Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Πρόσληψη γιατρού στο Δήμο Λεβαδέων

Ανακοινώνεται η πρόθεση του Δήμου Λεβαδέων να συνάψει σύμβαση μίσθωσης έργου με έναν (01) Ιατρό με ειδικότητα Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας ή άλλης σχετικής με τις ανάγκες ειδικότητας, για την παροχή ιατρικής φροντίδας και φυσικού ελέγχου της υγείας των ηλικιωμένων μελών των ΚΑΠΗ Δήμου Λεβαδέων

Η διάρκεια της σύμβασης θα είναι για ένα (1) έτος ,αρχομένης από την υπογραφή της
σύμβασης .
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Αποστόλου: Πληρώνονται 1,2 δισ. ευρώ στους αγρότες-Έως τα Χριστούγεννα η καταβολή των χρημάτων

Προγραμματισμένες πληρωμές ενισχύσεων και εξισωτικών αποζημιώσεων στους αγρότες άνω των 1,2 δισ. ευρώ δρομολογούνται μέχρι τέλος της χρονιάς, ενώ περί τα 315 εκατ. ευρώ θα δοθούν στον αγροτικό χώρο, για να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά του, μέσω σχετικού προγράμματος που προκηρύσσεται.

«Περίπου αυτό είναι το ποσό που θα δοθεί. Όπως έχουμε ξαναπεί, πρέπει σε χρόνους προγραμματισμένους να ξέρει ο αγρότης, ποιες είναι οι πληρωμές των ενισχύσεών του και πότε καταβάλλονται», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

«Είναι ένα κομμάτι το οποίο έχουμε κλείσει, πλέον, έχουμε βάλει σε τάξη τη συγκεκριμένη διαδικασία» είπε ο κ. Αποστόλου για τις πληρωμές των ενισχύσεων.

«Θα δοθούν 315 εκατ. ευρώ στον αγροτικό χώρο, για να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά του και περιμένουμε στα μέσα Δεκεμβρίου να προκηρυχθεί το συγκεκριμένο μέτρο» γνωστοποίησε ο υπουργός, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM».

Και διευκρίνισε: «Ξεκινάμε από 300.000 ευρώ μέχρι 500.000 ευρώ για τη συγκεκριμένη δράση, που αφορά ιδιαίτερα την ανταγωνιστικότητα και για την άλλη δράση, που αφορά τον εκσυγχρονισμό και προστασία του περιβάλλοντος θα είναι από 300.000-500.000 ευρώ για φυσικά νομικά πρόσωπα, ενώ εάν πρόκειται για συλλογικότητες, συνεργατισμούς, συνεταιρισμούς κ.λπ. μπορεί να φτάσουν μέχρι το 1 εκατ. ευρώ και σ' αυτές τις περιπτώσεις θα έχουμε ενισχύσεις από 40%-85% του κόστους της επένδυσης».
Διαβάστε Περισσότερα »

Ομόφωνα ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Επιμελητηρίου Βοιωτίας



Την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του καταστήματος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, στην Λιβαδειά, πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνεδρίαση του υφιστάμενου Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Βοιωτίας.
Στην συνεδρίαση συζητήθηκε, όπως προβλέπεται άλλωστε από το νομικό πλαίσιο λειτουργίας των επιμελητηρίων της χώρας, ο προϋπολογισμός του Επιμελητηρίου Βοιωτίας για το οικονομικό έτος 2018.
Ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε ομόφωνα από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, καθώς καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια να προβλεφθεί κάθε πιθανή ανάγκη και να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του φορέα μας ενώ στην συνέχεια θα υποβληθεί προς έγκριση στο Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης.

Με την ευκαιρία της λήξης της θητείας του Διοικητικού Συμβούλιου, ο Προέδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, κ. Παναγιώτης Αγνιάδης ευχαρίστησε τα υπόλοιπα μέλη, για την δημιουργική και εποικοδομητική συμπόρευση και έκανε της εξής δήλωση:
«Η θητεία μας συνέπεσε με την πιο δύσκολη περίοδο για την επιχειρηματικότητα της χώρας μας, την περίοδο των μνημονίων και των λουκέτων.
Προσπαθήσαμε με παρεμβάσεις, δράσεις και ενέργειες μας να σταθούμε στο πλευρό του μικρομεσαίου συναδέλφου και να αρθρώσουμε έναν λόγο υπεράσπισης των δίκαιων αιτημάτων και συμφερόντων του, έναν λόγο απαλλαγμένο από κομματικές και τοπικιστικές αντιλήψεις. Ανεξάρτητα από κυβέρνηση, πρωθυπουργό ή υπουργό, τα αιτήματα μας και οι απόψεις μας ήταν σταθερές και πάγιες.
Ο αγώνας όμως συνεχίζεται, η επιχειρηματική κοινότητα της Βοιωτίας έχει να αναμετρηθεί με πολλά προβλήματα, τα οποία, είτε είναι κοινά με τις δυσκολίες, που πανελλαδικά αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, είτε σχετίζονται με την έλλειψη βασικών υποδομών και υπηρεσιών στην περιοχή μας.
Στο πλαίσιο αυτό, εύχομαι, σε όσους από εσάς συμμετέχουν, ως υποψήφιοι στις επικείμενες εκλογές καθώς και σε όλους τους συνδυασμούς και υποψηφίους, καλή επιτυχία».
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτές είναι οι 4 αλλαγές στην υποβολή του κοινωνικού μερίσματος

Σε τέσσερις διορθωτικές κινήσεις προκειμένου να διευκολυνθούν οι δικαιούχοι στην υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης για το κοινωνικό μέρισμα αλλά και να αρθούν οι σχετικές δυσκολίες, προχώρησαν τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας.

Παράλληλα σκοπός των διορθώσεων είναι να αρθούν και οι σχετικές δυσκολίες που έχουν καταγραφεί.

Οι αλλαγές:

    Οι γονείς θα μπορούν να δηλώνουν σε συγκεκριμένο πεδίο στην ηλεκτρονική πλατφόρμα το τέκνο που έχει γεννηθεί το 2017
    Θα θεωρούνται προστατευόμενα τέκνα ,όσα παιδιά είναι έως 25 ετών εφόσον έχουν ΑΦΜ αλλά δεν υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις
    Όσοι φιλοξενούνταν σε ανθρώπους που έχουν αποβιώσει, το σύστημα θα τους παρέχει τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση με τα δικά τους στοιχεία
    Οι ανασφάλιστες χήρες θανόντος θα μπορούν να μπαίνουν στο σύστημα και να υποβάλουν αίτηση με τα δικά τους στοιχεία

Επίσης χθες άνοιξε δίαυλος επικοινωνίας με την ΗΔΙΚΑ αφού οι πολίτες που θέλουν να κάνουν τις ερωτήσεις τους ή έχουν προβλήματα στην αίτηση τους μπορούν να στείλουν email στο info@koinonikomerisma.gr.

Στο μεταξύ, στις 15 Δεκεμβρίου θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων το ποσό του κοινωνικού μερίσματος, δήλωσε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στον Real fm.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτακτο δελτίο καιρού -Έρχονται βροχές, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι

Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από αργά σήμερα το βράδυ και από τα βορειοδυτικά, όπως αναφέρεται σε έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Τα πρώτα φαινόμενα, με ισχυρές βροχές, θα αρχίσουν να εκδηλώνονται από απόψε κιόλας, στη δυτική Ελλάδα, και σιγά-σιγά θα επεκταθούν σε πολλές περιοχές της χώρας.

Όπως αναφέρει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τις επόμενες ημέρες θα είναι:

A. Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και θα επηρεάσουν την Πέμπτη τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία. Την Παρασκευή θα επηρεαστούν οι προαναφερθείσες περιοχές, καθώς επίσης η δυτική και βόρεια Πελοπόννησος, η κεντρική Στερεά, τα δυτικά και βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας, η υπόλοιπη Μακεδονία και η Θράκη.

Το Σάββατο τα φαινόμενα θα επρεάσουν κατά περιόδους τα ηπειρωτικά (κυρίως τα δυτικά και βόρεια), τα νησιά του Ιονίου και από τις βραδινές ώρες τα νησιά του βορείου και του ανατολικού Αιγαίου, ενώ την Κυριακή, τις πρωινές ώρες τη Θράκη και μέχρι τις βραδινές ώρες τα νησιά του βορείου και του ανατολικού Αιγαίου.

B. Οι τοπικά θυελλώδεις νότιοι άνεμοι, 7 με 8 και στο Αιγαίο πιθανώς 9 μποφόρ, μέχρι την Κυριακή.



Διαβάστε Περισσότερα »

Αγρυπνία για την Παναγία την Γερόντισσα στον Ι.Ν Αγ.Νικολάου του Νέου Θηβών


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση Δημάρχου Λεβαδέων με το Ινστιτούτο Έρευνας & Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων IRTEA και με εθελοντές του προγράμματος RESTART

Η Δήμαρχος Λεβαδέων, κ. Γιώτα Πούλου, και ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΚΕΔΗΛ, κ. Θανάσης Αλεστάς, υποδέχθηκαν χθες στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, το Ινστιτούτο Έρευνας & Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων – I.R.T.E.A.
Παρευρέθηκαν 28 νέοι εθελοντές από Ελλάδα, Κύπρο, Αλβανία και Βέλγιο, οι οποίοι συμμετέχουν στο έργο «Reinventing European Solidarity and Raising Tolerance – RESTART” στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Ευρώπη για τους Πολίτες 2014 – 2020».
Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των νέων εθελοντών σχετικά με το καινοτόμο πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων «ESTIA», που υλοποιεί ο Δήμος Λεβαδέων μέσω της Κοινωφελούς του Επιχείρησης (ΚΕΔΗΛ), τις δυσκολίες και τα προβλήματα στην εγκατάσταση και ενσωμάτωσή τους καθώς και τις νέες προκλήσεις.
Η Δήμαρχος Λεβαδέων καλωσόρισε τους επισκέπτες, αναφέρθηκε στο ιστορικό των ενεργειών της Δημοτικής αρχής, στα βασικά σημεία του προγράμματος και στους φορείς που συνέβαλλαν στην επιτυχία του.
Επιπλέον, απάντησε σε αρκετές ερωτήσεις, για τον τρόπο επιλογής των οικογενειών, τον αριθμό των αιτούντων άσυλο και των υποψηφίων μετεγκατάστασης καθώς και για την επιλογή του Δήμου να υλοποιήσει το πρόγραμμα με τις δικές του δυνάμεις, χωρίς την συνδρομή  Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ).
Ευχαρίστησε για μία ακόμη φορά το δίκτυο Αλληλεγγύης, τους Διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και τους Συλλόγους γονέων για την προετοιμασία και την ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και της κοινωνίας γενικά.
Ευχαρίστησε επίσης για την αμέριστη βοήθεια τους υγειονομικούς όλων των μονάδων Υγείας που  συνέβαλαν άμεσα στον εμβολιασμό των παιδιών  και συνεχίζουν να  ανταποκρίνονται καθημερινά στην ιατροφαρμακευτική φροντίδα των προσφύγων.
Το μεγάλο στοίχημα της Δημοτικής αρχής, όπως επισήμανε, ήταν και είναι, η διατήρηση της ισορροπίας των δικαιωμάτων μεταξύ των δημοτών και των προσφύγων. Αυτός ο στόχος είχε σαν αποτέλεσμα την διαρκή βελτίωση και ανάπτυξη των κοινωνικών δομών του Δήμου για τις ευάλωτες ομάδες των Δημοτών μας.
Η φιλοξενία  των προσφύγων μας ωφέλησε πολλαπλά, στην καλλιέργεια των Ανθρωπιστικών αξιών, στην διαπολιτισμική συνύπαρξη αλλά και στα σημαντικά οικονομικά οφέλη στην τοπική κοινωνία.
Τέλος,  για την ένταξη των αιτούντων άσυλο στην χώρα μας, αναφέρθηκε στο πιλοτικό πρόγραμμα που ετοιμάζει το  Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής, με το Υπ. Παιδείας και τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και στο οποίο ο Δήμος μας έχει επιλεγεί να συμμετέχει.
Εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να υπάρξει συνεργασία με όλους τους Δήμους που υλοποιούν το συγκεκριμένο πρόγραμμα, για να σχεδιάσουν προγράμματα ένταξης και να  εξασφαλίσουν μετά το 2018,  απευθείας χρηματοδοτήσεις από τα διαρθρωτικά ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στη συνέχεια, οι νέοι εθελοντές πραγματοποίησαν επισκέψεις σε διαμερίσματα ωφελούμενων, συνοδευόμενοι από το προσωπικό της ΚΕΔΗΛ και  είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν και να γνωρίσουν την πόλη μας.

Το πρόγραμμα «ESTIA –Στήριξη έκτακτης ανάγκης για την ένταξη και τη στέγαση» υλοποιείται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων (ΚΕΔΗΛ) με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και με χρηματοδότηση της Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ECHO).


Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα Τα σημαντικότερα γεγονότα της 29ης Νοεμβρίου


1812: Τελειώνει στη Ρωσία η μάχη της Μπερεζίνα, που ξεκίνησε στις 26 του μήνα, με πανωλεθρία των γάλλων εισβολέων του Ναπολέοντα.

1822: Ο Στάικος Σταϊκόπουλος κυριεύει το Παλαμήδι του Ναυπλίου και υψώνει τη Γαλανόλευκη. Την ίδια μέρα, οι Έλληνες επαναστάτες, υπό τους Νικηταρά, Τσόκρη και Χατζηχρήστο, νικούν τον Δελή Αχμέτ μπέη στην Κορτέσα Κορινθίας.

1826: Ο Γάλλος φιλέλληνας Φαβιέρος, επικεφαλής 480 ανδρών, σπάει την πολιορκία της Ακρόπολης των Αθηνών από τον Κιουταχή κι εφοδιάζει τους πολιορκημένους με πυρίτιδα για έναν ολόκληρο μήνα.

1830: «Νοεμβριανή Εξέγερση»: Οι Πολωνοί εξεγείρονται κατά των Ρώσων κατακτητών.

1899: Ο Ελβετός επιχειρηματίας Χανς Γκάμπερ και άλλα 11 άτομα ιδρύουν την ποδοσφαιρική ομάδα της Μπαρτσελόνα.

1906: Ιδρύεται η αυτοκινητοβιομηχανία Lancia από τον ραλίστα και μηχανικό Βιτσέντσο Λάντσια.

1907: Ο πρίγκιπας Γεώργιος παντρεύεται την πριγκίπισσα Μαρία Βοναπάρτη με θρησκευτικό γάμο στο μητροπολιτικό ναό Αθηνών.

1908: Κατά τη γενική συνέλευση των μελών του, καταρτίζεται το πρώτο καταστατικό του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, που είναι από τα πρώτα ελληνικά αθλητικά σωματεία. Φέρει την ονομασία «Οθωμανικός Ελληνικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Ο Ηρακλής».

1912: Αρχίζει ο αγώνας για την κατάληψη των Ιωαννίνων.

1918: Η Σερβία προσαρτά το Μαυροβούνιο.

1929: Στην Ελλάδα ξεσπούν επεισόδια μεταξύ φοιτητών και χωροφυλακής, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων του Υπουργείου Παιδείας και της Συγκλήτου για τις εξετάσεις.

1932: Καταπλέουν στον Πειραιά τα νέα αντιτορπιλικά «Ύδρα» και «Κουντουριώτης». Την ίδια μέρα, η Σοβιετική Ένωση υπογράφει σύμφωνο μη επίθεσης με τη Γαλλία.

1934: Ο βασιλιάς της Αγγλίας Γεώργιος Ε' παντρεύεται την πριγκίπισσα της Ελλάδας Μαρίνα.

1944: Η Αλβανία απελευθερώνεται από τις δυνάμεις του Άξονα.

1963: Οι Beatles κυκλοφορούν την επιτυχία τους «I Want to Hold Your Hand». Οι προπωλήσεις φθάνουν το 1.000.000.

1964: Πνίγεται στο αίμα ο επίσημος εορτασμός στο Γοργοπόταμο για την ανατίναξη της ομώνυμης γέφυρας από αντιστασιακούς το 1942. Έκρηξη στο χώρο της εκδήλωσης προκαλεί τον θάνατο 13 ανθρώπων και τον τραυματισμό 45.

1967: Συμφωνία Πιπινέλη - Τσαγλαγιαγκίλ για την απόσυρση της Ελληνικής Μεραρχίας από την Κύπρο, μετά τα γεγονότα στη Κοφίνου.

1975: Οι Queen ανεβαίνουν στο Νο1 του αγγλικού πίνακα επιτυχιών με το τραγούδι Bohemian Rhapsody.

2009: Ο Αντώνης Σαμαράς εκλέγεται από τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, με ποσοστό 50,6% επικρατώντας της Ντόρας Μπακογιάννη που έλαβε 39,72% και του Παναγιώτη Ψωμιάδη που έλαβε 10,22%. Στις κάλπες προσήλθαν 782.136 ψηφοφόροι.

Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτη ροζ ιστορία: Παντρεμένος Κρητικός χάνει το κοινωνικό μέρισμα λόγω... Ουκρανής ερωμένης

Η ροζ ιστορία διαδραματίζεται σε μεγάλη πόλη της Κρήτης και έχει γίνει ήδη το αγαπημένο κουτσομπολιό των κρητικών.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ένας παντρεμένος κύριος διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με μια Ουκρανή. Ήταν μάλιστα και ο "προστάτης" της καθώς φρόντιζε η ερωμένη του να έχει όλες τις ανέσεις αλλά να είναι και τυπική απέναντι στο ελληνικό δημόσιο.

Προκειμένου λοιπόν η Ουκρανή να κάνει φορολογική δήλωση, την πήγε στον λογιστή του προκειμένου αυτός να την δηλώσει ως φιλοξενούμενη στο σπίτι του εραστή της. Έτσι η νεαρή γυναίκα, απόκτησε κλειδάριθμο και έκανε φορολογική δήλωση.

Όπως σωστά υποψιάζεστε, όλα αυτά έγιναν ερήμην την απατημένης συζύγου. Όμως ήρθε το κοινωνικό μέρισμα για να της ανοίξει τα μάτια. Διαπίστωσε πως ο άντρας της (ο ζωηρός, ο μερακλής) δεν δικαιούται το μέρισμα γιατί στο σπίτι τους είναι δηλωμένη ως φιλοξενούμενη μια Ουκρανή.

Πήρε τον άντρα της, ο οποίος δήλωνε αθώος και πήγαν στον λογιστή. Εκεί ο παντρεμένος κύριος δεν ήθελε με τίποτα να παραδεχτεί τα καμώματά του και πήγε να βγάλει τρελό τον λογιστή. Από εκεί και πέρα άρχισε το σκληρό ροκ, σύμφωνα με το zarpanews.gr.

Ο λογιστής με ανάρτησή του στα social media, καλεί τον πελάτη του να ζητήσει συγγνώμη, ενώ προχωρά ακόμα παραπέρα… προειδοποιώντας με δημοσιοποίηση υλικού από κάμερες που δείχνει τον κύριο μετά της ερωμένης να μπαίνουν στο γραφείο του και να "τακτοποιούν" τις υποθέσεις τους.

H ανάρτηση του λογιστή:






Διαβάστε Περισσότερα »

Kαλός καιρός με τη θερμοκρασία έως τους 15 βαθμούς


Παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένονται σήμερα Τετάρτη στα δυτικά, τα νότια και το ανατολικό Αιγαίο.

Τοπικές βροχές θα σημειωθούν επίσης από το βράδυ στα δυτικά, οι οποίες τη νύχτα θα ενταθούν.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο, ενώ παγετός θα εμφανιστεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά νωρίς το πρωί.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 01 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι στα δυτικά.
Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νοτιοδυτικοί 3 ή 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -01 ως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές οι οποίες τη νύχτα θα ενταθούν θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία στο Ιόνιο 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο από -03 έως 13 βαθμούς.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις που από το βράδυ τοπικά θα αυξηθούν.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 00 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Πιθανότητα ασθενών βροχών.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καραβάνι αλληλεγγύης για τους κατοίκους της Μάνδρας από τη Δ' ΚΟΣΕ...Bίντεο


Ένα καραβάνι αλληλεγγύης προς τους κατοίκους της Μάνδρας που δοκιμάζονται «έστησε» την περασμένη Κυριακή η Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδας, μετέχοντας σε μία κοινή προσπάθεια με το τμήμα της Unesco των βορείων Προαστίων της Αττικής και τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης του Πεντελικού όρους (Σ.Π.Α.Π.).

Λίγες μόνο ημέρες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, η Δ΄ΚΟΣΕ απέδειξε και την ευαισθησία και τα γρήγορα αντανακλαστικά της στην οργάνωση αυτής της πρώτης «επιχείρησης», ενώ ο πρόεδρος της Ν. Σταθόπουλος διαβεβαίωσε τη Δήμαρχο της Μάνδρας ότι επίκεινται και άλλες παρόμοιες στο άμεσο μέλλον….
Το… καραβάνι της Δ’ ΚΟΣΕ με τα υπηρεσιακά οχήματα της θηροφυλακής και τα φορτηγά που είχαν «επιστρατευτεί» για να μεταφέρουν τα είδη πρώτης ανάγκης, κινήθηκαν σε πομπή μέχρι το δημαρχείο της πόλης…

Μαζί με τους εθελοντές κυνηγούς και τους θηροφύλακες βρισκόταν και η πρόεδρος της Unesco των βορείων Προαστίων της Αττικής, Μαρίνα Πατούλη, καθώς και ο πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. Βλάσσης Σιώμος.

Έξω από το Δημαρχείο της Μάνδρας, το κλιμάκιο της Δ΄ΚΟΣΕ παρέδωσε 150 ηλεκτρικές σόμπες, 3 τόνους τροφίμων μακράς διάρκειας (ρύζι, αλεύρι, ζυμαρικά, πατάτες κ.α.), δεκάδες κιλά ψωμί και εκατοντάδες φτυάρια και σκούπες, όπως ακριβώς είχε ζητηθεί από τις τοπικές αρχές, όταν ιεραρχούνταν οι ανάγκες αυτής της περιόδου για τους κατοίκους της πόλης…

Όλες αυτές τις δύσκολες ημέρες πολύτιμη ήταν και η συμβολή των Κυνηγετικών Συλλόγων της Αττικής, με την παράδοση ποσοτήτων εμφιαλωμένων νερών, καθώς στην περιοχή της Μάνδρας υπάρχει πρόβλημα με το νερό της ΕΥΔΑΠ.

Παρόντες στην επιχείρηση ήταν εκ μέρους του Δ.Σ. της Ομοσππονδίας και οι Μανώλης Καραγιάννης, Γιώργος Αραμπατζής, Βαγγέλης Δράκος και Ηλίας Γιανναράς, ενώ αρκετοί από τους θηροφύλακες ήταν η… πολλοστή φορά που βρέθηκαν στη Μάνδρα, μετά από εκείνη την τραγική Τετάρτη.
Η δύναμη της θηροφυλακής της Δ΄ΚΟΣΕ συμμετείχε από την πρώτη στιγμή και στις προσπάθειες ανεύρεσης αγνοουμένων, ενώ σε συνεννόηση με τη Δημοτική Αρχή κα την Αστυνομία πραγματοποιούσαν συνεχώς και νυχτερινές περιπολίες, προκειμένου να αποτρέψουν φαινόμενα λεηλασίας.
Σε συνομιλία που είχε με την δήμαρχο Μάνδρας, Ιωάννα Κριεκούκη, ο κ. Σταθόπουλος υποσχέθηκε ότι η συνδρομή των κυνηγετικών οργανώσεων θα συνεχιστεί και θα οργανωθεί καλύτερα τις ημέρες που θα έρθουν…

«Οι κάτοικοι της Μάνδρας έχουν απόλυτη ανάγκη να «ακουμπήσουν» σε ένα ευρύ μέτωπο αλληλεγγύης και συμπαράστασης, για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις άμεσες και βασικές βιοποριστικές τους ανάγκες. Ο κόσμος των κυνηγών, οι οργανώσεις τους και ο μηχανισμός τους, το έχουν αποδείξει αυτό και σε άλλες περιπτώσεις φυσικών καταστροφών. Τώρα έχουμε και έναν, επιπλέον, λόγο, αφού εδώ χάθηκαν και έξι κυνηγοί, και αυτό είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να τιμήσουμε τη μνήμη τους», δήλωσε ο πρόεδρος της Δ΄ΚΟΣΕ.


Πηγή: ihunt.gr




Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ