Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Οριστική λύση στην αδιάλειπτη παροχή ρεύματος στην Δ.Ε.Θεσπιέων-ΒΙΝΤΕΟ

ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ-ΘΕΣΠΙΕΩΝ. ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΔΔΗΕ ΣΤΗΝ Δ.Ε.ΘΕΣΠΙΕΩΝ

Ένα πολύ σημαντικό έργο εκτελείται στην Δ.Ε. Θεσπιέων του Δήμου Αλιάρτου –Θεσπιέων από τον ΔΕΔΔΗΕ Θήβας.
Το έργο αφορά κατασκευή καινούργιας γραμμής μεταφοράς ρεύματος μήκους, περίπου δώδεκαμιση χιλιομέτρων (12,5) που θα διέρχεται κατά μήκος του οδικού άξονα, διασταύρωσης Μαυρομματίου- Θεσπιές –Άσκρης,Nεοχωρίου.
Το έργο έθεσε ως άμεση προτεραιότητα η Δημοτική Αρχή στον ΔΕΔΔΗΕ αμέσως μετά τις πολυήμερες διακοπές ρεύματος τον Χειμώνα του 2014,που λόγω των σφοδρών χιονοπτώσεων ήταν αδύνατη η πρόσβαση των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ στις δύσβατες περιοχές των βλαβών.
Ο ΔΕΔΔΗΕ της Θήβας και τα διευθυντικά του στελέχη κατανόησαν τη σπουδαιότητα του θέματος και το έθεσαν σε προτεραιότητα με αποτέλεσμα σήμερα να υλοποιείται το έργο.
Με την ολοκλήρωσή του θα μειωθεί στο ελάχιστο η ταλαιπωρία των δημοτών όλων των χωριών της Δ.Ε. Θεσπιέων που επιφέρει η διακοπή του ρεύματος,  καθώς και οι παράπλευρες παρενέργειες (διακοπές νερού, ζημιές σε ηλεκτρικές συσκευές κτλ.)

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π.ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Με παραδοσιακούς χορούς γιόρτασε το Μάζι την μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Mία ακόμα επιτυχημένη εκδήλωση πραγματοποίησε ο Σύλλογος Μαζίου.


Η γιορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μάζι Αλιάρτου,  πλαισιώθηκε και με πολιτιστική εκδήλωση,  που διοργάνωσε ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μαζίου η "ΚΙΣΣΟΥΣΑ"

Ειδικότερα, το απόγευμα του Σαββάτου μετά την περιφορά της Ιεράς Εικόνας, στον κατάμεστο από κόσμο χώρο του μπάσκετ, παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά τμήματα του Μορφωτικού,Πολιτιστικού Συλλόγου Μαζίου η "ΚΙΣΣΟΥΣΑ",του επιμορφωτικού Συλλόγου Διονύσου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Πέτρας οι "ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ"
Το Δ.Σ του Συλλόγου  ευχαριστεί τους παριστάμενους και ιδιαίτερα τους χορευτές και χορεύτριες των Συλλόγων.



Φωτογραφίες ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Αιμοδοσία απο τον Σύλλογο "Παναγία Μακαριώτισσα" στο Πνευματικό κέντρο Δομβραίνας


Ο Σύλλογος
"Παναγία  Μακαριώτισσα"
Στην προσπάθειά του να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες των πολιτών για αίμα, διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία με τη συνεργασία της κινητής μονάδας αιμοδοσίας Λιβαδειάς, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή  11 Ιουνίου στο Πνευματικό κέντρο Δομβραίνας από 9:00 - 13:00.
Ζητάμε την συμμετοχή σας για την διατήρηση της τράπεζας αίματος.


Το Δ.Σ. του συλλόγου

Διαβάστε Περισσότερα »

Η Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά για τα μετωπικά διόδια στο δρόμο Σχηματαρίου Χαλκίδας

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
Περιφερειακή Παράταξη

Για τα νέα μετωπικά διόδια στο ύψος Καλοχωρίου-Παντειχίου στο δρόμο Σχηματάρι-Χαλκίδα
Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017

Μνημείο υποκρισίας αποτέλεσαν οι πρόσφατες δημόσιες τοποθετήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας κ. Σπανού και των κυβερνητικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας, για το θέμα της εγκατάστασης σταθμού μετωπικών διοδίων στο δρόμο Σχηματάρι-Χαλκίδα στο ύψος Καλοχωρίου-Παντειχίου.

Ο μεν πρώτος εκλέχθηκε στη θέση του με την υποστήριξη της ΝΔ αλλά και μέρους του ΠΑΣΟΚ, κόμματα τα οποία πρώτα υπέγραψαν από κοινού τις κατάπτυστες συμβάσεις παραχώρησης των αυτοκινητοδρόμων το 2007, οι οποίες οδήγησαν στην κατασκευή δεκάδων σταθμών διοδίων σε όλη τη χώρα. Οι δε δεύτεροι βρίσκονται για 3ο χρόνο στην εξουσία, και μεταξύ Μνημονίων, ανεργίας και φτώχειας, έχουν επικαιροποιήσει και επεκτείνει και τις συμβάσεις παραχώρησης προς τους διαπλεκόμενους μεγαλοεργολάβους-κατασκευαστές.

Και όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια στιγμή που ακόμα και τώρα οδηγούνται σε δίκες δεκάδες αγωνιστές του κινήματος ενάντια στα διόδια που είχε φουντώσει την περίοδο 2010-2012. Η Περιφερειακή μας Παράταξη καταγγέλλει αυτές τις διώξεις και ζητά να σταματήσει εδώ και τώρα η ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων.

Οι σταθμοί διοδίων που λειτουργούν σε όλη τη Στερεά Ελλάδα κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ, συνεχίζουν να στραγγαλίζουν τις τοπικές κοινωνίες και να αφαιμάζουν οικονομικά τις λαϊκές οικογένειες που χρησιμοποιούν τους δρόμους αυτούς.

Πάγια θέση της Αριστερής Παρέμβασης είναι πως οι κατάπτυστες συμβάσεις παραχώρησης με τις οποίες κατασκευάζονται οι αυτοκινητόδρομοι, και έχουν ως αποτέλεσμα την λειτουργία 10 και πλέον σταθμών διοδίων σε όλη τη Στερεά, είναι μια ακόμα σελίδα στην επίθεση του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου ενάντια στον ελληνικό λαό.

Πάγια θέση μας είναι η κατάργηση όλων των διοδίων, η ακύρωση των αποικιοκρατικών συμβάσεων παραχώρησης που ψήφισαν το 2007 στη βουλή οι βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ, και έκτοτε εφάρμοσαν και επικαιροποίησαν όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις, και η απόδοση των δημόσιων αυτοκινητοδρόμων στο λαό. Τους αυτοκινητόδρομους αυτούς τους έχει πληρώσει ο λαός με το υστέρημά του εδώ και δεκαετίες μέσω της έμμεσης και άμεσης φορολογίας, μέσω των τελών κυκλοφορίας και του δυσβάσταχτου φόρου στο πετρέλαιο. Γι’ αυτό και οι αυτοκινητόδρομοι ανήκουν στο λαό.

Την κατάργηση των διοδίων μπορεί να επιβάλλει μόνο ένα ρωμαλέο και ακηδεμόνευτο λαϊκό και εργατικό κίνημα ενάντια στα διόδια, το οποίο θα βρίσκεται στον αντίποδα των υποκριτικών ανακοινώσεων αντιπεριφερειαρχών και κυβερνητικών βουλευτών που από τη μία στηρίζουν το κεφάλαιο, εργολαβικό και μη, και από την άλλη καταφέρονται δημόσια εναντίον του.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

Διαβάστε Περισσότερα »

Γιώτα Πούλου:Ξεχωριστή θέση στον αθλητικό χάρτη της χώρας αποκτά η Λιβαδειά

Την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Π.Ε. Βοιωτίας το 2ο σεμινάριο προπονητών ποδοσφαίρου Βοιωτίας, όπου παρευρέθη η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου απευθύνοντας χαιρετισμό.
Η κ. Πούλου αναφέρθηκε στις σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις που πραγματοποιούνται στην πόλη της Λιβαδειάς, πανελλαδικού και διεθνούς ενδιαφέροντος, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα η πόλη της Λιβαδειάς να αποκτά ξεχωριστή θέση στον αθλητικό χάρτη της χώρας.  Υπογράμμισε τις ελλείψεις που υπάρχουν σε αθλητικές υποδομές στον Καλλικρατικό Δήμο, ωστόσο αναφέρθηκε στην εκτεταμένη συντήρηση που γίνεται με δημοτικούς πόρους.
Αναφερόμενη ειδικά για το ποδόσφαιρο σημείωσε ότι πρόκειται για ένα παγκόσμιο και καθολικό φαινόμενο που ξεπερνά τα όρια του αθλητικού γεγονότος, με ευρύτατες κοινωνικές προεκτάσεις, αποτελεί δε άθλημα μέσα από το οποίο διαμορφώνονται ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα των νέων ανθρώπων, καθιστώντας έτσι το έργο του προπονητή ποδοσφαίρου περισσότερο παιδαγωγικό.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ


Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο φετινό εορτασμό των Πράσινων Πολιτιστικών Διαδρομών έχει προγραμματίσει τις κάτωθι δράσεις:
Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών
Παρασκευή 26 Μαΐου 2017
11.00 – 12.30

Ανακαλύπτοντας το παρελθόν – Παλαιοπεριβάλλον και Αρχαιολογία
Εκπαιδευτική δράση για Δημοτικό & Γυμνάσιο.
Άνθρωπος και φυσικό περιβάλλον είναι έννοιες αλληλένδετες, αναπόσπαστα δεμένες μεταξύ τους. Ο άνθρωπος αρχικά επηρεάζεται από τον περιβάλλοντα χώρο και μέσα σ’ αυτό προσαρμόζει τη ζωή του, ενώ σταδιακά επεμβαίνει και ο ίδιος σ’ αυτό. Η αναγνώριση αρχαιολογικών καταλοίπων του παλαιοπεριβάλλοντος προσφέρουν ποικίλες πληροφορίες στην αρχαιολογική έρευνα. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα εστιάζεται στις μεθόδους και τα ευρήματα που μας βοηθούν στην ανασύσταση του παρελθόντος.

Αρχαιολογικοί Χώροι Θηβών
Κυριακή 28 Μαΐου 2017
11.00 – 12.00

Θεματική περιήγηση σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους της Θήβας, την Κυριακή 28 Μαΐου 2017 και ώρα 11.00 π.μ.


Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή, καθώς θα τηρηθεί αυστηρώς σειρά προτεραιότητας. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 30 άτομα.
Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: 22620 23559 Αθηνά Παπαδάκη, Εύη Τσώτα.
Είσοδος δωρεάν. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Παράταση αιτήσεων για την Δ' περίοδο στην κατασκήνωση του Δήμου Λεβαδέων

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι αιτήσεις συμμετοχής για την Δ’ κατασκηνωτική περίοδο που αφορά το χρονικό διάστημα 3/8/2017 – 12/8/2017 για την κατασκήνωση του Δήμου στη θέση “Παλιομηλιά Ελικώνα” θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017 στο Δημοτικό κατάστημα, Σοφοκλέους 15 στον 1ο όροφο, ώρες: 10:00  έως  14:00, στον κ. Νικόλαο Σαμαρτζή τηλ.: 2261350860 και κ. Σπυριδούλα Κατσιφή 2261350857.
Υπογραμμίζουμε ότι στην Δ’ κατασκηνωτική περίοδο μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά ηλικιών 8 – 14 ετών.
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά  συμμετοχής   που θα συνοδεύουν την αίτησή τους:
Πιστοποιητικό  οικογενειακής κατάστασης.
Φωτοτυπία τελευταίου εκκαθαριστικού εφορίας.
Απόδειξη πρόσφατου  λογαριασμού Δ.Ε.Η.  ή Ο.Τ.Ε.
Έντυπα  αιτήσεων  θα διατίθενται  στο  1ο όροφο του Δημοτικού Καταστήματος, ενώ οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να τυπώσουν το έντυπο της αίτησης και από την ιστοσελίδα του Δήμου Λεβαδέων (www.livadia.gr)

Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδηλώσεις στη Γιορτή του Αμπελοχωρίου

Οι φίλοι όταν σμίξουνε η γης αναταράσσει....
Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αμπελοχωρίου σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 24 Μαίου 2017 και Πέμπτη 25 Μαίου 2017 στην Ιερά Πανήγυρι της Αναλήψεως Του Σωτήρος στο Αμπελοχώρι Θηβών.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:
Τετάρτη 24 Μαίου με ώρα έναρξης 21:30 :Παρουσίαση των χορευτικών Τμημάτων του συλλόγου μας στην κεντρική πλατεία του χωριού μας.
Πέμπτη 25 Μαίου με ώρα έναρξης 19:30 :Πρώτη συνάντηση παιδικών και εφηβικών τμημάτων στον προαύλιο χώρο της Εκκλησίας του Χωριού μας όπου θα λάβουν μέρος τα χορευτικά τμήματα του Χορευτικού συλλόγου Ερυθρών "Το Κριεκούκι", ο Σύλλογος πολιτιστικής ανάπτυξης Θήβας "Λάιος", ο Πολιτιστικός σύλλογος Μελισσοχωρίου "Η Μέλισσα" καθώς επίσης και το παιδικό χορευτικό τμήμα του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αμπελοχωρίου.
Συνδιοργανωτής των εκδηλώσεών μας θα είναι ο Δήμος Θηβαίων.
Σας περιμένουμε όλους να συμμετέχετε....
Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αμπελοχωρίου
Διαβάστε Περισσότερα »

Eγκαίνια 21ης Έκθεσης Γελοιογραφίας στο Λαφύστι Λιβαδειάς



Διαβάστε Περισσότερα »

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο αγώνας ποδηλάτου κατάβασης βουνού στη Λιβαδειά-ΦΩΤΟ

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία ο αγώνας ποδηλάτου κατάβασης βουνού (downhill) που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Μαΐου 2017 στη Λιβαδειά, που διοργανώθηκε από την ποδηλατική ομάδα “All terrain” με στήριξη της Επιτροπής Αθλητισμού του Δήμου Λεβαδέων.
Στον αγώνα συμμετείχαν ογδόντα περίπου αθλητές από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Βόλο, Ναύπακτο, Χαλκίδα, Λαμία, κλπ.  Πρώτος νικητής της διοργάνωσης ανεδείχθη ο ποδηλάτης κ. Κώστας Ανδριώτης, ο οποίος εκπροσωπεί την χώρα σε διεθνείς αγώνες downhill.
Για τη πραγματοποίηση του ποδηλατικού αγώνα συνέβαλαν και ευχαριστούμε: το Δασαρχείο Λιβαδειάς,  την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιβαδειάς, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Λιβαδειάς, καθώς και τους εθελοντές.
Στην εκδήλωση της απονομής των επάθλων που έγινε στο Θολωτό της Κρύας, παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος κ. Σωτήρης Καρβούνης και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΛ και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού κ.  Θανάσης Αλεστάς, οι οποίοι συνεχάρησαν όλους τους συμμετέχοντες και ανανέωσαν το ραντεβού για την επόμενη χρονιά.




Διαβάστε Περισσότερα »

Στην Π. Ε. Βοιωτίας η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας




Στις 15 Μαΐου 2017 στο Διοικητήριο της Π. Ε. Βοιωτίας, έλαβε χώρα προγραμματισμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Στη συνεδρίαση έδωσαν το παρόν ως μέλη του Δ.Σ. ο πρόεδρος κ. Γιώργος Κελαϊδίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Κώστας Αποστολόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε.  Βοιωτίας  κ. Ιωάννης Περγαντάς, η Αντιδήμαρχος Δελφών κα Λιάνα Πιλάλα Τσακίρη,  ο κ. Βασίλης Τσιτσιρίγκος και ο κ. Νίκος Ζαχαρίας.

Την εκκίνηση των ημερήσιων εργασιών της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης τίμησε με την θερμή της υποδοχή η Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε. Βοιωτίας, κ. Φανή Παπαθωμά, η οποία εξέφρασε την ικανοποίηση για το σημαντικό ρόλο που έχει ενεργά αναλάβει η Σύμπραξη στην εξωστρέφεια που τόσο πολύ έχουν ανάγκη οι παραγωγοί και οι επιχειρήσεις του Αγροδιατροφικού τομέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Ο πρόεδρος κ. Κελαϊδίτης αφού ευχαρίστησε εκ μέρους του Δ.Σ. την Αντιπεριφερειάρχη για την στήριξή της, κάλεσε δημόσια όλους του φορείς του Αγροδιατροφικού κλάδου να αγκαλιάσουν την πρωτοβουλία αυτή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Περιφερειάρχη μας κ. Κώστα Μπακογιάννη, με σκοπό την ενδυνάμωση του Πρωτογενή μας τομέα. 


Διαβάστε Περισσότερα »

Χτύπημα στα φτωχά νοικοκυριά: Τα 4 επιδόματα που κόβονται


Το νέο συμπληρωματικό Μνημόνιο εκτός των άλλων χτυπά και τα ασθενέστερα, οικονομικά, νοικοκυριά, με την περικοπή επιδομάτων που προβλέπονται στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή.

Τα επιδόματα που καταργούνται άμεσα είναι τα εξής:

    Επίδομα οικονομικής ενίσχυσης οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα που έχουν παιδιά σχολικής ηλικίας (άρθρο 27 παρ. 3 ν. 3016/2002). Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση του νόμου για τη ρύθμιση αυτή που ίσχυε από το 2002, σκοπός ήταν η ενίσχυση αυτών των οικογενειών με χαμηλό εισόδημα και παιδιά σχολικής ηλικίας προκειμένου να τους παρέχουν τα βασικά σχολικά είδη για να μην διακόπτουν την υποχρεωτική εκπαίδευση.
    Επίδομα νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας νέων κάτω των 29 ετών σε περίπτωση απόλυσης (άρθρο 2 ν. 1545/1985). Πρόκειται για καταβολή από τον ΟΑΕΔ ειδικού επιδόματος σε ανέργους νέους μέχρι και 29 ετών, οι οποίοι παρέμεναν εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων για ένα (1) χρόνο. Καταβαλλόταν για χρονικό διάστημα 5 μηνών από την ημέρα θεμελίωσης του επιδόματος για επιδότηση.
    Προνοιακό επίδομα απροστάτευτων τέκνων (άρθρο 2 παρ. 3 ν.4051/1960). Το πρόγραμμα επιδότησης απροστάτευτων από πατέρα παιδιών, είχε ως στόχο, σύμφωνα με τη διάταξη που ίσχυε από το 1960, να ενισχύσει οικογένειες που αντιμετώπιζαν προβλήματα αντικειμενικής ή ουσιαστικής έλλειψης πατρικής γονικής μέριμνας για να μην διαλυθούν και τα παιδιά καταλήξουν σε ιδρύματα.
    Οικονομική ενίσχυση φυσικών προσώπων που τελούν σε κατάσταση απόλυτης ένδειας (άρθρο 1 παρ. 1 περ. α ν.δ. 57/1973). Σκοπός της προνοιακής αυτής παροχής της ένδειας ήταν η χρηματική ενίσχυση ατόμων με τα πιο χαμηλά εισοδήματα στη χώρα.

Σύμφωνα με την υπ’αριθ. 112/24/2017 Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (σελ. 748 παρ.21), από τις ανωτέρω περικοπές εκτιμάται ότι «θα υπάρξει εξοικονόμηση ποσού 8,8 εκατ. ευρώ για το έτος 2017 και ποσού 11,8 εκατ. ευρώ για το έτος 2018».
 iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Φθινοπωρινός καιρός με συννεφιά και τοπικές βροχές


Στα δυτικά και τα βόρεια λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και κυρίως στα ορεινά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Στα υπόλοιπα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και πιθανόν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στις Κυκλάδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια.

Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την  Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές -απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές -απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά τοπικά θα αυξηθούν και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: μέχρι νωρίς το πρωί νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Γρήγορη βελτίωση του καιρού.
Άνεμοι: βόρειοι 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην Κρήτη και πιθανόν μέχρι το πρωί στις Κυκλάδες. Βελτίωση του καιρού από το πρωί στις Κυκλάδες και από το απόγευμα στην Κρήτη.

Άνεμοι: βόρειοι 5 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Πολύ γρήγορα και από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βόρειοι 4 με 6 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: τη νύχτα τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες. Γρήγορη βελτίωση του καιρού τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: αρχικά βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν .
Θερμοκρασία: από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές -απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ