Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Έπεσε κεραυνός σε δέντρο στις Θεσπιές-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ



Τα έντονα και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα  που επικράτησαν το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή των Θεσπιών, είχαν  ως αποτέλεσμα ένα δέντρο(μουριά) που χτυπήθηκε από κεραυνό, μετά τη διασταύρωση του Καναβαρίου προς Θεσπιές,να τυλιχθεί στις φλόγες.
Αμέσως ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Θηβών, άνδρες της οποίας έσπευσαν στην περιοχή για κατάσβεση της φωτιάς.
Επί τόπου έφτασε μηχάνημα του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων με τον αντιδήμαρχο κ.Μαλέση και τον πρόεδρο των Θεσπιών κ.Χατζή, προκειμένου να  κόψουν ότι απέμεινε απο τη μουριά και να καθαρίσουν το σημείο.
Δείτε το βίντεο:





Διαβάστε Περισσότερα »

Ξαφνικό μπουρίνι στη Βοιωτία, με δυνατή βροχή και ισχυρούς ανέμους-ΒΙΝΤΕΟ

Από την ηλιοφάνεια και την ζέστη στις αστραπές και την βροχή

Μέσα σε λίγα λεπτά ο ουρανός μαύρισε. Δυνατός αέρας σήμερα το απόγευμα,σάρωσε το μεγαλύτερο μέρος της Βοιωτίας και ακολούθησε μία σφοδρή καταιγίδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, σε Δομβραίνα,Θίσβη και Αλυκή   η σφοδρή καταιγίδα συνοδεύτηκε και με χαλαζόπτωση, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθούν ζημιές σε αυτοκίνητα και σε καλλιέργειες.
Η ΕΜΥ εξέδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων.
Πιο αναλυτικά
Α. Αύριο Σάββατο (17-06-2017)
Από το απόγευμα η Μακεδονία και σταδιακά η Θεσσαλία, η Θράκη και πιθανώς οι Σποράδες, η Φθιώτιδα και τα υπόλοιπα νησιά του Βόρειου Αιγαίου.

Β. Την Κυριακή (18-06-2017)
Η Πελοπόννησος, η Στερεά, η Ευβοια, οι Σποράδες και πιθανώς πρόσκαιρα η Χαλκιδική, οι Κυκλάδες και το Ανατολικό Αιγαίο. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Βίντεο,φωτογραφίες απο Νεοχώρι











Διαβάστε Περισσότερα »

Ελεύθερος απο τον Α.Ο. Θήβα ο τερματοφύλακας Γιώργος Φαλαγγίτης


Ο 20 χρονος(6/11/1996) πανύψηλος 1.90 τερματοφύλακας Γιώργος Φαλαγγίτης έμεινε ελεύθερος από την Θήβα και αναζητά τη νέα του ποδοσφαιρική του στέγη.
Εχει αγωνιστεί ακόμα στον Ιόλαο Θηβας, ΑΕ Δηλεσίου, ΑΟ Θήβα.
Πρόκειται για ένα πολύ καλό πορτιέρο με πολύ δουλειά πειθαρχία μέσα στο γήπεδο αλλά και ήθος. Οποια ομάδα τον αποκτήσει σίγουρα θα βγεί κερδισμένη.
topiko24.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Εξαήμερες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις στις Θεσπιές-Όλο το Πρόγραμμα

Πλούσιο είναι το πρόγραμμα και των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων στις Θεσπιές που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Θεσπιών ο "ΔΗΜΟΦΙΛΟΣ" υπο την αιγίδα του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων.
ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Δείτε το πρόγραμμα


Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτο δελτίο καιρού: Βροχές και καταιγίδες από σήμερα και για όλο το Σαββατοκύριακο

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε πριν από λίγα λεπτά η ΕΜΥ. Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα εκδηλωθούν, σήμερα Παρασκευή σε όλες τις ηπειρωτικές περιοχές εκτός της Θράκης, τις Σποράδες και την Εύβοια, θα εξασθενήσουν τη νύχτα αλλά θα συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Πιο αναλυτικά:

Α. Αύριο Σάββατο (17-06-2017)
Από το απόγευμα η Μακεδονία και σταδιακά η Θεσσαλία, η Θράκη και πιθανώς οι Σποράδες, η Φθιώτιδα και τα υπόλοιπα νησιά του Βόρειου Αιγαίου.

Β. Την Κυριακή (18-06-2017)
Η Πελοπόννησος, η Στερεά, η Ευβοια, οι Σποράδες και πιθανώς πρόσκαιρα η Χαλκιδική, οι Κυκλάδες και το Ανατολικό Αιγαίο. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Παρέλαση" επισκεπτών από το πρωί στις εγκαταστάσεις της 1ης Γιορτής Ψωμιού στην Αλίαρτο

Παρέλαση επισκεπτών από το πρωί στις εγκαταστάσεις που στήθηκαν από την Ομοσπονδία Αρτοποιών για την 1η  γιορτή ψωμιού στον χώρο του  Δημαρχείου στην Αλίαρτο.
 Οι επισκέπτες ενημερώνονται, για τα προϊόντα και βλέπουν όλη τη διαδικασία από το σιτάρι μέχρι το ράφι ,ενώ δοκιμάζουν και τα προϊοντα που τους προσφέρονται. Σύμφωνα με πληροφορίες μας στο χώρο του Δημαρχείου  θα κατασκευαστεί  ένα βιοτεχνικό αρτοποιείο και θα παρασκευάζει φρέσκο ψωμί!
Σημειώνεται ότι στόχος αυτής της γιορτής,η οποία ξεκίνησε σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο με την κεντρική εκδήλωση, είναι να μάθουν οι καταναλωτές και ειδικά τα παιδιά, πώς και από ποιούς παρασκευάζεται το φρέσκο ψωμί που απολαμβάνουμε όλοι καθημερινά.




Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοίγει τις Πύλες της η 1η Γιορτή Ψωμιού στην Αλίαρτο

Ανοίγει τις πύλες της η 1η γιορτή ψωμιού, στον χώρο του Δημαρχείου στην Αλίαρτο
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Βοιωτία στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης-Δηλώστε συμμετοχή



Μετά την μεγάλη επιτυχία, που σημείωσε η συμμετοχή των επιμελητηρίων και των επιχειρήσεων-μελών τους στην περυσινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, σας γνωρίζουμε, ότι το Επιμελητήριο Βοιωτίας, προγραμματίζει και φέτος την συμμετοχή της επιχειρηματικής μας κοινότητας στην 82η (ΔΕΘ), που θα πραγματοποιηθεί από 9 έως 17 Σεπτεμβρίου 2017, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο HELEXPO, στη Θεσσαλονίκη.
Η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης αποτελεί διαχρονικά ένα από τα σημαντικότερα εκθεσιακά γεγονότα της Ελλάδας διεθνούς ακτινοβολίας
Στη προηγούμενη διοργάνωση η ΔΕΘ φιλοξένησε περί τους 1.000 εκθέτες σε 27.000 τ.μ., υποδέχθηκε 13 διεθνείς συμμετοχές, ενώ προσέλκυσε περισσότερους από 220.000 επισκέπτες.
Σημειώνεται ότι η 82η ΔΕΘ, στην οποία θα συμμετέχει ως τιμώμενη χώρα η Κίνα, θα πλαισιωθεί από ένα πλούσιο επιχειρηματικό, πολιτιστικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα εκδηλώσεων, ώστε τα οφέλη προβολής για τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις να είναι πολλαπλά, με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.

Σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων και τη «Δ.Ε.Θ.- HELEXPO», το Επιμελητήριο Βοιωτίας παρέχει τη δυνατότητα στα μέλη του, επιχειρήσεις της Βοιωτίας, όλων των κλάδων, να παρουσιάσουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους σε δικό τους περίπτερο, έναντι συμβολικού κόστους, στο οποίο θα περιλαμβάνεται ενοικίαση εκθεσιακού χώρου και τυποποιημένη εκθεσιακή δομή με τον βασικό εξοπλισμό.
Απαραίτητη προϋπόθεση για τα μέλη του Επιμελητηρίου είναι να έχουν τακτοποιήσει τις συνδρομές τους προς το Επιμελητήριο και να υποβάλουν εγκαίρως την αίτηση συμμετοχής.
Θα τηρηθεί σειρά χρονικής προτεραιότητας.
Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να διαθέσουν προς πώληση τα προϊόντα τους στο χώρο της Έκθεσης, εφόσον τηρήσουν όλες τις προβλεπόμενες από το νόμο, διαδικασίες.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για την εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες μπορούν να καταθέσουν τις  αιτήσεις συμμετοχής τους στο Επιμελητήριο Βοιωτίας, έως την Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017.
Πληροφορίες: Ευάγγελος Φουντάς, Λ. Κουτσοπετάλου 1, Λιβαδειά, τηλ. 22610-28281, fax: 22610-21347, e-mail epimviot@otenet.gr.

Διαβάστε Περισσότερα »

Λ.Α.Ε. Θήβας:Ανεπιθύμητοι οι φασίστες στη Θήβα

Ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας Θήβας:
Ανεπιθύμητοι οι φασίστες στη Θήβα
Πληροφορηθήκαμε με μεγάλη αγανάκτηση ότι η υπόδικη φασιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή διοργανώνει συνεστίαση – πολιτική εκδήλωση σε γνωστό εξοχικό κέντρο της πόλης μας την ερχόμενη Παρασκευή.
Είναι απύθμενο και απίστευτο το θράσος των χρυσαυγιτών να επιστρέφουν σε ένα τόπο που τον έχουν στιγματίσει με δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις εναντίον ανυποψίαστων ανθρώπων, κυρίως μεταναστών αλλά και Ελλήνων πολιτών με τελευταία αυτή του Οκτώβρη του 2015 ενάντια σε αγωνιστή του αντιφασιστικού και δημοκρατικού κινήματος.
Πολίτες της πόλης μας τον Οκτώβριο του 2016 απέτρεψαν με τη δράση τους τη παρουσία του χρυσαυγίτη βουλευτή Βοιωτίας Καρακώστα στις εκδηλώσεις του ΌΧΙ παρά την πρόσκλησή του από το Δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας.
 Είναι αδικαιολόγητο σφάλμα να παρέχεται στέγη στους πιο φανερούς εχθρούς της δημοκρατίας και των Λαϊκών Ελευθεριών γιατί μπορούν να καταβάλουν το αντίτιμο.
Είναι χρέος όλων μας να φράξουμε το δρόμο στους νοσταλγούς του Χίτλερ να προστατέψουμε τη δημοκρατία τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα το δικαίωμα στη διαφορετικότητα και στη ζωή του καθένα και της καθεμιάς.

Ούτε στη Θήβα ούτε πουθενά τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά.

Λαϊκή Ενότητα Θήβας
Διαβάστε Περισσότερα »

Tο Καπαρέλλι υποδέχεται με τιμές τα οστά του ήρωά του

Με τιμές ήρωα επιστρέφουν τα λείψανα του έφεδρου Ανθστή (ΠΖ) Σίννη Αργυρίου στο Καπαρέλλι Θηβών

Στη γενέτειρά του, το Καπαρέλλι Θηβών, επιστρέφουν το Σάββατο 17 Ιουνίου 2017, μετά από 43 χρόνια, τα λείψανα του έφεδρου Ανθστή (ΠΖ) Σίννη Αργύριου του Γεωργίου, που έπεσε μαχόμενος το 1974 στην Κύπρο, για να ταφεί με τιμές ήρωα.
Το Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού Θήβας και ο Δήμος Θηβαίων συνδιοργανώνουν την τελετή ανακομιδής  των λειψάνων του πεσόντος, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
09:00 Παραλαβή του οστεοφυλακίου από το παρεκκλήσι του Αγίου Δημητρίου αεροδρομίου Δεκέλειας (Τατόι)
11:00 Άφιξη οστεοφυλακίου στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα στο Καπαρέλλι Θηβών
11:30 Άφιξη αντιπροσωπειών στον Ιερό Ναό
12:00 Εξόδιος Ακολουθία.
Ανάγνωση βιογραφικού πεσόντος από τον Τελετάρχη Αξιωματικό

Αποχαιρετισμός από τον Δήμαρχο Θηβαίων
Aποχαιρετισμός από την Πρόεδρο Πανελλήνιας Επιτροπής Αγνοουμένων Κύπρου ▪ Αποχαιρετισμός από εκπρόσωπο της οικογένειάς του πεσόντος
12:30 Μεταφορά οστεοφυλακίου στο κοιμητήριο Καπαρελλίου και εναπόθεση λειψάνων.
Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
Πέρας Τελετής.  
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστημονική Ημερίδα για τον καρκίνο του μαστού στο Πνευματικό Κέντρο Δομβραίνας

Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλάει ο καιρός: Έρχονται βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων θα σημειωθεί από το βράδυ και από τα βόρεια ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ
Σήμερα Παρασκευή καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα θα εκδηλώνονται σε περιοχές του Βορειοδυτικού Αιγαίου, της Δυτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας. Σταδιακά τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα. Τα ισχυρά φαινόμενα θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους. Εξαίρεση αποτελούν η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη, όπου θα είναι πολύ περιορισμένα. Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης το βράδυ στις Σποράδες.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Στη Θράκη λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι – απόγευμα, όταν θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Στα δυτικά ασθενείς μεταβλητοί, στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη Μακεδονία 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά από το μεσημέρι, όταν θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, αρχικά στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά και από το μεσημέρι στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά και πιθανόν και την ανατολική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα βαθμιαία από τη νύχτα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 33 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα βόρεια.
Άνεμοι: Στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια δυτικών διευθύνσεων 3 έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα βόρεια.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες από το μεσημέρι με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και βόρεια, όπου πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 2 έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση του καιρού από το βράδυ.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΛΕΣΒΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ