Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

"Il Trovatore" του Τζουζέπε Βέρντι στο Ανοιχτό Θέατρο Κρύας Λιβαδειάς


Το Χορωδιακό Μουσικό Εργαστήρι Αντίκυρας διοργανώνει την παράσταση Όπερας
 "IL TROVATORE"
στο Ανοιχτό Θέατρο Κρύας Λιβαδειάς την Κυριακή 9 Ιουλίου και ώρα 20.30'.
Το αρχέτυπο μελόδραμα του Ρομαντισμού του Τζουζέπε Βέρντι, με συναισθήματα, ανατροπές και μουσική που κόβουν την ανάσα, ερμηνεύουν σολίστ διεθνούς φήμης πλαισιωμένοι από την Μικτή χορωδία Λιβαδειάς ΕΡΚΥΝΑ, την χορωδία Αράχωβας, του Καλλιτεχνικού εργαστηρίου Ιτέας και την κρατική συμφωνική ορχήστρα Vratza.
Διευθύνει ο μαέστρος Todor Kabakchiev.



Προπώληση εισιτηρίων : ΠΟΛΥΤΡΟΠΟ - Μπουφίδου Ν. 16 -Λιβαδειά τηλ. 22610.21090
                                           Από τα μέλη των χορωδιών.
Διαβάστε Περισσότερα »

1ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου "ΕΛΠΙΔΕΣ U15" στο Δημοτικό Στάδιο Αλιάρτου



Διαβάστε Περισσότερα »

Με 15 θέματα συνεδριάζει το Δ.Σ. του Δήμου Θηβαίων

Σας καλούμε όπως προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του παλαιού Δημοτικού Καταστήματος του Δ.Θηβαίων, (Παλαιό Δημαρχείο οδός Πινδάρου & Οιδίποδος) στις   14  ΙΟΥΝΙΟΥ 2017  ημέρα TETAΡΤΗ και ώρα 19:00  για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης.
                          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

                                                                                         ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ. ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ

Π Ι Ν Α Κ Α Σ
ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ ΣΤΙΣ  14-06-2017

1ο. Ενημέρωση για την πορεία του προγράμματος περισυλλογής και διαχείρισης αδέσποτων ζώων και προτάσεις για την αντιμετώπιση του θέματος.

2ο. Λήψη απόφασης για την έγκριση χώρου στάσης και στάθμευσης αυτοκινήτων Ταξί (πιάτσα) επί της οδού Εστίας στη συμβολή των οδών Πολυνείκους και Ετεοκλέους (σχετ. η υπ’ αριθ. 27/2017 απόφαση της Επ.Π.Ζ.) (απόλυτη πλειοψηφία).

3ο. Λήψη απόφασης για την παραλαβή του έργου : «Αποκατάσταση επτά (7) ανενεργών ΧΑΔΑ Δ.Θηβαίων & Τανάγρας» και ορισμός νομίμου εκπροσώπου για την υπογραφή του σχετικού πρωτοκόλλου παράδοσης - παραλαβής.

4ο. Αποδοχή της απόφασης ένταξης της πράξης με τίτλο : «Βελτίωση και αναβάθμιση κεντρικής πλατείας Τ.Κ. Μελισσοχωρίου του Δήμου Θηβαίων» στο πλαίσιο του Άξονα 1, Μέτρο 2 «Συμπληρωματική πρόσκληση στην Αστική Αναζωογόνηση» του Χρηματοδοτικού Προγράμματος : «Λοιπές Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2016» του Πράσινου Ταμείου και αποδοχή χρηματοδότησης».

5ο. Έγκριση του 2ου ΑΠΕ για το έργο  : "Βελτίωση κτιρίου παλαιού δημαρχείου Βαγίων και μετατροπή του σε χώρο άσκησης πολιτιστικών δραστηριοτήτων", όπως μεταβλήθηκαν τα στοιχεία του με την με αρ. πρωτ. 5372/22-5-2017 απόφαση προέγκρισης του, της Γενικής Γραμματείας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (σχετ. οι 109/2016 και 335/2016 αποφάσεις του Δ.Σ. του Δήμου Θηβαίων).

6ο. Έγκριση μελέτης για  την επέκταση δικτύου ηλεκτροφωτισμού από τη ΔΕΔΔΗΕ Θηβών(νέα παροχή) σε «πίλαρ»  Δημοτικού Φωτισμού, στον Οικισμό Αλυκής της Δ.Ε. Θίσβης του Δ.Θηβαίων.

7ο. Επικαιροποίηση μελέτης με τίτλο : «Διαμόρφωση χώρου για στέγαση Κοινωνικού Παντοπωλείου».

8ο. Επικαιροποίηση μελέτης με τίτλο : «Βελτίωση τάπητα στίβου Δημοτικού Σταδίου Θήβας (Α’ φάση)».

9ο. Έγκριση μελέτης και τρόπου εκτέλεσης του έργου με τίτλο : «Βελτίωση Δημοτικών οδών Δ.Ε. Θήβας 2017».

10ο. Έγκριση μελέτης και τρόπου εκτέλεσης του έργου με τίτλο : «Βελτίωση Δημοτικών οδών Δ.Ε. Βαγίων 2017».

11ο. Λήψη απόφασης για την απαγόρευσης στάσης και στάθμευσης επί της οδού Κάδμου 22 στη Θήβα, έμπροσθεν από ιδιωτικό χώρο στάθμευσης (σχετ. η υπ’ αριθ. 28/2017 απόφαση της Επ.Π.Ζ.).

12ο. Λήψη απόφασης για την απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης επί της οδού Βρυζάκη 24-26, έμπροσθεν από ιδιωτικό χώρο στάθμευσης (σχετ. η υπ’ αριθ. 29/2017 απόφαση της Επ.Π.Ζ.).

13ο. Συζήτηση και λήψη απόφασης για την κοπή ενός δέντρου αείλανθου (βρωμόδεντρο) στον αθλητικό χώρο επί της οδού Εθνικής Αντίστασης 17 (σχετ. η υπ’ αριθ. 30/2017 απόφαση της Επ.Π.Ζ.).

14ο. Έγκριση χορήγησης άδειας παραγωγού πωλητή λαϊκών αγορών στον κ. Δούρο Χαράλαμπο του Αλέξανδρου κατοίκου Δ.Κ. Θήβας του  Δ.Θηβαίων.

15ο. Αποδοχή πίστωσης ποσού 20.017,00€ από ΥΠ.ΕΣ. που αφορά πρόστιμα Κ.Ο.Κ το χρονικό διάστημα από 2/3/2017 έως και 2/5/2017 (χρηματ. εντολή 3075/2017).






Διαβάστε Περισσότερα »

«Αύριο» με την Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Βοιωτίας


Από σήμερα ξεκινάει  νέα μας καμπάνια με τίτλο «Αύριο», η οποία στοχεύει στο να έρθουμε σε επαφή με τους νέους ανθρώπους της αγοράς και της εργασίας, να ακούσουμε, να καταγράψουμε και να εξωτερικεύσουμε τις δυσκολίες του καθημερινού τους αγώνα, τους φόβους, τις ανησυχίες, αλλά και τις ελπίδες τους για το αύριο.

Η πρωτοβουλία «Αύριο» θα αποτελέσει το κύριο πρόταγμα της ΟΝΝΕΔ για τους επόμενους μήνες, με στοχευμένες συναντήσεις μας με μικρομεσαίες επιχειρήσεις, start-ups, ελεύθερους επαγγελματίες, στελέχη εταιρειών και νέους επιστήμονες από το σύνολο του φάσματος της οικονομικής και παραγωγικής δραστηριότητας του τόπου μας, και θα οδηγήσει στην διαμόρφωση μιας συνολικής χάρτας θέσεων και προτάσεων για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Ελλάδας.

Σύντομα η χώρα μας θα απαλλαγεί από τη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης και εμείς οι νέοι οφείλουμε να διατυπώσουμε προτάσεις οι οποίες να άπτονται όλου του φάσματος των οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών ανησυχιών των νέων ανθρώπων, ούτως ώστε η επόμενη κυβέρνηση της χώρας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μη χάσει ούτε μία ημέρα στο δύσκολο έργο της οικονομικής, θεσμικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης της χώρας.

Με το βλέμμα στις καλύτερες μέρες που περιμένουμε να έρθουν, δηλώνουμε ως ΟΝΝΕΔ ότι δεν σταματάμε στη λογική της «πεπατημένης», στον εύκολο δρόμο του εμπορίου ελπίδας ή του λαϊκισμού, αλλά κάνουμε πράξη την δέσμευση μας για άνοιγμα στην κοινωνία.


Νομαρχιακή Οργάνωση
Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Βοιωτίας
Διαβάστε Περισσότερα »

Απλήρωτες οι σχολικές καθαρίστριες στη Βοιωτία


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛIΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΕΠΑΡΧΙΑΣ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ


ΕΠΙΣΤΟΛΗ

  ΠΡΟΣ: -  Υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων
       Κον  Κωνσταντίνο Γαβρόγλου
- Υπουργό Οικονομικών
                                                 Κον Ευκλείδη Τσακαλώτο
- Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και   Κοινωνικής Αλληλεγγύης
         Κα Έφη Αχτσιόγλου


Θέμα : Απλήρωτες πάλι για τρίτο συνεχόμενο μήνα οι  Συμβασιούχες  
             Σχολικές  Καθαρίστριες.

   Απαράδεκτη παραμένει η κατάσταση και τη φετινή σχολική χρονιά,  για τις Συμβασιούχες Καθαρίστριες των Δημόσιων Σχολείων Α΄Βάθμιας και Β΄Βάθμιας Εκπαίδευσης στο Νομό Βοιωτίας, οι οποίες είναι απλήρωτες από τον Μάρτιο του 2017.
Παρακαλούμε να γίνει άμεσα η πληρωμή των δεδουλευμένων στις Συμβασιούχες Καθαρίστριες των Δημόσιων Σχολείων.





Το   Δ.Σ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Tο νέο Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Θήβας


Σας γνωρίζουμε ότι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας που προήλθε από τις Αρχαιρεσίες της 1ης Ιουνίου 2017 κατά τη συνεδρίαση την 6η Ιουνίου 2017 συγκροτήθηκε σε σώμα με την ακόλουθη σύνθεση :

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΑΜΙΩΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
Ά ΑΝΤ/ΔΡΟΣ ΓΚΕΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Β ΑΝΤ/ΔΡΟΣ ΛΕΜΟΝΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΞΥΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΟΙΚΟΝ. ΕΠΟΠΤΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΥΠΕΥΘ. ΚΑΤ/ΤΩΝ ΥΓ. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΛΙΑΚΟΣΤΑΜΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΥΠΕΥΘ. ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΝΤΑΓΙΑΚΟΣ ΠΕΤΡΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δήμου Θηβαίων σχετικά με την ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ- Πρόστιμο για τις ασυμπίεστες χάρτινες συσκευασίες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  Δήμου Θηβαίων  σχετικά με την ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
06:30-14:30 η αποκομιδή- Πρόστιμο για τις ασυμπίεστες χάρτινες συσκευασίες

Ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει όλους τους δημότες του ότι η αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών από τους ΜΠΛΕ κάδους πραγματοποιείται από Δευτέρα μέχρι Σάββατο από τις 6:30 έως τις 14:30.

Σχετικά με τις Χάρτινες Συσκευασίες προς ανακύκλωση εφιστάται η ΠΡΟΣΟΧΗ κυρίως στους ιδιοκτήτες καταστημάτων εμπορικού και υγειονομικού ενδιαφέροντος και στους ιδιοκτήτες γραφείων καθώς αυτές ΠΡΕΠΕΙ να τοποθετούνται:

1) ΜΟΝΟ στους ΜΠΛΕ κάδους, ΣΥΜΠΙΕΣΜΕΝΕΣ και ΔΕΜΕΝΕΣ
2) Η εναπόθεση ΠΡΕΠΕΙ να γίνεται ΜΟΝΟ εντός των ημερών και του ωραρίου συγκομιδής  (6:30 έως  14:30). Αν έχει παρέλθει η ώρα ή η μέρα οι χάρτινες συσκευασίες πρέπει να κρατούνται σε χώρο του καταστήματος μέχρι την επόμενη μέρα και ώρα αποκομιδής.
3) Αν οι κάδοι είναι γεμάτοι να τοποθετούνται ΣΥΜΠΙΕΣΜΕΝΕΣ και ΔΕΜΕΝΕΣ δίπλα στον μπλε κάδο.

Η εναπόθεση ασυμπίεστων αποβλήτων συσκευασίας (χαρτοκιβώτια, ξυλοκιβώτια κλπ) από καταστήματα, γραφεία κα. επισύρει διοικητικό πρόστιμο 500,00 ευρώ, σε περίπτωση παράβασης, σύμφωνα με τον Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου Θηβαίων (υπ' αρ. 379/2014 απόφαση Δ.Σ.), παράγραφος 2 του άρθρου 6.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και την ενεργή συμμετοχή σας στην προσπάθεια του Δήμου Θηβαίων για μείωση του όγκου απορριμμάτων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Διαβάστε Περισσότερα »

Επανδρώθηκε το νέο Αστυνομικό Τμήμα του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων-Σε λειτουργία απο αύριο


 «Σάρκα και οστά», πήρε ανεπίσημα απο σήμερα ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας της Αλιάρτου.
Ξεκίνησε από χθες η μεταφορά του προσωπικού και του εξοπλισμού του Αστυνομικού Τμήματος Βαγίων το οποίο έκλεισε οριστικά
, στο νέο αστυνομικό τμήμα του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων,  όπου και θα λειτουργεί επίσημα απο αύριο.

Με πυρετώδεις ρυθμούς πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης του κτιρίου απο τον Δήμο, ενώ παράλληλα ενέκρινε τα αντίστοιχα κονδύλια για την  διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων.

Πρόκειται για ένα  αποτέλεσμα χρόνιων προσπαθειών των Τοπικών Φορέων και ιδίως της Δημοτικής Αρχής, καθώς η ίδρυση και λειτουργία αστυνομικού τμήματος θα καλύψει ένα μεγάλο κενό που υπήρχε στο  Δήμο, δημιουργώντας ταυτόχρονα αίσθημα ασφαλείας στους κατοίκους.




Διαβάστε Περισσότερα »

Αδέσποτη σφαίρα σκότωσε τον 10χρονο μαθητή σε σχολείο στο Μενίδι-βίντεο

Εξέλιξη-σοκ στην τραγωδία που εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια της σχολικής γιορτής στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο 10χρονος μαθητής έχασε τη ζωή του όταν κατά τη διάρκεια της γιορτής δέχθηκε αδέσποτη σφαίρα!

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο ιατροδικαστής κ. Νίκος Καλογριάς, ο οποίος εντόπισε βολίδα πυροβόλου όπλου στο σώμα του παιδιού.

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες το βράδυ. Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, ο μαθητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», διασωληνώθηκε, ωστόσο δυστυχώς κατέληξε. Αρχικά, οι πληροφορίες έκαναν λόγο για λιποθυμία του μαθητή και ότι πέφτοντας κάτω χτύπησε στο κεφάλι.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, η βολίδα βρήκε το παιδί στο επάνω μέρος του κεφαλιού. Ο κ. Καλογριάς ανέφερε ότι είχε κάθετη φορά, κάτι που σημαίνει πως ήταν αδέσποτη σφαίρα και δεν ήταν σκόπιμη ενέργεια εναντίον του μαθητή.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., χθες το βράδυ υπήρχε γλέντι στη γύρω από το σχολείο περιοχή και οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στο ότι κάποιος έριξε μπαλωθιά, με αποτέλεσμα την τραγική κατάληξη στη σχολική γιορτή.




Πλέον, η αστυνομία διεξάγει έρευνες στα γύρω σπίτια και σε καταυλισμό ρομά, για να βρει την άκρη του νήματος αυτής της τραγικής ιστορίας. Σημειώνεται ότι ήδη έχουν γίνει προσαγωγές.

Oι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η μητέρα του άτυχου παιδιού είναι δασκάλα στο σχολείο που τελέστηκε η τραγωδία, στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών

Πέφτει με ταχύτητα που μπορεί να σκοτώσει

Η πιθανή εξήγηση για τη δύναμη με την οποία χτύπησε η σφαίρα το άτυχο παιδί έρχεται μέσω της ανάλυσης τροχιάς της σφαίρας από τη στιγμή που εκπυρσοκρότησε το όπλο.

Οταν η σφαίρα πάρει το μέγιστο ύψος καμπύλης, αρχίζει την καθοδική πορεία και τότε η ταχύτητά της τριπλασιάζεται πέφτοντας στο έδαφος, σε σχέση με την ταχύτητα που έχει όταν φεύγει από το όπλο. Αυτό σημαίνει πως μια σφαίρα μπορεί να σκοτώσει ακαριαία και τη στιγμή που εκπυρσοκροτεί το όπλο, αλλά και τη στιγμή που φτάνει προς το έδαφος.

Φιάσκο: Στο «Παίδων» δεν είδαν το τραύμα από τη σφαίρα στο κεφάλι του 10χρονου

Σε τεράστιο φιάσκο για το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» εξελίσσεται η υπόθεση με τον θάνατο του 10χρονου από αδέσποτη σφαίρα στο Μενίδι.

Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση που εξέδωσε το νοσοκομείο, δεν υπάρχει καμία αναφορά για τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι του μικρού παιδιού, αντιθέτως αναφέρεται ότι ο 10χρονος «έφερε θλαστικό τραύμα ινιακής χώρας από πτώση εξ ιδίου ύψους».

Έτσι λοιπόν προκύπτει το σοβαρό ερώτημα αν οι γιατροί που αντιμετώπισαν το περιστατικό εντόπισαν το τραύμα από τη σφαίρα. Παράλληλα, προκύπτει ένα ακόμα ερώτημα, το οποίο αφορά στον λόγο για τον οποίο η διοίκηση του νοσοκομείου εξέδωσε την ανακοίνωση τη στιγμή που εκκρεμεί η νεκροψία-νεκροτομή.



Διαβάστε Περισσότερα »

Με τιμές ήρωα θα υποδεχτεί το Καπαρέλλι τα οστά του στρατιώτη της ΕΛΔΥΚ Ανάργυρου Σίννη



Με τιμές ήρωα θα υποδεχτεί το Καπαρέλλι τα οστά του στρατιώτη της ΕΛΔΥΚ
Ανάργυρου Σίννη που έδωσε τη ζωή του για την Πατρίδα.
 Μετά από 43 έτη επιστρέφει στην ιδιαίτερη πατρίδα του ο' Ηρωας, Ανάργυρος Σίννης, ο οποίος έχασε τη ζωή του μαχόμενος κατά των Τούρκων εισβολέων στην Κύπρο, στις 22 Ιουλίου 1974.
Ένα επώδυνο κεφάλαιο για την οικογένεια Σίννη από το Καπαρέλλι Θηβών θα κλείσει και τυπικά σε μία εβδομάδα, καθώς το πρωί του Σαββάτου 17 Ιουνίου θα μεταφερθούν εκεί τα οστά του.
Σύμφωνα με πληροφορίες του permisospress.το Σάββατο 17 Ιουνίου
 και ώρα 11:00 στο Καπαρέλλι θα πραγματοποιηθεί Τελετή για τον επαναπατρισμό των οστών του, με όλες τις τιμές και παρουσία στρατιωτικού αγήματος, θα γίνει η κηδεία και η ταφή του.
Ολοι οφείλουμε να αποδώσουμε τις δέουσες τιμές στον ήρωα συμπατριώτη μας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκίνησε η αναδιάρθρωση της Αστυνομίας στη Στερεά - Πότε θα γίνει στη Βοιωτία


Τι προβλέπει η αναδιάρθρωση για την Διεύθυνση Αστυνομίας Βοιωτίας  
Ξεκίνησε η  η εφαρμογή της αναδιάταξης – αναδιοργάνωσης σε Φθιώτιδα και Ευρυτανία,ενώ τις επόμενες ημέρες το νέο σχέδιο της αναδιάρθρωσης θα αρχίσει να εφαρμόζεται σε Βοιωτία,Εύβοια και Φωκίδα.

«Ξεκίνησε η εφαρμογή της αναδιάταξης – αναδιοργάνωσης, σύστασης και λειτουργίας περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Φθιώτιδας και Ευρυτανίας, της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα, με τα νέα τους οργανογράμματα λειτουργούν από χθες (08-06-2017), η Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας και από την 05-06-2017, η Διεύθυνση Αστυνομίας Ευρυτανίας, στο πλαίσιο της ευρύτερης μεταρρυθμιστικής προσπάθειας που επιχειρείται, με στόχο την αναβάθμιση της δομής και λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Βασικός σκοπός αποτελεί η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, μέσω επαρκώς στελεχωμένων και άρτια εξοπλισμένων αστυνομικών Υπηρεσιών.

Ειδικότερα, οι μεταβολές που επέρχονται στις υφιστάμενες Υπηρεσίες των ανωτέρω Διευθύνσεων Αστυνομίας, είναι οι ακόλουθες:

Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας

    Ιδρύθηκε Τμήμα Άμεσης Δράσης Λαμίας, το οποίο στεγάζεται στον 4ο όροφο του κτηρίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, επί της Λεωφόρου Αθηνών – 188, στη Λαμία.
    Το Αστυνομικό Τμήμα Αταλάντης, μετονομάστηκε σε Αστυνομικό Τμήμα Λοκρών.
    Το Αστυνομικό Τμήμα Αμφίκλειας, μετονομάστηκε σε Αστυνομικό Τμήμα Αμφίκλειας – Ελάτειας.
    Το Α’ Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Φθιώτιδας, μετονομάστηκε σε Α’ Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Φθιώτιδας.
    Το Β’ Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Φθιώτιδας, μετονομάστηκε σε Β’ Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Φθιώτιδας.
    Το Αστυνομικό Τμήμα Υπάτης καταργήθηκε και η περιοχή δικαιοδοσίας του εντάχθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Λαμίας. Επιπλέον στην Υπάτη, για την εξυπηρέτηση των πολιτών, λειτουργεί από τον περασμένο Μάρτιο, ο Θεσμός του Τοπικού Αστυνόμου.
    Το Αστυνομικό Τμήμα Μακρακώμης καταργήθηκε και ιδρύθηκε Αστυνομικός Σταθμός Μακρακώμης, ο οποίος υπάγεται διοικητικά στο Αστυνομικό Τμήμα Σπερχειάδας. Επίσης στο Αστυνομικό Τμήμα Σπερχειάδας υπάγεται διοικητικά και ο Τοπικός Αστυνόμος Γαρδικίου Φθιώτιδας, ο οποίος λειτουργεί ομοίως από τον περασμένο Μάρτιο.
    Το Αστυνομικό Τμήμα Μώλου καταργήθηκε και η περιοχή δικαιοδοσίας του εντάχθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Καμένων Βούρλων.
    Ο Σταθμός Τουριστικής Αστυνομίας Καμένων Βούρλων καταργήθηκε και θα λειτουργεί Γραφείο Τουρισμού στο Αστυνομικό Τμήμα Καμένων Βούρλων.    

Οι λοιπές υφιστάμενες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, παραμένουν ως έχουν.

Διεύθυνση Αστυνομίας Ευρυτανίας

    Το Αστυνομικό Τμήμα Φουρνά καταργήθηκε και ιδρύθηκε Αστυνομικός Σταθμός Φουρνά, ο οποίος υπάγεται διοικητικά στο Αστυνομικό Τμήμα Καρπενησίου.
    Το Αστυνομικό Τμήμα Κερασοχωρίου, μετονομάστηκε σε Αστυνομικό Τμήμα Αγράφων.

Οι λοιπές υφιστάμενες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευρυτανίας, παραμένουν ως έχουν.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται και η λειτουργία των Διευθύνσεων Αστυνομίας Βοιωτίας, Ευβοίας και Φωκίδας, με τα νέα τους οργανογράμματα».

Τι προβλέπει η αναδιάρθρωση για την Διεύθυνση Αστυνομίας Βοιωτίας

Δείτε όλα όσα προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως για την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ. σε ότι αφορά στη Βοιωτία

Διεύθυνση Αστυνομίας Βοιωτίας

    Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Βοιωτίας λειτουργούν το Επιτελείο και οι ακόλουθες Υπηρεσίες, οι οποίες υπάγονται διοικητικά σε αυτή:

α. Αστυνομικό Τμήμα Λιβαδειάς,

β. Τμήμα Ασφάλειας Λιβαδειάς,

γ. Τμήμα Τροχαίας Λιβαδειάς,

δ. Αστυνομικό Τμήμα Αλιάρτου,

ε. Αστυνομικό Τμήμα Ορχομενού,

στ. Αστυνομικό Τμήμα Τανάγρας,

ζ. Αστυνομικό Τμήμα Διστόμου- Αράχοβας- Αντίκυρας,

Λειτουργεί επίσης ο Αστυνομικός Σταθμός Αράχοβας, ο οποίος εδρεύει στη δημοτική ενότητα Αραχόβης του δήμου Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας και υπάγεται διοικητικά στο Αστυνομικό Τμήμα Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας.

η. Αστυνομικό Τμήμα Θηβών,

θ. Τμήμα Ασφάλειας Θηβών και

ι. Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Βοιωτίας.

Έδρα των Υπηρεσιών ορίζεται, αντίστοιχα, ο ομώνυμος δήμος πλην της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Βοιωτίας της οποίας ως έδρα ορίζεται ο πλάγιος Σταθμός Διοδίων Θηβών του Α/Κ Θηβών Βοιωτίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πανελλήνιες 2017: Αυτά είναι τα θέματα στα Μαθηματικά και τα Αρχαία Ελληνικά

Στα μαθήματα προσανατολισμού εξετάζονται σήμερα οι υποψηφίοι των γενικών λυκείων στις Πανελλήνιες.

Οι υποψήφιοι που έχουν επιλέξει τις ομάδες προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής, εξετάζονται στα Μαθηματικά. Οι υποψήφιοι που έχουν επιλέξει την ομάδα προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, εξετάζονται στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών.

Δείτε τα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος Αλιάρτου κλείνει τη χρονιά με ένα πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα



Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεχάστε τα σκαμπό που βάζετε στις θέσεις πάρκινγκ! Ερχονται πρόστιμα 400 ευρώ!

«Μαχαιριά» στην ελληνική ευρηματικότητα αποτελεί ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας κυρίως για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που στερούνται νόμιμης θέσης στάθμευσης και εφεύρουν διάφορους τρόπους για να εξασφαλίζουν μόνιμα μια θέση πάρκινγκ έξω από το σπίτι τους!

Άλλωστε δεν είναι και λίγες οι φορές που κυρίως οι σύζυγοι των ιδιοκτητών αυτοκινήτων ή οι γονείς αν πρόκειται για νεαρό οδηγό που τοποθετούν σκόπιμα τα σκαμπό, τις καρέκλες ή ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς για να εμποδίσουν κάποιον άλλο οδηγό να παρκάρει το όχημά του στην… ιδιωτική θέση πάρκινγκ τους που βρίσκεται μπροστά στην κατοικία τους.

Ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας ωστόσο αναμένεται να βάλει μια τάξη σε αυτό το χάος που παρατηρείται σχεδόν σε όλα τα στενά των μεγαλουπόλεων προβλέποντας μάλιστα τσουχτερά πρόστιμα 400 ευρώ!

Ειδικότερα στο άρθρο 48 του νέου Κ.Ο.Κ. για την κατάληψη τμήματoς oδoύ και πεζόδρoμoυ αναφέρει χαρακτηριστικά:

1. H πρoσωρινή ή διαρκής κατάληψη τμήματoς τoυ oδoστρώματoς με εγκαταστάσεις ή εμπόδια απαγoρεύεται, ιδιαίτερα αν με αυτά παρεμπoδίζεται

η κυκλoφoρία, η επιτρεπόμενη στάση ή στάθμευση oχημάτων ή περιoρίζεται η oρατότητα αυτών πoυ χρησιμoπoιoύν τις oδoύς.

2. Kατ' εξαίρεση της διάταξης της πρoηγoύμενης παραγράφoυ, μπoρεί να επιτραπεί σε έκτακτες περιπτώσεις ή ζώνες μικρής κυκλοφορίας εντός κατοικημένων περιοχών, αν υπάρχει αρκετός χώρoς γι' αυτό, η κατάληψη τμήματoς oδoύ με πρoσωρινές εγκαταστάσεις ή εμπόδια ύστερα από άδεια των Δημoτικών ή Koινoτικών Aρχών μετά γνώμη των αρμόδιων Aστυνoμικών Aρχών.

3. Aυτoί πoυ ανεγείρoυν oικoδoμές μέσα σε κατoικημένες περιoχές ή εκτελoύν άλλα έργα και καταλαμβάνoυν oλόκληρo τo πεζoδρόμιo μπρoστά από την oικoδoμή ή τo έργo, υπoχρεoύνται να κατασκευάσoυν πρόσθετo πεζoδρόμιo ή να πάρoυν άλλα κατάλληλα μέτρα για την ασφαλή διέλευση των πεζών. Mε απόφαση τoυ Yπoυργoύ Περιβάλλoντoς, Χωρoταξίας και Δημόσιων Έργων καθoρίζoνται oι λεπτoμέρειες για την εφαρμoγή της διάταξης αυτής.

4. Όταν επιτρέπεται, όπως πιo πάνω, η κατάληψη τμήματoς oδoύ πρέπει αυτό να επισημαίνεται υπoχρεωτικά από αυτόν πoυ τo κατέλαβε κατά τις διατάξεις τoυ άρθρoυ 9 τoυ παρόντoς Kώδικα.

5. H κατάληψη επιφάνειας πεζόδρoμoυ για oπoιαδήπoτε άλλη χρήση, εκτός γι' αυτήν πoυ έχει κατασκευαστεί, απαγoρεύεται, εφόσoν παρεμπoδίζεται η κυκλoφoρία των πεζών, ως και η είσoδoς - έξoδoς oχημάτων άμεσης ανάγκης ή εξυπηρέτησης των παρoδίων.

6. Αυτός που παραβαίνει τις διατάξεις του άρθρου αυτού τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο τετρακοσίων (400,00) ευρώ.».
enikonomia.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΥΠΕΝ: Αποδίδονται σε οικιακούς καταναλωτές τα ποσά από το τέλος ΑΠΕ 1%



Εκπτωση στο ρεύμα για 376.000 δικαιούχους
Ο Δήμος Τανάγρας σας ενημερώνει για την άμεση απόδοση των ποσών απο το τέλος Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας 1%. Ακολουθεί το δελτίο τύπου απο το ΥΠΕΝ αυτούσιο:

Αποδίδονται άμεσα, ύστερα από αποφασιστικές ενέργειες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τα ποσά που δικαιούνται οικιακοί καταναλωτές σε περιοχές όπου λειτουργούν σταθμοί ΑΠΕ. Πρόκειται για συνολικό ποσό 17,6 εκατ. ευρώ, το οποίο καλύπτει την περίοδο 2010-2014.

Το ΥΠΕΝ επισπεύδοντας επί της ουσίας τις διαδικασίες για τον επιμερισμό του ειδικού τέλους  ΑΠΕ κατά 1% δίνει λύση σε ένα χρονοβόρο ζήτημα, από το οποίο επωφελούνται με έκπτωση στο ηλεκτρικό ρεύμα οι δικαιούχοι καταναλωτές, που ανέρχονται περίπου σε 376.000.

Ήδη, ο ΔΕΔΔΗΕ ανάρτησε στην ιστοσελίδαο  ανάρτησε στην ιστοσελίδα του τους Πίνακες ανά Δήμο και τοπική/δημοτική κοινότητα των οικιακών καταναλωτών, στους οποίους αποδίδονται τα αναλογούντα ποσά από τη λειτουργία σταθμών ΑΠΕ στην περιοχή τους. Με την ανάρτηση αυτή,  σύμφωνα με την Εγκύκλιο του ΥΠΕΝ, ολοκληρώνεται η διαδικασία προσδιορισμού των δικαιούχων της πίστωσης για τις περιοχές που δεν έχουν υποβληθεί ενστάσεις αμφισβήτησης των διοικητικών ορίων (Πίνακας 1 της ΥΑ ‘’Ανάρτηση Οριστικού Πίνακα…’’ με αριθμό πρωτοκόλλου: ΑΠΕΗΛ/οικ.181851/09.08. 2016).

Στις επόμενες δέκα ημέρες θα γίνει η πίστωση των ποσών από τον Λειτουργό της Ηλεκτρικής Αγοράς (ΛΑΓΗΕ) και τον ΔΕΔΔΗΕ, ως Διαχειριστή του Μη Διασυνδεδεμένου Συστήματος, στους Προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας και στη συνέχεια η απόδοση των ποσών, μέσω του πρώτου λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος που εκδίδεται  από τον εκάστοτε Προμηθευτή. Η σχετική εγγραφή του ποσού γίνεται με την ένδειξη «Έκπτωση στο ηλεκτρικό ρεύμα λόγω σταθμών ΑΠΕ που λειτουργούν στην περιοχη σας».
Διαβάστε Περισσότερα »

Άστατος και σήμερα ο καιρός - Ανεβαίνει η θερμοκρασία

Ο καιρός θα αιθριάσει σε όλη τη χώρα προς το βράδυ. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ
Σήμερα Παρασκευή αναμένονται αρχικά νεφώσεις με σποραδικές βροχές στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και την Θράκη, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος. Από το πρωί οι βροχοπτώσεις στο βορειοανατολικό Αιγαίο, τη Θράκη και την ανατολική Μακεδονία θα ενισχυθούν, ενώ θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά οι οποίες θα συνοδεύονται από τοπικές βροχές, κυρίως στα ορεινά.

Ο καιρός θα αιθριάσει σε όλη τη χώρα προς το βράδυ. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα. Βελτίωση από το βράδυ. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι – απόγευμα θα αυξηθούν κυρίως στην Κεντρική Μακεδονία με πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στα ορεινά.
ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρειες και βαθμιαία από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 17 ως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά.
ΑΝΕΜΟΙ: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 17 ως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες το μεσημέρι – απόγευμα.
ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και το πρωί στα βόρεια πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν από ανατολικές διευθύνσεις και θα εξασθενήσουν.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 16 ως 30 κατά τόπους 31 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος.
ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 20 ως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 21 ως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα.
ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρεις διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν από ανατολικές διευθύνσεις και θα εξασθενήσουν.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 18 ως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι – απόγευμα θα αυξηθούν.
ΑΝΕΜΟΙ: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και το πρωί πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 17 ως 29 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ