Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Βιβλιοπαρουσίαση στη Θήβα για την Τυφλοκωφή Helen Keller


ΚΑΛΕΣΜΑ
Παρουσίαση του βιβλίου «Από την Helen Keller στην Καλλιόπη Καρανικόλα» - Συμβολή στην ιστορία της εκπαίδευσης των τυφλοκωφών στην Ελλάδα, την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00 στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας.

Το ΕΕΕΕΚ ΘΗΒΑΣ (Λουτουφί) και το 5 Δημ. Σχολ. Θήβας, διοργανώνουν εκδήλωση, με αφορμή την 3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας, την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ.,  όπου θα παρουσιαστεί το βιβλίο: «Από την Helen Keller στην Καλλιόπη Καρανικόλα-Συμβολή στην ιστορία της εκπαίδευσης των τυφλοκωφών στην Ελλάδα», του Νίκου Δημητρίου.
Η
Helen Keller, ήταν Αμερικανίδα συγγραφέας, λέκτορας και ακτιβίστρια. Ήταν το πρώτο άτομο με κώφωση και τύφλωση που αποφοίτησε από πανεπιστήμιο το 1914. Υπήρξε υπέρμαχος του δικαιώματος της γυναικείας ψήφου, των εργατικών δικαιωμάτων και πολλών προοδευτικών κινημάτων. Η ιστορία της ζωής της ήταν μοναδική. Η ίδια χαρακτηρίστηκε ως το μεγαλύτερο θαύμα θέλησης του 20ου αιώνα και η ζωή της γυρίστηκε ταινία με τίτλο: The miracle worker (Τα χρόνια στο σκοτάδι). Το πέρασμά της από την Ελλάδα το 1946, και η αλληλογραφία της μετά την επίσκεψή της περιγράφονται στο βιβλίο.
Η Καλλιόπη Καρανικόλα, ήταν το πρόσωπο που με τους αγώνες της, ιδρύθηκε ο Σύλλογος Τυφλοκωφών στην Ελλάδα, και το πρώτο Σχολείο Τυφλοκωφών, με πρώτο δάσκαλο τον συγγραφέα του βιβλίου, κ. Νικόλαο Δημητρίου.
Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει από τους:
π. Σπυρίδωνα Βασιλάκο, ιερέα-συγγραφέα
και την
κ. Βίκη Γιαννούλη, φιλόλογο, με εκπαίδευση στην ελληνική νοηματική γλώσσα & στην γραφή braille
Θα παρουσιαστούν δρώμενα από τους μαθητές του 5ου Δημ. Σχολ. Θήβας και του ΕΕΕΕΚ Θήβας
Στον χώρου του Συνεδριακού Κέντρου θα λειτουργήσει Χριστουγεννιάτικο BAZAAR
Η ΚΕΛΛΕΡ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΤΗΣ ΤΟΜΣΟΝ

Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΤΥΦΛΟΚΩΦΗΣ ΚΕΛΛΕΡ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΤΥΦΛΩΝ ΟΤΑΝ ΗΡΘΕ ΕΛΛΑΔΑΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΚΕΛΛΕΡ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 1946
Διαβάστε Περισσότερα »

Υπόμνημα Αγνιάδη:Καταστροφική για τη Θήβα η παύση του Κέντρου Εκπαίδευσης Πυροβολικού

«Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού Θήβας»


Υπόμνημα απέστειλε το Επιμελητήριο Βοιωτίας στον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Δημήτριο Βίτσα, αναφορικά με την λειτουργία του
Κέντρου Εκπαίδευσης Πυροβολικού Θήβας .

Συγκεκριμένα, η επιστολή ανέφερε:
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ
«Το Επιμελητήριο Βοιωτίας, ως θεσμικός εκπρόσωπος της τοπικής επιχειρηματικότητας επιθυμεί να σας θέσει ένα σημαντικό θέμα, που έχει ανακύψει το τελευταίο χρονικό διάστημα και απασχολεί έντονα το τοπικό επιχειρείν, προκαλώντας ανησυχίες και εύλογους προβληματισμούς.
Συγκεκριμένα, δημοσιεύματα και φήμες φέρνουν την κυβέρνηση να εξετάζει το ενδεχόμενο να κλείσει το Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού Θήβας, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης ανασυγκρότησης των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσύλλεκτων Οπλιτών.
Οφείλουμε να εκφράσουμε την πλήρη αντίθεση μας σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, το οποίο θα περιλαμβάνει το κλείσιμο ή τον περιορισμό των δραστηριοτήτων του Κέντρου Εκπαίδευσης.
Όπως γνωρίζετε, τα τελευταία χρόνια, η επιχειρηματικότητα του τόπου μας, ιδιαίτερα η μικρομεσαία, διανύει μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο και τα λουκέτα καταγράφονται σωρευτικά. Οποιαδήποτε σκέψη για την παύση ή τον περιορισμό της λειτουργίας του στρατοπέδου θα ήταν καταστροφική για τις τοπικές επιχειρήσεις και θα αποτελούσε την χαριστική βολή στην βιωσιμότητα τους.
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, σας καλούμε για την άμεση παρέμβαση σας, ώστε να σταματήσει κάθε παρόμοιος καταστροφικός σχεδιασμός και είμαστε στην διάθεση σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση και συνεργασία.»

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Ο Πρόεδρος
Παναγιώτης Αγνιάδης
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι υποψήφιοι της ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ στις εκλογές του Επιμελητηρίου Βοιωτίας


Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Θήβας  σας ενημερώνουν ότι την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου  στη Λιβαδειά και την  Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017 στην Θήβα    θα διεξαχθούν οι  εκλογές για την ανάδειξη  του  νέου Διοικητικού  Συμβουλίου  του Επιμελητηρίου  Βοιωτίας.
Οι εκλογές στην Θήβα θα πραγματοποιηθούν   στην αίθουσα  Σ.Φ.Ε. (Επαμεινώνδα 2 )  από τις 8:00π.μ. έως 18:00μ.μ.
Δικαίωμα ψήφου  στις εκλογές έχουν τα οικονομικά  τακτοποιημένα μέλη.

Στόχος της ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ σε αυτές τις εκλογές είναι η δυναμική εκπροσώπηση των Επαγγελματιών και Βιοτεχνών στο Επιμελητήριο Βοιωτίας με ανθρώπους που γνωρίζουν τα προβλήματα των επαγγελματιών αλλά πιο πολύ έχουν την θέληση να διεκδικήσουν πράγματα για την πόλη μας.

Οι υποψήφιοι της Ομοσπονδίας βρίσκονται στα τμήματα Υπηρεσιών και Μεταποίησης στο συνδυασμό « Ανεξάρτητη Επιμελητηριακή Ενότητα» και είναι :

ΤΜΗΜΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ:

ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ - Πρόεδρος ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ , Πρόεδρος Σωματείου Εστιατορίων - Καφετεριών

ΓΡΕΑΣΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – Γεν .Γραμματέας  Σωματείου Κουρέων Κομμωτών

ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ – Γεν . Γραμματέας Σωματείου Ιδιοκτητών Φορτηγών –Αυτοκινήτων  Δ/Χ


ΚΟΤΖΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ – Αντιπρόεδρος Σωματείου Εστιατορίων – Καφετεριών

ΠΟΛΥΤΑΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ – Μέλος Σωματείου Εστιατορίων – Καφετεριών



ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ:

ΓΙΑΝΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – Πρόεδρος  Σωματείου Ιδιοκτητών Συνεργείων Επισκευής Αυτοκινήτων και Φανοποιών

ΚΩΝΣΤΑΣ – ΦΙΛΗΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ – Πρόεδρος Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Θήβας , Αντιπρόσωπος της Ομοσπονδίας  στην Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε

ΠΑΠΑΡΓΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – Πρόεδρος Συνδέσμου Υδραυλικών Θήβας

ΧΡΗΣΤΟΥ ΗΛΙΑΣ – Πρόεδρος Σωματείου Αρτοποιών Θήβας


Σε αυτές τις εκλογές η ψήφος στους υποψηφίους που εκπροσωπούν την Ομοσπονδία Επαγγελματιών – Βιοτεχνών Θήβας είναι πολύτιμη  και απαραίτητη γιατί μόνο ενωμένοι και συλλογικά μπορούμε να διεκδικήσουμε πράγματα για την πόλη μας.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
             ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ     ΧΡΗΣΤΟΥ ΗΛΙΑΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς: Ψεύδεται συνειδητά ο κ. Κόρδατζης

Ο κ. Κόρδατζης, τόσο σε εμφάνισή του σε περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό, όσο και με κείμενο ψηφίσματος που κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων, για μια ακόμα φορά απέκρυψε το γεγονός ότι η διαχείριση απορριμμάτων των Δήμων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που δεν διαθέτουν ΧΥΤΑ, είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ με βάση τις αποφάσεις των αρμόδιων οργάνων της Πολιτείας.
Για όλη τη χώρα, η Κυβέρνηση εξέδωσε υπουργικές αποφάσεις, προκειμένου να προστατευθεί η υγεία των κατοίκων των περιοχών που δεν διαθέτουν ΧΥΤΑ, να προστατευθεί το περιβάλλον, και να αποφευχθεί το ενδεχόμενο επιβολής βαρύτατων προστίμων από την ΕΕ, λόγω της λειτουργίας παράνομων χωματερών.
Με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης μας έναντι των δημοτών όλων των Δήμων της Στερεάς Ελλάδας, έναντι του περιβάλλοντος, έναντι του συμφέροντος της χώρας μας, εφαρμόζουμε τον νέο Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ), τον οποίο και ο κ. Κόρδατζης επικαλείται, είτε, ως συνήθως, ψευδόμενος για το περιεχόμενό του, είτε αγνοώντας το.
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι προϋφιστάμενες χωρικές ενότητες διαχείρισης απορριμμάτων (Διαχειριστικές Ενότητες) έχουν καταργηθεί.
Ο ΠΕΣΔΑ επιβάλλει τη διαχείριση των απορριμμάτων σε ΕΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, δηλαδή μια Διαχειριστική Ενότητα.
Τόσο με εξώδικό μας προς τον κ. Κόρδατζη, όσο και με δελτία τύπου μας, έχουμε γνωστοποιήσει τις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, τις  αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, και του Υπουργείου Εσωτερικών, με τις οποίες η διαχείριση των απορριμμάτων του συνόλου των Δήμων – μελών του Φορέα μας έχει κατανεμηθεί ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στους τέσσερις ΧΥΤΑ (Λαμία, Χαλκίδα, Θήβα, Ιστιαία) που διαχειρίζεται ο φορέας μας.
Όλα αυτά τα έγγραφα, με αριθμούς και ημερομηνίες, τα γνωστοποιήσαμε με εξώδικη επιστολή στον κ. Κόρδατζη.
Τα γνωρίζει όλα.
Για το λόγο αυτό, τα απόβλητα των 20 από τους 25 Δήμους της Περιφέρειας, τα διαχειρίζεται ο Φορέας μας, ο οποίος έχει την ευθύνη λειτουργίας των ΧΥΤΑ Λαμίας, Χαλκίδας, Θήβας και Ιστιαίας.
Οι ΧΥΤΑ αυτοί λειτουργούν τηρώντας απολύτως την προβλεπόμενη νομοθεσία, διασφαλίζοντας και τη δημόσια υγεία, και την προστασία του περιβάλλοντος.
Όλα αυτά τα γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Κόρδατζης.
Γνωρίζει ότι ο συγκεκριμένος τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων, είναι επιλογή της Κυβέρνησης.
Συνεχίζει όμως συνειδητά να ψεύδεται.
Επίσης, ο κ. Κόρδατζης επιμένει ότι ο ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας Α.Ε. συστάθηκε παράνομα και νομιμοποιήθηκε εκ των υστέρων, με νομοθετική παρέμβαση.
Ο κ. Κόρδατζης ΨΕΥΔΕΤΑΙ και το γνωρίζει πολύ καλά.
ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗ.
Αντιθέτως υπήρξαν 3 ομόφωνες αποφάσεις, 2 ανωτάτων δικαστηρίων (Συμβούλιο της Επικρατείας & Ελεγκτικού Συνεδρίου) και ενός οργάνου της Πολιτείας (Νομικό Συμβούλιο του Κράτους), σύμφωνα με τις οποίες καταδείχθηκε πανηγυρικά η νομιμότητα της σύστασης και λειτουργίας του Φορέα μας.
Με όλες αυτές τις αποφάσεις, έγινε απολύτως σαφές ότι ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ συστάθηκε και λειτουργεί νόμιμα ο Φορέας μας
Και ενώ εμείς, λειτουργώντας νόμιμα, διασφαλίζουμε απολύτως τη διαχείριση των αποβλήτων των Δήμων μελών του Φορέα μας, τηρώντας στο ακέραιο τη σχετική νομοθεσία, προστατεύοντας τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, και διασφαλίζοντας τη μη επιβάρυνση των Ελλήνων πολιτών με πρόστιμα από τη λειτουργία παράνομων χωματερών, ο φορέας μας δέχεται αήθεις και συκοφαντικές επιθέσεις, με σκοπό να… αποτραπεί η σύμφωνη με το νόμο διαχείριση των αποβλήτων της Στερεάς Ελλάδας !
Γιατί αυτό ακριβώς σημαίνει η πρόταση να μην γίνονται δεκτά τα απορρίμματα των Δήμων που δεν διαθέτουν ΧΥΤΑ:
Να ανοίξουν δηλαδή ξανά στη Στερεά Ελλάδα οι χωματερές. 
Αυτό θέλει ο κ. Κόρδατζης.
Θαυμάστε περιφερειακή, αυτοδιοικητική, περιβαλλοντική, οικολογική συνείδηση!!!
Φυσικά, δεν περιμένουμε από τον κ. Κόρδατζη να επανορθώσει τα ψεύδη και τις συκοφαντίες του.
Εμείς δεν λειτουργούμε με «αυταπάτες».
Υπάρχουν αρμόδια όργανα της Πολιτείας για αυτόν τον σκοπό.
Έχουμε όμως την περιέργεια να δούμε, αν θα συνεχίσουν να καλύπτουν τον κ. Κόρδατζη, όσοι έσπευσαν να τον  υπερασπιστούν  και να παράσχουν πολιτικό άλλοθι στις συκοφαντίες του.
Ίσως, μέχρι τώρα, ο κ. Κόρδατζης να είχε το άλλοθι της άγνοιας.
Όμως, μετά την επίδοση του εξωδίκου μας, ο κ. Κόρδατζης δεν έχει πιά τη δικαιολογία ότι δεν ήξερε.
Ξέρει, και συνεχίζει συνειδητά το δρόμο της αθλιότητας που επέλεξε, ευτελίζοντας κάθε έννοια σοβαρότητας, αξιοπιστίας, πολιτικού λόγου αλλά και διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις.
Και τώρα πιά, ξέρουν και όσοι με δημόσιες δηλώσεις τους, χαρακτήρισαν «πολιτική κριτική» τις συκοφαντίες του, επιλέγοντας έτσι να ταυτιστούν μαζί του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαθήματα Παραδοσιακού και Σύγχρονου τραγουδιού από τον "ΔΗΜΟΦΙΛΟ" Θεσπιών

 O ΔΗΜΟΦΙΛΟΣ από το Δεκέμβριο 2017 ξεκινά μαθήματα για
μεικτή χορωδία παραδοσιακού/Σύγχρονου τραγουδιού. Στη χορωδία έχουμε σκοπό να ανακαλύψουμε το κορυφαίο μουσικό όργανο που όλοι μας έχουμε, τη φωνή μας! Δουλεύουμε ομαδικά επάνω στους μουσικούς δρόμους, τον αυτοσχεδιασμό και τους σκοπούς, εντρυφώντας στη στεριανή αλλά και νησιωτική μας παράδοση. Ασκούμαστε στους μηχανισμούς της αναπνοής και της άρθρωσης. Και κατανοούμε τη σημασία του ρυθμού και του μέτρου. Η χορωδία απευθύνεται σε όλους όσους αγαπούν το τραγούδι και τη μουσική ανεξαρτήτου ηλικίας!
Διδάσκει η κυρία Ελένη Λαζάρου
Μηνιαία συμμετοχή: 15 €
Για πληροφορίες και δηλώσεις στο τηλέφωνο 6987072473
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΣΥΝ Βοιωτίας: "Αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά"


ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ   ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ             
  ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Το παράρτημα Βοιωτίας του Εθνικού Συμβουλίου Κατά των Ναρκωτικών (Ε.Σ.Υ.Ν.) εκφράζει την αντίθεσή του στην πρόθεση της Κυβέρνησης να νομιμοποιήσει τη  χρήση κάνναβης για «θεραπευτικούς» σκοπούς, στα πλαίσια της γενικότερης συζήτησης για την παραγωγή, επεξεργασία και εξαγωγή σκευασμάτων φαρμακευτικής κάνναβης από φαρμακοβιομηχανίες.
Παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της Κυβέρνησης  πως η νομιμοποίηση αφορά τη «θεραπευτική» και μόνο χρήση, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης    κ. Τσιρώνης, αποκάλυψε χωρίς προσχήματα πως ουσίες που δεν είναι εξαρτησιογόνες, όπως το χασίς (!!), θα πρέπει να μπορούν να καλλιεργούνται για ατομική - ψυχαγωγική χρήση ακόμη και στο μπαλκόνι…  Όσον αφορά τα υπόλοιπα ναρκωτικά και την ηρωίνη,  θα πρέπει -λέει- να διακινούνται δωρεάν στα νοσοκομεία για να μην υπάρχει αυτή                          η «αθλιότητα» στους δρόμους. Βασικό επιχείρημα της Κυβέρνησης αλλά και των διαφόρων υποστηρικτών του νομοσχεδίου, είναι το τεράστιο οικονομικό όφελος που τάχα θα αποφέρει στην οικονομία της χώρας.
Προσπαθούν επίμονα να αθωώσουν την δήθεν ακίνδυνη κάνναβη.
Επισημαίνουμε:
Η κάνναβη είναι εξαρτησιογόνος ουσία. Παρά τις διαφορές στην φαρμακολογική και τοξική της δράση ανήκει στα λεγόμενα ναρκωτικά και στην κατηγορία των ψυχοτρόπων ουσιών που προκαλούν εθισμό και εξάρτηση, κάτι που αποδεικνύεται και από τα  στοιχεία του ΚΕΘΕΑ:
1 στους 4 ενήλικους που ζητά βοήθεια από τις υπηρεσίες του, επιθυμεί να απεξαρτηθεί από την κάνναβη
πάνω από 6 στους 10 έφηβους χρήστες που απευθύνονται στο ΚΕΘΕΑ είναι εξαρτημένοι από κάνναβη.
Το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για τα ναρκωτικά και ο ΟΗΕ στα πλαίσια της ετήσιας έκθεσής του καταγράφουν σταθερά την αύξηση της χρήσης στις χώρες όπου νομιμοποιήθηκε η κάνναβη:  Ολλανδία 38% , Τσεχία 43%  η χρήση σε 15χρονους μαθητές.  (Αντίστοιχο ποσοστό στην  Ελλάδα 9,1%).


Για την νομιμοποίηση της ιατρικής χρήσης της κάνναβης, είναι σημαντικό  να διαχωριστεί ξεκάθαρα η «φυτική κάνναβη ως φάρμακο»,  από τη χρήση των προϊόντων αυτής σε συγκεκριμένες μορφές - σκευάσματα για ιατρικούς σκοπούς, με συγκεκριμένες ενδείξεις και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Πίσω από το προκάλυμμα της «θεραπευτικής» κάνναβης δίνεται η δυνατότητα σε επιχειρηματικούς ομίλους να κερδοφορήσουν, πατώντας στην απελπισία ανθρώπων που υποφέρουν από σοβαρά - χρόνια νοσήματα κι έρχονται αντιμέτωποι με τις τεράστιες ελλείψεις στο σύστημα Υγείας.
Η νομιμοποίηση της κάνναβης για «θεραπευτικούς» σκοπούς χωρίς συγκεκριμένους όρους και περιορισμούς τόσο στην έρευνα και την παραγωγή όσο και στην επεξεργασία-αποθήκευση-διανομή από  το ίδιο το κράτος, αποτελεί το δούρειο ίππο της νομιμοποίησής της για «ψυχαγωγικούς» σκοπούς.
Το Ε.ΣΥ.Ν.  καλεί τη νεολαία και όλους τους μαζικούς φορείς του αντιναρκωτικού κινήματος, να οργανώσουν και να κλιμακώσουν τη δράση τους ενάντια στη νομιμοποίηση της κάνναβης.
Για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά, που οι νέοι με καθαρό μυαλό και ψυχή παλεύουν και διεκδικούν το μέλλον που τους αξίζει.
Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών
Παράρτημα νομού Βοιωτίας

Διαβάστε Περισσότερα »

1η Αμφικτυονία Φυσικών Επιστημών - Πανελλήνιο Συνέδριο στην Αντίκυρα/ Παραλία Διστόμου

“Η Φυσική μαγεύει την Βοιωτία”
1η Αμφικτυονία Φυσικών Επιστημών  - Πανελλήνιο Συνέδριο στην Αντίκυρα/
Παραλία Διστόμου

    Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη στην Αντίκυρα / Παραλία Διστόμου, τριήμερο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο 1η Αμφικτυονία Φυσικών Επιστημών “H Φυσική Μαγεύει τη Βοιωτία”.
   Ήταν μια συνδιοργάνωση της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ( Π. Ε. Βοιωτίας ), του Δήμου Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας και της Δ/νσης Β’/θμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας .
   Στόχος του Συνεδρίου ήταν η καταγραφή της τρέχουσας επιστημονικής γνώσης σχετικά με τη γένεση,  την πρόληψη και  την αντιμετώπιση των σεισμών.
   Με δεδομένο ότι η άγνοια τιμωρεί και η γνώση σώζει , πιστεύουμε ότι οι πρωτότυπες και καινοτόμες ιδέες που κατατέθηκαν θα αποτελέσουν κίνητρο δράσης για όλους τους εμπλεκόμενους .
   Παράλληλα με την ανάπτυξη του σχετικού επιστημονικού πεδίου έγινε ιδιαίτερη ανάδειξη της πολιτισμικής κληρονομιάς της ευρύτερης περιοχής , προβολή των τουριστικών και ιστορικών σημείων , καθώς και η βιομηχανική και τεχνολογική δραστηριότητα σε αυτή.

*Όσιος Λουκάς (Αγία Σοφία της Ρούμελης )
*Μαυσωλείο και μουσείο Διστόμου
*Αράχωβα, η κοσμοπολίτισσα του Χειμώνα
 και οι εγκαταστάσεις του Αλουμινίου της Ελλάδος , αποτέλεσαν σημεία επισκέψεων και περιηγήσεων των συμμετεχόντων.

Κλείνοντας η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Βοιωτίας  κ. Φανή Παπαθωμά τόνισε ότι:

“ Διδασκόμαστε καθημερινά, ώστε να προλαμβάνουμε φυσικές καταστροφές και συμβαδίζουμε με την ιστορία , αναδεικνύοντας τα πολιτιστικά, πολιτικά και οικονομικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας”.
 


Διαβάστε Περισσότερα »

Επίσκεψη Δημοσιογράφων στην Αλίαρτο. Σε δυναμική φάση η προβολή του Δήμου

Επίσκεψη Δημοσιογράφων στην Αλίαρτο. Σε δυναμική φάση η προβολή του Δήμου μας
      Πραγματοποιήθηκε στην Αλίαρτο, το Σάββατο 25-11-2017,επίσκεψη 15 δημοσιογράφων από διάφορες περιοχές της χώρας.Τους Δημοσιογράφους υποδέχτηκε ο Δήμαρχος κος Ντασιώτης Γ, με συνεργάτες του και τους ξενάγησε στο «Ψηφιακό Μουσείο Χριστιανικής Βοιωτίας» και στους Κήπους.
     Η πρωτοβουλία εντάσσεται στα πλαίσια της δυναμικής παρέμβασης για την τόνωση της επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης στο νομό που υλοποιεί το Επιμελητήριο Βοιωτίας. Κρίνοντας αναγκαία την αξιοποίηση των πόρων της περιοχής για την υπέρβαση της οικονομικής κρίσης και θεωρώντας ότι η Βοιωτία διαθέτει ένα εξαιρετικό πολιτιστικό κεφάλαιο, το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει μοχλό για την τουριστική ανάπτυξη του νομού και το οποίο, όμως, παραμένει αναξιοποίητο, ανέλαβε το Επιμελητήριο μια σειρά πρωτοβουλίες για την ανάδειξη και προβολή του κεφαλαίου αυτού.
      Οι πρωτοβουλίες αυτές υλοποιούνται με το συνολικό τίτλο «Βοιωτία – Διαδρομές στην Ιστορία» και συγχρηματοδοτούνται από πόρους του Επιμελητηρίου και το Τοπικό Πρόγραμμα Leader της Ελικώνας- Παρνασσός ΑΑΕ ΟΤΑ. Στο πλαίσιο αυτό έχουν παραχθεί μια σειρά έντυπα γύρω από τον Αγροτικό Πολιτισμό, τα Αρχαιολογικά και τα Βυζαντινά Μνημεία της Βοιωτία.

       Υποδεχόμενος τους επισκέπτες ο κος Δήμαρχος τόνισε την σημαντική θέση της Βοιωτίας στον πολιτιστικό χάρτη, αλλά και τη θέση του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων σε αυτόν. Επεσήμανε την ανάγκη της προβολής, η οποία εκτός από ιστορικό μας χρέος, αποτελεί και μέσο για την ενίσχυση του τοπικού εισοδήματος, αλλά και  όχημα για την αλλαγή της νοοτροπίας όλων μας.
      Της επίσκεψης στο Δήμο μας προηγήθηκε εκδήλωση, την Παρασκευή 24-11-2017,στο Επιμελητήριο Βοιωτίας στη Λιβαδειά με θέμα ««Ο Πολιτισμός - Κεφάλαιο στην Τουριστική Ταυτότητα της Βοιωτίας», όπου παραβρέθηκε και μίλησε ο Δήμαρχος, αναφερόμενος στο τρίπτυχο « Βοιωτία των μύθων, της ιστορίας και του φυσικού - παραγωγικού περιβάλλοντος». Στην ομιλία του ο Δήμαρχος κάλεσε  τους δημοσιογράφους να γνωρίσουν και αυτές τις πτυχές του νομού μας που συνέβαλαν στη διαμόρφωση της ιστορικής μας ταυτότητας, αλλά και παγκόσμιων ιδεών και ανέλυσε το σχέδιο της Δημοτικής Αρχής για την Πολιτιστική-Τουριστική προβολή του Δήμου, σε συνέχεια της πρόσφατης πρωτοβουλίας που έλαβε. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων, κατέχει σημαντική θέση, με τον Ελικώνα των Μουσών, την αυτοθυσία των 700 Θεσπιέων, τους καταρράκτες της Πέτρας, την Κωπαϊδα και το αγροτοβιομηχανικό συγκρότημα αποξήρανσή της, αλλά και τη σημερινή του παρουσία με τις σύγχρονες αθλητικές του εγκαταστάσεις .
       Οι επισκέπτες εντυπωσιάστηκαν,τόσο από το Ψηφιακό Χριστιανικό Μουσείο, όσο και από τον περίπατο στους Κήπους, ενώ είναι βέβαιο ότι πολλοί αναγνώστες  στις περιοχές του θα διαβάσουν κολακευτικά πράγματα για το Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων


Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτο: Κλέβουν ελιές από τα χωράφια!



Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας λαμβάνοντας υπόψη τις συνεχιζόμενες κλοπές ελαιοκάρπου από τα ελαιοπερίβολα, όπως καταγγέλονται από ελαιοκαλλιεργητές της Φθιώτιδας, παρακαλεί τους ιδιοκτήτες ελαιοτριβείων και τους εμπόρους βρώσιμων ελιών, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την παραλαβή του ελαιοκάρπου από άγνωστα σε αυτούς άτομα. Σε περίπτωση που παρατηρήσουν κάτι περίεργο να απευθύνονται στην αστυνομική αρχή.
Επιπλέον πιστεύουμε ότι η αλληλοβοήθεια και η συνεργασία μεταξύ των αγροτών ίσως βοηθήσει στον περιορισμό του φαινομένου αυτού, ενός επιπλέον πλήγματος στα τόσα που μέχρι τώρα έχουν δεχτεί.

                        Ο Αντιπεριφερειάρχης
                        Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής

                            Κωνσταντινος Αποστολόπουλος
Διαβάστε Περισσότερα »

29 θέματα σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων

Με την παρούσα, σας προσκαλούμε σε  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67  του Ν. 3852/10, που θα πραγματοποιηθεί την 27η του μηνός  Νοεμβρίου  του έτους 2017, ημέρα Δευτέρα και ώρα 6.30 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων στο Παλαιό Δημαρχείο – Πλ. Εθνικής Αντίστασης, 

      Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι :

1. Έγκριση Κανονισμού Άρδευσης Δήμου Λεβαδέων.
2. Έγκριση Κανονισμού  για τον  καθορισμό Δημοτικών Κοινόχρηστων Χώρων προς ενοικίαση για το έτος 2018  (40/2017 Απόφαση ΕΠΟΙΖΩ)
3. Καθορισμός Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (Τ.Α.Π) για το  οικονομικό έτος 2018 και εφεξής. (468/2017 Απόφαση Ο.Ε)
4. Καθορισμός  τελών και δικαιωμάτων για τη χρήση των Δημοτικών Κοιμητηρίων για το οικονομικό έτος 2018 και εφεξής.(469/2017 Απόφαση Ο.Ε)
5. Καθορισμός  τελών διέλευσης και τελών χρήσης  δικαιωμάτων διέλευσης  για το οικονομικό έτος 2018 και εφεξής.(470/2017 Απόφαση Ο.Ε)
6. Καθορισμός  τελών  διαφήμισης για το οικονομικό έτος 2018 και εφεξής.(471/2017 Απόφαση Ο.Ε)
7. Καθορισμός  τελών κοινόχρηστων χώρων, για το οικονομικό έτος 2018 και εφεξής   (478/2017 Απόφαση Ο.Ε) .
8. Καθορισμός  τελών καθαριότητας και φωτισμού για το οικονομικό έτος 2018  .(483/2017 Απόφαση Ο.Ε) .
9. Τροποποίηση τεχνικού προγρ/τος εκτελεστέων έργων έτους 2017.
10. Τροποποίηση τεχνικού προγρ/τος εκτελεστέων έργων έτους 2018.
11. Αναμόρφωση προϋπολογισμού χρήσης 2017 (488/2017 Απόφαση Ο.Ε)
12. Προγραμματισμός συνδιοργάνωσης Αθλητικής εκδήλωσης στις 21/1/2018 με την ονομασία “3ος αγώνας δρόμου Mountain trail 2018 Λιβαδειάς “.
13. Πραγματοποίηση εορταστικών εκδηλώσεων Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς
14. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης ποσού 8.500,00ΕΥΡΩ για Εκδηλώσεις εορτασμού Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.
15. Ανατροπή Αποφάσεων Ανάληψης Υποχρέωσης.
16. Κατανομή συνολικού ποσού 87.418,68 (Δ΄δόση 2017) για κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης του Δήμου
17. Εγκριση 3ου Ανακεφαλαιωτικού & Τακτοποιητικού Πίνακα του έργου : “ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ”
18. Τροποποίηση εγκεκριμένης κυκλοφοριακής μελέτης σε τμήμα της οδού Δημ. Χρήστου Παλαιολόγου. (41/2017 Απόφαση ΕΠΟΙΖΩ)
19. Έγκριση Πρωτοκόλλων Οριστικής παραλαβής Παροχής Υπηρεσίας για την εργασία “Τεχνικός Ελεγχος οχημάτων ΚΤΕΟ”
20. Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής παραλαβής Παροχής Υπηρεσίας για την παροχή υπηρεσιών -συνδρομή Β΄εξαμήνου “ΝΟΜΙΚΗ ΒΑΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ”
21. Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής παραλαβής Παροχής Υπηρεσίας για την παροχή υπηρεσιών  “ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ”
22. Έγκριση  καταχωρήσεων στον ηλεκτρονικό τύπο για ενημέρωση και προβολή δραστηριοτήτων του Δήμου Λεβαδέων
23. Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής παραλαβής Παροχής Υπηρεσίας για την παροχή υπηρεσιών στις εκδηλώσεις εορτασμού 28ης Οκτωβρίου 2017 στην Τ.Κ  Αγίου   Γεωργίου
24. Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής Παροχής Υπηρεσίας  για την παροχή υπηρεσιών «ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΤΗΡΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ  ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ »
25. Εγκριση γενομένων δαπανών για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων εορτασμού 28ης Οκτωβρίου 2017 στην Τ.Κ Αγίου Γεωργίου
26. Μεταβολές σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης
27. Παραχώρηση εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών του Εσπερινού Γυμνασίου & Λ.Τ Λιβαδειάς στο Ι.Ε.Κ. Λιβαδειάς
28. Έγκριση μετακίνησης Δημοτικών, Τοπικών Συμβούλων στα Ιωάννινα  για την συμμετοχή τους στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ  από   30/11/ έως 2/12/2017  και  διάθεση πίστωσης ποσού 1.860,00 €  για την κάλυψη των δαπανών μετακίνησης, διαμονής, ημερήσιας αποζημίωσης.
29. Αντικατάσταση μέλους  Διοικητικού Συμβουλίου της  Δ.Ε.Υ.Α.Λ

                                       
                                  O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


                                                     
                                         ΑΝΔΡΕΑΣ Γ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Πότε και πώς σβήνονται τα πρόστιμα σε τέλη κυκλοφορίας

Τι πρέπει να κάνουν οι φορολογούμενοι

Στη διαγραφή των προστίμων που επιβλήθηκαν σε ιδιοκτήτες αυτοκινήτων οι οποίοι δεν πλήρωσαν τέλη κυκλοφορίας για τα έτη 2013-2015 επειδή έλαβαν ειδοποιητήρια με μηδενικά πληρωτέα ποσά προχωρά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων . Η ΑΑΔΕ αναγνωρίζει ότι η μη εξόφληση των τελών δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα των συγκεκριμένων φορολογουμένων.

Για να διαγραφούν όμως τα πρόστιμα οι φορολογούμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην εφορία τους.

Πιο συγκεκριμένα κατά την διαδικασία βεβαίωσης ανείσπρακτων τελών κυκλοφορίας ετών 2013-2017 μετά των αναλογούντων προστίμων, «ανέκυψε το ζήτημα της χρέωσης τελών κυκλοφορίας και επιβολής προστίμων στις περιπτώσεις οχημάτων για τα οποία στην εκδοθείσα από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών άδεια κυκλοφορίας δεν αναγράφηκαν οι εκπομπές CO2, με αποτέλεσμα να εκδίδονται μέχρι και το έτος 2015 ειδοποιητήρια πληρωμής με μηδενική αναγραφή τελών κυκλοφορίας, παρόλο που είχαν πληρωθεί κανονικά τα εν λόγω τέλη κατά την αγορά των οχημάτων, κατά το πρώτο έτος κυκλοφορίας τους στην Ελλάδα».

Η Α.Α.Δ.Ε. λαμβάνοντας υπόψη ότι στις ανωτέρω περιπτώσεις η μη καταβολή τελών κυκλοφορίας δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα των φορολογουμένων, αποφάσισε:

1. Να διαγραφούν τα επιβληθέντα πρόστιμα και τυχόν καταβληθέντα ποσά να επιστραφούν κατόπιν υποβολής σχετικών αιτήσεων των φορολογουμένων.

2. Να επιστραφούν τυχόν καταβληθέντα ποσά προστίμων. Για την επιστροφή των ποσών απαιτείται η διαπίστωση περί του αχρεώστητου με σχετική πράξη της βεβαιούσας αρχής, ήτοι με σχετικό Πρακτικό ή Απόφαση του Προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ. ή οποιαδήποτε άλλη διαδικασία (π.δ. 16/1989), από την οποία να προκύπτει ο εκ των υστέρων λόγος του αχρεώστητου, με την οποία να αποφασίζεται η διαγραφή του επίμαχου ποσού και η επιστροφή του.
news.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα -Τα σημαντικότερα γεγονότα της 27ης Νοεμβρίου

1826: Ο Άγγλος φαρμακοποιός Τζον Γουόκερ εφευρίσκει τα σπίρτα.

1895: Ο Σουηδός βιομήχανος και εφευρέτης Άλφρεντ Νόμπελ υπογράφει τη διαθήκη του, με την οποία αφιερώνει το μεγαλύτερο μέρος της τεράστιας περιουσίας του για την απονομή ετήσιων επιστημονικών βραβείων που θα φέρουν το επώνυμό του στη Φυσική, τη Χημεία, τη Φυσιολογία-Ιατρική, τη Λογοτεχνία και την Ειρήνη.

1900: Ανακαλύπτεται στα Κύθηρα μεγάλος αρχαιολογικός θησαυρός που χρονολογείται στα 300 π.Χ.

1912: Η Αλβανία παρουσιάζει τη νέα σημαία της, το δικέφαλο αετό του Βυζαντίου σε φόντο κόκκινο.

1914: Καταστροφικός σεισμός συγκλονίζει τη Λευκάδα με 16 νεκρούς. Ακολουθεί τσουνάμι.

1919: Η Βουλγαρία υπογράφει με τους Συμμάχους τη Συνθήκη του Νεϊγύ, η οποία, μεταξύ άλλων, καθορίζει την πολεμική αποζημίωση και αναγνωρίζει την ανεξαρτησία της Γιουγκοσλαβίας.

1922: Καταργείται η ελληνική αρμοστεία στην Κωνσταντινούπολη και ανταλλάσσονται οι πληθυσμοί Μικράς Ασίας και Μακεδονίας.

1929: Ιδρύεται ειδικό σώμα καταδίωξης ληστών στη Χωροφυλακή.

1940: Η «Σιδηρά Φρουρά» του ρουμάνου φασίστα ηγέτη Ιον Αντονέσκου εκτελεί 60 συνεργάτες του εξόριστου βασιλιά Καρόλου Β'.

1942: Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Οι γάλλοι ναυτικοί διοικητές διατάσσονται να βυθίσουν τα πλοία τους και όλοι συμμορφώνονται. Η διαταγή δίνεται, καθώς ο γερμανικός στρατός, ο οποίος είχε καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος της νότιας Γαλλίας, μπαίνει στην Τουλόν. Συνολικά βυθίζονται 10 καταδρομικά, 28 αντιτορπιλικά και 14 υποβρύχια.

1944: Ο καθηγητής και υφυπουργός Οικονομικών στην Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, Άγγελος Αγγελόπουλος, σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφέρεται για πρώτη φορά στα κατοχικά «δάνεια», το ύψος των οποίων φτάνει τις 38.000.000 χρυσές λίρες Αγγλίας, δηλαδή 80.280.000.000 νέες δραχμές ή 500 πεντάκις εκατομμύρια κατοχικές δραχμές.

1952: Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ ανακοινώνει στο εξωτερικό ότι ο συλληφθείς Πλουμπίδης «είναι από 27ετίας πράκτορας της Ασφάλειας».

1958: Οι σοβιετικοί ζητούν με τελεσίγραφο τον τερματισμό της τετραμερούς κατοχής του Βερολίνου.

1992: Περίπου 170 άνθρωποι σκοτώνονται και εκατοντάδες τραυματίζονται κατά τη διάρκεια αποτυχημένου στρατιωτικού πραξικοπήματος, για την ανατροπή της κυβέρνησης του Προέδρου Πέρες στη Βενεζουέλα. Επικεφαλής των πραξικοπηματιών είναι ο Ούγο Τσάβες.

1999: Ο Κάχι Καχιασβίλι κατακτά τρία χρυσά μετάλλια στην κατηγορία των 94 κιλών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα άρσης βαρών που διεξάγεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Στην ίδια κατηγορία, ο Λεωνίδας Κόκκας κατακτά ένα αργυρό κι ένα χάλκινο μετάλλιο.

2005: Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αμιένης, στη Βόρεια Γαλλία, ομάδα γιατρών με επικεφαλής τον Ζαν Μισέλ Ντιμπερνάρ πραγματοποιεί την πρώτη μερική μεταμόσχευση προσώπου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μπείτε εδώ για να δείτε αν δικαιούστε το κοινωνικό μέρισμα - Τα 6 βήματα

Άνοιξε πριν από μερικές ώρες η ηλεκτρονική πλατφόρμα koinonikomerisma.gr όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπαίνουν για να διαπιστώσουν αν δικαιούνται ή όχι το κοινωνικό μέρισμα , να ενημερωθούν γύρω από αυτό το θέμα και να υποβάλουν αιτήσεις.

Για να δείτε αν είστε δικαιούχοι ή όχι μπορείτε να μπείτε εδώ::

Ενημερωθείτε αν είστε δικαιούχοι και δηλώστε ότι αποδέχεστε το Κοινωνικό Μέρισμα σε 6 βήματα

Βήμα 1. Με την είσοδό σας στο σύστημα θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε τον ΑΜΚΑ σας και να συναινέσετε στην επεξεργασία των στοιχείων που απαιτούνται (τα δικά σας, του/της συζύγου και των προστατευόμενων τέκνων σας).

Βήμα 2. Μετά την συναίνεση σας, εμφανίζεται φόρμα που αναφέρει κάποια προσωπικά στοιχεία σας (το ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, φύλο κτλ), οικονομικά στοιχεία (φορολογητέο και αφορολόγητο ετήσιο εισόδημα), περιουσιακά στοιχεία (αξία ακίνητης περιουσίας, τόκους καταθέσεων) και μια λίστα με τα μέλη του νοικοκυριού σας.

Βήμα 3. Απαραίτητη είναι η συμπλήρωση αριθμού λογαριασμού (IBAN) στον οποίο είστε δικαιούχος ή συν-δικαιούχος. Σας προτρέπουμε να εισάγετε ένα e-mail και τον αριθμό ενός κινητού τηλεφώνου που θα χρησιμοποιηθούν για αποστολή τυχόν ειδοποιήσεων.

Βήμα 4. Σε περίπτωση που το νοικοκυριό σας έχει και ενήλικα φιλοξενούμενα μέλη, για να δείτε αν πληροίτε τα κριτήρια απαιτείται η συγκατάθεση των φιλοξενούμενων ατόμων μέσω των κωδικών τους Taxisnet για την προσπέλαση των στοιχείων τους από την Α.Α.Δ.Ε. Αν για κάποιο άτομο απαιτείται συναίνεση αναφέρεται ευκρινώς.

Βήμα 5. Εφόσον έχουν δοθεί όλες οι τυχόν απαιτούμενες συναινέσεις των ενήλικων μελών του νοικοκυριού σας, εμφανίζεται η πληροφορία αναφορικά με το εάν πληροίτε τα κριτήρια ή όχι.

Βήμα 6. Για να καταστείτε δικαιούχος πρέπει να πατήσετε το κουμπί [Έγκριση -Συναίνεση]. Εάν πληροίτε τα κριτήρια του κοινωνικού μερίσματος 2017, εμφανίζεται και το ποσό του κοινωνικού μερίσματος που αντιστοιχεί στο νοικοκυριό σας. Στην αντίθετη περίπτωση, εμφανίζονται οι λόγοι αναλυτικά.
Αν δοκιμάσετε την επιλογή που βρίσκεται επάνω δεξιά στην οθόνη "είσοδος με διαπιστευτήρια Taxisnet" τότε εμφανίζεται η παρακάτω σελίδα:

Επιλέγοντας Συνέχεια στο TaxisNet το σύστημα σας ζητάει τους προσωπικούς σας λογαριασμούς της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ).

Αφού βάλετε τους κωδικούς σας, εμφανίζεται το παρακάτω μήνυμα:

Στη συνέχεια πατήστε "Εξουσιοδότηση"





Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο κύμα κακοκαιρίας -Πού θα χιονίσει, πού θα πέσουν καταιγίδες

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός καθώς το νέο κύμα κακοκαιρίας είναι έτοιμο να σαρώσει τη χώρα από το βράδυ της Κυριακής.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

Την Κυριακή (26/11)

Τις βραδινές ώρες το Ιόνιο, η Ήπειρος και η δυτική Στερεά. Τη νύχτα πιθανόν η δυτική Μακεδονία, η δυτική Πελοπόννησος (κυρίως η βορειοδυτική) και τα Δωδεκάνησα.

    Τη Δευτέρα (27/11)

Τις πρωινές ώρες το Ιόνιο, η Ήπειρος και η δυτική Στερεά και πιθανόν η δυτική Μακεδονία. Μέχρι το απόγευμα η κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, η Πελοπόννησος και πιθανόν πρόσκαιρα η ανατολική Στερεά, οι Σποράδες και η Εύβοια. Μέχρι το βράδυ η ανατολική Μακεδονία, οι Κυκλάδες και η Κρήτη. Μέχρι τη νύχτα η Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

3. Χιόνια θα πέσουν αρχικά στα ορεινά – ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας (πάνω από τα 600 μ.) και σταδιακά σε όλα τα ορεινά της βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας.

Καλλιάνος: Πού θα χιονίσει τη Δευτέρα

Από το πρωί της Δευτέρας θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις, επισημαίνει ο Γιάννης Καλλιάνος, που επισημαίνει ότι στην Κεντρική Μακεδονία θα πέσουν χιόνια και σε χαμηλό υψόμετρο.

Αναλυτικά, τι αναφέρει στην πρόγνωσή του για το πού θα χιονίσει τη Δευτέρα:

Δευτέρα πρωί

- Δυτική Μακεδονία : 1350 m
- Ήπειρος  : 1400 m
- Υπόλοιπα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά : 1750 m
- Νότια ηπειρωτικά : 1850-1900 m

Δευτέρα μεσημέρι

- Δυτική Μακεδονία : 700-750 m
- Κεντρική Μακεδονία :
(Πιερία : 1350 m,
τοπικά στην Πέλλα πάνω από τα 550-600 m,
Ημαθία : 1150 m,
Κιλκίς : 1100 m και τοπικά στα βόρεια του νομού από τα 850 m,
υπόλοιπη Κεντρική Μακεδονία : 1500 m)
- Ήπειρος : 1250 m
- Ανατολική Μακεδονία & Θράκη : 1700 m
- Υπόλοιπα Κεντρικά και νότια ηπειρωτικά : 1500 - 1600 m

Δευτέρα απόγευμα

- Δυτική Μακεδονία 600-650 m
- Ήπειρος : 1300-1350 m
- Κεντρική Μακεδονία :
(Πέλλα : 450-500 m,
Πιερία : 800 m,
Ημαθία : 650-700 m,
Κιλκίς : 400 m,
Θεσσαλονίκης : 750-800 m,
Σερρών : 1200 m)
- Ανατολική Μακεδονία & Θράκη : 1600 m
- Κεντρικά και νότια ηπειρωτικά : 1350 - 1400 m
- Κρήτη : 1350-1400 m

Δευτέρα βράδυ

- Δυτική Μακεδονία : 650-700 m (τοπικά στα δυτικά του διαμερίσματος και εξασθενημένα)
- Ήπειρος : 1200 m
- Κεντρική Μακεδονία : 600-700 m (τοπικά στο νομό Κιλκίς ακόμη και πάνω από τα 350 m (!!!) )
- Ανατολική Μακεδονία : 1200 m
- Θράκη : 1600 m
- Υπόλοιπα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά : 1300-1350 m τοπικά και εξασθενημένα)

«Οπως καταλάβατε, σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως Πέλλας και Κιλκίς) θα χιονίσει αρκετά χαμηλά, κάτι που σε κανένα προγνωστικό μοντέλο δεν φαίνεται αυτή την ώρα, όμως πρέπει να σας πληροφορήσω ότι έτσι θα εξελιχθούν οι χιονοπτώσεις», σημειώνει ακόμη στην πρόγνωσή του.
 Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Αττική

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και πρόσκαιρη καταιγίδα. Βελτίωση του καιρού το απόγευμα.
Άνεμοι: αρχικά νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού το απόγευμα.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ ενισχυόμενοι γρήγορα στα 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Σε πτώση από το μεσημέρι.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι από τα δυτικά. Χιονιά στα ορεινά και πρόσκαιρα στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας.
Άνεμοι: στα ανατολικά νότιοι 4 με 6 μποφόρ, από το απόγευμα από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βορειοδυτικοί 4 με 5 ενισχυόμενοι γρήγορα στα 5 με 6 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: στην Μακεδονία από 01 ως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Θράκη από 6 έως 16 βαθμούς.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Χιονιά στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς και πρόσκαιρα στα ημιορεινά της Ηπείρου.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 5 με 6 ενισχυόμενοι από το μεσημέρι σε 6 με 7 και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ
Θερμοκρασία: από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Βελτίωση του καιρού το απόγευμα. Χιόνια στα ορεινά κυρίως της Θεσσαλίας.
Άνεμοι: αρχικά νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού το βράδυ.
Άνεμοι: αρχικά νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα σε δυτικούς 6 με 7 μποφόρ .
Θερμοκρασία: από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και κατά διαστήματα ισχυρές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού τη νύχτα.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία 7 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ