Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

ΚΕΕΛΠΝΟ: Εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας

Ο ασθενής που καταγράφηκε είναι κάτοικος της Αργολίδας και έχει ήδη εξέλθει από το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύθηκε, λέει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων
Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, εμφανίστηκε και στην Ελλάδα ο ιός του Δυτικού Νείλου. Ο ασθενής προέρχεται από την περιοχή της Αργολίδας και είναι καλά στην υγεία του, μάλιστα έχει πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο, όπου εισήχθη.

Ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται κυρίως μέσω του τσιμπήματος μολυσμένων κουνουπιών. Οι άνθρωποι δεν μεταδίδουν περαιτέρω τον ιό, καθησυχάζει το ΚΕΕΛΠΝΟ, και στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν ήπια ή καθόλου συμπτώματα, προσθέτει.

Όσον αφορά το συγκεκριμένο κρούσμα, πρόκειται για το πρώτο περιστατικό που καταγράφεται στη χώρα μας μετά το 2014, καθώς δεν είχαν καταγραφεί κρούσματα το 2015 και το 2016.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ:

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) ενημερώνει ότι εμφανίστηκε στη χώρα μας το πρώτο εργαστηριακά επιβεβαιωμένο περιστατικό λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου για την περίοδο μετάδοσης 2017. Η έκβαση της νόσου στον ασθενή ήταν καλή και έχει ήδη εξέλθει από το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύθηκε.

Κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου σε ανθρώπους και ζώα είχαν καταγραφεί τα έτη 2010-2014, κατά τους θερινούς μήνες, σε διάφορες περιοχές της χώρας μας, ενώ κυκλοφορία του ιού είχε καταγραφεί σε όλες σχεδόν τις Περιφέρειες. Αν και τα έτη 2015-2016 δεν καταγράφηκαν κρούσματα της λοίμωξης σε ανθρώπους στην Ελλάδα, δεδομένης της σύνθετης επιδημιολογίας και της απρόβλεπτης κυκλοφορίας του ιού, θεωρούνταν πιθανή και αναμενόμενη η επανεμφάνιση περιστατικών λοίμωξης από τον ιό στη χώρα.

Υπενθυμίζουμε ότι ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται κυρίως μέσω του τσιμπήματος μολυσμένων «κοινών» κουνουπιών. Η βασική δεξαμενή του ιού στη φύση είναι τα άγρια πτηνά, από όπου μολύνονται τα κουνούπια, ενώ οι άνθρωποι δεν μεταδίδουν περαιτέρω τον ιό. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων οι ασθενείς παραμένουν ασυμπτωματικοί ή έχουν ήπια συμπτωματολογία, ενώ οι πιο σοβαρές εκδηλώσεις της νόσου, όπως π.χ. εγκεφαλίτιδα, αφορούν συνήθως σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, καθώς και άτομα με χρόνια υποκείμενα νοσήματα.

Ο ασθενής που καταγράφηκε είναι κάτοικος αγροτικής περιοχής της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, ωστόσο οι περιοχές κυκλοφορίας του ιού κατά την τρέχουσα περίοδο δεν μπορούν να προβλεφθούν με ασφάλεια, καθώς η επιδημιολογία του ιού καθορίζεται από πολλούς παράγοντες. Ως εκ τούτου, συνιστούμε να λαμβάνονται συστηματικά μέτρα ατομικής προστασίας από κουνούπια, σε όλη την επικράτεια.

Τα μέτρα ατομικής προστασίας από τα κουνούπια περιλαμβάνουν τη χρήση εγκεκριμένων δραστικών εντομοαπωθητικών ουσιών σώματος και περιβάλλοντος, σητών, κουνουπιέρων, κλιματιστικών κλπ, καθώς και την αποφυγή δημιουργίας λιμναζόντων νερών σε αυλές και μπαλκόνια.

Σε σύσκεψη που διοργανώθηκε σήμερα, στις 18/07/2017, με κοινή πρωτοβουλία του ΚΕΕΛΠΝΟ και της Περιφέρειας Πελοποννήσου και στην οποία συμμετείχαν η πολιτική ηγεσία, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του αρμόδιου Δήμου καθώς και το ΚΕΕΛΠΝΟ, συζητήθηκαν οι ενδεικνυόμενες δράσεις πρόληψης σε τοπικό επίπεδο. Στη σημερινή σύσκεψη αποφασίστηκε η εντατικοποίηση στοχευμένων μέτρων πρόληψης και απόκρισης για την επιτήρηση και τον έλεγχο των εντόμων διαβιβαστών και για την ενημέρωση του πληθυσμού στο πλαίσιο συνεργασίας των ανωτέρω φορέων.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ βρίσκεται σε επικοινωνία και συνεργασία με τις αρμόδιες εθνικές και τοπικές αρχές, για την εφαρμογή των ενδεικνυόμενων μέτρων πρόληψης και σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, παρακολουθεί την εξέλιξη της επιδημιολογίας της νόσου στη χώρα μας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πωλείται οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο στη Θήβα


Πωλείται οικόπεδο 470 τ.μ. άρτιο και οικοδομήσιμο,  πλησίον του Δικαστικού Μεγάρου Θήβας.
Πληροφορίες στο τηλ.:6972851506
Διαβάστε Περισσότερα »

Yπογράφηκε η σύμβαση κατασκευής της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων Θήβας


Υπογράφηκε στις 17 Ιουλίου 2017, στα γραφεία του Περιφερειακού ΦοΔΣΑ
Στερεάς Ελλάδας ΑΕ η σύμβαση κατασκευής της Μονάδας Επεξεργασίας
Απορριμμάτων (ΜΕΑ) Θήβας μεταξύ του ΦοΔΣΑ και της αναδόχου κοινοπραξίας,
παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κου Σωκράτη
Φάμελλου, του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κου Κωνσταντίνου Μπακογιάννη,
του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας
κου Νικολάου Ντίτορα, Αντιπεριφερειαρχών, Δημάρχων – Μελών του Περιφερειακού
ΦοΔΣΑ και πολλών αιρετών εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η ΜΕΑ της Θήβας είναι ένα σύγχρονο και πρωτοποριακό έργο που θα συμβάλλει
στην επίτευξη των στόχων που θέτει το νέο θεσμικό πλαίσιο για την ολοκληρωμένη
διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων.
Η δυνατότητά του να επεξεργάζεται τόσο προδιαλεγμένα οργανικά απορρίμματα
όσο και σύμμεικτα, η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και compost καθώς και η
συνδιαχείριση της λυματολάσπης των μονάδων επεξεργασίας λυμάτων το καθιστούν
μοναδικό στην χώρα μας.
Παράλληλα κατασκευάζεται στην Φωκίδα η μονάδα κομποστοποίησης
προδιαλεγμένων οργανικών απορριμμάτων ενώ ολοκληρώθηκε η κατασκευή του
νέου Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ).
Επιπλέον ο Περιφερειακός ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ έχει υποβάλλει προτάσεις
για χρηματοδότηση σειράς νέων έργων με προτεραιότητα τις ΜΕΑ & ΧΥΤΥ Χαλκίδας &
Λαμίας στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ ενώ σε συνεργασία με την Περιφέρεια έχει δρομολογήσει
έργα διαλογής στην πηγή για τους Δήμους – Μέλη του.
Όλα τα έργα έχουν δημόσια συγχρηματοδότηση με αποτέλεσμα την ουσιαστική
προστασία του περιβάλλοντος και την μείωση του κόστους λειτουργίας τους προς
όφελος των πολιτών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Που απαγορεύεται η κολύμβηση στη Βοιωτία




Σύμφωνα με την υπ' αρ. πρωτ. Φ41/146590/2028 απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Βοιωτίας περί καταλληλότητας υδάτων κολύμβησης Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας για την κολυμβητική περίοδο έτους 2017, απαγορεύεται η κολύμβηση για την προστασία της Δημόσιας Υγείας:

Σε όλα τα μικρά και μεγάλα λιμάνια, μόνιμα αγκυροβόλια και ναυπηγεία καθώς και σε απόσταση 200μ. εκατέρωθεν αυτών
Σε ζώνη 200μ. εκατέρωθεν εκβολών αποχετευτικών αγωγών λυμάτων ή βιομηχανικών αποβλήτων καθώς και κάθε άλλης παρόμοιας εκβολής
Στο αγκυροβόλιο που είναι σκάλα φορτώσεως του βωξίτη Μπάρλου στην περιοχή παραλίας Διστόμου σε απόσταση 100μ. εκατέρωθεν αυτού

Επίσης, συνιστάται η αποφυγή κολύμβησης, για προληπτικούς λόγους, σε ζώνη 50 μ. των στομίων εκβολής όλων των αγωγών ομβρίων υδάτων και ιδίως μετά από βροχόπτωση.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ

Διαβάστε Περισσότερα »

Aνάλυση: Μέσω Δ.Αθηναίων ο Κώστας Μπακογιάννης θα ανατρέψει τον Κυριάκο

Μία ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα ανάλυση που επιβεβαίωνει το ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr ότι ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης “θα πάρει το χρίσμα της ΝΔ για τη δημαρχία της Αθήνας”, κάνει ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Λακόπουλος στο anoixtoparathyro.gr .

Μάλιστα, ο Γ. Λακόπουλος, το πάει ακόμη πιο πέρα: Υποστηρίζει, ούτε λίγο πολύ, ότι μέσω του δήμου Αθηναίων, ο Κώστας Μπακογιάννης θα ανατρέψει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με την μητέρα του περιφερειάρχη και αδελφή του προέδρου, Ντόρα Μπακογιάννη, να παίζει σημαντικό ρόλο “παίρνοντας το αίμα της πίσω”: “Ο Κώστας Μπακογιάννης σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα πάρει το χρίσμα της ΝΔ για τη δημαρχία της Αθήνας. Είτε ως επίσημος κομματικός υποψήφιος, είτε ως «ανεξάρτητος», αλλά χωρίς το κόμμα να υποδείξει άλλον. Είναι η πρώτη νίκη της Ντόρας απέναντι στον αδελφό της, τον οποίο δεν είχε υπολογίσει σωστά όταν μπήκε στην πολιτική παίρνοντας τη θέση του πατέρα τους στη Β’ Αθήνας. Ή αλλιώς, είναι η πρώτη ήττα του Κυριάκου από τη μεγάλη αδελφή. Ως τώρα την άφηνε πίσω του. Η παρουσία του Κώστα Μπακογιάννη στην Αθήνα θα έχει συναρπαστικό ενδιαφέρον για τα εσωκομματικά της ΝΔ. Η εκλογή του, αν τα καταφέρει, θα ισοδυναμεί με αντιστροφή μέτρηση για τον Κυριάκο. Ο νεαρός τον τρώει λάχανο στον δημόσιο χώρο και η αναμέτρηση τους θα καταστήσει τη ΝΔ εντελώς οικογενειακή υπόθεση. Για τους υποψιασμένους η μεταφορά του βρετανικού «Μίλιμπαντ εναντίον Μίλιμπαντ»  στα καθ’ ημάς τώρα αρχίζει. Απλώς αντί να διεξαχθεί μεταξύ αδελφών, θα αναμετρηθούν ο θείος με τον ανεψιό. Δεν θα πλήξουμε…”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο γνωστός δημοσιογράφος.



Διαβάστε όλο το άρθρο:

Γ. Λακόπουλος: Κώστας Μπακογιάννης ή πώς η Ντόρα νικάει τον Κυριάκο- επιτέλους!

Οι πολιτικές δυναστείες στην Ελλάδα έχουν ως βασική επιδίωξη την αναπαραγωγή τους. Σόι πάει το βασίλειο. Η οικογένεια Μητσοτάκη πρωταγωνιστεί σ’ αυτό το πλαίσιο της ελληνικής κληρονομικής Δημοκρατίας. Μετράει ήδη πέντε γενιές στην πολιτική και πάει για έκτη.

Μετά την αποτυχία της Ντόρας Μπακογιάννη να κερδίσει και να ηγηθεί της ΝΔ – με τον πιο εύκολο αντίπαλο στον κόσμο, αν ληφθεί υπόψη ότι ο Σαμαράς είχε ανατρέψει την κυβέρνηση του κόμματος – αλλά και μετά το στραπατσάρισμα και τον εν γένει παραγκωνισμό της από τον Κυριάκο Μητσοτάκη – που της στέρησε το δικαίωμα στη δεύτερη ευκαιρία, για ένα αξίωμα για το οποίο προετοιμαζόταν είκοσι χρόνια – μπήκε μπροστά το σχέδιο για την ανάδειξη του γιου της Κώστα Μπακογιάννη.

Θα έμπαινε ούτως ή άλλως δηλαδή. Ο νεαρός – τι νεαρός, σαρανταρίζει του χρόνου – είχε δείξει από νωρίς την προτίμησή του στην πολιτική, υπάρχει καλύτερη δουλειά άλλωστε αν έχεις τις κατάλληλες συστάσεις;

Με καλές σπουδές – και λοκατζής στον στρατό – ο γιος του Παύλου Μπακογιάννη, με μάλλον ταραχώδη ιδιωτικό βίο, αλλά πρόσωπο που «γράφει», απασχολήθηκε μεταξύ άλλων στο Ευρωκοινοβούλιο και στο μητρικό γραφείο στο υπουργείο Εξωτερικών.

Μετά εστάλη να κάνει το αγροτικό του στο Καρπενήσι και την Περιφέρεια Στέρεας  Ελλάδας, θριαμβεύοντας στις τοπικές εκλογές. Η Ντόρα του ζέσταινε την έδρα στην Α’ Αθήνας καθώς θα αποχωρούσε η ίδια για το Μπερλεμόντ, ως επίτροπος. Έτσι είχε συμφωνηθεί με τον Σαμαρά από τους δυο ενδιάμεσους που ανέλαβαν να την φέρουν πίσω στη ΝΔ μεταξύ των εκλογών του Μαΐου και Ιουνίου του 2012.

Όταν η Ντόρα ολοκλήρωσε… το πένθος της για τον παραγκωνισμό της από τον Κυριάκο αρκέστηκε στην επιδίωξη: «ο Κώστας υποψήφιος δήμαρχος στην Αθήνα»

Ο Σαμαράς όμως απεδείχθη και σ’ αυτό αφερέγγυος. Η Ντόρα είχε όλες τις προδιαγραφές για επίτροπος, αλλά αφού την εξευτέλισε, αρνούμενος επί δύο χρόνια να τη συναντήσει – παρότι η κυρία δικαιώθηκε στο θέμα για το οποίο τη διέγραψε: το Μνημόνιο – στο τέλος την κάλεσε στο… σπίτι του και την έστειλε στον αντιπρόεδρο Βενιζέλο να το συζητήσει.

Προσθέτοντας ένα ακόμη λάθος στη διαδρομή της πήγε! Την ίδια ώρα ο Σαμαράς είχε ήδη προσφέρει τη θέση στον Αβραμόπουλο, εσωκομματικό – και προσωπικό – της αντίπαλο ο οποίος της έφραξε τον δρόμο προς την ηγεσία.

Η Ντόρα είναι πολιτικός με εκτόπισμα, ασφαλώς καλύτερη και από τον Σαμαρά και από τον αδελφό της, πιο έμπειρη και με ευρύτερο δίκτυο επαφών στην Ευρώπη. Έστω και αν έχασε από δικά της λάθη, η μεταχείρισή της την αδικεί.

Θα μπορούσε να το κάνει καλοκαιρινό το μαγαζί, αλλά το απέφυγε. Για το καλό του γιου της, όπως λέγεται. Όταν ολοκλήρωσε το πένθος της για τον παραγκωνισμό της από τον Κυριάκο – που είχε συνθηκολογήσει έτσι κι αλλιώς με τον οικογενειακό εχθρό δημιουργώντας… ασυμβίβαστο για υπουργοποίηση της ιδίας στη συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, αφού έγινε ο ίδιος υπουργός – αρκέστηκε στην επιδίωξη: «ο Κώστας υποψήφιος δήμαρχος της ΝΔ στην Αθήνα».

Αυτή τη φορά χωρίς την επιδίωξη για παράλληλη μετακίνηση της ίδιας στις Βρυξέλλες. Θα μπορούσε δηλαδή ακόμη και να θυσιαστεί για το παιδί της. Άλλωστε το μέλλον της το ενταφίασε ο αδελφός της.

Σαν πολλοί δεν είναι στην πολιτική από τη ίδια οικογένεια; Η ίδια δεν το θεωρεί σύμπτωμα οικογενειοκρατίας. Κατά την επιχειρηματολογία της ο γιος της είναι επιτυχημένος αυτοδιοικητικός και συνεπώς που θα έβρισκε καλύτερον η ΝΔ και δεν θα μετεγγραφεί στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό αλλά θα μείνει στην αυτοδιοίκηση. Άλλωστε «αυτά έχουν ξεπεραστεί διεθνώς», λέει αν το φέρει η κουβέντα. Που είναι το πρόβλημα; Ότι η μεταπήδηση μπορεί να γίνει μετά δεν το λέει.

Από εκεί και πέρα η εσωκομματική μυθολογία οργιάζει. Λέγεται πχ. ότι ο Κυριάκος, διακρίνοντας που πάει το πράγμα – και μη θέλοντας να δημιουργήσει ο ίδιος κάποιον που θα επιχειρήσει να τον ανατρέψει και για «να πάρει το αίμα» της μάνας του πίσω το ξέκοψε. Ορισμένοι συνδέουν την υποβολή του αιτήματος από την Ντόρα με την περίοδο κατά την οποία ο ίδιος δήλωνε, από το πουθενά, ότι μπορεί να είναι γόνος, αλλά είναι κατά του… νεποτισμού!

Λέγεται επίσης ότι όταν έφτασε στον Κυριάκο ότι η πρώην δήμαρχος είναι αποφασισμένη να φτάσει ως το τέλος σ’ αυτό το θέμα, ΕΙΠΕ: «τότε θα τη διαγράψω». Κάποιοι κατάλαβαν ότι αφορμή ψάχνει. Εδώ που τα λέμε συνιστά ανάποδη πυραμίδα το σημερινό σχήμα στις κομματικές σχέσεις τους. Χώρια που ένα σωρός κόσμος στην Ευρώπη, την Ντόρα ξέρει.

Λέγεται ότι ο Κυριάκος μη θέλοντας να δημιουργήσει ο ίδιος κάποιον που θα επιχειρήσει να τον ανατρέψει και για «να πάρει το αίμα» της μάνας του πίσω το ξέκοψε για τη δημαρχία

Παρ’ όλα αυτά η ίδια και ο Κώστας Μπακογιάννης προχωρούν στην οργάνωση της αναβάθμιση τους, αν κριθεί από τη συχνή εμφάνιση του θέματος στα ΜΜΕ και το μάρκετινγκ που φιλοτεχνούσε το προφίλ του σημερινού περιφερειάρχη.

Συνέβη κάτι και θεωρούν σίγουρη την υποψηφιότητα; Συνέβη ο θάνατος του Κώστα Μητσοτάκη, που άλλαξε τις ενδοοικογενειακές ισορροπίες. Τώρα το κεφάλι στην οικογένεια είναι η Ντόρα, κατά τα ειωθότα.

Αυτό μάλλον υποχρεώνει τον πρόεδρο τη ς ΝΔ να αναδιπλωθεί. Ο Κώστας Μπακογιάννης σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα πάρει το χρίσμα της ΝΔ για τη δημαρχία της Αθήνας. Είτε ως επίσημος κομματικός υποψήφιος, είτε ως «ανεξάρτητος», αλλά χωρίς το κόμμα να υποδείξει άλλον.

Είναι η πρώτη νίκη της Ντόρας απέναντι στον αδελφό της, τον οποίο δεν είχε υπολογίσει σωστά όταν μπήκε στην πολιτική παίρνοντας τη θέση του πατέρα τους στη Β’ Αθήνας. Ή αλλιώς, είναι η πρώτη ήττα του Κυριάκου από τη μεγάλη αδελφή. Ως τώρα την άφηνε πίσω του.

Η παρουσία του Κώστα Μπακογιάννη στην Αθήνα θα έχει συναρπαστικό ενδιαφέρον για τα εσωκομματικά της ΝΔ. Η εκλογή του, αν τα καταφέρει, θα ισοδυναμεί με αντιστροφή μέτρηση για τον Κυριάκο. Ο νεαρός τον τρώει λάχανο στον δημόσιο χώρο και η αναμέτρηση τους θα καταστήσει τη ΝΔ εντελώς οικογενειακή υπόθεση.

Για τους υποψιασμένους η μεταφορά του βρετανικού «Μίλιμπαντ εναντίον Μίλιμπαντ»  στα καθ’ ημάς τώρα αρχίζει. Απλώς αντί να διεξαχθεί μεταξύ αδελφών, θα αναμετρηθούν ο θείος με τον ανεψιό. Δεν θα πλήξουμε…
 aftodioikisi.gr



Διαβάστε Περισσότερα »

Οι νέες ειδικότητες στο Δημόσιο ΙΕΚ Λιβαδειάς


Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ στα παρακάτω σύνδεσμο: http://iek-livad.voi.sch.gr/diek/
Διαβάστε Περισσότερα »

Η υποψηφιότητα του Παρνασσού για την UNESCO



Την προγραμματική σύμβαση που αφορά στη σύνταξη φακέλου υποψηφιότητας του Εθνικού Δρυμού Παρνασσού στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.

Η σύμβαση υπεγράφη στο πλαίσιο κατάρτισης του τεχνικού προγράμματος του 2017 για την εκπόνηση μελέτης που αποσκοπεί στην προετοιμασία και την υποβολή πλήρους φακέλου ώστε ο Εθνικός Δρυμός Παρνασσού να συμπεριληφθεί στο δίκτυο της UNESCO με τα γεωπάρκα όλου του κόσμου.

Αντικείμενό της αποτελεί:
Η διερεύνηση των απαραίτητων προϋποθέσεων και των σχετικών υποχρεώσεων για την ένταξη στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την UNESCO
Η  προετοιμασία σχετικού φακέλου ένταξης με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

«Στοίχημα για το περιβάλλον» χαρακτήρισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης τη διαδικασία προετοιμασίας της υποψηφιότητας και τόνισε ότι ο Εθνικός Δρυμός Παρνασσού πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την ένταξή του στο παγκόσμιο δίκτυο.

«Οι δυνατότητες προβολής και αξιοποίησης του φυσικού κάλλους της Στερεάς Ελλάδας είναι απεριόριστες. Αυτές εκμεταλλευόμαστε για να αναδείξουμε τη Στερεά Ελλάδα σε όλο τον κόσμο. Έχουμε τη βάση, έναν δρυμό που θα ζήλευαν πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Εμείς πρέπει με υπευθυνότητα και δουλειά να τον αναδείξουμε και αυτό κάνουμε. Και δεν μένουμε εκεί. Υλοποιούμε ένα συγκροτημένο και σοβαρό πρόγραμμα προβολής της Στερεάς Ελλάδας, σε όλα τα επίπεδα, παγκοσμίως. Ο πρώτος στόχος είναι να μπει η Στερεά σε περιβαλλοντική τάξη. Παραπέμπω στον Ασωπό όπου τα έργα βρίσκονται σε εξέλιξη. Ο δεύτερος είναι να δείξουμε σε όλους  τα περιβαλλοντικά προτερήματά μας. Και στους δύο στόχους, μόνο θετικά προχωράμε» είπε χαρακτηριστικά.


Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε τα θέματα της συνεδρίασης του Δ.Σ.του Δήμου Λεβαδέων

Με την παρούσα, σας προσκαλούμε σε  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/10, που θα πραγματοποιηθεί την 19η  Ιουλίου 2017, ημέρα Τετάρτη- και ώρα 6.30 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων στο Παλαιό Δημαρχείο – Πλ. Εθνικής Αντίστασης.

         
  Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι :


1. Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικον. Έτους 2017( Η Απόφαση της Ο.Ε θα σας αποσταλεί ηλεκτρονικά )
2. Λήψη απόφασης για διάθερση θέσεων μαθητευομένων Επαγγελματικής ΅κπαίδευσης και Κατάρτισης (Μεταλυκειακό Έτος -Τάξη Μαθητείας ΕΠΑΛ) για απασχόληση στο Δήμο Λεβαδέων κατά το σχολικό έτος 2017-2018 και 2018-2019.
3. Έγκριση υλοποίησης με ίδια μέσα, του έργου «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λεβαδέων» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5002049, λόγω επικαιροποίησης στοιχείων.
4. Έγκριση υλοποίησης με ίδια μέσα Υποέργου (3) «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Λεβαδέων» της Πράξης «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο , Παροχή Συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο»  με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5002200, λόγω επικαιροποίησης στοιχείων.
5. Σύσταση τριμελούς Επιτροπής επιλογής καλλιτεχνικού -διδακτικού προσωπικού για το Δημοτικό Ωδείο , σύμφωνα με το Π.Δ 524/80 παρ. 2 άρθρο 4
6. Εξέταση αίτησης διαγραφής βεβαιωμένης οφειλής από κατάλογο (κλήσεις) του οφειλέτη Μηναδάκη Γεωργίου του Ευσταθίου λόγω λανθασμένου τρόπου υπολογισμού της φορολογητέας ύλης.
7. Εξέταση αίτησης διαγραφής βεβαιωμένης οφειλής από κατάλογο (ΤΑΠ) του οφειλέτη Μηναδάκη Γεωργίου του Ευσταθίου λόγω λανθασμένου τρόπου υπολογισμού της φορολογητέας ύλης.
8. Εξέταση αίτησης διαγραφής βεβαιωμένης οφειλής από κατάλογο (ΤΑΠ) του οφειλέτη Βέργου Αριστείδη του Κων/νου λόγω λανθασμένου τρόπου υπολογισμού της φορολογητέας ύλης.
9. Εξέταση αίτησης διαγραφής βεβαιωμένης οφειλής από κατάλογο (ΤΑΠ) του οφειλέτη Βέργου Χαράλαμπου του Κων λόγω λανθασμένου τρόπου υπολογισμού της φορολογητέας ύλης.
10. Εξέταση αίτησης διαγραφής βεβαιωμένης οφειλής από κατάλογο (ΤΑΠ) του οφειλέτη Νταλιάνη Αθανασίου του Γεωργίου λόγω λανθασμένου τρόπου υπολογισμού της φορολογητέας ύλης
11. Πραγματοποίηση πολιτιστικών ,μορφωτικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων “Τροφώνεια   2017” και διάθεση πίστωσης.( Η εισήγηση θα σας αποσταλεί ηλεκτρονικά).
12. Εγκριση δαπάνης ποσού 1.000 ΕΥΡΩ για εκτύπωση Τουριστικού Οδηγού Καλλικρατικού Δήμου Λεβαδέων στην ελληνική γλώσσα και αγγλική γλώσσα.
13. Προγραμματισμός εκδηλώσεων “Η γιορτή της πίτας” της Τ.Κ Δαύλειας και διάθεση πίστωσης.
                                         

                                           O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


                                                     
                                                     Διαμαντόπουλος Ανδρέας
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Αρχιεπίσκοπος τίμησε την Αγία Μαρίνα στη νήσο Άμπελο στο κόλπο της Αντίκυρας

Αψηφώντας τις κακές καιρικές συνθήκες της ημέρας εκατοντάδες πιστοί τίμησαν σήμερα την Αγία Μαρίνα στη νήσο Άμπελο του Κορινθιακού Κόλπου.

Στους εορτασμούς συμμετείχε όπως κάθε χρόνο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος ως Μητροπολίτης Θηβών ανέγειρε το μετόχι της Αγίας Μαρίνας τη δεκαετία του '80.

Την πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Συμεών Βολιώτης συμπροσευχομένων του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου και του επιχώριου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου.

Να αναφερθεί ότι στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν κληρικοί και πιστοί από το Καρυώτι και το Κυριάκι.

Στους εορτασμούς στην Άμπελο παρέστησαν ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος κ. Σταμάτης Ράπτης, ο Πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ κ. Κώστας Παπαδόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΥΔΑΠ νήσων κ. Ματσούκης Πέτρος, ο κ. Νασίκας Αποστόλης, Διευθυντής σχεδιασμού και ανάπτυξης και ο βοηθος Γεν. Διευθυντής της ΕΥΔΑΠ νήσων κ. Κωνσταντίνος Παπαδάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Άμπελο, το νησί που τον 10ο αιώνα ασκήτευσε ο Όσιος Λουκάς, έχει εφαρμοστεί πιλοτικά πρόγραμμα αφαλάτωσης των νησιών με την άριστη συνεργασία της Εκκλησίας με την ΕΥΔΑΠ.

Στη Θεία Λειτουργία έψαλλε ο πρωτοψάλτης του πολιούχου Αθηνών Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου κ. Γεώργιος Δεμελής.

Τέλος μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ακολούθησε λιτό γεύμα που παρατέθηκε στη φιλόξενη κατοικία του κ. Ιωάννη Μπενέκου, του ακάματου εργάτη της Εκκλησίας που τόσα χρόνια φροντίζει τον τόπο που ανήκει στην Ιερά Μονή Οσίου Λουκά.
romfea.gr



Διαβάστε Περισσότερα »

Βασίλης Καρράς Live στο Δίστομο-ΒΙΝΤΕΟ

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΡΑΣ LIVE ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ!

Με ανεπανάληπτη επιτυχία συνεχίζεται σε κεντρικές-επιλεγμένες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού η μεγάλη περιοδεία του λαϊκού τραγουδιστή Βασίλη Καρρά, που στην περιοχή μας θα εμφανιστεί στο Δημοτικό Γήπεδο Διστόμου, την Παρασκευή 21 Ιουλίου!

Για το μεγαλύτερο μουσικό γεγονός του καλοκαιριού για όλη την Στερεά Ελλάδα, όλα προχωρούν στο Δίστομο  με βάση το πρόγραμμα και τα μηνύματα για την ανταπόκριση των φαν του λαϊκού τραγουδιστή είναι εντυπωσιακά: Ήδη στην τελευταία στάση -συναυλία στην Καλαμάτα στις 15 Ιουλίου, τα μεσσηνιακά ΜΜΕ γράφουν ότι η προσέλευση του κοινού ήταν μοναδική και έμειναν πάνω από 1.000 άτομα που δεν μπόρεσαν να μπουν στο χώρο της εκδήλωσης!

Η μεγάλη περιοδεία του ανεπανάληπτου Βασίλη Καρρά ειναι αφιερωμένη στα 40 χρόνια του στο τραγούδι. Και ο Βασίλης ξέρει αυτό να το τιμά- να τιμά δηλαδή τους πιστούς του οπαδούς, του οπαδούς του γνήσιου λαϊκού τραγουδιού, προσφέροντας μια βραδιά- ένα  φεστιβάλ- που όμοιό του δεν έχει ξαναγίνει στην Ρούμελη!

Ετοιμάζεται έτσι για το Διστομο από τους επιτελείς του Καρρά και τους διοργανωτές - την ποδοσφαιρική Ομάδα του Αμβρυσσέα-  μια διοργάνωση που θα αφήσει εποχή- μια φαντασμαγορική εμφάνιση, ορόσημο για την Στερεά Ελλάδα! Για μια βραδιά, ο αξεπέραστος Βασίλης Καρράς, θα ερμηνεύσει LIVE τις μεγαλύτερες λαϊκές επιτυχίες, που όλοι αγαπήσαμε!

Στο Δημοτικό Γήπεδο Διστόμου, την Παρασκευή 21 Ιουλίου, με ώρα έναρξης 11.00 μ.μ. Είσοδος 10 ευρώ.
Τηλέφωνα για κρατήσεις τραπεζιών 6936761705 και 6944321909

Διαβάστε Περισσότερα »

Ευριπίδης εν Πολέμω - Φοίνισσες και Τρωάδες στο Θέατρο Μοσχοποδίου Θηβών


Διαβάστε Περισσότερα »

Όλοι μαζί για τη Θήβα!!!

Το Δ.Σ. του ΑΟ ΘΗΒΑ διευρύνεται και ο Θηβαίος επιχειρηματίας Ιωάννης Χαρατσής είναι το νέο μέλος του Δ.Σ. ενώ ο σύλλογος επεκτείνεται και στην λαϊκή βάση και μπαίνει στο Δ.Σ. ο Ελευθέριος Τσάμης  ως εκπρόσωπος των φιλάθλων του ΑΟ ΘΗΒΑ.
Ο ΑΟ ΘΗΒΑ δυναμώνει διοικητικά αφού ο Ιωάννης Χαρατσής ακολουθεί τα βήματα του πατέρα του Χρήστου ενώ για πρώτη φόρα μπαίνει εκπρόσωπος των φιλάθλων στο Δ.Σ.
Όσο πιο πολλοί τόσο πιο δυνατοί!
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεχίζονται οι βροχές και οι καταιγίδες -Πότε υποχωρεί η κακοκαιρία

Νεκρός 48χρονος από κεραυνό - Αγνοείται Ρουμάνος ορειβάτης στον Όλυμπο, όπου η θερμοκρασία έφτασε τους 0 βαθμούς με χιονοκαταιγίδα - Δεκάδες αυτοκίνητα κατεστραμμένα - Πλημμύρες κατέστρεψαν δρόμους και καλλιέργειες - Εξασθενούν από σήμερα τα φαινόμενα σύμφωνα με τους μετεωρολόγουςΒροχές και καταιγίδες αναμένονται σήμερα Τρίτη, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Στα ανατολικά και νότια θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τις πρωινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες πιθανόν να είναι τοπικά ισχυρές.

Βαθμιαία βελτίωση θα σημειωθεί από το α
πόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στο Αιγαίο 6 με 7 και πρόσκαιρα στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο έως 8 μποφόρ.

Ειδικότερα η πρόβλεψη της ΕΜΥ:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη Θράκη τις πρωινές ώρες. Στην Κεντρική Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σταδιακή βελτίωση. Στη Δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα θα αυξηθούν με πιθανότητα σποραδικών βροχών στα ορεινά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 έως 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένιση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά πρόσκαιρα θα αυξηθούν με πιθανότητα σποραδικών βροχών στα ορεινά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά 6 με 7 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη και τις πρωινές ώρες πιθανός καταιγίδες στα βορειότερα νησιά των Κυκλάδων.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα βόρεια 6 με 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ.
Βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικέ βροχές οι οποίες βαθμιαία θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού. Βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών. Σταδιακή βελτίωση.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ