Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

"Φρεσκάρισμα" στο Κέντρο Υγείας Αλιάρτου απο τον Εμπορικό Σύλλογο-ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Αλιάρτου Θεσπιών ξεκίνησαν οι εργασίες ανακαίνισης, του Κέντρου Υγείας Αλιάρτου.

Μετά την ευγενική δωρεά υγειονομικού και   ηλεκτρολογικού υλικού για κάλυψη αναγκών του Κέντρου Υγείας Αλιάρτου(Δείτε ΕΔΩ),μια ακόμη  πρωτοβουλία των μελών του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου,ήταν η επισκευή και ανακαίνιση του κτιρίου.
Οι επαγγελματίες της Αλιάρτου,με την βοήθεια χορηγών, αποφάσισαν  να ανακαινίσουν το Κέντρο Υγείας  και ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες ελαιοχρωματισμών των εξωτερικών και εσωτερικών χώρων.

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλιάρτου κ.Κολοβός, το εν λόγω κτίριο έχει να βαφεί, από το 1987 και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δύο μήνες.
Συγχαρητήρια στον Εμπορικό Σύλλογο Αλιάρτου Θεσπιών,στους χορηγούς για την προσφορά τους  στην τοπική κοινωνία.







Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινούν οι εγγραφές στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Αλιάρτου

Οι εγγραφές και οι επανεγγραφές στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Αλιάρτου αρχίζουν...
1η Ιουνίου έως 26η Ιουνίου 2017
Ώρες λειτουργίας σχολείου: 18.30 - 22.00
Περισσότερες πληροφορίες για τους Τομείς και τη Φοίτηση θα βρείτε αναλυτικά στην ιστοσελίδα του σχολείου μας:http://1epal-esp-aliart.voi.sch.gr/autosch/joomla15/index.php/sxoliko-etos-20162017/tomeis-2017 και
http://1epal-esp-aliart.voi.sch.gr/autosch/joomla15/index.php/sxoliko-etos-20162017/esperino-epal-2017
Διαβάστε Περισσότερα »

«Ανοιχτές Πόρτες» στα οινοποιεία της Στερεάς

‘ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ 2017’

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος στηρίζει την εκδήλωση Ανοιχτές Πόρτες 2017 που διοργανώνει η  Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Κεντρικής Ελλάδος   ( ΕΝ.Ο.Α.Κ.Ε. ) στις 27 και 28 Μάιου 2017, και  καλεί όλους τους οινόφιλους  να επισκεφτούν, να γνωρίσουν από κοντά τους παραγωγούς και να  δοκιμάσουν τα μεγάλα κρασιά των βουνών της Κεντρικής Ελλάδος.
Ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει στους Δρόμους του Κρασιού της Κεντρικής Ελλάδας, να ξεναγηθεί στις ομορφιές των επισκέψιμων οινοποιείων της, να χαρεί το ελληνικό κρασί στον φυσικό του χώρο και να γνωρίσει τους ανθρώπους πίσω από το κρασί.
Ξενάγηση στο αμπέλι, στο χώρο παραγωγής, στην κάβα, γευστική δοκιμή των κρασιών, εκδηλώσεις και εκπλήξεις  είναι μόνο κάποιες από τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν στα οινοποιεία.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αντλήσετε από την επισυναπτόμενη πρόσκληση της ΕΝ.Ο.Α.Κ.Ε., ενώ μπορείτε να επισκεφθείτε και το διαδραστικό χάρτη των παραγωγών μας στην ιστοσελίδα της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης στο https://agrifoodcentralgreece.gr/chartis-paragogon

Διαβάστε Περισσότερα »

Απίθανη αγγελία σπιτιού στη Λαμία με θέα τη... Super League




Τρομερή αγγελία για ενοικιαζόμενο διαμέρισμα με θέα τον… αγωνιστικό χώρο του ΔΑΚ Λαμίας! Δείτε τι σκέφτηκε να γράψει ο ιδιοκτήτης του σπιτιού για να τραβήξει το ενδιαφέρον (PHOTO).Λαμία θα παίξει για πρώτη φορά στην ιστορία της στη Super League και οι κάτοικοι της πόλης είναι ενθουσιασμένοι για αυτό! Ό,τι, πια, σχετίζεται με την ομάδα της Φθιώτιδας... πουλάει, για αυτό και ιδιοκτήτης σπιτιού σκέφτηκε να κάνει κάτι απίθανο στην αγγελία που δημοσίευσε!

Αφού περιέγραψε το σπίτι που νοικιάζει, έβαλε υστερόγραφο το εξής ανεπανάληπτο: "Υγ. Στην ταράτσα μπορείτε να παρακολουθείτε και τους αγώνες της Λαμίας στην Α’ Εθνική…". Δείτε τη σχετική αγγελία:

sport24.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτακτο: Ισχυρή έκρηξη τραυμάτισε τον Λουκά Παπαδήμο και τον οδηγό του

Εκρηξη σημειώθηκε στη συμβολή  των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης, σε όχημα στο οποίο επέβαινε ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για σοβαρό τραυματισμό του Λουκά Παπαδήμου, του αστυνομικού φρουρού και του οδηγού του. Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός είναι ελαφριά τραυματισμένος καθώς και ο οδηγός του.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί, σπεύδουν δυνάμεις της αστυνομίας, με κλιμάκιο του ΤΕΕΜ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στον Ευαγγελισμό και ο πρώην πρωθυπουργός είναι τραυματισμένος στην κοιλιακή χώρα και στα πόδια.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η έκρηξη σημειώθηκε σε παγιδευμένο φάκελο στο εσωτερικό του οχήματος όπου επέβαινε ο κ. Παπαδήμος.

Φαίνεται ότι ο Λουκάς Παπαδήμος άνοιξε τον φάκελο μέσα στον οποίο υπήρχε ο παγιδευμένος εκρηκτικός μηχανισμός. Ηταν καθισμένος στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, ενώ ο αστυνομικός βρισκόταν στο μπροστινό κάθισμα. Τα τζάμια του αυτοκινήτου που είναι αλεξίσφαιρα δεν θρυμματίστηκαν, αλλά άνοιξαν οι αερόσακοι και βγήκε καπνός.

Σύμφωνα με πληροφορίες  χωρίς να το αντιληφθεί κανείς πέρασε ο φάκελος στην αλληλογραφία του Λουκά Παπαδήμου και τον άνοιξε εν κινήσει, μέσα στο αυτοκίνητο. Πίσω από το όχημα του κ. Παπαδήμου ακολουθούσε συνοδευτικό της αστυνομίας.




Διαβάστε Περισσότερα »

Αποτελέσματα εκλογών της ΕΛΜΕ Βοιωτίας - Ποιοι εκλέγονται

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ  ΓΙΑ ΤΟ 18ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

Ψήφισαν: 495    Έγκυρα: 480      Άκυρα: 3      Λευκά: 12

ΣΥΝΟΛΟ ΕΛΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ Σύνεδροι
Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών - το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ 59 12,29% --
ΔΑΚΕ – Συνεργαζόμενοι Βοιωτίας 103 21,46% 1
ΕΝΩΤΙΚΗ
 ΚΙΝΗΣΗ 150 31,25% 2
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ 71 14,79% 1
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ 22 4,58% --
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ 75 15,63% 1

Εκλέγονται Σύνεδροι

ΕΝΩΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ (2): Δαμιανίδης Χ., Θειακούλης Π.
ΔΑΚΕ – Συνεργαζόμενοι Βοιωτίας (1): Κούτσικος Λ.
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ (1): Πάγκαλος Ι.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ (1): Αλεξίου Χ.




 - Ο -
 ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                  - Η -
                                                                                                  ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΘΕΙΑΚΟΥΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                                  ΜΗΤΡΑΤΖΟΥΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Διαβάστε Περισσότερα »

Ένα σκιαγράφημα ποιοί αντιπαλεύονται την Θίσβη και από που...


   ΚΙΝΗΣΗ  ΠΟΛΙΤΩΝ  ΔΗΜΟΥ  ΘΙΣΒΗΣ

   
                 Η   ΩΣ  ΑΝΩ   ΕΠΩΝΥΜΙΑ  ΔΕΝ   ΥΠΑΡΧΕΙ       


Ένα  σκιαγράφημα   ποιοί   αντιπαλεύονται   την   Θίσβη   και   από  που ;;;;
Πάντα   υπήρχαν  διαφορετικές  απόψεις   και  ήταν   δεκτές.
Όταν  όμως  κατηγορούν Ανώνυμα   χωρίς   να  βάζουν  τα  ονόματά  τους .
Αυτό   άραγε  πως  λέγεται ;;;  σκοπιμότητα   και  όπου  βγει –λάσπη  στον  ανεμιστήρα  και  όποιον  πάρει .
Κύριε  Μιχάλη   έχεις  μάθει   τα  πράγματα   της  Θίσβης  ανάποδα   και   κατά  το  δοκούν  .
Στις  27  --6---2013   έγινε   η  δενδροφύτεψη,  πριν  κύριε  Μιχάλη  που  έκανες  μπάνιο  ;;;υπήρχε  παραλία  εκεί   [ψευταράκο]
Άκου   λοιπόν   [φίλε ] έδωσες   το  δικαίωμα   σε  ξένους    ανθρώπους   να   ενδιαφέρονται    και  να  πράττουν   και  να  κάνουν   ζημιά   στο  χωριό   και  στην  περιοχή  μας,    γιατί  βέβαια   εσύ  και   ομοϊδεάτες  σου   έχουν   την  δουλειά  τους   έχουν  την  βόλεψή  τους. Δεν  ρώτησες   όμως   τους   νεολαίους   της  ενότητας   που  θα   βρουν   δουλειά, αυτήν  την  στιγμή   που  η πατρίδα  βρίσκετε   σε  δυσμενή  θέση
Πολιτικολόγε  μου    όσους  τίτλους  κι αν  διαθέτεις    δεν  αξίζουν  ,μπροστά  στην  καθημερινότητα    που  ζούμε  εμείς .
Έλα  και  ζήσε και  εσύ   και   μετά   ίσως  !!!καταλάβεις   το  εύχομαι  .
Τώρα  όσο  αναφορά   στα  κείμενα  σου    και  στην  ετικέτα   που βάζεις    δεν  υφίστανται  ΚΑΙ  το  ξέρειςς   άσε  λοιπόν   της  λαφαζανιέςς .
Τα  δεδομένα   έχουν  Αλλάξει  κύριε  Μιχάλη    έχουμε   όλα  τα  σχετικά   έγραφα   μην  σε  παραπλανούν    η  μηδενιστές   η  εχθροί   της  Θίσβης   για   πολιτικά   οφέλη.

Τώρα   ξέρουμε    ήρθε  το  καλοκαίρι    ετοιμάζεις    την  φιέστα   του  δεκαπενταύγουστου     πέρσι  τα  είχες  βάλει  με  την  σκύλα  και  την  Χάρυβδη.
Φέτος   τη  έργο   ετοιμάζεις !!!!  ανυπομονούμε  ξέρειςς . Τελικά  Είσαι  Καλός--   Σκηνοθέτης    
     


                                                    Τ.Κ   ΘΙΣΒΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Κυκλοφορούσε στα Οινόφυτα με το λαθραίο καπνό…και φόρεσε χειροπέδες

Συνελήφθη 42χρονος αλλοδαπός στα Οινόφυτα Βοιωτίας, για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα

Κατασχέθηκαν πάνω από (2) κιλά αδασμολόγητου καπνού

Συνελήφθη, χθες (24-05-2017) το απόγευμα στα Οινόφυτα Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, 42χρονος υπήκοος Πακιστάν, κατηγορούμενος για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στον 42χρονο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, βάρους (2) κιλών και (300) γραμμαρίων, η οποία θα σταλεί στο αρμόδιο Τελωνείο.
Την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.


Διαβάστε Περισσότερα »

Bράβευση μαθητών του 2ου Γενικού Λυκείου Θήβας




Είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι το σχολείο μας συμμετείχε στον "5ο Περιφερειακό Μαθητικό Διαγωνισμό Στερεάς Ελλάδας για την Επιχειρηματικότητα και την Καινοτομία" που διοργάνωσαν για 5η συνεχή χρονιά τα Επιμελητήρια Στερεάς Ελλάδας.
Την Πέμπτη 4 Μαΐου 2017 και ώρα 18:00, στο ξενοδοχείο "LUCY", στην Χαλκίδα, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση απονομής βραβείων των μαθητών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό.
Οι μαθήτριες Αδάμ Ελευθερία,  Κασάπη Παναγιώτα και Χατζή Λουντμίλα της Α’ Λυκείου έλαβαν το 1ο Βραβείο το οποίο συνοδευόταν από χρηματικό έπαθλο 1.200 €, για την εργασία τους με τίτλο «Bio Heat». Η εργασία τους αφορά  μία εταιρεία, η οποία θα προσφέρει θέρμανση με την καύση βιοαερίου στα δημόσια κτήρια, στα σπίτια ή ακόμα και τις επιχειρήσεις των ενδιαφερόμενων με ελάχιστο κόστος. Η παραγωγή του βιοαερίου θα προέρχεται από τα κάθε μορφής απόβλητα της περιοχής, τα οποία έπειτα από ορθή συλλογή, διαλογή και κατάλληλη επεξεργασία είναι δυνατόν να παράξουν σημαντικές ποσότητες βιοαερίου, αλλά και άλλων χρήσιμων προϊόντων.
Οι μαθήτριες Ανδρέου Άννα, Μήτση Ασημίνα, και ο μαθητής Κουτουλάκης Γρηγόριος της Β’ Λυκείου έλαβαν το 7ο Ειδικό Βραβείο Νεανικού Επιχειρείν  το οποίο συνοδευόταν από χρηματικό έπαθλο 250 €, για την εργασία τους με τίτλο «CottonAGRO». Η εργασία τους αφορά την καλλιέργεια γεωργικών προϊόντων (βάμβακος), οι ενεργειακές ανάγκες της οποίας θα καλύπτονται από φωτοβολταϊκά πάνελ, την άρδευση των χωραφιών με μέθοδο στάγδην και την χρήση εφαρμογής τηλεφώνου για την άμεση ενημέρωση των συνθηκών του χωραφιού και τον πλήρη έλεγχο των διαδικασιών χωρίς αυτό να συνεπάγεται την παρουσία στο χωράφι.
Υπεύθυνη καθηγήτρια για την υποστήριξη και καθοδήγηση των δύο ομάδων του σχολείου μας ήταν η κυρία Ηλιάδου Κυριακή ΠΕ13.







Διαβάστε Περισσότερα »

Τι ακριβώς γιορτάζουμε σήμερα της Αναλήψεως

Μετά το Πάσχα, 39 ημέρες, τιμάται η εορτή της Αναλήψεως. Ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός μετά την λαμπροφόρο Ανάστασή Του από τους νεκρούς, δεν εγκατέλειψε αμέσως τον κόσμο, αλλά συνέχισε για σαράντα ημέρες να εμφανίζεται στους μαθητές Του (Πράξ.1,3).

Αυτές οι μεταναστάσιμες εμφανίσεις Του προς αυτούς είχαν πολύ μεγάλη σημασία. Έπρεπε οι πρώην δύσπιστοι και φοβισμένοι μαθητές να βιώσουν το γεγονός της Αναστάσεως του Διδασκάλου τους και να αποβάλλουν κάθε δισταγμό και ψήγμα απιστίας για Εκείνον.

Την τεσσαρακοστή λοιπόν ημέρα, σύμφωνα με το Ευαγγέλιο του Λουκά, ο Κύριος τους μαθητές του «εξήγαγε έξω έως τη Βηθανία», στο όρος των Έλαιών όπου συνήθως προσηύχετο. «Και αφού σήκωσε τα χέρια του, τους ευλόγησε». (Λουκά 24,50) και «ευλογώντας τους, εχωρίσθηκε απ’ αυτούς και εφέρετο πρός τα πάνω, στον ουρανό» μέχρι που τον έχασαν από τα μάτια τους. Και μετά αφού Τον προσκύνησαν επέστρεψαν στην Ιερουσαλήμ με χαρά μεγάλη και έμεναν συνεχώς στο ναό υμνολογώντας και δοξολογώντας το Θεό.

Ο ευαγγελιστής Μάρκος, περιγράφοντας πιο λακωνικά το θαυμαστό και συνάμα συγκινητικό γεγονός, αναφέρει πως μετά από την ρητή αποστολή των μαθητών σε ολόκληρο τον κόσμο κηρύττοντας και βαπτίζοντας τα έθνη, «ανελήφθη εις τον ουρανόν και εκάθισεν εκ δεξιών του Θεού. Εκείνοι δε εξελθόντες εκήρυξαν πανταχού, του Κυρίου συνεργούντος και τον λόγον βεβαιούντος δια των επακολουθούντων σημείων» (Μαρκ.16,19-20).

Αυτή η ευλογία είναι πια η αρχή της Πεντηκοστής. Ο Κύριος ανέρχεται για να μας στείλει το παράκλητο Πνεύμα, όπως λέγει το τροπάριο της εορτής: «Ανυψώθηκες στη δόξα, Χριστέ Θεέ μας, αφού χαροποίησες τους μαθητές σου με την επαγγελία του Αγίου Πνεύματος και βεβαιώθηκαν από την ευλογία σου».

Η Ανάληψη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού αποτελεί αναμφίβολα το θριαμβευτικό πέρας της επί γης παρουσίας Του και του απολυτρωτικού έργου Του. «Ανελήφθη εν δόξη» για να επιβεβαιώσει την θεία ιδιότητά Του στους παριστάμενους μαθητές Του. Για να τους στηρίξει περισσότερο στον τιτάνιο πραγματικά αγώνα, που Εκείνος τους ανάθεσε, δηλαδή τη συνέχιση του σωτηριώδους έργου Του για το ανθρώπινο γένος.

Ο Κύριος Ιησούς Χριστός ανήλθε στους ουρανούς, αλλά δεν εγκατέλειψε το ανθρώπινο γένος, για το οποίο έχυσε το τίμιο Αίμα Του. Μπορεί να κάθισε στα δεξιά του Θεού στους ένδοξους ουρανούς, όμως η παρουσία Του εκτείνεται ως τη γη και ως τα έσχατα της δημιουργίας. Άφησε στη γη την Εκκλησία Του, η οποία είναι το ίδιο το αναστημένο, αφθαρτοποιημένο και θεωμένο σώμα Του, για να είναι το μέσον της σωτηρίας όλων των ανθρωπίνων προσώπων, που θέλουν να σωθούν. Νοητή ψυχή του σώματός Του είναι ο Θεός Παράκλητος, «το Πνεύμα της αλήθείας» (Ιωάν. 15,26), ο Οποίος επεδήμησε κατά την αγία ημέρα της Πεντηκοστής σε αυτό, για να παραμείνει ως τη συντέλεια του κόσμου.

Η σωτηρία συντελείται με την οργανική συσσωμάτωση των πιστών στο θεανδρικό Σώμα του Χριστού. Αυτό εννοούσε, όταν υποσχόταν στους μαθητές Του: «ιδού εγώ μεθ’ υμών ειμί πάσας τας ημέρας έως της συντελείας του αιώνος» (Ματθ.28,20).
dogma.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΕ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟ ΔΕΙΠΝΟ ΕΠΕΣΕ Η ΑΥΛΑΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ Α.Ο.ΘΗΒΑ ΘΑΝΑΣΗ ΒΥΛΛΙΩΤΗ

ΕΠΕΣΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΑΥΛΑΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΒΥΛΛΙΩΤΗ ΜΕ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟ ΔΕΙΠΝΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!
 Α.Ο ΘΗΒΑ   ΤΕΤΆΡΤΗ, ΜΑΪ́ΟΥ 24, 2017

 Αποχαιρετιστήριο δείπνο παρέθεσε ο Πρόεδρος Θανάσης Βυλλιώτης και το Δ.Σ. του ΑΟ ΘΗΒΑ σε προπονητικό επιτελείο και σε ποδοσφαιριστές. Η βραδιά ήταν αρκετά φορτισμένη αφού ήταν το τελευταίο δείπνο του Προέδρου αφού η αποχώρηση του Θανάση Βυλλιώτη σήμανε και το τέλος μια μακράς περιόδου γεμάτων επιτυχιών.
Ο Θανάσης Βυλλιώτης ευχαρίστησε εγκαρδίως τους ποδοσφαιριστές για την προσπάθεια που κάνανε και φέρανε την ομάδα στην 6η θέση την καλύτερη όπως είπε που έχει πάρει ο ΑΟ ΘΗΒΑ στην Γ Εθνική. Παράλληλα ο απερχόμενος Πρόεδρος ευχαρίστησε όλο το Δ.Σ. που τον συντρόφευε όλα αυτά τα χρόνια και του στάθηκε κυρίως στα δύσκολα αλλά και στα εύκολα.
Ο Αρχηγός Νίκος Ευθυμίου εκ μέρους όλων των ποδοσφαιριστών παρέδωσε μια φανέλα του ΑΟ ΘΗΒΑ με τις υπογραφές όλων των ποδοσφαιριστών και το προπονητικού επιτελείου.
aothiva8.blogspot.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Διήμερη Προσκυνηματική εκδρομή στην Παναγία Φανερωμένη Λευκάδας


Διαβάστε Περισσότερα »

Σχέδιο για τη χαλάρωση των capital controls: Ανάληψη 1.800 ευρώ μία φορά το μήνα

Σχέδιο για τη χαλάρωση των capital controls παρουσιάζει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών στο υπουργείο Οικονομικών και στη Τράπεζα της Ελλάδας, με στόχο να πάρει ανάσα η αγορά. Πιο συγκεκριμένα το σχέδιο κατατέθηκε ήδη χθες.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι προβλέψεις του βασίζονται σε τρεις προτάσεις που πάντως δεν προβλέπουν το άνοιγμα νέων λογαριασμών όπως τουλάχιστον εκτιμάτο κατ' αρχήν.

Πάντως αυτό δεν αποκλείει την Τράπεζα της Ελλάδος από το να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία αφού είναι αυτή που θα κρίνει και το κατά πόσον τελικά οι προτάσεις της Ενωσης ή και άλλες συμπληρωματικές θα υλοποιηθούν.

Οι προτάσεις στοχεύουν στο να αυξηθεί η ρευστότητα της οικονομίας και να επιτραπεί η ανάληψη ποσού 1.800 ευρώ τον μήνα όπως επίσης να υπάρχει δυνατότητα προσθήκης συνδικαιούχου σε υφιστάμενο τραπεζικό λογαριασμό και να αυξηθεί το όριο για τη μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό που αφορούν στην πληρωμή τιμολογίων εισαγωγικών επιχειρήσεων.

Αναλυτικότερα, η Ελληνική ένωση Τραπεζών θα προτείνει να χαλαρώσουν ακόμα περισσότερο οι ασφυκτικοί περιορισμοί με τον παρακάτω οδικό χάρτη:

1 Να επιτρέπεται στους πολίτες να προχωρούν σε σωρευτική ανάληψη ποσού 1.800 ευρώ μια φορά τον μήνα ( 60 ευρώ τη μέρα Χ30 ημέρες =1800 ευρώ τον μήνα).

Όπως είναι γνωστό, από την πρώτη μέρα επιβολής των capital controls τον Ιούνιο του 2015 το όριο της ημερήσιας ανάληψης είναι 60 ευρώ τη βδομάδα ή 840 ανά 14 ημέρες .Αν η πρόταση γίνει δεκτή , ο δικαιούχος του λογαριασμού θα μπορεί να σηκώσει 1.800 ευρώ π.χ την 1η Ιουνίου και να έχει δικαίωμα για νέα ανάληψη την 1η Ιουλίου.

2 Να επιτρέπεται η προσθήκη συνδικαιούχου σε υφιστάμενο λογαριασμό κατάθεσης , καθώς προς το παρόν ισχύει η απαγόρευση για άνοιγμα νέου τραπεζικού λογαριασμού.

3 Να αυξηθεί στο 180% του καλύτερου μήνα, από 140% σήμερα, το όριο για πληρωμή τιμολογίων στο εξωτερικό λόγω εισαγωγών.

Δηλαδή μια εταιρεία που τον Ιούνιο του 2016 πραγματοποίησε εισαγωγές αξίας π.χ 1 εκατ. ευρώ έχει όριο 1,4 εκατ. ευρώ, και το όριο αυτό να αυξηθεί στο 1,8 εκατ. ευρώ. Όπως είναι γνωστό, οι εκροές κεφαλαίων στο εξωτερικό έχουν απαραιτήτως την έγκριση επιτροπών και συγκεκριμένα για ποσά μέχρι 10.000 ευρώ η έγκριση δίνεται από το κατάστημα , για ποσά από 10.000 -350.000 ευρώ από την ειδική επιτροπή της κάθε τράπεζας και για ποσά άνω των 350.000 ευρώ από τη μεγάλη επιτροπή της ΤτΕ.

Ας σημειωθεί πώς πως ο κ. Τσακαλώτος στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο δήλωσε δημόσια πως τα capital control μέχρι το τέλος του έτους. Ας σημειωθεί ωστόσο πως οι τράπεζες δεν συμμερίζονται πλήρως την άποψη αυτήν και εκτιμούν πως εκτός από την ένταξη στο QE και τη ρύθμιση του χρέους, σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να υπάρξει και ένα εύρος χρόνου ώστε πλήρως να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των καταθετών στα πιστωτικά ιδρύματα.

imerisia

Διαβάστε Περισσότερα »

Άστατος ο καιρός: Νεφώσεις, βροχές και τοπικές καταιγίδες

Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ, όμως στις περιοχές και κατά τις ώρες εκδήλωσης καταιγίδων θα σημειωθούν πολύ ισχυρές ριπές
Σήμερα Πέμπτη αναμένονται αραιές νεφώσεις σε όλη τη χώρα, που στα νοτιότερα τμήματα θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας. Κατά τη διάρκεια της νύχτας θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχοπτώσεις στη Θράκη, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και το βορειοδυτικό Αιγαίο. Πριν το μεσημέρι οι νεφώσεις θα πυκνώσουν κατά τόπους και στη συνέχεια θα σημειωθούν τοπικές βροχοπτώσεις, όμβροι και καταιγίδες, κυρίως στα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα στη Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι σε ορισμένες περιπτώσεις ισχυρά.

Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ, όμως στις περιοχές και κατά τις ώρες εκδήλωσης καταιγίδων θα σημειωθούν πολύ ισχυρές ριπές.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί ασθενείς.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 12 ως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές και κυρίως από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους πρόσκαιρα θα είναι ισχυρές.
ΑΝΕΜΟΙ: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 13 ως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: Στα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 13 ως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές στην Κρήτη με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά.
ΑΝΕΜΟΙ: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 15 ως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΚΑΙΡΟΣ: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με σποραδικούς όμβρους και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα νότια.
ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 3 με 4 βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις τοπικά ως 5 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 17 ως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια.
ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 14 ως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους πιθανόν να είναι ισχυρές.
ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 3 μποφόρ βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 13 ως 24 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ