Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

"Νύχτα Ευχών" στην Τανάγρα



Διαβάστε Περισσότερα »

Εορταστικό Τριήμερο στο Νήπιο...Χωριό στην Αντίκυρα-Όλο το πρόγραμμα


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟΥ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ ΤΟΥ ΝΗΠΙΟ…ΧΩΡΙΟΥ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ 2017
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το Νηπιαγωγείο μας έχει ετοιμάσει ένα Εορταστικό Τριήμερο Εκδηλώσεων και Δραστηριοτήτων στο χώρο του σχολείου μας!!!
Σας περιμένουμε για να περάσουμε και φέτος όμορφες στιγμές με τα παιδιά μας, τους φίλους μας, τους δικούς μας ανθρώπους!!!

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017
Ώρα 18.00: Έναρξη των εκδηλώσεων και άνοιγμα της χριστουγεννιάτικης αγοράς!!

Ώρα 19.00: Ομιλία – Συζήτηση με θέμα: «Ο ρόλος των γονέων στην προαγωγή της ψυχικής υγείας των παιδιών.» Θα μιλήσει ο κ. Αργύρης Σκόνδρας, Κοινωνιολόγος και Επιστημονικά Υπεύθυνος του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχικής Υγείας Βοιωτίας: «Πρόταση Ζωής» του ΟΚΑΝΑ

 Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017
Ώρα 10.00-11.30: Ζωγραφική προσώπου (face painting)!

Ώρα 11.30: «Αν θέλεις πάλι έλα,… να παίξεις με την Εμμανουέλα!» (μουσικοκινητικά παιχνίδια για τα παιδιά).
Εμμανουέλα Αντωνάκη, καθηγήτρια Χορού.

Ώρα 18.00-19.30: Ελάτε να φτιάξουμε… και να απολαύσουμε  τη δική μας κρέπα!!!
 Κι όποιος το γλυκό δεν το μπορεί, γιατί έχει ζάχαρο πολύ…
 μ’ ένα σουβλάκι θα αποζημιωθεί…… θα λειτουργεί και «σουβλακερί»!!!!
Ώρα 20.00-21.00: Προβολή παιδικής ταινίας!
Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017
Ώρα 10.00: «Φάε μέλι και μη σε μέλει», μια παρουσίαση για τις μέλισσες και το μέλι, από τον κ. Γιώργο Σολδάτο!!

Ώρα 11.00: «Θα σας πω ένα παραμύθι στρογγυλό σαν το ρεβίθι…»  Αφήγηση παραμυθιού!!

Ώρα 12.00:  «Γλυκές μπισκοτοδημιουργίες με την Λαμπρινή!!!»
Λαμπρινή Μίχου, καθηγήτρια Εικαστικών.
Ώρα 18.00-19.00:  Προβολή παιδικής ταινίας!

Ώρα 19.00:  Κυνήγι Θησαυρού…… «όποιος πρώτος το γρίφο λύσει… και τη σωστή διαδρομή ακολουθήσει … το θησαυρό θα αποκτήσει!!!»
Κλήρωση ενός δώρου!!! (προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων)

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ!!!

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!!!

 Σας περιμένουμε όλους!!!  
Διαβάστε Περισσότερα »

Θανάσης Σκούμας:Η παρανομία συνεχίζεται και η δημοτική αρχή κωφεύει



ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΒΙΠΕΘΙΒ ΑΕ και η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΩΦΕΥΕΙ
Απόφαση για δημιουργία δρόμου από τον Άγιο Ιωάννη Θίσβης σε παρακέιμενη «παραλία» στη θέση «Ντράσσα», έλαβε στις 4-12-2017, κατά πλειοψηφία, το δημοτικό συμβούλιο Θήβας, αφού ανακάλεσε την απόφαση που είχε λάβει με προηγούμενη πάλι κατά πλειοψηφία απόφαση για την τη συγκρότηση επιτροπής προκειμένου να επιχειρηθεί η συμβιβαστική επίλυση του θέματος της (Μη) πρόσβασης των δημοτών στον αιγιαλό της παραλίας Αγγελή στον όρμο της Νούσας.
Η απόφαση που είχε εγκρίνει το πρακτικό της επιτροπής αυτής στην οποία συμμετείχε και ο Πρόεδρος της ΔΙΑΒΙΠΕΘΙΒ ΑΕ κ. Κουδούνης, μετά από προσφυγή μου, κρίθηκε παράνομη από το Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης, λόγω μη νόμιμης σύστασης της επιτροπής, εκ του λόγου ότι σε αυτή συμμετείχε ο Πρόεδρος της ΔΙΑΒΙΠΕΘΙΒ ΑΕ, που σε κάθε περίπτωση προασπίζεται τα συμφέροντα της εταιρείας του. Σημειώνουμε εδώ, ότι ο κ. Κουδούνης, πρόεδρος του ΔΣ της ΔΙΑΒΙΠΕΘΙΒ ΑΕ, έχει υποστηρίξει και εντός του δημοτικού συμβουλίου, ότι ο δρόμος αυτός είναι ιδιωτικός και δεν αντέδρασε κανείς από τη δημοτική πελιοψηφία! Σε αυτό τον συνέδραμε και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δια του κυβερνητικού στελέχους της τον ΓΓ Βιομηχανίας, ο οποίος με έγγραφο του, υποστήριξε ότι ο δρόμος αυτός είναι κοινόχρηστος μεν, αλλά μόνο για τις βιομηχανίες της ΒΙΠΕ (τη ΔΙΑΒΙΠΕΘΙΒ) (!).
Με την παραπάνω απόφαση, δεν υπάρχει κάποια συμβιβαστική επίλυση για την πρόσβαση των πολιτών στην παραλία Αγγελή του όρμου της Νούσας, αφού η παραλία και ο δημοτικός δρόμος που οδηγεί σε αυτήν παραμένει αποκλεισμένος από τη ΔΙΑΒΙΠΕΘΙΒ ΑΕ.
Η δημοτική αρχή δέσμια των όποιων συννενοήσεων και δεσμεύσεων προς της ΔΙΑΒΙΠΕΘΙΒ ΑΕ, αρνείται να υπερασπιστεί τη δυνατότητα των πολιτών να κάνουν χρήση των κοινοχρήστων πραγμάτων δρόμου και παραλίας. Βαφτίζει «συμβιβασμό» την αόριστη και αμφίβολη καθ’ όλα δημιουργία δρόμου προς τη «Ντράσσα», με την υπόσχεση από τη ΔΙΑΒΙΠΕΘΙΒ ΑΕ, ότι θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή του δρόμου, αφού ο Δήμος πρώτα εκδώσει τις σχετικές αδειοδοτήσεις. Πλην όμως, στον «συμβιβασμό», δεν περιέχεται καμία συμφωνία για τη δυνατότητα πρόσβασης στον αποκλεισμένο δρόμο για την παραλία Αγγελή. Δηλαδή, κωφεύει και αδιαφορεί για το θέμα, παραλείποντας να ασκήσει τις νόμιμες ενέργειες για να επανέλθει η διακοπείσα παράνομα κοινοχρησία του δρόμου και της παραλίας «Αγγελή».
Μάλιστα, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χαλβατζής, μας πληροφόρησε ότι το κόστος της κατασκευής του δρόμου θα είναι 300-350 χιλιάδες ευρώ και εξέφρασε την άποψη, ότι επειδή δεν υπάρχει ουσιαστικά δυνατότητα για τη δημιουργία του δρόμου προς τη «Ντράσσα», να ζητηθεί από τη ΔΙΑΒΙΠΕΘΙΒ ΑΕ, να διαθέσει το ποσό των 300-350.000€, που θα απαιτηθεί για την κατασκευή του δρόμου σε άλλο έργο προς όφελος των κατοίκων της περιοχής του τέως Δήμου Θίσβης!.  Ο δε δημ. Σύμβουλος κ. Κατσέλης, εξέφρασε την βεβαία θέση ότι η παραλία Αγγελή δεν είναι παραλία, καθιστάμενος επί της ουσίας υποστηρικτής της ΔΙΑΒΙΠΕΘΙΒ ΑΕ και όχι του Δήμου και των κατοίκων της τοπικής κοινότητας Θίσβης!
Τελικά στην απόφαση συμπεριελήφθηκε αίρεση, σύμφωνα με την οποία αν μέχρι τον Απρίλιο του 2018, δεν έχουν δρομολογηθεί οι ενέργειες για τη δημιουργία δρόμου προς τη «Ντράσσα», τότε να γίνει συνέλευση των κατοίκων της Θίσβης για επανεξέταση του θέματος.
Μόνο που δεν ελήφθη υπόψη το γεγονός ότι οι κάτοικοι της Θίσβης με απόφαση λαϊκής τους συνέλευσης, στις 11-08-2016, έχουν ήδη αρνηθεί τη δημιουργία δρόμου προς τη «Ντράσσα», και έχουν ζητήσει την πλήρη αποκατάσταση της κοινοχρησίας του δρόμου προς το Βαθύ και την παραλία Αγγελή! Είναι δυστυχώς διαπιστωμένο ένα μέτωπο της κυβέρνησης, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και των μνημονιακών δυνάμεων του Δημοτικού Συμβουλίου Θήβας, που υπερασπίζεται την αυθαιρεσία της ΔΙΑΒΙΠΕΘΙΒ ΑΕ, αντί να υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον και τα δικαιώματα των πολιτών και τον δημοτικό δρόμο.
Η πρόταση που υπέβαλλα, είναι να ασκήσει ο Δήμος κάθε  νόμιμη δικαστική ενέργεια, για να αποκατασταθεί η κοινοχρησία των παραπάνω κοινοχρήστων πραγμάτων και να προστατευθεί η κυριότητα του δημοτικού δρόμου, σύμφωνα και με την με αριθμό 266/2-9-2015 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία είχε καταγγελθεί η ΔΙΑΒΙΠΕΘΙΒ ΑΕ για τον παράνομο αποκλεισμό του δρόμου και είχε εξουσιοτηθεί ο Δήμαρχος να ασκήσει κάθε νόμιμη ενέργεια για την αποκατάσταση της αυθιαρεσίας της ΔΙΑΒΙΠΕΘΙΒ ΑΕ.
Θήβα, 8-12-2017
Θανάσης Σκούμας 
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε 5 μήνες η νέα παιδική χαρά στο Καπαρέλλι

Έναρξη εργασιών της χρηματοδοτούμενης από το Πράσινο Ταμείο πράξης με τίτλο : «Βελτίωση και ανάπλαση κοινόχρηστου χώρου για τη διαμόρφωση νέου χώρου παιδικής χαράς στην ΤΚ Καπαρελλίου του Δήμου Θηβαίων»

Στις 8 Νοεμβρίου 2017 υπογράφηκε η σύμβαση της χρηματοδοτούμενης από το Πράσινο Ταμείο πράξης με τίτλο : «Βελτίωση και ανάπλαση κοινόχρηστου χώρου για τη διαμόρφωση νέου χώρου παιδικής χαράς στην ΤΚ Καπαρελλίου του Δήμου Θηβαίων» με την Κοινοπραξία  «Σ. ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ – Μ. ΜΑΝΤΖΟΥΡΗΣ Ο.Ε. και Μ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Ε.Δ.Ε.», ποσού 46.871,68 €.

Το αντικείμενο της προαναφερόμενης πράξης αφορά στην ανάπλαση της παιδικής χαράς σε κοινόχρηστο χώρο στη Τ.Κ Καπαρελλίου έκτασης περίπου 151,72m2. Ο εν λόγω χώρος θα διαμορφωθεί σύμφωνα με τα κριτήρια και τις προδιαγραφές για τη λειτουργία των παιδικών χαρών των Δήμων, με σκοπό να εξασφαλίζεται η λειτουργικότητα, η ασφάλεια και γενικά η αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμιση τους. Η συνολική διάρκεια της διαμόρφωσης του χώρου  της παιδικής χαράς ανέρχεται σε 5 μήνες.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλος οι δωρεάν πλαστικές σακούλες στα καταστήματα από την 1η Ιανουαρίου


Από την αρχή της νέας χρονιάς παύει η δωρεάν διάθεση λεπτής πλαστικής σακούλας από τα ταμεία των σούπερ μάρκετ και των εμπορικών καταστημάτων.

Παράλληλα θεσπίζεται ανταποδοτικό περιβαλλοντικό τέλος για κάθε αγορά πλαστικής σακούλας από τους καταναλωτές, όπως άλλωστε γίνεται και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Αυτό ανακοίνωσε ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης, καθώς μόνο το 2015 στην Ελλάδα, η ετήσια κατανάλωση πλαστικών σακουλών ήταν μεταξύ 242 και 363 τεμάχια ανά άτομο, ενώ το 2010 σ' ολόκληρη την Ευρώπη χρησιμοποιήθηκαν 98,6 δισ. πλαστικές σακούλες.

Σύμφωνα με τον ΕΟΑΝ, 52 χρόνια μετά τη «γέννηση» της πλαστικής σακούλας, η αποτίμηση δεν είναι θετική. Η αλόγιστη εξάπλωσή της έχει βάλει «βόμβα» στα θεμέλια του οικοσυστήματος και της ζωής μας, μετατρέποντας μια σημαντική ανακάλυψη σε εφιάλτη.

Οι πλαστικές σακούλες δημιουργούν ανεπανόρθωτες βλάβες και μπορούν να σκοτώσουν ψάρια, θαλάσσιους οργανισμούς και πουλιά, μπορούν να αποδομηθούν και να μολύνουν το πόσιμο νερό και εν τέλει να βλάψουν όλους εμάς.

Η καταστροφική τους δύναμη είναι μακράς διάρκειας και κρατά για δεκάδες ή και εκατοντάδες χρόνια.

Για να περιοριστεί λοιπόν η «μάστιγα» της πλαστικής σακούλας, το 2015 η ΕΕ εξέδωσε οδηγία με στόχο τον περιορισμό της κατανάλωσής της σε 90 πλαστικές σακούλες ανά πολίτη μέχρι το 2019 και σε 40 έως τα τέλη του 2025.
Σύμφωνα με το ΕΟΑΝ, και κατόπιν σχετικού νομοσχεδίου που συνέταξε το ΥΠΕΝ, η Ελλάδα εναρμονιζόμενη με την οδηγία αυτή, δημιούργησε το νομικό πλαίσιο με βάση το οποίο από 01-01-2018 παύει η δωρεάν διάθεση λεπτών πλαστικών σακουλών από τα ταμεία των σούπερ μάρκετ και των εμπορικών καταστημάτων και θεσπίζεται ανταποδοτικό περιβαλλοντικό τέλος για κάθε αγορά πλαστικής σακούλας από τους καταναλωτές, όπως άλλωστε γίνεται και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Με τον τρόπο αυτό θα αποθαρρυνθούν οι πολίτες από την αλόγιστη χρήση της πλαστικής σακούλας, ενώ τα χρήματα από το τέλος θα χρησιμοποιούνται για δράσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης των καταναλωτών και ανταποδοτικά για την αντικατάσταση των λεπτών πλαστικών σακουλών από επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες.
Αυτές θα δίνονται δωρεάν στους πολίτες που θα επιστρέφουν για ανακύκλωση τις λεπτές πλαστικές σακούλες που θα αγοράζουν.

Σημειώνεται ότι ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης ξεκίνησε ήδη καμπάνια ενημέρωσης με τίτλο «Ζήτημα επιβίωσης». Η πρώτη δράση της καμπάνιας περιλαμβάνει προβολή της επικοινωνιακής αφίσας από τις 9 έως τις 22 Δεκεμβρίου 2017 σε πληθώρα στάσεων λεωφορείων στο κέντρο της Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής, ενώ το 2018 αναμένονται να υλοποιηθούν περισσότερες επικοινωνιακές δράσεις σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Με κασμά μπήκαν σε αποθήκη του πρώην Οργανισμού Κωπαΐδας στην Αλίαρτο και έκλεψαν αλυσοπρίονα-ΦΩΤΟ

Άγνωστοι έκλεψαν αγροτικά εργαλεία  που χρησιμοποιούνταν από τους εργαζόμενους του πρώην Οργανισμού  Κωπαΐδας.
  Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Permisospress, η κλοπή σημειώθηκε χθες βράδυ, από άγνωστους δράστες οι οποίοι παραβίασαν αποθήκη που ανήκει στον πρώην Οργανισμό Κωπαΐδας στην Αλίαρτο,σπάζοντας τις ξύλινες πόρτες με κασμά και αφαίρεσαν αλυσοπρίονα και πολλά γεωργικά εργαλεία. Η κλοπή καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αλιάρτου το οποίο και διενεργεί τη σχετική προανάκριση για την εξιχνίαση της υπόθεσης.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η αξία των κλοπιμαίων ξεπερνά τα 2.000 ευρώ.

 


Διαβάστε Περισσότερα »

Στην ιδιοκτησία του Δήμου Θηβαίων άλλο ένα οικόπεδο πλησίον του διατηρητέου νερόμυλου των Αγ. Θεοδώρων



Στην ιδιοκτησία του Δήμου Θηβαίων ανήκει από τις 7 Δεκεμβρίου 2017 και το οικόπεδο επιφάνειας 185 τ.μ. (πρώην ιδιοκτησίας Μ. Βυλλιώτη), που βρίσκεται δυτικά και πλησίον του διατηρητέου κτηρίου του νερόμυλου των Αγ. Θεοδώρων και του τμήματος του προβλεπόμενου από το σχέδιο Κοινόχρηστου Χώρου επί του Ο.Τ.132α. , τα οποία περιήλθαν στην ιδιοκτησία του Δήμου τον Ιανουάριο του 2017 μέσω χρηματοδότησης από το “Πράσινο Ταμείο”.
Ο Δήμος Θηβαίων ολοκληρώνει με την προαναφερόμενη αγορά τον σχεδιασμό του για την απόκτηση των εν λόγω χώρων προκειμένου να τους αξιοποιήσει στο μέλλον, αναδεικνύοντας τόσο τον διατηρητέο “Νερόμυλο” όσο και την “Κρήνη του Οιδίποδα”.
Το επόμενα στάδια του σχεδιασμού αφορούν την επικαιροποίηση σχετικής μελέτης και την εύρεση χρηματοδότησης, ώστε να γίνει πράξη η σημαντική αυτή παρέμβαση στην συνοικία των Αγ. Θεοδώρων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρεμβάσεις του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων στον Υψηλάντη

Παρεμβάσεις στην τ.κ. Υψηλάντου του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων

Σε εξέλιξη βρίσκονται μικρά ,αλλά απολύτως λειτουργικά, έργα στον Υψηλάντη ,του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων.
Οι παρεμβάσεις αφορούν:
Διάνοιξη δρόμου, που θα δώσει πρόσβαση σε κατοικίες και οικόπεδα που δεν είχαν. Η διάνοιξη συνοδεύεται από τοποθέτηση προστατευτικού τοιχίου αντιστήριξης του εδάφους.
Βελτίωση του γηπέδου με κατασκευή αποστραγγιστικής τάφρου 110 μέτρων περίπου, αμμοδιανομή και επισπορά του φυσικού χλοοτάπητα.
Οι παρεμβάσεις  θα ολοκληρωθούν  στις επόμενες ημέρες.

Από το Γραφείο Ενημέρωσης του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων

Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα έργα στο Δήμο Θηβαίων

Νέα έργα του Δήμου Θηβαίων εντάχθηκαν στο πλαίσιο του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. 
Στις 22 Νοεμβρίου 2017 σύμφωνα με σχετική απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 2017, στη ΣΑΕΠ 766, τα ακόλουθα έργα του Δήμου Θηβαίων:
Κατασκευή αγωγού ομβρίων στην Τοπική Κοινότητα Υπάτου του Δήμου Θηβαίων,  συνολικού προϋπολογισμού 150.000,00 €.
Κατασκευή χώρου νέας λαϊκής αγοράς και χώρων εμποροπανήγυρης, συνολικού προϋπολογισμού 755.000,00 € και αφορά στην ανάπλαση του κοινόχρηστου χώρου, στον οποίο χωροθετείται η εβδομαδιαία λειτουργία της λαϊκής αγοράς και η ετήσια εμποροπανήγυρη της Θήβας. Η μελέτη που έχει εκπονηθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, προβλέπει την κατασκευή των απαραίτητων υποδομών, ώστε στον χώρο να μπορούν να λειτουργούν η λαϊκή αγορά και η εμποροπανήγυρη, με πρόβλεψη ύπαρξης των απαραίτητων θέσεων των εμπόρων.
Βελτίωση και αναβάθμιση πλατείας Ταχίου Δήμου Θηβαίων, συνολικού προϋπολογισμού 296.000,00 € και αφορά στον λειτουργικό εμπλουτισμό, την  βελτίωση και αναβάθμιση της πλατείας Ταχίου του Δήμου Θηβαίων.

Το προσεχές διάστημα θα υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και στο Δήμο Θηβαίων, προκειμένου να ξεκινήσουν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες για την υλοποίηση των προαναφερόμενων έργων. 

Διαβάστε Περισσότερα »

Διανομή κρέατος αύριο από τον Δήμο Αλιάρτου - Θεσπιέων σε δικαιούχους ΤΕΒΑ



Ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων, μέσω των κοινωνικών του δομών «Κοινωνικό Παντοπωλείο» και «Κέντρο Κοινότητας» θα πραγματοποιήσει διανομή μοσχαρίσιου και χοιρινού κρέατος  στους  δικαιούχους του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Άπορους– ΤΕΒΑ» .

Η διανομή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017 από τις 10:30 έως τις 17:00 στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων (Κεντρική Πλατεία Αλιάρτου – Κτίριο Ριζόμυλος).

Για την παραλαβή των προϊόντων οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους:
Αστυνομική Ταυτότητα ή διαβατήριο και
Αριθμό ΑΜΚΑ

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 22680-23753.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Διανομή κρέατος σε δικαιούχους προγράμματος ΤΕΒΑ στη Λιβαδειά

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι θα πραγματοποιηθεί διανομή κρέατος στους δικαιούχους του Επισιτιστικού προγράμματος ΤΕΒΑ σήμερα Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017 και ώρες 14:00 – 16:00 μ.μ και αύριο Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017 και ώρες 09:30-14:00 μ.μ.
Η διανομή θα πραγματοποιηθεί  στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λεβαδέων (Δωδεκανήσου 12) και παρακαλούνται οι δικαιούχοι να έχουν μαζί του τον Α.Μ.Κ.Α. τους ή την αίτησή τους. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Περιφερειακό Σχέδιο για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή στη Λιβαδειά

Περιφερειακός Σχεδιασμός για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή.


Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στο πλαίσιο εκπόνησης του Περιφερειακού Σχεδίου Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου στο Διοικητήριο Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας (Φίλωνος 35-39 Λιβαδειά).
Ειδικοί επιστήμονες θα αναφερθούν στις πιθανές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής σε διάφορους κοινωνικοοικονομικούς τομείς της Περιφέρειας, όπως στην υγεία, στη γεωργία, στους υδάτινους πόρους, στον τουρισμό, στις υποδομές. Επιπλέον θα παρουσιαστούν οι βασικές προσεγγίσεις σε δράσεις προσαρμογής της Περιφέρειας στην κλιματική αλλαγή, έτσι όπως περιγράφονται στην πρόσφατα θεσμοθετημένη Εθνική Στρατηγική Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή.
Στην συγκεκριμένη εκδήλωση καθώς είναι η πρώτη που πραγματοποιείται σε επίπεδο περιφερειών, έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν εκπρόσωποι Υπουργείων, Δήμαρχοι της Περιφέρειας και υπηρεσιακά στελέχη. Εκτός αυτών, η ημερίδα θα είναι ανοιχτή και στην κοινωνία των πολιτών καθώς όλοι οι φορείς και οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις της Περιφέρειας που ασχολούνται με περιβαλλοντικά ζητήματα θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στη δημόσια διαβούλευση που θα ακολουθήσει.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Γιορτή των "Ευχών" στο Λεοντάρι !!!


Ι.Μ.Θ.Λ.

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ΚΑΙ ΩΡΑ 5.30 μ.μ.  Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ - ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΑΝ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΕΨΑΛΑΝ ΤΑ  ΚΑΛΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ...Ο Α'Ι' ΒΑΣΙΛΗΣ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ, ΜΕ ΣΤΟΛΙΔΙΑ, ΜΠΑΛΟΝΙΑ, ΔΩΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ.

ΣΤΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΦΕΡΘΗΚΑΝ ΠΟΙΚΙΛΑ ΕΔΕΣΜΑΤΑ, ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ, ΧΥΜΟΙ ΚΑΙ ΛΙΚΕΡ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ.  ΟΠΟΥ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΤΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΗΤΕΡΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.

ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ο ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΠΑΤΗΡ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΜΟΙΡΑΣΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΑΚΙ ΕΝΑ ΧΑΡΤΙ ΟΠΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΑΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΕΡΕΙ Ο Α'Ι' ΒΑΣΙΛΗΣ...

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΒΡΑΔΙΑ ΤΙΜΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ, Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΛΕΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ.

ΕΥΧΟΜΕΘΑ  ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΑΣ ΑΝΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΣΤΑ ΧΕΙΛΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΑΣ ΖΕΣΤΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΓΩΜΕΝΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΣ ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗ  ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ.

ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ! ! !
Περισσότερα ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Γενικά αίθριος ο καιρός - Βροχές μόνο στα δυτικά

Περιορίζονται οι βροχές στη δυτική Ελλάδα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι και στο Αιγαίο ισχυροί.

Aναλυτικά η πρόγνωση:

Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στη δυτική Μακεδονία. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3, στα ανατολικά νοτιοδυτικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -1 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στο Ιόνιο. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 4 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα νοτιά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 2 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών ασθενών βροχών.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νοτιά, με πιθανότητα ασθενών βροχών.
Άνεμοι: στα νησιά ανατολικού αιγαίου νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Σστα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του Γιάννη Σταμούλη


Στην γενέτειρά του Βοιωτία, διοργανώνεται εκδήλωση στην μνήμη του Γιάννη Σταμούλη, του Δικηγόρου, του Ευρωβουλευτή και του πρώτου Αιρετού Νομάρχη (1994-1998) Βοιωτίας, από τον Δήμο Λεβαδέων, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και το Αρχείο Ιωάννη Ε. Σταμούλη.
Την εκδήλωση στηρίζουν ενεργά το Εμπορικό Επιμεληρήριο Βοιωτίας αλλά και το Ευρωπαικό Κέντρο Έρευνας για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου του Πάντειου Πανεπιστημίου, λογω της σημαντικής παρουσίας του αειμνήστου στο Ευρωπαικό και στο Διεθνές νομικό γίγνεσθαι.
Ο Γιάννης Σταμούλης, ο οποίος έχει χαρακτηρισθεί "πιο δικηγόρος από δικηγόρος", εμπνεύστηκε και χάραξε τον μακρύ και δύσβατο δρόμο της νομικής Διεκδικήσεως των Γερμανικών Αποζημιώσεων, οργανώνοντας με την ιδιότητα του Νομάρχη και χειριζόμενος με την νομική του ιδιότητα την υπόθεση της αγωγής των θυμάτων του Μαρτυρικού Διστόμου κατά του Γερμανικού Δημοσίου.
Η νομική του σφραγίδα βρίσκεται ανεξήτηλα εντυπωμένει σε ένα πλήθος τρανταχτών υποθέσεων των τελευταίων δεκαετιών.

Η Εκδήλωση θα λάβει χώρα την Κυριακή 17/12/2017, στις 7 μμ,
στο Συνεδριακό Κέντρο “Χρήστος Παλαιολόγος”, Κρύα Λιβαδειάς

Το πρόγραμμα  της Εκδήλωσης
19.00 Χαιρετισμοί

19.15 Ομ. Καθηγητής Στέλιος Περράκης
Πρέσβυς /Μ.Α. Ελλάδος στο Συμβούλιο της Ευρώπης (tbc)
Για τον Γιάννη Σταμούλη, στο κέντρο του κόσμου υπήρχε  μόνον  ο Ανθρωπος

19.40 Βασίλης Αλεξανδής
Δικηγόρος, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
Γιάννης Σταμούλης: <<Αν δεν ήμουν δικηγόρος, θα ήθελα να είμαι μόνον δικηγόρος»

20.00 Γιώργος Ψυχογιός
Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδος
Γιάννης Σταμούλης, μια ζωή αφιερωμένη στην Αυτοδιοίκηση

Την Εκδήλωση συντονίζει ο Δημοσιογράφος, Λουκάς Δημάκας

Διαβάστε Περισσότερα »

Στη Βαρκελώνη η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου RCIA

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετέχει ως εταίρος στο Ευρωπαϊκό έργο με τίτλο ‘’Regional Creative Industries Alliance (RCIA) – Συμμαχία Περιφερειακών Δημιουργικών Κλάδων’’, με συνολικό προϋπολογισμό που ανέρχεται στα 1,58 εκατομμύρια ευρώ και χρηματοδότηση κατά 85% από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Interreg Europe και κατά 15% Εθνική Συμμετοχή.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου, η αρμόδια ομάδα εργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας βρέθηκε από τις 27 έως και τις 29 Νοεμβρίου στη Βαρκελώνη της Ισπανίας όπου μετείχε στις συσκέψεις εργασιών.

Πιο συγκεκριμένα, το Έργο βασίζεται στην αναγνώριση του υψηλού βαθμού καινοτομικότητας των επιχειρήσεων που ανήκουν στην Πολιτιστική και Δημιουργική Βιομηχανία και των δυνατοτήτων που παρουσιάζουν για σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο με ταυτόχρονη οικονομική ανάπτυξη, αντιπροσωπεύοντας έναν από τους πιο δυναμικούς κλάδους σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Στο Έργο RCIA συμμετέχουν συνολικά εννέα εταίροι, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας την οποία εκπροσωπεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Άλλες χώρες -εταίροι είναι η Αυστρία, η Δανία, η Λετονία, η Ισπανία, το Βέλγιο, η Ιταλία, η Πολωνία , και η Ρουμανία.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας, κ. Θεμιστοκλής Χειμάρας, ως επικεφαλής της ομάδας υλοποίησης και παρακολούθησης του έργου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, συμμετέχοντας στο συγκεκριμένο Έργο, επιβεβαιώνει την προσήλωσή της στην εξωστρέφεια και δίνει έμφαση στην αξιοποίηση κάθε δυνατότητας χρηματοδότησης. Μέσω της ανταλλαγής άνω των 20 βέλτιστων πρακτικών μεταξύ των εταίρων μας, έχουμε στόχο την αύξηση των συνεργειών μεταξύ των επιχειρήσεων που εντάσσονται στους Δημιουργικούς Κλάδους και των επιχειρήσεων της ευρύτερης οικονομίας, ώστε να επιτύχουμε μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα και εντέλει νέα προϊόντα και λύσεις». 
Διαβάστε Περισσότερα »

ΧΕΝ ΘΗΒΑΣ:ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ - ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ



Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Θάνος Τζήμερος στη Θήβα

Η “δημιουργία, ξανά!” Θήβας οργανώνει την Κυριακή  17.12.2017
 Επίσκεψη του κ. Θάνου Τζήμερου στην πόλη των Θηβών

9:00 - 9:45         Συνάντηση με τον Δήμαρχο Σπύρο Νικολάου
10:00 – 12:30    Επίσκεψη του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών.
12:45 - 14:30     Ο κ.Θάνος Τζήμερος και στελέχη της Δημιουργίας θα συναντηθούν με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ.Παναγιώτη Αγνιάδη καθώς και τους προέδρους του Εμπορικού Συλλόγου Θηβών, κ. Αναστάσιο Σαμιώτη και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών-Βιοτεχνών επαρχίας Θηβών, κ. Παναγιώτη Χαρατσή, και μέλη του ΔΣ όλων των φορέων.
17:00 - 18:00     Συνέντευξη τύπου στο Συνεδριακό Κέντρο
18:00                 Προσέλευση κοινού
18:30 - 20:30     Εκδήλωση 
"Φυτεύοντας τον Σπόρο της Ανάπτυξης"
Ομιλητές:
Θάνος Τζήμερος Πρόεδρος του κόμματος "δημιουργία, ξανά!"
και Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής
Ηλείας Χατζηδούρος Αγρότης, πρόεδρος Aγροτικού Συλλόγου Φυτικής Παραγωγής Θηβών.
Νάσος Χρυσίνας, Αγρότης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας SeedNet
20:30 - 21:30     Ελεύθερη συζήτηση με το κοινό

Ελπίζουμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ