Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Τι και αν έπαιξε με 10; Δεν Χάνει στη Λιβαδειά!


Λευκή ισοπαλία στο ντέρμπι της Στερεάς Ελλάδας.
 Ο Λεβαδειακός ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος, ανέλαβε την κυριαρχία και είχε δύο πολύ καλέ ευκαιρίες για να σημειώσει γκολ, στο 7' με τον Μεντί και στο 43' με τον Τριποτσέρη, ο οποίος σημάδεψε το δοκάρι. Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν εξίσου δυνατά, έχασαν μία ακόμ α μεγάλη ευκαιρία με τον Τριποτσέρη στο 54', στο 62' όμως έμειναν με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Μεντί. Αυτός ήταν και ο λόγος που οι Βοιωτοί έχασαν ρυθμό και δεν κατάφεραν να βρούνε τον δρόμο προς τα δίχτυα της Λαμίας,αν και στο 90' ο Πίτι είχε μία καλή ευκαιρία, αλλά ο Επασί διατήρησε το 0-0.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στις καθυστερήσεις ο διαιτητής Σέζος διέκοψε για λίγο το ματς, επειδή έπεσε αντικείμενο πάνω στον δεύτερο βοηθό Κελαζόγλου. Ο Λεβαδειακός με την ισοπαλία ανέβηκε στην 5η θέση όπου συγκατοικεί με τον Πανιώνιο, έχοντας 15 βαθμούς, ενώ η Λαμία είναι 10η με 12.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Ζοσέ Ανιγκο παρέταξε την ομάδα του σε διάταξη 4-2-3-1 με τον Επασί στο τέρμα, τους Τσαμπούρη, Τριποτσέρη, Λεονάρντο και Μεντί στην άμυνα και δίδυμο κοφτών τον Ομπιόρα με τον Μητρόπουλο. Ο Γιουσούφ έπαιξε αριστερό εξτρέμ, ο Σίλβα δεξιό, επιτελικός ο Μπελγκαζουανί και επιθετικός ο Γιακουμάκης.

Τον ίδιο σχηματισμό ακολούθησε και ο Μπάμπης Τεννές για τη Λαμία. Ο Παπαδόπουλος υπερασπίστηκε την εστία. Την αμυντική τετράδα αποτέλεσαν οι Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Ασίγκμπα και Κουτρουμάνος. Ανασταλτικά χαφ έπαιξαν ο Ομολάντε με τον Μπλάζιτς. Στην αριστερή πτέρυγα εφορμούσε ο Ακόστα, στη δεξιά ο Βασιλαντωνόπουλος, δεκάρι έπαιξε ο Πίτι και στην κορυφή ο Ουάντερσον.

Λεβαδειακός: Επασί, Τσαμπούρης, Λεονάρντο, Τριποτσέρης, Μεντί, Μητρόπουλος, Νουάνκο (76' Νιάσε) - Γιουσούφ, Μπελγκαζουανί(73' Σουμπίνιο), Τόνι Σίλβα (64' Φαβάρο) - Γιακουμάκης

Λαμία: Παπαδόπουλος – Κουτρομάνος, Ασίγκμπα, Αναστασιάδης, Παντελιάδης – Όμο, Μπλάζιτς (84' Αναστασόπουλος) – Βασιλαντωνόπουλος, Πίτι, Ακόστα (59' Τσούκαλος) Βάντερσον (84' Φράγκος)

Η ΦΑΣΗ Το δοκάρι του Λεβαδειακού στο 43' ήταν η καλύτερη στιγμή της αναμέτρησης. Ο Τσαμπούρης εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα πέρασε από όλους και έφτασε στον Τριποτσέρη, που πλάσαρε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Παπαδόπουλου

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Δεν τα πήγε και τόσο καλά ο διαιτητής Σέζος, ο οποίος ξεσήκωσε διαμαρτυρίες καθώς απέβαλλε τον Μεντί με δύο κίτρινες μέσα σε 9 λεπτά. Επίσης έδειξε κίτρινη στον τερματοφύλακα, Επασί, για κράτημα της μπάλας εκτός περιοχής κάτι που δεν έγινε.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ Ο Λεβαδειακός ήταν καλύτερος είχε τις ευκαιρίες του έλειπε η ουσία όμως, δηλαδή το γκολ. Οι γηπεδούχοι επηρεάστηκαν από την αποβολή του Μεντί και δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Η Λαμία από την άλλη ήταν παθητική, αλλά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό της πλεονέκτημα.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ Ο Λεβαδειακός εντυπωσιάζει φέτος. Έχει μόνο μία ήττα και είναι δυνατός στην έδρα του, αλλά η Λαμία αποδείχτηκε σκηρό καρύδι. Το παιχνίδι δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, τουλάχιστον όμως ήταν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό ντέρμπι.
sportdog.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αλιάρτου

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο προέκυψε από τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στις 2 Οκτωβρίου,στον Εμπορικό Σύλλογο του Δήμου  Αλιάρτου  Θεσπιέων.
Σήμερα  συνήλθε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο για την συγκρότησή του  σε σώμα.
Από τις διαδικασίες εκλέχθηκαν:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Θεοδωρογιάννης Ταξιάρχης
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:Κολοβός Ηλίας
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:Μπινιάρης Κωνσταντίνος
ΤΑΜΙΑΣ:Κραβαρίτης Κωνσταντίνος
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Μελετίου Γεώργιος
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΤΑΜΙΑΣ: Θεοδωρογιάννης Ταξιάρχης
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ:Κολοβός Γεώργιος
ΜΕΛΟΣ: Καρανάσος Αλέξανδρος
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτά είναι τα Εκλογικά Κέντρα στη Βοιωτία για τις εκλογές στην Κεντροαριστερά

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ (ΑΕΔΔ)
             ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΝΕΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ (ΝΟΕ) ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΦΟΡΕΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
Η διεξαγωγή του πρώτου γύρου της εκλογής  του επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα κεντροαριστεράς έχει οριστεί  για τις 12 Νοεμβρίου και εάν απαιτηθεί, του δεύτερου γύρου,  για τις 19 Νοεμβρίου 2017.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί  από τις 8 το πρωί έως και τις 8 το βράδυ.

Δικαίωμα ψήφου έχουν οι προσερχόμενοι πολίτες, που είναι εγγεγραμμένοι στον Εθνικό Εκλογικό κατάλογο.

 Για να ψηφίσουν οι προσερχόμενοι οφείλουν, να επιδεικνύουν  ταυτότητα ή διαβατήριο, συμπληρώνουν και υπογράφουν την προβλεπόμενη αίτηση – δήλωση  και να καταβάλουν εισφορά/δωρεά για τα κάλυψη της δαπάνης ψηφοφορίας το ποσό των τριών (3) Ευρώ  κατ΄ ελάχιστο.
Στον δεύτερο γύρο (19-11-2017) ψηφίζουν μόνον οι εκλογείς που ψήφισαν στον πρώτο  γύρο (12-11-2017)

Τονίζεται ότι η συνδρομή στην οργάνωση των εκλογών είναι εθελοντική και όσοι επιθυμούν να πάρουν μέρος,  μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΑΕΔΔ www.dpekloges.gr,

  και να συμπληρώσουν την σχετική  φόρμα ακολουθώντας τις εκεί οδηγίες.

Τα Εκλογικά Κέντρα στην Π.Ε. Βοιωτίας

ΛΙΒΑΔΕΙΑ              αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου
ΘΗΒΑ                     Συνεδριακό Κέντρο
ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ           ΚΕΠ του Δήμου Σχηματαρίου
ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ       αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου
ΔΙΣΤΟΜΟ              αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου
ΑΛΙΑΡΤΟΣ             αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου
ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΓΙΟΣ     αίθουσα του πρώην  Δήμου Κορωνείας
ΔΟΜΒΡΑΙΝΑ        αίθουσα του πρώην Δήμου Θίσβης
ΠΥΛΗ                     αίθουσα του πρώην Δήμου Δερβενοχωρίων

ΕΙΣΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ

Η συμμετοχή είναι το πρώτο βήμα για να κτίσουμε μία μεγάλη προοδευτική παράταξη.


Ο Πρόεδρος της ΝΟΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
και εκπρόσωπος  της ΑΕΔΔ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΥΛΚΙΩΤΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ενίσχυση των νέων αγροτών της Στερεάς Ελλάδας


Άνοιξε το σύστημα υποβολής νέων αιτήσεων για την ενίσχυση των νέων αγροτών. Όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ θα παραμείνει ανοιχτό έως τις 26 Νοεμβρίου 2017 και προϋπόθεση για την συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι η υποβολή, από τους υποψήφιους, Δήλωσης Ενιαίας Ενίσχυσης.
«Στους αγρότες μας στηρίζεται ένα μεγάλο κομμάτι της εθνικής μας οικονομίας. Στη νέα γενιά των αγροτών στηρίζεται ο εκσυγχρονισμός της παραγωγής, οι καινοτόμες μέθοδοι και η ανάπτυξη των καλλιεργειών και του εμπορίου. Σε αυτή τη γενιά οφείλουμε να ανοίγουμε δρόμους, να είμαστε δίπλα της και να την υπηρετούμε παρέχοντας κάθε υπηρεσία και κάθε σχέδιό μας στη διάθεσή τους. Αυτούς τους ανθρώπους τους βλέπουμε ως συνεργάτες και συνοδοιπόρους για να αλλάξουμε τα πράγματα και στην τοπική οικονομίας μας. Γι’ αυτό, κάθε πρόγραμμα που τους βοηθά, είναι εργαλείο μας. Το στηρίζουμε και το προωθούμε» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης με αφορμή την έναρξη υποβολής των αιτήσεων.
Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τις προϋποθέσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της Περιφέρειας www.pste.gov.gr ή να επικοινωνούν στα τηλέφωνα:
Δ/νση Αγροτικής  & Αλιευτικής Πολιτικής                          τηλ.  2231353173 & 53150
ΔΑΟΚ  ΠΕ Βοιωτίας                                                        τηλ.  2261350163
ΔΑΟΚ  ΠΕ Εύβοιας                                                         τηλ.  2221353909 & 53924
ΔΑΟΚ ΠΕ Ευρυτανίας                                                     τηλ.  2237080250
ΔΑΟΚ ΠΕ Φθιώτιδας                                                      τηλ.  2231353160  & 53156
ΔΑΟΚ ΠΕ Φωκίδας                                                         τηλ. 2265350549
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Καταιγίδες από σήμερα το βράδυ

Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από τις βραδινές ώρες απόψε, Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, και από τα βορειοδυτικά.

Κύρια χαρακτηριστικά της επιδείνωσης του καιρού θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από ισχυρούς ανέμους 6-7 Μποφόρ και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις και θα επηρεάσουν:

    Αύριο Τρίτη (07-11-17) τα νησιά του Ιονίου (αρχικά τα βορειότερα και σταδιακά τα υπόλοιπα), την Ήπειρο και βαθμιαία από τις βραδινές ώρες τη δυτική Στερεά, τη δυτική Μακεδονία και τη δυτική Πελοπόννησο.
    Μεθαύριο Τετάρτη (08-11-17) εκτός από τις προαναφερθείσες περιοχές την υπόλοιπη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και πιθανώς πρόσκαιρα και τις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές.

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων προβλέπεται από το βράδυ της Τετάρτης.


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση Πούλου,Θηβαίου με την Υπουργό Πολιτισμού για την ανάδειξη ιστορικών μνημείων του Δήμου Λεβαδέων

Η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου και ο βουλευτής Βοιωτίας κ. Νίκος Θηβαίος θα συναντηθούν αύριο με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λυδία Κονιόρδου στο ΥΠ.ΠΟ.Α. όπου θα την ενημερώσουν για θέματα που αφορούν σε θέματα πολιτισμού, ανάδειξης ιστορικών μνημείων και ανάπτυξης νέων πολιτιστικών χώρων στο Δήμο Λεβαδέων.
Συγκεκριμένα η Δήμαρχος Λεβαδέων θα ενημερώσει και θα ζητήσει την στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού για τα ακόλουθα θέματα:
·        την ανάδειξη του Μεσαιωνικού Κάστρου Λιβαδειάς
·        την μουσιολογική μελέτη για την δημιουργία Πινακοθήκης Λαζαρή
·        την αξιοποίηση του κτιρίου του Παλιού Κρατικού για την στέγαση δομών πρωτοβάθμιας Υγείας του Δήμου Λεβαδέων
·        την προσθήκη πτέρυγας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χαιρώνειας για την στέγαση των σημαντικών ευρημάτων από την ανασκαφή του Προσηλίου και
·        την ένταξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων “Τροφώνια” στο Δίκτυο Ελληνικών Φεστιβάλ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Οργισμένη ανακοίνωση του Α.Ο. ΘΗΒΑ κατά Μπράτσου!

Την οργισμένη αντίδραση  του Α.Ο. ΘΗΒΑ προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του τεχνικού του Ολυμπιακού Βόλου, Κώστα Μπράτσου μετά τη χθεσινή ισοπαλία ανάμεσα στις δύο ομάδες.
Αναλυτικά:
Αναφέρθηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου Κώστας Μπρατσός ότι η Θηβα με την ανοχή των αξιωματούχων η Θήβα έκανε καθυστερήσεις και ότι έπαιζε αντιποδόσφαίρο κτλ. Του απαντάμε με πια ανοχή των αξιουματούχων δεν γράφτηκε η εισβολή οπαδού στον αγωνιστικό χώρο, η ρίψη αντικειμένων στον περιβάλλοντα χωρο του σταδίου (ταρτάν) και για τις ύβρεις προς την ομαδα μας και την πόλη της Θήβας.
Τον πάγκο της ομάδας μας κύριε Μπρατσό γιατί τον βρίζατε μάλλον είχατε την ανοχή του παρατηρητή. Τώρα όσο για το αντιποδόσφαιρο νομίζουμε οτι δεν απογορεύεται μαλλον μπερδευτήκατε με αντιαθλητικό παιχνίδι το οποίο δεν υπήρξε απο την πλευρά των ποδοσφαιριστών του ΑΟ ΘΗΒΑ και αν υπήρξε τηρήθηκε το Fair-play το οποίο δεν τηρήθηκε από την πλευρά σας στα όποια σκληρά μαρκαρίσματα κάνατε.
Για τις καθυστερήσεις που αναφερθήκατε όλες ήταν από σκληρό μαρκάρισμα στα οποία μπήκε ο γιατρός του αγώνα και μόνο σε ένα δεν μπήκε το οποίο ήταν κράμπα.
Ο ΑΟ ΘΗΒΑ δεν θα σας δώσει άλλοθι κύριε Μπρατσό διότι για άλλη μία φορά δεν καταφέρατε να κερδίσετε ούτε το ότι σε 7 αγωνιστικές έχετε τρείς νίκες οι οποιές δεν ικανοποιούν κάποιους δικού σας.
Η φιλοξενία δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή αφού κάποιοι επιτέθηκαν φραστικά εναντίον του Δ.Σ. που καθόταν στα επίσημα καθώς και όταν έφτασε η αποστολή της ομάδα μας δεν την υποδέχτηκε κανείς και έψαχνε μόνη της να βρει τα αποδυτήρια. Εμείς βέβαια θα φιλοξένησουμε στον 2ο γύρο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αποστολή του Ολυμπιακού Βόλου όπως κάνουμε με όλες τις ομάδες που έρχονται στο Δημοτικό στάδιο Θήβας.

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Την επείγουσα σύγκληση του Δημοτικού συμβουλίου για την εγκληματικότητα των Ρομά ζητά ο Σταμάτης Χαλβατζής

«ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ - ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ»


Μετά τα τελευταία περιστατικά επιθέσεων σε ανύποπτους πολίτες, από διαβιούντες στον οικισμό των Ρομά, τα οποία δυσφημούν το Δήμο μας και θέτουν θέμα δημόσιας ασφάλειας για όλους μας, ζητήσαμε την επείγουσα σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου, έτσι ώστε να προχωρήσουμε στις απαραίτητες αποφάσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Ανοικτή Επιστολή
Θέμα : Επείγουσα σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου
Προς : Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου κο Αθανάσιο Κοκοντίνη
Κύριε πρόεδρε,
τα αλλεπάλληλα περιστατικά παραβατικής συμπεριφοράς στα όρια της εγκληματικής δράσης, που σημειώθηκαν στο Δήμο μας, από διαβιούντες στον οικισμό των Ρομά, τα τελευταία εικοσιτετράωρα, αφ’ ενός δυσφημούν τον Δήμο μας (περίπτωση επισκεπτών ΚΑΠΗ Περιστερίου), αφ’ ετέρου δυναμιτίζουν  την ήδη τεταμένη κατάσταση, αφού πλέον γινόμαστε μάρτυρες φαινομένων αυτοδικίας (επίθεση σε ανύποπτους αγρότες, κατοίκους του Δήμου μας).

Επειδή πλέον είναι ορατός ο κίνδυνος η κατάσταση να ξεφύγει από κάθε έλεγχο, ζητούμε την άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου, με ταυτόχρονη κλήση αρμοδίων φορέων της πολιτείας και της περιφέρειας, για την λήψη δραστικών αποφάσεων, που θα προλάβουν τα χειρότερα.


Για την Δημοτική Παράταξη  « Δήμος Θηβαίων – Ώρα Ευθύνης »
Ο Επικεφαλής
Σταμάτης Η. Χαλβατζής
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ:ΕΠΕΙΓΟΝ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ANEΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ & ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ (ΑΕΔΔ)
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΝΕΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΠΕΙΓΟΝ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

 Σε έξι ημέρες, την Κυριακή 12 Νοέμβρη 2017, διεξάγονται σε όλη την χώρα οι εκλογές για την ανάδειξη του Ηγέτη του νέου Πολιτικού Φορέα της Κεντροαριστεράς. Οι διαδικασίες για την οργάνωση των εκλογών προχωρούν πυρετωδώς.
Στη Στερεά Ελλάδα χρειάζονται ακόμη αρκετοί εθελοντές για να στελεχώσουν τις Εφορευτικές Επιτροπές και τις Γραμματείες Υποδοχής των Εκλογικών Κέντρων. Στόχος μας είναι να έχουμε πλήρεις Εφορευτικές Επιτροπές έτσι ώστε να προχωρά κανονικά η ψηφοφορία και να διεξάγεται με εγγυήσεις διαφάνειας και κανονικότητας. Ενώ όλα τα εκλογικά Κέντρα είναι στελεχωμένα με τους Χειριστές για την ηλεκτρονική διασύνδεση του εκλογικού καταλόγου υπάρχουν αρκετά κενά σε εθελοντές για τις Εφορευτικές Επιτροπές.
Καλούμε όσους πολίτες επιθυμούν να συμμετάσχουν στην οργάνωση της εκλογικής διαδικασίας ως εθελοντές να το δηλώσουν το ταχύτερο δυνατόν στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://dpekloges.gr/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B5-%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%83/
 ή στο τηλέφωνο 6977694827 με sms δηλώνοντας Όνομα, Επώνυμο, Πατρώνυμο, Μητρώνυμο και έτος Γεννήσεως, κινητό τηλέφωνο και email.  Επίσης μπορούν να το δηλώσουν στους κατά νομό υπεύθυνους των εκλογών.
Τα Εκλογικά Κέντρα της Στερεάς Ελλάδας θα λειτουργήσουν στις ακόλουθες πόλεις και οικισμούς.
Βοιωτία: (9 Κέντρα, 11 Τμήματα)
 Αλίαρτος,
Δίστομο
Δόμβραινα
Θήβα
Λειβαδιά
Άγιος Γεώργιος
Ορχομενός
Πύλη
Σχηματάρι
Εύβοια (18 Κέντρα, 23 Τμήματα)
Χαλκίδα – Διοικητήριο ΠΕ.
Χαλκίδα - Κάνηθος (2ο ΚΑΠΗ)

Νέα Αρτάκη
Βασιλικό
Βαθύ Αυλίδος
Ιστιαία
Βασιλικά Ιστιαίας
Αιδηψός
Μαντούδι
Λίμνη
Ψαχνά
Στενή
Αμάρυνθος
Αλιβέρι
Αυλωνάρι
Κύμη
Κάρυστος
Σκύρος

Ευρυτανία: (5 Κέντρα, 5 Τμήματα)
Ραπτόπουλο
Κερασοχώρι
Καρπενήσι
Φουρνά
Μεγάλο Χωριό

Φθιώτιδα: (12 Κέντρα, 12 Τμήματα)
Κάτω Τιθορέα
Αμφίκλεια
Δομοκός
Λαμία
Λαμία- Παγκράτι
Αταλάντη
Μαλεσίνα
Σπερχειάδα
Μακρακώμη
Καμένα Βούρλα
Άγιος Κωνσταντίνος
Στυλίδα

Φωκίδα: (5 Κέντρα, 5 Τμήματα)
Άμφισσα
Ιτέα
Ερατεινή
Ευπάλιο
Λιδωρίκι


Ο Εκπρόσωπος της ΑΕΔΔ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ
Δικηγόρος, τ. Δήμαρχος Αυλώνος Ευβοίας
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι θα πάρουν το Κοινωνικό Μέρισμα. Τα εισοδηματικά κριτήρια

Το Κοινωνικό Μέρισμα θα είναι συνολικά 1,2 δισ. ευρώ. Από αυτά τα 700 εκατομμύρια θα μοιραστούν σε περίπου 274.000 οικογένειες. Υπολογίζεται ότι με τον τρόπο αυτό θα ωφεληθούν 630.000 άτομα.

Τα εισοδηματικά κριτήρια με την εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1:

- Άγαμος: Εισόδημα εξαμήνου 1.200 ευρώ – Ετήσιο εισόδημα 2.400 ευρώ

- Παντρεμένοι χωρίς παιδιά: Εισόδημα εξαμήνου 1.800 ευρώ – Ετήσιο 3.600 ευρώ.

- Οικογένεια με ένα παιδί: Εισόδημα εξαμήνου 2.100 – Ετήσιο 4.200 ευρώ

- Οικογένεια με 2 παιδιά: Εισόδημα εξαμήνου 2.400 – Ετήσιο 4.800 ευρώ

- Οικογένεια με τρία παιδιά: Εισόδημα εξαμήνου 2.700 – Ετήσιο 5.400 ευρώ

Επιπλέον θα ωφεληθούν οι συνταξιούχοι οι οποίοι είχαν παράνομες κρατήσεις για τον ΕΟΠΥΥ καθώς έχουν υπολογιστεί 300.000.000 ευρώ.

Έμμεσο όφελος θα έχουν όλοι οι καταναλωτές της ΔΕΗ καθώς άλλα 300.000.000 θα δοθούν ώστε να μην υπάρξει αύξηση τιμολογίων.

Παράλληλα η κυβέρνηση λέει ότι θα έχουν όφελος και χιλιάδες άτομα που επλήγησαν από την κρίση, ωστόσο δεν διευκρινίζεται ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι και με βάση ποια κριτήρια.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα -Τα σημαντικότερα γεγονότα της 6ης Νοεμβρίου


355: Ο ρωμαίος αυτοκράτορας Κωνστάντιος Β' δίνει τον τίτλο του Καίσαρα στον ανιψιό του Ιουλιανό, τον μετέπειτα Παραβάτη.

1860: Ο Αβραάμ Λίνκολν εκλέγεται 16ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

1901: Έλληνες φοιτητές διαμαρτύρονται για τη μετάφραση του Ευαγγελίου. Πυρπολούνται εφημερίδες.

1903: Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν επίσημα την ανεξαρτησία του Παναμά.

1913: Στην Ινδία, βρετανικά στρατεύματα συλλαμβάνουν το Μαχάτμα Γκάντι, ηγέτη του Κινήματος Παθητικής Αντίστασης, καθώς οδηγεί μια διαδήλωση Ινδών ανθρακωρύχων στην Νότια Αφρική.

1917: Α' Παγκόσμιος Πόλεμος: Λήγει η τρίτη μάχη του Υπρ, όταν οι Καναδοί και οι Αυστραλοί κυριεύουν το Πασεντάλε. Καταφέρνουν να προχωρήσουν μόνο 8 χλμ σε τρεις μήνες, ενώ ο αριθμός των νεκρών φτάνει τις 240.000.

1932: Εκλογές στη Γερμανία. Οι Εθνικοσοσιαλιστές του Χίτλερ παραμένουν πρώτο κόμμα στο Ράιχσταχ με το 33,1% των ψήφων και 196 έδρες, παρότι υφίστανται απώλειες.

1943: Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Οι Σοβιετικοί επανακτούν το Κίεβο, σχεδόν μετά από δυο χρόνια γερμανικής κατοχής.

1956: Κρίση του Σουέζ: Βρετανοί και Γάλλοι, μετά την απόφαση των Ηνωμένων Εθνών τερματίζουν την εκστρατεία στην Αίγυπτο.

1958: Εγκαινιάζεται το Διυλιστήριο πετρελαίου στον Ασπρόπυργο.

1960: Ο Παναθηναϊκός δίνει τον πρώτο επίσημο αγώνα του στην Ευρώπη. Αντιμετωπίζει για το Κύπελλο Πρωταθλητριών την τσεχοσλοβακική Σπάρτακ Χράντετς και χάνει με 1-0.

1964: Με απόφαση της Βουλής, στην οποία πλειοψηφεί η Ένωση Κέντρου, τερματίζεται το μετεμφυλιακό καθεστώς. Καταργούνται το Γ' Ψήφισμα, οι εξορίες και τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων.

1983: Ο Τουργκούτ Οζάλ κερδίζει τις εκλογές στην Τουρκία με το κόμμα της «Μητέρας Πατρίδας» και γίνεται πρωθυπουργός.

1985: Σκάνδαλο Irangate. Ο αμερικανικός τύπος αποκαλύπτει ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρέιγκαν επέτρεψε την αποστολή όπλων στο Ιράν, παρά την απαγόρευση.

1987: Το κλαμπ «Ρόδον», πρώην κινηματογράφος επί της οδού Μάρνη, ανοίγει τις πύλες του για τους φίλους του ροκ. Θα κλείσει το Μάιο του 2005, λόγω ιδιόχρησης.

1992: Η Ελλάδα υπογράφει στη Μαδρίτη τη Συνθήκη του Σένγκεν. Η Συμφωνία του Σένγκεν υπεγράφη στις 14 Ιουνίου 1985 στην κωμόπολη Σένγκεν του Λουξεμβούργου ανάμεσα σε πέντε κράτη μέλη των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΕΚ) (Βέλγιο, Γερμανία, Γαλλία, Λουξεμβούργο και Ολλανδία) και είχε ως στόχο την προοδευτική κατάργηση των ελέγχων στα κοινά σύνορα, την καθιέρωση της ελεύθερης κυκλοφορίας για όλα τα πρόσωπα, υπηκόους των κρατών που υπέγραψαν τη Συμφωνία, καθώς και την αστυνομική και δικαστική συνεργασία. Άλλα κράτη μέλη των ΕΚ και της ΕΕ που μεταγενέστερα υπέγραψαν Πρωτόκολλα και Συμφωνίες προσχώρησης στα δύο ανωτέρω διεθνή κείμενα ήταν η Ιταλία το 1990, η Ισπανία και η Πορτογαλία το 1991, η Ελλάδα το 1992, η Αυστρία το 1995 και η Δανία, η Φινλανδία και η Σουηδία το 1996 ενώ τα περισσότερες χώρες της Ε.Ε. είναι σήμερα μέλη της Ζώνης Σένγκεν.

1999: Διενεργείται δημοψήφισμα στην Αυστραλία με το ερώτημα να γίνει ή όχι η χώρα Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Οι Αυστραλοί αρνούνται την εισαγωγή ενός νέου μοντέλου διακυβέρνησης και με ποσοστό 55% περίπου αποφασίζουν τη συνέχεια του ισχύοντος πολιτειακού καθεστώτος, επιλέγοντας να διατηρήσουν την βρετανίδα μονάρχη ως αρχηγό του κράτους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις Δεκεμβρίου -Λίστα ανά Ταμείο

Από την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου ξεκινά η καταβολή των συντάξεων του Δεκεμβρίου 2017 στους συνταξιούχους των ασφαλιστικών Ταμείων.

Η πληρωμή των συντάξεων θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα στις 4 Δεκεμβρίου.

Αναλυτικά:

– Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 29 Νοεμβρίου 2017 ημέρα Τετάρτη.

– Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 29 Νοεμβρίου 2017 ημέρα Τετάρτη.

– Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την 1η Δεκεμβρίου 2017 ημέρα Παρασκευή.

– Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την 1η Δεκεμβρίου 2017 ημέρα Παρασκευή.

– Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 29 Νοεμβρίου 2017 ημέρα Τετάρτη.

– Το ΕΤΕΑ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις στις 04 Δεκεμβρίου 2017 ημέρα Δευτέρα.

– Τα υπόλοιπα Ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 29 Νοεμβρίου 2017 ημέρα Τετάρτη.

– Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν στις 29 Νοεμβρίου 2017 ημέρα Τετάρτη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αίθριος ο καιρός -Αραιή συννεφιά και τοπικές βροχές

Αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα Δευτέρα, με βαθμιαία αύξηση νεφώσεων από τα δυτικά. Στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο.

Άνεμοι νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ με σταδιακή ενίσχυση στο Ιόνιο στα 6 με 7 και πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ.

Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

 Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με βαθμιαία αύξηση νεφώσεων από τα δυτικά. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και σταδιακά νότιοι με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 06 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Βαθμιαία θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο. Το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο τα φαινόμενα είναι πιθανό να είναι ισχυρά.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στο ιόνιο 6 μποφόρ. Σταδιακά οι άνεμοι στο Ιόνιο θα ενισχυθούν στα 7 και πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Βαθμιαία και από τα δυτικά θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, σταδιακά θα στραφούν σε νοτίους με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 10 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, σταδιακά θα στραφούν σε νοτίους με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 14 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και σταδιακά μεταβλητοί.
Θερμοκρασία: από 15 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις από το απόγευμα.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, σταδιακά θα στραφούν σε νοτίους με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 11 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Το Δίστομο πανηγυρίζει -Πεντακάθαρη Νίκη του ΑΜΒΡΥΣΣΕΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Δίστομο σήμερα πανηγυρίζει για μιά απ΄ τις σημαντικότερες νίκες - η πιό μεγάλη βάση ονόματος αντιπάλου - πού έχει πετύχει ποτέ ο ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ στην 90χρονη διαδρομή του !!
- Μια ομάδα με παρουσίες στα μεγάλα εθνικά πρωταθλήματα η πιό παλιά ομάδα του Βόλου η Νίκη , τίμησε με κατάθεση στεφάνου την μνήμη των 228 συμπατριωτών μας στο μαυσωλείο Διστόμου, οπως αρμόζει σε ενα ιστορικό και μεγάλο σύλλογο !
Μπράβο στη διοίκηση της !
 - Έκπληκτοι όμως μετα το σημερινό αποτέλεσμα διαβάζουμε σε μεγάλη μερίδα των sites που δεν βρίσκονταν κάν στο γήπεδο .. και ασχολούνται με τα ρεπορτάζ των αγώνων Γ’ Εθνικής- που για εμάς είναι πρωτόγνωρα και άγνωστα- να δημιουργούν κλίμα ! Να αφήνουν αιχμές - για το γκόλ που πέτυχε η ομάδα μας.. για το αν «πατούσε γραμμή η οχι» η κεφαλιά πάσα του παίκτη μας..πρίν σκοράρει ο Κέβι Χύσι !!!
Καμία αναφορά για την υπεροχή της ομάδας μας σε ολόκληρο τον αγώνα για τις περισσότερες τελικές ..
 - Καμία αναφορά για το πέναλτι μάρς στον Ντοσάντος στο Β’ ημίχρονο -έχουμε πεί ξανά για ουτοπία να κερδίσει ο Αμβρυσσέας πέναλτι .... «Έχουμε στις 7 αγωνιστικές 4 πέναλτι που δεν δόθηκαν ποτέ »
- Καμιά αναφορά για την άδικη αποβολή του προπονητή μας επειδή ζήτησε φάουλ σε μια φάση χωρίς προειδοποίηση , για την ευκολία που δίνονται οι κάρτες εναντίων μας για διαμαρτυρία !!!
Ο παρατηρητής για μια ακόμη φορά είπε για πέναλτι στη φάση του 75’ υπέρ τού Αμβρυσσέα !!
 - Ζητήσαμε το 50/50 , ζητάμε ισονομία , κερδίσαμε δίκαια και πεντακάθαρα , ας σεβαστούν ολοι οι εμπλεκόμενοι επιτέλους την προσπάθεια μας , μην πυροβολείτε άδικα έναν υγιή σύλλογο που πρεσβεύει πολλά περισσότερα απο ενα ποδοσφαιρικό σωματείο .. και αγωνίζεται να κερδίσει τα πάντα μέσα στο τερέν !
Σεβαστείτε μας !!!
«Σεβαστείτε τον ΑΜΒΡΥΣΣΕΑ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΜΕ ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΟ 1928»
-Σεβαστείτε όλη την ιστορία του χωριού μας !

                                      Tο Δ.Σ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ