Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Θρήνος στα Βάγια για τον 37χρονο Νίκο που «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή!

Ένας ακόμα θάνατος νέου ανθρώπου  προκαλεί θλίψη.

Πραγματικά σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε το Σάββατο στα Βάγια,η είδηση του θανάτου του 37χρονου Νικολάου Μπατσούλη  ο οποίος «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή πιθανότατα από παθολογικά αίτια.

Ο εκλιπών ζούσε στην Αθήνα   με καταγωγή από τα Βάγια Βοιωτίας  ενώ ήταν παντρεμένος και είχε δύο μικρά παιδιά.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Ιουνίου στις 5 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πετρούπολης Αττικής.

Εύχομαι  ο Θεός να του χαρίσει ανάπαυση σώματος και ψυχής και να δώσει στην οικογένειά του υγεία και δύναμη για να διατηρήσει ζωντανή την μνήμη του.
Καλό ταξίδι ξάδελφε
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΠΑΤΣΟΥΛΗΣ


Το Permissospress εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο πρ. Πρόεδρος του Α.Ο. Θήβα Θανάσης Βυλλιώτης καταδικάζει την άναδρη επίθεση στον Ανδρέα Χατζησταμάτη

Ο πρώην Πρόεδρος Θανάσης Βυλλιώτης και το πρώην Δ.Σ. του ΑΟ ΘΗΒΑ καταδικάζει και εκφράζει την θλίψη του για την άναδρη επίθεση που δέχτηκε από τραμπούκους χθες το βράδυ ο Αντιδήμαρχος Θήβας Ανδρέας Χατζησταμάτης.
Τέτοιου είδους τραμπουκισμοί δεν πτοούν ούτε αγγίζουν τους ευυπόληπτους πολίτες της Θήβας καθώς και τέτοιου είδους επιθέσεις δεν φοβίζουν την Θηβαϊκή κοινωνία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η ξεκαρδιστική κωμωδία "Στον άλλο κόσμο που θα πας" από τη "Θεατροφρένεια" στο Μάζι Αλιάρτου


Διαβάστε Περισσότερα »

Με 16 θέματα συνεδριάζει το Δ.Σ. του Δήμου Λεβαδέων

Με την παρούσα, σας προσκαλούμε σε  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/10, που θα πραγματοποιηθεί την  21η  Ιουνίου 2017, ημέρα Τετάρτη- και ώρα 6.30 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων στο Παλαιό Δημαρχείο – Πλ. Εθνικής Αντίστασης.


            Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι :

1. Έγκριση απολογισμού εσόδων – εξόδων του κληροδοτήματος “Μπίμειο Επαθλο Αμιλας” οικονομικού έτους 2016.
2. Ανάκληση της υπ΄αριθμ 488/2016 Απόφασης Δ.Σ περί “Εγκρισης διενέργειας προμήθειας ελαστικών για το έτος 2017”.
3. Ανανέωση της αριθμ.16123/29-6-2016 Σύμβασης μεταξύ Δήμου Λεβαδέων και της εταιρείας “ΚΑΤΣΑΒΟΥ ΑΔΕΛΦΟΙ Ο.Ε”
4. Εγκριση 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών και Τακτοποιητικού του έργου : “ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ”
5. Προγραμματισμός πραγματοποίησης της όπερας ΙΙ trovatore και διάθεση πίστωσης
6. Προγραμματισμός του 36ου Φεστιβάλ Δημοτικού Τραγουδιού στον Ελικώνα  και διάθεση πίστωσης
7. Προγραμματισμός του 15ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στην Τ.Κ Αγίου Γεωργίου και διάθεση πίστωσης
8. Εγκριση γενομένων  δαπανών για την πραγματοποίηση της 21ης Εκθεσης Γελοιογραφίας στο Λαφύστι .
9. Έγκριση γενομένων δαπανών για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων μνήμης για το “ολοκαύτωμα στο Καλάμι” στην Τ.Κ. Αγίου Γεωργίου.
10. Έγκριση γενομένων δαπανών για την πραγματοποίηση εορτασμού Αγίου Πνεύματος στην Τ.Κ. Αγίας Τριάδας.
11. Επιστροφή ποσών ως αχρεωστήτως εισπραχθέντων.
12. Εξέταση αίτησης διαγραφής βεβαιωμένης οφειλής από κατάλογο (Τ.Α.Π) του οφειλέτη Κοτσικόρου Χαράλαμπου του Δημητρίου λόγω λανθασμένου τρόπου υπολογισμού της φορολογητέας ύλης.
13. .Εξέταση αίτησης διαγραφής βεβαιωμένης οφειλής από κατάλογο (κλήσεις) του οφειλέτη Καρβούνη Καραϊσκου του Βασ.λόγω λανθασμένου τρόπου υπολογισμού της φορολογητέας ύλης.
14. Ανατροπή αποφάσεων ανάληψης υποχρέωσης
15. Απόσυρση κουβουκλίου κενωθέντος περιπτέρου Τ.Κ Δαύλειας του Δήμου λεβαδέων.
16. Εκτύπωση Τουριστικού Οδηγού Καλλικρατικού Δήμου Λεβαδέων στην ελληνική και αγγλική γλώσσα .
                                     

                                           O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

                                                     
                                                       Ανδρέας Διαμαντόπουλος
Διαβάστε Περισσότερα »

Με συναυλία στην πλατεία της Θήβας γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής η Φιλαρμονική Ορχήστρα της ΔΗΚΕΘ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Θηβαίων και η Φιλαρμονική Ορχήστρα της, σας καλούν να γιορτάσετε μαζί τους, στις 21 Ιουνίου, την παγκόσμια ημέρα μουσικής, σε μία εκδήλωση που θα ξεκινήσει στις 19:30 με παρέλαση στον πεζόδρομο και συναυλία στην πλατεία της Θήβας.



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ
ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Θ.


                                                            ΧΑΡΕΜΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο λόφο του Ισμηνίου στη Θήβα η συγκέντρωση Μελών της Thiva Old Photography

«Συγκέντρωση Μελών της Thiva Old Photography σαν Ενεργοί Πολίτες στις 24 Ιουνίου ώρα 18:15 στο λόφο του Ισμηνίου στη Θήβα
Θα πραγματοποιηθεί εθελοντικός καθαρισμός και θα ακολουθήσει ξενάγηση .



Αντί για ένα τυχαίο Σαββατιάτικο περίπατο κάπου στην Θήβα, με αφορμή την παρουσίαση στην Θήβα στις 25.6.2017, της αρχαιολόγου και Μέλους της Ομάδας Stepahnie Larson για τα ευρήματα/συμπεράσματα των ανασκαφών στον Λόφο Ισμηνίου στην Θήβα, είπαμε να μαζευτούμε εκεί την προηγούμενη 24.6.17 το απόγευμα για πολλούς λόγους : για να γνωριστούμε , για να δείξουμε ότι είμαστε Ενεργοί Πολίτες με κινητοποίηση σε συνεργασίες για την Πόλη μας, για να μετρηθούμε μεταξύ μας και για τις διαθέσεις μας εθελοντικής προσφοράς, για να περπατήσουμε μαζεύοντας και κανένα σκουπίδι, από αυτά που έχουν ρίξει άλλοι, για να ακούσουμε επίσημους αρχαιολόγους από το Μουσείο Θήβας να μας μιλάνε για την εποχή και τον τόπο, για να τιμήσουμε και αποτιμήσουμε συμμετοχές, για να πιούμε τον καφέ ή το αναψυκτικό μας (και μετά το πλαστικό στην σακούλα βέβαια) ....Ούτως ή άλλως δεν έχουμε και τίποτα να χάσουμε, απεναντίας μάλιστα....

Από την ομάδα Thiva Old Photography»
Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας καταδικάζει την άνανδρη επίθεση κατά του Αντιδημάρχου Θηβαίων Ανδρέα Χατζησταμάτη


“ Η ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας καταδικάζει την άνανδρη επίθεση κατά του Μέλους του Διοικητικού της Συμβουλίου και Αντιδημάρχου Θηβαίων, κ. Ανδρέα Χατζησταμάτη ”

Ο Πρόεδρος, κ. Υπερήφανος και το ΔΣ της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας εκφράζουν την καταδίκη και τον αποτροπιασμό τους για την άνανδρη επίθεση εναντίον του Μέλους του και Αντιδημάρχου Θηβαίων, κυρίου Ανδρέα Χατζησταμάτη.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν πρόκειται να φοβηθεί και να σκύψει το κεφάλι σε εκβιασμούς και σε απόπειρες χειραγώγησής της.
Ο φίλος και συνοδοιπόρος μας, Ανδρέας Χατζησταμάτης δεν είναι από τους ανθρώπους που υποκύπτουν στα σκοτεινά συμφέροντα κι από σήμερα, είμαστε σίγουροι, ότι με μεγαλύτερο σθένος και αυταπάρνηση θα συνεχίσει να προσφέρει στην τοπική κοινωνία και στην πόλη της Θήβας, αλλά και γενικότερα στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, με την ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, ως θεσμό αλλά και ως ανθρώπους στο πλευρό του.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Δήμος Θηβαίων "μαζεύει" τα αδέσποτα ζώα

Ενημέρωση Δήμου Θηβαίων για το
“Πρόγραμμα Περισυλλογής και Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων (σκύλων)”
   

Ο Δήμος Θηβαίων, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και θέλοντας να προστατέψει την υγεία των πολιτών αλλά και να δώσει στα αδέσποτα ζώα τη φροντίδα που αξίζουν, υλοποιεί το “Πρόγραμμα Περισυλλογής και Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων (σκύλων)”.

Το εν λόγω πρόγραμμα περιλαμβάνει την περισυλλογή και διαχείριση 45 αδέσποτων σκύλων για παροχή των απαραίτητων κτηνιατρικών υπηρεσιών, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία : κλινική εξέταση,εξέταση αίματος, εξέταση αίματος  για Leishmania (καλαζάρ), πλήρη εμβολιασμό, στείρωση, εξωτερική και εσωτερική αποπαρασίτωση, σήμανση  με τοποθέτηση τσιπ και καταγραφή αυτού στη βάση δεδομένων του Υπουργείου Αγροτικής  Ανάπτυξης και Τροφίμων.


Βάση της ισχύουσας νομοθεσίας συγκροτήθηκε πενταμελής Επιτροπή Παρακολούθησης του προγράμματος, αποτελούμενη από έναν (1) ιδιώτη Κτηνίατρο ως Πρόεδρο, δύο (2) Δημοτικούς Συμβούλους , δύο (2) μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Θήβας “Άγιος Φραγκίσκος” .


Με απόφαση της εν λόγω Επιτροπής η περισυλλογή  ξεκίνησε κατά προτεραιότητα  από τα Σχολεία, το Νοσοκομείο, την Κεντρική Πλατεία της Θήβας και από άλλα σημεία που υπήρχαν προβλήματα από αγέλες, ώστε να γίνει διάσπαση αυτών, απομακρύνοντας τα ζώα, τα οποία βάση παραπόνων ή καταγγελιών κρίθηκαν επιθετικά. Μέχρι σήμερα έχουν περισυλλεγεί 23 αδέσποτοι σκύλοι, στην πλειοψηφία τους θηλυκά, ώστε να περιοριστεί ο αριθμός των γεννήσεων.

Η περισυλλογή γίνεται με τη βοήθεια μελών του Φιλοζωικού Συλλόγου και με την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού (κλουβιά μεταφοράς, περιλαίμια, φίμωτρα, τροφές για την προσέλκυση των ζώων κλπ) που έχουν γίνει  από το Δήμο. Για τη μεταφορά τους προς τους τέσσερις (4) συμβεβλημένους κτηνιάτρους και εν συνεχεία σε συμβεβλημένο φορέα για φιλοξενία (ενδιαίτημα στον Ελεώνα) χρησιμοποιείται όχημα του Δήμου Θηβαίων.

Μετά την πάροδο παροχής κτηνιατρικών υπηρεσιών και φιλοξενίας τα ζώα θα επιστρέψουν στο φυσικό τους περιβάλλον και γι' αυτό το λόγο από το Δήμο έχει σταλεί έγγραφο σε φορείς (νοσοκομείο, στρατόπεδο, σχολεία, ΟΕΒΕ κ.α.)  σχετικά με τις υποχρεώσεις που απορρέουν για την αποτροπή της πρόσβασης των αδέσποτων σκύλων σε απορρίμματα και την περιφρούρηση των χώρων τους. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με την Αστυνομία, το Λιμενικό και τη Θηροφυλακή  προκειμένου να ζητηθεί η συνδρομή για πραγματοποίηση ελέγχων σε ιδιοκτήτες για τήρηση των υποχρεώσεών τους (βιβλιάρια, τσιπ κλπ)

Σχετικά με τα περιστατικά επιθέσεων σκύλων σε δημότες ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει ότι αντιμετωπίστηκαν εγκαίρως.  Ειδικότερα, για το περιστατικό επίθεσης σκύλου σε δημότη στην Κεντρική Πλατεία γίνεται γνωστό ότι ο σκύλος περισυλλέχθηκε και παρακολουθήθηκε από κτηνίατρο του προγράμματος και δεν υπάρχει πρόβλημα με λύσσα. Για τα άλλα τέσσερα (4) περιστατικά σε διάφορα σημεία της πόλης, τα ζώα απομονώθηκαν και παρακολουθούνται από τους κτηνιάτρους και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πρόβλημα.

Μέσω του προγράμματος  ο Δήμος Θηβαίων θέτει τις βάσεις μιας πολιτισμένης αντιμετώπισης των άστεγων – αδέσποτων ζώων. Απώτερος σκοπός, είναι η ενημέρωση και η καλλιέργεια συνείδησης του υπεύθυνου ιδιοκτήτη συντροφιάς, ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο της εγκατάλειψης ζώων καθώς και η προώθηση της υιοθεσίας από ανθρώπους, που θα τους χαρίσουν τη ζεστασιά και την ασφάλεια μιας οικογένειας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εισβολή ζέστης το Σαββατοκύριακο -Στους 38 βαθμούς θα σκαρφαλώσει ο υδράργυρος

«Μετά από τις συνεχόμενες ημέρες με βροχοπτώσεις που επηρέασαν τις περισσότερες περιοχές της χώρας, φαίνεται ότι σταδιακά ο καιρός θα καταστεί καλοκαιρινός, με τη θερμοκρασία να σημειώνει κάθε μέρα περαιτέρω άνοδο».

Τα παραπάνω αναφέρει στην πρόβλεψή του ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος κάνοντας παράλληλα λόγο για πιθανή αξιόλογη θερμή εισβολή το Σαββατοκύριακο.

Και συνεχίζει:

«Οι πολίτες αλλά και οι αγρότες που καταστράφηκαν κατά περιπτώσεις οι καλλιέργειες τους, μου έστειλαν εκατοντάδες μηνύματα και εξέφρασαν την ανησυχία ότι ενδεχομένως τα φαινόμενα των βροχοπτώσεων των προηγούμενων ημερών οφείλονται στην κλιματική αλλαγή.

»Η απάντηση μου είναι σαφής και ξεκάθαρη : Δεν οφείλονται στην κλιματική αλλαγή. Απλά, οι ισχυροί χειμώνες, τα βροχερά καλοκαίρια, οι συνεχόμενοι καύσωνες ή οι ακραίες καταιγίδες, είναι περιοδικού χαρακτήρα φαινόμενα τα οποία θα τα συναντάμε στη χώρα μας ανά χρονικές περιόδους.

»Ο καιρός λοιπόν θα βελτιωθεί τις επόμενες ημέρες. Μην αναμένετε όμως πλήρη ηλιοφάνεια καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας για ολόκληρη την επικράτεια. Από το μεσημέρι έως το απόγευμα, θα αναπτύσσονται νεφώσεις, οι οποίες θα είναι πιο πυκνές κυρίως στις ορεινές περιοχές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, με αποτέλεσμα να είναι υπαρκτή η πιθανότητα για πρόσκαιρες τοπικού χαρακτήρα μπόρες.

»Όλες αυτές τις μέρες, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Γαλλία "χτυπήθηκαν" από έναν ισχυρό και μακράς διάρκειας καύσωνα. Φαίνεται ότι από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο οι θερμές αυτές αέριες μάζες θα ταξιδέψουν προς την περιοχή μας και θα ανεβάσουν κατά πολύ τον υδράργυρο, όχι βέβαια στα επίπεδα ενός ισχυρού η επικίνδυνου καύσωνα.

»Γι'αυτό το λόγο μιλώ για θερμή εισβολή και όχι για καύσωνα. Διότι ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει το πως θα εξελιχθεί αυτό το φαινόμενο και πρέπει ως εκ τούτου να μελετήσω τις επόμενες ημέρες την κίνηση και τις "διαθέσεις" αυτών των θερμών αερίων μαζών καθώς και τη θερμοκρασία στα 850 HpA, δηλαδή στα 1400 μέτρα υψόμετρο χοντρικά, ώστε με την κατάλληλη τοπική αναγωγή να γνωρίζουμε τις θερμοκρασίες που θα σημειωθούν στα πεδινά και στην επιφάνεια της θάλασσας.

»Όπως και να έχει όμως, η θερμοκρασία θα τραβήξει την ανηφόρα. Με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία που ανέλυσα με λεπτομέρεια, βλέπω ότι κάθε μέρα πλέον, η θερμοκρασία θα σημειώνει άνοδο κατά 2°C περίπου.

»Έτσι για παράδειγμα στην Αθήνα, οι μέγιστες τιμές για τις επόμενες ημέρες θα είναι οι εξής :

    Τρίτη : 31°C
    Τετάρτη : 33°C
    Πέμπτη : 34-35°C
    Παρασκευή : 36-37°C
    Σάββατο : 37-38°C
    Κυριακή : 38°C

Ή για τη Θεσσαλονίκη :

    Τρίτη : 29-30°C
    Τετάρτη : 31°C
    Πέμπτη : 33°C
    Παρασκευή : 34-35°C
    Σάββατο : 36°C
    Κυριακή : 36°C

»Εκτιμώ πως θα υπάρξουν πεδινές περιοχές, οι οποίες είναι ευπαθείς στη ζέστη, που από το Σαββατοκύριακο θα αρχίσουν να σημειώνονται τα πρώτα 40άρια. Για παράδειγμα, στον κάμπο της Θεσσαλίας, ή στον κάμπο της Αργολίδας, ή σε τμήματα ενδεχομένως των κλειστών πεδιάδων της Κεντρικής Μακεδονίας.

»Όλα αυτά θα τα δούμε τις επόμενες ημέρες, μιας και ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές, τόσο στο πιο θερμό ενδεχόμενο, όσο και στο λίγο πιο ήπιο και δροσερό. Γι'αυτό και προς το παρόν βάζω ένα μεγάλο ερωτηματικό ή καλύτερα κρατάω μικρό καλάθι για την τελική εξέλιξη αυτής της διαφαινόμενης θερμής εισβολής. Καλή σας εβδομάδα!»



Διαβάστε Περισσότερα »

Κακοκαιρία: 21 κλήσεις για παροχή βοήθειας δέχτηκε η Πυροσβεστική Λιβαδειάς



Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο αίτημα του Δημάρχου Θηβαίων για καλύτερη αστυνόμευση του οικισμού ΡΟΜΑ

Νέο αίτημα  Δημάρχου Θηβαίων στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για καλύτερη αστυνόμευση του οικισμού ΡΟΜΑ

Νέο έγγραφο αίτημα απέστειλε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα στις 13/6/2017, μετά και τα πρόσφατα γεγονότα στον οικισμό ΡΟΜΑ Θήβας.
Ο κ. Δήμαρχος απευθύνει για πολλοστή φορά έκκληση ανταπόκρισης στο διαχρονικό αίτημα του Δήμου για ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Θήβας με δέκα αστυνομικούς, με στόχο και σκοπό την καλύτερη αστυνόμευση και ασφάλεια των πολιτών καθώς η παραβατικότητα των ΡΟΜΑ έχει ενταθεί,  με αποκορύφωμα την πρόσφατη συμπλοκή στον καταυλισμό με ανταλλαγή πυροβολισμών και τραυματισμών στις 10/6/2017.

Ακολουθεί η επιστολή του Δημάρχου Θηβαίων :

Θέμα: Αίτημα για ενίσχυση Α.Τ. Θηβών για την καλύτερη αστυνόμευση του οικισμού ΡΟΜΑ
Σχετ: Το υπ' αρ. πρωτ. 10434/16-5-2017 έγγραφο Δημάρχου Θηβαίων
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ
Σε συνέχεια του σχετικού ( επισυνάπτεται σε Φ/Α) και μετά τα πρόσφατα γεγονότα στον οικισμό ΡΟΜΑ Θήβας, όπου έχει ενταθεί η παραβατικότητα, με αποκορύφωμα τη συμπλοκή με ανταλλαγή πυροβολισμών και τραυματισμούς στις 10/6/2017 ( όπως στο συνημμένο Δελτίο), σας απευθύνω εκ νέου θερμή έκκληση ανταπόκρισης στο διαχρονικό αίτημα του Δήμου για ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Θήβας με δέκα (10) αστυνομικούς, με στόχο και σκοπό την καλύτερη αστυνόμευση και ασφάλεια των πολιτών (υπόψη τα αναφερόμενα στα συνημμένα έγγραφα του σχετικού).
Μετά τα παραπάνω, επιτρέψτε μου να σας γνωρίσω, όπως και τηλεφωνικά σας ανέφερα,  ότι όλοι οι κάτοικοι της Θήβας έχουν ξεσηκωθεί και ότι επίκεινται κινητοποιήσεις προσεχώς, με ότι αυτό συνεπάγεται. Επιπλέον παρακαλώ και επιθυμώ από τα δέκα (10) άτομα που ζητώ να διαθέσετε, να γραφεί διακριτά ότι τα έξι (6) θα διατίθενται καθημερινά για αστυνόμευση του εν λόγω οικισμού.
O ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Διαβάστε Περισσότερα »

Γενικό "lifting" στην πλατεία Μαυρομματίου






Ξεκίνησε σήμερα το πρωί ο καθαρισμός με σύστημα υδροβολής απο τον Δήμο  Αλιάρτου Θεσπιέων, στην πλατεία Μαυρομματίου.
Μετά το τέλος των εργασιών τα πλακάκια της πλατείας θα αλλάξουν χρώμα και όψη και θα δείχνουν σχεδόν καινούργια.
Στη συνέχεια ο  Δήμος Αλιάρτου Θεσπιέων,θα προχωρήσει σύμφωνα με  πληροφορίες μας σε μια σειρά αισθητικών παρεμβάσεων στην πλατεία.
Εμείς να προσθέσουμε, ότι… καλό θα ήταν να χρησιμοποιηθεί η υδροβολή και στις υπόλοιπες πλατείες του Δήμου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκκληση του Δήμου Λεβαδέων προς τους δημότες να μην κατεβάζουν τα σκουπίδια τους στους κάδους


Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου βρίσκονται σε κινητοποιήσεις απέχοντας από τα καθήκοντά τους από σήμερα Δευτέρα 19/6/2017 έως και την Πέμπτη 22/6/2017.
Παρακαλούμε τους δημότες να μην εναποθέτουν τα οικιακά τους απορρίμματα στους κάδους έως ότου αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία της Υπηρεσίας, καθώς αναμένεται να υπάρξει συσσώρευση απορριμμάτων στους κάδους εξαιτίας της μη αποκομιδής τους.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση.   
Διαβάστε Περισσότερα »

Δ. Θηβαίων: Ανακοίνωση προς παραγωγούς που υπέστησαν ζημιές απο την κακοκαιρία στις Δ.Ε. Θίσβης και Πλαταιών

Δήμος Θηβαίων:
Ανακοίνωση προς παραγωγούς που υπέστησαν ζημιές σε καλλιέργειες λόγω χαλαζόπτωσης και έντονων βροχοπτώσεων

Μετά τις έντονες βροχοπτώσεις και τη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε στις 16 και 17 Ιουνίου 2017 στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Θίσβης και στην Τοπική Κοινότητα Λεύκτρων Δημοτικής Ενότητας Πλαταιών,  ενημερώνουμε τους παραγωγούς που υπέστησαν ζημιές σε καλλιέργειες ότι πρέπει να απευθυνθούν στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ  για να προμηθευτούν το έντυπο “Καταβολής Τελών Εκτίμησης” και να υποβάλλουν δήλωση ζημίας για τα αγροτεμάχια που επλήγησαν.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ: Οι δηλώσεις ζημιάς μπορούν να υποβληθούν : μέχρι και την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

•    Για αγροτικές καλλιέργειες  που βρίσκονται στην Τ.Κ. Λεύκτρων απευθύνονται στον Ανταποκριτή Ευάγγελο Τσαραμπάρη, τηλ 2264350013
•    Για αγροτικές καλλιέργειες  που βρίσκονται στην Τ.Κ. Θίσβης απευθύνονται στην Ανταποκρίτρια Ιουλία Σαμαρτζή , τηλ 2264350015
•    Για αγροτικές καλλιέργειες  που βρίσκονται στην Τ.Κ. Δομβραίνας απευθύνονται στην ανταποκρίτρια Μαρία Κωτσογιάννη, τηλ 2262350617


Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Θηβαίων: Η Θήβα δεν τρομοκρατείται και δεν εκβιάζεται απο τραμπούκους

Δήμος Θηβαίων : Καταδίκη της άνανδρης επίθεσης κατά του Αντιδημάρχου Ανδρέα Χατζησταμάτη


Ο Δήμος Θηβαίων καταδικάζει την απρόκλητη, βίαιη και άνανδρη επίθεση που δέχθηκε στις 18/6/2017 ο Αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Χατζησταμάτης, από άτομα που ζουν και δραστηριοποιούνται στη Θήβα.
Απαντάμε σε αυτούς ότι η πόλη της Θήβας δεν τρομοκρατείται και δεν εκβιάζεται και τους δηλώνουμε ότι τέτοιες “τραμπούκικες” συμπεριφορές δεν γίνονται ανεκτές από την τοπική κοινωνία .


Διαβάστε Περισσότερα »

Χωρίς αποκομιδή απορριμμάτων οι Δήμοι Λεβαδέων και Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας έως την Παρασκευή

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                                          19/06/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017 και αποτελεί «ταφόπλακα» για τους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και το εργασιακό τους μέλλον , ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. επαρχίας Λιβαδειάς συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προχωρά από τις 6:00 το πρωί της Δευτέρας 19/06/2017 έως και την Τετάρτη 21/06/2017 σε αποκλεισμό όλων των γκαράζ – αμαξοστασίων-αιθουσών καθαριότητας ,  των δήμων Λεβαδέων
και Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας .
Την ΠΕΜΠΤΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 συμμετέχει στην  24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ για το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Κανείς δεν μπορεί να παίζει με το μέλλον των εργαζομένων που στηρίζουν πλέον την καθημερινή λειτουργία των υπηρεσιών καθαριότητας των Δήμων.
Απαιτούμε:
1.Μετατροπή όλων των συμβάσεων στην καθαριότητα, στα κοινωνικά προγράμματα και στους παιδικούς σταθμούς, σε αορίστου χρόνου.
2.Κατάργηση του άρ. 61 του 3979/2011 που δίνεται η δυνατότητα για εκχώρησης σε ιδιώτες της καθαριότητας.
3.Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σ' όλες τις υπηρεσίες των δήμων.
4.Κανένας εργαζόμενος, ανεξάρτητα σχέσης εργασίας, να μην πληρώνεται κάτω από τη ΣΣΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ, καμιά μείωση ή περικοπή του ανθυγιεινού επιδόματος.

Όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις επικαλούνται την συνταγματική νομιμότητα μόνο όταν θίγονται τα εργασιακά δικαιώματα, οι εργασιακές και συνδικαλιστικές ελευθερίες. Όταν πρέπει να συνεχιστεί η «ομηρία», η εργασιακή ανασφάλεια και η εκμετάλλευση. Το σύνταγμα «παραμερίστηκε» πολλές φορές είτε για να μειωθούν μισθοί και συντάξεις, είτε για να  ξεπουληθεί η Δημόσια περιουσία στο πλαίσιο της εφαρμογής των μνημονίων που καταδυναστεύουν την ζωή όλων μας.
Τα δικαιώματα των εργαζομένων κατακτήθηκαν με διαρκείς και επίμονους αγώνες στους δρόμους και στο πεζοδρόμιο. Ήρθε η ώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.
Οι εργαζόμενοι ενωμένοι θα δώσουμε και αυτή τη μάχη , θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που επιβάλλουν τα μνημόνια και για τη δικαίωση των συναδέλφων μας εργαζομένων .

ΤΕΡΜΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ!!! ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ!!!

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ !!!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…



                                              ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ


        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΟΡΓ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


     ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                       ΜΑΝΟΥΣΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

Bροχές & καταιγίδες-πότε βελτιώνεται ο καιρός

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βελτίωση το βράδυ, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και βόρεια.


Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στη δυτική και κεντρική Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους η μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και βελτίωση από το απόγευμα και από τα δυτικά.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 15 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.



Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πρόσκαιρους όμβρους η μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 16 ως 28 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.



Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα ανατολικά και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρους όμβρους η μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά. Βελτίωση το βράδυ.

Στα νότια λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι η μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 15 έως 26 βαθμούς κελσίου.



Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στην Κρήτη .

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 18 έως 25 βαθμούς κελσίου.



Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Στα νότια λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα νότια έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 21 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.



Αττική

Καιρός: γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Ανεμοι: βόρειοι 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 17 έως 24 βαθμούς κελσίου.



Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όποτε υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα γύρω ορεινά.

Ανεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 18 έως 27 βαθμούς κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Mετάλλια για τους αθλητές του "ΠΙΝΔΑΡΟΥ ΘΗΒΑΣ" στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών-Γυναικών


Η … ΣΤΙΒΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Τηρώντας την παράδοση η ομάδα στίβου του ΠΙΝΔΑΡΟΥ ΘΗΒΑΣ τα πήγε πολύ καλά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών-Γυναικών που πραγματοποιήθηκε 17-18 Ιουνίου στην Πάτρα.
Αναφέρουμε τα «παιδιά μας» που διακρίθηκαν και πρόσφεραν βαθμούς στο σωματείο μας:
Ύψος Ανδρών --- 3η θέση:. Χαλιμούρδας Γιάννης 2.03 μ.
Δίσκος Ανδρών --- 3η θέση: Δελής Δημήτριος 54.34
100 M Ανδρών--- 4η θέση: Μούντριχας Προκόπιος 10.58
12η θέση:Κρεμμύδας Βίκτωρας 10.96
Σφαιροβολία Ανδρών --- 3η θέση: Σταματόγιαννης Μιχάλης 18.73
Σκυταλοδρομία 4Χ100Μ Ανδρών--- 5η θέση: 42.68
ΑΛΤΖΕΡΙΝΗΣ Γ. - ΖΑΡΚΑΔΟΥΛΑΣ Ι.- ΜΟΥΝΤΡΙΧΑΣ Π.- ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ Β.
Ύψος Γυναικών--- 10η θέση: Ξυδώνα Νίκη 1.61
400 μ. Γυναικών--- 15η θέση: Σιδέρη Σοφία
Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές που συμμετείχαν, σε διοίκηση και προπονητές.
* Στις φωτό ο χάλκινος Μιχ. Σταματόγιαννης
και  ο Δημ. Δελής καμαρώνει δείχνοντας το μετάλλιό του.
 Ηλίας Τραμπάκουλος
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ