Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Διακοπή νερού λόγω βλάβης στις Θεσπιές

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Διακοπή νερού στην Τ.Κ. Θεσπιέων

Διακοπή νερού στην Τοπική Κοινότητα Θεσπιέων, λόγω ζημιάς στον αγωγό πλήρωσης της δεξαμενής, στις 9:00 το βράδυ. Η βλάβη θα αποκατασταθεί αύριο το πρωί.
Ζητάμε την κατανόηση των κατοίκων.

Γραφείο Ενημέρωσης
Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων

Διαβάστε Περισσότερα »

Με Βάσω Χατζή και Σκαφίδα πανηγυρίζει το Νεοχώρι!!!


                 Δευτέρα  14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την αποπεράτωση του Πολιτιστικού Κέντρου του Νεοχωρίου .
Τηλ.κρατήσεων 6980135050-6980644471



Διαβάστε Περισσότερα »

Απαγόρευση κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων σε δάση της Βοιωτίας λόγω του αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς

Με  βάση τον  από  12-08-2017  Χάρτη  Πρόβλεψης  Κίνδυνου  Πυρκαγιάς της Γ.Γ.Π.Π.  (κατηγορία κινδύνου 4)  που  ισχύει  για  την  Κυριακή   13/08/2017,
για   την  Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
      Απαγορεύουμε  την κίνηση και την κυκλοφορία οχημάτων και πεζών από την 12η βραδινή της 12ης Αυγούστου ημέρα  Σάββατο  2017,  έως  και  την  12η  βραδινή της 13ης Αυγούστου  ημέρα Κυριακή 2017,  στις  ακόλουθες περιοχές :


ΔΗΜΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Άλσος άνωθεν Αγίων Θεοδώρων - Κεραμίδι
Άλσος Αγίου Λουκά – Νεκροταφείο Ζαγαράς
Αναδασωτέο τμήμα Β.Δ. της πόλης της Λιβαδειάς στο Πέρα Χωριό
Θέση «Καραμπατσέικα» - Παλαιά οδός Λιβαδειά –Τσουκαλάδες
Θέση «Καραβέλια» δρόμος προς Αγία Άννα  Δ.Ε. Κορωνείας
Αδιέξοδο πάνω από το Δημοτικό στάδιο Λιβαδειάς.
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
Δάσος Μοσχοποδίου
Δάσος Αγίας Τριάδας
Δάσος Κιθαιρώνα.
ΔΗΜΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ
Δάσος Δερβενοχωρίων.
ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ – ΑΡΑΧΩΒΑΣ- ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ
Εθνικός Δρυμός Παρνασσού
ΔΗΜΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ
Περιαστικό  Δάσος Τ.Κ. Κοκκίνου
      Της ανωτέρω  απαγόρευσης εξαιρούνται οι διατηρούντες ποιμνιοστάσια, γεωργικές εκτάσεις  καθώς και οι ιδιοκτήτες  και οι κινούμενοι προς τα καταστήματα που βρίσκονται στις αναφερθείσες περιοχές.

Το Τμήμα  Πολιτικής  Προστασίας  (pprost@viotia.gr)  της Περιφερειακής  Ενότητας  Βοιωτίας  έχει ενημερώσει τις Αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες υπηρεσίες, καθώς  και  τους Δήμους,  ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
       Παράλληλα, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α.
      Επίσης  υπενθυμίζουμε σε όλους, ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
      Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

      Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να αποταθούν στο Τηλέφωνο Εκτάκτων Αναγκών (22610 - 29036 24ωρου  λειτουργίας), καθώς και στην ιστοσελίδα  (tpp-vio@pste.gov.gr) του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγάλη πυρκαγιά στα Καμένα Βούρλα - διακόπηκε η ηλεκτροδότηση σε περιοχές

Μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε πάνω από την Εθνική Οδό Λαμίας - Αθηνών, καίει πευκοδάσος πριν την Καρυά Καμένων Βούρλων.

Οι φλόγες ξεπήδησαν από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ενώ κατέκαψαν κολώνες της ΔΕΗ με μετασχηματιστές προκαλώντας εκρήξεις.

Η πυρκαγιά πήρε γρήγορα διαστάσεις εξαιτίας του δυνατού αέρα και έχει καλύψει κομμάτι του βουνού με κατεύθυνση προς την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρα. Στο σημείο σπεύδουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ δόθηκε εντολή να επιχειρήσουν δυνάμεις από αέρος.

Εξαιτίας της ζημιάς στις κολώνες δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ρεύμα στην περιοχή του Ασπρονερίου και του Αγίου Κων/νου.
Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική περιοχή στα Καμένα Βούρλα.

Οι φλόγες πλησίασαν πολύ κοντά στα σπίτια δημιουργώντας πανικό στους κατοίκους, ενώ υπήρξε διακοπή του ρεύματος στην ευρύτερη περιοχή των Καμ. Βούρλων και του Αγίου Κων/νου.
lamiareport.gr  
Διαβάστε Περισσότερα »

Πόσο θα πληρώνουμε την πλαστική σακούλα από το 2018

 Ειδικό τέλος τριών λεπτών θα καταβάλλουν από την Πρωτοχρονιά 2018 για κάθε πλαστική σακούλα οι καταναλωτές, τέλος που όμως θα αυξηθεί τα επόμενα χρόνια τουλάχιστον στα έξι λεπτά.

Αυτό προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου, του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλου, της Υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου και του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γεωργίου Πιτσιλή, η οποία δημοσεύθηκε ΕΚ Β’ 2812/10.8.2017 η με αριθμ. 180036/952/10.8.2017.

Γενικοί στόχοι της ΚΥΑ είναι η μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τη χρήση της λεπτής πλαστικής σακούλας μεταφοράς, η ενθάρρυνση της πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων που βλάπτουν ανεπανόρθωτα τα θαλάσσια οικοσυστήματα και η αποτελεσματικότερη χρήση των πόρων, με περιορισμό των αρνητικών κοινωνικοοικονομικών συνεπειών.Επιπλέον, στόχος της ρύθμισης είναι η αλλαγή νοοτροπίας των καταναλωτών προς τη χρήση σακουλών μεταφοράς προϊόντων πολλαπλών χρήσεων και όχι μιας χρήσης.

Οι βασικές ρυθμίσεις που προβλέπονται στην ΚΥΑ είναι :

• Ορίζεται τέλος ανταποδοτικού χαρακτήρα σε όλες τις λεπτές πλαστικές σακούλες μιας χρήσης (πάχους 0-50 μm) από την 1.1.2018, με εξαίρεση τις πλαστικές σακούλες μεταφοράς με πάχος μικρότερο από 15 μm, οι οποίες απαιτούνται για λόγους υγιεινής ή παρέχονται ως πρωτογενής συσκευασία χύδην τροφίμων.

• Το τέλος, ύψους 3 λεπτών (για το 2018) και 7 λεπτών από την 1.1.2019, θα είναι απολύτως ανταποδοτικό και θα διατίθεται από τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης σε συνεργασία με τους Δήμους για την δωρεάν διάθεση στους πολίτες εναλλακτικών μέσων (επαναχρησιμοποιούμενη πλαστική πολλών χρήσεων, πάνινη, διχτάκι, βιοαποδομήσιμη σακούλα), τα οποία θα μειώνουν την κατανάλωση και θα προάγουν την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση.

• Εξαιρούνται από το τέλος οι σακούλες που διατίθενται από περίπτερα και υπαίθριο εμπόριο.

Παράλληλα καθιερώνονται υποχρεωτικά:

• η «επώνυμη» σακούλα με αριθμό μητρώου παραγωγού, ημερομηνία και τόπο παραγωγής

• η διακριτή χρέωση των σακουλών πάχους 50-70 μm από τα καταστήματα (χωρίς τέλος)

• η προώθηση από τα σούπερ μάρκετ σακουλών πολλαπλής χρήσης ή βιοαποδομήσιμων με χρέωση ή χωρίς, ή με αντάλλαγμα χρησιμοποιημένες πλαστικές σακούλες προς ανακύκλωση
• η αναγραφή του κόστους πώλησης της σακούλας, καθώς και του τέλους στα παραστατικά.

Τέλος, για να ενθαρρυνθεί η επαναχρησιμοποίηση και η ανακύκλωση, υποχρεούνται:

• οι παραγωγοί πλαστικών σακουλών να συμβάλλονται με συστήματα ανακύκλωσης

• τα σούπερ μάρκετ να ενθαρρύνουν την επαναχρησιμοποίηση και να συνδράμουν στην ανακύκλωση της πλαστικής σακούλας με διάφορα κίνητρα προς τους πελάτες τους

• ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης να ενημερώνει τους πολίτες και να παρακολουθεί την παραγωγή, εμπορία και πώληση σακουλών σε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου.

Οι ρυθμίσεις υιοθετήθηκαν, με γνώμονα την ανάγκη περιορισμού της περιβαλλοντικής επίπτωσης και ταυτόχρονα την σταδιακή και βαθμιαία προσαρμογή της ελληνικής βιομηχανίας παραγωγής πλαστικής σακούλας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έπιασαν επικίνδυνο Πακιστανό στη Θήβα



Έναν επικίνδυνο Πακιστανό
κατάφεραν να συλλάβουν χθες στη Θήβα, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Θηβών,  σε συνεργασία με τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Θηβών.
Σύμφωνα με  πληροφορίες του permisospress,ο Πακιστανός φέρεται  να  ενέχεται σε απόπειρα ανθρωποκτονίας,παράνομη οπλοφορία  – παράνομη οπλοχρησία,σε ληστείες  και χρήση εκρηκτικών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.
Συγχαρητήρια στους Αστυνομικούς μας.


ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ THΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Θήβα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν σωρεία διωκτικών εγγράφων, για σοβαρά ποινικά αδικήματα



Συνελήφθη, χθες (12-08-2017) το βράδυ στη Θήβα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θηβών, ένας 38χρονος υπήκοος Πακιστάν, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν σωρεία διωκτικών εγγράφων, για σοβαρά ποινικά αδικήματα.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, διακριβώθηκε ότι σε βάρος του 38χρονου εκκρεμούσαν:

Η από 18-02-2009 Απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιώς, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (9) μηνών και χρηματική ποινή (1.000) ευρώ, για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων.

Η από 12-04-2006 Απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιώς, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (12) μηνών, για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παράβαση νομοθεσίας περί όπλων.

Η από 06-07-2007 Διάταξη της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά, με την οποία διατάσσεται η σύλληψή του, για ληστεία και απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Το από 03-07-2006 Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά, που διατηρεί σε ισχύ το από 08-10-2004 Ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή του Β’ Τμήματος του Πρωτοδικείου Πειραιά, με το οποίο διατάσσεται η σύλληψή του, για ληστεία και απόπειρα ανθρωποκτονίας.


Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Διαβάστε Περισσότερα »

795 συλλήψεις τον Ιούλιο στη Στερεά

Μηνιαία δραστηριότητα Αστυνομικών Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας


Κατά τη διάρκεια του μηνός Ιουλίου του έτους 2017, από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας, της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας:

α. Συνελήφθησαν συνολικά επτακόσια ενενήντα πέντε (795) άτομα και ειδικότερα:

Εννέα (9) άτομα, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
Δύο (2) άτομα, για ανθρωποκτονία από αμέλεια.
Ένα (1) άτομο, για απόπειρα ληστείας.
Δεκαοκτώ (18) άτομα, για διάπραξη κλοπών, κλοπών – διαρρήξεων.
Εκατόν πενήντα επτά (157) άτομα, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
Διακόσιοι έντεκα (211) αλλοδαποί, για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα (παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών).
Είκοσι οκτώ (28) άτομα, για καταδιωκτικά έγγραφα (εντάλματα σύλληψης, αποφάσεις δικαστηρίων κ.λ.π.).
Εκατόν ογδόντα επτά (187) άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).
Δεκαπέντε (15) άτομα, για παραβάσεις του νόμου περί όπλων.
Δεκαπέντε (15) άτομα, για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα – λαθρεμπορίας.
Οκτώ (8) άτομα, για απόπειρες κλοπών.
Δέκα (10) άτομα, για πρόκληση σωματικών βλαβών.
Δύο (2) άτομα, για πλαστογραφία πιστοποιητικών.
Ένα (1) άτομο, για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.
Τρία (3) άτομα, για φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
Σαράντα (40) άτομα, για παραεμπόριο.
Τριάντα τρία (33) άτομα, για λοιπά αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις του Οικοδομικού Κανονισμού (ΓΟΚ), παραβάσεις νομοθεσίας περί προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων κ.λ.π.).
Ένα (1) άτομο, για βιασμό.
Ένα (1) άτομο, για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.
Δύο (2) άτομα, για παράνομη βία.
Ένα (1) άτομο, για περιύβριση νεκρού.
Ένα (1) άτομο, για εκούσια απαγωγή.
Έξι (6) άτομα, για ενδοοικογενειακή βία.
Ένα (1) άτομο, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
Ένα (1) άτομο, για υπεξαίρεση.
Τρία (3) άτομα, για αντίσταση.
Τέσσερα (4) άτομα, για απειλή.
Τέσσερα (4) άτομα, για εξύβριση.
Ένα (1) άτομο, για απείθεια.
Δύο (2) άτομα, για παράβαση νομοθεσίας περί ποινικής προστασίας του περιβάλλοντος.
Έξι (6) άτομα, για παράβαση νομοθεσίας περί προστασίας αιγιαλού – παραλίας.
Ένα (1) άτομο, για διατάραξη οικιακής ειρήνης.
Τρία (3) άτομα, για παραβίαση δικαστικής απόφασης.
Ένα (1) άτομο, για παραμέληση αποτροπής από επαιτεία.
Δεκαέξι (16) άτομα, για επαιτεία.


β. Εξιχνιάσθηκαν ενδεικτικά:

Δύο (2) υποθέσεις ληστειών.
Μία (1) απόπειρα ληστείας.
Σαράντα έξι (46) κλοπές, κλοπές – διαρρήξεις.
Εκατόν δεκαοκτώ (118) υποθέσεις ναρκωτικών.
Δεκαεπτά (17) υποθέσεις του νόμου περί όπλων.
Έξι (6) απόπειρες κλοπών.
Μία (1) υπόθεση απάτης.
Μία (1) υπόθεση πλαστογραφίας.
Δύο (2) υποθέσεις βιασμού.
Μία (1) υπόθεση αποπλάνησης παιδιών.
Μία (1) υπόθεση προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας.
Μία (1) υπόθεση αρπαγής ανηλίκου.
Δώδεκα (12) υποθέσεις παράβασης νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα - λαθρεμπορίας.
Τέσσερις (4) υποθέσεις κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων.
Μία (1) υπόθεση διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς.
Μία (1) υπόθεση φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.
Μία (1) υπόθεση επικίνδυνης σωματικής βλάβης.
Μία (1) υπόθεση υπεξαίρεσης.


γ. Εξαρθρώθηκαν:

Οργανωμένο πολυμελές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών σε περιοχές της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας (σχετικό το από 14-07-2017 Δελτίο Τύπου – Παρουσίαση της υπόθεσης).


δ. Κατασχέθηκαν ενδεικτικά:

Κάνναβη: (8) κιλά & (117,43) γραμμάρια
Ηρωίνη: (42,6) γραμμάρια
Αμφεταμίνη: (28,2) γραμμάρια
Ναρκωτικά δισκία: 203
Δενδρύλλια κάνναβης: 103
Σπόροι κάνναβης: 84,2
Ζυγαριές ακριβείας: 9
Τρίφτες κάνναβης: 4
Πιστόλια: 3
Περίστροφα: 1
Κυνηγετικά όπλα: 17
Φυσίγγια: 343
Μαχαίρια – σουγιάδες: 18
Μεταλλικοί λοστοί: 2
Μεταλλική βαλλίστρα: 1
Γκλοπ: 2
Κροτίδες: 132
Αδασμολόγητος καπνός: (10) κιλά & (569,23) γραμμάρια
Λαθραία πακέτα τσιγάρων: 48
Πλαστά χαρτονομίσματα: 595€
Χρηματικό ποσό: 15.442€ & 3.600$
Οχήματα: 4
Διάφορα είδη παραεμπορίου

Επιπλέον στην Περιφέρεια των προαναφερόμενων Αστυνομικών Υπηρεσιών, βρέθηκαν συνολικά δεκατρία (13) κλεμμένα οχήματα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Προσοχή! Τα αποτσίγαρα στις παραλίες αποτελούν τεράστια πηγή μόλυνσης

Έκκληση σε όσους εξακολουθούν να καπνίζουν να αποφεύγουν τη συνήθεια τους όταν πηγαίνουν για μπάνιο ή τουλάχιστον να μην σβήνουν και αφήνουν τα αποτσίγαρα στις παραλίες, απευθύνει η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία, υπογραμμίζοντας ότι πέρα από τον υγειονομικό κίνδυνο που συνιστούν οι γόπες (ιδίως για τα μικρά παιδιά) αποτελούν μία τεράστια πηγή μόλυνσης των θαλασσών από μικροίνες πλαστικού (καθώς το φίλτρο είναι πλαστικό που δεν εξαφανίζεται), αλλά και διάχυσης των τοξικών συστατικών που περιέχουν τα επεξεργασμένα φύλλα καπνού του τσιγάρου.

Οι Έλληνες καπνιστές «παράγουν» κάθε χρόνο κοντά στα 22 δισεκατομμύρια (3.500 τόνους) αποτσίγαρα, αναφέρει η ΕΑΕ, προσθέτοντας ότι πολλά απ΄ αυτά καταλήγουν στη θάλασσα, μολύνοντάς την, δηλητηριάζοντας ψάρια, θαλασσοπούλια και ανθρώπους. «Τα αποτσίγαρα αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό (κοντά στο 40%) των απορριμμάτων που συλλέγονται παγκοσμίως στους καθαρισμούς των ακτών», υπογραμμίζει.

Η ΕΑΕ καλεί τους καπνιστές, αν δεν μπορούν να αποφύγουν το κάπνισμα, τουλάχιστον να τοποθετούν τις γόπες των τσιγάρων σε κάποιο αυτοσχέδιο δοχείο ή σε κάποιο χωνάκι από χαρτί και στη συνέχεια να τα πετούν σε κάδους απορριμμάτων.

Επίσης, καλεί τις αρμόδιες κρατικές ή δημοτικές αρχές, να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για να πληροφορήσουν σχετικά τους πολίτες. Επίσης, να προβούν σε συστάσεις και να οργανώσουν ένα σύγχρονο κανονιστικό πλαίσιο για περιβαλλοντικά και υγειονομικά σωστή συμπεριφορά των λουομένων
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΙΝΔΑΡΕΙΩΝ 2017-ΘΗΒΑ-ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΟΤ

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ τα “Πινδάρεια” στη Θήβα

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ θα πραγματοποιηθεί το φετινό πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων “Πινδάρεια 2017”, που διοργανώνει ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας με την υποστήριξη του Δήμου Θηβαίων.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου και ο Πρόεδρος του Δ.Ο.Θ. κ. Ιωάννης Παπαδημητρίου ευχαριστούν θερμά την Υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, τη Γενική Γραμματέα Τουρισμού κα Ευρυδίκη Κουρνέτα και τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Κωνσταντίνο Τσέγα για την άμεση και θετική τους ανταπόκριση σε σχετικό αίτημα του Δήμου .

Η αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ είναι ιδιαιτέρως σημαντική για τον μακροβιότερο θεσμό του πολιτισμού της Θήβας, που πραγματοποιείται φέτος για 39η συνεχή χρονιά. Τα “Πινδάρεια” δεν συμβάλλουν μόνο στην ψυχαγωγία των πολιτών αλλά και στην ανάδειξη, τη διατήρηση και τη δημιουργία πολιτιστικού αποθέματος καθώς και στην ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού στην περιοχή μας, γι' αυτό και τα αγκαλιάζουν κάθε χρόνο οι δημότες και επισκέπτες μας.
Το φετινό πρόγραμμα ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις και του πιο δύσκολου κοινού και είναι το αποτέλεσμα μίας ουσιαστικής και αγαστής συνεργασίας του Τμήματος Πολιτισμού του Δ.Ο.Θ. με συλλόγους, σχολεία, μουσικά, θεατρικά και χορευτικά σχήματα από όλη την Ελλάδα.
Δείτε εδώ το πρόγραμμα
Διαβάστε Περισσότερα »

Ψηλά το θερμόμετρο και σήμερα -Καταιγίδες στα βόρεια το απόγευμα

Παραλία Σαράντι
Σε υψηλά επίπεδα θα διατηρηθεί η θερμοκρασία σήμερα, Σάββατο, αλλά από το απόγευμα αλλάζει το σκηνικό του καιρού.

Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βόρεια από το απόγευμα. Τα φαινόμενα θα ενταθούν τη νύχτα, ενώ βαθμιαία θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι στα δυτικά, με παράλληλη πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για το Σάββατο:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Αρχικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις μετά το μεσημέρι στη Μακεδονία με σποραδικές βροχές κυρίως στα ορεινά. Τα φαινόμενα το βράδυ θα ενταθούν στη δυτική και κεντρική Μακεδονία όπου θα σημειωθούν καταιγίδες τοπικά ισχυρές.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 5 μποφόρ. Από τη νύχτα στην κεντρική Μακεδονία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 39 κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία έως 40 βαθμούς Κελσίου. Σταδιακή πτώση από το βράδυ.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στην Ήπειρο με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Στα ηπειρωτικά από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στο Ιόνιο από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στη Θεσσαλία.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 40 και κατά τόπους 41 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 35 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 28 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα με σποραδικές βροχές στα γύρω ορεινά. Τα φαινόμενα από το βράδυ θα ενταθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 πρόσκαιρα νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Από τη νύχτα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ