Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Χτύπησαν τον αντιδήμαρχο Θήβας


«Δόλια επίθεση» στον Αντιδήμαρχο Θήβας
Επίθεση από αγνώστους δέχτηκε λίγο μετά τις 21:00 σήμερα ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Θηβαίων κ. Ανδρέας Χατζησταμάτης. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο κ. Χατζησταμάτης δέχτηκε άγρια επίθεση από αγνώστους στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού της Θήβας
Πηγή: stereasports.gr


 
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Γη του Καπαρελλίου Αγκάλιασε τον Ήρωά της, το Παιδί της, τον Αργύρη Σίννη-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


Στη γενέτειρά του, στο Καπαρέλλι  Θηβών"επέστρεψε" το Σάββατο 17 Ιουνίου  ο ήρωας Αργύρης Σίννης, αγνοούμενος εδώ και 43 χρόνια, έχοντας χάσει τη ζωή του στην Κύπρο από τους Τούρκους εισβολείς.

Η υποδοχή έγινε όπως ταιριάζει σε έναν ήρωα, με όλες τι στρατιωτικές και πολιτικές τιμές.
Η μεταφορά των οστών του Αργύρη Σίννη,έγινε από την Κύπρο στην Αθήνα και στη συνέχεια στο Καπαρέλλι μετά από τη διαδικασία παράδοσης των λειψάνων 17 Ελλήνων ηρώων αξιωματικών και εφέδρων που έχασαν τη ζωή τους το 1974 στην Κύπρο και την ταυτοποίησή τους από τις Κυπριακές Αρχές.
Δύο αξιωματικοί του στρατού  κρατώντας τη λειψανοθήκη εισήλθαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα,εν μέσω χειροκροτημάτων,σε βαθιά συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα,όπου στις δώδεκα  το μεσημέρι τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία απο τον π.Σιλουανό.
Ανάμεσά τους και επιζήσαντες συμπολεμιστές του Αργύρη,που ήταν και εκείνοι που βίωναν   τις στιγμές σαν να μην  έχει περάσει μια μέρα.Μέσα από την εκδήλωση ξαναέζησαν με τον δικό τους τρόπο και σε απόλυτο βαθμό  όλα εκείνα που δεν  πρόκειται ποτέ τους να ξεχάσουν.

Οπως κατέγραψε το permisospress. εκτός από τους συγχωριανούς του έδωσαν το παρόν οι τοπικές,πολιτικές  και στρατιωτικές  αρχές για να τιμήσουν την μνήμη του 22χρονου τότε παλληκαριού που χάθηκε στα γεγονότα της Κύπρου το 1974.
Η γη του Καπαρελλίου  αγκαλιάζει τον ήρωά της, το παιδί της τον Αργύρη Σίννη.
Η ταφή των οστών του έγινε στις 2 το μεσημέρι  στο κοιμητήριο του Καπαρελλίου εν μέσω τιμητικών βολών από άγημα του στρατού και υπό τους ήχους του Εθνικού Ύμνου από στρατιωτική μπάντα.
Στα τρεμάμενα χέρια των Λουκά,Στέλλας και Δημήτρη, οι ανθυπολοχαγοί αφού χαιρετούν στρατιωτικά, παραδίδουν το μετάλλιο,την Ελληνική και την Κυπριακή σημαία με την οποία ήταν σκεπασμένη η οστεοθήκη του ήρωα αδελφού τους έφεδρου Ανθυπασπιστή Αργύρη.
Τα αδέλφια του  δακρύζουν αλλά τα  βλέμματά τους  είναι γεμάτα περηφάνια.
 Η οστεοθήκη κατεβαίνει σιγά-σιγά στον τάφο.Ο κόσμος συγκινημένος χειροκροτά. «Αθάνατος» φωνάζει και το στρατιωτικό άγημα πυροβολεί στον αέρα.
Ο Αργύρης Σίννης έχει σβηστεί πλέον από τον κατάλογο των αγνοουμένων και  έχει περάσει στο πάνθεον των αθανάτων, κλείνοντας ένα επώδυνο κεφάλαιο για την οικογένειά του.
ΑΘΑΝΑΤΟΣ




 
 
 


Διαβάστε Περισσότερα »

Οι έφηβοι...έδωσαν παράσταση στα Βάγια-ΦΩΤΟ

ΑΝ ΕΓΩ ΗΜΟΥΝ ΕΣΥ Θεατρική Παράσταση από την ομάδα εφήβων της ενορίας Αγίας Τριάδος Βαγίων.

Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και μας συγκίνησαν 
Ο καιρός δεν επέτρεψε σε πολλούς να το παρακολουθήσουν και  έτσι μας ζήτησαν να το ξαναπαίξουμε 
Με μεγάλη μας χαρά θα το επαναλάβουμε τον Σεπτέμβριο !!!
Η ανταγωνιστικότητα των δυο φύλων που ξεκινάει μέσα από  το σπίτι και την οικογένεια ήταν το θέμα του θεατρικού μας έργου φέτος !Τα παιδιά  της θεατρικής μας ομάδας ανταποκρίθηκαν με σπουδή και έδειξαν τις ικανότητες τους !!
Συγγραφέας :Δημήτρης Σειτάνης 
Σκηνοθετική επιμέλεια και διασκευή Θεώνη Κωτσιοπούλου 
Παίζουν 
Λουίζα  Γκιόκεζα 
Ιωάννα –Μαρία Παπακωνσταντίνου 
Αναστασία  Παπακωνσταντίνου 
Μαρία  Μπαρώνη 
Θράσος Τραγάρης 
Δήμητρα  Κατρισιώση
Ευχαριστούμε τον πατέρα Πολύκαρπο για την πρωτοβουλία του να λειτουργήσει η θεατρική ομάδα.
 





Διαβάστε Περισσότερα »

"Αγρίεψε" το ποτάμι στην Αλίαρτο-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Απο χθες πραγματικά δεν έχει σταματήσει να βρέχει.
Ειδικά στην Αλίαρτο τα φαινόμενα ήταν έντονα,με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί  προβλήματα στην είσοδο της Ευαγγελίστριας απο κατολίσθηση,ζημιές στους χώρους του καταρράκτη της Πέτρας, που ωστόσο αντιμετωπίζονται από συνεργεία του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων, ενώ ακυρώθηκε και η 1η Γιορτή Ψωμιού.
Μετά την συνεχή βροχόπτωση φούσκωσε και ο Λόφι το ποτάμι  που διασχίζει την Αλίαρτο.Δείτε φωτογραφίες και βίντεο απο τον
Menios Aliartos






Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

Έφυγε η “φωνή” του Διστόμου! Ποιος ήταν ο Γιάννης Σφουντούρης



Έφυγε από τη ζωή η “φωνή” του Διστόμου. Ένα από τα ορφανά παιδιά της Σφαγής του Διστόμου που εκτέλεσαν οι γερμανοί ναζί.

Την θλιβερή είδηση μετέδωσε ο δημοσιογράφος με καταγωγή από το Δίστομο Λουκάς Δημάκας. Γράφει:

Εφυγε ο κυρ Γιάννης! Ενα από ”τα ορφανά της Σφαγής” που πήραν μαζικα το δρόμο της ξενιτιάς, στις ΗΠΑ, και μαζί με τον αγώνα για το μεροκάματο έγινε ο τραγουδιστής που υμνησε την Ρούμελη με τα δημοτικά τραγουδια του- στο κέντρο Greecian Garden και δίσκους- στην ευρυτερη περιοχή του Σικάγο. Για χρόνια!

Ο Γιαννης Σφουντουρης ή Μπουζανάκος, μετεφερε τον καυμο των Μαυροφόρων γυναικών του Διστόμου στα πέρατα της γης και στην αιωνιότητα. Και όταν γυρισε από την ξενιτιά δεν είπε ποτέ όχι σε αφηγήσεις ιστοριών από την Αμερική ή την Σφαγή αλλά δεν παρέλειπε να ρωτα αγωνιωδώς ”πως παν τα πράγματα” για την χώρα ή το χωριό… Χαρηκε όταν τα παιδιά της Θεατροφρενειας τον κάλεσαν να τραγουδησει σε παραστασή τους πέρυσι και τον χειροκρότησε το καταμεστο θεατρο του Μαυσωλείου! Χαρηκε επισης- καλλιτεχνης ων – που το εγγονι του , ο Γιαννης, μαθαινει σαξοφωνο στην Αμερική, ενω παραμονη του θανατου – διασθανθείς κατι;- εξεφρασε την αγωνια του στον γειτονα κυρ -Γιωργη ότι εξασθενισαν οι φωνητικές του χορδές…

Οχι, κυρ – Γιάννη! Το λαλάς κι από εκει πανω, όπως έκανες τα καλοκαιρια στην Περιστερά του Αι Νικόλα και αντιλαλουσε ο Κορινθιακός….

Το βιντεο γυριστηκε από τον Κωστα Πετρακο ( Kostas Petrakos ) στο Μαυσωλειο- κι ήταν μια ιδέα μου ”για να δεσει η φωνη με τον τόπο”. Το ανεβαζω μαζί με τον γιο του Νίκος Αμερικάνος.
militaire.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιες περιοχές θα χτυπήσουν σήμερα ισχυρές καταιγίδες

Φθινοπωρινός θα είναι ο καιρός σήμερα, Κυριακή, καθώς οι βροχές συνεχίζονται, ενώ η θερμοκρασία σημειώνει πτώση, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια.

Στην Πελοπόννησο, τη Στερεά την Εύβοια, τις Σποράδες και πιθανώς πρόσκαιρα στην Χαλκιδική, τις Κυκλάδες και το ανατολικό Αιγαίο θα εκδηλωθούν νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα ο καιρός θα είναι άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν από τη νύχτα και από τα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα πελάγη, εντάσεως τοπικά 6 μποφόρ και στο βόρειο Ιόνιο έως 7 μποφόρ.

Επιλέξτε την πόλη που θέλετε στην παρακάτω μετεωρολογική εφαρμογή, για να δείτε τον καιρό που θα κάνει εκεί τις επόμενες 4 ημέρες:

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ στη δυτική Μακεδονία.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, τοπικά ισχυρές στην Πελοπόννησο. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο βόρειο Ιόνιο έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές στη Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, την Πελοπόννησο και πιθανόν τοπικά στη Θεσσαλία. Πρόσκαιρη βελτίωση τη νύχτα.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: στις Κυκλάδες λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα. Στην Κρήτη λίγες νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή σποραδικές καταιγίδες κυρίως το απόγευμα στα ορεινά.
Άνεμοι: στις Κυκλάδες βόρειοι 3 με 5 και σταδιακά από το απόγευμα τοπικά έως 6 μποφόρ. Στην Κρήτη δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Βαθμιαία από το μεσημέρι βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 25 και στην Κρήτη τοπικά έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: στα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Ύφεση των φαινομένων τη νύχτα. Στα νότια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα από το απόγευμα για τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Βελτίωση τη νύχτα.
Άνεμοι: βόρειοι 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, ενώ μεμονωμένες καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση από αργά το βράδυ.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 και κατά διαστήματα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ