Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Στη Ξηρονομή γιόρτασαν το Γενέσιον της Θεοτόκου-ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ

Με επισημότητα και θρησκευτική κατάνυξη εορτάστηκε η Μνήμη  «Το Γενέσιον της Θεοτόκου»  στον ομώνυμο ιερό ναό της Παναγίας στη Ξηρονομή Θηβών.
Τον  Πανηγυρικό Εσπερινό τέλεσε  ο Αρχιμανδρίτης π.Αλέξιος,πλαισιωμένος από τον εφημέριο του Ναού π.Ανδρόνικο και Ιερείς από την ευρύτερη περιοχή.
Στον πανηγυρικό εσπερινό παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος  Θηβαίων κ.Νικολάου,ο αντιπεριφερειάρχης  Στερεάς κ.Μπακομήτρος,αντιδήμαρχοι,δημοτικοί  σύμβουλοι  και ο Πρόεδρος  της Τ.Κ. Ξηρονομής κ.Κεφαλάς.
Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε η περιφορά της Ιεράς Εικόνας στους δρόμους της Ξηρονομής και προσκύνημα από τον κόσμο.
Τέλος προσφέρθηκαν γλυκά  σε όλους τους παρευρισκομένους από τον Σύλλογο Γυναικών Ξηρονομής.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗ ΞΗΡΟΝΟΜΗ



 


 


 
 


Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

"Τροφώνια 2017":Δυο μεγάλες εκδηλώσεις στη Λιβαδειά

Με δυο μεγάλες εκδηλώσεις ολοκλήρωσε την συμμετοχή της η ΚΕΔΗΛ στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Λεβαδέων «Τροφώνια 2017».
Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν μουσική συναυλία με αραβικά κλασσικά τραγούδια από το συγκρότημα «AL MAHABBA» θυμίζοντας στους πρόσφυγες τραγούδια και ήχους από την πατρίδα τους.
Ενώ, η δεύτερη εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στο ελληνικό στοιχείο ανεβάζοντας το αντιπολεμικό, δραματικό έργο «Θάψτε τους Νεκρούς» του Irwin Shaw σε σκηνοθεσία Τάσου Σταθά από το θεατρικό εργαστήρι Διστόμου «Θεατροφρένεια».
Στόχος των εκδηλώσεων ήταν η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, η ενσωμάτωση των προσφύγων και η συνύπαρξη των δυο πολιτισμών προωθώντας τις κουλτούρες, τις συνήθειες , τα ήθη και τα έθιμα των δυο λαών.
Η Δήμαρχος Λεβαδέων, κ. Γιώτα Πούλου, και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΛ, κ. Θανάσης Αλεστάς, τίμησαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις, αναφέρθηκαν στο πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων που υλοποιεί ο Δήμος μέσω της ΚΕΔΗΛ, στα ωφέλη του προγράμματος, στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και στην καλλιέργεια των αξιών του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης.
Υπήρξε μεγάλη συμμετοχή στις εκδηλώσεις από τους ωφελούμενους του προγράμματος και τους δημότες.
Οι γυναίκες – πρόσφυγες θέλοντας να ευχαριστήσουν την τοπική κοινωνία για την φιλοξενία που τους παρέχει, προσέφεραν παραδοσιακά γλυκά σε όλους τους συμμετέχοντες.



Διαβάστε Περισσότερα »

Το Γενέθλιο της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Άγιο Θωμά Τανάγρας-ΦΩΤΟ

Με την αρμόζουσα τιμή και τάξη εορτάσαμε και φέτος  το Γενέθλιο της Υπεραγίας Θεοτόκου, όπου τιμάται ο κεντρικός ναός.της Τοπικής Κοινότητος Αγ. Θωμά του Δήμου Τανάγρας.
Χθες, Πέμπτη εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο προεξήρχε και κήρυξε τον Θείο Λόγο ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Θηβών & Λεβαδείας π. Σιλουανός Πεπονάκης.
Ακολούθησε η Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος συνοδεία της Φιλαρμονική Ωρωπού,
Σήμερα ανήμερα της εορτής ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα ναό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας Θηβών & Λεβαδείας κος ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ο οποίος και ομίλησε καταλλήλως για την εορτή.ενώπιον πυκνού εκκλησιάσματος.




Διαβάστε Περισσότερα »

Σεισμός 3,6 Ρίχτερ στη Χαλκίδα

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 19 χιλιόμετρα νότια, νοτιοδυτικά της Χαλκίδας, ενώ το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα
Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (08.09.2017) ανοιχτά της Χαλκίδας.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου της Αθήνας, ο σεισμός σημειώθηκε στις 14:52 το μεσημέρι της Παρασκευής .

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 19 χιλιόμετρα νότια, νοτιοδυτικά από τη Χαλκίδα, ενώ το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει αναφορές για ζημιές.
Διαβάστε Περισσότερα »

Με 24 θέματα συνεδριάζει το Δ.Σ. του Δήμου Θηβαίων

Σας καλούμε όπως προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του παλαιού Δημοτικού Καταστήματος του Δ.Θηβαίων, (Παλαιό Δημαρχείο οδός Πινδάρου & Οιδίποδος) στις   13  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2017  ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 18:30  για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης.
                          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

                                                                                          ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ. ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ

Π Ι Ν Α Κ Α Σ
ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ ΣΤΙΣ  13-09-2017  ΠΟΥ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ


1. Έγκριση εισηγητικής έκθεσης για την εκτέλεση του προϋπολογισμού Β΄ τριμήνου οικ. έτους 2017 (Σχετ. η υπ’αριθ.364/2017 απόφαση Οικον. Επιτροπής).

2. Τροποποίηση της υπ’ αριθ. 99/2017 Α.Δ.Σ. σχετικά με την έγκριση του Κανονισμού Λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Θηβαίων.

3. Λήψη απόφασης για τον καθορισμό ειδικοτήτων για πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την υλοποίηση της
πράξης με τίτλο : «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Θηβαίων» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2014-2020».

4. Έγκριση για την απευθείας αγορά ακινήτου  ιδιοκτησίας Λουκά Τριανταφύλλου,   που βρίσκεται στο  Ο.Τ. 664 και μεταξύ των Ο.Τ. 664-303 και 291 επί της οδού Πλαταιών στη Θήβα, με τίμημα το προτεινόμενο στο από 4-8-2017 πρακτικό εκτίμησης ακινήτου της ορισθείσας προς τούτο επιτροπής με την 68/2017 Α.Δ.Σ. (πλειοψηφία 2/3 των μελών).

5. Έγκριση για την κατασκευή του έργου  : «Συντήρηση ασφαλτοστρωμένων δρόμων Τ.Κ. Θίσβης της Δ.Ε. Θίσβης του Δήμου Θηβαίων», με δαπάνες της εταιρείας «ΘΗΒΑΪΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ Α.Ε.» σύμφωνα με  την Τεχνική Έκθεση της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δ.Θηβαίων.

6. Λήψη απόφασης για τη συμμετοχή του Δήμου στην Τακτική Γενική Συνέλευση της Εταιρείας «ΕΛΙΚΩΝΑΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ» και ορισμός εκπροσώπων.

7. Έγκριση για την παροχή εξουσιοδότησης προς τον Περιφερειακό Φο.Δ.Σ.Α. Στ.Ελλάδας Α.Ε., για την υποβολή πρότασης προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, χρηματοδότησης δράσεων διαχείρισης των κλαδεμάτων και των ογκωδών αντικειμένων.

8. Έγκριση για την επιστροφή στον Περιφερειακό Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας Α.Ε. για χρονικό διάστημα 40ημερών, του με αριθ. Κυκλ. ΒΙΜ-9615 απορριμματοφόρου τύπου πρέσσας, η χρήση του οποίου  έχει παραχωρηθεί απ’ αυτόν στο Δήμο Θηβαίων με την 82/2016 Α.Δ.Σ., λόγω αυξημένων αναγκών του Φορέα για την αποκομιδή σύμμεικτων απορριμμάτων.

9. Έγκριση της υπ’ αριθ. 149/2017 απόφασης του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ Δημοτικός Οργανισμός Θήβας, για την  γ’ αναμόρφωση του προϋπολογισμού αυτού,  οικ.έτους 2017.

10. Έγκριση για την  καταγγελία της σύμβασης μίσθωσης του κυλικείου στο Κοιμητήριο  «Ανάληψη» που βρίσκεται στη θέση Μοσχοπόδι Θήβας, λόγω μη καταβολής οφειλομένων μισθωμάτων.

11. Επιστροφή ποσού που αφορά στην ενταγμένη στη ΣΑΕΠ 166 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας πράξη με τίτλο : «Επιχορήγηση Δήμου Θηβαίων για κατασκευή γηπέδου μπάσκετ - βόλεϊ» σε λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδας.

12. Επιστροφή ποσού 859,86€ στον κ. Μπάρκα Ιωάννη του Γεωργίου, ως αχρεωστήτως εισπραχθέντος με το υπ’ αριθ. 2454Α/23-8-2017 τριπλότυπο της  Ταμειακής Υπηρεσίας Δ. Θηβαίων.

13. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών και του 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. και χορήγηση νέας παράτασης περάτωσης των εργασιών του έργου : «Βελτίωση κτηρίου για δημιουργία χώρου άσκησης πολιτιστικών δραστηριοτήτων στην Τ.Κ. Ελλοπίας του Δ.Θηβαίων».

14. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής των εργασιών του έργου με τίτλο : «Βελτίωση αγροτικών οδών Δημοτικής Ενότητας Θήβας 2017».

15. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής εκτέλεσης εργασιών για τη συντήρηση και επισκευή των οχημάτων με αριθμούς κυκλοφορίας ΚΗΥ-6146, ΒΙΜ-7932, ΚΗΥ-6126 & ΒΙΜ-8049.

16. Λήψη απόφασης για τον ορισμό της επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου με τίτλο «Βελτίωση κτιρίου παλαιού Δημαρχείου Βαγίων και μετατροπή του σε χώρο άσκησης πολιτιστικών δραστηριοτήτων».
17. Έγκριση μετακίνησης αντιδημάρχου Θηβαίων κ. Σπ.Κίτσου, στην Σπάρτη για την εκπροσώπηση του Δήμου στο Φεστιβάλ “Σπάρτη Παγκόσμια Πόλη”  και διάθεση σχετικής πίστωσης.

18. Αποδοχή πίστωσης ποσού 72.100,00€ από το ΥΠ.ΕΣ. που αφορά «Επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων» (Χρηματ. Εντολή 25528/2017) και έγκριση της υπ’ αριθ. 10/2017 Απόφασης της Δημοτ. Επ. Παιδείας για την  κατανομή του ανωτέρω ποσού στις Σχολικές Επιτροπές.

19. Αποδοχή  πίστωσης ποσού 91.140,00 € από ΥΠ.ΕΣ. που αφορά “Κάλυψη λειτουργικών δαπανών σχολείων έτους 2017 (Γ' ΔΟΣΗ)”  και κατανομή του (χρημ. Εντολή 29237/2017)».

20. Έγκριση τεχνοοικονομικής μελέτης ΔΕΔΔΗΕ Θήβας, για την επέκταση δικτύου ΦΟΠ στην οδό Εφέσου στην περιοχή Π.Συνοικισμού Θήβας.

21. Έγκριση τεχνοοικονομικής μελέτης ΔΕΔΔΗΕ Θήβας, για την επέκταση δικτύου ΦΟΠ στην οδό Αντωνιάδου η οποία βρίσκεται ανάμεσα στην οδό Γληνού και στην οδό Βάρναλη στη Δ.Κ. Θήβας.

22. Έγκριση τεχνοοικονομικής μελέτης ΔΕΔΔΗΕ Θήβας, για την επέκταση του δικτύου Φ.Ο.Π. στην Τ.Κ. Υπάτου του Δ.Θηβαίων.

23. Τροποποίηση της υπ’ αριθ. 113/2017 Α.Δ.Σ. περί συγκρότησης της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης.

24. Έγκριση μεταβίβασης άδειας επαγγελματία πωλητή Λαϊκών Αγορών του Πανουσάκη Γρηγορίου, στην Πανουσάκη Παναγιώτα του Γρηγορίου κατοίκου Δημοτικής Κοινότητας Θήβας του Δήμου Θηβαίων.





Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε πότε θα καταβληθούν τα προνοιακά επιδόματα των Δήμων Λιβαδειάς και Θήβας

Το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Λεβαδέων, ανακοινώνει ότι η πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων, για το δίμηνο Ιούλιος - Αύγουστος, πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017 και οι δικαιούχοι θα μπορούν να εισπράξουν το επίδομα τους από την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017.


Ανακοίνωση Δήμου Θηβαίων για τα προνοιακά επιδόματα Ιουλίου -Αυγούστου

Ο Δήμος Θηβαίων γνωστοποιεί στους δημότες του δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων ότι τα  επιδόματα του διμήνου Ιουλίου -Αυγούστου 2017 θα πιστωθούν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς  την Τρίτη 12/9/2017.

Η Κοινωνική και η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Θηβαίων με αγαστή συνεργασία και έντονο το αίσθημα ευθύνης και σεβασμού απέναντι στα άτομα με αναπηρία, συνεχίζουν να ενεργούν με ολοκληρωμένο σχεδιασμό και άμεσα όλες τις διαδικασίες, προκειμένου να καταβάλλονται, εντός των καθορισμένων προθεσμιών, τα επιδόματα στους δικαιούχους και ως εκ τούτου ο Δήμος Θηβαίων να συγκαταλέγεται στους πρώτους Δήμους πανελλαδικά που καταβάλλει επιδόματα χωρίς καθυστερήσεις.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΠΕΙΓΟΝ-Άμεση ανάγκη για αιμοπετάλια για 50χρονο απο το Καπαρέλλι

Ο ασθενής Χρήστος Κούτουλας απο το Καπαρέλλι Θηβών νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών "Γεώργιος Γεννηματάς" και  έχει άμεση ανάγκη από αιμοπετάλια.

Παρακαλούνται όσοι μπορούν  να δώσουν δείγμα αίματος για αιμοπετάλια να απευθυνθούν στο νοσοκομείο  αναφέροντας το όνομά  του από τις 8.30 έως τις 14.00,καθημερινά και το Σαββατοκύριακο.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Aγιασμοί στα Σχολεία του Δήμου Θηβαίων

Αγιασμοί Σχολείων Δήμου Θηβαίων 

Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017, θα παραβρεθεί στους Αγιασμούς για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2017-2018 των ακόλουθων Σχολείων:

Ώρα 08:45 στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας (Πυρί)
Ώρα 09:30 στο 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Θήβας
Ώρα 10:15 στο 5ο Γυμνάσιο Θήβας

Παράλληλα Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί - Τοπικοί Σύμβουλοι θα παραστούν σε όλα τα σχολεία των Δημοτικών Ενοτήτων Θήβας, Βαγίων, Πλαταιών και Θίσβης του Δήμου Θηβαίων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχεται 24ωρο με βροχές και καταιγίδες

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από τις απογευματινές ώρες και από τα βορειοδυτικά.

Κύρια χαρακτηριστικά του θα είναι οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ, θα επηρεαστούν:

    Σήμερα Παρασκευή (08-09-2017) τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η βορειοδυτική Πελοπόννησος.
    Αύριο Σάββατο (09-09-2017) οι προαναφερθείσες περιοχές, η δυτική Μακεδονία και πιθανόν η κεντρική Στερεά, η κεντρική Μακεδονία και η Θεσσαλία.

Από τις μεσημβρινές ώρες και από τα δυτικά τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν.


Διαβάστε Περισσότερα »

Παρέμβαση Φανής Παπαθωμά, για την προσβολή βαμβακοκαλλιεργειών από πράσινο σκουλήκι

 Παρέμβαση της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας, Φανής Παπαθωμά, για την προσβολή βαμβακοκαλλιεργειών από πράσινο σκουλήκι

    Η Π. Ε. Βοιωτίας λαμβάνοντας υπόψη το έντονο πρόβλημα που προέκυψε κατά την φετινή καλλιεργητική περίοδο στην καλλιέργεια βάμβακος , λόγω γενικευμένης προσβολής από πράσινο σκουλήκι , απέστειλε σχετικό υπόμνημα στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στον ΟΠΕΚΕΠΕ , τονίζοντας ότι υπάρχει κίνδυνος απώλειας της συνδεδεμένης ενίσχυσης για την βαμβακοκαλλιέργεια, λόγω της αναμενόμενης μειωμένης παραγωγής η οποία δεν θα ξεπερνά σε πολλές περιπτώσεις το όριο των 231 κιλών ανά στρέμμα , το οποίο απαιτείται για την λήψη της.

   Εισηγείται να γίνουν  από πλευράς τους οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να μειωθεί ή ελάχιστη απόδοση των 231 κιλών ανά στρέμμα που ισχύει για την λήψη της συνδεδεμένης οικονομικής ενίσχυσης , προκειμένου να προστατευθεί το εισόδημα των αγροτών και η καλλιέργεια βάμβακος.

Η Αντιπεριφερειάρχης, Φανή Παπαθωμά, τόνισε: «στην περίοδο που διανύουμε και με το κόστος ζωής να είναι υψηλό, θεωρούμε απαραίτητο να καταβληθεί κάθε προσπάθεια από το Υπουργείο ώστε να μη χαθεί η συνδεδεμένη.
Οι αγρότες πρέπει να έχουν και αύριο».
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδήλωση με τίτλο ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ στην Ιερά Μονή Οσίου Λουκά



Διαβάστε Περισσότερα »

Έφυγε από τη ζωή η θρυλική Μπέμπα Μπλανς στα 73 της (βίντεο)

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών η θρυλική Μπέμπα Μπλανς, κατά κόσμον Αγγελική Κωνσταντοπούλου, η οποία υπέφερε από βαριάς μορφής αναιμία.

Η τραγουδίστρια που πρωτοεμφανίστηκε στο πάλκο το 1964 ερμηνεύοντας το τραγούδι του Γιώργου Ζαμπέτα «Καλωσόρισες βρε Γιώργη», εδώ και αρκετό καιρό έδινε μάχη για τη ζωή της και νοσηλευόταν σε νοσοκομείο.

Η Αγγελική Κωνσταντοπούλου, γνωστή με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο «Μπέμπα Μπλανς» γεννήθηκε στην Αθήνα στις 21 Ιουνίου 1944. H τραγουδίστρια με τη βελούδινη φωνή είχε τον τίτλο της μοιραίας ντίβας και οι εμφανίσεις της κάθε άλλο παρά απαρατήρητες περνούσαν.

Η Μπέμπα Μπλανς με το εκρηκτικό της ταμπεραμέντο τροφοδότησε την έμπνευση μεγάλων δημιουργών, όπως του αγαπημένου της Γιώργου Ζαμπέτα που την αποκαλούσε «Μπεμπέκα-βελούδο». Πέρασε στο πάνθεον του ελληνικού τραγουδιού ερμηνεύοντας το 1966 τα τραγούδια «Μιας πεντάρας νιάτα» και «Το καράβι» του Γ. Ζαμπέτα, ενώ είχε συνεργαστεί μεταξύ άλλων, με τη Μαρινέλλα, τον Στράτο Διονυσίου, τον Γιάννη Πουλόπουλο, και σημαντικούς συνθέτες, όπως ο Γιώργος Μητσάκης, ο Γιάννης Καραμπεσίνης και ο Γιάννης Σπανός.

Στο θέατρο συμμετείχε στο έργο «Πεθαίνω σαν Χώρα» του Δημήτρη Δημητριάδη, σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού που παρουσιάστηκε το 2013 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Διεθνές Πρωτάθλημα Badminton Hellas στη Λιβαδειά


Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το Διεθνές Πρωτάθλημα Badminton Hellas Open International στην φιλόξενη πόλη της Λιβαδειάς από 31 Αυγούστου έως 3 Σεπτεμβρίου.
Συμμετείχαν αθλητές και αθλήτριες από 17 χώρες και προσέφεραν στους θεατές ένα υψηλό θέαμα με πολλές αναμετρήσεις να τελειώνουν σε τρίτο σετ.
Στο απλό ανδρών νικητής ήταν ο αθλητής από την Δανία Kim Bruun ( Νο 55 στο κόσμο) με δεύτερο τον Φιλανδό Henri Aarnio (No 159), στο απλό γυναικών νικήτρια η αθλήτρια της Τουρκίας η οποία είχε εκπροσωπήσει την χώρα της στους Ολυμπιακούς αγώνες  Neslihan Yigit ( Νο 107) με δεύτερη την αθλήτρια της Βουλγαρίας Mariya Mitsova (Νο 71), στο διπλό ανδρών νικητές οι Δανοί αθλητές Kasper Antonsen – Niclas Nohr και δεύτερους τους Φιλανδούς Henri Aarnio – Likka Heino, στο διπλό γυναικών την πρώτη και δεύτερη θέση κατέκτησαν αθλήτριες της Τουρκίας Ozge Bayrak – Cemre Fere & Bengisou Ercetin – Nazlican Inci και τέλος στο διπλό μικτό την πρώτη θέση κατέκτησαν το ζευγάρι Rohan Kapoor – Kuhoo Gurg και την δεύτερη το ζευγάρι Utkarsh Arora – Karishma Wadkar και τα δύο ζευγάρια από την Ινδία.
Μεγάλη η προσφορά των συνδιοργανωτών Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας , Δήμος Λεβαδέων και Επιμελητήριο Βοιωτίας για την επιτυχή διοργάνωση αφού τα εύσημα τα έδωσε και ο εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας από τον Λίβανο . Στην τελετή απονομών παραβρέθηκαν και τίμησαν τους αθλητές η Αντιπεριφερειάρχης Κα Παπαθωμά Φανή , η Δήμαρχος Λεβαδέων Κα Πούλου Γιώτα, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας Κος Αγνιάδης Παναγιώτης, ο Βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας Κος Κουτσούμπας Ανδρέας, ο Αντιδήμαρχος Λεβαδέων σε θέματα αθλητισμού Κος Καρβούνης Σωτήρης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΛ και μέλος της επιτροπής Αθλητισμού του Δήμου Λεβαδέων Κος Αλεστάς Αθανάσιος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κος Σανιδάς Χάρης και φυσικά η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κα Χατζίνα Βικτωρία και τα μέλη Παλαιολόγος Ελευθέριος και Μπάρτζος Ευάγγελος.
Ιδιαίτερα όμως θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τους υπαλλήλους του σταδίου και τους 80 περίπου εθελοντές και τον Ομοσπονδιακό Προπονητή Ορκόπουλο Αθανάσιο από τον τοπικό σύλλογο Αναγέννηση Λιβαδειάς που καλλιεργεί το άθλημα στην πόλη  .
ΕΟΦΣΑ

Με τιμή
Το Δ.Σ

Διαβάστε Περισσότερα »

Σεισμός 3,1 Ρίχτερ στο Λουτράκι

Το επίκεντρο του σεισμού είναι πολύ κοντά στον Ισθμό
Σεισμική δόνηση της τάξης των 3,1 Ρίχτερ σημειώθηκε πολύ νωρίς το πρωί της Παρασκευής ξυπνώντας του κατοίκους. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 5 χλμ.

Το επίκεντρο του σεισμού είναι πολύ κοντά στον Ισθμό και έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές τόσο στην Αττική όσο και στην Κορινθία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεχίζεται η καλοκαιρία σε όλη τη χώρα-Στους 31 βαθμούς ο υδράργυρος

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις ασθενείς, με εξαίρεση το Νότιο Αιγαίο όπου θα πνέουν γενικά από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά, με τοπικές βροχές αρχικά στο Ιόνιο και αργότερα στα δυτικά κυρίως ορεινά ηπειρωτικά και τοπικές καταιγίδες μετά το απόγευμα στο Βόρειο Ιόνιο και τα βορειοδυτικά ηπειρωτικά περιμένουμε σήμερα Παρασκευή.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις ασθενείς, με εξαίρεση το Νότιο Αιγαίο όπου θα πνέουν γενικά από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς και αργότερα μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 31 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους και από το βράδυ στο Βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: ασθενείς. Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και από το απόγευμα τοπικά στο Ιόνιο 5 μποφόρ
Θερμοκρασία: από 16 έως 30 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα Βόρεια Ηπειρωτικά
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 32 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί, βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 29 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 29 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 31 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: Από 15 έως 30 βαθμούς κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ