Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Έρχονται βροχές και καταιγίδες το Σάββατο, πού θα εκδηλωθούν

Μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από πολύ νωρίς το Σάββατο, καθώς ένα βαρομετρικό χαμηλό θα περάσει πάνω από τη χώρα μας και θα κινηθεί γρήγορα προς τα ανατολικά και τις περιοχές της Τουρκίας, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο.

Όπως σημειώνει, κατά τη διάρκεια της κίνησης του χαμηλού πάνω από την Ελλάδα, θα εκδηλωθούν βροχές (από εξασθενημένες έως και ισχυρές) στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Καλλιάνου στο Facebook:
Το Σάββατο έρχονται βροχές και καταιγίδες

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από πολύ νωρίς το Σάββατο, καθώς ένα βαρομετρικό χαμηλό θα περάσει πάνω από τη χώρα μας και θα κινηθεί γρήγορα προς τα ανατολικά και τις περιοχές της Τουρκίας. Κατά τη διάρκεια της κίνησης του χαμηλού πάνω από την Ελλάδα, θα εκδηλωθούν βροχές (από εξασθενημένες έως και ισχυρές) στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
Γρήγορο το «πέρασμα» του χαμηλού

Καθώς θα κινηθεί πολύ γρήγορα το συγκεκριμένο βαρομετρικό χαμηλό, ενώ από νωρίς θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα, σχετικά γρήγορα εκεί (μετά το μεσημέρι) ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση και οι όποιες βροχές θα απασχολούν τμήματα της υπόλοιπης ανατολικής και νότιας χώρας (βλ. χάρτη 1)
Πού θα εκδηλωθούν και ισχυρές καταιγίδες

Οι περιοχές που θέτουν σοβαρή υποψηφιότητα για να δεχτούν τα πιο ισχυρά φαινόμενα κατά τη διάρκεια του Σαββάτου (μιας και σας προανέφερα πως θα βρέξει σχεδόν σε όλη τη χώρα), θα είναι κυρίως τα τμήματα :

    της ανατολικής Θεσσαλίας
    των Σποράδων
    της ανατολικής Στερεάς (πιθανότατα και της Αττικής)
    της Εύβοιας
    των Κυκλάδων
    της Κρήτης
    των Δωδεκανήσων

Οι θερμοκρασίες ωστόσο δεν θα παρουσιάσουν αξιόλογη μεταβολή και έτσι θα παραμείνουν σχεδόν στα επίπεδα των τελευταίων ημερών.
Θα χιονίσει στα ορεινά

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, θα εκδηλωθούν νωρίς το πρωί του Σαββάτου τοπικές χιονοπτώσεις σε περιοχές της Ηπείρου (πάνω από τα 1400 μέτρα), στην Κεντρική Μακεδονία (πάνω από τα 1500 μέτρα) αλλά και στη Δυτική Μακεδονία (πάνω από τα 1300-1350 μέτρα). Επίσης κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα χιονίσει τοπικά και σε ορεινές περιοχές της κεντρικής Ελλάδας (πάνω από τα 1600-1650 μέτρα) και της Πελοποννήσου (πάνω από τα 1800-1850 μέτρα).

Οι άνεμοι δεν θα προκαλέσουν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.
Την Κυριακή έρχεται η σταδιακή βελτίωση για αρκετές περιοχές – Παραμένουν πολύ τοπικά κάποια φαινόμενα

Όπως θα δείτε στον χάρτη 2, την Κυριακή ο καιρός θα βελτιωθεί αισθητά και τα διαστήματα με ανοίγματα στον ουρανό θα είναι μεγαλύτερα. Ωστόσο, θα επιμείνουν λίγες τοπικές βροχές σε τμήματα:

    της κεντρικής Μακεδονίας
    της ανατολικής Θεσσαλίας
    της ανατολικής Στερεάς (συμπεριλαμβάνεται κυρίως και η ανατολική και βόρεια Αττική)
    της Εύβοιας
    των Σποράδων
    της ανατολικής παράκτιας Πελοποννήσου (μικρή η πιθανότητα εκεί)
    των δυτικών Κυκλάδων
    της κεντροβόρειας Κρήτης

Τοπικές χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα στα ορεινά των περιοχών που σας προανέφερα, περίπου από το ύψος των 1650-1700 μέτρων και υψηλότερα. Ακόμα και στα ορεινά της κεντροδυτικής Κρήτης θα εκδηλωθούν τοπικές χιονοπτώσεις πάνω από τα 1650 μέτρα.

Επίσης οι άνεμοι δεν θα προβληματίσουν.



Διαβάστε Περισσότερα »

Απάντηση ΦΟΔΣΑ Στερεάς στον Σταμάτη Χαλβατζή

Με ιδιαίτερη προσοχή διαβάσαμε το δελτίο τύπου του Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου
Θηβαίων κ. Σταμάτη Χαλβατζή που έστερξε να υποστηρίξει δημόσια τον κ. Κόρδατζη, οι
συκοφαντικές αναφορές του οποίου σε βάρος του Φορέα μας έχουν ήδη πάρει το δρόμο προς
τη Δικαιοσύνη.
Λαμβάνοντας υπ΄ όψη μας τις παραινέσεις του για καλή προαίρεση και διάλογο,
παρακαλούμε τον κ. Χαλβατζή
α) Να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το γεγονός ότι ο φορέας μας εκδίδει Δελτία Τύπου κατά
τακτά χρονικά διαστήματα με τα οποία ενημερώνονται όσοι επιθυμούν να ενημερωθούν,
καθώς και ότι όλες οι κρίσιμες αποφάσεις του Δ.Σ του Φορέα μας είναι προσβάσιμες σε όλους
μέσω του συστήματος «Διαύγεια» και της ιστοσελίδας του Φορέα μας.
β) Να μας υποδείξει έστω και ένα σημείο των καταγγελιών του κ. Κόρδατζη, σε βάρος του
Φορέα μας, το οποίο να μην είναι αναληθές και συκοφαντικό. Αν δεν εντοπίσει κανένα τέτοιο
σημείο, τότε θα πρέπει ο κ. Χαλβατζής να εξηγήσει για ποιο λόγο θεωρεί αποδεκτές τις κάθε
είδους συκοφαντίες ως θεμιτό στοιχείο της πολιτικής ζωής, και για ποιο λόγο τις
υπερασπίζεται, αντί να απαιτεί δημόσια την ανασκευή τους στο πλαίσιο της ¨καλής
προαίρεσης¨ και του ¨διαλόγου¨.
γ) Να σχολιάσει τη συμπεριφορά του κ. Κόρδατζη ως πολιτικού προσώπου, σε περίπτωση που
αυτός αρνηθεί να ανασκευάσει τις συκοφαντικές αναφορές του σε βάρος του Φορέα μας.
Σε κάθε περίπτωση, επιθυμούμε να καταστεί σαφές προς όλους, ότι δεν θα επιτρέψουμε σε
κανέναν να παίζει προσωπικά, κομματικά και πολιτικά παιχνίδια σε βάρος της αξιοπιστίας και
του κύρους του Φορέα μας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Διαμαρτυρία Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ του 10ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Ο Σύλλογός Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς, με έκπληξη, η οποία μετατράπηκε σε αγανάκτηση και οργή, πληροφορήθηκε, τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, ότι το τμήμα της ΕΔΕΑΥ που λειτουργούσε στο σχολείο μας καταργείται και η ψυχολόγος και η κοινωνική λειτουργός που ήταν τοποθετημένες στο σχολείο μας και εργάζονταν κανονικά από την αρχή της χρονιάς, όπως και πέρυσι, ανακαλούνται με σκοπό να  τοποθετηθούν σε άλλη σχολική μονάδα ύστερα από εισήγηση της Σχολικής Συμβούλου Ειδικής Αγωγής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Επικοινωνήσαμε άμεσα με τον Διευθυντή ΠΕ Βοιωτίας, ο οποίος μας ενημέρωσε για τον τρόπο και τις προϋποθέσεις δημιουργίας ενός τμήματος ΕΔΕΑΥ. Στο σχολείο μας δεν υπάρχει τμήμα ένταξης, αν και υπάρχει οργανική θέση, η οποία ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει καλυφθεί, και μέχρι σήμερα δεν έχει προσληφθεί εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης, παρόλες τις άμεσες ανάγκες που υπάρχουν σε τάξεις του σχολείου μας. Οι ελλείψεις αυτές, πέρα από το ότι δημιουργούσαν και δημιουργούν τεράστιο κι ανυπέρβλητο εμπόδιο στη εκπαιδευτική διαδικασία μαθητών και δασκάλων, οδήγησαν στο αποτέλεσμα φέτος, να καταργηθεί το τμήμα της ΕΔΕΑΥ του σχολείου μας.
Διαμαρτυρόμαστε έντονα, ως γονείς, για την παραπάνω εξέλιξη καθώς το πρόγραμμα αυτό λειτουργεί από την αρχή της χρονιάς και βοηθάει πολλά παιδιά και το περιβάλλον τους,  για τη διαγνωστική εκπαιδευτική αξιολόγηση και υποστήριξη των εκπαιδευτικών αναγκών τους και συμβάλει στην εποικοδομητική συνεργασία εκπαιδευτικών και γονέων για το καλό των παιδιών. Είναι τουλάχιστο απαράδεκτο το γεγονός να διακόπτεται μια τέτοια διαδικασία αντί να υποστηριχθεί περαιτέρω και να μένουν έκθετοι γονείς και μαθητές.
Αν είχε σταλεί η παράλληλη στήριξη στο σχολείο μας θα μπορούσε να λειτουργήσει κανονικά η ΕΔΕΑΥ. ‘Ομως για ακόμη μια χρονιά το Υπουργείο Παιδείας δεν στέλνει τους απαραίτητους εκπαιδευτικούς για να λειτουργήσουν οι παράλληλες στηρίξεις στο νομό μας και όταν αυτό γίνεται το σχολείο μας λαμβάνει εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης με σημαντική καθυστέρηση και με μειωμένο ωράριο.
Το σχολείο μας δεν είναι δεύτερης κατηγορίας και απαιτούμε τον απαραίτητο σεβασμό προς τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, μα πάνω από όλα, προς τα παιδιά μας.
Ζητάμε από την Σχολική Σύμβουλο Ειδικής Αγωγής να καλύψει άμεσα το κενό της παράλληλης στήριξης στο σχολείο μας και να ιδρυθεί τμήμα της ΕΔΕΑΥ στο σχολείο μας. Είναι το ελάχιστο που οφείλει να κάνει απέναντι στις τρέχουσες εκπαιδευτικές ανάγκες.

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς
Διαβάστε Περισσότερα »

Ένα μεγάλο Ευχαριστώ για μια μαγική γιορτή από τον Εμπορικό Σύλλογο Λιβαδειάς


Φίλες και Φίλοι,

Λίγες μέρες μετά την πραγματοποίηση της θεσμικής πλέον γιορτής του Λιβαδείτικου εμπορίου στην πόλη μας και είναι δύσκολο να καταφέρουμε να μεταφέρουμε σε χαρτί την ατμόσφαιρα, την εορταστική διάθεση και τα χαμόγελα των μικρών και των μεγάλων. Λίγες εικόνες που ήδη έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο ισοδυναμούν με χιλιάδες λέξεις. Η νύχτα αυτή, λευκή κατά την ονομασία όντως φώτισε την πόλη μας και τις ψυχές όλων, δίνοντας έστω και εφήμερη νότα ελπίδας και αισιοδοξίας.
Με αυτές τις λίγες σκέψεις ως πρόλογο, μας δίνετε η ευκαιρία να εκφράσουμε για πολλοστή φορά τις ευχαριστίες μας σε όλους όσους συμμετείχαν ,άλλους υλικά και άλλους ηθικά. Θεωρούμε δεδομένο ότι τίποτα δεν θα πραγματοποιείτο εάν στην αφετηρία της προσπάθειας αυτής δεν στεκόταν οικονομικά:
1. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος
2. Ο Δήμος Λεβαδέων
3. Το Επιμελητήριο Βοιωτίας
Εκτός από τους θεσμικούς φορείς οι οποίοι στέκονται στο πλευρό μας χρειάζεται ξεχωριστή μνεία προς όλους οι οποίοι πλαισίωσαν τις εκδηλώσεις. Ευχαριστούμε την ΑΛΦΑΛ, το ΕΠΑΛ-ΙΕΚ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ, το ΠΟΜ ΠΟΜ, τον  Σύλλογο Ποντίων «Ο Ευκλείδης», τον Σύλλογο Ευρυτάνων «Τα Άγραφα», την Φιλαρμονική Ορχήστρα Λιβαδειάς, τον Χορευτικό Λαογραφικό Όμιλο Λιβαδειάς, την Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης, το ΚΕΘΕΑ-Πρόταση Ζωής και όλους τους εθελοντές.
Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε στο πλάι σας αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο  για την τοπική κοινωνία, της οποίας οι επιχειρήσεις μας αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι, στηρίζοντας με θέρμη οποιαδήποτε πρωτοβουλία προάγει τις προαναφερθείσες δράσεις και θεωρήστε δεδομένο ότι η περίοδος χάριτος από εμάς για οποιονδήποτε φρενάρει τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και στέκεται τροχοπέδη στην ανάπτυξη έλαβε τέλος.

Σας ευχαριστούμε.
Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς
Διαβάστε Περισσότερα »

42 νέα αυτοκίνητα στην Περιφέρεια Στερεάς

Εξοικονόμηση πόρων από την ανανέωση του στόλου οχημάτων της Περιφέρειας
Ολοκληρώνεται η ανανέωση του στόλου οχημάτων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με την παραλαβή 42 αυτοκινήτων που θα διατεθούν για τις ανάγκες των υπηρεσιών της σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

Η Στερεάς Ελλάδας είναι η πρώτη Περιφέρεια που ανανεώνει τον στόλο της με τη μέθοδο leasing, με σκοπό τη μείωση του λειτουργικού κόστους, την εξοικονόμηση πόρων και τον διαρκή εκσυγχρονισμό των οχημάτων.
Η αντικατάσταση των παλαιότερων οχημάτων, μεγάλου κυβισμού υλοποιήθηκε έπειτα από μελέτη που προβλέπει οχήματα μικρού κυβισμού και τεχνολογίας φιλικής προς το περιβάλλον, με προδιαγραφές Euro 6, ενώ το leasing δίνει τη δυνατότητα ανανέωσής του στόλου, χωρίς επιπλέον κόστος, την ίδια ώρα που απαλλάσσει την Περιφέρεια από την κατασπατάληση πόρων για τέλη κυκλοφορίας, ασφάλειες, ελαστικά, service και επιδιορθώσεις.

Για την ανανέωση του στόλου με τη μέθοδο Leasing μίλησε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος αναφέρθηκε στις κινήσεις «συμμαζέματος της Περιφέρειας με έξυπνες πρωτοβουλίες».
Συγκεκριμένα, ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε:
«Όλοι έχουμε συνηθίσει την εικόνα που βλέπουμε στις Δημόσιες Υπηρεσίες. Αυτοκίνητα που αγοράζονται, κακοχρησιμοποιούνται και τα βλέπουμε πεταμένα σε κάποια μάντρα ή στα χωράφια. Αυτό είναι φαινόμενο που επικρατεί σε όλη την Ελλάδα. Στη μελέτη που κάνουμε για το συνολικό οικονομικό συμμάζεμα της Περιφέρειας, είδαμε ότι υπάρχει τρόπος να μειώσουμε το κόστος, να έχουμε ασφαλή αυτοκίνητα που συντηρούνται τακτικά, που είναι σύγχρονα και που μπορούμε να τα ανανεώνουμε χωρίς να επιβαρύνεται κανένας. Με λίγα λόγια είπαμε «τέλος στα πεταμένα λεφτά», είπαμε να κλείσουμε ένα κεφάλαιο δεκαετιών που ήθελε τις Δημόσιες Υπηρεσίες τσιφλίκι όσων δεν σέβονται τα χρήματα των πολιτών».



Διαβάστε Περισσότερα »

Τουριστική προβολή του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων-Ολόκληρο το βίντεο της συνάντησης-συζήτησης

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συνάντηση για την τουριστική
            προβολή του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων 
  Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1-11-2017,η συνάντηση για την τουριστική προβολή του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων.
   Τη συνάντηση διοργάνωσε η Δημοτική Αρχή και ήταν προσκεκλημένοι, οι Βουλευτές του Νομού,οι Πρόεδροι των τοπικών Κοινοτήτων ,φορείς του Νομού και του Δήμου, Εμπορικοί Σύλλογοι και επιχειρήσεις, το Εμπορικό επιμελητήριο Ν.Βοιωτίας, Πολιτιστικοί Σύλλογοι, Σύλλογοι Γυναικών .
   Στη συνεδρίαση τέθηκε το πλαίσιο συζήτησης από το Δήμαρχο Αλιάρτου-Θεσπιέων κο Ντασιώτη Γ. το οποίο αφορά  «την ανάπτυξη του τουρισμού στο Δ. Αλιάρτου- Θεσπιέων και το σχεδιασμό της αποδοτικότερης προβολής των αξιοθέατων, των  επιχειρήσεων του,αλλά και δραστηριοτήτων που ασκούνται στην περιοχή, ισχυρά όπλα σε αυτή την προσπάθεια, αποτελούν η ιστορία, το παραγωγικό περιβάλλον και το Φυσικό περιβάλλον. Επιδίωξή μας είναι να αναδειχθεί ο Δήμος μας ως σημαντικός  Τουριστικός Σταθμός ολόκληρης της περιοχής και γιατί όχι και προορισμός για σύντομες και ποικίλες αποδράσεις».
Παρόμοιες ήταν οι τοποθετήσεις τόσο του προέδρου του Εμπορικού Επιμελητηρίου κου Αγνιάδη Π., ο οποίος τόνισε την στήριξή του στην προσπάθεια, η οποία αφορά πρωτίστως τους επαγγελματίες της περιοχής, όσο και του προέδρου του εμπορικού συλλόγου Αλιάρτου κου Κολοβού Ηλία, ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη παρεμβάσεων σήμανσης στους δρόμους, ώστε να διευκολύνεται η κίνηση και η στάθμευση των διερχόμενων.
Ο Βουλευτής κος Θηβαίος Ν. εξήρε την πρωτοβουλία και αναφέρθηκε στα προγράμματα χρηματοδοτικής στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που «τρέχουν» αυτή τη στιγμή και πρόσθεσε πως είναι στη διάθεση τόσο της Δημοτικής Αρχής,όσο και των επαγγελματικών φορέων και συλλόγων να βοηθήσει προς κάθε κατεύθυνση.
Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν επαγγελματίες και οι υπεύθυνοι των συλλόγων, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην ανάγκη προβολής των τοπικών επιχειρήσεων, αλλά  και   των τοπικών προϊόντων, που μπορούν να αποτελέσουν πόλο έλξης επισκεπτών.
Όλες οι προτάσεις καταγράφηκαν και άμεσα θα αρχίσει η διαδικασία εξειδίκευσης και  υλοποίησής τους. Το σημαντικότερο συμπέρασμα αυτής της συνάντησης  όπως ανέφερε ο Δήμαρχος κλείνοντας είναι πως «επιβεβαιώθηκε η αναγκαιότητα, αλλά κυρίως η ωριμότητα όλων μας να προχωρήσουμε στο επόμενο μεγαλύτερο βήμα».
Από το Γραφείο ενημέρωσης του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων




Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Νέοι για τη Θήβα! Ερωτηματολόγιο του ΤΟ.ΣΥ.Ν. Δήμου Θηβαίων



Το Τοπικό Συμβούλιο Νέων (ΤΟ.ΣΥ.Ν.) του Δήμου Θηβαίων επιχειρεί να καταγράψει σε ένα πρώτο στάδιο τη γνώμη των νέων σχετικά με ορισμένα από τα σημαντικά ζητήματα της πόλης μας.

Θα θέλαμε να αφιερώσετε 3-4 λεπτά από τον χρόνο σας για να απαντήσετε σε ορισμένες ερωτήσεις που έχουμε ετοιμάσει. Βασικός μας στόχος είναι να αναδείξουμε τις απόψεις της νεολαίας ούτως ώστε να πραγματοποιήσουμε δράσεις και να καταθέσουμε προτάσεις που να βελτιώνουν την καθημερινότητά μας.

Το ερωτηματολόγιο βρίσκεται εδώ: https://s.surveyplanet.com/SJR18ZNp-x

Ευχαριστούμε!

Διαβάστε Περισσότερα »

Ασυνείδητοι πολίτες καταστρέφουν τις οδούς Επαμεινώνδα και Πινδάρου στη Θήβα


Με λύπη διαπιστώνει καθημερινά η Δημοτική Αρχή και το προσωπικό του Δήμου Θηβαίων ότι συνεχίζονται οι καταστροφές στους κεντρικούς δρόμους της Θήβας, Πινδάρου και Επαμεινώνδου, από ασυνείδητους πολίτες, που φαίνεται να μην υπολογίζουν την αξία για την τοπική κοινωνία των πρόσφατων αυτών αναπλάσεων  αλλά ούτε και το κόστος κατασκευής τους. Πρόσφατα   -για ακόμα μία φορά- σε μία από τις κάθετες οδού του πεζόδρομου της Επαμεινώνδου κάποιοι ξήλωσαν δύο φωτιστικά δαπέδου και στην οδό Πινδάρου το κάγκελο του διαζώματος (επισυνάπτονται φωτογραφίες)

 Ο Δήμος Θηβαίων καταδικάζει  απερίφραστα αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες και παρακαλεί  τους πολίτες να μην προβαίνουν σε αυτόβουλες και κακόβουλες ενέργειες εις βάρος έργων δημόσιας ωφέλειας. Οι ενέργειες αυτές άλλωστε δεν συνάδουν με την ιστορική μας πόλη και τη φιλήσυχη ζωή της. Θα πρέπει, επίσης, να γνωρίζουν όλοι οι πολίτες ότι το κόστος για την αποκατάσταση των  καταστροφών, το χρεώνεται ο Δήμος και κατ' επέκταση οι δημότες του, εφόσον δεν γίνει αντιληπτός ο δράστης.
Στις 23 Οκτωβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Δ.Θ. ενέκρινε τον Κανονισμό Λειτουργίας του Πεζόδρομου της οδού Επαμεινώνδα, των κάθετων αυτής και της πλατείας Αγ. Ιωάννη Καλοκτένη, (ΑΔΑ: ΩΩΙ1ΩΡΜ-22Ξ) με τον οποίο ρυθμίζονται :
1. Οι όροι κυκλοφορίας των πεζών , των οχημάτων και κάθε είδους δικύκλων καθώς και ο
τρόπος ανεφοδιασμού των καταστημάτων που βρίσκονται στον πεζόδρομο και την πλατεία.
2. Τα μέτρα καθαριότητας και προστασίας του περιβάλλοντος από την ρύπανση και την
μόλυνση.
3.Tα μέτρα προστασίας του κοινού από παραβατικές συμπεριφορές
4.Οι προϋποθέσεις παραχώρησης της χρήσης τμημάτων του πεζοδρόμου και της πλατείας στα
παρακείμενα καταστήματα και οι υποχρεώσεις των καταστηματαρχών.
5.Οι επιβαλλόμενες κυρώσεις στους παραβάτες.


Ο Δήμος Θηβαίων πιστεύει ότι ο Κανονισμός Λειτουργίας  θα συμβάλει στην προστασία αυτού του σημαντικού έργου,  στην εξάλειψη των καταστροφών και στη συνειδητοποίηση της αξίας του για τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Ωστόσο πρέπει όλοι οι πολίτες να καταλάβουμε ότι η πόλη μας είναι το σπίτι μας. Ο σεβασμός προς το κοινωνικό σύνολο εκφράζεται με την προσπάθεια κάθε πολίτη να προστατεύει το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζει, να διαφυλάττει τους δημόσιους χώρους και την ιδιοκτησία των συμπολιτών του. Και ο σεβασμός είναι θέμα παιδείας, δεν επιβάλλεται από κανέναν κανονισμό.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης στη Θήβα-Αλλαγή ώρας έναρξης

Ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης στη Θήβα.
Τετάρτη 8/11/2017 ώρα 6.30 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας
Η Αυτοδιοίκηση είναι συνυφασμένη με τη δημοκρατία, το κοινωνικό κράτος, την εξυπηρέτηση του πολίτη, τη λαϊκή συμμετοχή. Ο κοινωνικός, κινηματικός και διεκδικητικός χαρακτήρας της Αυτοδιοίκησης, όχι μόνο δεν αναιρεί, αλλά ενισχύει τον θεσμικό της ρόλο. Μετά από μια περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης με σοβαρές επιπτώσεις στην κοινωνική ζωή, φαίνεται ότι οδεύουμε προς την έξοδο και μπροστά σε αυτή την προοπτική η Αυτοδιοίκηση καλείται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο. Να οργανώσει συλλογικές πρωτοβουλίες, να αποτελέσει παράγοντα κοινωνικής αλληλεγγύης και ενίσχυσης των κοινωνικών δομών, να γίνει μοχλός ανάπτυξης με δημοκρατικό προγραμματισμό, με κοινωνικό προσανατολισμό και περιβαλλοντική ευαισθησία.
Και πιο πέρα, η Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να αποτελέσει πυλώνα αποκέντρωσης, να συμβάλλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση και να διαμορφώσει ένα νέο αυτοδιοικητικό μοντέλο με θεσμούς αμεσοδημοκρατικούς και συμμετοχικούς.
Στους κόλπους της Αυτοδιοίκησης α΄ και  β΄ βαθμού και με πρωτοβουλία της σημερινής κυβέρνησης, έχει ανοίξει το τελευταίο διάστημα ένας σημαντικός και ιδιαίτερα ενδιαφέρον διάλογος σχετικά με τις αλλαγές που έχει ανάγκη ο χώρος. Στα πλαίσια αυτού του διαλόγου την Τετάρτη 8/11/2017 ώρα 6.30 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, καλεσμένος της Ν.Ε Βοιωτίας θα παρουσιάσει τις μεταρρυθμιστικές προτάσεις της κυβέρνησης στον Καλλικράτη.
Καλούμε τις αυτοδιοικητικές δυνάμεις Βοιωτίας, αλλά και όλους τους συμπολίτες μας να παρευρεθούν για να ενημερωθούν και να καταθέσουν τις απόψεις τους για τις επικείμενες αλλαγές στην Αυτοδιοίκηση.
30 Οκτωβρίου 2017
Νομαρχιακή Επιτροπή Βοιωτίας                                                                                       
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα -Τα σημαντικότερα γεγονότα της 2ας Νοεμβρίου




 1789: Κατά τη διάρκεια της γαλλικής επανάστασης, εθνικοποιείται η περιουσία της γαλλικής εκκλησίας.

1903: Εκδίδεται το πρώτο φύλλο της αγγλικής εφημερίδας «Daily Mirror».

1912: Α' Βαλκανικός Πόλεμος: Η ελληνική σημαία υψώνεται στο Άγιο Όρος. Το αντιτορπιλικό «Θύελλα» αποβιβάζει άγημα στη Δάφνη, που κινείται προς Καρυές. Από το Θωρηκτό «ΑΒΕΡΩΦ» και τα αντιτορπιλικά «Ιέραξ» και «Πάνθηρ» άγημα 200 ανδρών καταλαμβάνει τη Διώρυγα του Ξέρξη. Ο Άθως απελευθερώνεται.

1917: Ο υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, Άρθουρ Τζέιμς Μπάλφουρ, δηλώνει ότι «ήρθε η ώρα, οι Εβραίοι να αποκτήσουν κράτος στην Παλαιστίνη». Θα μείνει στην ιστορία ως «Διακήρυξη Μπάλφουρ», πάνω στην οποία θα βασιστεί η ίδρυση του κράτους του Ισραήλ το 1948.

1934: Ιδρύεται ο νομός Κιλκίς και καθορίζονται λεπτομερώς τα όριά του.

1940: Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Ο ελληνικός στρατός καταδιώκει τους Ιταλούς στο αλβανικό έδαφος. Ενενήντα νεκροί και 209 τραυματίες είναι ο απολογισμός των αεροπορικών βομβαρδισμών των Ιταλών σε Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Λάρισα, Βόλο, Χανιά και Κόρινθο.

1948: Ο Δημοκρατικός, Χάρι Τρούμαν, εκλέγεται 33ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

1949: Ύστερα από σκληρές διαβουλεύσεις στη Χάγη, η Ινδονησία γίνεται ανεξάρτητο κράτος.

1960: Ο εκδοτικός οίκος «Penguin» αθωώνεται από την κατηγορία της προσβολής της δημοσίας αιδούς στην υπόθεση με το μυθιστόρημα του Ντέιβιντ Χ. Λόρενς «Ο εραστής της Λαίδης Τσάτερλι».

1963: Για πρώτη φορά γίνονται δεκτές στο Βατικανό από τον Πάπα πέντε γυναίκες ως αντιπρόσωποι στη 2η Σύνοδο του Βατικανού.

1967: Πραγματοποιείται στον «Ευαγγελισμό» η πρώτη επιτυχημένη εγχείριση ανοιχτής καρδιάς στην Ελλάδα.

1977: Πρωτοφανής νεροποντή πλήττει την Αττική, με 22 νεκρούς, εκτεταμένης διάρκειας συσκότιση και ανυπολόγιστες ζημιές στις δυτικές συνοικίες της Αθήνας.

1982: Εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα ο δακτύλιος, προκειμένου να καταπολεμηθεί το νέφος.

1991: Ένας αστυνομικός σκοτώνεται και άλλοι έξι τραυματίζονται μετά από εκτόξευση ρουκέτας σε λεωφορείο των ΜΑΤ στα Εξάρχεια. Την ευθύνη αναλαμβάνει, με προκήρυξή της, η 17Ν.

1995: Αρχίζει το πειραματικό πρόγραμμα χορήγησης μεθαδόνης σε χρήστες ναρκωτικών ουσιών.

1998: Ο ΟΤΕ γίνεται η πρώτη ελληνική επιχείρηση που φιγουράρει στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

2000: Κλείνει το ιστορικό στάδιο του Γουέμπλεϊ, στο Λονδίνο. Θα γκρεμιστεί και θα ξαναχτιστεί για να φιλοξενήσει μεταξύ άλλων και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

2002: Διεξάγονται κοινοβουλευτικές εκλογές στη Γεωργία. Η καταμέτρηση των αποτελεσμάτων, που δίνει προβάδισμα στον κυβερνητικό συνασπισμό του προέδρου Σεβαρντνάντζε, διακόπτεται από καταγγελίες της αντιπολίτευσης για νοθεία. Τις επόμενες ημέρες οι δρόμοι της Τιφλίδας γίνονται θέατρο μαζικών διαδηλώσεων, αλλά και βίαιων επεισοδίων, με αποκορύφωμα την κατάληψη της Βουλής, στις 22 του μηνός, από τους υποστηρικτές της αντιπολίτευσης. Ο Έντουαρντ Σεβαρντνάντζε υποχρεώνεται σε φυγή και την επόμενη ημέρα υποβάλλει την παραίτηση του. Οι εκλογές ακυρώνονται και οι πολίτες της Γεωργίας κλείνουν νέο ραντεβού με τις κάλπες 45 ημέρες αργότερα.

2004: Επανεκλογή στην προεδρία των ΗΠΑ για τον Τζορτζ Μπους, που συγκεντρώνει ποσοστό 51% έναντι 48% του αντιπάλου του Τζον Κέρι.

2014: Βέλικο Καντίεβιτς, Κροάτης στρατηγός και πολιτικός
Διαβάστε Περισσότερα »

200 συνδέσεις φυσικού αερίου στην Λαμία-Ακολουθούν Θήβα,Λιβαδειά,Άμφισσα και Καρπενήσι

200 συνδέσεις φυσικού αερίου στην Λαμία

Στην ενεργοποίηση του δεύτερου σταθμού τροφοδοσίας με φυσικό αέριο, στη Λαμία, προχώρησε σήμερα η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Το «πράσινο φως» για την έναρξη της τροφοδοσίας έδωσε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης στο πλαίσιο της ημερίδας που έχει σκοπό την ενημέρωση των πολιτών για τις διαδικασίες σύνδεσης επιχειρήσεων και νοικοκυριών με το δίκτυο του φυσικού αερίου.
Η Λαμία είναι η δεύτερη πόλη, μετά την Χαλκίδα, στην οποία υλοποιούνται πιλοτικά περίπου 200 συνδέσεις και μία από τις έξι όπου αναμένεται να συνδεθούν με το δίκτυο έως το τέλος του 2019. Πρόκειται ακόμη για την Θήβα, το Καρπενήσι, την Λειβαδιά και την Άμφισσα.
Στο πλαίσιο ενεργοποίησης του σταθμού της Λαμίας, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, μίλησε για την ανάγκη, αυτό το έργο, να επεκταθεί σε ολόκληρη την Στερεά Ελλάδα και να αποτελέσει τη βάση για την δημιουργία ενός μεγάλου δικτύου στο οποίο θα συνδέεται κάθε νοικοκυριό και κάθε επιχείρηση.

«Ξεκινήσαμε από την Χαλκίδα και περνάμε από τη Λαμία. Δεν σταματάμε εδώ. Αυτή είναι η αρχή μίας νέας διαδρομής της Στερεάς Ελλάδας σε μία εποχή που έχει ευρωπαϊκά πρότυπα και μας τοποθετεί σε άλλο επίπεδο. Σήμερα προχωράμε ένα βήμα πιο πέρα στην επίτευξη του μεγάλου στόχου. Ενός στόχου που μπορείς να τον πετύχεις μόνο όταν κάνεις συγκροτημένη και σοβαρή δουλειά. Όταν έχεις σχέδιο. Έχουμε αποδείξει ότι έχουμε σχέδιο αλλά κυρίως ότι έχουμε και την ικανότητα να το υλοποιήσουμε. Αυτό είναι που έκανε ακόμη και τους πιο δύσπιστους να έρθουν στο πλάι μας και να συνταχθούν με το όραμά μας για την πρόοδο της Στερεάς Ελλάδας. Είναι ωραίο πράγμα να σου υπόσχονται αλλά είναι αξιοπρεπές και έντιμο να υλοποιούνται οι υποσχέσεις που σου έχουν δοθεί. Η μία και μοναδική δική μας υπόσχεση ήταν και είναι ότι όσο συνεννοούμαστε, όσο συμφωνούμε για τα καλά που πρέπει να γίνουν σε αυτόν τον τόπο, θα πηγαίνουμε μπροστά. Το «μπροστά» είναι μονόδρομος» είπε ο κ. Μπακογιάννης στις δηλώσεις του.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο Πανελλήνιο συνέδριο αιρετών γυναικών μίλησε η Φανή Παπαθωμά

Στο Πανελλήνιο συνέδριο αιρετών γυναικών με θέμα «Ισότητα στην Αυτοδιοίκηση» που διοργανώθηκε από την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, μίλησε  η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά
Στο συνέδριο πραγματοποιήθηκαν ομιλίες σε τρεις συνεδρίες με θέματα που αφορούσαν τις πολιτικές ισότητας στην Αυτοδιοίκηση, την ισόρροπη συμμετοχή των δύο φύλων στα όργανα λήψης αποφάσεων και την πορεία υλοποίησης του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων.
Η Αντιπεριφερειάρχης, Φανή Παπαθωμά παραβρέθηκε ως ομιλήτρια  στην Β΄ συνεδρία με θέμα “Ισόρροπη συμμετοχή των δύο φύλων στα όργανα λήψης αποφάσεων: Είναι τελικά θέμα ποσόστωσης;” με συνομιλήτριες τις κ.κ. Ελίζα Βόζεμπεργκ, Ευρωβουλευτή Νέας Δημοκρατίας, Χριστιάνα Καλογήρου, Περιφερειάρχη Βόρειου Αιγαίου, Ερμίνα Κυπριανίδου, Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών,  και Ντία Στούμπου-Ζαχαροπούλου, Περιφερειακή Σύμβουλο Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Με χαρά αποδέχτηκα να είμαι ομιλήτρια στο σημερινό συνέδριο, γιατί είχα την ευκαιρία να καταθέσω τις προσωπικές μου θέσεις και απόψεις, ως γυναίκα αλλά και ως αυτοδιοικητική.
Θέλω να τονίσω ότι ο σκοπός της διοργάνωσης τέτοιων συνεδρίων είναι η ενημέρωση αλλά και  η καταγραφή μιας υπαρκτής κατάστασης που συντηρεί και διαιωνίζει στερεότυπα και αντιλήψεις για διαφορετικούς κοινωνικούς ρόλους των αντρών και των γυναικών μέσα στην οικογένεια, στην εργασία, στην πολιτική και στην κοινωνία γενικότερα. Είναι η αφορμή για βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης που λειτουργεί σε βάρος των γυναικών και τις περιθωριοποιεί.
Από μόνα τους  τα διατάγματα και οι διακηρύξεις δεν μπορούν να άρουν τις ανισότητες.

Έφτασε η ώρα και είναι έτοιμες οι συνθήκες, για  να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη και από τα ευχολόγια στα πρακτικά αποτελέσματα», τόνισε σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης, Φανή Παπαθωμά.


Διαβάστε Περισσότερα »

Συγχαρητήρια στον Εμπορικό Σύλλογο Λιβαδειάς για τη "Λευκή Νύχτα" από το Επιμελητήριο Βοιωτίας

Το Επιμελητηριο Βοιωτίας συγχαίρει τον Εμπορικό Σύλλογο Λιβαδειάς και τους ανθρώπους του, για τις ιδιαίτερα επιτυχημένες εκδηλώσεις της «Λευκής Νύχτας 2017», που πραγματοποίησε, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, στην πόλη της Λιβαδειάς.
Οι εκδηλώσεις αυτές ενίσχυσαν αποδεδειγμένα την τοπική επιχειρηματικότητα, αναζωπύρωσαν το καταναλωτικό ενδιαφέρον και δημιούργησαν μια εορταστική ατμόσφαιρα, ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη στους κατοίκους της Λιβαδειάς και της Βοιωτίας.
Ευχόμαστε ολόψυχα την συνέχιση της δημιουργικής δραστηριότητας του Εμπορικού Συλλόγου.


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Ο Πρόεδρος
Παναγιώτης Αγνιάδης
Διαβάστε Περισσότερα »

Ψήφισμα για στήριξη σχολικών μονάδων των Δ. Δ. του Δήμου Λεβαδέων

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων κατά την συνεδρίασή του, την Τετάρτη 25-10-2017, αποφάσισε κατά πλειοψηφία την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:
“Το Δημοτικό Συμβούλιο ζητά να τηρηθεί η χωροταξική κατανομή για τη Β/θμια εκπαίδευση και να επανεξεταστεί η υπάρχουσα για την Α/θμια εκπαίδευση στην κατεύθυνση της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων και της στήριξης των σχολικών μονάδων της Δημοτικής Ενότητας Δαύλειας και όλων των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου μας.
Στην κατεύθυνση αυτή το Δημοτικό Συμβούλιο δεσμεύεται για όλες τις νόμιμες ενέργειες, στο χρόνο που οι χωροταξικές κατανομές εγκρίνονται από τις αρμόδιες Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης Βοιωτίας και την Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας.”
Διαβάστε Περισσότερα »

Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς:Η Κυριακή είναι υποχρεωτική αργία

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛIΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΕΠΑΡΧΙΑΣ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
     Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω ΣΗ 



ΚΥΡΙΑΚΗ  5 ΝΟΕΜΒΡΗ  2017
      ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

        Η ΚΥΡΙΑΚΗ  ΕΙΝΑΙ  ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ

     To
Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς συμμετέχει και στηρίζει την 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στο Εμπόριο, που προκήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017, ημέρα προγραμματισμένης Κυριακάτικης λειτουργίας όλων των Καταστημάτων.
 Η λειτουργία των καταστημάτων στις 5/11/2017 συμπίπτει με την περαιτέρω απελευθέρωση των Κυριακών που ψήφισε πρόσφατα η Κυβέρνηση στο συμπληρωματικό Μνημόνιο του Μάιου και μετά από επιταγή των δανειστών και των μεγαλοεργοδοτών.
Για τους εργαζόμενους στο εμπόριο, τους ανέργους , αλλά και τους μικρούς εμπόρους, έχει ήδη αποδειχθεί ότι το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές δεν τόνωσε την αγορά, δεν δημιούργησε νέες θέσεις εργασίας, καλύτερους μισθούς και δεν σώθηκε κανένα μικρομάγαζο από το «λουκέτο».
Το ακριβώς αντίθετο έχει συμβεί!
  Kαλούμε  όλους τους εργαζόμενους στο Εμπόριο να πάρουν μέρος στην απεργία και να διεκδικήσουν :
- Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα για όλο το χρόνο
- Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το
   ωράριο.
- Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
-Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.


                                     
Το     Δ.Σ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καλός ο καιρός με νεφώσεις από το βράδυ σε όλη τη χώρα

Μικρή αλλαγή στον καιρό σήμερα με λίγες νεφώσεις οι οποίες θα αυξηθούν το βράδυ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 21 βαθμούς σε περιοχές της χώρας.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις που στα βόρεια πελάγη θα φτάνουν τα 4 με 5 μποφόρ και στα υπόλοιπα πελάγη τα 5 με 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς και από τις μεσημεριανές ώρες και μετά βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Αττική

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα βόρεια και ανατολικά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 5 μποφόρ. Βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες ασθενείς μεταβλητοί.
Θερμοκρασία: από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: ασθενείς μεταβλητοί.
Θερμοκρασία: από 04 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: από 02 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: στα βόρεια γενικά αίθριος. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία από τα βόρεια σε βόρειους 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο η ελάχιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: στη Θεσσαλία γενικά αίθριος. Στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις πρωινές ώρες οπού στη Πελοπόννησο είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.
Θερμοκρασία: από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στη δυτική Κρήτη. Από το απόγευμα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες.
Θερμοκρασία: από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες παροδικές νεφώσεις και σταδιακά και από τα βόρεια γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια.
Θερμοκρασία: από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ