Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Η Πέτρα γιόρτασε τους Αγίους Πέτρο και Παύλο με θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Χθες το απόγευμα, παραμονή του εορτασμού των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Πέτρα του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων, γιόρτασαν  με επισημότητα τον πολιούχο τους στον ομώνυμο Ιερό Ναό,  όπου τελέστηκε Μέγας Εσπερινός με την παρουσία κληρικών, τοπικών αρχών αλλά και πλήθους πιστών. Μετά το τέλος του Εσπερινού, ακολούθησε η καθιερωμένη Λιτανεία της Ιερής Εικόνας στους δρόμους του χωριού.

Νωρίς το βράδυ στο πλαίσιο του εορτασμού η κεντρική πλατεία,γέμισε ασφυκτικά από κόσμο.
 Κάτοικοι της Πέτρας  και των γύρο χωριών συμμετείχαν στις πολιτιστικές εκδηλώσεις με την εμφάνιση των χορευτικών,  που προσέφεραν ένα αποκλειστικά εντυπωσιακό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα.
Φυσικά χαιρετισμούς  απηύθυναν  ο Δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιέων κ.Ντασιώτης,ο αντιπεριφερειάρχης Στερεάς κ.Μπακομήτρος και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Πέτρας κ.Μπετχαβάς.



ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ


 
 



 Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ


Διαβάστε Περισσότερα »

"ΟΧΙ στη σπατάλη νερού" Καμπάνια του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων για περιορισμό κατανάλωσης του νερού

ΟΧΙ στη σπατάλη νερού, Δεν σπαταλάμε άσκοπα το νερό,το νερό είναι πηγή Ζωής,είναι το σύνθημα για την φετινή καλοκαιρινή περίοδο του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων,  στην καμπάνια που ξεκίνησε για να πείσει τους δημότες του, να μην κάνουν αλόγιστη χρήση στην κατανάλωση του πόσιμου νερού.

Διαβάστε Περισσότερα »

Στη Βουλή η ασφάλεια του Σιδηροδρομικού Δικτύου και Πεζών της Αλιάρτου

«Ερώτηση Ν. Θηβαίου για το σιδηροδρομικό δίκτυο εντός της πόλης της Αλιάρτου»


Με αφορμή τον τραγικό μοιραίο ατύχημα που σημειώθηκε στην Αλίαρτο, όταν ηλικιωμένος πολίτης επιχείρησε να διασχίσει τις σιδηροδρομικές γραμμές, ο βουλευτής Βοιωτίας, Νίκος Θηβαίος, είχε επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, κ. Αθανάσιο Βούρδα, στον οποίο εξέθεσε την κατάσταση που βιώνουν οι πολίτες της Αλιάρτου και τον καθημερινό κίνδυνο που διατρέχουν εξαιτίας της απουσίας υποδομών και έργων ασφαλούς διέλευσης των πεζών. Από την πλευρά του, ο κ. Βούρδας, αντιλαμβανόμενος την οξύτητα του θέματος, δεσμεύτηκε για άμεσες ενέργειες του Υπουργείου τις επόμενες ημέρες.
Ταυτόχρονα ο κ. Θηβαίος κατέθεσε ερώτηση (επισυνάπτεται) προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, με την οποία ζητά να παρθούν μέτρα που θα διασφαλίζουν οριστικά την ασφαλή διέλευση των πεζών εντός του οικιστικού ιστού της Αλιάρτου. Εξαιτίας της σοβαρότητας της κατάστασης και προκειμένου να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα, επιβάλλεται η παρέμβαση τόσο της υπεύθυνης εταιρείας ΕΡΓΟΣΕ, όσο και της πολιτείας συνολικά.

Από το γραφείο του βουλευτή Βοιωτίας,
Νίκου Θηβαίου

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών
ΘΕΜΑ: «Ασφάλεια Σιδηροδρομικού Δικτύου και Πεζών στην πόλη της Αλιάρτου»

Είναι γνωστό πως η Αλίαρτος διασχίζεται από σιδηροδρομικές γραμμές που βρίσκονται υπό την ευθύνη της ΕΡΓΟΣΕ και χωρίζουν την πόλη σε δύο τμήματα. Οι κάτοικοι του βορείου τμήματος της πόλης, που ξεπερνούν τους 2000, είναι υποχρεωμένοι καθημερινά να εξυπηρετούνται από υποδομές που βρίσκονται στο νότιο τμήμα της πόλης, όπως σχολεία, δομές υγείας, Ιεροί Ναοί κτλ. Ως εκ τούτου, πολλοί κάτοικοι καθημερινά διασχίζουν τις σιδηροδρομικές γραμμές σε διάφορα σημεία, προκειμένου να εξυπηρετήσουν βασικές τους ανάγκες, μεταξύ αυτών και παιδιά που πηγαίνουν ή επιστρέφουν από το σχολείο τους. 
Ταυτόχρονα, το σιδηροδρομικό δίκτυο της περιοχής παραμένει εδώ και πολλά χρόνια παντελώς αφύλακτο, χωρίς περίφραξη και χωρίς την ύπαρξη διαβάσεων για τους πεζούς, με αποτέλεσμα η ασφάλεια των τελευταίων να τίθεται σε κίνδυνο καθημερινά. 
Την Τρίτη 27/6/2017 είχαμε το τελευταίο μόνο από μια σειρά ατυχημάτων, με τον τραγικό θάνατο ηλικιωμένου που διέσχιζε τις αφύλακτες γραμμές μπροστά σε κατοικίες του Συνοικισμού Ευρυτάνων, ενώ πριν μερικούς μήνες σημειώθηκε ένα ακόμη ατύχημα κοντά στο ίδιο σημείο. Συνολικά τα τελευταία χρόνια έχουν δυστυχώς σημειωθεί πολλά θανατηφόρα ατυχήματα στο συγκεκριμένο σιδηροδρομικό δίκτυο και εντός του οικιστικού ιστού.
Είναι προφανές πως αν συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση θα θρηνήσουμε πιθανότατα και άλλες απώλειες, όπως σημειώνει και ο Δήμαρχος Αλιάρτου σε σχετική επιστολή του προς τον Πρόεδρο της ΕΡΓΟΣΕ (28/6/2017).  
Δεδομένης της σοβαρότητας της κατάστασης και του άμεσου κινδύνου για τις ζωές των κατοίκων της Αλιάρτου,
Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:
1. Ποια είναι τα άμεσα μέτρα που προτίθεται να λάβει το Υπουργείο προκειμένου να διασφαλιστεί οριστικά η ασφαλής διέλευση των πεζών στη συγκεκριμένη περιοχή; 
2. Με ποια έργα κρίνεται πως μπορεί να ενισχυθεί η ασφάλεια των πεζών που καθημερινά διασχίζουν τις σιδηροδρομικές γραμμές στην πόλη της Αλιάρτου και με βάση ποιο χρονοδιάγραμμα ;

Ο ερωτών βουλευτής

Θηβαίος Νικόλαος
Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλος η απεργία της ΠΟΕ - ΟΤΑ! Μαζεύουν τα σκουπίδια

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δήμων αποφάσισαν την αναστολή της απεργίας για λόγους Δημόσιας Υγείας
- Όπως γνωστοποίησαν, θα προχωρήσουν σε άλλες μορφές κινητοποιήσεων
- Η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες



Τέλος η απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα των δήμων, όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που διήρκεσε πάνω από δύο ώρες. Όπως έγινε γνωστό, η απόφαση αυτή λήφθηκε για λόγους Δημόσιας Υγείας και έτσι αρχίζει η αποκομιδή των σκουπιδιών.

Ύστερα από αυτή την εξέλιξη, τα απορριμματοφόρα αναμένεται να αρχίσουν άμεσα την αποκομιδή των απορριμμάτων, διαδικασία, η οποία πιθανόν να διαρκέσει- ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα- τουλάχιστον δύο με τρεις ημέρες.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι έκαναν γνωστό πως θα προχωρήσουν σε άλλες μορφές κινητοποιήσεων, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει εκ νέου η Εκτελεστική Επιτροπή. Κι' αυτό διότι δεν επιτεύχθηκε πλειοψηφία, καθώς η πρόταση για αναστολή έλαβε 5 ψήφους (3 της πλειοψηφούσας παράταξης και 2 από τη ΔΑΚΕ), ενώ οι παρατάξεις ΔΑΣ (ΚΚΕ) και ΜΕΤΑ - ΟΤΑ (ΛΑΕ) τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων.

Νωρίτερα, σήμερα, ο επιστημονικός συνεργάτης του ΚΕΕΛΠΝΟ και αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής, Σωτήρης Τσιόδρας, έκανε λόγο για ένα ανησχυτικό... κοκτέιλ των απορριμάτων, που δημιουργείται κάτω από τον ήλιο σε ημέρες καύσωνα. Όπως τόνιζε "το πρόβλημα είναι κυρίως τα νωπά απορρίμματα, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες συμβάλουν στον πολλαπλασιασμό των μολυσματικών μικροοργανισμών που αναπτύσσονται άμεσα σε αυτά και οδηγούν σε σήψη"
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσλήψεις 9 ατόμων στο Δήμο Θηβαίων

Ο Δήμος Θηβαίων μετά την 119/2017 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου που εγκρίθηκε με την 752/90378/20-06-2017 απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, ανακοινώνει ότι θα προσλάβει 9 άτομα για την κάλυψη έκτακτων και κατεπειγουσών εποχιακών αναγκών πυροπροστασίας στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου, για διάστημα 3 μηνών.
Δείτε την ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει την Τρίτη το Δ.Σ. του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων-Δείτε τα θέματα

Σας προσκαλούμε να παραβρεθείτε στην 8η Τακτική Δημόσια συνεδρίαση του
Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη, 4 Ιουλίου 2017 και ώρα 20:00 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης.
Α/Α ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΘΕΜΑΤΟΣ

1 Περί έγκρισης πρακτικών 7ης /2017 Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου .(Εισηγητής Κος
Πρόεδρος)
2 Περί αναμορφώσεων προϋπολογισμού οικ. έτους 2017.(Εισηγητής Κος Αντιδήμαρχος
Οικονομικών)
3 Περί της έγκρισης παράτασης συμβατικής προθεσμίας περαίωσης της σύμβασης Τεχνικός
Σύμβουλος για το έργο ΄΄ Δίκτυα Ακαθάρτων στους Οικισμούς Μαυρομματίου και
Λεονταρίου -Θεσπιέων και Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ).(Εισηγητής Κος
Βαρουξής)
4 Περί της έγκρισης του 3ου Α.Π.Ε και του 2α Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. του έργου ΄΄Δίκτυα Ακαθάρτων
στους Οικισμούς Μαυρομματίου και Λεονταρίου- Θεσπιέων.(Εισηγητής Κος Βαρουξής)
5 Περί έγκρισης παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης εργασιών του έργου ΄΄ΑΝΑΠΛΑΣΗ
ΔΥΤΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ΄΄ , στον Αλίαρτο του Δήμου
Αλιάρτου - Θεσπιέων.(Εισηγητής Κος Βαρουξής)
6 Περί έγκρισης παράτασης Προθεσμίας Εκτέλεσης Εργασιών του έργου ΄΄ΑΝΑΠΛΑΣΗ
ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ Τ.Κ ΆΣΚΡΗΣ΄΄ , του Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων.(Εισηγητής Κος
Βαρουξής)
7 Περί εξέτασης αίτησης που αφορά την χορήγηση άδειας παραγωγού Λαϊκών
Αγορών.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
8 Περί έγκρισης δαπάνης Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων ,
Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2017.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
9 Περί της έκδοσης ψηφίσματος που αφορά την διεκδίκηση του επαναπατρισμού του
αγάλματος της Αφροδίτης της Μήλου.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
Ο Πρόεδρος του
Δημοτικού Συμβουλίου
ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Έργα 14 εκατ. ευρώ στη Στερεά Ελλάδα



Την  ένταξη 19 έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων αποφάσισε στη σημερινή του συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας. Πρόκειται για έργα συνολικού προϋπολογισμού 13.896,755 εκατ. ευρώ που αφορούν στον εκσυγχρονισμό υποδομών, την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων και στην οδοποιία.
Τα συγκεκριμένα έργα εντάχθηκαν στο πρόγραμμα με κριτήριο την αναγκαιότητα υλοποίησής τους, αλλά και στο πλαίσιο αναβάθμισης της ποιότητας ζωής σε ολόκληρη τη Στερεά, βάσει των στόχων που έχει θέσει η Περιφερειακή Αρχή.
Με αφορμή την ένταξη των έργων που θα υλοποιηθούν ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι προχωρά το σχέδιο της Περιφέρειας  για να «αλλάξει η ζωή στη Στερεά», όπως χαρακτηριστικά είπε και προσέθεσε ότι αυτά τα έργα αποδεικνύουν ότι όταν γίνεται ομαδική δουλειά, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι μόνο θετικό για όλους τους πολίτες.
Συγκεκριμένα, δήλωσε:
«19 έργα που πρέπει να γίνουν. Παρεμβάσεις που πρέπει να κάνουμε για να αλλάξουμε προς το καλύτερο την ποιότητα ζωής των πολιτών ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας. Αυτός είναι ο στόχος μας και δουλεύουμε με συγκεκριμένο πλάνο για να τον πετύχουμε. Δουλειά μας είναι να εκμεταλλευόμαστε κάθε δυνατότητα που μας δίνεται για να δημιουργούμε νέες συνθήκες, νέα δεδομένα στην καθημερινότητα όλων. Η καθημερινότητα αλλάζει με πολύ σκληρή δουλειά και προσήλωση στον στόχο. Πρόκειται για έργα που αποτελούν ένα μέρος του σχεδίου που έχουμε εκπονήσει και προχωράμε».

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων με τη Γενική Γραμματέα Τουρισμού Ευρυδίκη Κουρνέτα



Συνάντηση  με τη Γενική Γραμματέα Τουρισμού Ευρυδίκη Κουρνέτα πραγματοποίησαν ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπύρος Νικολάου και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης Δ.Θ. Δημήτρης Κουτσοδήμος, την Τετάρτη 28 Ιουνίου στο γραφείο της στο Υπουργείο, προκειμένου να καθοριστούν οι ενέργειες του Δήμου σχετικά με τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, στο πλαίσιο της εθνικής τουριστικής πολιτικής σε ορίζοντα τετραετίας, που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί το Υπουργείο Τουρισμού.

Ο  Δήμαρχος ενημέρωσε αρχικά τη Γενική Γραμματέα για όλες τις σημαντικές κινήσεις του Δήμου στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αναβάθμισης και προβολής της ευρύτερης περιοχής και ιδιαίτερα του ιστορικού κέντρου της πόλης των Θηβών, ενέργειες οι οποίες λειτουργούν πολλαπλασιαστικά στην υπεραξία του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου και αφορούν έργα υποδομών, αναπλάσεων, μελετών, τη σύσταση της Τουριστικής Επιτροπής, το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής για το 2017 και άλλα.
Έθεσε, επίσης επί τάπητος, θέματα που αφορούν την αναγνώριση του Δήμου Θηβαίων ως τουριστικού τόπου, προκειμένου να εξασφαλίσει τα οφέλη που απορρέουν από αυτόν τον χαρακτηρισμό, τη συμπερίληψη του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών και της περιοχής στην επόμενη τουριστική καμπάνια του Υπουργείου καθώς και τη διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων από το ΕΣΠΑ 2014-2020 για στοχευμένες παρεμβάσεις, που θα συμβάλλουν στην  ανάπτυξη του τουρισμού.
Στη συνέχεια η Γενική Γραμματέας ενημέρωσε το Δήμαρχο και τον Πρόεδρο της Τουριστικής Επιτροπής για τις κατηγορίες δράσεων μέσω των θεματικών στόχων και των επενδυτικών προτεραιοτήτων στον τομέα του Τουρισμού, τις οποίες ο Δήμος Θηβαίων θα μπορούσε να αξιοποιήσει και αφορούν μεταξύ άλλων την ανάπλαση και αξιοποίηση χώρων ιστορικής αξίας και πολιτιστικού-τουριστικού ενδιαφέροντος και την ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού, όπως ο θρησκευτικός-προσκυνηματικός  τουρισμός, ο οικοτουρισμός, ο ιαματικός και  ο αθλητικός τουρισμός.  Πρότεινε βασικούς άξονες πάνω στους οποίους θα πρέπει να κινηθεί η στρατηγική του για τη διασφάλιση της υψηλής ποιότητας και  αναβάθμισης των τουριστικών υποδομών και υπηρεσιών και τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος με την προώθηση του θεματικού τουρισμού. Επίσης, αναφέρθηκε στις δράσεις μέσω του ΕΣΠΑ για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και στην επικείμενη προκήρυξη νέου προγράμματος για την ενίσχυση της ίδρυσης νέων μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων.
Ακόμα, δήλωσε ότι ο Δήμος Θηβαίων έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που μπορούν να συμβάλουν στην εν δυνάμει ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή και ότι η Θήβα θα μπορούσε να αποτελεί κορυφαίο τόπο πολιτιστικής κληρονομιάς. Τέλος, εκδήλωσε τη διάθεσή της να συμβάλλει, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Θηβαίων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσθετα εποχιακά δρομολόγια του ΚΤΕΛ Θήβας στο Δήμο Αλιάρτου - Θεσπιέων

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Σύμφωνα με την ενημέρωση που λάβαμε από το ΚΤΕΛ Θηβών, από την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017, θα υπάρχουν τα εξής δρομολόγια προς την παραλία Θεολόγου που μπορούν να χρησιμοποιούν οι δημότες μας:

Διαβάστε Περισσότερα »

Φρίκη στην άσφαλτο: Αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε 41χρονο στο Καλάμι Λιβαδειάς! ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ


Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε  στη  Θηβών Λιβαδειάς στη θέση Καλάμι,σήμερα λίγο μετά τις 12:00, όταν ένας 41χρονος άντρας στην προσπάθειά του να διασχίσει το δρόμο, παρασύρθηκε από διερχόμενο ΙΧ αυτοκίνητο και τραυματίστηκε θανάσιμα.
Διερχόμενοι οδηγοί,  επιχείρησαν να τον επαναφέρουν στη ζωή αλλά ο άτυχος άντρας δεν τα κατάφερε. Διαπιστώθηκε ο θάνατός του στο νοσοκομείο Λιβαδειάς,όπου και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Την έρευνα και προανάκριση για το θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα διενεργεί η Τροχαία Λιβαδειάς.

Ρεπορτάζ Παντελής Μπατσούλης

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στη Βοιωτία
                                         

Σήμερα (29-06-2017) νωρίς το μεσημέρι, στην 37η χ/θ της Παλαιάς Εθνικής Οδού Θηβών - Λιβαδειάς στη Βοιωτία, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 66χρονος ημεδαπός, παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα 41χρονο ημεδαπό.
 
Παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής της σορού του θανόντα.


Ενεργείται προανάκριση, για τον προσδιορισμό των συνθηκών του θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος, από το Τμήμα Τροχαίας Λιβαδειάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ένα κερί στον τόπο του δυστυχήματος στη μνήμη του Παυλάκη Πατμάνογλου και της μητέρας του που σκοτώθηκαν στο τροχαίο με την Porsche

Ο ναός Μεγάλη Παναγία - Άγιος Δημήτριος καλεί τους πιστούς να συμμετέχουν σε μια προσευχή στον τόπο του ολέθριου δυστυχήματος, την παραμονή της γιορτής του αδικοχαμένου παιδιού

Να πουν μια προσευχή και να ανάψουν ένα κερί στη μνήμη του τρίχρονου Παύλου Πατμάνογλου που χάθηκε μαζί με την μητέρα του Αποστολία πριν από μερικούς μήνες στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, καλεί ο ναός Μεγάλη Παναγία - Άγιος Δημήτριος τους κατοίκους της Θήβας, την παραμονή της εορτής των Μεγάλων Αποστόλων.

Όπως αναφέρει η σχετική ανάρτηση του ναού, την οποία κοινοποίησε στη σελίδα του και ο τραγικός πατέρας, Υπάτιος Πατμάνογλου, «την Πέμπτη 29 Ιουνίου στις 9.00 το βράδυ, - εορτή του Αποστόλου Παύλου και παραμονή της γιορτής των Αγίων Αποστόλων - απευθύνουμε μια προσευχή και ανάβουμε ένα κεράκι για τον Παυλάκη Πατμάνογλου και τη μανούλα του Αποστολία, στον τόπο του δυστυχήματος (27/2/2017) στο 83ο χιλιόμετρο Αθηνών-Λαμίας στο ύψος του χωριού Ύπατο Θηβών»

Η ώρα αναχώρησης, για όσους θέλουν να συμμετέχουν στην προσευχή, μαζί με την οικογένεια Πατμάνογλου και τους «αδελφικούς φίλους της» είναι 8.45 μ.μ. από τον Ναό της Μεγάλης Παναγίας.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Υπάτιος Πατμάνογλου με τη σύζυγό του και τον γιο του, ταξίδευαν στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, όταν σταμάτησαν σε πάρκινγκ για μία φυσική τους ανάγκη. Δευτερόλεπτα μετά, μία Πόρσε με οδηγό τον Γιώργο Βακάκη, γιο του ιδιοκτήτη των Jumbo, βγήκε εκτός ελέγχου και έπεσε πάνω στο σταθμευμένο όχημα με ιλιγγιώδη ταχύτητα, κόβοντας το νήμα της ζωής της μητέρας, του παιδιού και των δύο νεαρών επιβατών του σπορ αυτοκινήτου.
protothema.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Τετραήμερος αφρικανικός καύσωνας – Τους 45 βαθμούς θα αγγίξει αύριο ο υδράργυρος στη Θήβα

Σε επικίνδυνα υψηλά επίπεδα θα σκαρφαλώσει από σήμερα ο υδράργυρος, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για θερμοκρασίες ίσως και άνω των 43 βαθμών Κελσίου.

Ο καύσωνας αναμένεται να ξεκινήσει από σήμερα και να έχει διάρκεια μέχρι την Κυριακή με τους μετεωρολόγους να μιλούν για το πιο δυνατό κύμα καύσωνα της τελευταίας 10ετία και να επισημαίνουν στους πολίτες πως πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεχτικοί

Οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για φαινόμενο που θα μείνει στην ιστορία καθώς, τέτοιες θερμοκρασίες είναι σπάνιες για την Ελλάδα και εμφανίζονται κάθε περίπου 15 χρόνια.

Από σήμερα αναμένεται να χτυπήσει ο ισχυρότερος καύσωνας της τελευταίας δεκαετίας στη χώρα με το θερμόμετρο να ξεπερνά τους 40 βαθμούς κελσίου για 4 συνεχόμενες ημέρες. Σε ορισμένες περιοχές μάλιστα, αναμένεται να αγγίξει τους 45.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους σήμερα Πέμπτη η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει τους 39 βαθμούς ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα αγγίξει τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Η κατάσταση αναμένεται να είναι αφόρητη κυρίως στις ηπειρωτικές περιοχές όπου η θερμοκρασία ακόμα και τη νύχτα θα είναι πάνω από τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Παρασκευή, που θα είναι και από τις πιο δύσκολες ημέρες του καύσωνα, στην Αθήνα ο υδράργυρος θα φτάσει τους 42 βαθμούς ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα ξεπεράσει τους 43 και σε ορισμένες περιοχές θα αγγίξει τους 45 βαθμούς Κελσίου!

Και το Σάββατο η χώρα θα θυμίζει καμίνι με την Αθήνα να «βράζει» στους 43 βαθμούς και στην υπόλοιπη Ελλάδα η θερμοκρασία να φτάνει και πάλι στους 43 έως 45 βαθμούς Κελσίου.

Δροσιά… από Δευτέρα

Ανάσα δροσιάς αναμένεται από τη Δευτέρα οπότε και προβλέπεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας σχεδόν 10 βαθμών και για ένα δεκαήμερο ο υδράργυρος δεν θα ξεπερνά τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Αυτές οι πόλεις θα «ψηθούν»

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους οι πόλεις που θα υποφέρουν περισσότερο με θερμοκρασίες που θα αγγίξουν τους 45 βαθμούς Κελσίου την Παρασκευή και το Σάββατο είναι η Λάρισα, η Σπάρτη, η Θήβα, το Άργος και οι Σέρρες.

Ο καιρός σήμερα

Σήμερα Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017 αναμένεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο, και στα ηπειρωτικά θα φτάσει τοπικά τους 40 με 41 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο νότιο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα κυμανθεί από 20 έως 40 βαθμούς, στη δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο από 18 έως 38, στη Θεσσαλία και της Στερεά από 21 έως 41, στην Πελοπόννησο από 20 έως 40, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 36, και στα νησιά του Αιγαίου από 20 έως 38 με εξαίρεση τις Κυκλάδες και την Κρήτη όπου θα κυμανθεί από 18 έως 37.

Οι άνεμοι στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες γενικά διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 27 έως 39 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως από νωρίς το πρωί θα γίνουν νότιοι 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 26 έως 37 βαθμούς.

Στη Λέσβο αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 37 βαθμούς.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ