδιαίτερη δυναμική.

Από θερμοκρασιακής πλευράς σας είπα ότι δεν αναμένεται κάτι ουσιαστικό διότι όλες αυτές τις ημέρες η μέγιστη θα αγγίζει τους 25-27 και πιθανώς τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Σε ότι αφορά στους ανέμους, πάλι δεν αναμένονται προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες διότι και κατά τη διάρκεια της 2ήμερης κακοκαιρίας, θα πνέουν δυτικοί & νοτιοδυτικοί άνεμοι στα πελάγη που δεν θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ.

Απολαύστε την σημερινή και αυριανή ημέρα διότι από την Κυριακή πάλι ...όλα θα αλλάξουν!».



Διαβάστε Περισσότερα »

«Λήστεψε» τον εαυτό του ο υπάλληλος του πρακτορείου ΟΠΑΠ

«Μούφα» η ληστεία χθες τα ξημερώματα στη Λαμία, με λεία 9.000€, που "άρπαξαν" από 31χρονο υπάλληλο πρακτορείου ΟΠΑΠ .

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο 31χρονος υπάλληλος ομολόγησε ότι αναγκάστηκε να σκηνοθετήσει τη ληστεία, αφού ήταν εθισμένος στο τζόγο και είχε παίξει ο ίδιος τα χρήματα των εισπράξεων του πρακτορείου. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι τα χρήματα, που έχει παίξει, είναι περισσότερα από τα 9.000€, που αρχικά δήλωσε ότι του άρπαξαν, αφού το άνοιγμα μπορεί να φτάνει και τα 15.000€.

Οι Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, της Αστυνομικής Δ/νσης Φθιώτιδας, κατάλαβαν από την πρώτη στιγμή ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την ιστορία, που είχε σκαρφιστεί ο 31χρονος, ωστόσο τους προβλημάτιζαν λίγο τα σημάδια από τις "γροθιές" στο πρόσωπο του "θύματος".

Τελικά όπως ανακάλυψαν οι αστυνομικοί ο 31χρονος είχε αυτοτραυματιστεί με την πόρτα του αυτοκινήτου του και στη συνέχεια είπε στους αστυνομικούς, που τον επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο, ότι οι ληστές του είχαν στήσει καρτέρι τα μεσάνυχτα έξω από το σπίτι του. Εκεί μόλις βγήκε από το αυτοκίνητο τον αιφνιδίασαν και τον "γρονθοκόπησαν", χωρίς να προλάβει να δει τα χαρακτηριστικά τους.

Ο 31χρονος Λαμιώτης «δράστης - θύμα» της χθεσινής ληστείας θα οδηγηθεί τις επόμενες ώρες στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Όλοι μιλάνε για ένα πάρα πολύ καλό και εργατικό παιδί, που δυστυχώς όπως και πάρα πολλοί άλλοι, έπεσε θύμα του τζόγου.
lamiareport.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Δικάζεται όλη η Κοινωνία της Βοιωτίας-Όλοι στα Δικαστήρια της Θήβας



ΔΕΝ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ 100 ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ. ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΟΛΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ.



Στις 23 Μαΐου 2017 ,περί τους 100 συμπολίτες μας δικάζονται στο Δικαστικό Μέγαρο Θηβών γιατί στις 18 Ιούλη του 2014 με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση όλων των φορέων του Νομού Βοιωτίας ( Βουλευτές ,Περιφέρεια ,Δήμοι ,Εργατικά κέντρα, Επιμελητήρια, Σύλλογοι ακόμη και Εκκλησιαστικοί φορείς ) σύσσωμη η κοινωνία του νομού μας ,πραγματοποίησε μια ειρηνική Πανβοιωτική διαδήλωση διαμαρτυρίας στο ύψος των διοδίων της Θήβας προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την υποβάθμιση των παροχών υγείας από τα δύο νοσοκομεία του Νομού(Θήβας και Λειβαδιάς)  .

Η απαράδεκτη και αντιλαϊκή αυτή δίωξη με τις υποτιθέμενες παραβάσεις ,αντί να ασκηθεί στους επώνυμους φορείς και πρόσωπα που παρευρέθηκαν και με ανακοινώσεις και αφίσες είχαν καλέσει τους πολίτες στην συγκεκριμένη συγκέντρωση, ασκήθηκε σε τυχαίους συμπολίτες μας ,ιδιοκτήτες οχημάτων που εκείνη την ώρα βρίσκονταν παρκαρισμένα στους παράδρομους των διοδίων και καταγράφηκαν οι αριθμοί κυκλοφορίας τους  από την τροχαία αυτοκινητοδρόμων.

Είναι αξιοσημείωτο ακόμη το γεγονός ότι με βάση τον ν. 4411/2016 οι αντίστοιχες με τις δήθεν παραβάσεις που ασκήθηκε η δίωξη θα έπρεπε να τεθούν στο αρχείο.

Με βάση τα παραπάνω είναι ολοφάνερο ότι πρόκειται για ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων. Μια δίωξη με καθαρά πολιτικά χαρακτηριστικά. Όποιος αντιστέκεται ,αντιδρά και διαμαρτύρεται , «πρέπει να συμμορφωθεί» ,«πρέπει να σωπάσει».

Με οποιαδήποτε τρόπο πρέπει να τρομοκρατηθεί. Με καταστολή , ξύλο, δικαστήρια και ότι άλλο χρειαστεί για να καμφθεί το ηθικό του αγωνιζόμενου πολίτη και να  γονατίσει.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ο στόχος τους πρέπει να υλοποιηθεί. Βρισκόμαστε μπροστά στην εφαρμογή  ενός ακόμη πακέτου αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων από την υποτιθέμενη ‘’αριστερή’’ Κυβέρνηση η οποία  έρχεται να αποτελειώσει ότι άφησαν όρθιο οι προηγούμενες. Το κατ΄ ουσία 4ο μνημόνιο θα σημάνει το ολοκληρωτικό ξεπούλημα του δημοσίου πλούτου της χώρας και την κοινωνική εξόντωση ενός ολόκληρου λαού, την στιγμή που μετά από 7 χρόνια σκληρής πολιτικής  λιτότητας έχει οδηγήσει το μεγαλύτερο κομμάτι του Ελληνικού Λαού σε πλήρη φτωχοποίηση και εξαθλίωση. Σε αυτή την κατάσταση είναι προφανές ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία έννοια κοινωνικού κράτους, και στοιχειώδη αγαθά όπως η δημόσια υγεία και παιδεία οδεύουν ταχύτατα προς την διάλυση.

Μέσα σε αυτήν την κατάσταση αποσταθεροποίησης και ανακατατάξεων όσο η λαϊκή οργή αυξάνεται και οι κοινωνικές αντιστάσεις ενισχύονται προκαλώντας τριγμούς στο αντίπαλο στρατόπεδο, τόσο το πολιτικό σύστημα στην προσπάθεια του να επιβιώσει καταστέλλει οποιαδήποτε αντίδραση, φιμώνει κάθε αντικρουόμενη φωνή και οδηγεί σε συνθήκες χουντοποίησης.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι διώξεις αυτές είναι πολιτικές και έχουν ως στόχο την καταστολή οποιουδήποτε αγωνίζεται σήμερα. Γι΄αυτό είναι χρέος όλων μας ο αγώνας για δημοκρατία και αξιοπρέπεια, για δουλειά, ο αγώνας για να μην χρειαστεί να μεταναστεύσει εκείνο το ανθρώπινο και επιστημονικό δυναμικό που μπορεί να συμβάλλει στην αναγέννηση του τόπου, για να μην μετατραπούν στοιχειώδης κοινωνικές παροχές όπως η υγεία και η μόρφωση σε προνόμιο για λίγους.

Σε αυτές τις συνθήκες το μοναδικό μας όπλο είναι η αλληλεγγύη και η ενότητα. Μόνο μέσα από κοινούς μας αγώνες θα σταθούμε όρθιοι απέναντι στον εκφοβισμό και την εξαθλίωση ώστε να ανατρέψουμε το μνημονιακό καθεστώς τις πρακτικές του. Οι εργαζόμενοι μαζί με ολόκληρο τον ελληνικό λαό πρέπει να παλέψουν όχι μόνο απέναντι στα μνημόνια και την χρεοκοπία που μας ετοιμάζουν, αλλά από σήμερα και για την επόμενη μέρα. Για την αναγέννηση του τόπου με δημοκρατία, ανεξαρτησία και δικαιοσύνη. Είναι η στιγμή να βαδίσουμε όλοι μαζί , τώρα είναι η ανάγκη να γίνουμε το ρεύμα ανατροπής και διεξόδου αν θέλουμε να επιβιώσουμε.

Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας. Τώρα πρέπει να δείξουμε τη δύναμή μας. Να τους αποδείξουμε ότι δεν τους ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΜΕ. Δεν τους ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ. Όσο προσπαθούν να μας ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ εμείς τόσο θα ΠΕΙΣΜΩΝΟΥΜΕ και θα ΕΝΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ .Κόντρα στην χειραγώγηση, την καταστολή και την ποινικοποίηση που μας επιβάλουν. Να παλέψουμε για το δίκιο μας, για τις ανάγκες μας. ¨Όποιος αγωνίζεται μπορεί και να χάσει, όποιος δεν αγωνίζεται έχει ήδη χάσει¨. Δεν θα επιτρέψουμε καμιά ποινικοποίηση των αγώνων μας, δεν θα επιτρέψουμε    να τιμωρηθεί κανένας συμπολίτης μας γιατί αγωνίζεται , για να μπορεί να ζήσει.  Είναι ΝΤΡΟΠΗ  για μια    ΄΄ αριστερή ΄΄ Κυβέρνηση –η οποία σημειωτέον σαν αντιπολίτευση είχε υποστηρίξει την συγκεκριμένη διαμαρτυρία- ,  ΝΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΔΙΚΗ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ για το αυτονόητο δημοκρατικό και συνταγματικό δικαίωμα της συλλογικής διαμαρτυρίας διεκδικώντας από την πολιτεία ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΑΓΑΘΟΥ που είναι η ΥΓΕΙΑ των πολιτών της.

Εάν αυτό δεν είναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ και ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΞΕΠΕΣΜΟΣ, τότε τι είναι;

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ απερίφραστα την δίωξη των συμπολιτών μας και θα σταθούμε με όλες τις δυνάμεις του στο πλευρό όλων εκείνων που αγωνίζονται για μία Ελλάδα χωρίς μνημόνια, χωρίς ανεργία και φτώχεια, χωρίς το σάπιο πολιτικό κατεστημένο, και τους κάθε λογής τοκογλύφους δανειστές που κατάντησαν μια Χώρα ,αξιοπρεπή και με τεράστια ιστορία και πολιτισμό ,σε αποικία τους.

Σε αυτόν τον αγώνα καλούμε κάθε συλλογικότητα, κάθε άτομο, όλο τον αγωνιζόμενο λαό να δείξει την έμπρακτη αλληλεγγύη και συμπαράσταση του, απέναντι σε όσους επιλέγουν να καταστείλουν κάθε αγωνιζόμενη φωνή.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και όλους τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής, να  δώσουν μαζικό παρόν στο  Δικαστικό Μέγαρο της Θήβας την Τρίτη 23 Μαΐου και ώρα 9.00 το πρωί.



Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Εργατικό Κέντρο Θήβας
Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς
Συλλογικοί Φορείς Θήβας

Διαβάστε Περισσότερα »

Επικίνδυνη η συχνή κατανάλωση κόκκινου κρέατος


Όσο περισσότερο κόκκινο κρέας τρώει κανείς, τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου από εννέα διαφορετικές παθήσεις, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη.

Ειδικότερα, η μεγάλη κατανάλωση τόσο επεξεργασμένου, όσο και μη επεξεργασμένου κόκκινου κρέατος (μοσχάρι, αρνί, χοιρινό), αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο, καρδιοπάθεια, αναπνευστική πάθηση, εγκεφαλικό, διαβήτη, λοιμώξεις, Αλτσχάιμερ, νεφροπάθεια και ηπατοπάθεια.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Αράς Ετεμαντί του Τμήματος Επιδημιολογίας και Γενετικής του Καρκίνου του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου των ΗΠΑ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό British Medical Journal, σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», ανέλυσαν στοιχεία για πάνω από 536.000 ανθρώπους ηλικίας 50 έως 71 ετών, συσχετίζοντας τη διατροφή και την υγεία τους σε βάθος 16 ετών.

Διαπιστώθηκε ότι όσοι έτρωγαν το περισσότερο κόκκινο κρέας, είχαν κατά μέσο όρο 26% μεγαλύτερη πιθανότητα θανάτου από τις παραπάνω εννέα αιτίες, σε σχέση με όσους έτρωγαν το λιγότερο κόκκινο κρέας.

Από την άλλη, όσοι έτρωγαν το περισσότερο λευκό κρέας (πουλερικά, ψάρια), είχαν κατά μέσο όρο 25% μικρότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου από διάφορες αιτίες, σε σχέση με όσους έτρωγαν το λιγότερο λευκό κρέας.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)


Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση συμμετοχής στον αγώνα δρόμου «Ο δρόμος του Επαμεινώνδα»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ «ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ»
Ο
Σ.Δ.Υ.Μ Θήβας καλεί όλους τους δρομείς-μέλη του συλλόγου να τιμήσουν με τη συμμετοχή τους τον τοπικό λαϊκό ημιμαραθώνιο αγώνα δρόμου «ο δρόμος του Επαμεινώνδα», που συνδιοργανώνει με τον Δ.Ο.Θ, τον Γ.Σ ΠΙΝΔΑΡΟ και τον Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α.Υ. Ο ιστορικός αυτός αγώνας-θεσμός για την πόλη της Θήβας θα ξεκινήσει από το τρόπαιο της μάχης των Λεύκτρων στις 9:00 πμ της Κυριακής 21/5 και θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία της Θήβας, όπου θα γίνουν και οι απονομές των επάθλων των αθλητών. Με στόχο την καλύτερη δυνατή διοργάνωση του αγώνα και τη δυνατότητα άμεσης λειτουργίας της ηλεκτρονικής χρονομέτρησης, που εφαρμόζεται από την περσινή χρονιά, ο Σ.Δ.Υ.Μ Θήβας παρακαλεί τους ενδιαφερόμενους δρομείς να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή, στα γραφεία του Δ.Ο.Θ( τηλ:22620 23970), έως και τη Παρασκευή 19/5, διευκολύνοντας έτσι την προετοιμασία του αγώνα. Σε  περίπτωση βέβαια που αυτό δεν θα καταστεί δυνατό, θα υπάρχει πάντα η δυνατότητα εγγραφής την Κυριακή το πρωί, πριν από την διεξαγωγή του αγώνα.
Σας περιμένουμε όλους, για να στηρίξουμε μαζί τον ιστορικό αγώνα της πόλης μας!
Είναι τιμή και χρέος μας και στον αθλητισμό και στον πολιτισμό!
Ο γεν. γραμματέας                                                                                 Ο πρόεδρος
Νικολακόπουλος Ξ.                                                                           Σκουρτανιώτης Ι.                  

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΛΜΕ Bοιωτίας: 19 Μαΐου - Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού


19η Μαΐου 2017
ΜΝΗΜΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
Αγώνας για τη Δικαιοσύνη και την Ανεξαρτησία των λαών

Η 19η Μαΐου, αναγνωρίσθηκε το  1994 από τη Βουλή των Ελλήνων ως Ημέρα Μνήμης για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Μικρασιατικού Πόντου. Η αναγνώριση αυτή, παρά τη μακρόχρονη καθυστέρησή της, δικαιώνει ηθικά τον Ποντιακό Ελληνισμό και συνδέει το σύγχρονο ελληνισμό με την ιστορική μνήμη και διαδρομή του.
Σήμερα η πολιτική που παρήγαγε τις γενοκτονίες των ιστορικών λαών της Μ. Ασίας (Έλληνες, Αρμένιοι, Ασσύριοι, Κούρδοι) «ζει και βασιλεύει», καθώς η Τουρκία κατέχει τη μισή Κύπρο,  επιμένει στις επεκτατικές διεκδικήσεις της σε Θράκη και Αιγαίο, εισβάλει στη Συρία και συνεχίζει τη γενοκτονία των Κούρδων.
Για τη διεθνή κοινότητα, η αναγνώριση της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού αποτελεί μια ώριμη, ιστορικά και πολιτικά, πράξη καθώς και μια συμβολή για την αποτροπή ανάλογων εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας και του Πολιτισμού στο μέλλον.
Για το σύγχρονο ελληνισμό, οι γεωπολιτικές επιπτώσεις των εθνικών μας ακρωτηριασμών τον προηγούμενο αιώνα σε Πόντο, Ιωνία, Κωνσταντινούπολη και Κύπρο, αποτελούν σήμερα πρόσκληση στο δρόμο της πολιτιστικής και μορφωτικής Αφύπνισης ως προϋποθέσεις για την ιστορικής μας συνέχεια.  

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

- Ο -
 ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       - Η -
                                                                         ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΘΕΙΑΚΟΥΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΗΤΡΑΤΖΟΥΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Διαβάστε Περισσότερα »

Βελτιώνεται ο καιρός: Αραιές νεφώσεις και άνοδος της θερμοκρασίας

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα Παρασκευή στα νοτιοανατολικά ενώ θα σημειωθεί σταδιακή βελτίωση.

Στα υπόλοιπα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ:

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι στα ορεινά.
ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση το απόγευμα.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 11 ως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι στα ορεινά της Ηπείρου.
ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 8 ως 25 βαθμούς Κελσίου.

    ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια τις πρωινές ώρες.
ΑΝΕΜΟΙ: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4, στα ανατολικά 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά μέχρι 7 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 10 ως 25 βαθμούς Κελσίου.

    ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Στις Κυκλάδες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Στην Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες και από το απόγευμα βελτίωση.
ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 15 ως 22 βαθμούς Κελσίου.

    ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΚΑΙΡΟΣ: Στα βόρεια λίγες νεφώσεις. Στα νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση.
ΑΝΕΜΟΙ: Στα νότια βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία 6 μποφόρ. Στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 15 ως 22 βαθμούς Κελσίου.

    ΑΤΤΙΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα βόρεια και ανατολικά.
ΑΝΕΜΟΙ: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 11 ως 22 βαθμούς Κελσίου.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 13 ως 23 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ